HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

asiakaspalvelijoiden helmet ja alansa parhaat

Multa on pyydelty postauksia niin huonoista asiakaspalvelijoista kuin kusipäisistä asiakkaistakin, joten aloitan tän homman niistä väärälle alalle eksyneistä kusipäistä, joille se sopiva työpaikka sijaitsisi ihmisten läheisyyden sijaan hiilikellarissa.

Itse muistan päiväkotiajoilta pelkästään paskoja muistoja, kiitos eräiden väärälle alalle eksyneiden vittupäähoitotätien. Mä olin kaiken kaikkiaan tosi kiltti lapsi päiväkodissa; en koskaan riehunut, kiusannut tai muuta vastaavaa, lähinnä leikin itsekseni legoilla ja olin tyytyväinen elämääni. Silti kummasti sain aina rangaistuksia mitä erikoisimmista asioista, esimerkkinä se jos söin liian hitaasti, en saanut syödä mitään ja mut vietiin muista lapsista eroon. Muistan myös kun eräs poika potkaisi mua hoitotädin silmien alla, mutta kyseinen lehmähän ei kokenut asiakseen pojalle pitää minkäänlaista kurinpalautusta. SE ROTKO VAAN HYMYILI! Sain myös kuunnella itsestäni puhuttavan aikas rumaan sävyyn, eikä kukaan tervehtinyt mua päiväkotiin tullessani, ainakaan kovin lämpöisesti. Oli todella hämmentävää olla vähän vajaa 6-vuotias ja syrjittynä hoitohenkilökunnan taholta.

Mä ihmettelen syvästi, miten aikuiset ihmiset voivat oikein porukalla haluta tehdä yksittäiselle lapselle epämiellyttävän olon. En minäkään vittu jokaisesta maailman kakarasta tykkää, mutta osaan tulla toimeen, huomioida ja osoittaa hellyyttä myös heille! Et sää saatana voi olla töissä päiväkodissa, jos sä koet olevas siellä vain töissä sun lempilapsille. Vittu jokainen lapsi on asiakas siinä missä kaikki muutkin mukulat, eikä siellä ruveta tekemään eri sääntöjä eri lapsille! Toivottavasti kyseinen päiväkoti on päivittänyt hoitohenkilökuntaansa, eikä kyseisiä persenaamoja ole siellä enää leikkimässä vain niiden söpöjen suokkarikakaroidensa kanssa ja hyljeksimässä muita asiakkaitaan.

Eräs kaverini kertoi myös joskus ollessaan kampaajalla, jossa kyseinen ämmä ei sitten ollut tiennyt vittuakaan mitä pitäisi  tehdä. Kaiken hyvän päälle tämä kampaaja oli sotkenut hiusvärillä kaverini uuden suht hinnakkaan paidan, mutta ei kokenut olevansa korvausvelvollinen. Tämän sijaan tämä mestarisaksija oli ehdottanut korvaukseksi  -15% heidän kampaamotuotteistaan. HEI IHAN VITUN PÄTEVÄ RATKAISU! Mä nyt pilasin sun paidan käyttökelvottomaksi, mut haluisitsä euron alennuksen tästä vitun kiiltoshampoosta?

Joskus olen myös testannut sitä, miten asiakkaan ulkoinen olemus vaikuttaa asiakaspalvehalukkuuteen. Menin erääseen merkkituotteita myyvään liikkeeseen collegehousuissa ja talvitakissa, vähemmän meikattuna ja muutenkin ihan perusjamppana. Sain nyrpeää kohtelua, ostamani tuote laitettiin pussiin välinpitämättömästi huokaillen, eikä kukaan liiemmin toivotellut päivänjatkoja tai muuta vastaavaa. Seuraavan kerran astuin liikkeeseen laitettuna, Longchampin laukku kädessä, Burberryn huivi kaulassa ja niin edelleen. AI SAATANA SITÄ PALVELUN TASOA! "Voinko auttaa, tuleeko muuta, laitanko kuitin pussiin, ihanaa päivänjatkoa, hei hei!" Kas ku ei saatana saattanu mua ulko-ovelle ja suudellut mua poskelle, sen verran imelä ämmä oli kyseeessä. Plussat hänelle iloisesta asenteestaan ja palvelukyvykkyydestään, mutta olisihan se mukavaa saada samanlaista kohtelua vähän ryönäisempänäkin.

Ihmettelen myös asiakaspalvelutyössä olevia ihmisiä, jotka kokevat toistensa kanssa räkättämisen ja  kikattelun olevan merkittävämpää, kuin asiakkaiden huomioinnin. Mää tässä seison kassajonossa vitullinen hiki päässä kolmentoista pakastepullapussini kanssa, mut hei, juttele sä vaan sen sun kassabestikseks kanssa viime viikon pikkujouluista. Tai ei hätää, mä voin seistä tässä ensiavun ilmottautumisluukulla toinen käsi kylmälaukussa ja luoti vatsassa sillä välin, kun te sisaret hennot valkoiset kaakatatte niiden kahvikuppostenne ääressä. EI KIIRETTÄ!

Kerro oma erikoislaatuinen kokemuksesi, jossa asiakaspalvelualalle eksynyt vittupää on yksinkertaisesti pilannut sun päivän. Odotan valtavalla jännityksellä tarinoitanne!

102 kommenttia:

 1. Nainen autovaraosakaupassa. Tarviiko ees sanoa muuta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis joo tämä! :D Oon huomannu, että aina ku multa kysytään rekkaria, niin kysymys kuuluu "muistakko rekkaria?" kun taas esim. mua edellä olleelta miesasiakkaalta kysytään vaan että kerroppa rekkari.

   Ja jos meen poikaystävän kans ostaa jotai varaosaa mun autoon, niin myyjä tulee ja tervehtii poikaystävää ja siltä kysyy, että mitäpä saa olla, ja minä sitte vastaan että sitä ja tätä, sitte myyjä kysyy poikaystävältä tarkentavia kysymyksiä, ja minä taas vastaan :DD Ei voi etes vilkasta muhun, vaikka huomaa että minä siinä asiakkaana oon ja multa ne vastaukset saa!

   Poista
  2. Joo, meillä kävi samalla tavalla Gigantissa kun oltiin ostamassa navigaattoria. Miesmyyjä kyseli poikaystävältäni, minä vastailin :>

   Poista
  3. No juuri tämä! "Satutko tietämään autosi merkin?" No en tietenkään, muuten tulin sitä tiettyä varaosaa hakemaan! Mallista en tietenkään tiedä yhtään mitään ja rekkarikin on hakusessa. Miten nyt tuollaisia voisin edes tietää...

   Poista
  4. Joo tää on tuttua! Itelläni ei vielä autoa ole, mutta skootterin kanssa oli kiva mennä aina huoltoon selittämään että tulpanhattu vaihtoon ja tarkistakaa akku, vastaukseks tuli silmien pyörittelyä. Seuraavan kerran mentiin poikaystävän kanssa samasta syystä viemään huoltoon, ni eiköhän ne silloin kuunnellu ja esittäny tarkentavia kysymyksiä!

   Poista
  5. kävin kerran hakeen auton huollosta ja ku kysyin että mitä sille on tehty, niin herra vastas tyyliin että en jaksa selittää ku et sää kuitenkaan ymmärrä. voi jumalauta!

   Poista
 2. Olin tallilla TET:ssä, ja olisin tarvinnut tallimestarin allekirjoituksen johonkin paperiin työpäivän lopuksi. Sanoin, että olisi vähän kiire bussiin eikä kyseisen dösän jälkeen tulisi enää seuraavaa koko päivänä. "Joo joo, mä meen ensin Sannan kas röökille." Seisoskelin siinä vieressä ja odotin että koskas tuo muija tumppaa tupakkansa ja hoitaa oman asiani, samalla kun hän kikattaa kollegansa kanssa ilman mitään kiirettä. Sitten näen bussin viilettävän ohi... Muija laittoi allekirjotuksen ja sanoi "Oho, sori, menikö sun bussi jo? Pääseks enää millään kotiin?" No enhän mä päässyt ja sitten kävelin 12 km kotiin painavan varustekassin kanssa.

  VastaaPoista
 3. Muistan kun joskus kaveri sanoi astelleensa johonkin kauppaan jossa myytiin vähän hintavampia merkkejä, jotain Ed Hardya, Conversea, Benchiä jne. niin kaupan myyjä oli ensin sivusta tarkkaillut häntä ja kun kaveri oli katellut jotain hupparia niin myyjä oli tullut hänen luo ja nätisti hymyillen sanonut että "kuule, sulla ei varmaan oo varaa tähän". Ja tämä siis luultavasti johtui siitä, että kyseinen kaveri oli iältään tuolloin jotain 17. Eli sen ikäinen ei varmaan ite osaa katsella niitä hintalappuja ja arvioida että onko sitä rahaa vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä helvettiä !?!:DD järkyttävää touhua..

   Poista
  2. No huh huh. Jo on ollu myyjällä pokkaa!

   Poista
  3. Tuli ihan mieleen kaverin itkunen soitto kun oli muuttanut ulkomailta Suomeen, käynyt sovittelemassa uusia farkkuja ja myyjä oli sähähtänyt että mene pois pyörimästä, ei sulla niihin kuitenkaan varaa ole.

   Poista
 4. Tosi ärsyttävää mennä ruokakauppaan, ja edellä sattuu olemaan kassatätin kaveri (siis tätin, en oo ikinä mieskassojen kohdalla törmänny tähän ärsyttävään läpätykseen) jonka kanssa kassa sitten jutustelee niitä näitä ja ite duuni meinaa unohtua. Ensin kassa vetää kaverin ostoksen ilman minkäänlaista kiirettä kassan läpi ja sitte ku tulee lopulta mun vuoro, niin ei etes katso muhun päin, ei tervehi, ei mitää. Alkaa vaan vetään mun ostoksia ja läpättää samalla ku eilen oli nii hauskaa sielä karaokebaarisa. Sitte huikataa että sen ja sen verran, ja vieläkään ei tuu ees katsekontaktia. Ja kaveri senku seisoo kassan pääsä tientukkeena ja läpättää paskaa. Että kiitos sullekkin ja heihei. Turha tosin odottaa vastausta kiitoksiin ja heippoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeesti kaupoissa se mitä vihaan kaikkein eniten. Varsinkin sillon kun itellä on saatananmoinen kiire jonnekin muualle, niin sitten sitä joku edellä oleva jää jutteleen kassamamman kans siskonpojan kissan ristiäisistä, tai jostain muusta paskasta.. Välillä tekis mieli sanoo: "Joo, ihan kiva mutta me muutkin halutaan ulos tästä helvetin kaupasta, joten voitteko jutella joskus toiste lisää, kiitos!!"

   Poista
 5. Tallien paska kohtelu!! Aikuisratsastajien ei koskaan tarvinut tehdä tallilla mitään, he saapuivat tunnille 5 min ennen alkamisaikaa ja lähtivät heti tunnin jälkeen kotiinsa. Heille oli hevoset laitettu valmiiksi ja aina oli joku ottamassa ne pois. Me lapset/nuoret sen sijaan jouduimme laittamaan aina oman hevosemme itse, ja useimmiten se olimme me, joka laittoi niitten aikusten hevoset myös. Jos ei siis tullut tallille ajoissa niin se oli oma vika, kun myöhästyi tunnilta. Hevonen piti myös aina itse ottaa pois, oli kiire tai ei. Lisäksi meidän lasten/nuorten piti aina siivota esim. ruokailutiloja ja VESSAA! Ei saatana. Ties kuinka monta kertaa minäkin siellä ihan ILMAISEKSI pesin jotain paskaista vessaa, jossa en edes koskaan itse käynyt. Kukaan ei koskaan kysynyt haluanko siellä tallilla ilmaiseksi siivota vai en ja eihän sitä 10 vuotiaana uskalla kenellekkään aikuiselle mitään sanoa vastaan. Että voisivat tallinomistajat hieman miettiä, että eikö muka SAMAN VERRAN tunnista maksavia asiakkaista kuulu kohdella samalla tavalla iästä riippumatta! Aikani sielä vessoja pestyäni sitten lopetin koko touhun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla käyny tosi samalla tavalla!
   Lähitallille tuli uusi omistaja ja kutos luokkalaisena heppahulluna kävin siellä sitten kuukauden verran siivoilemassa ja hoitamassa heppoja aamus seiskasta iltaan asti. Kun sit talli avattiin ja ilmestyin jälleen tallille tunnille meno mielessä, ei tä omistaja ollut tuntevinaankaan! "Nii sä oot se katja ku oli kesän lapissa?" Nii eiku vittu koko kesän siivosin SUN tallin paskavessoja ilman edes kiitosta!
   Nykyään tä nainen ei todellakaan tervehdi kaupassa vaikka aikaa on kulunut kuus vuotta ja hän kyl selkeesti mut tunnistaa…

   Poista
  2. Sama käynyt täälläkin. Näin jälkeenpäin vaikuttaa kunnon lapsityövoiman käytöltä koko homma. Siellä kesät talvet luotiin paskaa, siivottiin, vaihdettiin hepoille heiniä ja pestiin tarvikkeita, että saatiin puolisen tuntia "ratsastaa" ympyrää aitauksessa. Lopetin kun tajusin kuviot.

   Poista
  3. Tai se että tallilla ei oikeen mitään saa tehdä jos ei käy tunneilla= sun pitäisi maksaa siitä että saat tehdä muutakun käydä ratsastustunneilla...

   Poista
 6. kerran menin kauppaan jossa oli mainostamassa pari nuorta miestä jotain erikoiskahvikonetta. odoteltiin ja koiteltiin huudellakin väliin moneen otteesee kysymyksiä siitä että miten toimii ja jos vaikka maistiaisia voisi saada, kun olivat niitä monille muille tehneet. No näillä kusipäillä oli liian kiire naurattaa paria tyttöä jotka kuuluivat kaupan henkilökuntaan ja heille kyllä kahvia kahvin perään väännettiin. Meitä eivät siis huomioineet MILLÄÄN LAILLA. Kun ikuisuutemme oltiin siinä ooteltu jaa huudetltu josko sitä MAINOSTUSTA,jota he olivat siellä tekemässä, saisi, niin pojat hyvin tympeästi kertoivat koneen nimen ja mitä sillä tehdään 'joo täl voi tehdä niiinku kaputsiinooo ja jotain lattei' OSTATKO !? no ei kyllä vitussa ostettu. olipas sekavasti selitetty..

  VastaaPoista
 7. Joo, mun perus kaupas jossa ostokseni teen, on semmonen keski-ikäinen mies myyjä. Kaikille muille se ottaa sen katsekontaktin ja tervehtii ym. Mutta aina mulle on nyrpee ja se hei tulee niin tuskasen olosesti. Vaihtorahat se paukauttaa aika käteen, et ne melkein leviää pitkin kassaa ja lattioita. Välillä en ota maksullista pussia ollenkaan, vaan se pienen hedelmäpussin. Aina kun pyydän ystävällisesti, saisinko pienen pussin vielä, niin tää heittää sen suoraan sanottuna mulle ja mä joudun ilmasta sitä yrittää ottaa kiinni. Ei ole tämä kassamyyjä kenellekkään muulle näin töykeä kuin mulle. En sit tie mikä sitä ripoo.

  VastaaPoista
 8. Mulla on ollu vaan se perus eli ku on ns. teini niin mulkoillaan vaan kaupassa(tosin perus vaatekaupat on eri asia). Vähä sillei et joo moro kyllä mä tulin ihan vaan riehuu tänne kauppaan ja aattelin kyl varastaakki täältä kaiken! Meillä päin on myös yks ruokakauppa, jonka omistaja vihaa alueen teinejä. Jos meinaat ostaa jotain muuta, mitä yleensä teinit ostaa ja pyörittelet/vertailet tuotetta käsissä niin itse herra kauppias tulee käskemään sut pihalle ja vähän äkkiä... Ja oon kuullu myös tapauksesta kun joku oli ollu karkkihyllyllä ja oli siinä sit vähän pidemmän aikaa pohdiskellu et mitä ottais niin tämä kauppias oli käskenyt myös silloin painumaan ulos kaupasta.

  VastaaPoista
 9. Muutamissa kaupoissa löytyy noita nyrpeitä tätejä kassoilta. Erässä pikkukapassa oli sellainen 30v nainen, joka ei koskaan tervehtinyt eikä sanonut kiitosta. Yleensä tyyppi ei sanonut edes paljonko ostokset maksaa, vaan se piti itse kurkkia siitä pieneltä näytöltä (joka tietysti sojotti jonnekin kilinvittuun). Vaihtorahat se aina lätkäisi siihen pienelle tasolle kassan edessä. Oli oikein mukavaa keräillä siitä kiireellä kauheaa kasaa kolikoita kun seuraava asiakas puskee jo niskaan. Jos en ehtinyt omia ostoksia ottaa hihnalta pussiin/laukkuun, niin seuraavan asiakkaan ostokset tulikin jo siihen päälle. Kannattaisi ehkä harkita alanvaihtoa, jos kaupassa työskenteleminen on niin hirmuisen kamalaa, että esim. hymyileminen tuntuu turhan raskaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan pakko sanoa tähän, että oon ite ollu kassalla kohta 5 vuotta töissä ja mulla on ns. "vihattujen asiakkaiden lista" päässäni.... :D Aivan sairaan lapsellista, joo, mut aina ku joku vakkariasiakas tekee jotain typerää (esim. suuttuu pikkujutusta, puhuu vaikka rasistisia juttuja tms.) ni lisään sen listalle ja kohtelen sitä kylmemmin jonkun tietyn rangaistusajan, riippuen siitä mitä se teki :D Ja joo, on ollu alan vaihto mielessä ;)

   Enkä tosiaankaan usko et tää myyjä vihas sua erityisesti tai mitään, tosi huonoa palveluahan toi siis oli! Mun oli pakko vaan jakaa tää tarina tähän väliin :D

   Poista
 10. kerran asioin pikkusessa ruokakaupassa jossa kassa ei sanonut mulle yhtään mitään :) ei yhtään mitään. ei moikannut, ei kertonut hintaa eikä sanonut mitään kiitos heitäkään....

  VastaaPoista
 11. pariinki kertaan kävin Modassa katteleen näitä laukkuja kun mietin että minkä ostan. no siihenhän tulee tää myyjä ja kattoo päästä varpaisiin että herttilei miten se viistoista vuotias täällä kalliita laukkuja ostaa! piti myös vissii mua tyhmänä ko saapas, selitti miten laukkua käytetään.. no sittenpä lätkin sille kaks saturaista käteen (vai maksoinko kortilla..) ja lähin tyytyväisenä laukku käessä käveleen. on se kumma ku nää kalliitten merkkiliikkeiden myyjät osaa nii nokkaansa nyrpistää :-D

  VastaaPoista
 12. Olin ostamassa autoa itselleni ja otin veljen asiantutijaks mukaan... Koko helvetin kaupankäynnin ajan tän sovinisti myyjän oli vaikea tajuta, että auto tulee mulle ei mun veljelle! ei kuunnellu mua yhtään ja vittuili kaikkesta että tohon juomatelineesee mahtuu laakkapullo hyvin yms. :)))) Ja kun lopulta sanoin että otan yhen auton, myyjä varmisti veljeltäni luvan, että otanko auton vai en :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mikä saatanan vatipäämyyjä :D Mä en varmaan ois ihan piruuttanikaan ostanut siitä liikkeestä autoa...

   Poista
 13. Oon 15-vuotias. Olin kesällä kaverin kaa Halosella kahtelemassa korkkareita. Oli siis ihan tarkoitus ostaa rippikengät, joita olin etsinyt puoli vuotta. Myyjinä oli vain svedutummuja (2 kielinen kaupunki...). Muut asiakkaat oli svedutummuja. Myyjät palveli niitä svedutummuja ihan onnessaan ja kanto varastosta tavaraa ihan järkyttävästi niitten naamojen eteen. Sit ku oltiin pyöritty siinä about ½ tuntia ja soviteltu kymmeniä kenkiä, menin vihdoin kysymään myyjältä (joka silloinkin palveli svedutummua), että ei teillä olis yhtään enempää korkkareita kokoa 37. Vastaus oli nyrpeä ja lyhyt: "ei". Lähettiin sieltä aika sukkelaa. Muutaman viikon kuluttua menin toiseen kenkäkauppaan äitin kaa ja palvelu oli kyllä ihan eri tasoa. Teinejä ei ikinä palvella missään asiallisesti. On olemassa ihan potentiaalisia ostajiakin, ei vain ajantappajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en muista juurikaan huonoja kokemuksia asiakaspalvelusta (paitsi kerran Gigantissa, kun oli tämä perus "myyjät juoruilemassa"-asetelma). Esim. Sokoksella tullaan kysymään että voisiko auttaa ja esitellään asiallisesti tuotteita. Vaate- ja kenkäkaupoissakin (kalliimmissakin) palvelu on pelannut, vaikka olenkin vielä virallisesti teini (19-vuotias). Ehkä sitten näytän jotenkin poikkeuksellisen asialliselta tai vanhemmalta kuin olen, tai sitten täälläpäin on parempaa palvelua.

   Poista
 14. Toi on oikeesti aika hyvä pointti että teinit ei paljoo myyjiä kiinnosta, esimerkiks stockmannin onewayssä tässä mun kotikaupungissa, aina kun teininä siellä kattelin vaatteita (oikeesti todella kiinnostuneena niistä enkä vaan pöllimässä/tappamassa aikaa/sotkemassa/rikkomassa niinkun myyjän mielestä joka teinillä on tapana) mää saatoin puolisentuntiakin vaan hipelöidä kaikkee siellä ja miettiä mitä mä ostan, niin joka ikinen kerta sellanen sama myyjä soitti vartijan sinne "ihan muutenvaan pyöriin" ja sitten kun kävelinkin kassalle parinsadan euron ostosten kanssa tai vastaavasti kiikutin äitin mukaan maksaan vaatteet mulle, niin johan katos myyjiltä se kyrpä ottasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo on ihan normaalia.. harmi, että yleistetään mutta kenestäkään ei voi etukäteen tietää onko tosiaan ostamassa, aikaa tappamassa vai odottaako hetkeä sujauttaa jotain kassissa kassan ohi...
   t. vartija myös

   Poista
 15. Mua on myös kohdeltu huonosti pienenä ohjaajien/hoitajien kohdalta..mistä ne keksii ees ryhtyä siihen työhön jos inhoaa lapsia tai lasten leikkejä tai jotain? Anyways;

  Kakkosluokalla iltapäiväkerhossa minä olin se syntipukki joka sai syyt niskoilleen vaikka oisin ollu yks niistä viidestätoista jotka nakkeli pihalla lumipalloja tai teki muuta villiä :---D ihan sama kenen idea, kuka nakkas mitenkä paljon ja mitäki tai tehtiinkö ees mitää pahaa vai kaatuko joku huonekasvi vahingossa, minua riehdottiin käsivarresta puhutteluun. ja voi jessus niitä kahta tiettyä ohjaajaa siellä, mies ja nainen - kunnon parivaljakko kun nainen raportoi vähintää kerra viikossa ISOON ÄÄNEEN minun ja muiden lasten ollessa samassa tilassa, sille miehelle että ei tuo Taija osaa käyttäytyä kyllä, pitäiskö soittaa sen äitille jne. ja mies nyökyttelee vieressä ja kattoo mua tuimasti. En IKINÄ tehny mitää pahaa siellä kellekkään tai millekkään mutta nuo haaskat tarvi jonku kohteen kiusattavaksi.

  ..tarpeeksi sitä kuunneltuani ilmoittautuin kaikkiin mahollisiin koulun jälkeisiin kerhoihin; kuorot, askartelut ja teatterileikit täytti mun iltapäivät niin että pääsin lähtee kahta tuntia aiemmin iltapäiväkerhosta eli ei tarvinnu kattella niitä persereikiä ku muutaman tunnin päivässä :D:D

  Ainiin, ja joskus vuosi/kaks sitten kun ensimmäisen kerran menin käymään eräässä nuorten mielenterveyspaikassa juttelemassa niin eiköhän se mies istunu siinä penkissä siellä saatana :--------------D olo oli niin eeppinen että meinasin heittää että kaikki mun itsetuhoiset ajatukset johtuu kun mua eräs x-niminen ohjaaja x-iltapäiväkerhossa vuonna x kohteli huonosti erään toisen ohjaajan kanssa. Noh, ei koskaa se mies kysyny multa että oonko just se henkilö, en tiiä muistiko. Onneksi siirty ns. aikuisten osastolle niin oon voinu vähän vapaammin jutella asioista siellä.

  VastaaPoista
 16. Modassa kyllä myyjät kattelee usein pitkin nenänvartta, jos satut sinne meneen esim. työpäivän jälkeen tai ihan koska vaan ei-niin-hehkeän ja huolitellun näkösenä. Vanhemmilta henkilöiltä ja muutenki huolitellumman näkösiltä kysellään kyllä heti, että saiskos teitä auttaa.

  Meillä töissä meki kyllä usein jutellaan myyjien kesken, mutta koskaan ei kyllä jätetä asiakkaita tervehtimättä tai palvelematta sen takia. Mun mielestä on ihan ookoo jutella työkavereidensa kanssa niin kauan, ku kuitenki palvelee asiakkaat niin hyvin, ku kuuluuki. :)

  VastaaPoista
 17. Meikä 16-vuotiaana motonetissä ostamassa skootteriin kaasuvaijeria. "Ei meillä myydä kun laatumerkkejä" oli vastaus, kun kysyin tarvittavaa osaa. Kuule samanlainen se kaasuvaijeri on, vaikka sulla ois kolmen miljoonan hybermopo tai kahensadan euron kiinalainen. Menin sitten hakeen kaasuvaijerini Tarjoustalosta.

  Ja Sokoksen meikkiosastolla ei kyllä nuorena saanu palvelua, jos katteli pikkasenkin kalliimpia meikkejä. Onneks sillon kun tiesin mitä etin, niin marssin vaan kassalle ja sanoin että sitä ja tätä.

  VastaaPoista
 18. Mä olin muksunu perhepäivähoidossa, ja vakituisen hoitotädin sairastuttua jouduin pariksi viikoksi eri perheeseen. Siellä tää tätyli oli semmonen ihme kurppa, joka ihan tosissaan vaikutti siltä että se vihaa tasapuolisesti kaikkia. Sillä oli tapana mm. keksiä hoitolapsille "lempinimiä" jotka ei mitenkään imarrelleet ketään. Yleensä liittyen johonkin lapsen vähemmän positiiviseen piirteeseen (kuten mulla kohtalaisen kantava ääni). Tätylillä oli sitten mun ikäinen poika, sitä kyllä jakso paapoa ja so on.

  Toinen loistava esimerkkitapaus on joukkoliikennekuski joka me aikanaan ristittiin Bussikuskiksi Helvetistä. Tää oli kans tämmönen keski-iän ylittäny setä josta ei saanu hymyä irti ei ihan millään. Niihin aikoihin mulla oli kuukausilippu, joka ojennettiin kuskille ja kuski sitten sen leimasi. Korttia ostaessa mukana sai muovikotelon, ja yleensä työnsin kortin puoliksi ulos kotelosta ja ojensin kuskille, ja kaikkien muiden kans tämä toimikin, mutta ei tämän yhden sankarin. "EI SE KORTTI MAHDU SEN KOTELON KANS TUONNE LAITTEESEEN!" (no setä on hyvä, tarttuu kortista kiinni ja vetää pikkusen, ei oo hankalaa). Joskus myös astuin bussiin ja ojensin kortin ja totesin "keskustaan", saaden niskaani jumalattoman saarnan siitä että keskustassa on AINAKIN NELJÄ pysäkkiä tällä linjalla, ja mikäköhän niistä oli se minne halusin jäädä. Loppusumma olisi kuitenkin kertamaksullakin ollut sama joka tapauksessa. Lisäksi tää ukko oli kova kaahailemaan, almost joka toisella kerralla unohti avata ovet poistuville, ajoi useita kertoja pysäkin ohi vaikka kuinka tienlaidassa huiskutti, koukkasi rapakoiden kautta kun näki jonkun tienposkessa ja niin edelleen. Koskilinjat 666 <3

  VastaaPoista
 19. Miulle sattu tuossa lähikaupassa (ei onneks oo ainoo lähikauppa...) myyjä, joka päivitti facebookia tms. samaan aikaan kun maksoin ostoksiani. Siis what! Ymmärrän kyllä, että jos on hiljaista, niin siinä se puhelin on herkästi käytössä, mutta kun sen hiljaisen illan aikana siulla on puolen minuutin ajan asiakas maksamassa ostoksiaan, niin eikö sen puhelimen voi hitto vie laittaa siksi aikaa pois?! Ei suututtanu kyllä, mutta huvitti suuresti. :D

  Ja joo, täällä jo mainittu teinien kohtelu kaupoissa on välillä aivan käsittämätöntä. Lukioaikaan mentiin optikkoliikkeseen (vieläpä erääseen tunnettuun ketjuun) ostamaan kaverille silmälaseja. Paikalla ei ollu yhtään muuta asiakasta, mutta kolme myyjää oli. Myyjät vaan juttelivat keskenään, toki samalla vahdaten ettei me varasteta mitään. Oisko jopa jääty odottelee, että joku myyjä tulis avuksi, mutta koska ei puolen tunnin jälkeen oltu saatu mitään kontaktia näihin myyjiin, käveltiin viereiseen pieneen optikkoliikkeeseen, jossa sitten tultiin heti palvelemaan. Ja kaveri osti uudet lasit.

  /Suvi

  VastaaPoista
 20. Olin vähän aikaa sitten apteekissa ja menin siihen tiskille odottamaan palvelua. Paikalla ei ollut muita asiakkaita, ainoastaan minä ja 3 työntekijää. Sain siinä seisoskella jonkin aikaa odottamassa, että joku rahastaisi minut. Ne kolme työntekijää seisoi vähän kauempana juoruilemassa. Kaksi niistä jopa katsoi mua silmiin, eli varmasti huomasivat minut!! Mutta ei.... hirveä juoruilu vaan. Lopulta yksi niistä sitten viitsi tulla rahastamaan minut. Kyllä vitutti se odottelu.

  VastaaPoista
 21. Meillä terveyskeskuksessa on viikonloppusin aina näitä ihania virolaisia ja venäläisiä lääkäreitä joita ei oikeesti kiinnosta sun ongelmat yhtää. Oli sulla sitte nuha, mahatauti tai leukemia niin hoidoksi saat buranaa. No, menin sinne kerran sitten kun olin nuhassa ja joku virolainen sielä sitte istu tietokoneen ääressä ja kysy mikä ongelmana. Sanoin että korvat kipeet että voisitko vilasta. Se katto kummatki ja sano vaan että ''joo'' näpytteli hetken ja sitte katto mun päälle: Kumpiko korva on kipee? ''vasen'' ''Joo, on sielä tulehdus'' ja kirjotti antibiootti kuurin.

  Tuli sellanen olo että ahaa, onkohan sielä vai ei ja onko silmät ihan kunnos vai mikä tää juttu on ku pitää asiakkaalta kysyä että kumpaako korvaa epäilen :-D

  VastaaPoista
 22. 18-vuotias varasteleva, myyjille haistatteleva teini tässä moi. NOT. Itse oon kans kokenu näitä vähän "kalliimmissa" kaupoissa olevia nyrpisteleviä, elämäänsä kyllästyneitä, 5 metrin kyr*än otsaan kasvattaneita myyjiä, jotka ei koe että olen asiakas KOSKA TUO ON NOIN NUORI! kyllä, on aivan normia käytöstä multa mennä piirtelemään siihen Hilfigerin neuleeseen räikyvän vauvvan pepun värisellä 234miljardia maksavalla huulipunalla tai kaadella hajuvesien testerit mun omiin pulloihin. MORO.

  Sitten kun menen itse kysymään siltä sokkarin botoxnaamalta jotain niin naamalle tulee niin väkinäinen hymy ja päälle hirveetä lässytystä. vaikka yritin helvetti sentään käyttäytyä nätisti ja olla miellyttävä. Ei saatana sitten! Saanko työntää tän mun sateenvarjon sun perseeseen?! Tosin oon myös testannut, että olen mennyt samaan kauppaan ja ollut niin itsestäni tietoinen, omassa ylhäisyydessään elävä, pappa betalar, saunalahden mainoksen Kristal, ja ollu myös vähän vittumainen, niin silloin olen yllättävää kyllä saanu parempaa kohtelua. KOSKA NÄYTÄNHÄN RIKKAALTA JA VOIN OSTAA VAIKKA NE KAIKKI MYYJÄT OMAKSI HOVINARRIAPINAKSI JOS HUVITTAA.

  Olen ollut itse kesätöissä viisi kesää torimyyjänä, joten asiakaspalvelukokemusta on tullut ja aivan perkeleesti. Jos sulle tulee asiakas joka vaatii poimimaan mansikka kerrallaan siihen viiteen litraan niistä 42:sta eri laatikosta, niin se on sitten tehtävä, ja aivan mukisematta! tai jos sulle tulee asiaks jolle ei kelpaa sun perunat koska ne ei ole tasasia ja vaik kuinka tekis mieli kysyä että haenko vittu hiekkapaperia ja hiotaan niitä vähän niin jos ne olisi hyviä, mutta kun en saa :(! Jos olet seissyt töissä viimeiset 9 tuntia, alle minimipalkan, housuun pissanneena koska vessaan ei kerinny, saamatta ruokaa kun se eväsleipä jäi jääkappiin jne. ja joku asiakas tulee valittamaan että mun herneet on pieniä ja vitutuskäyrä ponkasee just kolmekymmentä kertaa maapallon ympäri, niin sun pitää vaikka vittu puhaltaa niihin herneisiin lisää ilmaa että näyttää isommilta. Tai kun naapurin Tepa tulee kertomaan että kukkakaali minkä oli ostanut viime viikolla oli huono, koska hampaat ei pystyny pureskelemaan sitä, niin pitää olla niin saatanan ystävällinen VAIKKA EI MEILLÄ OLLUT VIIME VIIKOLLA EDES KUKKAKAALIA MYYNNISSÄ! kaikista vittumaisimpia on asiakkaat jotka iltapäivästä tulee heittämään sitä läppää "saanko nämä puoleen hintaan kun on jo kello näin paljon?"... EIHHHH... meneppä kysymään alkosta että saatko ne kaksi kossupulloa yhden hinnalla kun kohtahan jo on sulkemisaika! vittu.

  KIITOS! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha törkeen hyvä! :D kokeilempa tota viimeistä lausetta ens kerralla alkossa vieraillessani.... oon itekkin ollut torimyyjänä ja noi vertauskuvat oli NIIN totta.

   Poista
 23. Itse olen huomannut että jos asioin yksin liikkeessä saan aika usein melko huonoa palvelua (olen 14 vuotias), mutta jos on äiti tai isä mukana vaikutan paljon potentiaalisemmalta asiakkaalta ja saan useinkin todella hyvää palvelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon todistanut tätä samaa ilmiötä! Olen nyt 17-vuotias ja reilusti vanhemman isosiskoni sekä äitini kanssa olimme muutama vuosi sitten H&M:llä. Äitin tullessa sovituskopista myyjätär tarjoutui ottamaan vaatteet, jotka eivät sopineet,ja viemään ne paikoilleen, mutta kun siskoni kanssa jätimme muutamaa hetkeä myöhemmin osan vaatteista samaiselle tiskille samainen myyjä huomautti varsin nyrpeästi, että vaattet viedään yleensä itse paikoilleen :D Ymmärrän kyllä käytännön, että viedään itse vaatteet takaisin oikeille paikoilleen, koska se varmasti helpottaa ja nopeuttaa myyjien työtä, mutta mielestäni tällainen asiakkaiden eriarvoinen kohtelu on jo aika naurettavaa.

   Poista
 24. Joo about pari viikkoo sitten Porin IsoKarhun Ginassa. Siellä oli suht hiljasta, muutama asiakas vaan mun lisäkseni. Menin kassalle ostoksieni kanssa, siellä odotti kans yks vanhempi tätskä jonku korunsa kanssa. No missä myyjät? Kaks pikkupimua GT:n lätkät rinnuksissa juoruilee siinä noin kymmenen metrin päässä kassasta, ja molemmat tasan näki meidät. Ne katto suoraan päin, mutta ei, meni helvetin kauan ennenku kumpika viitti sen verran persettään liikauttaa, että tuli rahastamaan mut ja sen toisen asiakkaan. Lol. Jotain taisin todeta nopeasta palvelusta, mutta en saanut mitään vastausta :D

  VastaaPoista
 25. Parisen vuotta sitten olin ostamassa lähes tyhjässä, suurehkossa kaupassa sukkahousuja, ja sain n. 15min kassalla seistyäni todistaa kun 3 myyjää seisoo eletroniikkaosastolla, yksi pelaa myynnissä olleella ipadilla ja kaks muuta seuraa vierestä ja juoruaa. Monesti aina joku niistä otti ihan katsekontaktinkin mutta kukaan ei sitten vaivautunut palvelemaan.. vitustuskäyrä heitti sen verran yli että kävelin sukkahousut kädessä, ihan näkyvissä liikkeestä ulos, jospa vittu sais ees silloon huomiota, mutta ei, kävelin ulos asti ilman myyjien pienintäkään mielenkiintoa. vittu kiitos vaan sukkahousuista, mutta oisin kyllä mielummin maksanut sen 15e hyvästä palvelusta.

  -ja ihan lisäinfona; en ole koskaan ennen tota tai tuon jälkeen varastanut mitään, ihan btw mikäli joku haluaa siihen tarttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varastaminen on iso iso paha, hyi sua, mutta jostain syystä mua rupes naurattaan tää ihan hirveesti :--D

   Poista
  2. haha ite oisin varmaan tehny ihan samat :D

   Poista
  3. Heh, olen tehnyt saman ravintolassa. Kun olin jo kahteen kertaan laskun pyytänyt (molemmilla kerroilla sanottiin että joo tuodaan) eikä yhtään liioittelematta puoleen tuntiin mitään tapahtunut, niin puettiin siinä ihan näkyvästi vaatteet päälle ja lampsittiin ravintolasta ulos. Että kiitosta vaan ilmaisesta ateriasta!

   Poista
 26. Muakin vituttaa vieläkin kun olin eskarissa ja se oli juuri alkanut ja meillä oli lelupäivä. Taisin olla sillon 5-vuotias ja äiti pakkas aamusin mun repun ja musta se on nyt ihan normaalia viisivuotiaalle pakata reppu eskariin. No sanoin sitte ohjaajalle että "mulla ei oo lelua tänään mukana kun äiti on kai unohtanut pakata sen" ja muistan kun olin oikeesti ihan hirveen surullinen niin eikös tää muija sitten kerännyt koko luokan siihen kokoon ja sanonut kovaan ääneen "NIIN MARIA SANOI JUURI ETTÄ HÄNEN ÄITINSÄ EI OLE PAKANNUT LELUA MUKAAN. Ketkä täällä pakkaa itse laukkunsa? Eihän kenenkään äiti enää pakkaa kenenkään laukkua?" en muista mitä eskarikaverini tähän sanoivat mutta muistan ku 5-vuotiasta pikkutyttöä sillon hävetti ihan hirveesti. Eihän eskariope nyt tolla tavalla sais nolata jotain lasta koko ryhmän edessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törkee :o kävi ihan säälittämää :c

   Poista
 27. Itse kävin suht hintavassa laukkuliikkeesä katsastamassa valikoimaa ihan ostomielessä. Ilmeisesti verkkahousuni ja kahdenkympin ikäni ei kuitenkaan vakuuttanut kassatätiä joka viiden minuutin kaupassaoloni jälkeen ilmoitti, että mun olisi parempi kokonaan lähteä kun ei mulla kuitenkaan ole varaa mitään ostaa. En lähtenyt vaan löysin sopivan nahkalaukun ja ostin sen. Sitä hiljasta vahingonilon määrää kun sai hymyillä seesteisesti sille muijalle ja ojentaa satosen setelin. Aah<3

  VastaaPoista
 28. Ostin koulurepun, ja osaamaton myyjä jätti siihen sitten mustepatruunalla varustetut hälyttimet paikalleen. Ihme kyllä ei hälyttääneet kun lähdin kaupasta, mutta vitutti sitäkin enemmän kun ~70kilsaa kotiin ajettuani huomasin hälyttimen kiinni just sellaisessa paikassa josta sitä ei niin millään saa irti kotikonstein. No soittelin sitten liikkeeseen ja lupasivat että johtaja soittaa seuraavana päivänä ja selvittää asian, ja sen jälkeen saan postissa lahjakortin liikkeeseen korvaukseksi. Olin että okei, kiva.

  Puhelua ei koskaan tullut ja kun soittelin uudelleen liikkeeseen niin eivät olleet tuntevinaankaan, vaikka varmasti muistivat. No, jouduin itse kustantamaan irrrotuksen ompelijalla, jolloin reppuun siltikin jäi epämääräinen kangastyherrös. Enkä varmasti osta enää mitään siitä kyseisestä liikkeestä....

  VastaaPoista
 29. tuli ensimmäisenä mieleen eräs viime keväänä sattunut tapaus kampaajalla. värjäyksen lopputulos oli se, että mulla meni hiuksissa ihan selkeä raja kahden eri värin välillä (ja lähdin siis hakemaan ihan vaan yhtä väriä) kampaajan kommentti oli: "oho! osasinkin vähän oottaa että tässä käy näin"
  sitten se laittoi siihen toisen kerran jotain sävytettä ja kyllä se tasaisuus parani vähän, mutta jos toivoin oranssinpunaista ja lähdin kampaajalta violettihiuksisena niin en ollut ihan tyytyväinen.......

  ja siis eihän siinä mitään virheitä sattuu, mutta jouduin maksamaan tästä riemusta sen 130e enkä saanut minkäänlaista pahoittelua osakseni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi helvetissä et valittanut asiasta? :D Naurattaa ihmiset, jotka paikanpäällä on niin "joo hyvät hiukset tuli, kiitos!" ja ku ovestä pääsee ulos nii itkusoitto kaverille että kampaaja pilas tukan!!1

   Jos lähet hakemaan oranssinpunasta ja saat violetin tukan, nii eikö siinä ois jo aihetta valitukseen..? =D

   Poista
  2. joo kiitos neuvosta, kyllä valitin :)

   Poista
 30. Menin joskus johonkin kalliimpaan laukkukauppaan etsimään ihan ostomielessä laukkua. Päällä tais olla farkut,tennarit ja urheilullinen takki. Joku nirppanokkamyjää tuli häätään mua tietysti pois kun olin ollu paikalla n. 3-5 minuuttia. Seuraavana päivänä menin sitten takas tekoturkki päällä ja korkkarit jalassa, meikit ja hiukset oli tarkkaan laitettu ja muutenkin huolitellun näkösenä. Sama myyjä sitten porhalsi mun luo tarjoaan apua. Kun sanoin käyneeni siel eilen niin tän myyjän kasvot meni kalpeiks ja se pyyteli hädissään anteeks. Päädyin sit ostaan sen laukun XD

  VastaaPoista
 31. joskus muutamii vuosii sit olin kaverin kaa kampaamos ja se kampaaja oli semmone harjottelija vissii ja leikkas mun kaverin hiukset päi vittua ja sit sielt tuli joku oikee henkilökuntalaine ja koitti saada niit hiuksii edes vähän paremman näköseks ja lopputuloksen oli et puolet hiuksist leikattii vaik kaveri halus et leikataa vaan kerroksittai :D sai se sitte kuiteski puolee hintaa sen leikkauksen ja itku silmis lähti sielt kampaamost :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on jotenkin käsittämätöntä että kampaaja pilaa jonkun hiukset ja kehtaa kuitenkin laskuttaa siitä, olkoonkin että tuli alennusta. Jotenkin nurinkurista, kyllä mun mielestä tollaisissa tilanteissa se kampaaja sais melkeinpä asiakkalle maksaa jotain :D

   Poista
 32. mullaki oli parturissa oikeen hyvää palvelua kun heitettii väri päähän, hiuksia ei kuivattu, loppusumma oli 150e PELKÄSTÄ VÄRISTÄ, ja kaikenlisäks väri kesti 2pv..... Hulvattomin tapaus taas oli kun olin kassalla ja eräs asiakas tuli tekeen reklamaatiota mullasta kun siinä kasvoi rikkaruohoja????? No shit??

  VastaaPoista
 33. Kotikaupungin Halpa-hallista on erityisen paljon muistoja, kuinka kassaneidit alkoivat lörpötellä tuttujen asiakkaiden kanssa vaikka takana seisoo kilometrin pituinen jono huokailevia asiakkaita. Eihän tuo nyt sitten ois mitää haitannu jos ois ollu olematon määrä porukkaa kaupas mutku perjantai ja hirvilauma kauheella kiireellä ostamas viikonlopuksi ruokaa. :D

  VastaaPoista
 34. Onhan näitä molemmilta puolilta tiskiä. Kerrotaan nyt vaikka asiakaspalvelijan näkökulmasta pari juttua. Olin tuurailemassa lähikaupassa, johon oli tullut uusi maksupääte. Sitä sai sitten neuvoa miljoona kertaa päivässä, että se magneettijuova siihen koneeseen päin ja siru myöskin sinne koneen sisään... No kaikkihan ei osaa neuvoa ottaa vastaan, vaikka en mitenkään antanut kyllästymisen äänestä kuulua. Eräs keskiäkäinen ukkeli sitten veti herneet nenään, että mitä, kaiken joutuu nykyään itse tekemään! Ruoka on jo niin kallista, että hän haluaa palvelua jne jne. Olisi tehnyt mieli sanoa, että kyllä se meille myyjillekin olisi sata kertaa helpompaa vetää itse se bonuskortti, kuin toistaa samaa neuvoa kaiket päivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin "pari juttua", no tässä sit toinen. Eli tässä samassa lähikaupassa oli aika yleinen tapa, että kun asiakas on maksanut ja olet kaivanut vaihtorahat kassasta takaisin annettavaksi, niin sitten kaivetaan taskusta sen räkäisen nenäliinan sisältä se 5 senttinen, että täs on vielä tää. Joo kiitti, hirveest, pitäähän sun nyt päästä tautisista kolikoistas eroon...

   Poista
  2. Joo, mä niin kassalla olevana tiedän ton... Oon laskenut asiakkaalle takaisin tulevat rahat ja ojennan niitä. Sitten aletaan kaivaa "nuppikukkaroa" kassin pohjalta "että voisin muuten 45 senttiä antaa vielä täältä..." Ei luoja. Ei ne kolikot oo ennenkä ketään tappanu!

   Poista
  3. Öh, yleensä mitä oon kuullu nii ne kolikot otetaan just ilolla kaupassa vastaan, että sitten on varmasti vaihtorahaa? :D

   Poista
  4. Jos vaihtorahasta on pulaa sitä aletaan yleensä kysellä. Välillä taas kolikoita on liikaakin.

   Poista
  5. ei todellakaan oteta!!!! t kaupan kassa :D

   Poista
  6. kyllä mä ainakin mielelläni otan kolikot vastaan jos loppusumma on vaikka 15,50e ja asiakas antaa mulle 20,50e ni saa nopeasti annettua vitosen takasin eikä tarvi niillä kolikoilla pelata :D mut monet asiakkaat vaan keksivät sen siinä vaiheessa kun ne vaihtohilut on jo kaivettu ja kassalipas lyöty kiinni :D

   Poista
  7. Iteki oon kaupassa työssä ja on nii kiva ku jotku antaa sen verran kolikoita päälle et saa annettuu pelkkiä seteleitä takas koska se nopeuttaa tosi paljon! mut toi et se viis senttine kaivetaa esiin siin vaihees ku on just hikihatus kaivanu ne miljoona hiluu vaihtorahaa ni on kyllä vähä ärsyttävää :D toinen mikä on ärsyttävää palvelutyössä on nää limaset äijät jotka kyselee haluunko olla niiden tyttöystävä tai tuunko illalla saunaa ku käyttäytyy niitä kohtaan mukavasti (samallailla kun kaikkia muitakin asiakkaita kohtaan)oon 16 vuotias ni totta helvetissä lähden saunomaan 50vee äijän kans jonka just näin ekaa kertaa!! kerro vaa osote ja aika ni mä oon siellä sillon! (joo ne kysyy "huumorilla" mut ei naurata enää.. -.-)

   Poista
 35. Pari vuotta sitte kävin kampaajalla tarkoituksena ihan vaan värjätä juurikasvu ja haalistunut väri uudestaan. Mustan hiusvärin sijaan tää harjoittelija lätki pään täyteen blondeja raitoja ja jostain helvetin syystä leikkas hiuksista jotain kymmenisen senttiä pois ja ohensi hiuksia ihan vitusti. Tavallaanhan toi on ihan oma moka ku en ujona 14-vuotiaana uskaltanu pysäyttää sitä vaikka tajusinki että se heiluu saksien kanssa siellä pään takana, mut en vaa tajua et mistä vitusta se päätteli et sillä olis oikeus saksia mun hiuksista puolet pois ja raidoittaa mun hiukset aasin perseen näköseks ku olin selvästi vaan sitä juurikasvun värjäystä pyytäny. Ja vaikka pistin äitin (:D) valittamaan mun hiusten pilaamisesta, saatiin vaan vitosen alennus ja jouduttiin maksamaa yli satanan tommosesta paskasta.

  Ja kerran joskus ala-asteikäisenä olin odottamassa dösää pimeenä talviaamuna et kouluun pääsis. Mulla oli jo tohon aikaan huono näkö mut ei vielä piilareita eikä laseja, ja siinä pimeässä en sit tosiaan erottanu autoista muuta ku etuvalot ja neki sumeesti - en siis tienny tuleeko sieltä bussi vai henkilöauto ennenku kymmenisen metrin päässä. Heilautin kättä siis pari sekuntia myöhemmin ku pitäis, mut ihan hyvin se dösä pysähty pysäkille. Silti se kuski rupes karjumaan mulle siinä muiden matkustajien edessä et onko mulla päässä vikaa ja mun pitää tarkastuttaa silmät jnejne. Ihan helvetin nöyryyttävää.
  Sit parisen vuotta myöhemmin oltiin tulossa porukoiden kanssa Lintsiltä dösällä, ja siinä sattu olemaan just tää sama kuski. Se päästi matkustajat sisään mukaanluettuna mun porukat, mut pisti ovet kiinni mun nenän edestä vaikka olin ihan porukoiden perässä ja lähtöaika oli vasta viitisen minuutin päästä. Eikä se edes avannu ovea vaikka painelin sitä nappia siinä, kyräili vaan ilkeesti vähän aikaa ja sit vasta päästi mut sisää ku iskä meni sanomaa sille siitä. Tällä kertaa pistin tosin iskän valittamaan pomolleen tästä kuskista (iskä oli siis duunis samassa firmassa tolloin), ja ilmeisesti potkut tuli.

  VastaaPoista
 36. Meitä on moneksi :) Paikallisen Tokmannin kassa on kyllä sellainen "päivänpiristys" että.. Ei tervehditä, tavarat paiskotaan, tarjoushinnat "unohtuu" ja kun niistä palaa sanomaan niin melkoisen happamana tekee korjauksen ja hyvittää.. Joskus oikein yllättyy kun sillä kerralla tervehtiikin ja sanoo loppusumman ja kiitos.
  Samalta paikkakunnalta löytyy myöskin maailman hitain ja hiljaisin kaupantäti.. Sen verran voisi saada ääntään kuuluviin että edes loppusumman kuulisi..
  Ja luulisi että monen vuoden kokemuksella olisi jo hiukan saanu nopeuttakin itseensä mutta ei.. argh!!
  Itse asiakaspalvelutyössä koitan tervehtiä jokaista asiakasta ja kohdella niinkuin haluaisin itseäni kohdeltavan.

  VastaaPoista
 37. (Hieman tukevampi) naapurin rouva kävi arvauskeskuksessa, koska hänen kättänsä särki ja se puutui useasti, joten se haittasi työntekoa. (Vale)lääkäri (ainakin siltä vaikuttava) käski rouvan vaa'alle ja sen kautta laihduttamaan, ei kokeillut mitään (käden taivutusta, sitä pientä vasaratestiä...) ja kehotti kääntymään Buranan puoleen. Puolisen vuotta rouva kävi salilla ja pudotteli kiloja, mutta niskaan tuli kyhmy ja koko yläselkää rupesi särkemään, yksityisellä totesivat pahan välilevyn pullistuman. Tässä ovat nyt odotelleet leikkaukseen pääsyä puolisen vuotta ja yksityisellä olivat lääkärit samaa mieltä siitä, että salilla käynti pahensi vaivaa. Toki ylipaino tuo mukanaan vakaviakin sairauksia, mutta jos kättä särkee ja se puutuu toistuvasti niin ei se nyt mistään alleista voi johtua.

  Ikä- ja sukupuolisyrjintää olen saanut osakseni. Lähinnä just se, että jos menen kosmetiikkaliikkeeseen hieman "ryönäisen" näköisenä niin palvelu on yleensä tosi kehnoa (eikö silloin pitäis just olla loistavaa palvelua että he voisivat muuntaa "sammakosta prinsessan"?).

  Poikaystävän kanssa käytiin aika tunnetun kosmetiikkaketjun myymälässä, itsellä aikeissa ostaa meikkivoide ja poikaystävällä aikeissa ostaa partamömmöjänsä ja kivan tuoksun. Myyjä kyseli jatkuvasti minulta, että mitä ainesosia partamömmössä saa olla ja mitä ei. Ja koska nyt käytän ilmaisua "mömmö" niin on varmaan aika selvää, että mulla ei ole mitään hajua parranhoidosta? Myyjä kysyi minulta ja poikaystävä vastasi vaikka olin keskustelun alussa sanonut myyjälle että herra saa itse kertoa mitä tarvitsee, koska mä tiedän parranhoidosta yhtä hyvin kuin miehet tamponeiden ominaisuuksista. Tuoksunäytteet annettiin ensin mulle (josta ojensin ne poikaystävälle) ja kun poikaystävä sanoi "tämä se on, otetaan tämä" niin myyjä ojenteli mulle lisää näytteitä kunnes mä näytin sitä poikaystävän haluamaa tuoksunäytettä ja sanoin että tämä otetaan. Poikaystäväni ei ole mikään hiljainen poika eli hän ei kuiskannut tai sanonut hiljaa minkä tuoksun hän ottaa vaan ihan selkeällä äänellä ja mumisematta ilmaisi asiansa.

  Ollaan joskus menty vaatekaupoille ostamaan sukkia ja boksereita samalle herralle ja silloinkin on myyjät kyselleet minulta. Hemmetistäkö minä tiedän miten eri merkin bokserit kannattelee kiveksiä ja tuntuu parhaalta? Dressmann on ainoa paikka jossa poikaystävä on saanut itselleen palvelua ja väriviidakossa myyjät kysyvät multa mielipidettä vasta kun poikaystävä on sanonut "en mä tiedä mitä värejä pitäis ottaa".

  VastaaPoista
 38. En ole sitä tyyppiä joka laittautuu, pukeutuu hienosti tai on muuten erityisen huoliteltu- silti jos menen hintavampaan liikkeeseen aikeenani ostaa jotain, on minulla siihen silloin vara sama miltä näytän. Olin kultasepänliikkeessä ostamassa exälle aikoinaan joululahjaa, paksua panssariketju isolla riipuksella. Myyjä katsoi minua alentuvasti ja sanoi, että nämä ovat sitten aika hinnakkaita. Minä katsoin takaisin ja kilttinä tyttönä leikin etten ollut loukkaantunut ja tokaisin, että nyt ei ole rahasta kiinni.

  Eräs kauppatieteiden maisteri, mieshenkilö, kertoi suurimmaksi riemukseen käydä nuhjuisissa vaatteissa autoliikkeissä ja vertailla saamaansa palveluaan siihen, jos asioi puku päällä. Kuulemma suurin virhe jonka aspa voi tehdä, on tuomita asiakkaan maksukyky ulkoisen olemuksen perusteella. Oli vissiin jäänyt melko hinnakkaat kaupat tekemättä eräässä liikkeessä.

  VastaaPoista
 39. Ootkos ikinä kuullu niinkin urbaanista paikasta kuin Salon (terveys)arvauskeskus? Mut vietiin viime vuoden puolella yöllä sinne kun mulla on ylimääräisiä sydämentykytyksiä, (ja mulle pitäis teettää edelleen lisätutkimuksia ko. aiheesta mut sitäpä odotellessa...) sain odottaa lääkäriä sellainen n. 1,5h vaikka polin puolella ei muita ollut kuin minä ja korvatulehduksesta kärsivä mukula. Noooo, kun tämä ihana lääkäri sitten tuli minua tapaamaan niin huomautti minulle erittäin vittumaiseen ja säälivään sävyyn että niin, kyllä nuorella ihmisellä voi tulla missä ja milloin vain niitä paniikkikohtauksia jolloin pumppu voi hakata hiukan kovemmin.... .... .... Olen itse hoitaja ollut samaisessa firmassa mutta sitten kyllä napsahti joku suoni päässä ja huusin kurkku suorana sille lääkäriharjoittelijalle että herra on hyvä ja menee katsomaan mun viimeisimmät epikriisit ja perussairaudet koneelta ja tulee sen jälkeen lässyttämään!!! Niin, ja tämä oli tosiaan hyvin pientä verrattuna siihen mitä muut ovat saaneet kokea kyseisessä paikassa. Arvauskeskuksemme on kuulema jo aika kuuluisa Turussa ja Lohjankin alueella, jippii.

  VastaaPoista
 40. monet linkkikuskit on aikamoisia asiakaspalvelijoita, kun ovesta pääsee sisään, niin lähetään jo liikkellee, niin että et varmaan pystyssä pysy siihen asti et oot löytäny vapaan penkin sieltä mulkoilevien, kaks penkkiä vievien tätien keskeltä ja mitään ei sanota kyytiin tuleville

  VastaaPoista
 41. Mua inhottaa/ahdistaa just kaikissa vaatekaupoissa, kun aina tullaan kysymään "tarvitaanko apua". Ok, yleensähän ton pitäis olla ihan kiva juttu, mutta kun sen jälkeen jäädään kuitenkin kyttäilemään siihen viereen muka "siirtelemään" vaatteita ja oikein odotetaan että "kunpa se ny jotain kysyis".

  Voi niitä myyjäraukkoja, jotka ei oikeesti tiedä keneltä pitää kysyä (=kuka valittaa jos ei kysytä) ja keneltä ei (=kuka ahdistuu jos kysyy). :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakaspalvelijana voin kommentoida sen verran, että mun työpaikassa on ihan ykkössääntönä että kaikilta kysytään tarviiko apua näytti kuka miltä hyvänsä.. Ja semmonen pikku lisä että mielellään se kysytään koska se tarkoittaa mulle vähemmän töitä kun ei tarvi näiden ei apua tarvitsevien mylläysjälkiä käydä jokaisesta pinosta laittamassa kuntoon, kun itse vieressä tietäisin kyllä missä hänen kaipaama kokonsa on ja sen takia siinä päivystän ja elättelen toivetta joskohan tämä jo 6 pinon sotkemisen jälkeen voisi pyytää apua..

   Poista
 42. Sain joskus yhdessä vaateliikkeessä erittäin huonoa palvelua. Kyseisessä liikeessä myyjät katsovat hieman tukevampia naisia päästä varpaisiin ja eivät anna heille palvelua. Itse en kuitenkaan ole pyöreä, mutta kerran kysäisin yhdestä paidasta että olisiko siitä kokoa M, niin myyjä katsoi minua ja sanoi että eikös se olis sulle liian pieni, kyllä tuo L olisi enemmän sinun kokosi. Siinä vaiheessa tokaisin myyjälle että kiitos vaan neuvoista mutta kai minä nyt itse tiedän minkä kokosia vaatteita minä itselleni ostan. Meni myyjä hiljaiseksi. Eipä ole muutenkaan kovin hyvä maine tuolla liikkeellä. Eipä oo ihmekkään.

  VastaaPoista
 43. Mä olin tässä pari viikkoa sitten Portugalin lentoasemalla(onneks vaan välipysähdys!) ja siellä oli kyllä tosi huonoa palvelua! Mentiin siellä ostaan kahvilasta jotain juomista ja syömistä nii eka se myyjä selitti meille hirveesti jotain Portugaliks ja sanoin vaa sillee myyjälle jotai et en ymmärrä enkuks nii sit se tosi paskalla enkulla sano et paljo ne ostokset maksaa ja mä en oikeen saanu selvää, nii sitte se ämmä alkaa huutaan siinä et sen ja sen verran (edelleen vaikeasti ymmärrettävä enkku) Saatana jos olet lentoasemalla töissä nii luulis sun osaavan muutaki ku sitä oman maas kielt ja vähintään kohtuullisesti enkkua! Portugalilaisille palveli tietysti hymyissä suin...

  VastaaPoista
 44. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. taidan poistaa noi aiemmat kommentit, koska tosiaan kuulostavat jostain syystä sävyltään lapsellisilta, vaik niissä ei sinänsä mitään vikaa olekkaan :D:D toi koko juttu oli vaan niin random, että sitä ei ilmeisesti oikein voi selittää fiksulla tavalla !

   Poista
 45. Yleensä kun mennään jonkun kaverin synttäreiden kunniaksi vaikka Amarilloon syömään, niin palvelun taso on sellasta että huhhu, parikertaa olis ite tehny mieli mennä sinne keittiöön sanomaa että jos ne 4 lehtipihvii sais pöytää 17, teidän tarjoilijat vetää sumppia tuola muualla, ei voi vittu olla niin vaikeeta kohdella kaikkia asiakkaita samallalailla, ne on yhtälailla potentiaalisia ostajia ja asiakkaita ! :D eiterve oikeesti

  VastaaPoista
 46. etin keväällä yo-mekkoa. tiedän, että olen hiukkasen pyöreä, mutta en kokenut sen missään vaiheessa olevan haitta mekkoa etsiessä. yhdessä liikkeessä sitten tämä asiakaspalvelun kuningatar totesi minulle ja ystävälleni: teidän kokoisille tytöille ei löydy pussihelmaisia mekkoja _mistään_. iski armoton vitutus. mentii toisee liikkeesee ja tadaa unelmien mekko löytyi! teki mieli lähettää sinne liikkeesee kiitoskortti ja kiitellä vittumaisesta palvelusta!

  VastaaPoista
 47. Just noi Porin isokarhun Ginan myyjät mistä joku mainitsi on ihan järkyttäviä.. Samoin linkkakuskit täälläpäin ei ikinä voi edes hymyillä saatika tervehtiä. Ja tästä seuraavasta olen itse ihan onnellinen, mutta musta on tosi outoa että 15-vuotias päästetään kahden promillen humalassa päivystyksestä yöllä kotiin pelkän kaverinsa kanssa :-D

  VastaaPoista
 48. Juu, itsekin olen valitettavasti törmännyt noihin vittupäämyyjiin jotka tuijottavat kuin halpaa makkaraa jos tulet juurikin perusjamppana tavallisissa kuteissa johonkin vähänkin "hienompaan" liikkeeseen. Esimerkiksi itse olin tän oman kotikaupunkini Emotionissa katselemassa hajuvesiä ja meikkejä lökäreissä, tennareissa ja hupparissa. Yksikään myyjä ei tervehtinyt vaan kyyläsivät halveksuen meikäläistä, luulivat varmaan että olin joku katuspuge joka aikoo pölliä heidän tuotteitaan. Tapahtuman jälkeen kävin samaisessa kaupassa siskoni kanssa huolitellun näköisenä niin johan ne myyjäakattaret tulivat parveilemaan ympärillemme ja saatiin loistopalvelua :D

  VastaaPoista
 49. Kerran yks mun tuttu meni kampaajalle ja sanotaanko nyt, että tolla naisella ei hirveesti ole rahasta puutetta. No se kampaaja siinä haukku koko naisen hiukista ja vaatteista lähtien. Lopulta kassalla se kampaaja totes hyvin tympeentyneenä, että sulle vois sopia nää ja nää tuotteet, mutta ne on niin kalliita. No tää asiakas menetti lopullisesti järkensä ja pamautti sille, että vittu pistä kaikki purnukkas pussiin ja niin se sit osti sen koko hyllykön niitä kalliita tuotteita. Meinas myyjän suu vähän loksahtaa auki, kun se "köyhäksi" kattomansa asiakas heitti jonkun kultasen luottokortin tiskille. Ite tosin en ois antanut tollaseen puljuun yhtään rahaa, mutta toisaalta toi oli hyvä siinä, että ei voi ulkonäön perusteella voi tietää mitään asiakkaasta.

  Pari vuotta sitten olin menossa ostamaan rippilahjaksi saamilla rahoillani uutta tietokonetta itselleni. Kukaan ei vaivaantunut kysymään, että tarvitsenko apua tai mitään. Painuin sit ulos kaupasta ja menin viereiseen puljuun ostamaan sen tietokoneen.

  Voi kun itekkin vois joskus toteuttaa sellasen Pretty woman kaupassa käynnin ;-)

  Voi kun asiakaspalvelijat oppis, että asiakas on aina asiakas näytti se sitten miltä. Ties kuinka monta kauppaa on joltain jäänyt tekemättä huonon palvelun vuoksi.. Myyjille vois myös mennä takomaan päähän, että ei ole pois suljettua, että 16 vuotiaalla ois varaa ostaa satasen laukku tai että nainen osais ostaa helvetti puhelimen ilman miestä. Välillä meinaa itku tulla, kun menee giganttiin poikaystävän kanssa ja vaikka sä olet se asiakas niin poikaystävältä varmistetaan kaikki. Saatana minä tässä olen uutta puhelinta ostamassa ja vittu ostan tän puhelimen sano mun poikaystävä mitä tahansa. Ärrrrr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jjep, menin ostamaan turvaistuinta lapselleni mun KAVERIMIEHEN kanssa. Ja aika nopeesti tehtiin selväksi, et ei ole mun lapsen isä eikä mieheni (kun alkuun kyselivät, et mitä TE olette ajatelleet ja kaveri tunsi olon aika hankalaks :)) vaan kaveri. Kuitenkin se miesmyyjä esitteli niit istuimia vaan kaverilleni, vaikka istuin tuli minun lapselleni!

   Poista
 50. Aaahhh vittu noi päiväkotitädit jotka lipittää siellä keittiössä kahvia ja jutustelee ku ne kurittomimmat pikkupojat/tytöt tappaa toisiaan legopalikoilla ja keppihevosilla? Oli välillä yhtä tuskaa päikyssä pienenä, koska leikkikenttä = sotatanner. Piti suunnilleen kädet pystyssä kulkee huoneen poikki ja huutaa olevansa siviilikansalainen, jos halusi selvitä ilman vammoja hakemaan se barbie... että ottakaa mieluummin sinne peittomajaan panttivangiksi ku hakkaatte mustan silmän spiderman-lelulla. Ja sitte ne vittupäähoitajat selittää mielin kielin lapsien vanhemmille, että joo, sen Leon poskeen tuli mustelma ku sille ja veetille tuli vähän riitaa tuitui lässynlää! Saatana, nää tenavat hyppii hyllyiltä alas eikä hoitajat tee muuta ku tekstaa sohvalla?

  Ja jostain syystä mäkin saan kaiken maailman ginoista ja kanoista kylmää kohtelua. Juusori, jos mulla sattuu meikit levii, hiukset sähköstyy ja naama kiiltää tässä teidän hienostokaupassa! Otetaanko esimerkki? "Onks teil mitää lämmintä ja ruskeensävystä talvitakkia?", kysyy minä ystävällisesti. "Nojoo just tää hellakutosellauutuus on Vuittonin härän persakarvoilla perhmustettu takki, vaan 600 e!" Hei joo mulla on nyt tää kaks vuotta vanha prisman tuulitakki, ihan selkee oikeutus piilovittuiluun hinnoista. Jos neiti myyjää häiritsee mun opiskelijaköyhyys, viitikkö kaivaa sitä kuvetta ja vinguttele kermapersekorttias puolestani? Tollasilla tilanteissa sitä toivoo olevansa miljönääri, nii vois kylmästi tokasta että juu otan viis kappaletta, voin ostaa sullekin saatana!!!1

  Ja ainiin, vielä yksi. KermaperC-kaupoissa ilmoitan haluavani korkeavyötäröiset, tummansiniset farkut. "Ei taida meillä olla mut tässä on tosi kivat matalavyötäröiset, paljettikoristeiset ihanat mustat bilefarkut!!" sitten myyjä kävelee pois, ja eteeni sattuvan, suunnilleen kolmen metrin päässä sijaitsevan farkkukasan päältä löytyy haluamani housut. Ai katos nää on tummmansiniset, ja hei hetkooone perkele korkee vyötäröki! Vittu, teidän työntekoon vähän niinku kuuluu se asiakaspalvelu, nii että viittisittekö nostaa takahuoneesta sen luisevan ahterinne meidän maksavien asiakkaiden luokse niin teidänkin palkkapussiinne kilisisi rahaa!

  Ihan kevyesti ärsyttää nää feikkihymy huulilla apua tyrkyttävät ekatyöpaikka-teiniXihqkermixet, jotka ensin roikkuu sun kannoilla kuin purkka kengänpohjassa ja sitten ku apua pyytää niin tuotettahan EI ole, eikä apua tipu kuin muutama myrkyllinen kommentti. Onneksi rakkaudessani Vero Modassa on vielä suht järkeviä ihmisiä ja välillä töissä jopa kaverini, joka auttaa päätään aukomatta.

  OLEN PUHUNUT. Jumalauta, taidankin vetästä tyrkkykorkkarit jalkaan, päälle kalleimmat kuteet mitä kaapista löytyy ja astella saman tien kyrpä otsassa johonkin hienostokauppaan kitisemään myyjille, jotka kieli perseessä tarjoilee mulle 500e laukkuja koko, väri ja -hintajärjestyksessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + vielä vähän vitutuspurkuuta kampaajista. Vaikka sä sen keskimääräisen tunnin ajan vietätkin laatuaikaa saksien ja mun kupolin kanssa, sä teet mun fledalle leikkauksen silleen miten mä sanon! Vaikka sun mielestä mulle sopii juntihtava baby bangs-otsatukka tai niskasiili, nii silti sä saat nipsasta mulle vaan sen kerrostetun sivuotsiksen. Muistan kun sillon nelitoistakesäsenä ei kehannu pukahtaa jos ei ollu tyytyväinen ja nyyhkytin peiton alla rotanluirutukkaani. Oon sen verran ärsyyntynyt näihin omapäisiin kampaajiin ja sellasia kaks kolmasosaa kampaajista on, joten nykyään mä toistan monotonisesti ne mitä ei saa tehdä, esim. et sillee miten sua huvittaa?

   Poista
 51. Pikkukaupan työntekijänä haluaisin kommentoida omia näkökantoja :)

  Mun mielestä on ilo palvella mukavia asiakkaita ja se nostaa kummasti motivaatiota jos edes yks kymmenestä asiakkaasta hymyilee ja vaikka esimerkiks tervehtii. Ei luulis olevan kenellekkään vaikeeta sanoa "hei"?

  Ja se miksi teinejä kytätään kaupoissa johtuu ihan vaan siitä miten se kyseinen teini käyttäytyy sielä kaupassa! Jos tullaan kauppaan kymmenen hengen porukassa huutaen vittua ja saatana ja mennään sit lymyileen kaljahyllyjen väliin ja lähetään ulos ostamatta mitään niin kyllä varmasti herättää epäilyksiä! Jos taas tuutte kauppaan ihan asiallisesti vaikka sitten kaverin kanssa (jos sen suklaapatukan ostamiseen oikeesti tarvii tukihenkilön), ja toimitatte asianne kaupassa ilman mitään hämminkiä niin kyllä, ehdottomasti tervetuloa uudelleen!

  Mun työpaikkani on n. 50m2 kokonen ruokakauppa mut se määrä mitä sieltä pöllitään niihin aikoihin kun yläastelaiset pääsee koulusta on huikee! Esimerkiks eilen kello 15-15.30 jälkeen saldot heitti twix-suklaapatukan kohdalla -15kpl. Että ei ne teinilaumat aivan viattomia ole :)

  T. Meidän kaupan Vuoden myyjäksi (asiaks kyselyn perusteella) valittu

  VastaaPoista
 52. kerran olin torilla kaverini kanssa. siinä sitten aikamme kierreltiin, ja kaveri totes että hunajaa pitäis ostaa kotiin. no, nähtiin hunajakoju, kaveri kaivo jo valmiiks rahat esiin. ja kun siihen myyntipöydän ääreen päästiin niin myyjä alkoi huutamaan (siis ihan oikeasti huutamaan) että "MENKÄÄ POIS, ETTE TE MITÄÄN OSTA KUITENKAAN, KINUATTE VAAN MAISTIAISIA!". mentiin sit pois, kaveri oli surullinen kun ei saanut hunajaa. meidän jälkeen tulleita vanhempia asiakkaita kyllä teititeltiin ja mitähän kaikkea.

  jatkettiin kiertelemistä. huomattiin jossain vaiheessa että siinä vastapäätä myydään karkkia, siihen mentiin sitten. tää hunajamyyjä oli siinä jonkun toisen myyjän kanssa tupakalla. katsoi päästä varpaisiin halveksuvasti ja tokasi: "kyllä näille kakaroille vaan karkki kelpaa. mikseivät osta hunajaa, hunaja on terveellisempää! no ei ihme että on niin läskejä". ja hirveä räkänauru päälle. jooh. miksköhän ei osteta hunajaa niin.

  VastaaPoista
 53. meillä on kesämökki kaksikielisessä kaupungissa, missä valtakielenä on ruotsi. kerran oltiin isän kanssa honkkarissa ja ladottiin ostokset siihen kassalle ja puhuttiin keskenämme hyvinkin selkeästi suomea, niin kassatäti tervehti ruotsiksi, iskä siihen tietenkin vastas sitte suomeksi, että se vihdoin tajuais että puhutaan suomea. mutta ei niin ei. summa tuli ruotsiksi kokoajan vaikka iskä suomeksi kysyi että hä? loppujen lopuksi iskä sano että ai nää on ilmasia ja oli ottamassa ostoksia kantoon, niin summa tuli kun tykin suusta suomeksi..

  Toinen tapaus oli täällä tarjoustalossa kun se oli vasta ihan uusi ja mentiin ekaa kertaa kauppaan ja osteltiinkin jotain, niin kassalla oli nuori nainen ja hän tervehti kyllä, mutta sen jälkeen otti puhelimen taas korvalle ja jatkoi omaa puheluaan ihan normaalisti. ei sanonut summaa eikä kyllä tullut mitään hyvänpäivän toivotuksiakaan. ei ole tätä myyjää sen koommin näkynytkään.

  VastaaPoista
 54. Päiväkodintäti suoraan helvetistä; sai kerran raivarin kun 6-vuotiaat ei heti hakeneet kirjojaan ja rupesi huutamaan ihan täysiä :) sitten tietenkin katsoi vierestä kun mua kuristettiin, hakattiin, heitettiin hiekkaa silmiin eikä otettu mukaan leikkeihin. Kerran meinasin oikeasti tukehtua, kun mua 2 kertaa painavampi poika makas mun päällä ja kuristi. Olin vittu neljävuotias ja traumathan tuosta jäi. Samainen päiväkodintäti syyllisti äitiäni siitä, etten syönyt juustoa tai muita maitotuotteita...NO VITTU JOS SULLA ON LAKTOOSI-INTOLERANSSI NIIN EIHÄN SIINÄ SAATANA MITÄÄN LAKTOOSISTA JUUSTOA RUVETA SYÖMÄÄN. Ämmä piti kuulemma oikein palaverinkin ja kaikki mietti yhdessä, kuinka paska äiti mulla on kun ei syöttänyt juustoa. WTF?! Jep...tämän pikku päivänsäteen aviomieshän oli pormestarina porissa tai turussa tms. pari vuotta sitten :)
  Sitten päästäänkin jo näihin myyjiin. Mua vituttaa ihan suunnattomasti se, että olen elektroniikkaa myyvässä kaupassa naispuolisena henkilönä äitini kanssa ostoksilla ja me saadaan paskinta palvelua ikinä. Hei, eihän naiset ostele läppäreitä, kodinkoneitahan me tultiinkin katselemaan??! Kauppa oli täynnä miesasiakkaita ja tottakai heitä suorastaan juostiin auttamaan, meidät ignoorattiin täysin. Mentiin sitten kassalle, sanottiin että ostetaan läppäri (eipä tuo malli mikään halvin ollut) ja sovittiin että tullaan huomenna hakemaan. Koitti seuraava päivä ja tyytyväisinä suunnattiin kauppaan. No vittuunnuttiin tottakai, kun vastaukseksi saatiin eioota ja sitten yksi myyjä möläytti että oli myynyt läppärit veljenpojalleen. Niinpä niin, kun sukulaiset tulee ostoksille niin se on ihan sama, onko siellä jonoa vai ei mutta tottakai ne menee kaikkien asiakkaiden ohi. Kyllä vitutti. Muillekkin tutuille (ja vielä naispuolisille!) on käynyt sama juttu samassa kaupassa. Tästedes ostan telkkarini ja kahvinkeittimeni muualta.
  Sitten tämä klassikko, olen äidin tai isän kanssa ostoksilla ja vähän siistimmillä vaatteilla, niin sieltä hyökkää heti myyjä nuoleskelemaan ja esittelemään koko kaupan valikoiman läpi. Kun menen yksin tai kavereiden kanssa kauppaan niin saadaan osaksemme vittuuntuneita katseita eikä vängälläkään tulla auttamaan. Pitääkö noita myyjiä läimäyttää paistinpannulla päähän, että ne ymmärtää mitä asiakaspalvelu tarkoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään tuohon päiväkotijuttuun että hoitaja siis tiesi laktoosi-intoleranssistani eikä tullut sille ihan puun takaa. Ainiinjoo, juottihan se mulle tavallista maitoakin ja sitten soitettiin kotiin ja ihmeteltiin kun oksennan solkenaan kaiken vatsalaukun sisältöni ulos. Ja arvatkaa, kuka oli syyllinen? Äitini hartioille laitettiin tämäkin :)

   Poista
  2. :( HÖH! Mulla on jäänyt kanssa kamalat tarumat hoitopaikasta.. 4 vuotiaana olin hoitopaikassani muiden lapsien kanssa pihalla leikkimässä ja mentiin sitten muutaman muun lapsen kanssa vähän kauemmas, niin hoitotäti otti meitä hiuksista kiinni ja telkesi leikkimökkiin ainakin puoleksitunniksi.. sinä aikana muut lapset meni sisälle syömään ja me kolme pientä lasta istuimme leikkimökissä, jossa ovi oli ulkopuolelta lukossa.. Ja samaisessa hoitopaikassa kun tehtiin kuperkeikkoja sohvalla vuoronperään mikä oli hauskaa meidän mielestämme ja kun oli oma vuoroni ja tein kuperkeikan ja jalkani osui sitten vahingossa toista lasta olkapäähän, kun en huomannut häntä ja tämä lapsi kipitti hoitotädin luo ja hoitotäti tuli luokseni huutaen ja löi mua.. Että tämmöiset lämpimät muistot hoitopaikasta. Muistaa vielä 20 vuotiaana. Yhtenä kauniina päivänä (4 vuotiaana) kun mulle tuli mittari täyteen, niin sanoin äidilleni ihan hoitotädin kuullen, että en halua tulla tänne enään, että täällä lyödään ja lukitaan huoneisiin, niin hoitotäti vaan nauraa ja sanoo että lapsi keksii omasta päästään.. ja ei äitini oikein ymmärtänyt ja myöhemmin 10 vuotiaana kerroin äidilleni kaiken ja hän on edelleenkin ihan pöyristynyt. Edelleenkin jos tämä hoitotäti tulee mua vastaan, niin ihan kylmät väreet menee ja naama vääntyy norsunvitulle.. huhhuh. Mutta onneksi äiti ei sitten vienyt mua enään sinne paikkaan seuraavana päivänä :) i <3 my mum

   Poista
 55. Juuri näin! Mun mielestä hauskin myyjän näpäytys on ollut, kun synttäripäivänä kävin ostamassa tupakkaa. Myyjä nyrpeenä kysyi papereita. Vastasin, että löytyy ja et mulla onkin tänään synttärit. Myyjä nyrpisti nenäänsä ja kysyi, että tarviiko sitä heti olla ostamassa tupakkaa, ku täyttää kaheksantoista? Ojensin paperit ja hymyillen tuumasin, että 18-vuotta tuli täyteen jo viis vuotta sitten. Sen jälkeen myyjä ei puhunu mulle mitään :)

  Muutenkin tää papereiden kysyminen osataan kyllä tehdä välillä aika törkeesti, "sulla ei varmaan ikä riitä näihin", tai niinku eräs mamma rupes väittää, että ajokortti on väärennetty, että en voi olla niin vanha :D Myi sitten lopulta, kun olin näyttänyt autonavaimet, toisen henkilökortin, kirjastokortin, opiskelijakortin...

  On se hienoa näyttää nuorelta :P

  VastaaPoista
 56. Pakko avautua omistakin kokemuksista.

  Sokoksen kosmetiikkaosastolla olin koulupäivän jälkeen ostoksilla, tarkoituksena ostaa uusi meikkivoide, joka kestäis naamassa vaikka joutuis viilettää koko päivän paikasta toiseen. Menin suoraan kalliimpien meikkien ääreen, kun ajattelin että laatu takaa kestävyyden. Sain siinä sitten jonkin aikaa odotella, kunnes myyjä sitten viimein minut huomioi. Päälläni oli collegehousut ja untuvatakki. Myyjä oli aika nihkeä ja sanoi että "voi voi kun ei nyt ole sellaista ja sellaista ja sulla on niin haastava ihonvärikin ettei meidän valikoimissa ole sulle sopivaa" (kun on todella vaalea eikä taita selkeästi keltaiseen eikä punaiseen). Nii-in, juurikin sen haastavuuden takia ylipäätään kysyin apua, ei ole nimittäin ensimmäinen kerta kun olen meikkivoiteen kanssa helisemässä. Kyseinen myyjä siis jätti lähes paskan maun suuhun.

  Hän ohjasi minut sitten sinne keskihintaisten tuotteiden osastolle, jossa onneksi oli aivan SUPERIHANA myyjä, joka tervehti iloisesti, ymmärsi täysin ongelmani ja löysi iholleni sopivan tuotteen. Hänen ansioistaan jäi loppupeleissä hyvä mieli koko reissusta.

  Ylipäätään pohdin, että miksei ne myyjät tajua, että nuoretkin kasvaa joskus tienaaviksi aikuisiksi (ja useat nykynuoret käy töissä ja on jo nuorena omaa rahaa ja jos ne on saanut huonoa palvelua jossain nuorena, niin kyllä ne sen muistaa ja saattaa viedä rahansa muualle.

  Toinen case oli yksityisellä lääkärillä käydessä. Ekalla kerralla tunsin olevani influenssa takia kuoleman partaalla, joten en hirveästi viitsinyt panostaa vaatetukseeni mennessäni lääkäriin. Menin vastaanotolle ja sain aika nihkeää kohtelua ja hirveet saarnat että ei sais laittaa piilareita tulehtuneisiin silmiin. Ok, no enpä arvannut että tässä silmätkin oli tulehtuneet?!?

  Kävi sitten niin että saman talven aikana tuli silmätulehdus uudestaan ja koska vasta oli ollut tulehdus niin osasin huomioida oireet. Menin lääkäriin, laitoin prillit päähän ja suht siistit asialliset vaatteet ja kas kummaa, sama lääkäri sattui kohdalle uudestaan ja kohtelu oli ihan erilaista, kun en ollut henkihieverissä vaan kyselin asiallisesti silmätipoista yms.

  Lääkärien kohdalla todellakin häiritsee joidenkin kohdalla tietynlainen empatiakyvyttömyys. Ihminen kun menee lääkäriin niin sillä on yleensä jokin ongelma, iso tai pieni mutta se tarvitsee apua. Ja silloin kun ihminen tarvitsee apua niin ei todellakaan kaipaa mitään arvostelua siihen päälle.

  VastaaPoista
 57. Muistan joskus, kun olin etsimässä joululahjoja Jyskistä. Siin kassalla oli sellainen parikybänen jätkä ja ai jeesus kristus sitä partaveden hajua! Se edes ollut sellainen hyväntuoksuinen vaan ihan järkyttävä minttuinen ja myskinen litku. Pidätin hengitystäni ulko-ovelle saakka ja se jantteri ei edes osannut käyttää kassakonetta.
  Koko yön pelkäsin siitä partavesialtistuksesta seuraavia komplikaatioita...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!