HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

helppoo rahaa

Mikä siinä on, että nykyihmisille on äärimmäisen vaikeaa tehdä rehtiä työtä ja hankkia rahaa, ja ehkä jopa hivenen nähdä vaivaa haluamansa elintason ylläpitämiseen?

"Helppo raha" on varmaan käytetympi termi, kuin "työnteko". Etsitään keinoja pelleillä Kelan kanssa, hankitaan duuneja joissa ei tarvitse juurikaan tehdä mitään (tai tarvitsisi, mutta ei siltikään tehdä), laiskotellaan ja kinutaan muilta rahaa. Otetaan opintolainaa vaatteisiin ja party rocking-lifestyleen ja pistetään isi maksamaan se sen jälkeen, kun kylmä totuus rahapolitiikasta lävähtää kasvoille. MUTTA EI VITULLAKAAN TEHDÄ MITÄÄN HYÖDYLLISTÄ NIIDEN TIENESTIEN ETEEN!

Teinit hinnoittelee peruskotityöt (tiskikone vitosen, pihan haravoiminen viistoista ja erikoistarjouksena oman huoneen siivoominen kybällä!111), juopot jättelee epämääräisiä "lainaa peräkärryäni pilkkahintaan"-lappusia lähikaupan ilmoitustaululle ja kakarat käy isovanhemmilla vaan karkkirahan toivossa. Töistä otetaan saikkua vaan huvikseen, kesäduunit jätetään kesken ("se oli niin paskaa ja tuntipalkka oli vaan kympin!!") ja oletetaan, että KYLLÄ JOKU MAKSAA! Vittu mitä laiskottelua!

Mä asun kaupungissa, jossa on nykyään hyvin tavallista vierailla kultasepänliikkeissä erinäisillä esineillä aseistautuneena. Kai sitä ny mieluummin hoitaa pirivelkansa ja rullakebabinsa parilla kultaketjulla, kuin työllä ansaitulla rahalla! Mäki voisin kävellä vaan lähikauppaan ja hakee leivät ja maidot pokkana sukkahousut päässä. Vittuako mun tarvii mistään maksaa, ainakaan omalla rahalla! Varastettu elektroniikka eteenpäin, lainarahalla bisselle ja duunista pari viikkoo saikkua, kyä se elämä niinkin rullaa!

Onko se vaan niin vitun siistiä istua päivästä toiseen puistonpenkillä kossu povarissa tai trendikahvilassa latte kourassa, ku tehdä jotain fiksua, esim. opiskella tai painaa hommia? Vai onko mahtavaa olla yhteiskunnan, ystäväpiirin tai perheen elätti? Tuntuuko upealta rahoittaa elämänsä ja olemisensa rikollisin keinoin tai muuten vaan epämääräisillä pimeillä duuneilla? Onko se niin vitun tavoiteltavaa olla täydellinen luuseri?

 JA NYT TEILLE KAIKILLE, JOILLA HUMPSAHTI PIMPPIIN KILO HIEKKAA, pieni muistutus ja pätkä oikolukua: postauksen pointti ei ole morkata sinua siitä, kun vahdit pikkusisaruksiasi silloin tällöin vanhempiasi palkkaamana, tai haukkua poikaystävääsi, kun oli eilen nuhan takia saikulla. En myöskään väitä parilla kympillä isoäitinsä nurmikon leikanneita kavereitasi harmaan talouden nokkamiehiksi. Tekstissä puhutaan mm. henkilöistä, joille työnteko ja rehelliset keinot ovat toissijainen asia rahan hankinnassa. Toivottavasti helpotti.

69 kommenttia:

 1. "Mä asun kaupungissa, jossa on nykyään hyvin tavallista vierailla kultasepänliikkeissä erinäisillä esineillä aseistautuneena."

  Ei saatana, kuulostaa Nyky-Nokialta.

  VastaaPoista
 2. Jumaliste jos sä asut nokialla eikä me olla koskaan nähty. :D Melkosta. Mut itekki kyl jään välillä ihmetteleen, että mikä siinä on kun ei voi tehdä kunnon duunia. Irkissä kaveri kyseli neuvoja miten saada nopeeti tonni kasaan ja yksikään ei neuvonut rehellistä työtä :D

  Mulle se on ainakin tärkeetä, että pääsee tekeen duunia, saada vaivalla hankittua rahaa ja pistää ne haisemaan vuokraan ja laskuihin. Eipä tarvitse pelätä että ois poliisit sen tähden joku päivä oven takana.

  VastaaPoista
 3. Mä oon muuten aivan saatanallisen järkyttyny siitä, että nykykersoille oikeasti maksetaan siitä, että ne tekee kotitöitä. Tää oli sellanen homma, että asian tajutessani olin oikeasti järkyttynyt, koska itselle ei olisi koskaan tullut mieleen lapsena/teininä pyytää rahaa jostain roskien viemisestä saatika sitten toimia rahamyllynä mahdollisille omille lapsille. Ei jumankekka. Saatan ehkä just ja just ymmärtää jonkun vitun tarrasysteemin, että kerää tiskaamisesta kymmenen tarraa ja saat jonkun sukulakun, mut siihen sit jääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin antaisin lapselleni rahaa siitä että tekee hommia kotona, kun muuten vaan löhöilemisestä esim. kuukausirahaa :P samalla oppisi ehkä senkin että raha ei tule tosta noin vaan pyytämällä, vaan aina sen eteen pitää tehdä töitä :)

   Poista
  2. minä en ainakaan maksa pennuilleni sitte penniäkään kotitöistä! on se nyt saatana jos ilimaseksi saavat asua kotona ja syyä jääkaapin tyhjäks, niin ei voida mitään tehdä vastineeksi. mua oikeesti naurattaa ja säälittää sellaset, jotka a. ei tee kotitöitä ollenkaan tai b. tekee niitä vaan rahasta. karhunpalvelus vanhemmilta! taitaa niillä surkimuksilla mennä sormi suuhun, kun äiti ei sitten enää joskus pesekkään pyykkiä eikä ruoka olekkaan aina valmiina -eikä siitä saa yhtään euroa, vaikka nämä kaikki tekisi itse.

   Poista
  3. Mä olen itse äitinä ajatellut myös näin. Että omat hommansa on kotona hoidettava, ja sitten saa vaikka viikkorahan tai kuukausirahan (tonne on vielä aikaa, minä en oo miettiny vielä rahoja sen enempiä :D). Ja jos ei hoida, tippuu viikko/kuukausirahastakin osa pois.

   Poista
  4. Sillon ko vielä asuin porukoitten luona niin meillä oli joka lapselle kuukausiraha 20€ rahaa saattoi silloin tällöin saada vähän ekstraakin (mm. joukkueen pikkujoulut, kaverin synttärit). Ideana meillä oli, että kotitöitä piti tehdä kaikkien ja jos ei tehnyt ei rahaakaan näkynyt. Virallisestihan meille ei maksettu kotitöistä, mutta oli tietynlainen velvoite tehdä niitä, jos sitä rahaa tarvitsi. Sama päti yleiseen käyttäytymiseen eli jos tuli näitä ah niin ihania teiniraivopurkauksia: Äiti sä oot ihan kauhee mä vihaan sua miten sä et voi päästä mua keijon luo yöks joo se on poika mut vaan kaveri!!!(hävettää muistella) niin ei rahaa tippunut. Jos koulusta tuli huomatuksia ja nelosia vino pino ei rahaa tippunut. Jos oli tiukkaa taloudessa ei rahaa tippunut.

   Ideana kotitöistä maksaminen on teoriassa hyvä, koska se opettaa lapsille tietynlaista alkeellista rahan arvon hahmottamista: Jos haluan ansaita rahaa sen eteen tulee tehdä jotain
   Nykynuorten käsitys vaan tuosta rahan arvosta on hieman vääristynyt, jos oman huoneen siivoamisesta pitäisi maksaa kymppi. Ymmärrän kyllä kun isi palkitsi kahden viikon puunhakkuutalkoot ekstrashoppailurahana, mutta jokapäiväisistä kotitöistä ei pitäisi selvää rahaa maksaa.
   En ole "kotitöistä maksamista" vastaan ja aion tulevaisuudessa toteuttaa tämän samoin kuin omat vanhempani meille opettivat, koska omasta mielestäni se toimi enkä ikinä tuntenut vieväni roskia vain jotta saan rahaa. Tiesin, että kuukausiraha on ja sitä ei saa jos tyhmästi käyttäytyy!

   Poista
  5. siis mun mielestä aivan älytöntä on se, että lapsille maksetaan helvetisti rahaa niiden koearvosanoista??? mun ykskin kaveri sai yläasteella 15e (!!!!), jos se sai 8 kokeesta ja 10e jos se sai SANAKOKEESTA, jotka on älyhelppoja, niin sen 8 tai paremman. jos se olis saanu paremman ni vittu 50 olis rapsahtanu. aivan älytöntä. ymmärrän, et jos menis muutama koe oikeen hyvin, et annettais muutama ylimääräne euro tai ostettais joku kiva pieni juttu vähän niinku porkkanaks, mut tollanen joka kokeista maksaminen ni huhhu.

   Poista
  6. en ymmärrä, miks te valitatte, että lapsille ei muka saisi maksaa palkkaa kotitöistä ? koska jollain laillahan ne rahat esimerkiksi lapsen vaatteisiin, elokuvissa käynteihin yms on annettava (jos ette maksa alaikäisten lastenne vaatteita yms perusjuttuja, on aika äkkiä sossut ovella !) ja on se parempi, että lapsi saa tämän tarvitsemansa rahasumman sillä lailla, että hän tienaa sen, ja että sitä rahaa saa enemmän tai vähemmän riippuen tehdyn työn määrästä, kuin että lapsi saa itsestäänselvää rahaa, joka ei ole palkka mistään.

   Poista
  7. Ja elokuvatko kuuluvat "perusjuttuihin"? Niinkuin myös Guessin vaatteet? Joo kuule, laissakin sanotaan: "älköön yksikään vanhempi pue lastaan markettivaatteisiin, vaan vaatteet tulee ostaa nuorison suosimista kaupoista; pidettäköön H&M:ää yhtenä viimeisistä vaihtoehdoista".

   Oikeesti, luitko ollenkaan ylempänä olevia kommentteja?

   Poista
  8. Anonyymin (12.38) kommentti vastas aika pitkälti ideaa, mitä en itse jaksanut enää muotoilla alkuperäiseen kommenttiini :) Siis jep, kyllähän mullakin varmaan oli just joku kuukausiraha (tietty paaaaljon paljon pienempi ku mitä se varmaan nykyään on) ja se tosiaan ansaittiin juuri sillä kodista, koulusta ja käyttäytymisestä huolehtimalla. Mutta enpä nyt pentuna kuitenkaan sitä rahaa mihinkään käyttänyt, joten kyllä se tiskikoneen tyhjennys oli ihan vaan tiskikoneen tyhjennys eikä mikään "haa, saanpas tästä rahaa kun tämän teen!".

   En nyt halua puuttua kenenkään kasvatustapoihin, kukin tekee tyylillään, mutta kyllä se taitaa valitettavasti niin mennä, että mitä enemmän sitä lasta paapoo, niin sitä vähemmän se osaa vanhempana tehdä itse mitään (yleistettynä). Olenpa todistanut tapausta, jossa serkkuni yläasteikäiselle lapselle annettiin tiskirätti käteen, eikä tämä tiennyt mitä sillä kuuluu tehdä...

   Ja Marieww:n kommenttiin sen verran, että totta helvetissä sen lapsen perustarpeista huolehditaan, eikä maksamatta jättäminen kotitöiden tekemisestä sossua ovelle tuo. Meillä vaatteet ja muut perustarvikkeet ostettiin yhdessä vanhempien kanssa, en mä niitä yksin koskaan ostanut ennen lukioikää. Ja kyllä sillekin lapselle, joka ei edes huonettaan siivoa, ostetaan se uusi talvitakki.

   Keskustelua herättävä aihe :)

   Poista
  9. EKAKSI, EN VÄITTÄNYT, ETTÄ KAIKKI EDELLÄ OLEVAT OLISIVAT KOTITÖISTÄ MAKSAMISTA VASTAAN. kyllä luin aiempia kommentteja (ja ymmärsin ne………), ja käytin muotoa "te", siksi että kotityöpalkkojen vastustajia oli enemmän kuin yksi ja suuntasin tekstini heille. en erikseen vaan jaksanut nimetä keille tietyille tämä oli, oletin että sen voisi päätellä, että kommentista voi havaita keitä se koskee: heitä, jotka vastustavat kotitöistä maksamista, EI kaikkia jotka ovat samaan viestiketjuun kommentoineet. eli jos tämä oli syy siihen, että luulit että en olisi lukenut aiempia kommentteja, niin tässäpähän selvisi.

   TOISEKSI, EN VÄITTÄNYT, ETTÄ VAATTEIDEN PITÄÄ OLLA KALLIITA TAI ETTÄ SEN KOTITÖISTÄ TIENATTAVAN RAHASUMMAN PITÄÄ OLLA MIELETTÖMÄN SUURI. EN MISSÄÄN VAIHEESSA SANONUT, ETTÄ VANHEMPIEN PITÄÄ KUSTANTAA LAPSELLE MITÄÄN ERITYIS-LUKSUKSIA ESIM MERKKIVAATTEITA. vihaan toistaa itseäni, mutta edelleenkin sanoin VAIN, että jollain lailla ne esim vaatteisiin tarvittavat rahat on annettava lapselle ja koen, että on parempi, että lapsi saa tienata nämä rahat kuin että hän saa ne itsestäänselvänä ilmaisena rahana.

   PERUSJUTUILLA EN ITSEASIASSA MEINANNUT ELOKUVIA, (TOSIN TÄSSÄ KOHDEN ILMAISIN ASIAN HIEMAN EPÄSELVÄSTI). erikseen mainitsemistani viittasin perusjutuilla lähinnä vaatteisiin, minkä lisäksi perusjutuiksi mainitsisin esim ruoan ja puhelimen.

   JA SE SATUNNAINEN LEFFASSA KÄYMINEN, ULKONA SYÖMINEN, HARRASTUKSET JNE VAIKKEIVÄT ELÄMÄLLE PAKOLLISIA OLEKKAAN OLISIVAT KIVA LISÄ LAPSEN ELÄMÄSSÄ ! mun mielestä ois oikeus ja kohtuus, että lapsi saisi esimerkiksi harrastaa jotain, ja sitten välillä käydä leffassa yms (ei tietenkään mitään joka päivä, mutta joskus). jos ei ihan _oikeasti ole perheellä varaa, niin sitten ei ole, mutta jos rahaa on niin pitäisi lapsen antaa halutessaan harrastaa jotain vaikka se maksaisi, koska harrastukset yms on kuitenkin vaihtelua arjessa ja siks aika tärkeitä.

   tekisi mieleni huomauttaa ihan pienesti ja viattomasti, että luitko itse omaa kommenttiani kauhean keskittyneesti ? koska olit tulkinnut sen ihan eri lailla kuin meinasin.

   Poista
  10. ja pitkä essee-kommenttini pääasiassa anonyymi 16.48:lle, toki muidenkin kannattaa lukea tuo etteivät läsitä väärin mitä meinasin ekassa kommentissa :)

   Poista
  11. ja sannille: en sanonut, että se tuo sossun ovelle, että ei maksa kotitöistä. sanoin, että se tuo sossun ovelle jos ei _millään lailla_ anna lapselle rahaa elämiseen. tietenkin sen rahan voi antaa muullakin lailla kuin kotitöistä maksamalla, se on vain yksi mielestäni hyvä vaihtoehto siitä, miten lapselle ne rahat antaa :)

   en väitä, että et antaisi lapsillesi (jos sulla heitä on nyt/tulevaisuudessa) rahaa elämiseen jollain muulla lailla. ihmettelin vain sitä, miks sinä ja monet muut ette halua antaa tätä rahaa palkkana kotitöistä, koska minun mielestäni se ei ole yhtään huonompi keino maksaa lapsen menoja kuin että antaa lapsille rahaa muuten.

   Poista
  12. eli EN siis pidä sua/teitä muitakaan kauheina lasten laiminlyöjinä joiden kersat joutuvat tekemään vaatteensa jätesäkeistä koska muuhun ei rahaa anneta ::DDDDd

   Poista
  13. hmm marieww mä en saanut lapsena parina vuotta senttiäkään, koska meillä oli vitun huono rahatilanne. ruokaa toki sain, ja harrastukset maksettiin, mutta ei mulle yhtään rahaa annettu leffoihin ja muuhun. ehkä mut sitte ois pitäny huostaanottaa? oli vissiin sitte tosi paska lapsuus mulla ku en pystyny shoppaan enkä mitää muuta turhaa. tai sitten ei.

   en pahalla sano, mutta susta paistaa tietynlainen lellityn lapsen hehku. ehkä mää vaan olin vaatimaton lapsi, mutta ei mulle kyllä tarvinu ostaa uusia vaatteita ku ehkä vuoden välein jos vanhat kävi pieneksi. nykyteineillehän on ilmeisesti normaalia ostella uusia vaatteita harva se viikko, mutta ei lapsi shoppaile. ja mun mielestä olis oikeasti naurettavaa, että teinille maksettas tollaset jäätävät turhuudet joka kuukausi. ehkä oon vaa nii ysärilaman lapsi, että totuin siihen, mutta herranen aika ei meillä ollu kavereitten kans tarvetta luuhata leffateattereissa joka kuukausi, tai lähtä shoppaileen kylille viikottain.

   ja on se nyt perkele säälittävää, jos on niin laiska teini, että pitää rahalla lahjoa osallistumaan kotitöihin!

   Poista
  14. Haloo naiset! (Ja miksei miehetkin jos täällä kirjoittelevat...) nykyaikana asiat ovat vähän erilailla kun ennen 2000 lukua ja markka aikana. Nykyään rahan arvo on muutenkin niin sekaisin että kaikki maksaa paljon. Ja nykyään myös ne lapsien viikko-/kuukausi- tai kotityörahat ovat enemmän kuin joku 2€! Ja lapsilla tarkoitan esimerkiksi 15 -vuotiasta nuorta, joka ei todellakaan enää raahaudu äidin kanssa halpa-halliin ostamaan vaatteita.
   Jos näin on, on lapsen kiusaaminen koulussaki yleisempää. Nykyajan nuoret tarttuvat jokaiseen asiaan mistä jotenkin voi kiusata ja naljailla, lisäksi oletteko kuulleet asiasta nimeltä samankaltaisuuden tarve.
   Sillä kaikki nuoret ostavat vaatteensa "muotikaupoista" hyvänä esimerkkinä h&m ja ginatricot.
   Mielestäni kotitöistä maksaminen opettaa siihen että työtätekemällä saa jotakin, enkä nyt tarkoita että roskien viemisestä kuuluisi maksaa 20€ tai yleensäkään mitään, mutta jos siivoaa vaikka talon ja pesee ikkunat ei 15€ ole pahitteeksi, siivoaapa useammin !

   Poista
  15. samaa mieltä ano 19.24.

   Marieww, taisi osua kommat lähelle, ku aloit ragee. Kaikki varmasti ymmärtää ilman CAPSLOKKIA!!11!!

   Poista
  16. pakko nyt tuohon 19.30 anon kommenttiin, vai että nuoret helpommin kiusaavat ja naljailevat? no mistä lie sekin johtuu.. kyllä itse uskon että jos se lapsi kasvatetaan oikeesti kunnon moraaliin ja perus arvoihin niin se ei kiusaa toista tai naljaile jonku vaatteista.

   Poista
  17. anonyymi 20.52 en itseasiassa edes ragennut, mut halusin överikorostaa kyseisiä lauseita, koska ilmeisesti aiemmasta kommentistani ei saanut selvää että mitä meinasin, kun eräskin anonyymi tuli valittamaan minulle sellaisista asioista mitä en ollut sanonut missään vaiheessa :D:D

   kyllähän jennikin kirjoittaa joskus jotain capslockilla, kiroilee yms mut eihän hänkään siellä ruudun takana istu perse raivosta täristen ……… miks kommentissa ei muka saisi käyttää sellaista kirjoitustyyliä ??

   mut pysyn edelleenkin siinä mielipiteessä, että minusta on parempi antaa lapselle rahaa palkkana kotityöstä, kuin antaa erikseen "ilmaista" rahaa (tietenki jokainen tyylillään). koska ainakin mä pidän vanhemmilta saatua rahaa vähemmän itsestäänselvänä (jep olen 14, ja - ylläri !! - asun vielä kotona ja saan vanhemmilta rahaa), kun sen määrä riippuu siitä kuinka paljon tekee jotain sen eteen (jos tekee enemmän kotitöitä, saa vähän enemmän rahaa, jos vähemmän nii rahamääräkin on pienempi) kuin että saisi tietyn summan käteen riippumatta siitä onko tehnyt jotain sen eteen.

   Poista
  18. Huomaa, että olet 14...
   Itse olen 12-vuotiaasta 17-vuotiaaksi leikannut naapurin nurmikkoa ja sillä tienasin kesäisin rahat (varmaan ~100€ yhteensä koko kesältä), jotka riittivät hyvin ainakin jouluun saakka jolloin sain mummulta jonkun hurjan 50€ setelin lahjaksi ja sillä pärjäsin seuraavaan kesään. Luulen etteivät porukat ole antaneet minulle tuon kesän jälkeen rahaa, vaan olen sen itse tiennannut ja tehnyt 14-vuotiaasta asti oikeita kesätöitä tämän pikkuhomman lisäksi ja aina olen ostanut kaiken ylimääräisen itse (leffat, pissisfarkut, karkit, mäkkiateriat). Vanhemmat maksoivat minulle sen verran vaatteita kuin oikeasti tarvitsin, eikä minun tarvinnut ikinä palella tai kulkea rikkinäisissä vaatteissa ja harrastukset, mutta turhuudet sain kustantaa itse.
   Nyt parikymppisenä olen kiitollinen siitä, että olen oppinut rahan arvon työtä tekemällä ja pärjään sillä opintotuella vallan mainiosti. Sivutöitä tekemällä minulla on kohta 20k tilillä, joten voin ostaa kohta oman kämpän, eikä vakuuksia tarvitse ruinata keneltäkään, vaan voin sanoa ne itse työllä tienanneeni.

   Poista
 4. aika säälittävää jos sun pitää nykyään aina lisätä joku varotus joka postauksen jälkeen että ethän ota henk. kohtasesti ku kaikki täällä haluu vääntää sun tekstit jotenki tosi loukkaaviksi ja pakko tunkea ne hiekkasäkit sinne pilluun vaikka väkiste.


  säälin sua oikeesti ku ihmiset on niin tyhmiä ja joudut todistamaan tätä nii usein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä ymmärrän että joku on eri mieltä postauksen kanssa, MUTTA KUN JOKU ALKAA VÄNKÄÄMÄÄN ASIAN VIERESTÄ ja purkaa jotain henkistä sykkyräänsä muhun, vain koska ei osaa lukea kahta riviä pidemmälle. :D

   Poista
  2. Mut kato Jenni ku niillä helpon rahan etsijöilläkin voi olla masennus, ei ne pysty oikeisiin töihin... :D

   Poista
  3. HAHAHAHAHAHA :DDDDDD

   Poista
  4. ahhahahahhaha ano 7.56 :DDDD ehkä paras kommentti IKINÄ ♥

   Poista
 5. Mua vituttaa suunnattomasti kans tuo viimenen kappale! Menisivät ihmiset helevettiin täältä blogista, selvästi taso laskenu täsä viime aikoina ku sun pitää nuo saatanan tekstit kirjottaa joka ikiseen postaukseen ja siitä huolimatta joku vetää paprikapellon nokkaansa. MENKÄÄ POIS JOS EI HUUMORI UPPOA. Ootan vaa miten tähänki tulee joku valittaan, että "sä et tiedä mistään mitään!!!11 minä teen näin koska paskaa valivalivali oot huono ihminen jenni"

  Argh.

  VastaaPoista
 6. 'Jep, harmi että sun pitää tonne loppuun aina lisätä tuo kappale, mutta hyvä että niin teet :) Sun blogista kyl huomaa et vaikka viihdeblogia melkosilla vertauskuvilla ja kirosanoilla höystettynä ni huomaa että siellä ruudun takana istuu oikeesti fiksu ihminen :) propsit sulle.

  VastaaPoista
 7. Sun blogis taso laskee ku lehmän häntä, pakko sanoo. Tekstit kuulostaa yli-ikäisen pissiksen rageemiselta. Ja joo, vaihan ihan just sivustoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Jotenkin tekstien suunta menee vaan lapsellisemmaksi ja kirjoitustyylikin huonommaksi. :/ Harmi sinänsä.

   Poista
  2. Joku taas kertoo pitävänsä blogista enemmän nyt kuin ennen ja joku taas ei huomaa eroa entiseen. Joku kokee blogin olevan huono jo aiemmin ja nyt entistä paskempi. Jotkut taas pitävät suurimmasta osasta postauksista, joku ei voi sietää mitään kirjoittamaani. Sinun mielipiteesi ei ole kaiken kattava fakta, kuten ei jonkun yksittäisen henkilön "jee, tää oli paras postauksesi"-, "oot vitun huora"- tai "et osaa kirjoittaa laisinkaan"-kommentikaan. Kun ei ole olemassa minkäänlaista blogin laatumittaria, on vain erinäisten ihmisten omia henkilökohtaisia mielipiteitä.

   Ja itse taas koen, että en voi kirjoittaa kuten ennen vanhaan (jokaisen normaalin aivotoiminnan omaavan ihmisen pitäisi ymmärtää, että on vähän eri asia kirjoittaa viidellekymmenelle kuin reilulle tuhannelle ihmiselle). Näinkin neutraaleista teksteistä - kuten vaikkapa tämä - vedetään uskomattoman kokoisia palkokasveja sieraimiin, joten voitte kuvitella (oletan että kykenette siihen) millaista paskaa, tappouhkauksia ja kunnianloukkaussyytteitä saisin niskaani, jos kirjoittaisin kovemmalla kädellä. Kuten joku sanoikin joskus, että ei tässä blogissa voi kissaa sanoa, kun joku koiraihminen vetää siitä kilarit.

   Se on kylmä totuus, että mikään blogi (varsinkin jos lukijamäärät kasvavat) ei pysy ennallaan samanlaisena ikuisesti ja jos se tuntuu aivan paskalta, kannattaa vaihtaa sitä sivustoa. Monet kuvittelevat mun kirjoittavan blogia JUURI HÄNELLE ja loukkaantuvat, kun tyyli tai asioiden käsittelytapa muuttuu. Ja toki se täytyy mulle tulla raportoimaan! Kyllä otan vastaan mielelläni kritiikkiä ja monenlaista palautetta, mutta en vaan ymmärrä näitä "ikävä kyllä tyylisi on huono entiseen verrattuna, enpäs lue enää!"-kommentteja. Ilmeisesti oletetaan, että otan sellaiset kommentit uhkauksena ja alan miellyttämään yksittäisiä ihmisiä vai häh? Tai että taikaiskusta osaankin kirjoittaa juuri sellaisia postauksia, jotka kelpaavat kaikille?

   Koska mun ei tarvitse enkä edes halua kuulla huorittelua, haukkuja tai lapsellista vittuilua, mun on pakko kirjoittaa lällympään tyyliin. Se nyt on vaan kylmä fakta. Joku tulee lähes päivittäin ulisemaan, miksi päänaukominen ja vitunviljely on vähentynyt, ja saman verran päivässä saan myös tekstisi on todella asiatonta ja lapsellista kirosanoineen!"-kommentteja. Meitä kun on moneen junaan tässäkin maailmassa, kaikki en voi miellyttää. Joillekin yksi v-sana on liikaa, joku kaipaa niitä joka väliin. Joku toivoo mun kirjoittavan arkipäiviäsiä asioita, toinen haluaa mun tekevän postauksen jostain kunnon paskamyrskyaiheesta ja kolmas haluaa mun kirjoittavan jotain ihanan positiivista. Yritän toteuttaa monenlaisia toiveita, joita
   Te lukijat multa pyydätte, joten toivon joidenkin lukijoiden ymmärtävän, että kirjoittaessani hänestä aivan paskaan tyyliin paskasta aiheesta, se kyseinen asia saattaa olla jonkun toive ja suosikkipostaus.
   Monet tähän blogiin eksyvistä ihmisistä ovat kuin hemmotellut lapset; ajatusmaailma on luokkaa "mä haluun et kaikki leikkii mun suokkarileikkei, mut mä en leiki muiden lempileikkejä".

   Mulle riittää, että saan rauhassa tätä läpäläpää kirjoittaa ja edes yhden henkilön päivää piristän blogillani.

   Poista
  3. Mutta kun Jenni juttu ei oo menny ihan noin.... Lukijat valittaa tekstien tason laskemisesta, mutta se ei tarkoita että kirjoittaisit nykyään jotenkin liian lällysti. Ymmärrän, mikä ero on siinä, että kirjottaa 50 sijasta yli tuhannelle ihmiselle ja ihan loogista olis, että varoisit enemmän mitä suustas (näppäimistöltä) päästät. Mutta juttu kun ei mee niin vaan just toisin päin. Tekstit on paljon agressiivisempia ja kirosanojen käyttö kovempaa. Juttujen tasokin on jo siinä ja siinä rajoilla, että onko ne enään hauskoja. Ennen (siis niille 50 lukijalle) kirjotit jostain teinien pukeutumisesta ja kauneudenhoidosta, Oli myös juttuja himoshoppailusta, poikien iskemistestä, lukiolais vs. amis läpinää. Mut nykyään tulee juttua jostain mieleisairaista, seksuaalivähemmistöistä ja työttömistä. Et todellakaan voi väittää et nää tekstit olis jotenkin neutraaleja tai lällympiä kuin ennen?

   Ja toisekseen jokaisen normaalin aivotoiminnan omaanvan pitäisi ymmärtää, että jos puhutaan tekstien tason huonontumisesta niin sillä ei pitäis olla mitään tekemistä lukijamäärien kanssa. Se tarkottaa vaan, että taso on huonontunut. Vaikka kuinka selität, että juttuja ei pidä ottaa henkilökohtaisesti, niin jotkut jutut on todella loukkaavia. Kaiken huippu tähän mennessä on ollu, kun väitit mielisairaiden vaan feikkaavan masennusta huomion toivossa. Todennäköisesti sunkin iässä ja ympäristössä suurin osa on niitä oikeasti sairaita. Sitä paitsi kuka sä oot mitään kertomaan onko joku koulusta lintsaava oikeasti sairas vai ei? Tai siis kai sä oot henkilökohtaisesti jutellu kaikkien niiden sunkin koulujen lintsareiden kanssa ja selvittänyt ne oikeat syyt siihen lintsaamiseen.

   Poista
  4. ano 14.27, eiks tää asia oo jo käsitelty ? :D lue aikasempien postauksien kommentit.

   Poista
  5. ano 14.27, vaikka sinun kantasi (ilmeisesti on yhtä kuin järkkymätön fakta?)on tuo, saan silti päivittäin kysymyksiä ja ihmettelyjä siitä, miksi kielenkäyttöni on vähemmän ronskimpaa ym. kuin ennen.

   Ja jos susta aiheet on paskoja, niin voivoi. Nekin on joku toivonut mun kirjoittavan. Kun kirjoitin enemmän teiniläpäläpää (mitä nähdäkseni kirjoutan edelleenkin aika usein?), sain kuulla et Jenni, yhteiskuntakriittisempää tekstii, jenni hei kirjota seksuaalivähemmistöistä, kiusaamisesta, raiskaamisesta ja vittu vaikka mistä. Sit ku mää vitun apina kirjotan, saan kuulla et hei, vähä romanttisempaa jos sais. Anteeksi aivan valtavasti teille kaikille, mutta mä nyt yritän kirjoittaa laajasti ja monista eri aiheista, joita TE toivotte!

   (Enkä voi ymmärtää miten joku repii laiskoista lintsailijoista kertovasta postauksesta päätelmän, että mä nyt tässä kerron kuka on sairas ja kuka ei. Musta olisi aivan vitun mahtavaa nähdä kohta, jossa erottelen, että sinä sinipaitainen olet laiska, sinä keltapaitainen olet masentunut ja sä punaruutusukkainen siellä ruudun toisella puolella olet keuhkokuumeessa. Jos postaus käsittelee lintsailijoita, miten vitussa siihen liittyy sairauspoissaolot? Ja musta olisi hauskaa tietää, mitä on oikeat syyt lintsaamiseen! Lintsaaminen on luvatonta poissaoloa koulusta, muut syyt on muita syitä. Ja minä kirjoitin niistä, jotka aivan vitun piruuttaan makaa kotona. Ongelma?)

   Poista
  6. Jenni, mä rakastan sua <3
   Se on niin kauheen vaikee vaan joillekin ymmärtää, että kaikki ei tykkää samoista asioista, joten kaikkia ei voi miellyttää -_-
   Oon lukenu tätä blogia melkein alusta asti ja tää on ollu koko ajan ihan mahtava, en silti voi olettaa, että kaikki naurais tälle vedet silmissä :) Välillä on ollut postauksia, jossa mua/mun kaveria/koiraa/kissaa/salkkareita!/kokkaustyyliä/valokaktkasijaa tai vittu jotain mun elämään liittyvää on jollain tasolla loukattu, mutta oon silti nauranu kaikille sun jutuille, koska ne on hauskoja ja vielä hauskempia jos ne koskettaa mun elämää, itseironia, anyone?

   Poista
  7. miksi minä en näe sitä logiikkaa sen faktan takana että jos tämä blogi nyt kerta on niin tuhottoman paska, miksi lukijamäärä kasvaa koko ajan?

   Poista
 8. Tuli tästä mieleen yksi 20v "mies", joka elelee sossun rahoilla, ei ole peruskoulun jälkeen mennyt jatkokoulutukseen ja mulle valittaa siitä etten tajua tosielämää.


  Loistavaa tekstiä :)!

  VastaaPoista
 9. Wau ja taas ihan naulankantaan, taidetaan asua samalla paikkakunnallakin kaikenlisäksi jos rivien välistä voi lukea.. tai mene ja tiedä :)

  VastaaPoista
 10. Nykyään palkaksi ei lasketa sitä rahaa, minkä tilille saa, vaan palkan ja niiden tukien, joita työttömänä saisi, erotus. Nostan hattua kaikille, jotka tuon sijaan ovat ylpeitä siitä, että pystyvät itse elättämään itseään, ja myös niille, jotka tosissaan haluaisivat tehdä niin mutta ovat huonon työtilanteen uhreja.

  Sitten on nämä nettikeskustelut aiheesta "jäin työttömäksi, minulla on tilillä 10 000 euroa, miten piilottaisin ne että voisin saada toimeentulotukea..." Törkeää niitä kohtaan, jotka oikeasti ovat hädässä. TT-tuki ei ole mikään kansalaispalkka, vaan viimeinen apu ettei tarvitse nähdä nälkää ja jäädä taivasalle. Nyt joku tietysti vetää esiin "olisihan ne rahat voinut tuhlata johonkin, miks säästäväisyydestä rangaistaan" -kortin... Joo, mikään järjestelmä ei ole täydellinen, mutta itsekunnioitus on huomattavasti parempi kuin ei tahallaan heittäydy toisten elätettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muuten samaa mieltä sun kanssas, mut toimeentulotuen saaminen on tehty liian vaikeeksi! Oon kuullu niitä tapauksia, joissa ollaan saatu tyylin puolen vuoden pätkäduunin monen vuoden työttömyyden jälkeen. Laitettu, joka kuukausi vähän jemmaan tietäen mitä tilanne on ko työt loppuu ja sit just sillo tammikuussa on tilillä se 10000 hups tapahtuu pari vahinkoa: lapsi tarttee silmälasit, sairatut ja joudut ostaa kaalliilla lääkkeitä, koira sairastuu, lapselle on koulussa isompi eromenä yms. Ja sitten ko huhtikuussa meet hakee toimeentulo tukee oltuas työttömänä muutaman kuukauden ja odotelessas et tuet alkaa pyörimään maksettua nuo yllättävät menoerät elät ja elätät lapsesi nippanappa työttömyystuella nii se täti siellä tukien käsittelyssä sanookin sinulle, että kun sinulla on tammikuussa ollut noin paljon rahaa niin miten sinä edes kehtaat tulla hakemaan tätä tukea et todellakaa ole sitä ansainnut (ei näillä sanoilla, mutta asia tulee ilmi)

   LUKEKAA kaikki sosiaalioikeutenne: Pankkitilin saldo ei ole verrannollinen kuukausittain maksettavan palkan kanssa on laitonta kieltää toimeentulotuki pankkitilin saldon perusteella(no okei jos siellä alkaa kvanttitsiljoonat pyöriä niin ehkä sitten on kohtuullista :D). Pitäkää oikeuksistanne kiinni ja tapelkaa aiheellisissa tilanteissa vastaan systeemi kusettaa aika paljon ihan vaan sen varjolla ettei ihmiset yksinkertaisesti tiedä asioista.

   Poista
 11. miks aina puhut että teinit sitä teinit tätä. etköhän sä kuule itekki joskus oo semmonen teini ollu niiku me kaikki joskus. :::D kypsempää tekstiä vitun nolo :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuntuuko se susta pahalta? osuuko se johonkin arkaan paikkaan? harmittaako se? osaisitko kuvitella teineistä puhuessani tekstin sisältävän joskus jopa itseironiaa? oletko myös ajatellut, että suuri osa lukijoistani on teinejä, joten tuskinpa heitä kiinnostaisi joka päiväinen postaus keski-ikäisistä?

   et niiq kypsempii komei vidu nolo !11 :::DDDddddd

   Poista
  2. '':::D kypsempää tekstiä vitun nolo :DDD'' Tää ei voi olla totta... :D

   Poista
  3. ano 21.52 nauroin! :D ei tollasta voi_ottaa_vakavasti!:D

   Poista
  4. Moi ano1, oon teini ja rakastan Jennin teiniyleistysläppää, juurikin siksi että se useimmiten osuu just kohalleen! =)

   Ootteko huomannu, että jos kritisoi jotaki asiaa jota ei oo ite kokenu, nii kommentit on luokkaa "et sä voi puhua aineesti mitään ku sä et oo ite kokenu tätä!!"
   sitte taas jos kirjottaa aiheesta jonka on kokenu nii "ei sulla pitäs olla varaa sanoa mitään ku oot itekki just sellanen *kyseisen jutun edustaja*"

   noh, kaikki ei voi miellyttää.

   Poista
 12. Älä kirjoita loppuun mitään selitystä, vaan luota siihen, että ihmiset tajuavat blogisi sekä postaustesi humoristisen kärkkäästi kirjoitetun pointin, varsinkin blogin otsikon alla olevan "varoitustekstin" takia. LOPPUTULOS = Tsiljoonat, yleensä anonyymeinä pysyttelevät, henkilöt tulevat loukattuina ja vittuuntuneina haukkumaan ja möykkäämään siitä miten SINÄ AJATTELEMATON IKITEINI eli blogin kirjoittaja et ymmärrä mistään mitään ja sorkit asioita typerällä tyylilläsi joka loukkaa kaikkia. Siis ihan jokaista vähintäänkin.

  Kirjoita postauksen loppuun kepeästi ja postauksen huumoria jatkava selvennys siitä miten kaikkea ei nyt kannata ottaa niin vakavasti, selittäen ketä et ainakaan tarkoittanut tekstilläsi loukata. LOPPUTULOS= Samat ihmiset tulevat silti möykkäämään siitä miten et EDELLEENKÄÄN ymmärrä mistään mitään ja olet edelleen tekohauska ja typerä ja ikiteini tai ainakin käytät liikaa sanaa teini tai teet jotain muuta väärin ja loukkaat taas kerran ihan kaikkia. Jos mikään postauksessa ei tänään ärsyttänyt niin ainakin se ärsytti että piti ruveta selittelemään itseäsi ja jos ei muuta kommentoitavaa ole niin ainakin se pitää sitten kommentoida että blogisi on nykyään paska enkä tule tänne enää ikinä. Mutta tuli silti. Ja kommentoi silti. Ja veikkaanpa että pian tämä nokkela anonyymi on taas kurkkimassa että josko täällä olisi taas jotain kivaa pientä mistä voisi vähän provosoitua ja jos ei ole niin voihan aina kirjoittaa kommentin "Jenni oot huora" ihan vaan make a point- mielessä johonkin vanhaan postaukseen.

  Että teit niin tai näin niin aina se on väärin ja sitä rataa. Mutta mä ainakin tykkään. En oo kaikesta samaa mieltä ja jotkut postaukset ärsyttää muakin, olenhan ihminen ja anonyymi sellainen tällä erää, mutta sitten voin skrollata tonne ylös näppärästi ja lukea ton varoitustekstin taas kerran ja todeta itselleni että ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

  Jatka samaan malliin Jenni, you rock! :)

  VastaaPoista
 13. Asiallista tekstiä ! Itse tosin kuulun näihin teini-ikäisiin, mutta enemmänkin nauran niille kavereille jotka on opetettu siihen, että mitään ei tehdä, ellei vitosen seteliä lyödä käteen :D voivoi, millä ajattelivat elää aikuisena kun ei saa rahaa vaikka ihan itse siivosi koko kämpän ?

  VastaaPoista
 14. Mua niin vituttaa tää blogin uus meininki. Postaukset on yhtä osuvia ja hauskoja kuin ennenkin, napakoita etten sanois. Mutta näitä vaikean äitisuhteen omaavia-narsistin uhreja-ties mitä ongelmaisia tuntuu putkahtelevan joka suunnalta. Jos sulla on niin paha olo et täytyy johonkin täysin randomiin blogiin mennä sitä tilittämään, syyllistämään blogin kirjoittajaa eli ihmistä, jonka henkilökohtaisesta elämästä tai muutenkaan yhtään mistään et tiedä yhtään mitään, niin kannattaisko mennä puhumaan siitä jollekkin?

  Ei Jenni ole täällä jokaisen henkilökohtaisena terapeuttina tai henkisenä nyrkkeilysäkkinä, johon voi kaiken purkaa ku ei se tunnu missää!! On siellä ruudun toisessa päässä myös ihminen, jonka elämä ja maailmankatsomus eivät rajoitu pelkästään tähän blogiin uskokaa tai älkää.
  Jos tää olis joku syvällisen vakavamielinen blogi nii jotenkii viel ymmärtäis näkemyserot, mutta huumoriblogi rakkaat toverit! Ei kaikkea sisältöä ole hakattu kyrpä otsassa sormet verta valuen, vaan mukana on saattanut olla huumoria, tai sitä kuuluisaa sarkasmia, ironiaa, pardiointia ja kärjistystä.

  Itsellä mikään postaus ei ole ärsyttänyt, enkä myöskään ota jokaikistä kirjoitusta kuolemanvakavasti ja etsi kaikkia mahdollisia viittauksia, jotka osoittaisivat, että kyseinen teksti kuvaa juuri minua.

  Että chillatkaa, joukossa tyhmyys tiivistyy mut skarpatkaa nyt jo!

  VastaaPoista
 15. Ootteko ihmiset huomannu, että aikasemmin kun Jenni kirjoitti enemmän biletyksestä ja nuoren vaatekriiseistä (älkää ymmärtäkö väärin, oon aina tykänny tästä blogista), niin melkein kukaan ei valittanu. Nyt ku Jenni kirjottaa edelleen osuvia ja hauskoja kirjotuksia siitä, miten ihmisten pitäis opetella ottamaan vastuuta ja käyttää päätään niin mitä siitä seuraa? Valitusta siitä miten kirjoittaja on lapsellinen/pissisteini/epäkypsä/idiootti/tietämätön etc Mitä vittua ihmiset oikeesti?:D

  Sitä vaan halusin sanoa et jos, Jenni, suljet blogis/kommentointimahdollisuuden anoilta, niin teen satavarmasti itelleni tilin! Aika paskaa jos kaikki nää ilokseen provosoituvat latvakakkoset vie toisilta innon kirjottamisesta:/

  Kaisa

  VastaaPoista
 16. Me ei olla juurikaan puhuttu vielä kasvatuksesta muuten kuin aivan tosi yleisesti, mutta yks asia on varma: lapsille ei makseta euroakaan normikotitöistä eikä koenumeroista. Piste. Joistain spessuhommista voi maksaa (haravointi, puiden halkominen ja muut isommat), mutta päivittäiset tiskikoneet, roskat, oma huone jne pitää kyllä tajuta hoitaa ilman rahaakin. Viikkorahaa saa, kun on hommat tehty mitään sen kummemmin erittelemättä. T: se kaikkein veemäisin nipoäiti :D

  VastaaPoista
 17. Mulla on eronnut tuttavapariskunta, joilla on lapsi. Asuvat samassa taloudessa vielä. Molemmat semmosen pyöreä 25-vuotiaita, vähän reipas.
  Nyt tämä mies päätti ottaa loparit töistä, kun "työkaverit on tosi huumorintajuttomia". Siis anteeksi?!
  Selvä, onko hän kotona sitten 1,5v lapsensa kanssa? No ei tietenkään! Kehtaa vielä mukista jos pitää lapsi hakea hoidosta. -_-
  Nainen miettii, millä hiivatilla he pärjää, pitäis asuntoa maksaa, kuin myös laskut ja lapsen päivähoito. Mitä tekee mies? No se ryyppää! Ko kavereiden kans vaa on nii sikahauskaa eikä lapsiarki oo oikee hänen juttunsa. Ai muuttais pois naisen luota? No ei kai sentään, siinähän joutuis ottaa vastuuta itestään!

  VastaaPoista
 18. Jep jep. Ja se oli sille jollekin 15vee pojalle hirveä kolahdus kun hänen äitinsä maksaakin kuukausirahaa VAIN 200€. HUI! Ite sain 10€ kuukaudessa kotona ja seki meni puhelinlaskuun (tietysti sain joskus kerran vuodessa vaate/kenkä rahaa 50€). Ja nyt sitte ihmetellään että juuri ne 200€/kk -teinit eivät menekkään opiskelemaan, eivätkä muuta pois kotoa tai ainakaan hanki töitä. Miksiköhän?
  Mut näin opiskellessa vituttaa oikeesti se ettei raha riitä ees opintolainan kanssa. Ite opiskelu maksaa nii vitusti, vuokran hinta taas nousi ja vielä kissakin pitää leikkauttaa. Huhhuh! Tiukkaa, mut pärjättävä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 200 €/kk on munki mielestä liikaa, mutta oma lapsuuden rahatilanteesi kuulostaa aika hurjalta, ei sekään oo mun mielestä hyvä esimerkki oikeanlaisesta lapsen elämän rahoittamisesta … hei, 50 euroa vuodessa kenkiin ja vaatteisiin ?!? eihän sillä saa edes kokonaista asua; jo pelkät farkut tai kengät voi maksaa 50 euroa, eikä se oo edes kauheen korkea hinta esim kengille. ja kun kasvaa ja vaatteet jää pieniksi, nii edes niitä edellisvuoden vaatteita ei välttis voi käyttää enää. ja aika elämää rajoittavaa, jos kaikki kuukausirahat menee puhelinlaskuun, koska eihän sitte koskaan pääse edes käymään elokuvissa tai syömään ulkona ?

   JOTEN PAKKO KYSYÄ, ETTÄ LIIOITTELITKO VÄHÄN ?! koska tuollaisellla rahasummalla eläminen ois todella vaikeaa, pitäis elää alle eurolla päivässä mikä on varmaan melkein mahdotonta täälläpäin maailmaa :D:D tai jätitkö kertomatta jotain, esimerkiksi että oikeasti sait välillä lahjaksi vaatteita, tai vanhemmat maksoivat harrastukset, kampaajalla, leffassa, syömässä yms käymiset ? nimittäin jos eivät, niin aika ilkeästi vanhempasi sua kohtelivat :< koska mistä muualtakaan pienenä rahaa repii, teininä sitte ehkä vähän eri asia ku pääsee jo kesätöihin yms, mut ei siinäkään tienaa niin paljoa, että voisi itse rahoittaa elämänsä jos vanhemmilta saa noin pienen rahamäärän.

   Poista
  2. Sinä se et vaan tajua, Marieww :D

   Poista
  3. mitä en tajua ? sanoin, että kyseinen rahasumma (10e/kk + 50e vuodessa) on aika vähän rahaa, ja että todennäköisesti tässä on jätetty jotain kertomatta koska tuolla rahamäärällä olisi vaikea elää ja vanhempien kyllä kuuluisi antaa vähän enemmän sitä rahaa, etenkin jos sillä puhelinlaskut yms pitää maksaa.

   ellei kyseinen kommentti sitten ollut joku sarkasmi/provosointikommentti (sävy ainakin on aika ei-sarkastinen), en näe mitä "väärää" siinä on, että totean vastaukseksi siihen, että onpas vähän rahaa elämiseen, onkos mukana pikkaisen liioittelua :D:D lapselta tai teiniltä kun ei oikein voi vaatia mitään eeppisen suuria muita tulonlähteitä kuin ne vanhemmilta saadut rahat, ja jos muita tuloja ei ole niin toi summa on aika hemmetin pieni.

   Poista
  4. Marieww on tässä kyl oikeessa. En itse saanut pienenä mitää kuukausi/viikkorahaa, mutta aina sain vanhemmilta jos johonkin tarvitsin. H&M:n rätit, meikit sun muut ostin lapsesta asti säästämilläni rahoilla, mummin kannustuslisänä yms.
   Mutta vaikka uimahalliraha, kampaaja, käyttövaatteet, eihän niitä mielestäni voi edes olettaa lapsen itse ostavan! Perus h&m, veromoda, lindex-talvitakki maksaa hyvinkin sen viisi-kuusikymmentä euroa ja siihen sitten menikin kahden kuukauden säästöt?:D
   Teininäkään ei tullut mieleenkään pyytää mitään satojen eurojen hankintoja, koska kyllä rahan arvo oli opetettu! Kyllä lapselle voi kustantaa vähän enemmänkin kuin yhdet housut ja paita vuodessa, jos muksu tajuaa millä ne on hankittu eli vanhempien työllä ja uurastuksella!

   Poista
  5. Kerro mariwee mihin helevettiin lapsi tarttee kuukausittais uusia vaatekertoja?! Eikai siinä jos opetetaan tollasee kulutusjuhlaan, mutta tiiätkö, ihminen pärjää aivan täysin vaikka sillä ei oiskaa viittäkymmentä erilaista paitaa ja kaksiakymmeniä housuja.

   Uskallankohan edes järkyttää sua niin kamalalla asialla, että itse en saanut yhtään viikko/kuukausirahaa. Jos jotaki tarttin, nii mulle ostettiin. Ei mulla kyllä ollu ees minkäänlaista halua ostaa kokoajan uusia vaatteita tai ravata pikaruualla harva se päivä. Se on se kasvatus, kermapersepenikat tuppaa vaatimaan rahaa rahaa rahaa aina vain lisää, ja mikään ei riitä.

   Oon kyllä helvetin ilonen, että mua ei lellitty rahalla, ois meinaan rankkaa nyt opiskelijana ku kuukaudessa käteen jää 150e laskujen jälkeen, jos mut ois opetettu tuhlaamaan rahaa hirveitä summia kokoajan.

   Poista
  6. No voi vitun tampio, eihän joka kuukausittaisesta vaatteiden massashoppailusta puhutukkaan. Vaan siitä että jos saat kymmenen euroa kuussa rahaa+50e vuodessa ja maksat _kaiken_ itse uusista farkuista parturiin, leffassa käyntiin ja kavereiden kanssa pyörimiseen. Jumalauta täälpäin mulla menee kuus euroa kun käyn kaupungissa ja takaisin.
   Jos sun mielestä on kermaperseilyä että matkustaa bussilla, leikkaa hiuksensa kaksi kertaa vuodessa ja ostaa uuden paidan vanhan nuhjaantuessa pilalle, niin taidat vaan itse olla katkera kun et oo tällästä saanu?
   Itehän en todellakaan ole kermaperse-rikkaasta perheestä, äiti taitaa ansaita sen alle tonniviissataa kuussa ja asuntolainat+laskut siitä. Enkä ikinä joudu mennä reikäsissä housuissa tai päähän kuolleissa hiuksissa kun "muuten kermaperseiltäis"

   Ja meidän perheessä on aina opetettu, että raha ei tuo onnea, ja sen eteen täytyy työskennellä.

   Poista
  7. Kopioinpas tähän nyt yhden kohdan tosta mun tekstistä, jota et vissiin lukenut: Jos jotaki tarttin, nii mulle ostettiin.

   Tästä voisi normaalin sisälukutaidon omaava hoksata, että minä en ole joutunut kulkemaan risaisissa vaatteissa. Kampaajalla tosin en käynyt, enkä käy nykyäänkään. Sukulainen leikkasi aina hiukset ilmaiseksi, nykyään leikkaan itse, ja eipä ne siltikään kuolleet päähän. Suosittelen kääntymään lääkärin puoleen, tuo ei nimittäin kuulosta kovin terveeltä.

   Ja kuten taisit huomata, että en sanonut kermaperseilyn olevan sitä, että ostaa uuden paidan nuhjaantuneen tilalle jne. Ootko huomannu miten nykyään kulutetaan ihan helvetisti? Ja entistä nuorempana. Sitä kauhistelin, mihin kukaan oikeasti tarvitsee kokoajan uusia vaatteita ja muuta turhuutta? Kyllä vähemmälläkin pärjää aivan täysin, mutta kai se on niin "nolooo olla ostamatta uusia turhakkeita ku kaveritki kokoajan ostaa nii munki pitää!!"

   Poista
 19. Jenni tee se salkkaripostaus mitä paljon ehdoteltiin tuol toiveboksis, et esittelet salkkarihahmot! Mä oon aina nauranu vedet silmissä noille "parodia" postauksille niinku salkkari ja cosmo! Vois muutenki sellanen "puolueeton" postaus olla hyvä tähän välii ku nää on nyt jakanu lähiaikoina niin vahvoi mielipiteitä sun lukijoissa... Ellei sit jollain salkkariloverilla eksyis leivänmuruja sinne minne aurinko ei paista :DDDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tilanne on se, että kirjotin vaikka vittu kivistä, niin joku saatanan fossiilitutkija vetää siitä kilarit ja tulee tilittään :D

   Poista
  2. Siis itehän oon seurannu kivien elämää yli kymmenen vuotta, mua oikeesti loukkaa miten luokittelet kivet tylsäksi aiheeksi! Etsä sitä suoraan sanonu mut kyl voi rivien välistä lukea:/
   Voisit pikkasen miettii mitä tuut laukoo netissä, koska mun koira kuoli just pari vuotta sitten enkä haluu et tuut pilkkaa mun ainutta harrastusta ku masentunut ei niin monii harrastuksii jaksa ylläpitää! Helppo siellä huudella terveenä!!!
   Nyt loppu blogin lukeminen.   .....eiku?:DDD

   Poista
  3. Haha ihana jenniii :D kumpa vois tykkäää sun kommenteist!!!!

   Poista
 20. väärinymmärtäminen on niin helppoa, varsinki tahallaan. ristiriitoja toisten sanomisista vaikka kaivetaan että päästään aukomaan sitä.leipäläpeä. mua vituttaa sun puolesta. kui paljln aikaa sullaki menee vastailla näihin kommentteihin.. oot paras koita jaksaa näitä !

  VastaaPoista
 21. mää sain niin hyvät röhönaurut, en pelkästään sun teksistä Jenni, vaan myös näiden jatkokommenttien koomisuudesta :DD Siellä joku kukkahattutäti paijaa omaa eppu-eveliinaansa tällä hetkellä ja sössöttää että kyllä minä sinulle kaiken maksan oi kullannuppuni mursuloiseni <3 <3 hitto vie mä kierin kuusamoon asti ku nauran näille :'D

  VastaaPoista
 22. Mun entinen poikaystävä saa sossulta kuussa noin 800 euroa, jonka kaiken se vetää kurkustaan alas. Lisäksi tekee töitä pimeänä.

  Ja minä? No minä istun seitsemän tuntia päivässä toimitusharjoittelijan pöydän takana ja kuittaan siitä hyvästä 500 e/kk. Ei vituta.

  VastaaPoista
 23. Mun mielestä oot tosi hyvin saanu kerättyä tähän postaukseen esimerkkejä nykypäivästä ja varsinkin rahankäytöstä. On paljon tuttuja jotka tuskailee jo esim opintolainan kanssa. Sitten kun pitäs miettiä joskus asuntolainan tms takaisin maksua. huh huh

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!