HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 2. marraskuuta 2012

tosi pinnallista

Mä olen huomannut, että monilla menee termit 'itsestään ja ulkonäöstään huolehtiminen' ja 'pinnallisuus' aika pahastikin sekaisin. Laitoitpa sitten huulirasvaa punttikselle, lisäsitpä puuteria ennen koulukuvausta tai vaihdoitpa epämieluisat housut toisiin, saa monesti kuulla "hei vähä sä oot pinnallinen, hei onko välii jollain ripsareilla/käsien rasvaamisella/kampauksella/kynsien lakkaamisella, ei kukaa ees huomaa!"-tyylistä nipinapia. No vittu jos haluan piirtää kulmakarvat ennen lenkille menoa tai lätkiä selluliitinehkäisyrasvaa perseeseeni, niin eiköhän se ole ihan mun oma asiani, eikä tee musta tai persoonastani yhtään sen vittupäisempää ja pinnallisempaa lumppua?

Mun nähdäkseni pinnallisuus on sitä, että ei esimerkiksi suostu liikuttamaan persettään lähikauppaan ilman teatterimaskeerausta muistuttavaa meikkikerrosta ja sen lisäksi kokee oikeudekseen vaatia sitä myös toisilta ihmisiltä. Ajattelen henkilön pinnalliseksi myös silloin, kun unelmien seurustelusuhde jämähtää pituuseroon tai tukan väriin tai ystävyys lopahtaa kaverin yllättävän lihomisen takia. Se on pinnallisuutta, ei joku vitun huulipuna ja säärien vahaaminen!

Ja jos jotakuta oikeasti haittaa se, että joku ämmä heittää ykköset päälle lähikapakkaan lähtiessään tai käy säännöllisesti kasvohoidossa, niin voi vittu ja hallelujaa. Mun mielestä se arvostelijana ja kauhistelijana toimiva ihminen on huomattavasti pinnallisempi, kun kerran olettaa olevansa oikeutettu määrittämään mitä kukakin saa tehdä itselleen ja mikä on kenellekin kannattavaa. Jos sulla on aikaa kytätä toisten naamaa, vaatteita, vartaloa, ihoa tai vaikka kampausta, luulis olevan aikaa tehdä omilleenkin jotain.

Meikkaaminen, kampaajalla käyminen, hajuvesien käyttäminen, korkkareilla kävely, solariumissa lepäily tai vaikkapa hampaidenvalkaisu ei ole pinnallisuutta sen enempää kuin hiusten peseminen tai puhtaisiin vaatteisiin pukeutuminen. Se on oman hyvänolon tuottamista, rentoutumista ja itsestään huolenpitämistä. Se, että olettaa muilta samaa toimintaa, SE on pinnallisuutta. 


18 kommenttia:

 1. niin samaa mieltä!! oot jenni loistava <3

  VastaaPoista
 2. NÄIN! Pelkkä ulkonäkö ei kerro ihmisestä mitään. Se, että jaksaa kuluttaa aikaansa siihen, että luo ilmoille viiltäviä analyyseja muista ihmisistä vain heidän tekoripsiensä, hiustenpidennystensä ja tekorusketuksensa perusteella, kertoo enemmän arvostelijasta itsestään. Unohtavat usein itse olevansa niitä pinnallisia ihmisiä, kun arvostelevat suureen ääneen ihmisiä vain heidän pintapuolensa perusteella.

  Ulkonäkö ei kerro ihmisestä juuri mitään. Luonne sen sijaan kertoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Unohtavat usein itse olevansa niitä pinnallisia ihmisiä, kun arvostelevat suureen ääneen ihmisiä vain heidän pintapuolensa perusteella."

   ...olisipa se kuuluisa tykkää-nappi! <3

   Poista
 3. Iltaa Jenni!

  First of All, sulla on aivan J-U-M-A-L-A-T-T-O-M-A-N hyvä huumori ja meikäläinen nauraa aina ihan vedet silmissä kun luen näitä postauksiasi. Ihanaa löytää blogi jossa on oikeesti asennetta eikä mitään 'vitun' virkkuukoukkumeininkiä. No mutta sitten asiaan:

  Voisitsä tehä ( ees joskus, jonain päivänä) postauksen meidän Suomalaisten ihanan kamalista tavoista. Semmoseen tuttuun ironiseen tyyliin ;) 'U know what i mean?'...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi kiitos paljon, ihana kuulla! :)

   ja postausehdotukseesi palatakseni, anna pari esimerkkiä aiheesta :P? laitan toteutettavien listalle! ;)

   Poista
 4. Tee postaus siitä kuinka kansa "sekoaa" aina päivää ennen jotain pyhää...

  VastaaPoista
 5. Tää siun blogi on ehkä maailman paras:DD! Vietin just kevyet kolme tuntii näitä sun postauksia lukien, enkä päässy kun muutaman kuukauden taaksepäin:D Nauroin vittu reikä päässä noille sun heitolle, aivan huippuja tekstejä! Pakko heittää suosikkeihin;)
  Et kiitti illan piristyksestä!

  VastaaPoista
 6. tää on jotai ihan loistavaa! mullaki ois postaustoive: AASIAKKAAT.

  http://www.aasiakas.fi/

  tiedätkös?

  VastaaPoista
 7. Tähän blogiin pitäis saada noiden "älä yleistä lehmä" -ym. namiskojen lisäksi sellanen "asiaa!" -nappi. Meinaan sille ois kysyntää... :)

  VastaaPoista
 8. voi vittu aamen ! siis aivan asian ytimeen mun luokalla kanssa yks norsunperse jaksaa tosiaan valittaa voi milla taasko sä laitat tota meikkivoidetta nojoo anteeksi että tosiaan pihalta tullessa naama on pikkaasen punanen ja jos nyt kuitenkin omaa naamaan ku sudin sitä voidetta nii saisin edes päättää että koska :D

  VastaaPoista
 9. sulla on loistava blogi! yks parhaimpii mitä oon lukenu..:) jatka samaan malliin!ja nää aiheet, on nii hyvii.

  VastaaPoista
 10. Meikkaaminen, kampaajalla käyminen, hajuvesien käyttäminen, korkkareilla kävely, solariumissa lepäily tai vaikkapa hampaidenvalkaisu ei ole pinnallisuutta sen enempää kuin hiusten peseminen tai puhtaisiin vaatteisiin pukeutuminen. Se on oman hyvänolon tuottamista, rentoutumista ja itsestään huolenpitämistä. Se, että olettaa muilta samaa toimintaa, SE on pinnallisuutta. <--ASIAA!

  VastaaPoista
 11. ja kyllähän autojakin tuunataan. kai nyt jokainen haluaa olla kaunis? sais aikuistuu ne,jotka ripsivärien käyttöäkin kommentoi. ja ei se oo muilta pois jos itse käyttää rahojansa ulkonäköön tai ehostamiseen. ärsyttää sellaset ihmiset,jotka puuttuu toisten asioihin!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!