HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 29. joulukuuta 2012

Armeija on humpuukia

Heh heh, heitänpä provosoivan otsikon! Näen sieluni silmin, miten tätä "miesten koulua" puolustavat asettuivat asemiinsa ja ovat nyt jo valmiina kynimään kaltaiseni isänmaattoman lumpun. Mutta koska tämä on vapaa maa ja mielipideoikeus jokaiselle kuuluu, perustelen omaa kantaani.

Ensinnäkin musta sellainen auktoriteettien ihannointikulttuuri on kuvottavaa. Ihan vitun tasa-arvoa edistävää touhua kumarrella ja nuoleskella jotain 18-kesäistä entistä koulukiusaajaa, jolla nyt sattuu vaan olemaan jotain vitun nappuloita ja hihamerkkejä enemmän ku sulla. "Istu! Paikka! Kieri! Hae pallo!" Kyllä herra haistavitunalimarsalkka!

Toi on ehkä se mun ykkössyy inhota armeijaa. Mua ällöttää tollanen hierarkiapelleily nyky-Suomessa. Saatana emmäkä potki kadulla kerjäläisiä ja kumartele turkisrouville. Olkaa hyvä herra tohtori, menkää te toki ensin kassajonoon, teillä kun näyttää olevan tuo kirurginviitta niskassa. Mutta sinä vähävarainen amisjonne, rasvaa polkupyöräni ketjut ja SAATANAN ÄKKIÄ, OLETSÄ JOKU HELVETIN MATO? LIIKKUULIIKKUU! Jätä se ES siihen kassalle ja ota se vitun ketjurasva kätöseen.

Toinen syy on sen minimaalinen hyötysuhde. Ihan ku nykyaikana sodassa pärjäis tuollaisella vitun pikkupoikien sauvakävelykoululla! Nykysota on napin painallus ja pum, tai sitten jotain tietoverkostosotaa ja yhteyksien kaatamista. Ei mitään neuvostoaikasilla murtsikkasuksilla lumessakahlaamista tai muuta eräpelleilyä. Jäätävät verorahat menee siihen, kun jotkut epämotivoituneet elämäntapaluuserit seisoo rivissä ja "kasvaa miehiksi". Saatanan monta armeijan käynyttä kloppia tuntevansa voin kertoa, että yksikään niistä tanopäistä ei sieltä viisaampana tai aikuisempana takasi tullu. Päinvastoin, nyt saa kuunnella paskoja inttijuttuja ja hauskoja tarinoita iltalomien strippibaarivierailuista. Vittuku teistä tuli miehiä.

Palkka-armeija tai joku muu systeemi olis paljon parempi, jolloin sinne menis vain ne, jotka on motivoituneita leikkiin pyssyleikkejä metsässä. Mua melkein kiinnostaa maksaa veroja siksi, että joku reppananisti syö munkkia Niinisalon perukoilla ja miettii keinoja, miten kusettaa ittensä sieltä pihalle. Sen päivän mä haluan nähdä, ku joku nykyajan 18-vuotias pleikkarikolmefani puolustaa tätä maata puolen vuoden perseennuolemisella ja metsikössä tarpomisella.

Pahinta tässä mun armeijavihassa on se, että kaikki muut edelleen tuntuu arvostavan inttiä ja jumaloi ajatusta siitä, että joku kurkkusalaattipukuinen jonne jolla ei viä edes munakarvat kasva huutaa käskyjä ja seisottaa toisia pakkasessa ihan vaan huvikseen. Petjankin mielestä se on niin saatanan hienoa ja ai että (tiedän sen salaa ajattelevan niin! Vaimon vaisto.) ! Ja sitä paitsi; jos poikien on pakko mennä sinne, niin ämmät sitten talouskouluun. Syvennetään oikein kunnolla sukupuolten välistä kuilua kaiken muun tasa-arvottomuuden lisäksi!

107 kommenttia:

 1. Jumalauta puhut asiaa :D Kaikista säälittävintä on lukea miten joku kertoo, ettei ikinä vois seurustella pojan kanssa, joka ei ole armeijaa käynyt, koska ARMEIJA TEKEE MIEHEN PERKELE. Onneksi mun mies on sen verran hyvälaatunen, että se kyllä on iha mies ilman armeijaakin :) No, vissii kaikista ei oo siihen, toiset tarvii metsäleirin.

  Kävi se kääntymässä, ja totesi että vittu mitä teatteria. Huvitti kuulemma kovasti, kun itseä vuosia nuoremmat on olevinaan niiiiin kovaa kersanttia ja pomottaa niiiin kovana samaan ikäluokkaansa kuuluvia poikia.

  Naisissa mulla lähtee taas järki siinä, että vaaditaan niiiiin lujasti tasa-arvoa sukupuolten välille, mutta sitte ku näitä tämmösiä armeijan tapaisia pakotteita ehotetaan, nii ollaan niin vastaan. "hyi en halua mihinkää mettään tarpoo, miesten hommaa!!" Että juu, sehän reilua onki, että vaa semmosen jalkojen välissä olevan pötkylän takia pakotetaan tuhlaamaan vähintään puoli vuotta elämästä tommoseen paskaan.

  Kannatan palkka-armeijaa. Sinne vois jopa itekki liittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. ainut mun mielestä hyvä asia intissä on ne vaatteet. Jumalauta isämmaanpetturi poiccicseni näytti kuumalta siinä puvussa :<

   Poista
  2. Myönnän, että jotain lämmintä liikahti sydämessäni oman miehen kyseisessä asussa nähdessäni...

   Poista
  3. Mä en vois seurustella miehen kanssa joka ei ole käynyt armeijaa, se on niiden velvollisuus. Vaikka olenkin sitä mieltä että jos sota syttyis niin heikoilla oltais sillä perusteella mitä armeijassa puuhataan. Mutta kun se vaan on mun mielestä sellanen asia minkä noi vellihousut saa hoitaa! Minä synnytän, sinä ryömit puol vuotta metässä. :] Mun mielestä se vaan kertoo miehestä aivan helvetisti jos ei ole pystynyt siellä olemaan, ne kaikki saatanan "mua niin ahdisti olla niin lopetin kahen päivän jälkee" ja "mulla on polvi vähän kipee niin en pystynyt olemaan" selittelijät on vaan niin säälittäviä. Jos et vähän pysty marssimaan niin luultavasti et pysty olemaan käypä aviomieskään, saattaahan sulla mennä vaikka pölyä hengitysteihin jos imuriin tartut. :] ps. ne vaatteet saa kyllä kenen tahansa parisuhteen piristymään! :')

   Poista
  4. ^Just tästä mä puhuin... :) Mutta kerroppas, mitä jos joskus tapaisit ihanan ja täydellisen miehen, ja lopulta paljastuu, että hänelle on lapsuudessa tehty valtavasti selkäleikkauksia joiden takia selkä ei vieläkään ole ns. normaalin ihmisen kunnossa, ja tästä johtuen henkilö on saanut armeijasta vapautuksen, koska selkä ei yksinkertaisesti kestä kovaa rasitusta. Nauraisitko vammaiselle vellihousulle päin naamaa ja lähtisit kulkemaan? Vai voisitko jopa rakastua ihmiseen itsessään, ja muuttaa asennettasi?

   Poista
  5. Minä melkein kyllä toivon, ettet saa koskaan lapsia. Siinä voit sitten miettiä omaa arvoasi, kun et pysty täyttää "velvollisuuttasi" naisena ja synnyttää.

   Poista
  6. Onko ulkomaalaiset miehet sitten vellihousuja kaikki, kun suurin osa ei armeijaa käy? Vai ovatko se jo synnyttyään Oikeita Miehiä, kun taas suomalaiset pojat tarvitsevat armeijan kasvaakseen? Tämä hämmentää minua.

   Poista
  7. Entäpä diabeetikot? No jokainen on nirso tavallaan, mutta en halua edes miettiä millaiset ulkonäkö kriteerit miehelle anonyymi 1.08:lla on, jos jo inttikin on noin tärkeää...

   Poista
  8. camoon hei! veikkaan että ano1.08 ei ihan tarkottanu tuota, että jos jollain on diabeettes, huono selkä tai vaikka helvetti tekojalka niin on kauhea lussu ja isänmaanpetturi kun ei inttiin mee, koska ne on oikeita,hyväksyttäviä syitä!! VAAN ehkäpä kyse on näistä jotka on tottunut istumaan sisällä dataamassa, saamaan äidin lämpimät pöperöt nokan eteen eivätkä ole juuri lapsuusiän jälkeen liikkuneet saati ulkoilleet (hyi yäk!) ja jäävät vain mukavuudenhaluisuuttaan pois armeijasta, sivariin johoki siistiin sisätyöhön. kyl mua hävettäis jos oma mies kulkis tuolla kertoille että pääsi intistä pois jollain veruukkeella kuten _mielenterveys ongelmaisen_ papereilla (joo näitäkin on paljo) eli esittämällä jotenki vajaata tai aggressiivista yms ettei voitu siel pitää. haloo se näkyy Sun tiedoissa koko loppuelämän! siin on hieno selitellä vaik työtä hakiessa et en mä oikeesti ku kotia vaa halusin intistä... ehkä kestäis mielummi sen kuus kuukautta metässä mönkimistä ja perseen nuolemista, se ei oo sentään ku puol vuotta eli ei paljo mitää!!!

   Poista
  9. Marre, juuri näin! :D Onneksi Jennin blogin vakituinen väärinymmärtäjä jengi pääs vähän tähänkin avautumaan, hyvä te! :D

   Poista
  10. Töitä hakiessa ei työnantajalla ole mitään oikeitta kysyä työnhakijan armeijankäynneistä, että eipä sitä koskaan tule vastaan tilannetta, jossa pitäisi omaa sivariuttaan alkaa selittelemään :)

   Poista
  11. Olen oldschool-SimoHovari, eli ohi 395.

   Koskaan ei ole sivaristatukseni ollut työnsaamisen tiellä, vaikka metalliteollisuudessa työskentelenkin. Tosin todennäköisesti minut olisi vapautettu palveluksesta, jos olisin pyrkinyt armeijaan ja puhunut kutsuntalääkärintarkastuksessa totta. Halusin sivariksi. Se oli luonollinen valinta. En koskaan ottaisi rinnalleni naista, joka vertaa pakollista asevelvollisuutta synnyttämiseen. Se on irrationaalista ja arveluttavaa...

   Hyvää uutta vuotta, pikku kakkapyllyt!

   Poista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Aijai nauran vedet silmissä tolle amisjonne-kohdalle. :D On sulla vaan sana hallussa. :)

  VastaaPoista
 3. Veit sanat suustani! Ja nostan kyllä hattua, että uskallat tällaisenkin mielipiteen julkistaa, joku tosikkohan luultavasti vetää kesäkurpitsapellon nenäänsä ja alkaa lähetellä sulle uhkauskirjeitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan löytyy joku joka leikistä suuttuu , mutta saanpahan jotain jolle naureskella :D

   Poista
 4. Tää on kuin suoraan mun inttiviha-raivokohtauksista! Ihanaa että uskallat tästä kirjoittaa, koska tuntuu että Suomessa armeijaa ja maanpuolustusta ihannoidaan niin suuresti ja kritiikkiä siitä ei tietenkään saa sanoa.

  VastaaPoista
 5. Hei jenni.

  Tiedät että olen armeijafriikki.

  Löysin roppakaupalla hyvinperusteltuja vasta-argumentteja joilla kykenisin tyrmäämään väitteesi.
  (aloittaisit vaikka lukemalla sotilasvalan http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilasvala)

  Esimiestyöskentely ei tosiaankaan ole pomottamista eikä koirakoulua vaan:

  "Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä."

  Armeija-aikanani painotettiin että sotilasvala pätee myös siviilielämässä ja hyvä niin.

  Muiden (nyny)-armeijoiden sotilasvalat ovat sensijaan perseestä.... briteissä vannotaan uskollisuutta kuninkaalle/kuningattarelle yms.... Suomessa vannotaan omantunnon ja kunnian kautta (jumalaviittaus on vain "edessä")


  Armeijassa herroitellaan kahdesta syystä
  a)Preussilainen perinne. Saksassa herroitellaan ja rouvitellaan nykyään siviilissäkin.
  b)Komentohierarkian selvennys. Kovassa tilanteessa on parempi tietää kenen käskyä noudatetaan... parempi amisjonnen antama selkeä huono käsky se kuin että kaikki ovat tasa-arvoisia eikä tiedetä kenen pillin mukaan mennän.. menee helposti "ruotsin armeija"-tyyppiseksi diskuteeramiseksi. Kovassa tilanteessa ei ole aikaa diskuteerata.


  Ja mitä "napinpaino ja vainaa" väitteeseen tulee, niin ei niitä naapurin viimeaikoina käytyjä sotia nappiapainamalla voitettu. Afganistanissa vietiin ryssää kiinalaisvalmisteisilla norinco:n rynnäreillä ja jenkkien stingereillä 5-0.. Ja ekassa tsetsenian kahakassa ryssä otti rankasti osumaa. Georgiassa vastarinta kämmäsi koko jutun.

  Lordi selibaattia nyt masentaa ja vituttaa. Voin toki kirjoittaa lisää perusteluita, jos sitä motivaatiota olisi (nettikirjoittelu ei paranna seksuaalista markkina-arvoani yhtään, tämä on siis resurssien haaskausta).

  Sovitaanko että jos voitan väittelyn, saan sulta pillua? :D Se vois motivoida kirjoittamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran puskista tuli viimeinen lause, että hajosin ääneen :D mutta hyi hyi, tuollaisiako Miehiä sieltä armeijasta tulee?

   Poista
  2. Vongattaessa kuuluu heittää yllättävä "heitto". Se nauruunrepeäminen aiheuttaa sen että naiselta putoo henkinen "aktiivipanssarointi". Ilman henkistä aktiivipanssarointia, mahdollisuus penetraatioon kasvaa huomattavasti (vaikka se on siltikin epätoivoista yrittämistä..)

   Poista
  3. Tuli sellainen Rillit huurussa -fiilis jostain kumman syystä... :D

   Poista
  4. Rillit huurussa on muuten loistava sarja, lukuunottamatta sitä että se on helvetin jenkkikliseinen. Plus siellä on naisiakin, joita nörttipiireissä EI PYÖRI.

   Jos intoa riittäisi, voisin kirjoittaa onaniemeen(=otaniemi) sijoittuvan kämppis-saippuasarjan, jonka päähenkilöinä olisi tunkkarikylän(=teekkarikylän) kolmion naistasaamattomat asukit...
   1) Tietotekniikkaa (=100kg läski runkkari)
   2) Teknillistä fysiikkaa (=asperger... siis aspergerein runkkari)
   3) Sähköä (=animerunkkari)
   opiskelevat teekkarit.

   Otaniemeläinen kolmiodraama on taattu kun kaikki kolme kiinnostuvat samasta naisesta ja nainen teekkareiden sijaan satamakaupungissa asuvasta armeijaakäymättömästä kannabis-jeesuspartahumanistista.

   Ja inttiläppää tulee riittämään. Muutaman jakson voisi käyttää kun pojat lähtevät kertaamaan....

   Poista
  5. Täytyy kyllä olla eri mieltä tuosta, ettei nörttipiireissä pyöri naisia. :D Poikaystäväni kaveripiirissä niitä ainakin on sillon tällön, ihmettelen kyllä hiukan miksi... Poikaystäväni on myös ainoa joka seurustelee, ehdottomasti vähiten nörttiä muistuttava ja myös ainoa, joka ei ole käynyt armeijaa. :)

   Poista
 6. Mun mielestä on typerintä just nimenomaan toi tasa-arvon perään kuuluttaminen. Ryhdittömät limakorvaiset wowinörtit joutuu palelluttamaan hiirisormensa pakkasissa, kun suomen kantava voima eli nuoret naiset ei osaa makaroonia keittää. On se tasa-arvosta se. Pitäis akat pistää jonoon, ja jos ei osa tehdä ruskeakastiketta ja porkkanasämpylöitä, laitettais neidot sitten vaimokoulutukseen. Siellä vois kiroilevat räkälissut opetella kokkailun, siivoomisen ja taloudellisen jääkaapintäytön lisäksi myös käytöstapoja.

  Tää on kyllä aihe mikä taatusti herättää keskustelua. Aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikein odotan vastaväitteitä, faktatietoa ja linkkejä!! Ja sitä "sä et vitun teini tajuu mitään!!!"-angstia. Voin todeta jo nyt, että enpä niin, mutta silti armeija vituttaa. Typerää rahan haaskausta ja epätasa-arvoa korostava sauvakävelypelleilyä!

   Poista
 7. Allekirjoitan ihan kaiken. JA NE PERKELEEN INTTIJUTUT! Silloin tällöin oon miespuolisten kavereideni seurassa ainoana naispuolisena, ja kaikki muut on käýneet tai on parhaillaan intissä. Ne jaksaa jauhaa siitä armeijasta _loputtomiin_ ja ai että ku se on niin hauskaa ku runkattii kilpaa teltassa ja vittuiltii alikessulle. Jos yrittää vaihtaa puheenaihetta, se kääntyy ennemmin tai myöhemmin takas siihen inttiin. En tiedä miten sen sais loppumaan muutenku silmittömällä väkivallalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis puhuispa edes siitä, kuinka suuri kunnia on palvella maata, mutta ku jutut on juurikin tota tasoo :Ddddddd "hehe mä olin kipinämikkona ja kusin siihen nuotion heheeh" NO VITTU HEH HEH!

   Poista
  2. No koska "öhöhöh kusin nuotioon" yms... jutut ovat siinä vituttavassa helvetissä se mistä se huumori revitään. Inttihuumori ei ole henkisesti mitenkään nerokasta, koska armeijassa mennään aina sen tyhmimmän ehdoilla.

   Huumori on selviytymiskeino palveluksessa ja myöskin kovassa tilanteessa. (tosiasiassa pahin hajoominen tapahtuu kun mitään ei tapahdu.)

   Pojat on poikia.

   Poista
  3. "pojat on poikia" on ehkä yksi hölmöimmistä/ärsyttävimmistä lauseista koskaan.

   Poista
  4. Ja nämä nuotioon kuseskelulla kehuskelevat pojankoltiaiset ovat niitä armeijassa aikuisiksi kasvaneita miehiä?

   Poista
  5. Anonyymi 0.54 Aivan totta! Samalla tavalla tytöt on tyttöjä, mutta ei mun vaan tekis kyllä ikinä mieli kusta nuotioon?

   Poista
  6. Lordin kanssa samaa mieltä.

   Sain puolen vuoden ajan kattoa vierestä, kun poikakaveri kävi armeijan, niin kyllä se huumori on selviytymiskeino siellä. vaikka se nyt ei ole mitään kaikkista älykkäintä, mutta kyllä niiden juttujen tyhmyydelle aina tulee naurettua :D

   Poista
  7. Täytyy yhtyä Lord Selibacyn kommenttiin tässä, vaikka en itse armeijaa ole käynyt. Ei sitä varmaan ite voi ymmärtää kuinka raskasta siellä voi olla, jos ei ole kokenut. Itteltäni ei ikinä munaa riittäis (naisena ei ihan oikeastikaan) lähteä armeijaan...

   Poista
  8. Ymmärrän Lord sun pointin :D mutta meinasin tässä lähinnä sitä, kun ollaan kaveriporukalla jossain ja ku se intistä jauhaminen alkaa nii se ei lopu millään ja muita, jotka eivät ole armeijaa käyneet, alkaa vituttaa suunnattomasti kun ei vaan pysty millään ottamaan osaa keskusteluun. Oon mäkin monta kertaa naureskellu niille hölmöilyille mutta hemmetti, älkää pojat jauhako niistä koko iltaa!

   terveisin eka anonyymi :D

   Poista
 8. Mä oon melko paljon sun kaa samoilla linjoilla, että pakollinen armeija on turha, ja musta varsinki koska sieltä pääsee niin helposti pois jos vähän löytyy jotain migreeniä. Ja koska ei se armeija puolessa vuodessa opeta sodankäyntiä tarpeeks hyvin. Siinä missä oon erimieltä, mun lähipiirissä se on kyllä tehny monesta miehen! Oma-aloitteisuus on lisääntyny, kunnosta haluttu huolehtia ja vastuuta otetaan nytten! Toisaalta kai totaki vois jossain muualla opettaa (esim kotona?). Ja vastaavaa myös naisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuollaiset asiat pitäis tulla selkärangasta, eikä intin myötä. Tai siis, olen mäkin ihan normaali itse asiani hoitava ilman armeijan vihreitä... Että oot oikeassa ton kotona opettelun suhteen, pitäis ihmisten oppia noi asiat kotoa ja huomattavasti aiemmin kuin aikuisuuden kynnyksellä.

   Poista
  2. Yhteiskunta vain kehittyy tarpeiden mukaan ja ihminen siinä mukana. Miksi hankkia hyvä kunto jos et sitä päivittäisissä tarpeissasi tarvi? miksi olla oma-aloitteinen jos olet tähänkin asti pärjännyt ilman sitä taitoa. Sama pätee muihinkin niin "itsestäänselvinä" pidettyihin asioihin. Ihminen vain nyt sattuu olemaan luonnostaan laiska. Ei ne meidän esi-isätkään olis kunnostaan huolehtinut ellei sitä olisi tarvittu oikeasti päivittäisissä askareissa. Ylipäätään selviytyminen on helppoa nykyään jos vain viitsii kelassa käydä tai tehdä muulla tavalla rahaa. Rahalla saat perustarpeet helposti katettua, kun ruokakin on valmiissa pakkauksissa. Sitten jos kohdataan ongelmia niin oma-aloitteisuus on -2 ja ollaan ihan lytyssä ensimmäisen vaikeuden kohdatessa. Ihmisellä on enemmän tietoa käytettävissä kuin koskaan ennen ja jokaisella on mahdollisuus päästä siihen käsiksi (Internet). Hyvä motto onkin: jos et tiedä, googlaa se. Mutjoo, jokainen varmaan ymmärsi mitä hain takaa tällä vuodatuksella.

   Poista
 9. Aaaaa loistavaa! Kerranki joku, joka on mun kaa 100 % samaa mieltä ♥ Ai että ku ite oon tuonu ilmi armeijavihaani nii kyllä oon isänmaanpetturi ja kaikki miehet, jotka ei käy armeijaa on homoja!!!11

  VastaaPoista
 10. Tää on kyllä sellainen aihe, että aika moni vielä unohtaa blogin humoristisen tarkoituksen ja ottaa tän aivan tosissaan :D sitä odotellessa...

  VastaaPoista
 11. Ihan totta :D linkkasin tän mun poikaystävälle joka on niin ylpeä siitä että on istunut siellä vuoden syömässä niitä vitun munkkeja :D

  VastaaPoista
 12. Mie aina mietin että jos se ARMEIJA TEKEE POJASTA MIEHEN niin millon tytöstä tulee nainen? Sekö se pitää sit ite oppia se sopankeitto ja pyykkäys ja niiiiin aikuinen asenne :-D kun tulee miettii niin tuo lausehan sortaa miehiä, ENNEN ARMEIJAA ET OLE MITÄÄN MUAHAHAHHAHAHAHAHHH

  VastaaPoista
 13. Ja entä ne ketkä ei esim terveydellisistä syistä joudu tai siis voi käydä inttii :-D Onks ne jotain säälittäviä ikuisia mammanpoikia ketkä ei osaa pedata sänkyy tai ottaa käskyjä vastaan auktoriteeteilta tai jotain muuta ah niin tärkeää mitä ei esim kaikki maailman ihmiset opi ilman inttejäki :-DD

  VastaaPoista
 14. No miehet pääsee kyllä aika vähällä loppupelissä kuitenkin, vaikka armeijaan "joutuvat". Naiset taasen joutuu kärsimään kaikkia naistenvaivoja, synnytykset yms. läpi elämän. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Biologialle ei voi mitään. Intti sen sijaan ei ole mikään luonnonlaki.


   Mä en ole ikinä ymmärtänyt armeijan hienoutta. En ymmärrä, mikä siinä auktoriteettien sokeassa tottelemisessa on niin siistiä.

   Poista
 15. Mun mielestä sekä naisille että miehille voitais perustaa sellanen yhteinen maanpuolustutkoulutus, jossa opeteltais mitä käytännössä tapahtuu, kun sota syttyy. Siihen vois kuulua vähän eri osa-alueita, kuten ammuntaa kaikenlaisilla aseilla, ensiapua, lastenhoitoa, jotain yleisiä selviytymistaitoja, ruuan laittamista isolle porukalle ym. Lopuks kaikki osais tehdä vähän kaikkea, mutta jokaiselle määrättäis sodan syttyessä joku vastuualue riippumatta sukupuolesta.

  Vitun huono idea? En oikein itekään tiedä. :D

  VastaaPoista
 16. Juu. Näinpä. Ei se munkaan ''mies'' sieltä kotiutunu yhtään sen kypsempänä ku lähtiessään. Päästiin kyllä eroon sen entisestä emotukasta, siitä oon iloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti, tää nauratti mua jostain syystä ihan kamalan paljon :-D

   Poista
 17. Oikein mainio kirjoitus jälleen! :) Muutamia kohtia missä olen ehkä hitusen eri mieltä ja tosi paljon mistä olen täysin samaa mieltä ja olis kamalasti sanaottavaa, mutten osaa mitenkään järjevästi kertoa niistä, joten tyydyn vaan sanomaan että mainio kirjoitus :)

  nimimerkki: katsovat O__O ku sanon että mieheni on käynyt sivarin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen sivarihomopellevellihousun tyttöystävä ilmottautuu o/ voi luoja että nauroin, kun kesätyöpaikassa tuli poikaystäväni puheeksi, ja kerroin hänen käyneen sivarin. Pomo nauroin päin naamaa ja kertoi minulle, miten poikaystäväni on mammanpoika, säälittävä ulisija ja neiti. Hänestä ei kuulemma koskaan tule mitään ja on todellinen vätys. Tämän jälken pomo uteli pojan nimeä, ja voi sitä ilmettä, kun olikin tuttu nimi. Ei meinannut aluksi uskoa, että poikaystäväni oikeasti olisi sivariin mennyt, koska "sehän on semmonen kunnon mies, miksi se ei menny armeijaan" ja nolona pyyteli anteeksi haukkujaan. Kyllä nauratti :D

   Poista
  2. Juu, minunkin entinen poikaystäväni on nyt Simo Hovari, ja sehän oli etenkin kaikille miespuolisille ystävilleni suuri ihmetys. Ja käytöstapoja ynnä muuta auktoriteetinkunnioitusta ja sängynpetaustaitoja löytyy kyllä enemmän kuin näiltä tyypeiltä jotka odottavat muna huurussa pääsevänsä rämpimään metiköissä ja kaivelemaan pikku poteroita. Poikkeuksiakin löytyy mutta ihmettelen sitä yltiömäistä armeijan ylistystä ja intoa jauhaa siitä vaikka suurin osa intin käyvistä lähinnä hajoilee siellä ja odottaa pääsevänsä pois.

   nimimerkki: sekä entinen inttileski että mammanpoikahippihomosivarin ex-tyttöystävä

   Poista
 18. Haha mä oon tästä koko tekstistä niin samaa mieltä! Paitsi no en yhdestä, nimittäin tosta palkka-armeija kohdasta... mua vaan jotenki ehkä vähän ällöhippipasifistina oksettaa ajatus että aseet annettaisiin niille ketkä niitä just kaikista eniten haluaa. Eli mun logiikalla armeijan sais heivata kokonaan romukoppaan mutta siitäpä taitaisi tuo veli venäläinen vähän turhasti sitten innostua jos täällä ei ole edes "kiinnostusta puolustaa maata". Tää on kinkkinen aihe, en oo koskaan tullu mihinkään kunnon lopputulokseen mun pähkinnöissäni.

  VastaaPoista
 19. Ei saaatana! Puhut täyttä asiaa!!!XD En aiemmin oo tullu miettineeks armeijjaa tältä kantilta ja oon kuulunu niihin jotaka jumaloivat (tai no en minäkään sitä jumaloinniksi kutsuisi mutta kuitenki arvoon nostavaan) sakkiin. Ja nyt aha elämys. TÄYTTÄ ASIAA JENNI!

  VastaaPoista
 20. Ja lisättäköön tähän vielä sen, että nämä urheat inttimiehet sitten viikonloppuisin vonkaavat teineiltä pillua ja valittavat yksinäisyyttään ja läheisyydenkaipuutaan... nimimerkillä kokemusta on

  VastaaPoista
 21. Rakas Jenni,
  nyt osuit niin kipiään paikkaan että on pakko älähtää.
  On totta että joka paikassa jauhetaan sitä kuinka pitää olla tasa-arvo, ja naiset ja miehet ovat samalla viivalla, sillä periaatteella itekki astelin 18-vuotiaana tyttönä sodankylään palvelemaan, isänmaan ylpeys syrämessä ja sielussa. Karu totuus on vaan se että ne naiset jotka siellä on, ovat siellä luultavasti täydestä halusta ja eivät aukase suutaan ennenkö pakko on. Mutta valitettava tosiasia on että jos haluat palvella suomen armeijassa naisena, niin sun on oltava se samanvertanen jätkä kertaa kaks. Sun on pysyttävä siellä parhaimpien jätkien joukossa ettei joku kapiainen tule nakkaamaan "nii, ei nuilla tyttöillä täällä ennenkään oo mitään tehty".

  Joo, on totta että me oltiin siellä vapaaehtosena ja ne jätkät, suurinosa olivat vaan viettämässä siellä aikaansa, koska ei paljo mikkään nappaa. Mutta sitten niitä äitin pikku kultamussukoita silitellään päähän kun ei ihan suunnistaminen onnistu ja muijana, sun pitää nyt vaan osata se.

  Ja mitä siihen sodan käymiseen tulee niin olisi se venäjä jo sitä nappia painanu jos niillä semmonen ois, tai ihan sama kuka muu. Ja miten muuten nää liikutat kolmiasattaa ihmistä yhtäaikaa paikasta toiseen ku laittamalla ne kolmiriviin ja antamalla niille sen tahdin millä laitetaan sitä tassua toisen etteen.

  Kyllähän sitä aina puhutaan että mitään sotaa ei ikinä tuu ja se tapahtuu internetin välityksellä ja niin pois päin, mutta aina on se entä jos se tuleekin. on se hyvä ees johonki varautua.

  Mutta näihin sanoihin ja tunnelmiin kiitän blogistasi, oot iha huippu hyvä näitten juttujen kans. siirryn taka-alalle vaahtoamaan. Kiitos ja anteeksi.

  -II/06

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan kaiken tän, hyvin puhuttu.

   -II/08

   Poista
  2. Pakko vielä tyttönä tänne perään tulla sanomaan pari asiaa.

   Puolustusvoimissa opetetaan nykypäivänä käymään sitä sissisotaa, ei rajasotaa. Lisäksi nykykoulutus on aika paljon muutakin kuin "suksilla lumessakahlaamista" ja "eräpelleilyä". Kaupunkisotaan koulutettuna ihmisenä minä näin sukset palvelusaikanani kahdesti ja nekin varastossa. Eri yksiköt kouluttavat eri tehtäviin, mutta uskokaa pois: kyllä sitä järjestelmää päivitetään koko ajan, vaikka perusvarusmiehet näkevätkin lähinnä aataminaikuisia laitteita. Siihenkin järjestelmään on ihan hyvät perustelut, kun koulutusta saa enemmän.

   On totta, että osa pojista ja tytöistä erehtyy eksymään pokkuroinnin, vittuilun ja nuoleskelun alueille natsapelleilyissään, mutta kuten jo ylemmissäkin viesteissä joku summaili: se ei ole pv:n idea eivätkä hyvät johtajat siihen sorru.

   Kapeakatseisuus ei ole hyväksi millään puolella. Puolustusvoimissa on omat ongelmansa ja kompastuskivensä, mutta hölmöltä tuntuu myös se kapeakatseinen ajattelu niiltä, jotka pv:n olemassaoloa kritisoivat.

   Poista
 22. Eiköhän armeija tee hyvää ihan kaikille mamman vellihousuille jotka kynnelle kykenevät. Oppivat vähän olemaan. Intis kuiteski pitää kuunnella ja totella, ku kotona ne lipittäis sitä ES:ää ja kitisis äipälle että "ääää-ä, emmä ny voi viiä roskia/siivota/ulkoiluttaa koiraa/ihan mitä vaan ku on täs sotapelis tiukka paikka". Eli kyllä armeija jollain tapaa miehen tekee, riippuu ny tietenkin heebon asenteista yleensäkin. Ainaski tuon mun oman miekkosen johtamiskyvyt saivat hienon pönkityksen intissä, ja luottamus itseä kohtaan kasvoi kohisten! Irrotti se vähän napanuorastakin sitä, eli aikuisempaan ja itsenäisempään suuntaan mentiin niin että kohina kuului ja tukka oli putkella! Tai ainakin se tukannysä mitä siitä oli enää jäljellä...

  Armeija on myös mielestäni mainio yhteisöllisyyden lähde miehille. Hitto oon joskus kateellinen siitä! Naisille pitäis olla joku vastaava, joka kasvattais meidän yhteisöllisyyden tunnetta ja antais tiukoissakin paikoissa edes jonkun yhteisen keskustelunaiheen. :D Ehkä ei oltais näin pahoja selkäänpuukottajaämmiä jos meitä yhdistäisi joku yhteinen koettu asia. Sitä yhteisöllisyyttähän ne kaikki inttihöpinät on! On jotain yhteistä mistä keskustella ja jakaa kokemuksia. :) Senpä takia meitä ämmiä ärsyttää ne jutut ja ollaan kateellisia ku meillä ei jumalauta oo mitään sellaista mistä jakaa niitä yhteisiä kokemuksia! Hemmetti! :D

  Mutta tää siis vaan on mun horinoita, ei oteta liian tosissaan näitä blogitekstejä jookos? Ku ei näiden takia kannata kiskoa sitä palkokasvia nenukkaan, ku nää on ihan loistavaa viihdettä! Keskusteluahan voi syntyä, mutta ei siinä tartte olla veren maku suussa! Ja Jennillä on sana hallussa, piru vieköön! En naura ikinä niin makeasti kuin tätä blogia lukiessani. :D

  Thänk juu, sulla on mahtava blogi! :D

  VastaaPoista
 23. Kiva ku mun kihlattuni olis halunnu armeijaan mutta ei päässyt 1.diabeteksen ja keliakian vuoks :(

  VastaaPoista
 24. Kyllä siitä armeijasta jotain hyötyä on! Omakin ukkeliini osaa sen jäljiltä pedata sängyn ja viikata vaatteet oikein kauniisti <3 noh... siinäpä se sitten onkin. Mutta hei! Hienosti pedattu peti!

  VastaaPoista
 25. Valitettavaa, mutta toi on ihan totta. Itselläni on taas haaveena suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus. Huvittaisi tietää, mitä mieltä Jenni on naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta.

  VastaaPoista
 26. Eiköhän ne ylemmät tahot ja kenraalit ole ansainneet ne hihamerkkinsä ja joskus olleet siinä samassa asemassa kuin ne joille komentoa pitävätkin, tuskin niitä ihan turkismammojen tavoin vaan kaupasta haetaan ja läiskitään takkiin kiinni niin on arvoa ylempänä.. :)

  VastaaPoista
 27. Hahahah loistava kirjotus pienine kärjistyksineen :D Kuule luin tätä aamulla sängyssä poikaystävälle ääneen ja meille tuli riita siitä kun nauroin tälle asialle ja jouduin lopulta lähtee kotiin :DD

  VastaaPoista
 28. Oon sun kaa ihan samaa mieltä! Yököttävää sellanen nuoleskelu, jos mun ois pakko mennä armeijaan , niin mä hakisin varmaan hullun paperit, minähän en ketään vittu ala nuoleskelemaan. Sitäpaitsi, Suomeen ei todellakaan ikinä tuu mitään sotia. Venäjä vei kaiken haluamansa aikanaan, ruotsalaiset on niin rauhaa rakastavia ja Norjalla on öljynsä. Kukapa tänne nyt haluais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko ikinä kuullut terroristeista? Jep, nyt jokainen nauraa että "vittu tänne mitään terroristeja tule ahhahahahha vitun idari".

   Mutta miettikääs edes hetkinen. Olet terroristipomo, joka haluaa huomiota. Huomiotahan saa, kun saa mahd. paljon tuhoa aikaan. Okei. Suomessa poliisi ei ole varautunut mihinkään hyökkäyksiin, kun vertaa vaikka Lontooseen, jossa mm. kaikissa yleisissä kulkuneuvoissa on metallinpaljastimet. Jos seurasitte Roba-sarjaa, siinä esiintynyt pommiheppu (ei tällä kertaa terroristi) olisi saanut tapettua pommillaan puoli helsinkiä. Hmm.
   Suomi on sitä paitsi EU:n jäsen, ja mitä luulette, jos Suomeen kohdistuisi uhkaa, olisiko se hemmetinmoinen skuuppi? Melkein jo ihmettelen että ollaan saatu olla näin rauhassa.

   Poista
 29. tää on ihantotta!!!

  VastaaPoista
 30. Mä arvostan että suomessa on armeija, eikä must oo paha lusia siellä puolesta vuodesta vuoteen vaikka ihan kunnioittaakseen isänmaataan jonka vuoksi joku on oikeesti vuodattanut verta. Mäkin olisin valmis käymään jonkun Lotta-koulun jos sellainen olisi, ihan vain kunnioituksenki pohjalta.
  Säälittävintä on kun ne ketkä ei vain jaksa/halua mennä edes sivariksi niin menevät lääkäriin kertomaan omasta "masennuksestaan" ja saavat heti vapautuksen vaikka ei oikeasti ole mitään muuta kuin asennevammaongelma. Tietenkään jos on sairaus tai joku muu vastaava OIKEA syy jäädä pois, niin se on fine. Ja ihan oikeesti tiedän niin monta läskiä säälittävää äijän alkua tietokoneensa ääressä, jolle oikeesti tekis ihan hyvää lähtee sinne ja ottaa itteensä niskasta kiinni. Ihan vierestä seuraten oon huomannu monen aikuistuvan sielä.
  Sullakin oli kyllä loistavia pointteja, enkä mäkään usko että kauheesti sodassa ois arvoa enään kaksjalkasilla sotilailla kun on ne tietokoneet ja kun nappii painaa ni kaikki on jo tuhottu :D

  VastaaPoista
 31. Minä en ainakaan ikinä mene naimisiin miehen kanssa, joka ei oo armeijaa käyny!

  Kyllä se valitettavasti on nykyaikana niin, että suurin osa vanhemmista ei saa pojilleen kuria kotona niin ihan hyvä niiden nulikoiden käydä ees se puoli vuotta opettelemassa kuria! Oppivatpahan viikaamaan vaatteet ja pettamaan petit.
  Ja toinen on se, että jos jossain, niin armeijassa ne pojat oppii ees vähän siitä että mitä se sota on oikeasti ollut! En vaan voi käsittää niitä, jotka ihan hurmioissaan pelaavat jotain sotapelejä.
  Ja oppivat ettei se raha kasva puussa, vaan sen eteen pitää tehdä töitä!
  Ei armeijaan mennä vain sen takia, että varauduttaisiin sotaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen ymmärrän, että et halua naimisiin miehen kanssa, joka ei osaa viikata vaatteita, ei pedata petiä eikä omista minkäänlaista kuuliaisuutta, mutta mitä sanoisit siihen, kun tapaisit ihanan miehen, joka osaa pedata pedin, osaa viikata vaatteet ja joka ei ole ns. pullamössöpoika? Ja mitä sitten, kun selviää, että hän onkin vain ala-arvoinen sivari, joka nyt vaan osaa nämä asiat ilman armeijan opetusta? Tähän haluaisin saada vastauksen teiltä "en vilkasiskaa armeijan käymätöntä" neideiltä.

   Poista
  2. Ainakin kunnon selitys, että miksi ihmeessä sivari jos on niin kunnollinen kuin minä haluan mieheni olevan.

   Meinasin laittaa jo tuohon, että toki voisin ottaa miehen, joka muuten vastaa ihanteitani, mutta ei ole käynyt armeijaa jos sellainen tulisi vastaan..

   Poista
 32. Musta tulis paljo parempi sotalotta ku sotilas, oon oikeesti kunnon kodinhengetär joten ei se aseen kanssa riehuminen sodan syttyessä huvittais.

  T. armeijan käynyt mies

  VastaaPoista
 33. yleensä mulla on ollu yhtenevät mielipiteet sun kanssa, mutta nyt en oikeen oo varma mitä oon tästä asiasta mieltä. En ole ikinä ajatellut armeijaa tolta kannalta. Mutta hyvää tekstiä kirjoitat, oli aihe mikä tahansa! ;)

  VastaaPoista
 34. "Esimiestyöskentely ei tosiaankaan ole pomottamista eikä koirakoulua vaan:

  "Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä."

  Eäh.. muutamaa varusmiesjohtajaa jaksaa kiinnostaa tuo esimerkillisyys, suurin osa niin huonosti motivoitunutta porukkaa että ollaan sen parin p-kauden viikon jälkeen hajoamispisteessä kun ne sotamiehet ei teekään mitä käsketään (tämä johtuu yleensä johtajan auktoriteetin, kunnioitettavuuden, oman esimerkin puutteesta, pompottamisesta ja kyvyttömyydestä johtaa sitä porukkaa.)Toki hyviäkin tapauksia löytyy jotka eivät vain yritä tehdä muitten elämästä helvettiä vaan pitävät asiat mielenkiintoisina ja oman auktoriteetin pönkittämisen jättävät sivuun (tällaisia johtajia kaikki automaattisestikin arvostavat)

  "Komentohierarkian selvennys. Kovassa tilanteessa on parempi tietää kenen käskyä noudatetaan... parempi amisjonnen antama selkeä huono käsky se kuin että kaikki ovat tasa-arvoisia eikä tiedetä kenen pillin mukaan mennän.. menee helposti "ruotsin armeija"-tyyppiseksi diskuteeramiseksi. Kovassa tilanteessa ei ole aikaa diskuteerata."

  silloin kun tilanne päällä on käynnissä päiväkahvikeskustelut niin tietää että hommat on jo menny päin v###ua jos näin sanotaan


  "Ja mitä "napinpaino ja vainaa" väitteeseen tulee, niin ei niitä naapurin viimeaikoina käytyjä sotia nappiapainamalla voitettu. Afganistanissa vietiin ryssää kiinalaisvalmisteisilla norinco:n rynnäreillä ja jenkkien stingereillä 5-0.. Ja ekassa tsetsenian kahakassa ryssä otti rankasti osumaa. Georgiassa vastarinta kämmäsi koko jutun."

  Mjoo, sodankäyntikin koostuu pienistä asioista joista sitten tulee niitä erinäisiä suurempia kokonaisuuksia.

  "Toinen syy on sen minimaalinen hyötysuhde. Ihan ku nykyaikana sodassa pärjäis tuollaisella vitun pikkupoikien sauvakävelykoululla!"

  Nojoo eipä siellä vastapuolellakaan sen kummempaa porukkaa loppupeleissä ole. Tuskin vastapuolenkaan 20v nuorilla kiinnostaa sen enempää lähteä sotimaan tai varsinkaan hyökkäämään toiseen maahan. Ja ne pikkupojat kyllä jaksaa tehdä uskomattomiakin suorituksia kun on vain kunnolla motivaatiota/pakkoa matkassa. :)

  Itse kohta reserviin siirtyvänä varusmiesjohtajana voin kertoa että intistä oli hyötyä ihan psyykkeen kannalta. Osaa ottaa asiat rennommin kuin ikinä siviilin puolella. Tosin normi 6kk mies tuskin saa mitään irti koko hommasta paitsi sen että aina on kiire johonkin vain odottamaan uutta kiirettä.

  Niin ja loppusanoiksi: mikään kolmesta vaihtoehdosta ei ole paha. Mennään linnaan sivariin tai inttiin se on vaan siitä kiinni miten itsestä tuntuu.

  VastaaPoista
 35. Harva sinne armeijaan ihan 18 v vielä kerkiää.

  Palkka-armeija ois kyllä hyvä. Tai ihan muuten vaan vapaaehtoseks toi koko touhu. Aina niitä innokkaita varmaan jonkun verran löytyis.

  VastaaPoista
 36. Se se vasta hienoa on kun kesken kasvuiset tytöt puhuu täällä asiasta mistä eivät mitään ymmärrä tai sen perusteella että oma poikkis on armeijavastainen. Tässä sitä meillä on isänmaantoivoja! Oletteko sattumoisin kuulleet sellaisista periaatteista, "kun johonkin ryhdytään, se tehdään kunnolla" tai "elämässä on tehtävä myös ikäviä asioita". Eivät tunnu olevan tuttuja nykyiselle pullamössö nuorisolle. Armeijasta on tullut parissa vuodessa pilipali touhua JUURI näiden valittajien takia kun mitään ei saa enää teettää, ei edes kunnon urheilua vaan jotain hyppykeppi harjoituksia. Olen myös nainen, mutta se mikä minut oikeuttaa näihin mielipiteisiin on se fakta, että olen todella palvellut vuoden armeijassa. Nähnyt koko helahoidon, aina särmistä vertaisjohtajista surkimuksiin, hyvä kun osasivat kengännauhat sitoa. Armeija on Suomessa viimeinen yritys tehdä nuorista hyvällä ryhdillä, tavoilla ja kunnioituksella varustettuja kunnon kansalaisia. Pieleen menee näköjään. Jos ei yhtä vuotta pysty palvelemaan mukisematta ja valittamatta, miten ikinä pärjää työelämässä? En halua edes ajatella minkälaisen yhteiskunnan eteen isoisäni taistelivat, jos olisivat sen tienneet olisivat varmaan jättäneet sotimatta. Huh tätä häpeää. Ps. Jos kirjoittaisit ilman kirosanoja älykkyysosamääräsi nousisi hetkessä. Nyt ne paljastavat, että olet keskenkasvuinen kakara. -res. alik. II/08

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli niin asiaa!!

   Poista
  2. Ano1 Tekstisi perusteella oma ÄO.si taitaa olla samaa luokkaa kengänkokosi kanssa, kun tälle tielle lähdettiin... Allekirjoituksestasi päätellen et ole edes 5v Jenniä vanhempi, joten hyvä sinun on valittaa jostain nykynuorisosta :D

   + tämä on HUUMORIBLOGI, hei ihan oikeesti ei tarvi mennä henkilökohtasuusksiin ja vetää sitä palkokasvia nenään.

   Poista
  3. No ehkäpä ekan anon kommentissa ei puhuttu pelkästään Jennistä, vaan myös näistä muista kommentoijista?:D toi kommentti oli aika asiallinen, ja et voi kieltää ettei Suomesta löytyisi näitä pullamössölapsia, joille pelkkä ulkoilu on kauhistus. Oma serkkuni oli armeijassa kaksi päivää, ja soitti sitten äidilleen, että hakisi hänet pois.
   Juuri tälläsia lölleröitä armeija voisi hieman parantaa, en malta odottaa että oma veljeni lähtee armeijaan, koska nyt hän on sisällä kavereidensa kanssa ja pelaa pelejään. Armeijassa on käyty vuosia, eikä kukaan siihen ole aiemmin kuollut. Ja vaikka on huumoriblogi, kii saa kai ottaa kantaa asioihin joista on eri mieltä?:D
   Epäilen että vaikka Jenni kirjoittaisi ettö holokausti oli oikein ja neekerit epäihmisiä niin tulisi puolustelijoita "tää on vaa huumoriblogi, chillatkaa!!!!". Siitä en oo samaa mieltä että kiroilu vähentäis Jennin uskottavuutta, se on kirjotustyyli ja kärjistystä.
   Kuulostaa että sie tässä vähän oot vetäny palkokasvin nenukkiisi, annetaa ihmisillä olla omat mielipiteet niin kauan ku ne pysyy asiallisina;)

   Poista
  4. Ensimmäisen anon komentti kaatuu muka aikuismaiseen lopetukseen, joka todistaa kirjoittajan oman lapsenmielisen ajattelutavan lyttäämällä toista nostaen itseään ylöspäin

   Poista
  5. Siitä en oo eri mieltä, mut pointti siinä kommentissa oli täyttä asiaa. Jos tää yritti nostaa omaa egoaan lopetuksella nii siinähän yrittää. Ei se vaikuta siihen jutun sisältöön.

   Poista
  6. Ps. Jos kirjoittaisit ilman kirosanoja älykkyysosamääräsi nousisi hetkessä. Nyt ne paljastavat, että olet keskenkasvuinen kakara. -res. alik. II/08

   hajosin :DDDDD vitun pelle XDDD huom VITUN nii VITUTTAAKO NII VITTU

   Poista
  7. ^tälläkö sitte todistit oman kypsyytes?:---D jos joku luulee olevansa muiden yläpuolella nii ei tarvii itestää tehä idioottia (y)

   Poista
 37. Itseäni harmittaa lisäksi se, että miehiltä kuluu tässä hyvää opiskelu-/työaikaa hukkaan. Jos herra x haluaa vaikkapa opiskella lukion jälkeen koneenrakennuspuolen DI.ksi ja pääsee suoraan todistuksella sisään, mutta ei pääsekään yo-kesänään lähtevään erään vaan joutuu lähtemään talvella. Syksyllä ei oikein ole järkevää aloittaa opiskelua, sillä asiat unohtuvat vuoden intin aikana ja kaikkialla tämä ei ole edes mahdollista.

  Herra x.llä ei ole varsinaisesti mitään ongelmia intin kanssa ja hän viihtyy siellä vuoden. Herra x.llä ei käy lykky työnhaussa, joten hän on intin jälkeisen kevään työttömänä ja jos huonosti käy, myös sitä edeltävän syksyn. No sitten hän aloittaa uuden koulun intin jälkeisenä syksynä ja todennäköisesti huomaa, että intistä ei ollut mitään hyötyä. Kappas herra x.llä meni käytännössä kaksi vuotta hukkaan ja hän olisi tämän ajan voinut opiskella ja valmistua kaksi vuotta aiemmin, eikä yhteiskunta hyötynyt tästä kahdesta vuodesta mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herra x voi toki lykätä inttiään myöhemmäksi.

   Poista
  2. Hukkaan heitettyä aikaa se on joka tapauksessa ja opintojen jälkeenkö se pitäisi suorittaa, välivuodet eivät kuitenkaan ole kauhean taloudellisia kenellekkään. Ja yleensä se intti käydään niiden ikätovereiden kanssa, meneppä itse vaikkapa 25 vuotiaana kuuntelemaan kun 18v entinen koulukiusaaja huutaa sinulle ja kyykyttää vain kyykyttämisen ilosta.

   Poista
 38. Intin käyneenä voin kertoa että kyseinen mesta on täysin yliarvostettua touhua, käy sen sitten missä tahansa. Itse palvelin puoli vuotta, vaikka AUK'kiinkin haastettiin, mutta eihän tuota pelleilyä kukaan jaksa. Palvelin AUK-yksikössä ja seurasin vierestä näitä tulevia alikersantteja ja täytyy sanoa että sääliksi kävi saapumiserää joka kesällä kyseiseen yksikköön saapui.

  Itselle muodostui omista johtajista sellainen kuva, että suurinosa porukasta oli siviilissä joko a) koulukiusattuja, jotka haluavat päästä komentamaan toisia, ikäänkuin kompensoidakseen niitä vuosia kun ovat saaneet paskaa niskaan b) kusipäitä ja koulukiusaajia, jotka luulevat olevansa muita parempia ja tuntevat enemmän itsensä mieheksi.

  Toki johtajiin mahtui pari mukavaa ja asiallistakin sälliä. Voin kertoa että paljo enemmän sitä motivaatiota on, jos johtajat esittävät asiallista palautetta ja osaavat kunnioittaa niitä alamaisiakin jollain tapaa. Ainoastaan Reserviupseerikoulusta tulleet kokelaat vaikuttivat oikeasti hyviltä johtajilta, mutta heiltä sitä vaadittiinkin ja heiltä motivaatiota kyseiseen hommaan löytyi. Musta siis ainakin tuntui, että johtajiksi haluavat tyypit haluavat sinne aivan vääristä syistä, mikä on perseestä kaikille.

  "Intti on elämän parasta aikaa" lausahdukset ovat kyllä uskomatonta paskaa. Tai jos niin ajattelee, niin sitten ei paremmasta tiedä ja on todella ahdasmielinen. En vihannut intin käymistä, koska tiesin että puolen vuoden jälkeen se on ohi eikä sitä tartte miettiä sen kummemmin. Sivarikin oli vaihtoehto, mutta mielummin suoritin palveluksen puolessa vuodessa ja tekemällä toisen puolen vuoden rahakkaita töitä, kuin että vuoden ilman sen suurempia masseja. Joillekin se tekee hyvää, suurin oppi itelle oli se että oppii arvostamaan pieniä asioita elämässä ja nauttimaan niistä.

  Kenenkään johtajan on tulla turha tähän urputtamaan siitä etten tiedä intistä mitään kun en jaksanut kasvattaa egoani vuoden ajan. "Kyllähän sillä nyt pokaa tyttöjä kun sanoo että "Jou, oon alikersantti"?"

  Terveisin res. Korp. I/12

  Ugh, olen puhunut.

  VastaaPoista
 39. Tietysti riippuu inttikavereista, johtajista ja reservistä millaista armeijassa on. Ja sen perusteella että joissakin paikoissa on paskat johtajat+muut ei mielestäni tarkoita että armeija pitäisi lakkauttaa ja suunnitella palkka-armeija.
  Omien sukulaisten ja tuttujen perusteella on niitä, joilla armeijassa todella oli mukavaa, ja reserviläisiä tavataan kolmenkymmenen vuodenkin kuluttua. Oli mukavia johtajia ja ryhmähenkeä. Oli kuitenkin myös vittuuntumisia, ei saanut puolen vuoden palvelusta vaan joutui jäämään vuodeksi, sopeutumattomuutta.

  Se miltä armeija tuntuu riippuu aivan henkilöstä, mutta voi siitä saada irti sellainenkin joka ei siellä viihdy. Veljeni oli ennen anorektisen laiha eikä syönyt melkein mitään. Armeijassa kuitenkin massa kasvoi ja alkoi syömään normaali-ihmisen tavoin ja kuntoilemaan.


  Koska en ole armeijaa käynyt, en voi tietenkään perustaa väitettäni omaan kokemukseen, mutta mielestäni armeija on säilyttämisen arvoinen juttu, sillä sieltä saa kuitenkin aina jotakin irti niinkuin mistä tahansa elämänkokemuksesta.

  VastaaPoista
 40. Jotenkin hauskaa, miten armeijaa vastustavat perustelevat kantansa järjestelmän vanhanaikaisuudella ja turhuudella, kun taas osa armeijaa kannattavista perustelevat kantansa sillä, että armeijaa käymättömät ovat vellihousuisia luusereita... :D

  VastaaPoista
 41. Voi että. Sun mielipidetekstejä lukis mielellään mutta kiroilumääräsi ajaa välittömästi joka kerta blogista ulos.

  VastaaPoista
 42. Agreed. Yleensä ei voi vähempää kiinnostaa keskustelut armeijasta, pitäköö rahareikänsä suomen taloudessa. MUTTA kun sanotaan että "en voisi seurustella miehen kanssa joka ei ole käynyt armeijaa" saa sapen kyllä täälläkin suunnalla kiehumaan. Minä taas olen tullut siihen lopputulokseen että miehiä pitää armeijan jälkeen muutama vuosi "odottaa" et ne ois taas normaalien ihmisten kirjoilla. Niitä inttijuttuja yksinkertasesti jaksa kuunnella, ja se on kyllä huomattu että älykkyysosamäärä ja aivokapasiteetti laskee puoleen. Sivistys katoaa väkisinkin kun haistelevat toistensa sukkamehuja ja pieruja ahtaissa, homeisisissa tuvissaan. Jotain maailmansodan aikaista miesten ideologiaa kun sielä ovat imeneet itseensä...Huh, ihan puistatuttaa. Ei nykymaailmassa sotimalla pääse mihinkään. Sama se sielä arabiamaissa missä muutenkin perus asiat kuten terveydenhuolto, tasa-arvo, IHMISOIKEUDET sun muut on nollissa. Sielä myös naiset raiskataan ja alistetaan, lapsia hakataan ja isoimman haban omaava viel on vallassa(tai se jolla on eniten rahaa). Voitais panostaa nuokin armeijan rahat siihen että saatais suomalaisista täyspäisiä ihmisiä jotka tekis töitä, arvostais terveyttään EIKÄ ampuis kouluissa ja kidnappais lapsia. Aamen, olen puhunut. ;)

  VastaaPoista
 43. Tää on ylivoimasesti paras teksti mitä oot kirjottanut. Hyvä Jenni!

  VastaaPoista
 44. Hyvä että joku uskaltaa kritisoida armeijaa. Hyvä Jenni! Rispectiä sulle.

  Itehän olen siis pian täysi-ikäistyvä tyty, joka kaikessa naisellisuudessaan on aikonut jo pitkään mennä armeijaan, ja ehkä jäädäkin sille tielleen töihin. Olen kuitenkin alkanut pikku hiljaa empimään, koska mikä tämän meidän suomen intin tarkoitus onkaan? Nykysodassa Suomen armeija ei pysty tekemään mitään muuta, kuin istumaan pusikossa rynnäkkökivääri kädessä ja katsomaan, kun vierasmaan ohjus lentää pään yli. Intissä kun ei pahemmin opita tekemään mitään muuta kuin runkkaamaan peitto heiluen ja huutamaan LAUKAUS.
  Kuinka monessa Euroopan maassa on Suomen kaltainen asevelvollisuus? Veikatkaas. Yhdessä Suomen lisäksi. Ja se maa on Kreikka. Jopa Ruotsi on meidän vanhanaikaista malliamme edellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypäs se palvelus niin opit aika paljon siitä, minkälaisiin kriisinhallintatehtäviin ja muihin juttuihin _puolustusvoimat_ kouluttaa.

   Poista
 45. hei ja kertokaa miksi kaikista naisista tulee polkukoneita kun ne menee armeijaan?

  VastaaPoista
 46. Vinkkinä ihan että kannattaa jättää nyt sitten heti ihan kokonaan ne suunnitelmat käydä se armeija jos motivaatio on tuolla tasolla ja asenne puolustusvoimien koulutusta kohtaan tuollainen. Varsinkaan sotilasuralle tuskin kannattaa lähteä jos ei usko armeijassa koulutettaviin asioihin tuon enempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja äskeinen vastaushan oli tarkoitettu siis anonyymille joka oli jo pitkään harkinnut sinne armeijaan vapaahtoisena menoa ja mahdollisesti sinne töihin jäämistä.

   Poista
 47. Musta on sinänsä hauska aina lukea ihmisten, jotka sitä armeijaa eivät ole käyneet, valitusta armeijasta. Totuus on, että ei, kukaan ei täysin tiedä mitä se on jos ei siellä itse ole ollut, vaikka se poikaystävä esimerkiksi sitten olisi kertonutkin miten paskaa jossain metsäleirillä taas olikaan.

  Pitää tarttua enismmäisenä tuohon auktoriteettikommenttiin. Sille on ihan syynsä kyllä miksi armeijassa kuunnellaan esimiehen käskyä - sillä valmistaudutaan ihan siihen, että osataan se sitten mahdollisessa sotatilanteessa. Et sinä sielläkään voisi mitään lähteä sooloilemaan, esimies kun ainakin yleensä on vähän paremmin kartalla siitä, miten pitäisi toimia. Käskyjenkin pitäisi olla asiallisia, toki myönnettävä että kaikki esimiesasemassa olevat eivät aina käskyttämistä ihan niin asiallisina pidä. Kuitenkin simputukseksi luettava käskytys on ihan oikeasti tuomittavaa ja sitä on puolustusvoimissa pyritty kitkemään pois, se on vaan sitten voivoi jos simputustapauksia ei ylemmälle taholle jostain syystä esimerkiksi varusmiehen toimesta ilmoiteta.

  Kannattaisi myös miettiä hieman ennenkuin alkaa asiasta tietämättömänä heittämään jotain settiä siitä kuinka nykysota "on napinpainallus ja pum". Tästäkin on vasta muutama vuosi kuitenkin kun oli Venäjän-Georgian sota (2008) ja kyllä siellä ihan tietääkseni tulitaisteluja sotilaiden toimesta käytiin. Ja eipä kaikkia varusmiehiä pelkästään siellä metsässä ryynäämään opetetakaan - Suomessakin koulutetaan varusmiehiä esimerkiksi elektroniseen sodankäyntiin ja asutuskeskustaisteluihin.

  Myös tuo inttijuttujen muistelu on sellainen asia mitä ei kovin helposti voi ymmärtää jos ei sitä armeijaa ole käynyt. Toki ymmärrän että ei se aina mitään herkkua ole niitä juttuja kuunnella jos ei niistä itse juuri mitään tajua. Koittakaa kuitenkin ymmärtää että etenkin vanhojen inttikavereiden kanssa sitä helposti muistelee, armeijassa kun koetaan yhdessä siinä porukassa niin paljon niitä hyviä ja paskojakin hetkiä jotka kyllä jää aika vahvasti mieleen.

  VastaaPoista
 48. Asiallista tekstiä! Itse nuorempana näin armeijan pelkästään positiivisena asiana, ja odotinkin sinne "joutumista" erittäin paljon. Lähdön aika koitti, ja ekat 2 viikkoa olikin ihan siistiä, mutta sen jälkeen totuus alkoi valkenemaan. 8 ensimmäisen viikon jälkeen sai kuulla, mihin hommiin lähdetään peruskoulutuskauden jälkeen, ja omasta tahdosta pääsin, kouluttajan sanoja lainatakseni, "armeijan kolmanneksi kovimpiin hommiin heti sukeltajien ja laskuvarjojääkärien jälkeen". Mutta eihän ne mitään kovia hommia ollut! Siellä vaan hengailtiin ja käytiin silloin tällöin riehumassa metsässä, tuntui todella siltä, että nyt ollaan sitä pullamössösukupolvea. Koulutuksen aikana tajusin vain enemmän ja enemmän, ettei armeijassa ole mitään järkeä, eikä esim. johtajakoulutuksessa opitut asiat taitu millään tavalla siviilielämään. Lopulta päätin neljän kuukauden jälkeen lähteä lätkimään, enkä sitä päätöstä kadu vielä viiden vuoden jälkeenkään :)

  Mielestäni armeija sopii hyvin niille, jotka eivät kestä vanhempien sukupolvien marmatusta sen tärkeydestä, vaan ajattelevat, että armeija on käytävä, koska se pappakin teki niin. Oikeastaan armeija sopii kaikille niille, jotka eivät osaa ajatella omilla aivoillaan, vaan tarvitsevat jonkun toisen kertomaan mitä tehdä. Jos yhtään kyseenalaistat auktoriteettejä ja ajattelet omilla aivoillasi, älä mene armeijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllä mainitun henkilön esimerkki omasta elämästään antaa meille hyvän esimerkin henkilöstä, jolla ei ollut kykyä pitkäjänteisyyteen.

   Osa sitä koulutusta on se tekemättömyydenkin sietäminen. Lisäksi neljässä kuukaudessa et saa oikeaa kuvaa johtajakoulutuksesta. Ei kaikki johtajakoulutus ole verrattavissa suoraan siviiliin, mutta sitten kun oikeaa johtamiskokemusta syntyy (alokkaiden ym. kanssa), saat eväitä siviiliinkiin. Ei sillä, tyhmimmät eivät osaa käyttää oppejaan (jos niitä oppeja on edes osannut omaksua) siviilissä eivätkä palveluksessakaan.

   Poista
 49. mulla ei oo selkeetä mielipidettä tästä asiasta, paitsi että kannattais muuttaa armeija miehillekin vapaaehtoiseksi, koska on se nyt vaa epäreilua että miesten on pakko sinne mennä mut ei naisten ja sitte siel hengaa paljon tosi epämotivoitunutta porukkaa.

  peeäs loppukevennyksenä: joskus koulussa keskusteltiin aiheesta ja sanoin just jotai että ei pitäis olla pakolline ja yks tyyppi huutaa takarivistä iha täysiä että "vitun ryssä sulla ei oo yhtää mitää sanomista tähän ku oot kuitenki joku salainen agentti ja yrität vaan helpottaa omaa maailmanvalloitustas" :DD:D:D:DDDD:D:D:DD:D: tästä on monta vuotta ja nauran vieläki ääneen aina ku toi tulee mieleen … sit ku oon maailman presidentti (vapiskaa ku tällaine pieni lissupenikka ja maailman tulevaisuuden toivo nousee valtaan) nii etin sen jätkän ja annan sille jonku säälittävän 100 e shekin palkaksi siitä että se ennusti mun maailmanvalloitusjuonet <3

  VastaaPoista
 50. Tiedän että tämä kirjoitus oli tarkoituksellakin provoa, mutta silti, aihe on räjähdysherkkä ja muutenkaan se ei ole kuulu sinun kaltaisellesi typerälle materialle elävälle harakalle mitenkään. Sinuna jatkaisin vain paskan elämäsi valittamista internetissä, nimittäin se on ainoa asia jota osaat. Toivon todellakin että saat kuulla tästä kirjoituksesta vielä paljon.

  VastaaPoista
 51. Haha kannattais ite ensin käydä se armeija ennen ku alkaa täällä avautumaan, sähän se TIEDÄT todellakin minkälaista se on ;) Monilla pojilla ainakin on sen verran kunnioitusta isänmaata ja sotaveteraaneja kohtaan, että ihan sen vuoksikin haluavat käydä sen :) Ja se nyt vaan on miesten velvollisuus, tykkäsivät siitä tai eivät. Ootko tullu ajatelleeksi että mitä tapahtuisi jos Suomessa ei olis armeijaa? :)) Kuka sua puolustaa jos tulee sota? Ja se ei todellakaan ole vain PUM, ja kaikki on poissa. Luetko uutisia? Ja kyse on ihan periaatteesta, PAKKO joku maanpuolustusjärjestelmä on olla. Mutta onneks sä oot noin fiksu, että osasit tänki ongelman ratkaista!!! Btw, palkka-armeijahan on muuten ilmainen valtiolle ;)) Onneks piristit mun iltaaaaaaa!!!

  VastaaPoista
 52. Tai sitten ei ois armeijaa ollenkaan. Olis vaan joku elämänasennekoulutus, jossa harjoteltas ihan perus erätaitoja ja muuta vastaavaa, mitä tulee tarviimaan.. ja tietenkin kuria, kun sitä ei nykyjonneilta enää oikeen taho löytyä. Heitettäs kaikki... IHAN KAIKKI suomen asukkaat jonnekkin metsään talvella ja sanotaan, että selviytykää, tai kuolkaa. No okei meni vähä överiks, mut periaatteen varmaan jo tajusittekin :D Että sellasta tänään ja hyvää päivän jatkoa teille kaikille meidän (tasa-arvoisen?) maamme kansalaisille!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!