HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 28. joulukuuta 2012

Exäviha

Sen lisäksi että suomalaiset ovat muutenkin katkeraa kansaa, suomalaiset jätetyt tyttelit ja pojankoltiaiset ovat sitäkin katkerampaa sakkia exävihoissaan kieriskellessään.

Tokihan siinä katkeroituu, jos entinen kumppani on kusipäänarsisti, siivelläelävä lokki tai epäluotettava pettäjänilkki. Kyllä allekirjoittanutkin harrastaisi jos jonkinlaista voodoota ja katkeruuskursseja, mikäli menneisyydestä löytyisi joku edellämainituista runkkujanttereista. Mutta kun sen exän tai entisen säädön ei tarvitse olla muutaku ihan peruspetteri, niin silti ämmät vauhkoilee ja miekkoset muistaa entisen unelmien vaimon olevan karmea lutka. Mitä vittua?

Jos suhde on loppunut kuuluisaan erillekasvamiseen tai muuten vaan ei toimi, niin monesti ah-niin-vitun kypsästi yhdessä päätetty ero alkaakin katkeroittaa mieltä. Vaikka itse olisikin jättävä osapuoli ja varsinkin, jos on jätetty reppana. Exää ei voi moikata, muistella hyvällä tai muuten vaan pistää sinne mielen perimmäisen nurkkaan ja muistojen laatikkoon. Ei vitullakaan! Pitää aloittaa show!

Ja kun se ei ole edes suhteen toisen osapuolen ja exän välinen asia, vaan mukaan saadaan koko pissis/runkkariystäväpiiri. "Kato kuka tuol on, sun ex-poikkis!", "tieks kenen plotkon kans sun exä seukkaa nykyään?", "arvaa mitä sun kusipääexä oli tehny!!". Yhdessä haukutaan entistä kumppania niin että melkein veri tirskuu ikenistä! Vittu mä aina koen sen kuuluisan myötähäpeäaallon heittävän kuution kylmää vettä mun niskaan, kun jossain (varsinkin -ylläripylläri- ravitsemusliikkeissä) kuulee jonkun katkeran lehmän tilittävän exätraumaansa.

Ihan oikeesti, mikä siinä on niin saatanan vaikeaa edetä elämässään ja unohtaa menneet suhteet ja säädöt? Jos sä siitä ihmisestä olet ennenkin pitänyt, miksi yhteisen tien päättyminen -perustelluistakin syistä- paljastaakin kilttipenasta aivan uuden megamulkvistipuolen? Jos äijä nätisti sanoo, että tää ei ny toimi, niin kusipään sijaan sehän on vaan fiksu kaveri. Saatana lopettakaa se katkera ulina ja keskittykää uusiin ihmissuhteisiin! Vittuakos vanhoja muisteleen ja mustaan menneisyyttään.

33 kommenttia:

 1. Mua on kaveripiirissä aina "haukuttu" siitä, kun exäni kanssa ollaan edelleen väleissä ja toivotetaan hauskat synttärit/joulut/juhannukset vuosi vuoden jälkeen.

  Ei siis mahdu munkaan kaaliin, että miks niitä niin pitää vihata..

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän, jos on ollut pitkään yhdessä, että ehkä voi olla vaikeaa nähdä toista, ainakin aluksi. Mutta kun monet on just noita sun kuvailemia ihmisiä, jotka vetää pystyyn hirveen shown.
  Jotkut varmaan tekee sitä sen takia, että "niin kuuluukin tehdä". Ihmiset näkee, kuinka toiset vihaa entisiä tyttö- & poikaystäviä, niin sitten niidenkin täytyy olla samanlaisia. Todisteena tästä on pari tyyppiä mun kaveripiirissä.

  VastaaPoista
 3. Ah, ihana teksti! Kilttipenasta megamulkvisti :"D Eihän noi suhteet aina oo kovin helppoja ja välillä nyt välit jää siihen kuntoon ettei hirveesti toivotella hyviä jouluja. Ja ymmärrän kyllä nää TRAAGISET TEINISUHTEET, mut hei oikeesti ku ite oon tavannu näitä 30-40vee vastaavia katkeria ämmiä ja ne jaksaa suu vaahdossa vieläki valittaa niitten 15 vuoden takaisesta kolmen kuukauden häsellyksestä, ni en vaan tajua .____."

  VastaaPoista
 4. Osuva teksti. Kun erosin sovussa poikaystäväni kanssa ystävät ihmettelivät sitä ja olivat polttamassa ja hävittämässä kaikki todisteet eksästäni. Typerää tollanen ylireagoiminen, ellei sitten exä ole oikeasti ollut suuren luokan mulkku.

  VastaaPoista
 5. No joillain ihmisillä uskoisin sen johtuvan siitä, että ne tunteet jos niitä on vaikkapa jätetyllä osapuolella ollut, halutaan tappaa xd Itse vastaeronneena yritän olla eksäni ystävä, mutta vaikeaksi menee ainakin näin alussa. Aika näyttää miten mennään, mutta en eksääni ala haukkumaan, eihän hän miksikään ole muuttunut vaikka minut jättikin. Katkera tietenkin hieman olen, mutta kukapa ei olisi :d
  - Mies.

  Ps. Jenni ai jumalauta minä aina nauran näille sun postauksille :D Piristää aina!

  VastaaPoista
 6. Sitä kutsutaan ylipääsemiseksi - tai sen yrittämiseksi. On helpompaa päästää irti kun ajattelee vain negatiivisia asioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ite en koe, että jos mun ajatukset kiertäis koko ajan jonku exän ympärillä nii oisin pääsy siitä yli .. koska eikse ylipääseminen oo sitä että jatkaa elämäänsä sen jälkeen ja jos vetää kauheeta draamashowta exänsä kauheudesta vaik suhde ois päättyny iha sopuisissa merkeissä nii ei mun mielestä oo jatkanu elämäänsä.

   toki ehkä se on joillekuille hyvä keino lakata haikailemasta sen tyypin perään, että eipä sillä. mut se on vähän eri asia kui ylipääsemine (:

   Poista
 7. Haha. Eikä näytä tämäkään olevan vaan meidän suomalaisten ongelma. Itse seurustelin kaukosuhteessa ja lopulta välimatka koitui kohtaloksi ja päätettiin jatkaa kavereina. Miehellä oli omassa maassaan vientiä niinkuin minullakin. Yhtäkkiä tavanomainen kaverillinenm keskustelu loppui ja mies muuttui katkeraksi. Mitä helvettiä jos saan kysyä? Pitääkö hyvät välit pilata heti kun uusi naikkonen on kainalossa? Haloo ei mua haittaa, joten mikä vika?? XD

  VastaaPoista
 8. mun ois pitäny lukee tää sillon ku exä jätti...:D ois jääny muutamat nolot haukkumiset ja idioottimaiset kännipuhelut tekemättä :) mut virheistä oppii..

  VastaaPoista
 9. Asiateksti. Sekin ottaa päähän että ihmiset olettavat kaikkien ystäviensäkin automaattisesti vihaavan eksäänsä vaikkei heillä olisi siihen mitään syytä. "Se on mun exä, teijän kuuluu myös vihata sitä!" vai mitenkä se menee.... : ---- D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mm, hyvä kaveri alkoi seurustelemaan toisen kaverini (poika) kanssa jonka oon tuntenut about yläasteesta asti, ja kun he sitten eros niin MINÄ olinkin sen epäreilu ja ymmärtämätön paska kun halusin vielä olla tän pojankin kaveri...

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Mahtava teksti (taas kerran). Ja yleensä siihen exän haukkumiseen kuuluu myös hillitön exän nykyisen dissailu.

  VastaaPoista
 12. mä en vihaa ketään exiä (niitä kun niin lukematon määrä on), sitäkin enemmän oon mustasukkane ja kiukkune poikaystävän exille... saatana. :D kirjotappa juttu mustasukkaisuudesta nii määki ehkä voisin olla jatkossa hiukka hiljempaa! :D

  VastaaPoista
 13. Tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee!

  Mun exä on katkerinta sorttia. Sillä on maahantulokielto suomeen. Itsehän en ymmärrä miksi asioista pitää tehdä niin vaikeita, mutta jokainen tavallaan. :-D

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä omassa parisuhteessa ei oo kaikki ihan ok jos pitää exää haukkua...

  VastaaPoista
 15. entäs se että on exän kans ok välit, mut et se on kutsuttu samoihin uv pippaloihin ja en haluais ksen kanssa viettää enään yhtään uuttavuotta.. me molemat seurustellaan ja molempien kumppanit on tulossa sinne. mutta olenko valittava lehmä kun en halua exän kanssa olla uutenavuonna saman katon alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit oot vaa menemättä sinne pippaloihin jos et kestä exääs. :) Omahan on ongelmas...

   Poista
 16. itse erottiin mun poikaystävän kanssa, kun muutin toiselle paikkakunnalle opiskeluiden perässä, se jäi vanhaan kotikaupunkiin eka suorittaan armeijan ja sen jälkeen jäi sinne myös opiskelemaan. yritettiin alussa nähdä niin usein kun mahdollista, mutta sitten alotin viikonlopputyöt uudessa paikassa, joten nähtiin ehkä 1-2 kertaa kuussa. siinä ei siis ollu enää mitää järkee, enkä nähny että meillä olis mitään tulevaisuutta enää, molemmien koulut kestää kumminkin 5-6 vuotta. tottakai oli siinä muutakin tekijöitä, mutta erottiin tosi hyvissä väleissä niin mulla ei oo mitään syytä olla vihanen :) tottakai aina tuntuu pahalta nähdä se jonkun uuden tytön kanssa, ja on meilläkin ollu meidän ongelmat, mutta voin sanoo että ollaan läheisiä. se tuntee mut edelleenkin paremmin kun kukaan muu, seurusteltiin kuitenkin kolme vuotta, joten minkä takia mun pitäis heittää hukkaan se kaikki ihan vaan siks koska me nyt ei enää seurustella? tää tuntuu olevan tosi vaikeeta käsittää tosi monille :D yks huono puoli oli vaan se että se pitkitti sitä erosta toipumista aika paljon kun oltiin yhteyksissä niin tiiviisti, mutta ajan kanssa sekin hoitu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pointti oli siis se, että hyvä teksti ja täyttä asiaa :D haha

   Poista
 17. En oo oikein ikinä ymmärtäny sitä että miksi eksästä pitää eron jälkeen tulla joko A)kusipää, ihan vaan koska eksä. Tai B) täysin tuntematon ihminen. Jos joku on joskus ollut tärkeä ja läheinen, miksi eron jälkeen sitä pitää sitten vihata tai ignoorata?

  Ja sen lisäksi että omaa eksää pitää karsastaa, niin vielä pahempi on kumppanin eksät. Hui kauhistus. Pitää kyräillä että eihän tuo minun nyksäni VAAN ole MISSÄÄN TEKEMISISSÄ entisensä kanssa, sehän nyt olisi vallan kamalaa vaikka kuinka sopuisasti olisivat eronneet.

  Välillä tuntuu että olen maailman ainoa nainen jonka mielestä on yksinomaan positiivista että poikaystäväni on hyvissä väleissä eksiensä kanssa ja vaihetelee kuulumisia silloin tällöin ja OMG joskus jopa käy kahvilla eksiensä kanssa. Jotenkin näen sen enemmän kypsänä ja aikuisena käytöksenä kuin jonain josta pitäisi potea mustistelua. Enemmän olisin huolissani jos joka ikinen entinen olisi miehen mielestä hirveä kusipäälutka, se jos jokin kertoisi että on jotain käsittelemättömiä tunteita ja ajatuksia entisiin liittyen.

  Niin joo ja sekin vielä että yllättäen kaikki eksät tuppaavat olemaan NARSISTEJA XD varsinkin kaikki jättäjät. Narsisteja kaikki tyynni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ toi sun viimeine juttu, niin komppaan ! ::DDDDD ilmeisesti puolet ihmisistä on narsisteja ku jokaine joka on joskus jonku katkerantyyppisen ihmisen erehtyny jättämään saa sitte siltä sen narsistileiman :D:D

   Poista
 18. Joo oon niin miettiny samaa! Ite oon hyväkin ystävä mun eksieni kanssa. Joo, sille on syynsä, miksi me erottiin, mutta myös sille, miksi me alunperin alettiin seurustella. En mä ois alkanut niiden kanssa mihinkään, jos ne olis ihan hirveitä kusipäärunkkareita. :D Tyttöystävä on joskus mustistellut tätä mut sekin on ihan rauhallisella keskustelulls saatu selvitettyä, että en tosiaankaan oo pettämässä tai vanha suola janottamassa, vaikka näkisinkin eksiäni. Samin.mua ei yhtään haittaa, että mun kultanu juttelee entisensä kanssa. Ihan kiva tyyppihän se on, ja jo mennyttä. Okei, välil tuppaa mullakin mustasukkaisuus tulemaan pintaan, mutta koitan niellä sen, koska tiedän, ettei niiden välillä oo mitään ja oishan se aika tekopyhää lähtee kieltämäänkään, kun itekin oon niin hyvissä väleissä omieni kanssa. :p

  VastaaPoista
 19. Hyvä teksti. Sitten lehtijuttujen perusteella tuntuu olevan vielä niitäkin, jotka ei sitten millään kestä sitä, jos exällä on uusi, niin sitten mennään ja tapetaan exä, sen nykynen ja vielä itsensä. Haloo?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on muuten totta, nykyään monien henkirikoksien takana piilee exä- tai mustasukkaisuusdraama.

   Poista
 20. se vaan, että mistä ulkopuoliset tietää onks se entinen ollu se epäluotettava pettäjänilkki vai ei? : D mut jep, ignooraaminen ♥

  VastaaPoista
 21. itsehän olen oikein hyvää pataa nykyisen poikaystäväni eksän kanssa vaikka poikaystäväni vihaa tätä sydämensä pohjasta. tutustuin tähän eksään ihan muuta kautta enkä ensin edes tiennyt heidän seurustelleen aikoinaan monta vuotta. poikaystäväni oli suorastaan pöyristynyt kun en alkanutkaan automaattisesti inhoamaan hänen eksäänsä. :----D kaikkea sitä.

  VastaaPoista
 22. Mäkään en tajua tätä. Itse sekaannuin klassiseen narsisti-naistenhakkaaja-multiongelma-hörhöön, jonka epäonnistumisista kuuleminen nostattaa aina uskomattoman ratkiriemukkaan vahingonilon, mutta vaikka en hänelle mitään hyvää toivokaan, en ole kyseisestä jätkästä hänen edesottamuksineen edes jaksanut puhua kenellekään eron jälkeen. Pääsinpähän siitä, ei se enää mun elämään kuulu. Vihoviimeinen asia mitä tekisi mieli tehdä, on asiasta mäkättäminen muiden lehmien kanssa.

  Kai se on sitä huomiohuorausta, mitä jokaisen itseäänkunnioittavan nuoren suomalaisen kuuluu tehdä. Ulistaan, vittuillaan ja haukutaan, että olisi itse edes sekunnin kauemmin siinä framilla ja sais muut mukaan juttuunsa.

  VastaaPoista
 23. Paras kaverini jätti poikaystävänsä, koska homma ei toiminut ja ahdisti, ja meininki oli sen verran nihkeää että ei kannattanut jatkaa siihen mennessä puoli vuotta kestänyttä, vielä melko kevyellä pohjalla olevaa suhdetta enää pidempään. Kyseessä siis 25-vuotiaat ihmiset. Mies oli ihan fiksun oloinen, mutta sitten kun ero tuli, tyyppi sanoi kaverini olevan "kamalin nainen mitä on koskaan tavannut" ja ulisi tyyliin "minä käytin sinuun niin paljon rahaakin" (osti kerran lahjaksi valokuvausaiheisen kirjan eli siihen varmaan meni tyypin kaikki säästöt) ja poisti sen Facebookista. Siis mitä? Nainen sanoo haluavansa lopettaa suhteen ja näin ollen on heti kamalin nainen mitä on koskaan tavannut. :D Suhde oli muutenkin kuihtumassa, oli riitoja vähän turhan usein tms. ja asiasta oli jo keskusteltu.

  Eli tässä tapauksessa taisi olla niin, että jätkä luuli itsestään liikoja, piti itseään saaliina jonka jättämistä kenen tahansa pitäisi katua. Ei ehtinyt jättää naista ensin, jolloin luultavasti olisi vaan kylmästi katkaissut välit muutenkin. Kävi raukan egolle. Puoli vuotta myöhemmin ehdotteli välien lämmittämistä, kaverini torjui, jätkä haukkui taas pataluhaksi. :D

  Siis mitä hittoa. Näin me aikuiset ihmiset hoidamme asiamme. Ja näitä löytyy sekä miehistä että naisista. Tasapuolisesti. Kerran menneisyydessä halusin jättää erään poikaystäväni, jolloin tämä sanoi että kerrotaan sitten kaikille että oli hänen ideansa erota. Kieltäydyin maalaisjärkeen vedoten. Tyyppi raivostui ihan silmittömästi. Mikä meitä ihmisiä vaivaa?

  VastaaPoista
 24. Olen täysin samaa mieltä. Ja, jos itse moikkaan eksääni ihan missä vaan ja ystäväni näkevät sen niin he kysyvät pokerinaamalla: Miksi tervehdit sitä? Sehän jätti sut!"

  Siis.. Eikö enää saa olla kohtelias ihmiselle, vaikka se jättikin sut? :__D

  VastaaPoista
 25. VERI TIRSKUU IKENISTÄ :DDDD apua nauroin itseni juuri kuoliaaksi kuvitellessani ton!!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!