HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 4. helmikuuta 2013

Kiljuvat yksilöt

Olen aikoja sitten kirjoittanut kovaäänisyydestäni ja siitä, kuinka pidän muitakin lujaa puhuvia ihan symppiksinä tapauksina. Silti mä en voi ymmärtää teinien ja nuorten tarvetta kiljua, kuin joku työntäisi lapiota perseeseen.

Tänään mä meinasin pudottaa kuuloelimeni järkytyksestä lattialle, kun koulun kirjastossa joku Järki-Jaana kirkui hysteerisesti, väliin vähän kiljahteli ja sanan varsinaisessa merkityksessä ulvoi, ilmeisesti naurusta. Ja se ei ollut mikään hetkellinen ulvahdus, vaan viiden minuutin kiljukonsertto. Itsehän en edes ollut kirjastossa, mutta tajuton teurastamohuuto kuului mukavasti muillekin läsnäolijoille ja rakennukseen syvemmällekin eksyneille. Siis vittu se on kirjasto! Kirjastossa ollaan turpa kiinni, eikä huudeta ku henkeä vietäisiin.

Myös bussipysäkillä oli lauma kiljuvia ihmisiä. En tiedä oliko ne jonkin uskonnollisen kokemuksen pauloissa vai harjoittelivatko synnytyshuutoa, mutta ääntä lähti joka tapauksessa siitä ämmälaumasta. Ei sanaakaan keskustelua, vaan suoria ulvahduksia. Teki mieli huutaa, että nyt ne turvat kiinni ja katse kaukaisuuteen. Ja suomalaisten - muka niin vitun hiljaisena kansana - pitäis muka tuottaa enemmän ääntä maailmaan? Kiitos ei.

Yleensäkin kaikki kiljutut ja huudetut asiat on niin saatanan tyhmiä ja turhia, että silloin tällöin tosiaan kannattaisi vaan olla hissunkissun ja tikata se leipäräppänä umpeen. "Lalalala woouwooou, Leenaah, Leenaaaaah, tuuuuuuuks tupakilleeee-eee-eee iiiiuuuuwiuuu aaaaaa iiiiii"- asiat voidaan kyllä huutaa kuin sädetikkua tungettaisiin sisuksiin, mutta tervehdykseen, asialliseen kysymykseen tai keskustelunavaukseen EIVÄT voi suomalaiset, varsinkin alle 25-vuotiaat tyttöset vastata. Kiljutaan kyllä kuin saatanan sekopäät, mutta normaaleja asioita ei voida puhua. Ollaan niin vitun ujoja.

Miksi pitää kiljua bussissa, kadulla, ruokalassa, koulussa, kaupassa ja ihan missä vaan? Miksei voi mennä jonnekin Pohjanmaan syvimpään mettään huutamaan, tehdä vaikka jotain bussimatkoja ulvomaan oikein porukalla? Vaikka aina lapsuudessa iskä pyysi menemään pihalle huutaan kun volyymi nousi häiritsevän korkeaksi, niin ei sitä varmaan tarvi enää aikuisena harrastaa ja kaiken lisäksi ihmistenilmoilla... MIKSI PITÄÄ KILJAHDELLA?


41 kommenttia:

 1. NIINPÄ!!11 pienille lapsille opetetaan ettei yleisillä paikoilla huudeta. kumma miten se taito unohtuu nuorena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tytär 2v just siinä iässä, missä pitää kiljua ja huutaa jos ei huomiota tipu tai ei saa tahtoaan läpi. Esimerkiksi bussissa olis sen mielestä oiva paikka kävellä tai päästä istuu aikuisten penkille, kun ei sit pääse rattaista pois (jos bussi on sen verran täynnä et vois ajatella muidenkin haluavan istumaan. Me kuljetaan pk-seudulla rattaiden kanssa ilmaiseksi, en siis koe et meillä olis mitään oikeutta viedä maksavien ihmisten paikkoja), pitää alottaa se älytön kiljukonsertti ja jumalauta miten noloa se on =/

   Nyt se rupee sentään hissukseen tajuumaan, että kiljuminen/huuto = äiti ei huomioi = ei siis kannata.

   Tietty tämmönen pieni lapsi ihan eri asia, kuin noi kiljuvat aikuiset tai teinit, mutta tulipa vaan kommentistasi mieleen, kuinka kiusallisia ne tilanteet on.

   Poista
  2. älä pliis jätä ainakaa huomiotta sun lapsen kiljuntaa vaan nappase hiuksista kiinni ja turpa umpeen. MIKÄÄN ei oo niin ärsyttävää ku just se, että äiti ei huomioi ja lapsi kirkuu minkä kerkee. vaikka voi olla ihan kiva että se oppii ettei saa huomiota, ei oo kauheen kiva matkustaa samassa bussissa ainakaan sellasen kakaran kanssa.
   .kerran sanoin yhdelle naiselle kaupassa, jonka söpö liisa-margaret kieri lattialla ja huusi ettei saanut jotain vanukasta samalla kun äiskä valitsee maitoja kuin mitään ei tapahtuiskaan, että tee tolle jotain. vastaukseksi tuli että "kyllä se kohta lopettaa" ja vihanen mulkasu. voi olla että hyvä kasvatustapa, mut muut ihmiset ois ihan jees ottaa huomioon.

   Poista
 2. Koska se on kivaa ja siitä tulee fiilistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se helmi ku kokee olevansa todellinen rokkitähti kirjastossa :D "ouujeeeee, kuuleekoooo tampereeee, onko teillä kivaa, jee-E-ee-ee!!!"

   Poista
  2. "Koska se on kivaa ja siitä tulee fiilistä?"

   "SIIIIIS OUH - MAI - GAAAAAG SULLON VIEL YKS MALLUN VIHREE SIIS TO - DEL - LAK -II MENNÄÄ SPADDULLEEE tääonparasmitämulleonikinätapahtunu!!"

   ps. tahallinen tavutusvirhe.

   Poista
  3. tarviiko siihen bussipysäkillä seisomiseen sen erikoisempaa fiilistä.. :DDDD myös kirjastossa toi on oikeesti jo törkeetä muita ihmisiä kohtaan, itsekin kirjastossa kokeisiin lukevana SE FIILIS kun kunnon teinilauma istuu nurkkapöytään kiljumaan ja hihittelemään, vittu kirjastoon!!

   Poista
  4. No voi hyvänen aika. Jos teitä harmittaa, voisitteko sanoa suoraan, ettei tarvitsisi jälkikäteen täällä huutaa? :] Ei se auta mitään enää, mutta tilanteessa voi pyytää olemaan hiljempaa.

   Poista
  5. No voi hyväinen aika luulis normaaliälyllä varustettujen ihmisten ilman sanomistakin tajuavan missä tilanteissa / paikoissa ois parempi olla kiljumatta?? :]

   Poista
 3. luin eka et kiljuvat yksiöt ja mietin et millases kämpäs sä oikeen asut:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, repesin just nauramaan ääneen bussissa (pieni väsymys päällä kenties..). En sentään naurukiljunut kanssamatkustajien onneksi:D

   Poista
 4. joo hyi että vihaan kaikkia kimeitä ja korkeita ääniä (viheltäminen ja kiljuminen kuuluu ääripäähän <3)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä ! Ah, musta on parasta, kun siellä bussissa/yleisessä vessassa tms. jutellaan huutamalla kaikista henk.kohtasemmistakin asioista. SIIS VITTU MUN TYÖNANTAJA ON IHAN PASKA, SE KAISA-IRMELI-KAALEPPI TUOLTA KIERRÄTYSPULLOTEHTAALTA, SE ANTO MULLE VAROTUKSEN KUN OLIN VIIKON RYYPPÄÄ EIKÄ USKONU ET OLIN KIPEE, OISIN TARVINU JONKUN VITUN TODISTUKSEN MITÄ PASKAAA"

  VastaaPoista
 6. Agreed. En kans tajuu sitä, et joskus kun kattoo vaikka jotain Suomen huippista, miks niitten pitää kiljua siinäkin niin saatanasti aina kun jotain tapahtuu! :D Tai vielä pahempana joku BB, mitä joskus erehtynyt pari jaksoo näkemään. ÄLKÄÄ VITTU HUUTAKO!

  VastaaPoista
 7. Eräänä päivänä bussissa ollessani kaksi ala-asteikäistä kiljui ja töni toisiaan ja mitä lie hääräsivät niin jumalattoman lujaa, että asianomaisille tuntematon mummokin joutui huutamaan että he rauhoittuisivat. En ymmärrä tuollaista julkisilla paikoilla saatanoimista, kun useimpina päivinä Suomi ei ole voittanut lätkän MM-kultaa. Mölyapinoida voi kotonaan tai vaikka teatterikerhossa, jos sitä helvetillistä möykkää on pakko jossain suoltaa.

  T. Itsekin kovaääninen, mutten julkisilla paikoilla.

  VastaaPoista
 8. Tai ihan vaikka otetaan esimerkijsu BB, joka on muutenki kamala ohjelma, mutta siinäki pitää aina kirkuu ku varaston ovi avataa. IIIK , OVENTAKANA OLI SIDUKAT KAIKILLE!!!

  VastaaPoista
 9. En voi kuvitellakaan mitään ihanempaa kuin: kiljuvan, pomppivan ja hysteerisen teinityttö porukan. Ai niin ja miks ne kiljuu, koska se vitun kuuma Marko 9c:ltä vilkas yhtä tytöistä tänään. Pliis tehkä yhteiskunnalle palvelus, hankkikaa käytöstavat ja elämä.

  VastaaPoista
 10. pahinta on kuitenkin sen (yleensä baarissa) muijien kiljuminen kun ne näkee "pitkästä aikaa" toisensa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tämä. "IIIIHHHHHH MARJUTTA-JUULIA ME EI OLLA NÄHTY IKUISUUTEEEEEEHHHHHHHHH!!" *halipusilisääkiljumista*

   Jumalauta!

   Poista
 11. Miä tässä mietin, et miks kaikki haluaa susta jonkun kolumnistin/kirjailijan, koska KOOMIKKO ois joku niin hyvä sulle. Mut toisaalta, ihmiset varmaan lähtis sieltä showsta erittäin vittuuntuneena pois... :d

  Mutta niin totta noi kiljujat! Saatana kun ne tuolla lukion käytävillä kulkee kiljuen ja kälättäen kanakavereittensa kanssa! :D

  VastaaPoista
 12. Voi vittu ! Meidän luokan 14 vee kakara kans kiljuu ja päästelee mitä ihanimpia vikinä-ääniä, välillä ihan yhtäkkiä ja ilmeisesti huvikseen ihan ilman syytä. Ei jumalauta jes kilju lisää !!

  VastaaPoista
 13. Jumalauta, täysin samaa mieltä. Mä en voi ymmärtää MIKSI VOI MIKSI, mikä pitää alkaa kiljumaan. Miksi? Monesti (aina) näkee baarissa (ja oikeastaan kaikkialla muuallakin) että aletaan rääkymään kuin oltais kauhuleffassa. Ja miksi? No koska OMG TUIJA TULEE TUOLTA JEEE!!1 tai VITTU TÄÄ BIISI YEEAAAH!!1

  Mä saan pikkusydäreitä baaris ku istun kaikessa rauhassa tiskin lähellä tai olen uppoutunut tanssin pyörteisiin tanssilattialla ja yhtäkkiä vierestä kuuluu IIIIKHIHIHKHHIHIHIIHHII! Minä maastoudun salamana ja aktivoin ninja-moden päälle valmiina puolustautumaan tätä kammottavaa pelottavaa asiaa vastaan. Ja vittu, se onki joku akkalauma joka sai taas yhden pissiksen lisää porukkaansa. Oikeesti.

  Mä oon alkanut ihan puhtaasta vittuilun halusta tehdä samoin. Tosin hillitysti ja hiljaa, mutta kuitenkin sen verran suurelkeisesti ettei niille akkalaumoille jää epäselväksi että mä vittuilen niille.

  Oikeastaan mä oon vaan lopettanut massavirtabaareissa käynnin. Ei tartte kuunnella kiljuntaa.
  Kirjastossa käyntiä en silti lopeta, siellä toimii kuulokkeet päässä.

  VastaaPoista
 14. Hahah, olen samaa mieltä. :D
  Tunnen yhden henkilön, joka on sinänsä ihan kiva tyyppi, mutta aina kun kiljunta ja maaailman äänekkäin blondinauru alkaa, eli hyvin usein, tekisi mieli kuristaa itseni että pääsisi kuulemasta.

  VastaaPoista
 15. Tätä mä mietin aina koulussa... sitä ei jaksais heti aamusta alkaa kuunnella :D

  VastaaPoista
 16. Olin joskus töissä marjojen myyjänä ja kaupan pihalla parveili kasa teinejä jotka jossakin vaiheessa alkoivat huutaa kilpaa. En kestänyt enää vaan huomautin asiasta, ja tietenkin kun seuraavan kerran tulin töihin niin ne olivat siellä jo odottamassa ja yksi niistä aloitti "yy, kaa, koo..." ja sit kaikki huusivat yhteen ääneen niin että varmasti saisivat mulle oikein kivan fiiliksen. :) Just sen ikäisiä joille ei voi sanoa mitään (MIKSI IHMISESTÄ PITÄÄ TULLA NIIN _VAIKEA_ TIETYSSÄ IÄSSÄ...) ilman että se joko kiroaa, huutaa tai matkii saman asian vastaukseksi. Että näin. Ei muuta kuin vartijaa kehiin ja porttikielto koko porukalle. Ihan oikein niille. Jumalauta.

  VastaaPoista
 17. Tätä mietin joka ikinen päivä koulun ruokalassa :'( Mikä saatana siinä on, ettei voi normaalisti jutella vaan pitää KILJUA?! Tarttis korvatulpat että ei pää hajua sinne paikkaan ku pissisryhmät ryhmittyneenä ympärille ja alkaa semmonen kiekuminen joka kuulosta siltä ku niitä tapettas sielä. Mutta ei, niitä ei tapeta. "IIIIH MARJUTTA NÄKI SÖPÖN POJUN SIEL KAUPAS JA SE HYMYILI SILLE, IIIIIHHHH IHANAAAA IIIIIKKK!!!!"

  VastaaPoista
 18. XD jenni oot ihan täydellinen! Ihan törkeen hauska postaus, muutenki AIVAN loistava blogi!<3

  VastaaPoista
 19. Tätä samaa mietitään usein kun täällä pienessä kaupungissa on peruskoulu ja lukio samassa rakennuksessa, ja sitä yläasteikästen tytteleitten kiljumista saa kuunnella joka päivä. Varsinkin kun huudetaan sellasia asioita, joita pidetään tosi cooleina ja halutaan että muutkin kuulee. Mutta mitä me muut ei välttämättä haluttais kuulla. Just yks päivä odoteltiin bussia ja kuunneltiin kun muutamalla pikkutytöllä oli huono päivä ja he aiko VITTU SAATANA REPIÄ SEN YHEN MULKUN PÄÄN IRTI SIIS EI JUMALAUTA SE ON SELLANEN KUSIPÄÄHOMO MÄ OIKEESTI REVIN SEN PÄÄN IRTI !!!!! .....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, meijänki lukiolla on yks siipi yläasteen käytössä, ja joskus pitää sen läpi sitte kävellä ku menee joillekki tunneille. Se on aivan järkyttävää. Miten niistä voiki lähtä niin hirviä ääni?! Miksi ei voi osata puhua normaalisti x_x

   Poista
 20. mun mielestä satunnainen kiljahtelu ja kovaan ääneen nauramine on jees, ja jos on joku draama meneillään julkisella paikalla, esim kadulla ulkona nii en kyllä ala turhaan kuiskaileen siinä vaik kuin pitäis ottaa muut huomioon !!1 ::--D eri asia jos jossain pienemmässä suljetussa tilassa, kuten bussissa huutaa tai sitte jossain kirjastossa, se ei oo okei ja en itsekkää sellaisissa tilanteissa melua.

  ps mut sellaine ku revitään _jokaisesta asiasta jotai kiljuttavaa, huudellaan "salaisuuksia" nii että kaikki 5 km säteellä olevat kuulee ja hetkellinen kiljaisu muuttuukin kymmenen minuuttia kestäväksi sairaan norsun valitushuudoksi on ärsyttävää ! D::

  VastaaPoista
 21. Hahah oot vaan niin paras!! :D

  VastaaPoista
 22. nauran tääl taas yksikseni ääneen...... :DDD synnytyshuutoharkat bussipysäkillä (y)

  VastaaPoista
 23. No sulla on suret murheet, ei voi muuta todeta.

  VastaaPoista
 24. Koulussa yli 20v muijat.. "Aliiiiisaaa, oikeeesti arvaa mitäääääääähhhh!!!!!" "Eikäääääää!" "Saraaaaaa, oikeeestiiiiii!" Ei jeesus, oli jokseenkin rankkaa!

  VastaaPoista
 25. Juu, menepä sitten vasta pikkasen alle kolmekymppisenä autokouluun... On meinaan jotain extremeä selvitä siitä kiljumisesta ja kikatuksesta hengissä. Ainoo, mitä toivoo, on se ettei vaan itte oo ollu samanlainen siinä iässä. Luultavasti toivoo turhaan.

  VastaaPoista
 26. "Lalalala woouwooou, Leenaah, Leenaaaaah, tuuuuuuuks tupakilleeee-eee-eee iiiiuuuuwiuuu aaaaaa iiiiii" vähän naurahdin :D mutta joo, olen samaa mieltä.

  VastaaPoista
 27. "SIIIIIIS ELLA OIKEEEEESTI ARVAA MITÄ?!?!?!?!?! KUULIN MAAAAAILMAN PARHAAN UUTISEN IKINÄ..." *kuiskataan niiiiin hiljaa niin ettei kukaan vahingossakaan kuule tätä maailman parasta uutista...* "SIIS ETHÄN OIKEESTI KERRO TÄTÄ KELLEKKÄÄN MÄ NIIIIN LUOTAN SUHUN"
  Sen jälkeen kauhee pissislauma ympärillä: HEI KERRO MULLEKKI, MÄKI HALUUN TIETÄÄ, KYL SÄ NY MUHUN PYSTYT LUOTTAA jne.. D:

  Oikeesti pitää tahallaan huutaa noi alussa ja lopussa olevat lauseet, että kaikki varmasti kiinnostuis tästä asiasta ja sais oikeen kunnolla huomioo -.-!

  VastaaPoista
 28. Oon ite kiljahtelija, eli en voi yhtyy tähän. Naurattaa :D
  t. Kia 20v eivittu XD

  VastaaPoista
 29. Ite olen melko kovaääninen + nauran kovaa mutta yritän sentään julkisesti hillitä ja on äärettömän noloa kun jotkut teinilissut kerjää kaikkien huomiota sillä huudolla. Paras oli tänään kun keskellä tän tuppukylän ruuhkaisinta huoltsikkaa yksi kaveri ihan saatanan kovaan ääneen nauroi ja puhui = huusi mm. panemisesta sun muusta kovaan ääneen siellä että kaikki varmasti kuuli. Ja kun pyysin hiukan hiljentämään volyymiä -muiden tuijotus oli niin jäätävää että teki mieli juosta pois - niin tän selitys oli vaan "NO VITTUKU MUA EI KATO KIINNOSTA MUITTEN MIELIPITEET!!!!!11" hieno homma että olet noinkin rohkea yksilö.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!