HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 21. helmikuuta 2013

superäidit

Mä niin toivon, että jos ja kun joskus kakaroita hankin, musta ei tule mitään The Äitiä, joka nillittää teineille suunnatuilla keskustelupalstoilla, Fasebook-ryhmissä, perhesivustoilla ja mammakerhoissa ja joka on varma, että juuri hänelle on suotu lastenkasvatuksen ja äitiyden kultainen kauha, jolla pääsee ruokkimaan niitä "huonoja" äitejä ja jakamaan tietämystään.

Jotenkin vaan mun maailmaan ei mahdu, että joku pariviikkoisen käärön äiti voi olla sataprosenttisen varma, että hänpäs on tässä kasvattamassa seuraavaa superihmistä. Että teidän pulauttelijoista ja kakkapöksyistä tulee niitä mummonpotkijoita ja taskuvarkaita, tästä vielä nimettömästä pallerostani taasen tulee jotain uskomattoman upeaa, kun vähän lietson vihaa vauvanvaatenettikirppiksillä ja haukun kaikki pystyyn muksukeskustelupalstalla nimimerkkini (ÄitiKKä-85, MaMMeLi72, TaasSynnäriltäTulossa-69...) takaa.

Sä oot paska ku sä imetät, sä oot paska ku sä et imetä. Sä olet paska ku sä veit lapses hoitoon, sä oot paska ku jäit lapses kanssa kotiin. Nirinnarin ja vittu uliuli. Niin montakos lasta sulla itselläs on, ai ei yhtään, olipas vaikea arvata. No, sitten kun sinullakin on lapsia....  Läpäläpälää. Siis minä ainakin ilmoitin lapseni näin viisi vuotta ajoissa viulu-uima-kouluun, koska minä ainakin haluan lapsestani sekä musikaalisen että urheilullisen, muiden puolestahan en voi puhua. Meillä ainakin Anelma-Sakariinalle on kasvanut jo kaikki maitohampaat, että en sitten tiedä mikä muissa perheissä on vikana, meillä ainakin niin paljon noita hampaita huolletaan. Ja jankutijankuti! JOO KYLLÄ, OLET SUPERIHMINEN JA TIEDÄT KAIKESTA KAIKEN!

Suuri osa naisista pystyy olemaan biologiselta kantilta äitejä. Todella moni pystyy pullauttamaan sisuksistaan lapsen ja alkaa pätemään muille ja kertomaan, mikä missäkin kehitysvaiheessa on hyväksyttävää ja selittelemään, miksi omassa katraassa onkin jotain poikkeavaa. Moni on kykenevä arvostelemaan muiden lapsia, muita äitejä, kasvatusta ja perhe-elämää. Mutta kovinkaan moni ei kykene olemaan äiti ja inhimillinen, empatiakyvyn omaava ihminen samaan aikaan.27 kommenttia:

 1. Oota vaan kun saat oman lapsen :D
  Mulla olis niin nasevaa kommenttia tähän, mutta tää kone(en siis minä. :D ) on niin PASKA että pyyhki kommentin pois itse.

  Mutta sen sanon, jokainen mutsi tarvitsee tsemppiä ja jokainen äiti tai iskä on superi omalle lapselleen.

  Inhoan kyllä itsekkin neuvojia, ellei sitten neuvoa pyydä.. :)

  Haleja sulle tältä supermutsilta, joka on paska kun ei onnistunut imettämisessä, muttei niin paska että vie lapsen hoitoon jo nyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äitien vaan pitäis muistaa antaa muiden äitien toteuttaa sitä äitiyttään omilla tavoillaan. :D

   Poista
 2. Asiaa, Jenni! Sitten myöhemmin valitetaan, että mikäköhän kasvatuksessa on mennyt pieleen kun lapsi on päiväkausia poissa kotoa ja kaljoittelee kaupungilla. No vittu kai niitä rajojaan täytyy koittaa kun on koko elämänsä elänyt oman superäidin hellässä huomassa. Sitten ollaan seuraavat kymmenen vuotta siinä uskossa että oma lapsi on kasvatettu täydellisesti eikä tiedetä mitään siitä lapsen oikeasta elämästä.

  VastaaPoista
 3. täyttä asiaa. ittee melkein vituttaa ku menee lärvikirjaan ja kattoon ÄiTyLiT -ryhmän päivityksiä. Kaikki oon nii hemmetin hyviä äitejä ja kaikesta tiedetään kaikki ja auta armias jos jotain sattuu kysymään... Helvetti irti. Ainut mikä tulee mieleen niistäki supermammoista, että kuka niiden penikat hoitaa ku ne istuu koneella 24/7 riitelemäs ja aiheuttaas yleistä pahennusta...

  VastaaPoista
 4. Lapsena en tykänny ollenkaan kun meillä oli kova kuri.Mutta nyt vasta aikuisena olen kiitollinen isälleni kovasta kurista.

  VastaaPoista
 5. Mua ärsyttää, kun jaksetaan tapella asiasta, johon ei oo sitä yhtä ja ainutta oikeaa ratkaisua. Se miten yhdessä perheessä toimitaan ei sovi toisen perheen elämäntapoihin/elämäntilanteeseen. Tärkeintähän kuitenkin olisi se, että kaikki ymmärtäisivät mitä vanhempana ei sovi tehdä tai miten sitä lasta ei tulisi kohdella. Miksi mammojen keskustelupalstoilla jaksetaan tapella siitä, että onko lapselleen pilttiä syöttävä äiti parempi kuin lapselleen bonaa syöttävä äiti. Onko äitiydestä tehty jotain helvetinmoista pisteiden keräilyä ja kilpailua.

  VastaaPoista
 6. Sanoisin, että jokainen on paras äiti omalle lapselleen, mutta pitäisi osata pitää suu kiinni siitä, miten toinen lasta hoitaa ja miten pitäisi hoitaa.
  Itsekkin näin 6kk ikäisen tytön äitinä en toivo, että joku "kokeneempi" tulee kertomaan, kuinka pitää tehdä. Teemme kuten parhaaksi näemme ja jos ei toimi, niin sitten kokeillaan jotain muuta. Tietenkin muutaman hyvän kikan on saanut mm. syömistä ajatellen, mutta neuvoja ei kyllä tarvitse jakaa ilman pyytämistä.

  VastaaPoista
 7. Hahhah, just tällaista tekstiä oon odottanutkin, että joku kirjottais! Nykypäivänä äitiydestä ja isyydestä on tehty joku saakelin suoritus ja ihmiset vertailevat ja kyttäilevät hulluna toisten toimintatapoja ja koittavat etsiä niistä virheitä omaa vanhemmuusegoa pönkittääkseen. Mikään ei ole niin raivostuttavaa, kuin paasaus ja kettuilu siitä, kuinka kaikkien pitäisi tehdä niin kuin MINÄ äitinä teen. Nää sekoilijat vaan taitaa unohtaa sen, että lapsenhoidossa kyse on siitä lapsesta, eikä siitä, että äidit saavat sulkia hattuunsa. t. jalkansa maassa pitävä äiti

  VastaaPoista
 8. Om det finns en förkortning mdea salo.
  Muuten ei tietenkään

  VastaaPoista
 9. Aamulehdessä on aina välillä yhden mamman äärimmäisen moralisoivia kasvatusohjekirjoituksia. Ne alkaa aina jotenki "nykypäivänä vanhemmat ei..." tai "nykyään lapset ovat..." ja sit on jotain ah, niin kivoja ohjeita miten asiat PITÄIS olla ja rivien välistä voi lukea että te muut olette kaikki paskoja vanhempia kun ette tee kuten minä. En tiedä montako lasta kyseisellä naisella on mutta ihmettelen miten Ammulehti edelleen julkaisee sen juttuja kun niissä ei ikinä ole edes mitään uutta ja olennaista asiaa, pelkkää päivittelyä.

  VastaaPoista
 10. TaasSynnäriltäTulossa-69 XDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 11. Eihä tää juttu rajotu lasten kasvattamiseen vaan myös melkein kaikkea mitä voi kasvattaa kotona, kukista lemmikeihin.
  Ihmiset ei totisesti tajua, että ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa kasvatusmetodia. Noit keskusteluja on oikeesti HAUSKA lukea ja nauraa niiden tyhmyydelle. Ei niihin jaksa edes kommentoida. X'D
  Kuinkahan moni sielläki trollailee vaan sen takia että saa jonkun superäidin hermostumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kuinkahan moni sielläki trollailee vaan sen takia että saa jonkun superäidin hermostumaan..."

   Yksi ilmottautuu! :D Saatan käydä aloittamassa jonkun ihan peruskeskustelun tyylillä "Hyviä ruokavinkkejä tälle viikolle kun oma keittokirja on jo syöty monesti läpi?" ja muistan laittaa nimimerkiksi yh22v. tai vastaavaa ja noilla jo saadaan helvetti irti kun olen epäkypsä kakara äidiksi joka ei osaa edes ravitsevaa ruokaa lapselleen tehdä parempi että palat helvetissä ja kohtusi irrotetaan tulevaisuuden varalle ja lapsesi otetaan huostaa että silläkin olisi edes jonkinlainen tulevaisuus vitun huora!!!!!!! ja johonkin kommenttiin ujutan vielä etta mukula oli vahinkolaukaus...

   Ehkä mun pitäis etsiä oikea harrastus.

   Poista
 12. ... ja sitten on meitä joita ei kiinnosta hevon helvettiäkään mitkään kakara-jutut, tai se kun puolet kavereista on muuttunut äitylipäityleiksi ja facebookin seinät täynnä jotai puklukuvia ja tässä jeremias syö puuroa ym ym.... tätäkään ei toisaalta sais mainita ääneen ettei sais (jälleen) lapsienvihaaja-leimaa ottaansa. nooo, ei haittaa. jatketaas taas lapsivapaiden hotellien kyttäämistä kesäksi, aaah... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. katsotaan laitatko sinä yhtään puuronsyönti kuvaa lapsestasi kun sulla sellainen on :) ehkä sitte ymmärrät :P

   Poista
  2. en laita. jos luoja suo niin ei toivottavasti niitä tule tehtyä vahingossakaan. :)

   Poista
  3. Te useat "laitan vauvastani kuvan fb:seen kun se kakkaa potalla"-äidit, unohdatte selvästi joskus että naperonne vissiin kasvaa joskus isoksikin?
   Ite jos nyt miettisin parikytä vuotta taaksepäin, ni en tosiaan haluis että mun pottakakka kuvat olis pitkin internetiä, vaan ovat onneksi ihan perhealbumissa...
   Tosiaan ku ei ne kuvat siltä netistä ikinä katoa... Että ehkä tekään ette aina sitte ihan ymmärrä :D -ei niin lapsi rakas...

   Poista
  4. Just tämä "katotaanpa kun itelläs on lapsia" ja "voi kuule ootappa ku sullaki on lapsia" selitys... :)

   Onhan ne vauvakuvat söpöjä ja kyllä minä sen ymmärrän että ylpeä äippä pistää jäkikasvustaan kuvan naamakirjaansa, mutta sittenkun ne kansiot alkaa täyttymään sadoista "tässä kullannuppu tutkii pippeliään" ja "ohhoh tämmöset jöötit meidän vauski tehdä napsautti tänään<3" kuvista, niin silloin kyllä mietityttää että eikö henkilö tajua että se lapsi joskus kasvaa ja ei ehkä arvosta että sen pottakakkakuvia on on ympäri nettiä.

   Poista
  5. Mie en myöskään ymmärrä yhtään niitä vauva/lapsikuvia naamakirjassa. Itsellänikin on lapsukainen ja ei ole käynyt mielessäkään julkaista hänen kuviaan jonnekin saamarin FB-seinälle. Onhan miun ihana muksu suloinen ja valokuvauksellinen ollut koko ikänsä, mutta mielestäni "vain" se että olen hänen äitinsä ei oikeuta mua julkaisemaan hänen kuviaan koko maailmalle.

   Ja ettei ihan asian ohi mennä niin nämä ah-niin-ihanat-neuvojen-jakelijat eivät tunnu käsittävän, että jokainen lapsi on kuitenkin yksilö ja se mikä toimii heidän kultamussukallaan ei välttämättä ole oikea tapa toiselle nassukalle. Neuvoissa ei ole mitään pahaa jos niitä pyydetään, mutta just se asenne, että minä tiedän kaiken paremmin kuin sinä... Aaargh, vitutuskerroin nousee heti kohti sataa :D

   Poista
  6. Mun mielestä muksusta saa julkasta niin paljon kuvia kun lystää ja minne mutta pitää miettiä että laittaisko itestään samanmoisen kuvan, en oo kyllä koskaan nähny missään mitään kakkapissapippeli kuvia :D

   Poista
 13. Mua niiiin ärsyttää kun muut mutsit tulee neuvomaan toisia mutseja! Kun mä vien poikani hoitoon sen kerran kuussa, sillä haluan yhden vapaapäivän kuukaudessa jolloin saan tehdä mitä mua huvittaa, niin mut leimataan paskaksi äidiksi kun viihteellä "ravaaminen" on tärkeämpää kuin oma lapsi..... Miksei ne mutsit jotka haluaa olla kiinni lapsessaan napanuoran avulla vielä sillon kun lapsi täyttää 10 vuotta, vois jättää meitä rauhaan joilta se napanuora katkastiin jo synnärillä! ARGH.

  Jokainen kasvattakoon muksunsa niin kuin parhaaksi näkee, kunhan kasvatus ei haittaa lapsen kehitystä tai muuta millään tavalla.

  VastaaPoista
 14. just näi ;)

  kurkkaathan? - http://twostars-inthesky.blogspot.fi/ -

  VastaaPoista
 15. Ahh kyllä vain <3

  On se kiva kun nää vuoden äidit tuntuu tietävän kaiken siitä, minkä ikäisenä lapsi kannattaa panna alulle suunnilleen siihen, mikä on vaikka vauvanruoan oikea koostumus. Jos supermutsin kanssa eksyy ostoksille saa valmistaa ittensä loputtomiin saarnoihin siitä, minkä merkkiset jarrusukat on parhaat ja miten paljon tekokuitua potkupuvussa saa olla...

  Jos vähänki haluaa säilyttää välit, ei voi oikeen sanoa että ei oo sun lapsi vaan mun. Ku sitte loukkaannutaan ja tippa silmässä soperretaan, että hyväähän mä vaan tarkotin!

  VastaaPoista
 16. Voi nykyajan superäitejä, huh huh ei voi muuta sanoa. Mutta yksi asia rasittaa itseäni vielä enemmän kuin tämä, nimittäin "minun lapsessani ei ole mitään vikaa". Jos tulee huonoja arvosanoja, huudetaan opettajalle. Jos lapsi tappelee toisten kanssa, muut haastoivat riitaa jne. "Eihän meidän pikku enkeli koskaan olisi tuommoinen, voi hellanlettas!" Ja tämä pätee vielä ihan taaperosta aikuisikään asti joillakin vanhemmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah tämä :D Kerran lipsautin vahingossa yhden tuttavan porukoiden kuullen mitä heidän tytär puuhasi eräänä kesänä. Minähän olin sitten vain täysi valehtelija ja halusin vain mustamaalata heidän kultuansa :D Ei heidän lapsi mitään sellasta tee, minä vaan ilmeisesti kateellisena tulen mustamaalaamaan tytärtä ja yritän pilata hänen maineensa. Sinäänsä harmi, että kyseinen pariskunta pitää mua varmaan vieläkin kauheana valehtelijana ja mustamaalaajana, koska jos he lapseltaan ovat asiasta kysyneet niin tämähän on kaiken kieltänyt. Onhan se varmasti vaikea uskoa läheisistä pahaa, mutta sinisilmäinen ja sokea "ei meidän lapsi!!!" ajattelu on niin typerää :/

   Poista
 17. Tää kirjotus on niin totta. Luin sitäpaitsi yhden kuuluisan kasvatuspsykologin (?) ajatuksia siitä minkälainen olisi se "ideaali" mamma... Ei kuulemma ainakaan semmonen ylihössöttävä kukkahattutäti joka sulkee lapsensa neljän seinän sisälle jotta mitään pahaa ei vaan tapahtuis. Paras äiti lapselleen olisi kuulema sellanen nainen, joka ei omista koko elämäänsä lapsen ympärille, uskaltaa elää ja kokea, sekä heittää lapsen sitten pellolle kun sen aika on. Näin lapsesta kasvaa pärjäävä yksilö, ja selviytyjä.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!