HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 12. helmikuuta 2013

ystävänpäivän ihanuus

Sosiaalisten hylkijöiden, ihmisvihaajien ja yksinäisten taivaltajien suosikkipäivä, ystävänpäivä, lähestyy kohtalaista nopeutta suklaarasioineen ja sydänfiguureineen. Vituttaahan se.

En vaan voi käsittää ihmisiä, joille em. päivä merkkaa jotain sen spesiaalimpaa, kuin syyn laittaa pari nihkeää tekstaria. Jenkkikulttuuriin paremmin istuva materian hamstrauspäivä ei IHAN sovi tänne pohjoisen kylmyyteen. Lähinnä ystävänpäivä aiheuttaa myötähäpeää ja noloja hetkiä, kun jäykät suomalaiset toivottelevat toisilleen hyviä ystävänpäiviä selkeästi vaivaantuneina työpaikan kahvihuoneessa. "Juu tota noin niin, hyvät ystävänpäivät vaan kaikille, että tuota..." ja katse kahvikuppiin.

Tai nää teiniämmät (mikseivät vanhemmatkin naisihmiset), joilla 14.2.  menee pikkiriikkisen yli. Tehdään kaiken maailman suunnitelmia ruusunlehtien päällä nussimisesta rusettiluisteluun ja odotetaan jotain vitun prinsessapäivää hemmotteluhetkineen. Näiden henkilöiden perspektiivistä katsottuna kumppanin tulee ehdottomasti huomioida sydämensä valittua tuona maagisena päivänä vähintään kukkakimpuin ja suklaarasioin, unohtamatta pehmolelunallea, joka pitää tassuissaan "I <3 U"-kylttiä. Ja tokihan sille omalle mussukalle täytyy kantaa Tiimarista samanlainen satsi, aiheuttaen lahjan saajalle, suomalaiselle raavaalle miehelle, lähinnä ahdistusta jatuskaa.

Muutenhan toki ei tarvitse huomioida niin kumppaniaan tai ystäviään. 364 päivää vuodesta voidaan olla täysiä persereikiä ja vittupäitä. Sehän voidaan sitten korvata kantamalla helmikuun puolen välin kieppeillä  kilotolkulla vaaleanpunaista paskaa joka toiseen osoitteeseen, ja tsadaa, ystävyys on ikuista ja kumppanuus kuolematon.

Mua ainakin seitinohuesti häiritsisi, jos mulle ojennettais joku ruusunkäppänä vain siksi, että NYT ON SELLAINEN PÄIVÄ! Että tänään KUULUU kantaa sille mussuntussulle krääsää vailla sen suurempia tuntemuksia, kalenterissa kun lukee niin. Tokihan on mukava muistaa edes ystävänpäivänä jos muuten romanttisia eleitä ja rakkaudenosoituksia harrasta, mutta itse henkilökohtaisesti kuvittelisin kyseessä olevan pelkän "hohhoijjaa, kai sitä täytyy sille ämmälle joku rehu hakee"-ajatusvirran tuotos.

Tosirakkaus ja sen osoittaminen ei katso päivämäärää tai kellonaikaa ja läpätiläpätilää! Että vitun ihanaa ystävänpäivää vaan kaikille.

31 kommenttia:

 1. Voi ku määki joka vuosi miätin ihan samaa. Ja naurattaa nää parisuhteessa olevat, jotka sitte alkaa vineen mulle - joka en siis ole parisuhteessa - kuinka oon niin nihkeenä ystävänpäivää kohtaan vaan ja ainoostaan sen takia, että en tosiaan oo siinä parisuhteessa.

  Nii. Sen takiahan mää siitä vaan valitan, kun en ite saa niitä resseissä hankittuja geisharasioita ja Tiimarin alekorista ostettuja nallekarhuja korneilla teksteillä.

  VastaaPoista
 2. Sitä paitti eikös ystävänpäivä oo ystäviä varten, ei poika/tyttöystävää varten? Tai silleen et se on semmonen päivä et vois viettää aikaa kavereitten kaa ja sit illalla vaikka sen oman kullan kainalossa. Ja mikään ei oo turhempaa kuin se kaikki yp-krääsä... ja rumempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävänpäivä on vaan kehno käännös englannin Valentine's day -sanasta, joka tarkoittaa juurikin päivää rakkaan/rakastetun, eikä niinkään kavereiden, kanssa.

   Poista
  2. Totta! Miks kaikki pitää suomentaa aina nii et merkitys muuttuu noin paljo :/

   Poista
 3. ystävänpäivä on suomessa erilainen kuin esim. jenkeissä, siellä se on valentines day ja se meinaa just sitä rusettiluistelua sun muuta vaaleanpunaisella kuorrutuksella varustettua hömppää oman rakkaan kanssa. Mutta kukin viettää kysesitä päivää omalla tyylillään, itse en aio henk.koht. muistaa ketään millään krääsällä.

  VastaaPoista
 4. Ystävänpäivä on kyl ihan turha juttu, sais poistaa suomalaisesta kalenterista senkin. Jätetään se pinkis piehtarointi sinne rapakon taakse :D

  VastaaPoista
 5. Luit mun ajatukset. Kiitos kun kirjotit ne kaikkien luettavaks <3

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä nainen! Oot loistava! :D

  VastaaPoista
 7. mää taas en tajuu kui monet tuntuu viineevän tästä ystävänpäivästä. "yhyy yhyy koulus järkätää jotai noloo ystävänpäiväohjelmaaaa en haluuuuhh" siis aivan kamalaa! vietetään hauskaa aikaa yhdessä! eikö ees yhtenä päivänä voitais unohtaa tää perisuomalainen melankolisuus

  VastaaPoista
 8. mietin just samaa, ystävänpäivä on niiiin yliarvostettu.

  VastaaPoista
 9. Tuntuu typerältä juhlia/viettää tämmöisiä päiviä kuten ystävänpäivä tai halloween, kun niitä ei juhlita täysillä kuten esimerkiksi joulua tai juhannusta. Koko touhu jää puolitiehen ja näyttää lähinnä säälittävältä ja erittäin väkinäiseltä "Pakko, koska Amereikassa tehdään näin"-touhulta.

  Ymmärtäisin ystävänpäivän ihanuuden, jos se olisi samanlaista överimeinkiä kuin rapakon takana. Olisihan se nyt kerran vuodessa kiva söpöillä avoimesti ja överisti oman kullan kanssa, ilman niitä "hyi, imelää"-katseita. Mutta eipä semmoinen meininki koskaan taida sopeutua suomalaiseen jörökulttuuriin.

  VastaaPoista
 10. Puhut niin asiaa. Ja kuka muka oikeasti tekee jotain jollakin nallekarhulla joka pitelee tassuissaan sydäntä, jossa lukee I♥U tai jotain muuta vastaavaa. Tai entäpä jollakin muka-ihanalla mukilla, jossa lukee joku ällö rakkausruno. Hei haloo, sellaisestako joisitte aamukahvinne?
  Muutenkin ällöttää, kun ystävänpäivää on joka paikassa. Kaksi viikkoa ennen yhtä päivää. Ja tosiaankin se on erittäin kova rasite esimerkiksi suurimmalle osalle miehistä, jotka yrittävät päästä pakoon oman kultsin kiehnäyksiä ja halailuja syyllä "hei, Jorma-Pekka, nyt on ystävänpäivä, hei halaa mua pliis kulti". Kaikki kun eivät satu olemaan ensirakkauden hurmoksessa olevia neljätoistavuotiaita tyttöjä. Tai niitä ala-asteikäisiä pikkuisia, jotka juoksee oman ihastuksensa perässä yrittäen antaa pusua vastentahtoiselle osapuoli kakkoselle.

  Joten pärjäilkää - linnoittautukaa vaikka sohvannurkkaan, mutta älkää avatko telkkaria, sillä mitä suurimmalla todennäköisyydellä sieltä tulee yltiöromanttinen hömppäelokuva!

  VastaaPoista
 11. tavallaan ne koulussa pyörivät halisydämet on ihania, mutta en voi olla miettimättä miks halailen näitä ihmisiä YSTÄVÄNpäivänä jotka ei todellakaan oo mun ystäviä...

  VastaaPoista
 12. mussuntussu:'D

  oon miettinyt samaa myös halloweenin kohdalla, joka on säälittävä yritys jenkkien juhlapäivistä saada tänne takapajulaankin jotain

  VastaaPoista
 13. Oon miettinyt samaa, mutta toisaalta... Miksei ystävänpäi voisi olla hyväkin juttu? Ite en oo myöskään tiimarin halinallejen tms. Ystävänpäivälahjojen fani, mutta minut ystävänpäivä saa miettimään oikeasti tärkeitä läheisiäni! Sitä ei varmasti kukaan tee liikaa, tai ole liian kiitollinen ystävistään, joten ystävänpäivä on ihan hyvä muistutus siitä. Hirveä hömpötys on turhaa, mutta kivat sanat ei, jos ne tulee sydämestä.

  VastaaPoista
 14. Aivan asiaa puhut! Oon kaupassa töissä ja tällaisena päivänä tapahtuu sama efekti kun muinakin "juhlapyhinä", asiakkaat toivottavat hyvää ystävänpäivää ja mun tekis mieli sanoa niille että et oo mun ystävä, saan palkkaa kun hymyilen sulle! Vai onkohan se nykypäivänä ystävyyttä?

  VastaaPoista
 15. Voi herranjumala, tajusin justiin että mun facebook -seinä täyttyy kaikkien parien ällösöpöistä ja imelistä kuvista ja runoista! Ei jumalauta! Ja sitte just nää nallekarhuhömppälahjat, mua ainaki vituttais jos sellaisen saisin. Joo, tosi omaperäistä ostaa joku krääsä, jollaisen 50 000 muuta suomalaista saa ystävänpäivänä. Tarkottaa varmaan jotain ikuista rakkautta! Ihan jees jos vaikka leipoo jotain, käy syömässä ulkona tai ostaa oikeesti käytännöllisen lahjan, mutta sitten niin ettei tarvi raahata toista puoliväkisin mihinkään tai 2 viikkoa aikaisemmin sössöttää ystävänpäivään valmistautumisesta. Ja sitten, miksi meidän sinkkujen pitäis sääliä itteämme ja roikkua suihkuverhon tangosta vaan sen takia ettei oo miestä/naista tai mitälie otusta? Mä ainakin aion juhlistaa sitä, että on taas yksi vuosi ilman kornia nallekarhua, ja että saan syödä kaikki konvehdit yksin! On suorastaan mukavaa istua koiran kanssa kahdestaan kämpillä, mässäillä ja katsoa telkkaria.

  Kauheeta yliliioittelupaskaa koko päivä, jotenki olis tosi teennäistä saada muuten v-mäisesti käyttäytyvältä kaverilta imelä "BFF♥" -kortti ja kauheeta ihkutusta...

  Muutenkin yläasteella oli aina ne sydämet jotka ripustettiin kaulaan, ja sitte halattiin ihmisiä ja kirjotettiin nimi siihen sydämeen...arvatkaa vaan kun niistä nimistä kilpailtiin ja suosituimmilla oli koko sydän täynnä, kun mulle tuli paha mieli kun lapussani oli vain 4...tosi teennäistä, koska kiusaajat halaili kiusaamiaan oppilaita nimien takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ja sitten, miksi meidän sinkkujen pitäis sääliä itteämme ja roikkua suihkuverhon tangosta vaan sen takia ettei oo miestä/naista tai mitälie otusta? "

   niiiinpä! tästä oon niin samaa mieltä!

   Poista
 16. Jumalauta mua on kuultu. Kiitos.

  VastaaPoista
 17. Ja se kun ystävänpäivänä on ilmeisesti joku universaali "pakko" harrastaa seksiä! Mitä vittua, helvetilliset paineet ja sitä rataa, hankitaan häpeillen satiinilakanat ja sytytetään jotkut kuppaset kynttilät ja mennään viel mahdollisimman kalliiseen ravintolaan... Stressataan niin että verenpaineet kohoo kattoon ja sitte ihmetellään kun mikään ei toimi ja kaikki menee pommiin.

  Ai nii, hyvää ystävänpäivää! Kirjotat helvetin hyvin. Made my day, again.

  VastaaPoista
 18. Musta ystävänpäivä on kiva! Mä oon niitä teiniämmiä jotka ei ollenkaan pistäis pahakseen jos poikaystävä kiikuttais ruusun :D. Emmä sitä kyllä odota, ja tuskin me edes tehdään mitään muuta kuin nähdään :D. On se silti ihan kiva että on tavallaan yksi erityinen päivä vuodessa, jolloin muistetaan rakkaita ja ystäviä :).

  VastaaPoista
 19. Ystävänpäivä on kieltämättä aika kulahtanu juttu. :D Tosin en muutenkaan ihan pääse kaikkiin näihin naisten suosimiin villityksiin mukaan. Esimerkiks mun kaverilla oli tapana miehensä kanssa että _JOKA_VTUN_KUUKAUSI kuukausipäivänä piti ostaa toiselle lahja, en vaan saatana käsittäny että mikä juhlan aihe se oikein on? :D Tuli vaan sellanen olo että oiskohan suhteessa vikaa jos joka kuukausi pitää juhlia sitä että "hei, olemme taas kestäneet toisiamme 30 päivää enemmän!!".

  VastaaPoista
 20. Seis! Missä ovat toiminnot? Toimintojen poistaminen kyllä pisti vituttamaan, olisin klikannut ystävänpäiväpostauksen kunniaksi sydäntä. :c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pistin ihan Jenniä varten ystävänpäiväsydämen <3

   Poista
 21. Minusta ystävänpäivä on sellanen päivä jolloin voi erityisesti muistaa rakkaita ja läheisiä ystäviä ! No tietysti jokaisella on oma mielipiteensä mutta en mäkään tykkää siitä että jostai Tiimarista käyää ostaa jotaki turhaa paskaa ja sitte tuuaan nokan etee et : Hei hyvää ystäväpäivää ! , vaan ystävänpäivänä vois vaikka tehä jotain kivaa yhdessä !
  Ja nää ''halisydänkortit'' mitälie ovatkaan on ihan kivoja koska jos on esimerkiksi joku yksinäinen jolla ei ole ainuttakaan ystävää , niin se on oiva tilaisuus tutustua ihmisiin kun siinä samalla tulee halattua ja kirjottaa nimi sydänkorttiin, mutta tietysti niil yksinäisil pitäs yrittää muutenki elämässään etsiä ystäviä kuin vaan jonaki ystävänpäivänä.
  Meillä oli ala- ja yläasteella nuo halisydänkortti-jutut, mutta ei ole enää lukiossa, ja hyvä niin koska se olis kyllä aika noloa ! xd

  Tässä oli mun mielipide.
  T. Kati

  VastaaPoista
 22. mäkää en ymmärrä tätä turhaa ystävänpäiväkrääsää ! tunnustan olevani materialistinen, mut ostan mieluummin itse omat juttuni ja annan kavereiden ostaa omansa, ettei tuu virheostoksia ::--D ja joku sydänkonvehtirasia tai ylipäätään mikää lahja ystävänpäivänä vaa tuntuu feikiltä, että se toine on vaan aatellu että on sen velvollisuus ostaa mulle jotai. paljon enemmän mua ilahduttaa ihan vaa halaus ja joku itsetehty kortti tai valokuva josta tulee kivoja muistoja mieleen (:

  mut noi "jäykät ystävänpäivätoivotukset", en tajua ? ei ainakaa missään piireissä missä oon ite liikkunu oo ollu mitenkää awkward meininki ku toivotellaa hyvää ystävänpäivää :D

  VastaaPoista
 23. Mulla ei oo mitään ystävänpäivää vastaan, jos jotkut haluuvat juhlistaa sitä ostellen lahjoja ja tehdä siitä isonkin mellakan niin viettäkööt sitä kuten parhaaksi näkevät jos tulevat siitä iloisiksi :D Musta tosin tuntuu et ystävänpäivä on täällä Suamem___maalla enimmäkseen tekosyy Tiimarille ynnä muille rahastaa ihmisiä vaaleanpunaisella krääsällä, koska eihän ystävänpäivä oo täällä yleisesti ottaen yhtä iso juttu kuin Valentine's Day esim. tuolla Jenkeissä. Ainoa asia mikä mua oikeesti ärsyttää ystävänpäivässä on se sinkkujen vinkuminen ja itsesääli: "JOO SIIS TOSI KIVA kun tänään on joku ystävänpäivä ja kaikki vaan ihquttavat rakkaitaan ja mulla ei oo ketääääään! Ystävänpäivä pitäis kieltää kun ei siitä tule muuta kuin paha mieli meille ikuisesti yXinäisille!!1 ;__;" No voe voe, mäkin oon ollut sinkku enimmän osan elämistäni ystävänpäivistä, enkä koskaan noina vuosina nähnyt aihetta angstiin :D Ja nyt kun onkin poikaystävä, niin ei me sitä päivää mitenkään sen kummemmin juhlistettu.

  VastaaPoista
 24. Iso kiitos tästä :D Piristi kyllä mieltä.

  VastaaPoista
 25. Pakko tulla täältä rapakon takaa rääkymään, että yllättävän vähän tuo paljon puhuttu Valentine's Day näkyi täällä jenkkilän ihmemaan katukuvassa. Toki telkkarissa pyöri jotain mainoksia ja marketeissa oli hyllyllinen sydänrihkamaa ja -kortteja, mutta nähdäkseni mitään sekopäisyyttä ei ilmennyt. Taitaa enemmänkin olla vaan kyse siitä, että täällä kaupallistetaan kaikki sata kertaa isommalla hanskalla kuin mihin suomalainen on tottunut.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!