HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Aika, jolloin televisiosta tuli jotain katsottavaa

Nykyohjelmat pitää meitä tampioita ihan pilkkanaan! Miksipä pitäisi luoda hyvää ja laadukasta tv-viihdettä, kun ihmiset ovat niin taunoja, että katsovat onnessaan Viidakontähtöset kakkosta ja Tuuria perse hiessä?

Kun olin lapsi (mun lempitapa aloittaa lause?), telkkari tarjosi Puhtaita valkeita lakanoita, Metsoloita, Samaa sukua, eri maata ja Ihmeiden tekijöitä. Myös Blondi tuli taloon ja Kyllä isä osasi. Ja mitäpäs yhteistä noissa ohjelmissa on? Kyllä, kaikissa oli palkatut ammattinäyttelijät, ei Seiskajulkkiksia, rapajuoppoja ex-urheilijoita tai muuten vaan idiootteja julkisuudenkipeitä kuningasurpoja. Tehtiin roolisuorituksia ja laadukasta kotimaista tv-sarjaa, ei tapeltu kännissä kameran kuvatessa vieressä tai kisailtu jostain nollapalkinnosta tekemällä jotain täydellisen turhaa läpäläpää.

Ruokaohjelmiakin tulee niin jumalattomasti, että enpä ihmettele nykyihmisen kasvavaa ylipainoaaltoa. Jos joka kanavalla joku entinen missi tai taitelijapersoona kokkaa vasikkaa voissa ja vetää viiniä päälle muusikoiden ja viiden vuoden takaisen tanssikilpailun voittajan kanssa, ei ole mikään ihme jos haluaa vetää herkkuöverit taulu-tv:n edessä. Kyllä mullekin alkaa maistua friteerattu tikka kinuskijuuston kanssa, kun televisio tarjoaa pelkkää paistinpannun sihinää ja kokkiveitsen nakuttelua.

Mä en käsitä, miten nykyohjelmat voi ylipäätään menestyä. Entiset julkimot taistelee jos jonkinnäköisen lajin puitteissa toisiaan vastaan aivan paskan palkinnon toimiessa motivaattorina. Tyyliin BB-"tähdet" hyppii narua ja paras palkitaan pilkkiongella ja kossupullolla. Jee! Tai kun ihan tavalliset pulliaiset isketään tonne opettelemaan autolla-ajamista ja sitten nauretaan, kuinka hauskaa on kun joku autokoulun vilpillä suorittanut idiootti ajaa jotain pahvipömpeliä päin. Heheeh, kuinka saatanan vallatonta.

Ja mitä isot maat edellä, sitä reppana-Suomi perässä. Yritetään tehdä viihdettä suuren maailman tyyliin, mutta kustaan omille tennissukille. Myös Tuurit ja Tallinnat, joissa Suomiurpot ovat oikein elementissään (kännissä? juntteja?), voisi ihan samantien jättää toteuttamatta. Jos jonkun mielestä suomalaisessa kyläkaupassa tai kahden tunnin laivamatkan päässä vierailu on kuvaamisen arvoista, mä en kestä.

Et mitä katsottaisiin: Missit telttaretkellä (hurja taistelu elämästä ja kuolemasta Suomen karussa luonnossa), Ex-poliitikon vaatekomeron salaisuudet (entinen eduskuntatalon sankari vilauttaa villeimmät kravattinsa), Junttien taistelu kumisaappaista (saappanheittoa, vettä kegässä ja saapasmarssia Tuurin kyläkaupan ympäri) vaiko Pertsa ja Jore Turussa (villien poikamiesten matkailuohjelma)?

55 kommenttia:

 1. Kyllä isä osaa<3 Ite en kato telkkarista muutakun leffoja ja dokkareita mutta naurunpyrskähdyksiä on saanu aikaan tosi-tv -ohjelmien nimet Taksi, Tallinna ja Matkaoppaat. Ei näin.

  VastaaPoista
 2. Asiaa, komppaan täysin! Viimeksi kurkkasin töllöttimen tarjontaa eilen, jolloin paloi päreet johonkin saatanan sinkkuristeilyyn. "Keski-ikäinen Manna on tullut laivalle etsimään seksiseuraa. Saako Manna maistaa mannaa?" selostaa tekopirteä juontaja ja kihertelee samalla omalle nokkeluudelleen... *oksentaa*

  VastaaPoista
 3. kyllä sä jaksat valittaa sitte joka asiasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tähän tosiaan on mun lifestyle-blogi, jossa kerron elämästäni ja ajatuksistani täydellisen avoimesti. Vai olikos tän blogin idea vähän niinku se valittaminen? Katos saatana, niinhän se olikin!

   Poista
 4. "mun lempilapsi aloittaa lause?" ööö mitä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä veikkaisin puhdasta aina ah-niin-tervetullutta ajatusvirhettä :D oon mäkin usein raapustellut vaikka että "lempikalani" vaikka mun olis pitänyt kirjottaa että "lempivaatteeni", mä oon vaan sattunut ajattelemaan kalaa sillä hetkellä ja sitten on käynyt mitä voi ihan odottaakin :D

   Poista
  2. iPad tekee hienoja ratkaisuja :D yks päivä mun piti kirjoittaa ihan jotain muuta, mutta tulos oli 'porno'. :D

   Poista
 5. Kyllä isä osaa! <3 Paras. Ja Me Stallarit! Tosin se ei taida ees kovin vanha sarja olla. Tai sitten aika vaan rientää.

  Just eilen manasinkin kun telkkarista tulee vaan laihdutus-, kokki- tai sisustusohjelmia. Ja MAINOKSIA KOKO AJAN! Ennen oli mainoksia ohjelmien välissä, nykyään on ohjelmia mainoksien välissä...

  VastaaPoista
 6. Innolla odotan nelosella? mainostettua Farmi-sarjaa. Not. "Farmilla selviydytään aidosti vaativissa olosuhteissa." Ööö, kuulostaa meidän kesämökiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. samaa olin tulossa sanomaan ! :D mistä vetoa et tonnekkin laitetaan jotain wannabe-jerseyshoretyylistä porukkaa ja avausjakso kohauttaa kun mintzin kynsi katkeaa, lapioon pitää koskea ja se ei ollut edes pinkki!!

   Poista
  2. Itekii olin tulossa sanomaan samaa! 30 000e vielä moisesta "selviytymisestä". Huhhuh, voisin imoittaa itteni mukaan ja tienata hyvät rahat kun Jannice-Anniskat ei osaa keittää vettä tai hakata puita.

   Poista
 7. friteerattu tikka kinuskijuuston kanssa xD repesin

  VastaaPoista
 8. Huvittaisi tietää mitä mieltä Jenni on Putouksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi hauskaa ammattinäyttelijöiden ja -koomikoiden tähdittämää viihdettä, nykyään tekohauskaa ja tekemällä tehtyä paskaa.

   Poista
 9. Oon kironnu iha samaa!! Muutamia hyviä ohjelmia on, mut siihen jää. Ja sama juttu se kun yhtä ja samaa sarjaa näytetää uusinta uusintana miljoona kertaa ja samat leffat pyörii jokatoinen viikko.. :DD

  VastaaPoista
 10. Mietin just tänään että voi kun kirjottaisit taas aiheesta. Säälittää jo pikkusiskonkin puolesta kun pikkukakkonenkin on nykyään sellasta kuraa että nolottaa. Ei vaan mun aikana!

  En muuten haluais nähdä tulevaisuuteen. Mitä lie tekotaiteellista paskaa tuutista silloin tulee. Onko luvassa jotain Johanna Tukiaisen muistelmat -tyylistä lätinää tai kun kaikki aiheet o vaan käytetty loppuun niin keskitytään tilanteen sattuessa milloin kenenkin kansanedustajan / Idols-tuomarin / iskelmälaulajan möläytyksiin. Sitte kun Timo Soinia haastatellaan televisioon sen vaatevalinnoista niin tiedän kääntää vision umpeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Säälittää jo pikkusiskonkin puolesta kun pikkukakkonenkin on nykyään sellasta kuraa että nolottaa. Ei vaan mun aikana!"

   TÄMÄ! Oli mahtavuutta, kun Pikku Kakkosella tuli Galileo-koira ja Rasmus-nalle jne. yms. etc, ja ennen Pikku Kakkosta tuli Franklin, Richard Scarry ja Muumit. Oi niitä aikoja. ♥

   Poista
  2. Kyllä! Ite vahtasin aina viisi reikä reikä alkavaa Anniina Ballerinaa, nyt siitäkin pyörii enää joku syntisen imelä tietokoneanimoitu höttösarja. Myös Franklin, Babar jne. on raiskattu täysin. Inhottaa.

   Poista
 11. Mua naurattaa kans tää Suomen selviytyjät, mikä on suoraan sanottuna täyttä shaibaa ja juontajan repliikit kopioitu käännettyinä suoraan siitä oikeasta ja alkuperäsestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Heikillä ei edes oo tarpeeks asennetta tollaseen ohjelmaan. Muuten ihan ok ollut katsoa, mutta just se heimoneuvostopaikka ja Heikki on ihan huonoja. Äänestys tapahtuu kahden metrin päässä, ja sitten Heikin pitää suuren maailman tapaan todeta, että menee nyt hakemaan äänet, ja astuu kolme askelta vasemmalle ottaakseen sen purkin.

   Tykkään Heikistä kyllä niissä "hauskoissa" ohjelmissa, mutta ihan väärä heppu tähän hommaan.

   Poista
  2. Selviytyjät on henkilökohtasesti ollu ainakin kymmenen vuotta mun lemppariohjelma joten oli pieni ounou fiilis kun alettiin väsään tota Suomen kautta. Mut yllättävän (siis vain yllättävän) hyvä versio saatu aikaiseksi vaikka eihän toi mitenkään vedä vertoja alkuperäiselle. Samaa mieltä Heikistä, NIIIIIIIIIN väärä valinta juontajaksi.

   Poista
  3. Se Selviytyjät sarjahan on ihan feikki XDD Vai miten ihmeessä naisilla on aina nypityt kulmat ja jopa meikkiäkin naamassa? Ja se ihme liittoutuminen toisia vastaan yleensäkki näyttää ihan siltä kun oltas harjoteltu etukäteen... En vaan jaksa uskoa yhteenkään tän tyyppiseen sarjaan.

   Poista
  4. Siis alunperinhän selviytyjät on ruotsalainen formaatti, jenkkiversio on vaan jostain kumman syystä kuuluisampi. Mut siis eihän mikään tositv/kilpailu ohjelma oo täysin autenttisia vaan on niitä vähän käsikirjotettukin, mut tässäki jenkit vie voiton uskottavuudessa suomeen verrattuna.

   Poista
  5. Tottakai Selviytyjät on aika lailla käsikirjotettu, mut silti se on paras ohjelma!:D<3

   Poista
 12. Oma feivörit lemppari on Selviytyjät Suomi ja Salkkarit, vaikka samanlaisia kana-aivoja sielläkin on.

  VastaaPoista
 13. Katsoisin ehdottomasti Pertsaa ja Jorea Turussa!:DD Hahhah illan naurut taas!

  VastaaPoista
 14. mun on kyllä pakko sanoa että suomen surkein kuski oli ihan loistavaa viihdettä :D

  VastaaPoista
 15. Onneks Suomi tarjoaa vielä joitakin laadukkaita tv-ohjelmia! Mä ainaki oon ihan rakastunut siihen Hyvät ja huonot uutiset -sarjaan. Asiaohjelmaa, mutta ei niin vakavasti kumminkaan. :> Sais kyllä lisääki olla tollasia järkeviä sarjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa ohjelma (Simpsoneiden, Rillit huurussa-ohjelman ja Roban ohella toki) jota jaksan katsoa. :D se on kieltämättä huikee.

   Poista
 16. Koen suurta vääryyttä kun Kotikatu lopetettiin, okei, ei se ollu sama asia kun ysärinä mutta minä ja Suomen vanhukset jäädään kyllä kaipaamaan sitä!

  VastaaPoista
 17. Kyllä isä osaa ihan mahtava, ei oo pitkä aika kun katselin sen jaksoja youtubesta, vaikka onhan ne tullut pariin kertaan jo aiemminkin nähtyä.

  Myös Metsolat oli kiva sarja, ja sit Kotikadun ne vanhat jaksot...

  VastaaPoista
 18. Neljän tähden talkoot on semmonen, että ku näin siitä ekan mainoksen niin olin että mitä vittua :D Mut hei toi Hyvät ja huonot uutiset on ihan sairaan hyvä!

  Mua vähän huolestuttaa, että sit ku joskus hamassa tulevaisuudessa saan lapsia, nii mitä perkelettä mää niille näytän? :D Pitää ehkä mennä ostaan varastoon kaikki Muumit ja kumppanit dvd:llä ja pelastaa kotoo VHS:t ja soitin :D

  VastaaPoista
 19. Onneksi en asu Suomessa, joten en tiiä yhtään mitään näistä suomalaisista sarjoista bwahaha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kun kerroit. haluutko palkinnon?

   mä veikkaan et mun lempiohjelma ois kyllä Pertsa ja Jone Turussa!

   Poista
  2. mä veikkaan että sinä haluat itse palkinnon.

   Poista
  3. no sun ei ainakaan kannata lotota.

   Poista
  4. PERTSA JA KILU <3

   Poista
 20. Puhut niin asiaa! Elelin pari vuotta ilman telkkaria ja nyt kun mulla taas tv löytyy, niin mitä saatanaa. Ihan järkyttävää miten parissakin vuodessa voi ohjelmatarjonta mennä hujauksella huonompaan suuntaan. Tekis mieli luopuu taas telkkarista.

  VastaaPoista
 21. tää on niiin totta :DDd

  VastaaPoista
 22. Sitäkään mä en käsitä, että minkä hemmetin takia MEIJÄN VERORAHOISTA maksettu Yleisradio ostaa ulkomailta formaatteja, jotka on jo alkuperäismaassaan floppeja. Onkohan se sitten se, että ku tuotot on taattu niin saa tehdä mitä shaibaa huvittaa? Mainoskanavien täytyy sentään vähän miettiä, että kattooko joku niiden ohjelmia tai muuten ei paljoa mainostilaa myydä. Paitsi että katsoitummat ohjelmat taitaa olla Salkkarit (joita kaikesta vihastani huolimatta kyllä seuraan aina kun olen porukoilla käymässä), BB ja jotkut muut tosi-tv:t.


  Pakko muuten vielä sanoa, että Roba oli kyllä oikeasti virkistä poikkeus. Nauroin tosin täysin epäkorrekteissa kohdissa, koska olen mm. tahditon kusipää. Kyllä isä osaa-sarjasta kaipaan jostain kumman syystä eniten sitä Tampereen mmmurrretta. Kai se on joku kotiseutuikävä.

  VastaaPoista
 23. AH puhtaan valkeat lakanat! Aina mamman kanssa saunaillan jälkeen sitä katottiin :D On muuten eka ohjelma jota muistan seuranneeni.

  VastaaPoista
 24. Voisitko joskus tehä postauksen suomen asemasta mailmalla? ois kiva tietää mitä ajattelet siitä :)

  VastaaPoista
 25. Juuri näin! Täysin samaa mieltä, jälleen :D

  VastaaPoista
 26. No jenkeissähän nämä osaa tehdä draamaa mutta voi vittu nämä ylihysterisoinnit!! "*Huutoitkua* LÄHEISENI JÄTTÄVÄT MINUT ELLEN LAIHDU KILOA!" "joo, minä en voi olla tällaisen naisen kanssa naimisissa mutta kun *buaaaaaah!* RAKASTAN HÄNTÄ KUNHAN HÄN VAIN YMMÄRTÄISI OMAN PARHAANSA JA LAIHDUTTAISI KILON ETTÄ KESTÄISIN KATSELLA HÄNTÄ! MENIMME NAIMISIIN NUORINA JA VASTARAKASTUNEINA KUN HÄN OLI KILON LAIHEMPI!" Juontaja: "Olet todella huono ihminen ja sinun on laihduttava kilo tai koko maailma räjähtää. Mutta vielä ei ole liian myöhäistä. Kunhan ymmärrät oman saatanallisuutesi, ehkä saat miehesi takaisin jos anelet polvillasi, menet kivitettäväksi ja myönnät Daily Mailissa olevasi maailman huonoin ihminen koska olet kilon lihavampi kuin kaksikymmentä vuotta sitten. Tämä on vakava kriisi ja tämän on loputtava nyt."

  Entäs sitten Iholla? "Mä oon uskalias koska kuvaan itteeni ja kuiskailen vessassa että Teemu on ehkä suuttunu mulle siitä kun mä sanoin sitä idiootiksi julkisesti".

  Lisäksi pitäisi tulla enemmän dokkareita ja LAADUKKAITA draamoja. Todistettavasti syyllistä pystyi ehkä ekat 20 jaksoa seuraamaan. Roba taas on loistava ja Helppo elämä. Lisää näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roba ja Helppo elämä laadukasta draamaa? Heh heh :D

   Poista
  2. On ne mun mielestä, joskin liioiteltua mut siinä se onkin kun Suomessa ei uskalleta tehdä mitään radikaalia!!

   Poista
 27. pienen aasinsillan kautta, kun nykyajasta puhutaan, mitä mieltä oot tästä?
  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288552234390.html#comments-anchor

  VastaaPoista
 28. Voi ku luin loppuun ton tekstin, ni meni vilunväreet, ku tuli mielee pertsa ja kilu :D oli niin ihana joskus <3

  VastaaPoista
 29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 30. Mitäs mieltä Jenni on tästä uudesta huippusarjastanimeltä Farmi?

  "Kaksitoista ihmistä lähtee aikamatkalle menneisyyteen. He elävät 50 päivää maatilalla, missä mikään ei ole muuttunut sataan vuoteen. Tilalla asutaan eristyksissä muusta maailmasta ja siellä on selviydyttävä omillaan.

  Maalaismaisema on idyllinen, mutta työnteko ikivanhoilla välineillä on raskasta. Peltoa on viljeltävä, eläimiä hoidettava ja ruokaa laitettava. Vapaapäiviä ei ole ja arjesta on selviydyttävä ilman sähköä, ilman juoksevaa vettä, ilman nykyajan mukavuuksia.

  Farmilla kamppaillaan niin luonnonvoimia, toisiaan, mutta ennen kaikkea itseään vastaan. Joka viikko yhden on lähdettävä farmilta, ja viimeinen voittaa 30 000 euroa.

  Siis ei saaaaaaaaatana. Meidän (iso)isovanhemmat elivät noin, koska oli pakko, eikä siitä mitään 30 000e/2kk saatu.
  Mulla meni tää vähän yli. Mut toisaalta vois olla ihan hyvää viihdettä katsella kuinka joku Helsinkiläisblondi miettii että mikä saatana on kaivo tai miten maidon saa ulos lehmästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli bb ilman sähköä? Ei viddu.

   Poista
 31. Sinkkulaiva ja Suomen Jersey Shore... Kuka vittu sellasta paskaa katsoo?!

  VastaaPoista
 32. Onkohan kohta enää yhtään ammattia josta ei joku keksisi/olisi jo keksinyt vääntää jotain kuivaa tosi-tv sarjaa...

  Repesin viimeksi "Suomen huutokauppakeisarille", joka siis lienee kopio jostain näistä jenkkien "huutokaupan metsästäjistä", "panttilainaamoista" ja muista. Se että jostain suomalaisesta perähikiän pienen pienestä huutokauppakamarista (jossa käy muutama eläkeläinen joskus istumassa) yritetään vääntää viihdettä, ei oikein toimi.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!