HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Aivotoiminta alelaarista

Eräänä kauniina maanantaipäivänä löysin pitkään himoitsemani Vallilan Kelohonka-verhot alennuksesta. Painoin verhopaketin heti rintaani vasten ja päättäväisesti kassaa kohti marssiessa näin silmissäni, kuinka kyseinen kangasriepu roikkuisi yksiömme ikkunassa. Ruskea Kelohonka olisi kuin tehty meille! Ainoa ongelma oli se, että sylissäni oli sarjan vaaleanpunainen versio, ei se meidän sisustukseen täsmäävä ruskea.

Kassalla kaivaessani lompakosta Electronia alkoi päässäni pyöriä tuttu mantra: Mutta kun sain halvalla! Ja sitä paitsi, pinkkihän on mun ehdoton suokkariväri! Vitut siitä, vaikka se ei tänne kopperoon varsinaisesti sopisikaan. Ehkä seuraavaan kotiin sitten. Tai sitä seuraavaan. Vallila on aina Vallila ja suosikkisarjani Kelohonka aina Kelohonka! Jos kohtalo meidät yhdistää tuolla tavalla alekopan luona, pakkohan se on ostaa! Vaikkakin todella väärän värisenä. Mikä saatana siinä on, että kun näkee jotain ihanaa oranssi hintalappu kyljessään, sekoaa täysin?

No, nyt meillä roikkuu ruskeasävyisessä kämpässä musta-pinkki verho, eikä edes kaduta. Salaa olen tyytyväinen loisto-ostoksestani ja tarjousvainustani. Kuten olen myös hyvin iloinen vaatehuoneen kulmaan rullatuista Vallilan Jaffa- ja Sitrus-matoista, jotka -ylläripylläri- löysin 'halvalla'. Ja niitähän mä olin aina halunnu. Aina. Lähes syntymästään asti. Puhumattakaan parista tällä hetkellä ylimääräisestä huonekalusta. Ja kynttiläkätköistäni. Tai koristetyynynpäällisistä. Ja onhan noita vaatekappaleitakin muutamia vähemmän tarpeellisia...

Onneksi on sen verran köyhä opiskelijaparka, että nämä Sulo Vilen-tyyppiset heräteostokset (tai siis loistolöydöt!) kuitenkin pysyvät kolminumeroisissa luvuissa; vielä ei ole tullut raahattua kolmen tonnin sohvaa Jyskistä tai hankittua kolmatta menopeliä pihaan hetken mielijohteesta. Muutenkin nämä hetkelliset (vaikkakin lievästi maanisuuden rajaa hipovat) ostosrepsahdukset pysyvät suht inhimillisinä: puhelimia, tietokoneita ja telkkareita mulla ei sentään vielä ole tapana hamstrata. Toistaiseksi pysyn näissä verhoissa ja huovissa.

Mä en vaan voi ymmärtää, miks parin euron alennus jonkun tuotteen kohdalla nostaa sen 'ihan kivasta' ehdottomasti tarvittaviin ja elämän jatkumisen kannalta välttämättömiin tavaroihin? Tavara, joka 155 euroa maksaessaan oli ihan ok, 149,99€-hintalapun kera muuttuukin saatananmoiseksi löydöksi ja suorastaan lottovoitoksi? Vaikka se itse tavara on oikeasti pitkäänhaluttu, mutta auttamattomasti väärän värinen/kokoinen/muotoinen, niin SILTI, SILTI se on saatava, kun kyljessä lukee -10%! Mikä ihmeen taika siinä on? Miksi en vaan voi joko a) ostaa haluamaani sinä oikeana versiona tai b) unohtaa vaan koko saatanan asiaa ja tyytyä vanhaan romun - sitä kyllä riittää.

16 kommenttia:

 1. Haha tää on niin totta :D Sisäinen tarjoushaukka-Jorma herää aina alennusmerkkien luona ja sit myöhemmin miettii et mistä tätä tavaraa tulee ja miks sitä pitää ostaa turhaa roinaa muutenkin ahtaaseen asuntoon... ehkä ois hyvä kasvattaa jotain päättäväisyyttä tän suhteen. Lisää kuva uudesta verhosta, et miten se sinne lopulta passaskaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mä olen niiiiiiiin tarjoushaukka-Jorma :Ddddd

   Poista
 2. Jotenki kuulostaa niin tutulta! "Toi sisustustyyny on just oikeen värinen ja viel alessa." Ihan sama vaikka sohvalle ei enää tyynyjen sekaan mahu istumaan ja illalla menee puol tuntia ku siirtelee tyynyjä pois sängyltä että sinne pääsee koisimaan.

  Ps. Osasit varmaan hei odottaaki tätä kommenttia joltain: Vilén, HEITTOmerkillä! ;)

  VastaaPoista
 3. Toi kyllä on niin totta...miten se tavara sitten näyttääkin hohdokkaalta, kun se on pienessä alennuksessa. Olen kylläkin tehnyt monet parhaat vaatelöytöni alerekeistä, ja ne vaatteet ovat käytetyimpiäni. Mutta on sieltä tarttunut niitäkin vaatteita, joita käytän pari kertaa ja sitten laitan vähin äänin kiertoon. Mielenkiintoista on vaan se (noiden käyttöönjääneidenkin vaatteiden kohdalla), etten ole kiinnittänyt niihin lainkaan huomiota niiden roikkuessa rekeissä normaalihinnoissa..ne ovat olleet vaan normaaleja/tylsiä/ei-mua/liian jotain ym ja sit tadaa alelapun kanssa ne ovat yhtäkkiä hohdokkaita/upeita/tyylikkäitä/just-tätä-mä-tarvin jne :D

  Ps: Kai vastaat viel kymmeneen ihmissuhdeongelmaan, kun 10 vastausta on jo tullut ja kahteenkymmeneen ekaan lupasit vastata? :) Täällä ootetaan kovasti, oli sen verran hauskoja noihin ekoihinkin vastailut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki vastaan! :) ajattelin vaan vähän kirjoitella muuta välissä, ettei porukka puudu saman teeman postauksiin :)

   Poista
 4. "Mä en edes tiedä mitä vittua nää on mut nää on nyt nii hyvässä alennuksessa, että ostan kaikki viis pakettia!"

  Joskus mua oikein hävettää retkahtaa kaikista alkeellisimpiinkin markkinointijippoihin; se hinnoittelun kultainen xx,99! on myös jo niin vanhaa kauraa ettei siihen pitäisi edes haksahtaa. Ei ainakaan sellaisen ihmisen, jonka ainakin teoriassa pitäisi itse olla se, joka kusettaa muut maksamaan.

  Noh, mielihyvähän on hieno juttu ja jos se helvetin -10% lappu tekee onnelliseksi, niin ehkä on vain parempi sanoa shhh järjelle ja tyytyä olemaan onnellinen. Kun on niin paljon kaikkea ihanaakin kotona!

  Ja Vallilan Kelohonka, aaaaws. Mä en ole vielä hennonut ostaa :'(

  VastaaPoista
 5. Puhut taas niin asiaa! :DD

  MUTTA JUMALEISSÖN ON SEXYT VERHOT!

  VastaaPoista
 6. Tosta hinnasta tuli vaan mieleen se Intersportin kenkämainos.. "Nyt sopivasti alle satasella!" ja hintana 99,90e :D

  VastaaPoista
 7. iihanat verhot... pakko saada!!! jenni, oot pahasta! :D

  VastaaPoista
 8. Meillä löytyy kelohonkaa kolmena eri värisenä! Punaiset löytyy olohuoneesta, harmaa keittiöstä ja vihreä suihkuverhossa! Rakkaus kelohonkaan on suuri! Ja itsehän ostettiin nää meidän kelohongat normi hintaisina, joten rahaa on palanut kivasti, mutta niin kuin sanoit, että vallila on vallila!

  VastaaPoista
 9. nätistihän nuo verhot tuohon sopii! ja ruskea ja pinkkihän on tunnetusti ollut aina oikein näpsäkkä väripari

  VastaaPoista
 10. Sulo Vilen mainittu, ilta pelastettu. Paras.

  VastaaPoista
 11. Hei mistä kaupasta muuten nämä verhot löysit? :)
  Hitto kun olen itse etsinyt ja etsinyt juuri tätä pinkkiä Kelohonkaa mutta mistään, ei niin mistään kaupasta tai nettikaupasta löydy.. :( Löytyy lilaa, violettia, fuksiaa ja... mutta ei pinkkiä. Ehkäpä juoksen sitten vaikka sinne Pirkanmaalle asti kauppaan katsomaan jos alelaarissa vielä olisi yksi kappale jäljellä! ;-)

  www.taskuvarkaani.blogspot.fi

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!