HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Fitnessmania ja salivillitys

Siis mikä tää vitun villitys on, että joka toinen viistoistavee teiniprinsessa haluaakin olla joku satakilonen kehonrakentaja tai ainakin ottaa osaa heti seuraaviin bikini fitness-kisoihin maitorahkan ja kahvakuulan muokkaamine vartaloineen?

Itse kun ensimmäisen kerran aloin säännöllisesti käymään salilla vuonna 2005, sain kuulla, kuinka ruma näky on lihaksikkaat naiset ja muutenkin kuinka vajakki harrastus joku PUNTTISALI on. Silloin oli Utsjoen talviyötäkin viileämpää olla cheerleader tai voimistelija. Mutta punttisali... Se oli vaan vanhojen patujen tai amisjätkien harrastus, ei naisille sopivaa toimintaa lainkaan.

Nyt kun menee salille, se on täynnä pikkuämmiä treeniohjelmineen kekkuloimassa. Kun menee keskustelupalstoille, yläasteikäiset tytöt kyselee vinkkejä lihasmassan kasvattamiseen. Laittaa radion päälle, katsoo telkkaria, lukee lehteä tai menee nettiin, joka paikassa on fitnessmuijia tai sellaiseksi haluavia naisia, naisten kehonrakennusblogeja, treenivinkkejä tytöille tai lisäravinnetarjouksia. Se mikä oli vielä parikin vuotta sitten totaalisen turhaa ja tylsää, onkin nyt about siistein harrastus ikinä. Pena tekee naisen, vai mitä?

Tää yllättävä ja yhtäkkinen punttisuosio on aiheuttanut sen, että joka saatanan salinkävijä mielletään fitnesskropan tavoittelijaksi. "Millaset tavotteet sulla on?" No ihan sellaset, että saisin tässä rauhassa kasvatella haukkariani ja ihailla sitä sitten kotona peilistä. Saatana. Tällaista mun harrastamaa sunnuntaisaleilua ei ymmärretä, koska pitää tähdätä johonkin. Pitää olla tavoitteita, pyrkimyksiä ja taistelua unelmakropasta. Vaikka siä salilla tulee n. 5-6 kertaa viikossa käytyä, se ei tarkoita mun halajavan kivikovaa sikspäkkiä tai selkää, johon voisi heijastaa elokuvan. Saatikka että olisin kiinnostunut jostain kisalavoista tai ruokavalion noudattamisesta. Mutta ilmeisesti tällainen huvisaleilu on auttamattomasti so last season.

Jossain netin ihmeellisessä maailmassa törmäsin joku aika sitten otsikkoon "Fitness-urheilu - yhteiskuntakelvollinen syömishäiriö?". Siis sepä se. Pikkulikat luulee, että 1000 kalorilla päivässä saadaan tyyliin tukkireidet, päänkokoinen hauis, tajuton sikspäkki ja ennen kaikkea ohuen ohut vyötärö ja minimaalinen rasvaprosentti. Epärealistisia toiveita, joita yhteiskunta tukee - eihän kyse ole mistään syömishäiriöstä, vaan rautaisesta tahdosta, voimasta ja itsekurista. Kitkutellaan parilla maitorahkalla ja punnitaan ruho pari kertaa päivässä, mutta se on hyväksyttävää, suorastaan ihannoitavaa. Koska sehän on voimailua! Ei mitään heikkojen pikkutyttöjen anoreksiasekoilua.

109 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sanoo tämä toinen saliteini joka reenaa 50kilon meikeil ja pidennyksilXD HAHAHAHAHAHAH

   Poista
  2. anonyymi on nii oikees XD nii paljon meikkii, et varmaa jo pinttyny sun naamaas biatch

   Poista
  3. Miten pidennyksien kanssa treenaaminen liittyy siihen, että pikkulikat näännyttää itteään fitnessmielessä?

   Poista
 2. Mutta eikö tämä ole sellainen hyvä muotivillitys? Pistetään pullamössöteinit kuntoilemaan c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan esim. anoreksiastakin sanoa samaa :D

   Poista
  2. Nimenomaan, Jenni sen sanoi mitä meinasin itsekin sanoa. :D
   Kuntoilu on tosiaan enemmän ku jees, mut tää menee mun mielestä jo vähän överiksi. MITÄ TAPAHTUI "normaalille kuntoilulle", kyllä ne pullamössöteinit voi käydä ihan lenkilläkin tai vaikka normisti zumbassa tai sitten siellä salilla, ilman mitään järjettömiä tavoitteita ja suunnitelmia olla naiskaappi.

   Poista
  3. Mun mielestä tää on pitemminkin hyvä villitys.

   Liika on aina liikaa enkä mäkään sinänsä ymmärrä miten tää on näin räjähtänyt, mutta mielummin sit ne terveennäköset teinit ku sellaset joiden jenkkakahvat ja maha tursuu vaatteista ulos? Sitä paitsi yhtälailla ne teinit voi ihan oikeesti hurahtaa kuntosaleihin ku me "vanhemmat" ja mä en näe siinä mitään väärää.

   Mua ei haittaa ne treenaavat teinit kuntosalilla mutta jatkuva blogihehkutus saa mut näkemään punasta.

   Poista
  4. Mieluummin sali- ja lihasvillitys kuin syömättömyysvillitys.

   Poista
  5. Fitnessvillitys on kuitenki vähän eri ku lihaskuntovillitys.

   Poista
  6. Vähemmästäkin nuorille tulee pakkomielle laihduttaa jos aikuiset ihmiset täällä sanoo, ettei nuorilla saa olla jenkkakahvoja tai vähän ylimääräistä.

   Poista
 3. mikä on yhtä tärkeää kuin hengittäminen ? no unelmointi, antaa tyttöjen unelmoida. Sinun ollessasi teini iässä tuskin oli muutenkaan samanlaista ? Elämä muuttuu, aina ei tartte valittaa. Sitten jos nuoret ei liiku niin siitäkin valitetaan. Ja mistähän sinä tiedät millaiset tavoitteet heillä on, herää vain kysymys mitähän itse mahdat siellä salilla tehdä, kun on aikaa noin paljon perehtyä muiden ohjelmiin ;) taidat olla siellä vain valittamassa ja "hei olen jenni olen täydellinen katsokaa minun ohjelmaani, minua nuoremmat ei saa olla salilla"

  muut postaukset ovat olleet hyvä mutta tämä ei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ihan pakko kysyä että mitähän vittua :D

   Poista
  2. Tais postaus osua arkaan paikkaan :D

   Poista
  3. XDDDDDDDDDDDDDDD

   Poista
  4. Jotkut näköjään ottaa tämänkin entryn niin helvetin tosissaan! :D Okei, mielipiteisiin on oikeus, mutta mun mielestä tää oli just jees kirjoitus. Kunhan vaan muistaa, että tässä on mukana myös sarkasmia ja huumoria. :) Mä en tästä ollenkaan pahastunut, koska oon huomannut tämän ilmiön itekin. :)

   Pidä toi asenne! :)

   Poista
 4. Mulla pyörii iha sukat jalassa ku oot niin oikeessa!! Muutenki se treenaus ja ruokavalio millä luullaan saavan niin saatananmoiset puntit sun muut nii mulla ei riitä ymmärrys. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. millä muullakaan niitä tuloksia saa kuin ruokavaliolla ja treenillä? :D

   Poista
 5. Näin naiskaappina voinen vaan todeta, että kyllä muaki vituttaa ja oikeestaan pelottaakin, että "fitness-syömistä" aletaan pitää normaalina ja tavoiteltavana. Sillä saadaan paljon pahaa(kin) aikaseksi, jos tietotaitoa ei ole tarpeeksi - puhumattakaan niistä nuoremmista lajin harrastajista, joilla ne ravintotarpeet on ihan erilaiset kuin meillä vanhoilla mummeleilla, joilla on jo normaali hormonitoiminta. Kaikkeen ei tarvi lähteä mukaan sen takia, että se nyt "on vaan niin cool", vaan sitä järkeäkin voi ihan käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että nykyaikana ei osata edes lautasella, saatikka että omasta päästä vedetään erikoisruokavaliota...

   Poista
  2. Minttu: voi ei, en sit tarkoittanut mun kommenttia millään pahalla! :D vaan lähinnä just ajattelin ku se tuntuu olevan nykyään niin hirveän tavoiteltua, mikä ei oo sinänsä hyvä kuten sanoit, koska tietotaito puuttuu 90% täysin.

   Poista
  3. Karo - Hehee, ai oliks siä jtn loukkaavaakin? :D En mää huomannu ainakaan, normaalia keskustelua ja fiksuakin sellaista! :)

   Mut faktahan se on, että sinänsä suuntaus on hyvä, mutta äärimmäisessä muodossaan vaarallinen, johon ei kaikilla riitä älli paneutua järjen kanssa ja kyseenalaistaa. Sillon seilataan vierailla vesillä. Not good. Kuten Jennikin ylempänä tais kierron kautta todeta, tärkeintä on, että nuoret saatais edes syömään jotenkuten oikein ja terveellisesti. Tähän pätee ihan sama juttu mihin moneen muuhunkin asiaan:

   ensin perusasiat kuntoon ja sitten hienosäätöä, jos on tarvetta.

   :)

   Poista
 6. hmm ihan totta kyllä että tost on tullu villitys, mutta toisaalta jos ois kyseessä vanhempi naishenkilö, se tuskin ketään vituttais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen että vanhemmalla naishenkilöllä on vähän enemmän järkee mm. Ruokavalion suhteen, kun jollain 13-vuotiaalla tytöllä.

   Poista
 7. on kyllä noussut myös mummojen ja pappojen määrä saleilla eikä siitä tehä mitää numeroo ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyse ei olekaan siitä, kuka siellä salilla käy vaan mihin siellä tähdätään. Sehän on vaan ihan huikea juttu, että vanhukset parantavat toimintakykyään lihaskuntoa kasvattamisen muodossa. Se että yläkouluikäiset tytöt ilman mitään tietotaitoa päättävät alkaa fitnesstähdiksi, ei ole. Se on sen verran raju laji, että ei oo ihan kasvuikästen juttu.

   Poista
  2. ahaa ymmärsin väärin tän tekstin , kiitti korjauksesta ! totta, teinit vois tyyytyä ihan lenkkeilyyn ja kotona tehtyyn lihaskuntoon :)

   Poista
  3. Jos sanot että on ihan sama kuka siellä salilla käy, niin eikös ne teinit voi siellä harjoitella? Onhan se totta jos vedetään överiksi, mutta eikö niin voi tehdä kuka vaan?

   Poista
  4. Tottahan on, että salilla on helppo rikkoa itsensä jos tekee väärin, mutta ei se tarkoita sitä että kaikkien teini-ikäisten salilla treenaaminen on pahaksi. Kuntosaleillahan ikärajana on yleensä 15-16 vuoden ikäraja, ja aika moni tyttö on siihen mennessä on lopettanut kasvunsa. Muutenkin tuo yleistäminen on mielestäni väärin, on myös paljon tyttöjä jotka osaavat treenata oikein ja itselleen sopivasti.

   Poista
 8. Oon niin samaa mieltä ja siis se että nykyään kun minäkin hyvin kookkaana ihmisenä menen salille vaan sen takia että saisin painon tippumaan niin hyvä ettei ihmiset tuu sanomaan ttä " mees nyt pois täältä kun ei tosta sun räpiköinnistä oo mitään hyötyä jos et tähtää lavoille". MIKSI? mä oon läski ja haluan kuntoilemalla ja ruokavaliolla eroon laardeistani! Anteeksi nyt vaan avautuminen. Olen puhunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja siis ihmisillä tarkoitan juurikin näitä pikku tsirbuloita..

   Poista
 9. Nyt on niin totta! Ärsyttää niin paljon ku ihmiset kattoo kieroon ku en kanna salille sheikkerissä ties mitä jauhetta vaan vettä, enkä pupella joka pikkupyrähdyksen jälkeen jotain paskanmakuista proteiinipatukkaa. Tai se etten mainosta että nyt meen taas salille! Ihan oikeesti, ei joka kerta tarvii sitä facessa tai instagramissa ilmottaa :D

  VastaaPoista
 10. mikä oikeus niillä aikuisilla ihmisillä on elää terveellisesti ja kun on semmone ihkuteini nii pitäskö sitte istua kotona sohvaperunana ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis. Ymmärsit postauksen pointin, onnea!

   Poista
  2. Enkö mä osaa enää kirjoittaa selkeesti vai mikä tässä mättää :Ddd

   Poista
  3. Osaat osaat! :D Nämä raejuustorahkapunttis-prinsessat vaan vetää hernettä nenään kun kritisoit niitten uutta villitystä :DD

   Poista
 11. Mä olen tässä ryhtymässä käymään salilla, ihan vain että kunto nousisi ja saisin pientä lihasmassaa jota tulen tarvitsemaan tulevassa kokin ammatissa.

  Mutta aattelin kyllä sitä ennen ihan ottaa selvää jostain, että kuinka paljon mun pitää syödä että se on terveellistä (oon todella laiha luonnostani)

  Mutta hyvä postaus (y)

  VastaaPoista
 12. Joo!! Ja joka ikisessä blogissa kerrotaan "viikon treenit" ja näpsitään kuvia puhelimella juomapulloista ja kuulokkeista, sekä toki niistä ihanista protskupatukoista ja sheikkereistä!! Ilman niitähän ei kannata edes harrastaa liikuntaa, ku eihän ne lihakset kasva.. ja totta kai muistetaan napata se kuva myös siellä salilla, mahdollisimman pylly pitkällä ja huulet törröllä, peilin kautta. Mielellään pelkät urheilurintsikat yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah :D Juurikin tätä olen ihmetellyt :D

   Poista
  2. ja näitä blogeja löytyy sitten joka lähtöön :D sit siellä toiset on pyytämässä että teetkö mulle saliohjelman kun oot noin hyvä treenaan 2 viikon kokemuksella :DD

   Poista
  3. Eikai niitä blogeja tarvitse lukea jos niin paljon vituttaa? :D

   Poista
  4. Noita blogeja on kyllä aika paljon, mutta mitä sitten? Ei niitä kukaan pakota lukemaan! Jos bloggaajat tykkää kirjoittaa blogia, niin sehän on hienoa tehdä jotain mistä tykkää. Sekin on sinänsä oma harrastus, ja blogi ihan siinä samassa kuin kaikki muutkin blogit. Ja ei niiden lukemisessakaan ole mitään vikaa, niistä sheikkeri ja proteiinipatukkakuvista saa motivaatiota. En nää mikä siinä blogin pitämisessä on ongelmana?

   Poista
 13. Siis mikä näitä ihmisiä vaivaa, et sä nyt niin epäselvästi kirjoita ettei jutun pointti tulisi selville :'DDd Taitaa olla itse fitnessmissitsirbulat kommentoimassa.

  VastaaPoista
 14. Siis sehä just on hieno homma jos pullamössöteinit harrastaa liikuntaa mutta tää salitouhu on jotenki naurettavaa :DD Ennen mulle naurettiin päin naamaa ku kerroin käyväni salilla. Vielä enemmän naurettiin kun kerroin haluavani lihasta. Olin nolo salimaija. Nyt oisin varmaan taas naurunalainen, koska en halua fitnesmalliksi ja mulla ei ole ammattilaisen teettämää saliohjelmaa vaan teen sitä mikä sillä hetkellä passaa. Oon varmaan myös nolo koska en ilmota salilla käymisiäni netissä, en lisäile kuvia pukkarista, ja käytän noloja kolitseja treenatessa.

  Joo tiedän että blogit ei kerro kaikkea, mutta jotenki hirvittää lukea jotakin teinityttöjen blogeja joissa esitellään päivän reeniohjelma ja sitten kuva "rankan salin jälkeen söin tän huiman palautusaterian, tervetuloo lihakset<33" ja kuvassa desin verran kanasalaattia. Joo, hyppysellisellä salaattiahan ne lihakset kasvaa.

  Sitäpaitsi miksi sitä keskenkasvuista kroppaa pitää lähtä muokkaamaan salille :| Eikö sen voisi antaa ensin kehittyä rauhassa ja sitten vasta alkaa bodaamaan kympillä.

  VastaaPoista
 15. TÄYTTÄ ASIAA!!! Joka kerta kun kuulen jonkun ihkupihkupissaliisan sanovan kaverilleen (tai mulle) kuinka on niin ylpee ittestää, että jakso taas käydä salilla tai on kohta menossa sinne, mulla pääsee vitutuskäyrä nousemaan sataan :D Ei jumalauta, muaki niin hirveesti yritetään saada sinne mukaan. Onhan se kiva harrastus varmaan jollekin, mut kun se on nykyää niin vitun muotia ja saatana mitalin paikka ku joku 25kilonen platinablondi tiukoissa trikoissa käy vähän polkemassa kuntopyörää. Ja henk.koht. en ymmärrä miks maksaa siitä, mä pääsen ihan ilmasiks ulos juoksemaan tai polkemaan, teen kotona vatsoja ja punnerruksia ja kannan vaikka kauppakasseja kotiin. Jep, ihan ilmasiks. Ja mun pitäs sit olla niin saatanan ylpee näistä teinilissuista jotka käy salilla tunnin heilumassa ja sitte mennään mäkin ajokaistan kautta kotiin sohvalle makaamaan. Ai että <3

  VastaaPoista
 16. teksti on kyllä täyttä totta ja ihan asiaa. itse en oo pitkään aikaan salilla käynyt ja pitäis uudestaan alottaa sellainen normaali treenaus, ihan vaan siksi että pysyisi siinä perus hyvässä kunnossa ja siinä samalla ajan kulua:) mä en ikinä ryhtyisi tollaseen touhuun, enkä edes voi ymmärtää miksi pitää olla jotkut liian suuret tavoitteet salilla käymisessä. musta tää oli tosi hyvä postaus niinkun edellisetkin. äsken löysin tämän sun blogin ja liityin lukijaksi:)

  VastaaPoista
 17. Oot niin oikeessa! oon ite 14v tyttö, ja käyn punttiksella kerran viikossa kavereitten kanssa koska se on kivaa ajanvietettä. Mejjänki koulussa on pariki tyttöö jotka kirjottelee blogeihinsa niistä 2-3h treeneistä monta kertaa viikossa.. Mun mielestä tommonen että mennään joka päivä salille ja treenataan 3h, vois alottaa sitte ku on "täyskasvunen" jne, koska eihä me "pikkutenut" tiietä että mikä on terveellistä ja mikä ei. Ja sittehä o näitä 14v tyttöjä jolla on personal trainer, ei vittu!
  Ja tämä on ihan vaan mun mielipide.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan terve asenne! :) kyllä salilla saa käydä, muttei rääkätä.itteensä henkihieveriin.

   Poista
 18. Hyvä, että nuoret ovat innostuneet liikunnasta, mutta touhu alkaa kyllä mennä aika överiksi. Väitän, että suurin osa salilla treenaavista teineistä ei käy siellä siksi, että kasvattaisi kuntoa, vaan ulkonäön takia. Nykyäähän ihaillaan atleettista vartaloa, hoikat ovat sitten rumia laihaläskejä. Ai ja joo, salilla käyminen on tosi muodikastakin!!1

  VastaaPoista
 19. Oon ihan täsmälleen samaa mieltä. Sitä paitsi jos joku vaan sattuu nauttimaan liikunnasta tai haluaa pysyä terveenä, niin miksi se muille kuuluu. Puah minä joogaan kotona ihan vain siksi että se on kivaa, en halua men mihkään, haluun tuntee oloni hyväksi. Eipä liikuntaan tarttee mitään sen kummempia tarinoita.

  VastaaPoista
 20. Sit tähän maniaan kuuluu myös kaikki Adidaksen ja Niken tuotemerkit, koska ilman niitähän lihaksia ei tietenkääbn tule.
  Käyn salilla säännöllisesti viikottain ja tuo lähisali nyt sattuu olemaan täynnä näitä teinityttöjä. Yleensä mitään ongelmia ei ole ollut mutta auta armias kun eilen menin perustopissa, collegeissa sekä joissakin ikivanhoissa kengissä juoksumatolle niin Maija 15v tuli kuta kuinkin antamaan mulle pukeutumisvinkkejä salille :D
  Viereisellä matolla juokseva kaveri sitten päivitteli siinä samalla että ihan turhaan mä salilla edes käyn kun kunto loppuu kuitenkin "tommoselta jätiltä", joten ihan sama mitä mä puen. Kiva yritys kannustaa mutta näh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ilman pinkkiä shakeria on ihan turha odottaakkaan minkäänlaisia tuloksia salilla.

   Poista
 21. Oot kyl niin oikeassa!Ite asun tämmösessä pikkukylässä että täällä ei onneksi miiin paljon noita just yläasteelle päässeitä typyköitä näy, mutta ne muutamat mitä näkyy niin pistää jo hieman miettimään. Esim kun ite olin sen 13 (nyt 16) ja aloin siellä salilla käymään niin tein ihan perusjuttuja, omalla painolla päällä jotku käteen sattuneet verkkarit ja teeppari. Nyt tuonikäiset tytsyt tulee sinne protskupirtelöidensä kanssa tekemään itetehtyä punttiohjelmaa merkkireenivaatteet päällä ja vertailee kaverin kanssa kuinka suurilla painoilla sitä jaksaa tehä... Rikkovat paikkansa kohta jos tuota mallia jatkavat. Toinen ärsyttävä juttu on puntille hengailemaan tulevat murkkuikäiset heput. Pieniä miinuspuolia ilmaisessa salissa...Mutta pointti oli että asiaa puhut(taas)! :)

  VastaaPoista
 22. Ehkä tää on parempi trendi kuin se ettei uskalleta käydä salilla, koska voi tulla liian isot lihakset. Ja personal trainerin hankkiminen voi olla hyvä juttu, koska se pystyy avustamaan, että liikkeet tulee oikein tehdyksi.


  Ainiin mitenköhän sen lihasmassan kasvu naisille onnistuu ilman pillereitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syömällä ja treenaamalla oikein ja paljon :)

   Poista
  2. Kyllähän se jonkin verran noin kasvaa, mutta kehonrakentajaksi ei varmaan noilla ohjeilla pääse saatikka edes fitness kisoihin...

   Poista
  3. are you fucking kidding me :D

   Poista
 23. http://infitnessandinhell.blogspot.ca/2013/02/metabolinen-tuho.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kannattaa lukea! Laittaa ajattelemaan

   Poista
 24. Oon kyllä samaa mieltä! Eniten mua kyllä ärsyttää itteäni se, että nää fitnessintoilijat valittaa peruspulliaisille ruokavaliosta. Esim ettei puuroo, ruisleipää tai banaanii kannata syödä blabla... :DD Ja tuntuu myös siltä, että tää salilla käyminen on monen mielestä ainut oikee tapa harrastaa liikuntaa :D Vaikka toisaalta onhan se lihaksikas kroppa terveempi ihanne kun anorektisen laiha... Mutta rajansa kaikella kuitenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sit kun katsotaan niitä ihan oikeita fitnessurheilijoita, niin kyllä ne vaan kaurapuuroa syö aamulla, sitähän kai oikein suositellaan. Kisadieetit on varmaan asia erikseen, olettaisin. Samoin nyt on joku porukka keksiny, että hedelmät on epäterveellisiä, koska niissä on SOKERIA. Täytyy sanoo että aika monta omenaa saa ihminen puputtaa, että voidaan puhua sokerin haittavaikutuksista. :D

   Poista
  2. "Nää 50kg ylipainoa tuli ku söin joka päivä liikaa omppua ja appelsiinia" :'DD

   Poista
 25. Jos joku on aikuisten urheilulaji, niin se on mun mielestä kyllä just tää fitness. Salitreenissähän ei ole sinänsä mitään pahaa, mutta fitness voi tämmösenä äkkivillityksenä olla oikeesti vaarallistakin, jos ei tarkkaan tiedetä, mitä tehdään. Ja kun se muutos mihin pyritään on usein niin nopeeta. "Eka läskit pois ja sit vuoden päästä kisalavoille!!!" Ei voi olla terveellistä, varsinkaan nuorille. Mikähän tässä fitnessurheilussa ihmisiä edes hämää, kun eihän kai kukaan sano jääkiekosta tai pikajuoksustakaan samaa? Siis että vuodessa mahdollinen ylipaino ja läskit kehosta veks ja samaa vauhtia kilpatasolle, kun huomioidaan että kyseessä on tosiaan teini-ikäinen, uutta lajia aloittava ihminen, jolla on elämässä muutakin kuin liikunta (toivottavasti).

  Salilla käyminen ja terveellisesti syöminen ei sinänsä tosiaan ole pahasta, mutta ihmisillä tuntuu menevän aina kaikki niin ääripäihin, että joko tehdään täysillä ja tosissaan ja kilpatasolla tai sit ei mitään. Ja juu, salitreenihän ei voi olla tehokasta, jos sitä ei tehdä ammattilaisen suunnitteleman ohjelman mukaan.

  VastaaPoista
 26. Oon ihan samaa mieltä :D kävin joskus vuosi sitten viimeksi salilla kun epätoivosesti koitin raskauden jälkeistä mahaa pois - turhaan. Pitäis alottaa perus lenkkeilyt ja lihastreenit taas kotona mutta hyi j**alauta ikinä en laittais itseeni fitnesskuntoon :D:D jos tän makkaran sais pois nyt vaan niin hyvä tulee. Tavoitteena on 6kk sisään olla "rantakunnossa" kun lähdetään floridaan, muttamutta.. eih.

  VastaaPoista
 27. ASIAA SAATANA! Tän ilmiön huomaamiselta ei tosiaan oo voinu välttyä ja odottelinki innolla koska sulta tulee moisesta pari valittua sanaa. ;-)

  VastaaPoista
 28. yks mistä voisit kirjottaa ois tää nykynuorten aivan järkyttävä nettitappelu. siis oikeesti, mulla menee kylmät väreet kun jotku pennut alottaa kunnon kissatappelut, KIJOTTAA CAPSILLA "VITUN LEHMÄ TUU TÄNNE SANOO MÄ NIIN TAPAN SUT JA SUN MUTSIS OIKEESTI VITTU EI KANNATA TULLA MUN LÄHELLE KOSKA SAATANA SULTA TIPPUU SILLO LEGOT SUUSSTA JA NAAMAS ON NII KARSEES KUNNOS ETTEI ISÄSKÄÄ TUNNISTA" tän jälkee vielä vedetään kunnon teiniraget ja muita kavereita mukaan puolustamaan yhtä kavereistä, ja perusteluksi tulee vain "KOSKA MUN HANIPÖÖKULTAMUSSUKKA BFFÄÄ SÄ ET VITTU HAUKU, VASTAAT SIITÄ VITTU MULLE JOS SEN TEET" . siis en tiiä onko oikeesti kotikasvatus menossa noin huonoon suuntaan vai mistä tämä johtuu. mulla ei IKINÄ ois tullu mieleenkää sanoo noin kauheita asioita kellekkään vaikka kuinka vituttais. siis oikeesti, eikö lapset ymmärrä sellasta käsitettä ku kunnianloukkaus ja uhkaus? niistä molemmista on mahdollista nostaa syyte. oonko mä ainut vai onko muutkin huomannu tälläsen järkyttävän ilmiön niin keskustelupalstoilla, fbssä kuin ihan vaan vaikka oman lapsen (ollessa uhrina) kohdalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. omalle kohdalle on tollanen osunut. joskus 7 tai 8lk joku kaveri jonka kanssa "pysty" oleen vaan tietyssä seurassa tai kaksin, hän sitten tuli mulle tollasia uhkailemaan facessa ja mietin vaan että mitäs helvettiä ja mitä oon muka tehny :D myöhemmin sain kuulla että olin kuulemma haukkunut tämän kaveria huoraksi joskus, hassua kyllä en ollu ikinä kuullutkaan henkilön nimeä, haha. tän jälkeen ei olla puhuttu hän vaan joskus moikkailee, mutta itse en jaksa vaivautua, mitäs silloin alkoi uhkailla ja lisäksi ennen kuin oli selvittänyt olinko haukkuja minä jos edes kukaan oli ketään haukkunutkaan.
   - sini

   Poista
 29. mä ymmärsin tän sillee että nuoret ei sais käyä salilla, mutta hetken mietittyäni hoksasin että meinaa vissii just niitä jotka ostaa niken saliturboX tennareita jotka mätsää kireisii salipöxyihin, olevinaa mussuttaa niitä patukoita, ottaa kuvia mätsäävissä vaatteissa puntti käes ja tissit tyrkyllä, joitai jotka luulee treenaavansa perfect mutta hetken seurattua niitten puuhaa, huomaa mitä se seki salilla käynti muka on:D

  VastaaPoista
 30. uu taas täyttä asiaa! Just kaverin kans pohdittii että oltiiko me jotenki ¨liian nuoria¨ pari vuotta sitte tajuamaa sitä että kaikki käy salilla, mutta päädyttiin siihen että tosiaa nykyää kaikki on nii pirun fitnessmujuja ja kehonrakentajajätkiä!

  VastaaPoista
 31. Onneksi ammattikorkean salille ei pääse muuta kuin opiskelijat :D

  VastaaPoista
 32. Lihaksikkaat naiset on edelleenki jotain niin kamalaa!! Kun ei isot lihakset miehilläkään kivan näköisiä ole...

  VastaaPoista
 33. ite oon kaupan kassalla töissä ja oon huomannut näitä dietti-ilmiöitä. Varsinkin maitorahka loppuu hyllytyksen jälkeen todella nopeasti ja myyn päivittäin kuvailemillesi ihmisille erilaisia protskutuotteita ja dieetti patukoita.

  en tiedä oliko tässä joku pointti, mutta sanoinpa vaan :D

  VastaaPoista
 34. TÄÄÄ!!!!!!! kiehuttaa!!! ei mua sinänsä se, että porukka käy siellä salilla - ihan sama mulle ketä siä on ja minkä ikäsii ja mitä tekee, jos ei mua häiritte. Mutta se hirvee hekuma siitä bikinifitneksestä ja että kyllä hoikat ny on rumia ja joo linkkaillaas vähän kuvia kun on kisalavalla pari muikkelia pyllyt pystyssä vs. jonku hoikan vanhemman ihmisen pylly "kumpis näyttää paremmalta miettikääs sitä;;))))" kuvatekstin kera.

  Ja se, että maitorahkaa on pakko syödä. Vaikka ei millään maistuis niin sitä on pakko syödä. Oon kuullu porukan sanovan näin ihan tosissaan, herranjumala!!! hyvin on eletty sitä ilmankin ja jos sitä proteiinia on pakko vetää ihan jatkuvalla syötöllä niin saa sitä muualtakin!
  Ja se että kaikkien on pakko käydä salilla koska "joo juokse sää vaa, kroppas näyttää ihan paskalta jos vaan tollai kuntoilet ja teet jotai normi lihas liikkeitä"
  ja ne kaikki palkkarit jne jonku naurettavan reenin päälle jossa ei tullu ees hiki... joo hyvähyvä et sää ilman tota pärjäis..
  ja ne kuvat sieltä salilta sun pienen long champ pussukan kanssa hashtag #gym#fit#fitnessgirl #health #healthylife #fitnessforevahh

  jne.jne. tästä ois niin paljon sanottavaa:D

  VastaaPoista
 35. Oikeesti kuntosaleista on tullu sellanen muotipaikka! Huhhuh, kun sitten joku ylipainoinen ihminen tulee kuntosaliin, jotta saisi itseään parempaan kuntoon. No siinähän käy niin että kaikki nää vitun langanlaihat tyypit kattoo ja tuumaa: "Mitä vittuu toi tekee täällä?! Kauhee valas". Oon saanut semmoisen kuvan, että pitäis olla hyvässä kunnossa jo, ennen ku kehtaa mennä salille!

  Voiha vittuje kevät :D

  VastaaPoista
 36. Ihana postaus <3

  Todellakin se on joillekin mimmeille se hyväksyttävä syömishäiriö, ihan yhtä sekasin siinäkin ollaan ja vahdataan kaloreita.. Jännä että yleensä nää pahimmat tapaukset on just niitä anoreksiasta "parantuneita"..

  Ei siinä mitään, terveellisempää se tuo sekoilu on, mutta ei siinä mistään oo parannuttu..

  VastaaPoista
 37. oon tätä blogia seuraillu hiljaisena jo jonki aikaa ja nyt tuli semmone postaus, että pakko oli jotain kirjottaa!

  käyn itsekin salilla, kuntoilen ym. sillä tahtiin miltä itsestä tuntuu hyvältä ja todella pistää päreet kiehuun kun joku juuri ja juuri teini-ikään yltänyt pikkukimma tulee vikiseen viereen, miten en osaa tehdä sitä tai tätä oikein, koska mulla ei ole isoo habaa, täydellistä sikspäkkiä tai muuta. On nimittäi näitä täällä peräkylässä jonku vertaa.
  Sitten on saatu potkia kavereita anoreksian partaalla syömään, revittyä pikkusiskoa kolmen tunnin saliputken jälkeen pois sieltä puntilta jne.

  että ihan vaan oli pakko avautua kun vituttaa se, että kun itse kuntoilee vaan pysyäkseen perushyvässä kunnossa ja terveenä.. ei mulla sen tärkeempää. teki mieli vaan kertoa :D

  VastaaPoista
 38. Se on tottakai hieno juttu että teinitkin kuntoilevat, mutta fitnessurheilu on kyllä sen verran rankka, tavallaan sairaskin laji, ettei teinien kannata kokeilla sitä. Mitä mieltä olet Jenni, onko tää koko suomen tunteman Jutta Gustafsbergin ohjelmat lietsoneet tätä villitystä? Ku sitä kattoo niin monenmoiset tallaajat, ja siinähän just selitetään että "jep täs on tää mun tuhannen kalorin kisadieetti". Mun mielestä siinä ohjelmassa otetaan käsittelyyn liian vähän fitnessurheilun haittapuolia, ja siks teinit innostuu siitä niin jumalattomasti ku koko touhu näyttää niin siistiltä ja glamourilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisadieetti on tasan niin kroppaa rasittavaa, että on järjetöntä, että moni luulee sen olevan jatkuva, jokapäiväinen juttu. Silti monista artikkeleista saa kuvan, että se 1200 kcal päivässä, vähintään 1,5 h päivässä salireeniä, ei hedelmiä, ei perunaa, ei pastaa, pelkästään parsakaalia, kanaa, bataattia, tummaa riisiä, maitorahkaa ja palkkareita. Hyvä että mausteitakaan saa käyttää. Ok aikuiselle, joka noudattaa tuota dieettiä VAIN sen kisavalmistelun ajan, mutta voi kamala jos kukaan aikuinen tai nuori syö noin ja treenaa noin jatkuvasti, saati sitten että nuori noudattaisi ylipäätään.

   3,5 vuoden salitreenin (nuori aikuinen kyseessä siis) jälkeen tajusin, että hei, mää tarviinkin enemmän kaloreita ja jos syön paremmin (enemmän ja huolettomammin) ja treenaan sillein ettei tuu itku kun ajattelee salille menoa mutta silti sinne on pakko mennä, vaan menee sen takia että HALUAA, ohhoh, kroppakin näyttää paremmalta! Kappas.

   Fitness on jees laji joillekkin, muttei sovi kaikille ja se voi olla äärimmäisen vaarallistakin. Järki käteen.

   Poista
 39. Tunnistan yhden mun hyvän ystävän tosta tekstistä, ei syö juuri mitään mutta salille menee todella usein. Jos yrittää puhua siitä kuinka kuuluis syödä, ihan normaali ruokavaliolla siis, tukkii korvat ja ei kuuntele. Siihen on iskeny tää muotivillitys, onhan se yks näistä 15 vuotiaista...

  VastaaPoista
 40. Hitsi ku oisin halunnu jakaa tän fb:ssä mut se herjaa vaan et tää on roskapostia.... Mutta täyttä asiaa puhut, ilmiö koskee pikkulikkojen lisäksi myös n. 20-25v. muijia!

  VastaaPoista
 41. Täällä päin vittu kaikki tenut on niiiiin fitnessbiatch, maitorahkoja ja raejuustoa naamaansa mättäviä kanasalaatinpalvojia ettet jumalauta silmiäs uskois... ja kun heiltä kysyy tarkemmin esim reenailun perusjuttuja, niin pian saa selville että "no siis emmä tiiä, aluks kävelen ja sit meen crosstrainerille... :D emmä siel kehtaa rupee ähkii ja hikoilee" MITÄKÖHÄN VARTEN SE KUNTOSALI ON?

  Srsly. Kaikki omalla tyylilään, mutta se että tiedät banaanin kalorit ei tee susta mitään ravintoterapeuttia. Kiva kuunnella ruokalassa kaikkea ruokalässytystä kun neiti on vähän käyny vilkasemassa kaloritaulukkoa netissä hehz hehz.

  VastaaPoista
 42. haha,monet varmasti valehtelee tekevänsä sitä tätä tuota 5 kertaa viikos salilla,mutta oikeesti ne menee sinne salille vaan kuvailemaan kuvia instagramiin kuinka siistiä on olla punttisalilla vaikka ei oikeesti tee mitään :D

  VastaaPoista
 43. Tää teksti osui kyllä niin oikeaan! Just eniten vituttaa se, että saleille ei nykyään meinaa mahtua kun ne on pullollaan jotain pikkulikkoja, jotka polkee vähän kuntopyörää ja tekstailee samalla. Sit mennään tekemään pari hauiskääntöä ja otetaan peilin kautta kuvia jotka voi sit illalla laittaa omaan treeniplokiin muiden ihailtavaksi, voi morjens... En nyt tosiaan väitä olevani mikään fitness-muija, mutta kyllä mä käyn salilla ensisijaisesti treenaamassa enkä pönkittämässä egoani tai näyttämässä hyvältä. Ja jostain 1000 kcal "fitness-ruokavaliosta" en viitsi edes puhua, pistää vihaksi ihmisten typeryys :(

  VastaaPoista
 44. AAAAMEN!
  Tähän "sali teinejä täynnä" hommaan on ratkaisu se, että menee punttikselle jossa on paljon karvaisia miehiä. Ite käyn semmosella punttiksella, jossa on paljo isoja korstoja ja siellä teinipimatsuja harvoin näkyy. Mut veikkaan että täällä Oulussa joku Hukka tai Liikku vetää enemmän 15- vuotiaita crosstrainerille. Ei siinä, sali jossa käyn on tosi hyvä ja monipuolinen, ja saapa neuvojakin korstoilta jos jotain liikettä veivaan väärin. :D

  Mut tosiaan, siitä bikinifitneksestä on tullu joku outo kiiltokuva: ei muisteta,että ei ne kilpailijat niin tiukoissa kuoseissa ympäri vuoden ole ja kovaa työtä ja aikaaki se vaatii- ja lihaksen kasvatuksessa kyllä rasvaakin kertyy. Eiköhän toi humu laannu kun tajutaan, että ei se muskula kuukaudessa kasvakkaan kauheita määriä ellei- syö nappeja. Tammikuussa saleilla jo parveili näitä "uuden elämän alottaneita" mut tähän mennessä jo aika moni hyytyny eikä punttis ookkaan niin täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on tosiaan hassua, että nää teinit ei voi treenata missään missä on vanhempia miehiä :D "hyi salil oli joku KARVANEN _vanha_ (30v) pedofiili(!!!) joka katto mua ku tein jalkaprässii, oksettaa!!" karvaisuus ja viiksekkyys on yleensä teineille semmonen viikset=irstas pedofiili. :DD

   Iiihan varmasti se vanha setä 30v on juuri sinua kuolannut ja tuijottanut, ei ole mahdollista että katseenne vain sattuivat kohtaamaan (joka muuten on melko yleistä omg) ja sinulla on vähän turhan isot luulot itsestäsi.

   Poista
 45. WORD! Juuri tätä olen ihmetellyt jonkin aikaa ja luullut että vain minussa on vikaa ja olen laiska/kateellinen/whatevs (nojoo ehkä olenkin) mutta KIITOS että otit asian puheeksi!

  VastaaPoista
 46. http://treffit.suomi24.fi/profile/224947 oonko vääräs vai onks tos sun kuva :O ?

  VastaaPoista
 47. Cheerleaderit ja voimistelijathan on tunnetustu niin tikkuja. että oli kyllä aina huono vertaus tällä kertaa!

  VastaaPoista
 48. Mua lähinnä vituttaa tää teinien trendi et sitä salillakäyntii ja vitun fitnesshealthylifestylepaskaa täytyy jotenki todistella tyyliin instagramis as if oisit jotenki helvetin läski jos et todista instassa käynees tänää salilla ja polttanees taas miljoona kaloria <3 jatkuvasti näkee tutuilt näit kuvia et tässä mun juoksumatto, juoksin 30min, tässä mun kalorinkulutus ja tässä jumppamatto ja mun tosihienot überkalliit niken salikengät ja välipalaks vähä maitorahkaa raejuuston kera vittu namnam. imo salilla keskitytää treenaamiseen eikä ittensä kuvaamiseen peilin kautta... mut joo omalki salilla ruvennu näkee noita ehkä 13v reppanoita jotka haahuilee siel päämäärättömästi eikä tiedä mitä tekis. pahaa tekee kattoo ku siel riuhtovat hirveillä painoilla väkisin. avautuminen on päättynyt :-D

  VastaaPoista
 49. Jenni tsekkaa asap sun meili, siellä on viestiä mistä sun pitää olla tietonen. :)

  VastaaPoista
 50. toi on nii totta! oon muuten samaa mieltä sun kaa! mut esim mä, oon viistoista ja mä harrastan sellast lajii mis pitää olla lihasta ja hyvä kunto ynnä muuta... käyn joukkueen kaa seuran "yksityisel" salilla joka keskiviikko ja tehään samaa sarjaa, ihan normi urheilu vaatteissa. Kaikki 15 vuotiaat salilla käyvät ei oo ylimeikkaavii bikini urasta haaveilevia pikkulissuja.... oot muute aivan mahtava kirjottaa !!! :DDD

  VastaaPoista
 51. ja plus sarjat mitä tehään voi myös tehä ihan kotona, sali on vaan hyvä paikka missä voidaan koko joukkue yhessä tehä ja stempata kavereita! ja tähtäin ei oo alipaino taan terveys ja hyvä kunto. nuorenahan juuri rakennetaan perusta hyvälle lihaskunnolle :)

  VastaaPoista
 52. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 53. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 54. Go Jenni! Oon jo jonkun aikaa seurannut sun blogia näin anonyyminä ja tää juttu jotenki pompahti mun silmiin. Oon niin samaa mieltä! Yhtäkkiä kaikkialla missä käy on näitä nk. tulevia fitnessmalleja, joka tuutista tulee jotaki kuntoiluun/ruokavalioon etsetera liittyvää ja rupee mietityttää että mitä tästäkin tulee..
  Ite alotin kans salilla käynnin tuossa joskus tammikuun alussa iha siks että kunto kohoais ja itellä olis parempi fiilis. Tolla salilla missä ite käyn (koulun kuntosali) ei nyt pahemmin noita lissuja käy mutta on pari langanlaihaa tyttöä jotka tulee sinne sillon tällön vaan pikkusen "treenaamaan pebaa" ja "vähä reisii" täydet meikit naamalla (välillä farkut ja pitsipaidat päällä..) ja sit mulkoilee munkaltasia jotka vetää pää punasena ilma meikkii, hiukset mite sattuu päällä t-paita ja paskaset kollarit :DD pelkääköhä ne hikoilua vai mikä siinä o..
  En tiiä oliko tässä viestissä mitää järkeä mutta enihau, HIANO POSTAUS :) !

  VastaaPoista
 55. itse luokittelisin tämän ääritapauksessaan syömishäiriöksi.. oma anoreksiani nimittäin alkoi juuri tuosta ; salille > syödään maitorahka+salaatinlehti > crosstraineria kotona > kurkkua ja tomaattia..
  siitä se sitten lähti. laihduin 25kg ja päädyin osastokierteeseen vuodeksi.
  en tarkoita että kaikille näin kävisi (tuossa fitnesshelvetissähän juuri tavoitellaan lihasvartaloa) mutta näinkin VOI käydä.. joten pliis kaikki 15-v salihirmut, syökää monipuolisesti ja terveeksi älkääkä tehkö salilla käymisestä pakkopullaa.. siinä vaiheessa kun huomaat illalla itkeväsi kun et kerennyt salille, ja teet yöllä ohjelmaasi, huomaat että kaikki ei ehkä ole ok

  VastaaPoista
 56. edellinen anonyymi vielä: ja terveellä syömisellä tarkoitan että ei pelkkää protskua ja minimaalisesti kaloreita.. oma "terveellisen" kuvani vääristyi ja luulin että se tosiaan oli sitä terveellistä

  VastaaPoista
 57. Mielenkiintoisia pointteja, ja olet kyllä oikeassa monessa asiassa. Nykyään pidetään yleisesti arvossa sitä että pitää huolta kropastaan ja jopa tyttöjen punttailu on tosi cool. Jokaisen kaveriporukasta löytyy vähintään yks bikini fitnekseen treenaava muija. Mutta haittaako se. Tai siis mitä sitte. Onko tää vaan semmonen "hähää mäpä tein tätä jo ennenku muut tajus" -leijuminen?

  Vielä sitten että puhutaan syömishäiriöstä tässä asiassa. Jep, yläasteikäiset tytöt ja 1000 kalorin "ruokavaliot"... vittu herätys.

  Joku anonyymi linkkas tän tekstin mun blogiin, koska mulle on nyt tullu sali-innostus ja ekaa kertaa ikinä terve ja hyvä suhde liikuntaan ja ruokaan, kaiketi hän halus sit viestittää jotain tällä. Ja viesti meni perille. No, mitä sitten että teen niin kuin tosi moni muukin nyt ja "trendin mukaisesti" tavoittelen vähän lihasta. Jos huvittaa ni huvittaa.

  Mut hyvä teksti, hyvii ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että sen anonyymin tarkotus oli tarttua tohon bikini fitness -asiaan. Se ainakin itselle tuli mieleen, kun kävin blogistasi lukemassa.

   Poista
  2. Jep, näin mäki aattelin. No mun kohalla toi on todennäköisimmin vaan puhetta, mutta anonyymi tuskin sitä tiesi kun ei mua tunne heh :D Mut kyl teki hyvää lukee tää teksti, ja anto lisäperspektiivii asiaan:)

   Poista
 58. Jenni, itse sanoit kuinka sua ärsyttää, kun käyt salilla ja kaikki olettaa sun tavoittelevan fitness uraa, ja muutenkin kaikki salilla kävijät leimataan pyykkilautavatsaa treenaaviksi. Sitten yleistät kuinka kaikki nuoret haluavat olla 100 kilosia kehonrakentajia. Onko vähän ristiriitaista? :D Teitä aikuisia ei saa yleistää, sillä kaikki teistä ei treenaa noin tavoitteellisesti? Mutta meitä nuoria saa vai, ollaan kaikki ihan tyhmiä, tietämättömiä, anorektikon sairaita jotka haluaa päästä bikinifitness malliksi. Huhhuh. Tai sit jos ei olla noita "rahkaraejuustofitnessprinsessoita" niin olllaan sitten "pullaamössösohvaperunoita", joilla jenkkakahvat ja maha tursuu vaatteiden välistä niinkun joku täällä oli kommentoinut. Oikeesti, te olette aikuisia, miettikää vähän mitä kirjoitatte.

  (Osa oli kyllä ihan järkeviä mielipiteitä, ja kyllä, tiedän että väärin syöminen ja treenaaminen on vaarallista, mutta silti!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tunsit piston sydämessäsi, postaus osu ja uppos.

   Ei vaan, huumori on vaikea laji. :-)

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!