HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tee-se-itse

Nykyään kaikki tavarat huonekaluista elektronisiin laitteisiin joutuu itse kokoamaan kotona tai ainakin puuhastelemaan niiden parissa asennellen tuntikausia. Lähes kaiken voi tehdä "kätevästi kotona" tai "koota helposti itse". Netistä kun nykypäivänä saa mitä vaan lisähiuksista hampaidenvalkaisuun. Ravintoloissakin saat itse lajitella astiasi ja biojätteesi oikeisiin ämpäreihin ja kaupassa piipata omat ostoksesi itsepalveluna - ihan itse! Silti maailmassa on paljon asioita, joita ei ole vielä tajuttu ryhtyä myymään kotiin koottavaksi tai asennettavaksi.

Silikonit. Miettikää kuinka kätevää olisi tilata vaikkapa HobbyHallista mieleisensä kokoiset silarit ja asennella ne ihan kaikessa rauhassa kotona paikoilleen. Settiin kuuluisi toki myös puudutusaine, karhunlankaa ja neula, unohtamatta kirurginveistä ja opastus-dvd:tä. -Nännit myydään erikseen!

Hampaiden irroituspihdit. Monet ikäiseni painivat tällä hetkellä helvetillisten viisaudenhampaiden ja niiden poistamisen kanssa. Hammaslääkärijonot ovat tajuttoman pitkät ja yksityisellä se on monen sadan urakka. Miksei tätäkin siis voisi tehdä kotona? Äkkiäkös sitä hampaan kiskaisee irti ihan vaan iltapuhteiksi. Puudutusaine maksaa toki hivenen ylimääräistä, mutta kovemmat kaverit voi kokeilla ilman.

Maali. Siis jääkiekkomaali. Se, kun se kiekko menee sinne maaliin. Ja miksikö? Monesti kuulee, kuinka penkkiurheilijat haukkuvat jokaisen maalin ja varsinkin epäonnistuneen maalin, jonka Suomipoika verkkoa kohti laukaisee. Joten olisiko kaikille vaan parempi, jos itse saisi näyttää ja tehdä itse parempi? Settiin kuuluu maila, maali ja torni nuuskaa. Jos näkyviä tuloksia ei tule (=häkki ei heilu haluttuun tahtiin), kahden viikon palautusoikeus pätee tässäkin tuotteessa.

Kokeet, siis terveydenhoidolliset kokeet ja testit. Olisihan se helppoa vain tilata netistä isyys-, papa- tai verikoesetti, puhumattakaan sukupuolitautitesteistä tai pissan tikuttamisesta. Sitten laittaa näyte menemään kohti oman kylän labraa ja ei muutaku tuloksia odottelemaan. Parasta olisi, jos saisi mukana ohjeet analysoida koetuloksia, jolloin näytteitä ei tarvitsisi lähetellä mihinkään.

Itse olisin myös tyytyväinen, mikäli puhelimiin saisi röntgen- tai magneettikuvasovelluksen. Onko selkä jumissa, mutta terveyskeskuksen jonot päätähuimaavia? Ei hätää, kevyt varjoainekuvaus toimii älypuhelimen sovelluksella ja siihen tilattavalla setillä, jonka sisältö määräytyy kuvauksen laadun mukaan.

Mitässää haluaisit tehdä itse, ammattilaisen sijaan?

14 kommenttia:

 1. Rasvaimu ois niin kätevä tehdä itse.

  Vai onks se jo mahdollista tehdä niin :o

  VastaaPoista
 2. Mut miten ois munuaisten siirto kotona? Jos vaikka sisko tarviaa ni mitä sitä kirurgille lähtemään, kun semmosella vitunmoisella mattoveitellä vaan maha auki ja plumps.

  VastaaPoista
 3. Mut noita koti-isyystestejähän on jo! :D et eiköhän kohta noita muitakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainiin salkkareissaki oli! mut onko sellasia jossa saa sen tuloksen selville ilman terveydenhuollon ammattilaista? :o

   Poista
  2. myöskin sukupuolitautitestejä on kotiversioina.. :D Mut neki pitää (käsittääkseni) lähettää iha oikeesee labraan.. :D Sinänsä ihan näppärä ku toi klamydia vissii on suomessaki iha oikee ongelma.. :F

   Poista
  3. ja verikokeita voi tehdä kotona!!

   Poista
 4. Kotona tehtäviä testejä on ainaki mm. keliakia... sen saa selvilleki jo heti :D

  VastaaPoista
 5. Jääkiekkomaalit on ratkaistu, nimittäin ainakin motonetistä saa parilla sadalla oman kotiinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. et tainnut ihan käsittää tota maalin pointtia?

   Poista
 6. Hihi monissa neuvoloissa pissataan purkkiin ja tutkitaan ite se virtsa sellasella liuska-testillä. Pk-seudulla ainakin. :) Joissain paikoissa myös mitataan ennen käyntiä aulassa itse verenpaine ja paino. Herää kysymys, että mitä hitsiä se terkka sit tekee? Mittaa mahan ja höpöttelee mukavia? Aikamoiseks liukuhihnatoiminnaks on "maailman paras neuvolasysteemi" menossa.

  VastaaPoista
 7. Kroppaan sellasen anturan joka kertois kun joku maksa arvo tms heittäis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattais kilistä lujaa viikonloppuisin.

   Poista
 8. Heh :D Röntgen- ja magneettikuvia vissiin pystyy jo itse kattomaan omasta älypuhelimesta, mut saattaa mennä jokunen vuosi ennen ku ne kuvausvehkeet pienenee taskukokoon - nykyisin kun niihin tarvii parin huoneen verran tilaa.

  Mulle kelpais kans noi hampaiden irrotuspihdit, ja ihan ekana haluaisin sellaisen suuhygienistin työkalun jolla poistetaan hammaskiveä! Miks niitä ei myydä apteekissa? Ei tarttis aina maksaa siitä riemusta et joku sadistinen täti raapii ikenet verille...

  VastaaPoista
 9. en oo varma ootko jo kirjottanu tästä aiheesta, mutta ois huippua ku tekisit postauksen siitä ku nykyään kaikilla parikymppisillä pitäs olla jo tyyliin täydellinen avioliitto, lapsia, iso perheauto ja omakotitalo VÄHINTÄÄN suunnitteilla. :D ja sit jos ei oo niin ei helvetti sitä painostusta ja utelua.... ja sukulaisissa käyminen se vasta suurinta riemua onki ku pitäs hyppyyttää polvella joka helvetin pikkuserkun kaiman kummin vauvoja ja koko suku tenttaa vieressä että JOKOS ON VAUVAKUUMETTA, JOKOS????!!1

  joo, eipäs mulla muuta... :----D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!