HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 8. huhtikuuta 2013

matkailu avartaa

Nuoria kannustetaan lähtemään ulkomaille tai edes toiselle puolelle Suomea opiskelemaan tai puuhastelemaan jonkin sortin hanttihomma, koska matkailu avartaa ja lässynlässynlää. Mitäpä jos ei kiinnosta pätkääkään?

Mä itse en ole ihminen, jota kiinnostaisi yhtään vaihto-oppilaskuviot, työpätkät Euroopassa tai mitkään au-pair-reissut. Voin lähteä lomailemaan, mutta en kyllä työnmerkeissä heilumaan minnekään huitsinperseeseen. Ymmärrän, että monet kusevat hunajaa saadessaa em. mahdollisuuksia tai ovat innolla lähdössä pikkupiiaksi Etelä-Eurooppaan tai blokkaamaan Turkkilaiseen yökerhoon. Tai haluavat Jenkkeihin vaihtoon tai kielireissulle Maltalle. Mutta mä ymmärrän myös helvetin hyvin, miksi kaikkia ei kiinnosta.

Siltkin nämä matkailuavartaa-vauhkoojat eivät pysty sitä käsittämään, että kaikkien mielenkiinnonkohteet eivät ole siitä kuuluisasta samasta puusta veistettyjä. Kaikki haluaa matkustella, kaikkien kuuluu hakea kokemuksia sieltäsuntäältä ja kaikkien kuuluu olla innoissaan lähdössä pitkin palloa pyörimään ja etsimään sitä kuuluisaa avartumista. Hauskaa on myös se, että monesti nämä vauhkoojat ovat näitä Teneriffan Suomi-baareissa Kari Tapiota kuuntelevia urpoja. No sepäs vasta maailmaa avartaakin.

Mun mielestä maailmaa voisi avartaa joku kehitysapureissu Afrikkaan tai jumalaton patikointi jossain Jumalan selän takana viidakossa, ei niinkään joku etelässä bilettäminen tai hotellin respassa juoksupoikana oleminen. Tai mistäs mä sen tiedän. Silti veikkaisin vaan, että todellinen kulttuurimatkailu ja astetta karummat olosuhteet ovat niitä, jotka sitä ihmisen mieltä avartavat, ei shoppailu ja ihanat drinksut altaalla.

Mä ainakin olen ihan tavallinen tassukka, joka saa ihan tarpeeksi iloa ja jännitystä arkielämästä tässä kolkossa teollisuuskaupungissa. Kyllä mä lomalle mielelläni lähtisin, mutta en kyllä avartamaan yhtään mitään muuta ku rusketusta.

42 kommenttia:

 1. Veikkaanpa että suurimmalla osalla auppareiksi haluavista typyistä suurimpana intona ko. työhön on päästä maksetulle lomamatkalle, johon vaan sisältyy vähän lasten kanssa rallattelemista ja siivoilua. En tunne itseni lisäksi hirveän montaa au pairia, joka lähtisi tohon hommaan sen työkokemuksen, kielen oppimisen yms. takia, vaan ne maksetut lentomatkat, 400e/kk taskurahat (joka on ihan hyvin, kun mitään elämiseen liittyvää ei tarvii maksaa itse. rahat voi käyttää bailaamiseen. :D) ja vapaat viikonloput + arki-illat voi käyttää johonkin ihan muuhun.

  Mut joo, hauska postaus. Naurahdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Itse lähdin aikoinaan myös au pairiksi, kun Suomen kuviot alkoi ahdistamaan. Ilmainen vuoden pituinen ulkomaanreissu :) Lisäks just se, että siinä vaiheessa kun opiskelut on kokonaan ohi niin elämäntilanne saattaa olla jo sellainen ettei pääse lähtemään ulkomaille varsinkaan noin pitkäksi ajaksi :)

   Poista
  2. Olen kyllä eri mieltä kanssasi anonyymi, itse menen au pairina ainakin hakemaan kielitaitoa ja työ siellä tulee olemaan muutakin kuin lasten kanssa "rallattelua"...
   ja en tiedä miksi en helposti tunnista blogikirjottajan sarkastista sävyä, itse en ennen halunnut mihinkään lähteä, mutta sitten innostuin, en silti "kuse hunajaa":'D vaikka on hauska, ei tarvi olla ilkeä, siinä on vissi ero:-) tai ehkä en vain mitään ymmärrä?

   Poista
 2. Nyt tämä oli muistini mukaan toinen postaus koko blogihistoriassasi, jota et selvästi ole ajatellut loppuun saakka ja joka paljastaa pitkälti kuinka ymmärtämätön olet aiheesta.

  Siis faktahan on, että vaikka sä muuttaisit Lahteen tai Helsinkiin (tai mihin tahansa siis Suomen sisällä), on niissä ihan erilaiset tavat ja sisäinen kulttuuri, kuin mihin sä olet tottunut. Tapa ajatella ja tuoda asioita esiin on erilaiset. Ne on pieniä juttuja, mutta ne huomaa jos viitsii kiinnittää huomiota,- tai viimeistään kun on pidempää asunut paikassa. Yleensä ne on vanhat kaverit, jotka tulee kertoo, kuinka "sä olet muuttunut". Tottakai sitä muuttuu.

  "Mun mielestä maailmaa voisi avartaa joku kehitysapureissu Afrikkaan tai jumalaton patikointi jossain Jumalan selän takana viidakossa, ei niinkään joku etelässä bilettäminen tai hotellin respassa juoksupoikana oleminen. Tai mistäs mä sen tiedän. Silti veikkaisin vaan, että todellinen kulttuurimatkailu ja astetta karummat olosuhteet ovat niitä, jotka sitä ihmisen mieltä avartavat, ei shoppailu ja ihanat drinksut altaalla. "
  - Tottakai joku patikointi yksinään jossain Thaimaan metikössä tai se kuuluisa kehitysapureissu Afrikkaan avartavat ihan eri tavalla maailman katsomusta ja itsensä tuntemusta, kuin ne drinksut sielä altaalla, mutta yhtä lailla ne drinksut sielä altaalla ja shoppailu avartaa. Ne opettaa kieltä ja tapoja, opettaa luottaa itteensä ja selviytymään vieraassa paikassa ja kulttuurissa. Se kieli mitä sä opit koulussa tunnilla tai kirjaston kirjoista, on aivan erilaista kuin se oikea puhuttu kieli, ne tavat ja sanonnat.
  On harvinaisen typerää ajatella, ettei kaupunkilomalla Barcelonassa shoppaillen ja bilettäen opi mitään. Tottakai oppii. Tottakai se avartaa maailmankuvaa. Tottakai se avartaa mieltä.

  Nyt joku roti ja mene sinäkin avartamaan mieltäsi ja kieltäsi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin avartaa mieltäni vaikka lukemalla, tekemällä töitä, opiskelemalla eri asioita, tutustumalla uusiin ihmisiin tai urheilemalla, ei mun tarvitse lähteä kanarialle keikkumaan jos se ei ole lähellä mun mielenkiinnonkohteita.

   Poista
  2. Ja musta on harvinaisen typerää, että ihmisten täytyy lähteä muualle avartamaan maailmaa, vaikka Suomikin on pullollaan tapoja, keinoja ja paikkoja avartaa sitä elämänkatsomustaan. Ihmiset ei näe lähelle, vaan olettaa sen miniloman pariisissa tekevän ihmisestä kypsän ja uudelleensyntyneen, älykkään ja itsenäisen ylsilön.

   Poista
  3. Oon tavallaan samaa mieltä tän anonyymin 10.56 kanssa mutta tavallaan samaa mieltä myös Jennin kanssa. Kaikki matkailu (niin kotimaassa kuin ulkomaillakin) avartaa, ylipäätään kaikki kokemukset avartaa. Mutta ei tietenkään kaikkien ihmisten oo pakko lähteä matkoille jos se ei itseä kiinnosta, koska myös kotona voi avartua. Ei kannata väheksyä toisten valintoja, oli se sitten Kanarian rantabaarissa istuskelua, Afrikassa kaivon kaivamista tai kotisohvalla telkkarin/kirjan/tietokoneen tuijottelua.

   Tajuaakohan kukaan mun pointtia. :D

   Poista
  4. aihetta sivuuttaen, miun hippikaverit ei_vaan_voi ymmärtää miks en lähde niiden kanssa kesäisin reilaamaan eurooppaan ja nukkumaan asemille ja viettämään sekoelämää, niiden mielestä oon ahdasmielinen ja en halua tutustua ihmisiin jne, oon hienohelma kun nukun reissujen ajan sukulaisilla tai hotellissa enkä sylikkäin kymmenen hengen porukassa humalassa juna-asemalla. Ei siinä mitään, en vaan itse tykkää. Mikä vittu siinä on et me ihmiset aina kuvitellaan että se oma tapa on paras ja hauskin ja ainoa oikea ja jos tekee eri lailla, ei vaan osaa.

   Kyllä, tutustun ihmisiin, hankin kokemuksia, reissaan ja tutustun uusiin kulttuureihin vaikka asuisinkin "hyvin". Niillä on joku ihme kuvitelma, että jos ei reissaa niinkun elokuvissa ja käyttäydy kun skinsin roolihahmot nin reissu jää vaisuks ja kyhjöttää vaan hotellissa sängyn alla. Kyllä teen samat asiat siellä ulkomailla kun nekin, teen ne vain puhtaana, hyvin syöneenä ja itselleni kivalla tavalla. Enkä minäkää kellekkään kommentoi että oli varmaa paska reissu kun et ollut luksushotellissa/olit kaupungin sijasta rantalomalla/katsoit vääriä nähtävyyksiä jotka ei kiinnosta ketään.

   Poista
 3. Muakaan ei oo kiinnostanu ikinä lähtee mihinkää vaihto-oppilaaksi, ei vaan kiinnosta. :D Valitettavan moni haluaaki vaihtoon vaan siksi et pääsee hillumaan jonneki lähes ilmaiseksi eikä juurikaan tarvi opiskella tai tehä mitään muutakaan. Kun olin vielä lukiossa, meidän kouluun tuli joku jenkkityttö vuodeksi. Vitut se kehenkää ees yrittäny tutustua, se vaan mussutti sipsejä isäntäperheensä kotona ja lihoi entisestään. Jep jep.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ''Lähes ilmaiseksi vaihtoon''
   Et voi olla tosissas? :D Vaihto-oppilasvuosi maksaa suurinpiirtein kymppitonnin jos lähdet vaikka jenkkilään vaihtoon..
   Ja se opiskelu siellä vasta raskasta onkin, kun kieli on eri, tosin helpotusta annetaan joskus, tietyt opettajat esim. :) Voi jestas, ottakaa nyt herranen aika asioista selvää ennenkun tulette pätemään :D

   Poista
  2. Vaihtariks kun lähtee ni kaikkia tukia saa niin paljon, että se tulee kyllä hyvin pitkältä "lähes ilmaiseksi" itelleen, ts. sun ei tarvii kauheesti säästää omaa rahaa pärjätäkses siellä, varsinkin jos lähtee jonnekin päin Eurooppaa, tai Aasiaan johonkin halpaan maahan. Joku Jenkit nyt on lähinnä poikkeus sääntöön. (Ja tää koskee nyt AMK -vaihtoa (ainakin), kun siitä vaan tiedän :))

   Opiskelun raskauteen en nyt yleisesti ota kantaa, koska se on varmasti tosi henkilökohtasta miten vieras kieli ym vaikuttaa, mutta mmä koin sen aika samantasosena suomiopintojeni kanssa.

   Poista
  3. Olin lukiossa vuoden vaihdossa Kaliorniassa eikä siitä tarvinnu maksaa kun lentoliput + oisko ollu muutaman huntin vakuutus, plus tietty omat reissut ja shoppailut vuoden aikana (töitä ei opiskelijaviisumilla voi tehdä). Asuminen, ruoka ja kaikki koulunkäyntiin liittyvä oli ilmasta, ja lisäksi sain taskurahaa satasen kuussa. Avarsi joka pennin edestä :)

   Poista
  4. noista yliopiston ja amk:n opiskelija vaihdoista, joiden aikana siis ihan oikeasti suoritetaan omia opintoja en tiedä, niiden aikana kai maksetaankin tukia, mutta voin sanoa, että kun itse olin lukiosta vaihto-oppilaana yhdysvalloissa vuoden niin en kyllä saanut mitään tukia, maksoi sen kymppitonnin, plus tietysti taskurahat. että ei todellakaan ole vaihto-oppilas vuosi lähes ilmainen!!

   ja jos nyt tätä postaustakin kommentoisin, niin kukin saa mun puolesta avartua ihan niin kuin tykkää. ja jennin kanssa olen samaa mieltä, että ei nuo kanarian lomat nyt ehkä ihan niitä avartavimpia ulkomaanmatkoja ole, pidempi aika jossain paikallisten kanssa vietettynä niin tutustuu kulttuuriin ja avartuu se maailma sitten ihan oikein olan takaa. mutta toki voi avartaa maailmaa ja kulttuuria ihan kotonakin kirjallisuuden/elokuvien/musiikin parissa. hyvin se avartuu niinkin.

   Poista
  5. Tottakai siihen voi myös sen kymppitonnin hassata, jos menee jonkun kaupallisen järjestön kautta ;) Onneksi se ei kuitenkaan ole ainoa tapa.

   Suomi on täynnä Rotary-klubeja jotka etsivät (lukio-)vaihtoonlähtijöitä sponsoroitavaksi, ja vastaavanlaisia vaihtoehtoja on muitakin. Ajatuksenakin on mukavampi, että 16-vuotiaasta nassikasta huolehtivat kaukomailla ihmiset, jotka työskentelevät vaihtareiden kanssa "rakkaudesta lajiin" eivätkä työkseen, dollarinkuvat silmissä ja todellinen motivaatio muualla. Näin kärjistettynä, ofc.

   Mutta, mutta. Jos tärkeintä on kaikki mulle heti nyt, siitä vaan googleen hakusanaksi vaihto-oppilasvuosi, naps naps eka hakutulos ja kymppitonnin tilisiirto, pappa betalar ja homma hoidossa. Asioihin tutustuminen on kait meitä köyhiä varten :)

   Poista
 4. Miks poistit sen eilisen kuvan? Olisin tullu kateellisena taas sitä ihailemaan mut eipä sitä enää ollu :( Täytyy tyytyä tohon bloggerin lukuluettolon pikkukuvaan ku sieltä se kuva ei onneks katoo :)

  VastaaPoista
 5. Mua vituttaa tollanen kanssa. Miks täytyy pakottaa kaikkeen, jos sitä ei itse koe tarpeelliseks. Vituttaa myös se, että patistetaan aina muuttamaan pikkupaikkakunnilta pois, itse viihdyn täällä omassa pienessä kylässäni vallan hyvin. Muualla on kiva reissata ja nähdä uusia maisemia, mutta ei mua kiinnosta hevonvittuakaan lähtee täältä mihinkään, niin miks tarviis lähtee? :-D Antaa jokasen nauttia omista jutuistaan ja olla vaikka poistumatta kotoa ollenkaan, jos sille tuntuu. Itse en olisi edes tarpeeksi itsenäinen ja oma-alotteinen tai rohkea, että edes pärjäisin jossain ulkomailla :D Yksin ainakaan..

  VastaaPoista
 6. Ja oot tosi ahdasmielinen juntti jos et ole kokenut Kanarian Suomibaareja. :D Pisti hyvin paljo vituttamaan, ku kerran kerroin kaverille miten haluan lähteä kesällä kiertelemään Suomea ja ehkä poiketa jossain naapurimaassakin. "Eikse oo tosi tylsää? Eihän täällä ja Pohjoismaissa oo mitään jännää?" No ei varmasti ole jos pidät ne silmät kiinni ja olet asenteella "Suomi on paska maa, täällä ei ole mitään!!"

  Se on itse asiassa aika harmi, että ihmiset ei ymmärrä miten hieno paikka Suomi oikeasti on. Tuskin kukaan on kolunnut tätä maata läpikotaisin. Jos vaan viitsisi edes vähän avartaa mieltään muutenkin kun ulkomailla, niin täältä löytäis hirveästi kaikkea mahtavaa. Lisäksi lentäminen on epäympäristöystävällistä. Mua ei ittiä henkilökohtasesti kiinnosta tippaakaan mennä makaamaan johonki hotellin altaalle tuhansien kilometrien päähän, mutta mikäpä siinä jos muut kokee sen avartavana kokemuksena. Jos mä noin kauas lähtisin, niin kyllä ottaisin sitte maasta ja kulttuurista kaiken irti. Enkä nyt tarkota tällä mitään yökerhoihin tutustumista, vaan kiertelyä ja kaartelya, uusien makujen maistelua, nähtävyyksiä ja museioita ja muuta sen tapasta. Näin köyhänä ihmisen mua kauhistuttaa se, miten ihmiset oikeesti lähtee ulkomaille asti ihan vaan ottaan arskaa ja ryyppäämään :/

  VastaaPoista
 7. Noin kiihkeästi kirjoittaa vain se, joka on jotenkin katkera niille, jotka ovat nähneet maailmaa. Pelottaako vai miksi jaksat keuhkota?

  Mäkään en diggaa sauvakävelystä, mutta mietin vaan mikä ihme sais minutkin kirjoittamaan noin tulikivenkatkuisen kirjoituksen lajin harrastajista?

  Niih ja matkailu rikastuttaa elämää ja auttaa ymmärtämään erilaisia valintoja elämässä ilman, että raivostuu erilaisuudesta.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä valitus on tän blogin idea? :D

   Poista
  2. Aa totta, taitaa Jenni olla myös katkera teineille, typeränimisille lapsille, salkkareille, cosmolle, armeijan käyneille, asiakaspalvelijoille, jnejne. Miten se nyt muuten jaksais keuhkota ja kirjottaa niin kiihkeesti eri asioista?!?

   Poista
  3. Ei ole tainnut tän blogin idea selvetä sinulle? :D ja kateuskortti on maailman kulunein veto, kertoo kommentoijan hengenlahjoista

   Poista
  4. eniten mua vituttaa tollaset:"oot vaan niin kateellinen" mussuttajat !!
   SE että minä en perkele pidä samoista asioista, paikoista, tai vaikka musiikista kun muut/joku toinen ei helvetti tarkoita että OLEN KATEELLINEN !!
   Esimerkiksi vihaan suomi rappia, ja olen vaahdonnut siitä ystävilleni kuinka mielikuvituksetonta paskaa se on, ja voin kyllä sanoa etten ole kateellinen ihmisille joka tekevät tai kuuntelevat tätä roskaa???

   Tai jos joku käy Thaimaassa 2x vuodessa ja sanon etten itse ikinä menisi paikkaan, missä ihmiset elää palkalla 3€/vk ja tekee 12 tunnin päiviä siksi että minä saisin puhtaan pyyhkeen sängylleni ja drinksun altaalle, ja siksi että minua oksettaisi katsoa +56v ukkoja 14-vuotiaita tyttöjä käpelöimässä, niin se ei tarkoita että olen kateellinen ihmisille jotka sinne menevät.

   "olet vain kateellinen"-valttikorttia käyttävät ihmiset ovat epävarmoja mussun mussuja, jotka pyykivät kritiikin aiheuttaman pahan mielen pois päästään tuolla lauseella :)

   Poista
 8. Hengenlahjoista?:) Kateus on kulunut kortti, koska se on niin yleistä. Vähän niinku kliseet ovat totta vaikka ovatkin kliseitä. :D

  Jennin mielipide on musta naurettavan hölmö ja vaikka idea olisi olla raivoissaan, niin toiset aiheet ovat parempia kuin toiset siihen tarkoitukseen. Ihmiset katuu vanhuksia eniten sitä, etteivät kiertäneet mualimaa, miettikää sitä.:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkäs jos enemmistä sitä katuu, niin joka ainut saatanan ihminen maan päällä sitä katuu myös. Seems legit.

   Ite oon kuullu monien sanovan, että naiste on huoria. Täytynee tämänkin sitte olla totta, kerta niin moni on tätä mieltä!!1 Mietippä sitä.:)))

   Poista
  2. Kateuskortti on kulunut kortti koska se vedetään esiin täysin absurdeissa tilanteissa. Se kertoo vaan kehittymättömyydestä ja sisälukutaidon puutteesta ettei erota kateutta kritiikistä, eikä myöskään tajua tämän kirjoituksen perimmäistä pointtia.
   (Joka on että vaikka matkailu olisi kuinka ihq ja avartavaa, ei sitä silti tarvitse tuputtaa kaikille joka reiästä)

   Pidän blogia jossa ivaillaan yhdestä jos toisestakin ilmiöstä --> olen kateellinen kaikille!!1!!!1!

   Poista
 9. kiitos tästä olet jumala :d ite olin 2010 kielikurssilla etelä-englannissa ja siellä ei avartunu muuta ku lompakko ja parhaat-kaverini-lokerikko, kun yks lakkas puhumasta lopullisesti. ite en diggaa ees matkustelua mutta ihanaa että joku ymmärtää kun ite sanoo että ei vittu kiinnosta eikä rupee "MATKUSTELU ON PARASTA HALUAN KIINAAN KENGÄNKIILLOTTAJAKSI". mä en, kiitos vaan.

  VastaaPoista
 10. Olen aika samoilla linjoilla tän kirjoituksen kanssa, tuoreessa muistissa vielä miten yliopisto-opintojen toisella viikolla jo aloitettiin kansainvälistymisvouhotus. Joku opiskelijakin kävi esittelemässä miten se oli ollut Keski-Euroopassa jotain hyyyyvin etäisesti omaan alaan liittyvää "työtä" tekemässä. Mun kaaliin ei uppoa miksi tuollainen reissu olisi joku välttämätön ehto sille että voi olla ns. "maailmankansalainen" tai hyvä ja avaramielinen työntekijä, mut ilmeisesti olis _erittäin_ tärkeää lähteä sinne Slovakiaan tekemään jotain toimistohommia tai muuta yhtä mielenkiintoista. Juu kiitos mutta ei kiitos.

  VastaaPoista
 11. Heh, aivan kuin olisit saanut inspistä lauantain feissarimokista tähän postaukseen. :) Itse olen niitä jotka haluavat kokea kaiken ja yleensä mahdollisimman vaikeasti, mutta ymmärrän kyllä myös ihmisiä joita ei ympäriinsä heiluminen kiinnosta. Ei kenenkään ole pakko tehdä mitään mitä ei halua, eikä tulisi arvostella muiden valintoja. Tärkeintä on että löytää oman juttunsa ja että on tyytyväinen, ja keskittyy siihen mikä tekee itsen onnelliseksi.

  VastaaPoista
 12. itse en pidä matkustelemisesta. vihaan lentämistä, busseja ja junia. ja silti lähdin avartamaan maailmaani englantiin. tätä kirjoittaessani istun postimerkin kokoisessa huoneessa hostperheeni luona. koko reissusta maksoin noin 9000 euroa. voin sanoa, että minun maailmani ei ole juurikaan avartunut, paitsi että englannissa tehdyt makkarat ovat kuraa ja englannin ensimmäinen naispääministeri kuoli tänä aamuna. tämän kaiken maailman avartamisen olisin voinut hoitaa suomessakin ja helvetisti halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis englannissa makkarat on oikeesti iha kuraa! :D haha

   Poista
 13. Heei mulla ois ehotus postaukselle! Tiiäthän ne liibalaaba jne fabebooksivut? Jotka on täynnä saatanan paskoja juttuja ja myötähäpeämittari hajoaa ku jengi niitä kuvia jakaa? Voisitko tehä niistä postauksen! Tai niistä tätä paskaa jakavista? Mä oon joutunu piilottaan jo pari tuttavaa, ku mä en jaksa kattoa noita paskoja kuvia mun seinällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä! Aina ku yrität vaikka tauolla selailla rauhassa facebookia ja tsekata kaverien kuulumiset, niin se koko vitun tauko menee siihen ku selailet sitä sivua alaspäin ja yrität löytää sieltä liibalaaba diibadaaba-kuvien joukosta niitä oikeita tilapäivityksiä :D tyyliin joka toisessa kuvassa joku kahvikupin kuva ja teksti "saispa kahvia" tai sit joku sydäntä pitelevä nalle ja joku "tykkää jos minulla on pienikin merkitys elämässäsi!"-tyylinen uliuliuli-huomionkerjäysteksti. Ahhh olipa ihana purkautua! :D

   Poista
 14. No eihän se sitä merkitse, että kaikki katuvat, mutta valtaosa, ehkä myös sinä. Mieti sitä.:))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtaosa ihmisistä tuskin katuu sitä ettei nuorena reissannut pitkin maailmaa. :D Huhhuijaa mitä p*skaa... Ja hei, matkustella voi vanhanakin, mikä estää? Jos mieli sillon on muuttunut, mutta en tajua miks pitäis nuorena tosiaan väkisin matkailla... :D

   Poista
 15. Selailin just pari päivää sitten Feissarimokia ja ajattelin just tätä samaa! Siellä joku 25-vuotias au pair kehuskeli ihan avoimesti miten paljon siistimpää hänen elämänsä on kuin sellaisten ihmisten, jotka vain painavat tylsää duunia täällä tylsässä Suomessa ja elävät normaalia (=tylsää) arkea. Onhan se nyt siistiä kun vielä tuon ikäisenä elelee Britanniassa jonkun random perheen luona ja kaitsee toisten lapsia. Kyseinen muikkeli vielä retosteli silläkin, että uskalsi matkustaa yksin Liverpooliin asti (!!) ja ettei tarvitse tehdä oikeaa työtä kun vakuutusyhtiöltä saa rahaa aina kun jotain menee hukkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IN YOUR FACE AIKUISUUS!!1

   Poista
  2. Käymme perheeni kanssa ulkomailla kerran vuodessa, ja valitsemme aina kohteen joka oikeasti avartaa maailmankuvaa; Shanghain slummit, Ateenan talouskriisin raiskaama kaupunki, Barcelonan karut kadut kulkukoirineen.. Viime syksynä vierailimme Auschwitzin keskitysleirillä. Olen sitä mieltä, että jokaisen vähääkään valittamiseen taipuvaisen ihmisen tulisi vierailla näissä maailman kurjissa paikoissa, jotta he oppisivat arvostamaan, miten hyvin omat asiat ovatkaan.

   Poista
  3. hahah, ai barcelona on maailman kurja paikka? mee jonnekki afganistaniin seuraavaks.

   Poista
  4. Isoissa kaupungeissa on aina karut slummit. Kiva jos itselläsi on kuva Barcelonasta jeejee biletysrantaloma-kaupunkina, mutta kyllä sieltä julkisivun takaa löytyy se todellinen luonto.

   Poista
 16. Kyllä sieltäkin kuule kurjuutta löytyy :)

  VastaaPoista
 17. en myös oo jotenki syttyny koskaan siitä ideasta, että lähtisin jonnekki vaihtoon tai työskentelemään hetkeks ulkomaille :D luulin että oon ainoo! kaikki aina sanoo kuinka upee elämys se matka on KAIKILLE ja wautsiwau miten mahtavaa! ja kun sanon että ei mua edes oikeastaan kiinnostais ni vastaus on kovin ihmetteleväinen MIKSI??? MIKÄ SUA VAIVAA?? - niiin, ehkä mussa on jotain vikana. tai sitten ihmiset vaan ovat erilaisia!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!