HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mitäs sitä suotta päin naamaa sanomaan

Mä yläasteikäisenä tuudittauduin siihen harhakuvitelmaan, että paskanlotina ja juoruilu vähenee merkittävästi, kun porukka täysi-ikäistyy. Ja hevosenpaskat! Saatana ku pahenee vaan.

Itse muistan kauniin tarinan menneisyydestä, noin kuuden vuoden takaa, kun minua jokusen vuoden vanhempi -täysi-ikäisyyden jo ohittanut- naisihminen laittoi poikaystävänsä haukkumaan minut Irc-Galleriassa, koska tätä nuorta naikkosta haittasi rumuuteni. Kuitenkin vastaan kävellessään kyseinen ihminen ei suonut katsettakaan mun suuntaan. Eihän sille mitään voi, jos pelkää niin saatanasti pientä lukion rumanaamaista ekaluokkalaista, että joutuu gangstapoikkiksensa laittamaan asialle.

Mä tuolloin ajattelin, että kyllähän joukkoon aina pari vajaampaakin tapausta pitää kuulua, enkä kokenut sen kummempia sydämensykähdyksiä. Mutta nyt kun itse olen tätä maailmaan hurjat 22 vuotta enemmän tai vähemmän negatiivisesta perspektiivistä katsellut, olen saanut todeta joka toisen ihmisen olevan jonkin tason raukkamainen paskanjauhaja, selkäänpuukottaja ja selän takana juoruja levittävä idiootti. "Ei me juoruilla vaan vaihdetaan tietoo, heh heh"-länkytyksen takana piilee omiin elämiinsä kyllästyneiden reppanoiden lapsellinen uteliaisuus toisten elämiin. Samoin "ei me haukuta, vaan annetaan negatiivista palautetta" on aika kulutettu fraasi paskanpuhujien keskuudessa. Mikä kumma siinä on, että on helpompaa luoda muiden silmissä itsestään ärsyttävä paskanpuhuja, kuin rehdisti sanoa mikä missäkin asiassa risoo?

Kukapa ei koskaan toista ivaisi, mollaisi, haukkuisi ja arvostelisi kovinkin sanakäänteinen; itse en ainakaan tunne ketään, jolla olisi aina vain positiivista sanottavaa toisista. Mutta mikä on silloin vialla, kun aikuiset ihmiset eivät uskalla huomauttaa toiselle pienimmästäkään häiritsevästä asiasta, mutta uskomaton ryöpytys rumasta naamasta paskaan luonteeseen onnistuu vaivatta? Jotakuta häiritsee toisen tapa jättää tavarat leväälleen, toinen taas haluaisi huomauttaa jonkun toisen parkkeeranneen hänen tolppapaikalleen. Silti "anteeks hei, olisko mahdollista"-alkuinen lause ei luonnistu, mutta "ei vittu tiäksä mitä se idiootti aivovammanen rumilus taas oli tehny!!!!!"-angsti kyllä sujuu - niin 15-vuotiaalta teiniltä kuin keski-ikäiseltä classy ladyltakin.

11 kommenttia:

 1. Tää on niin totta. Ihmisten pitäisi tajuta, että jos ei kerran ole kanttia tulla sanomaan päin naamaa, jos on jotakin valittamista, niin voi samalla vaivalla pitää turpansa ihan kokonaan kiinni ja lopettaa se selän takana mussuttaminen. Ilmeisesti se paskanjauhanta on toisille terapeuttista.

  VastaaPoista
 2. Mietin aihetta just tänään. Lukion kakkosluokkalaisena oon elätellyt hienovaraisia toiveita siitä, että meno muuttuisi vähän aikuisemmaksi jatkossa... Mut ilmeisesti ei :)

  Juu muuten, ihan mielenkiinnosta: tietääkö sun vanhemmat sun blogista?

  VastaaPoista
 3. Totta joka sana. Ei se järki aina lisäänny kun ihminen vanhenee, välillä tuntuu että se on juuri toisinpäin...

  VastaaPoista
 4. Tohon vikaan lauseeseen tarratakseni, mua jäytää myös, että mikä vittu siinä on, että jos/kun kauniisti jostain asiasta sanoo ("anteeksi, pääsisinks mä istuu siihen viereiselle vapaalle paikalle", "anteeks, auttaisitko mua nostaa nää rattaat tohon junaan/bussiin/ratikkaan" ym), siitä vedetään hernettä nenään. Tuhahdellaan ja tuijotellaan jonnekin kaukaisuuteen sen näköisenä, että todellakin sen sun koulurepun olis kuulunut saada olla siinä tyhjällä bussin penkillä, eikä mun ahterin, tai ihan kuin se oven avaaminen tai niiden rattaiden nostaminen nyt oikeasti olisi jotenkin pilannut sun päivän tai ollut joku iso duuni (kerran muuten matkasin semmosella korkealla bussilla hetken. Kyydissä oli mun ja kuskin lisäksi pari jotain 10v poikaa. Bussiin noustessa ohikulkija oli auttanut mua rattaiden kanssa, pois jäädessä yritin huikata kuskille, josko se tulis jeesimään rattaat alas. Mitä teki kuski? Käski pyytää apua niiltä pikkukundeilta. Siis tsiisus, koska jonkun kymmenvuotiaan jäpikän on tarvinnut ruveta nostelee jotain 30-50kg painoja vaan koska aikuinen ihminen ei vittu vaivaudu penkiltä persettään nostamaan?!)

  VastaaPoista
 5. "Puhu muista selän takana hyvää" on musta aika hyvin sanottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Muussa tapauksessa piä turpa ummessa" lisäisin vielä.

   Poista
 6. hahah, mun kotikaupungissa lukioon mentäessä porukka muuttui ihan saatanan lapselliseksi! yläasteella oltiin suunnilleen kaikki toistensa kavereita ja lukios alkoi kauhee mulkoilu ja paskanjauhanta.. ööh? :DDD luulis tosiaan et menis toisinpäin mut ei tällä kertaa.

  VastaaPoista
 7. Jos joku ihminen ärsyttää, niin kaikki mitä se tekee ärsyttää. Olis tyhmää huomautella kaikesta mitä toinen tekee, vaan se ärsyynnytys pitää purkaa johonkin tai jollekin. :)
  Se on kyll sit toinen juttu, että miten sen ärsyyntymisen sitten jakaa.

  VastaaPoista
 8. Lol mä juoruan kyllä aika lailla, mutta en teeskentele olevani kyseisten ihmisten kaveri tms. :D Tän lisäks jos joku mua risoo nii sanon kyllä, juoruuminen on vaan mun köyhä harrastus päivitellä jonkun puolitutun elämää :D En koe olevani paha ihminen kun kuitenkin yritän olla oikeudenmukainen (ie. en valehtele vaan arvostelen kyseistä ihmistä rehellisesti).

  VastaaPoista
 9. Hoitoalalla tämä paskanpuhuminen korostuu. Voi luoja niitä viiskymppisiä (tai minkä ikäsiä vaan) ämmiä siä kahvihuoneen pöydän ääressä! Silloin miettii aina, minne alalle sitä on opiskelemassa...

  :D

  VastaaPoista
 10. loistavia tekstejä :D !
  http://heartlessdickhead.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!