HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Nykylapsien kodittomuus

Se on tosi kurjaa, että nykynuorilla ei ole koteja. On kissojen katastrofiyhdistyksiä ja kulkukoirakerhoja, mutta kukaan ei auta kaduilla ja kauppojen auloissa vaeltelevia teinilaumoja.

Mikä siinä on, että täytyy seisoskella jumalattomalla porukalla ihan missä vaan tuulikaapissa tai kioskissa, jonne vaan sattuu ilmaiseksi pääsemään? Mikä on nykykodeissa vialla, kun täytyy lorvia kylillä ja kaikenmaailman eteisissä ja ovien edustoilla? Sitten kun pyydetään poistumaan, haastatellaan vittua, huudellaan ja lähdetään nokka pystyssä ku jotkut saatanan marttyyrit.

Kun mä olin nuori, mulla oli koti jossa olla, samoin ystävilläni. Niissä pystyi tapaamaan kavereita sisätiloissa, ihan ilmaiseksi ja luvalla. Ei tarvinnut nojailla rappukäytävän seinään tai vallata pikkukaupan eteistä kymmenen idioottikaverin kanssa ja itkeä sitten, kun joku näyttää ovea. Vittu jos ei kakarat kotonaan halua olla, eikä edes ulkoilmaa kestä, niin voi hellanlettas taas.

Nyt joku kehnoista kotioloista kärsivä pahoittaa mielensä. Että ei kotona aina voi olla, vaikka haluaisikin. Joo, sehän on ihan selkeä fakta. Mutta ei joka toisella teiniurpolla voi olla kehnot kotiolot, jotka pakottavat syljeskelemään kaupan lattialle, roskaamaan rytätyillä eeässillään ja huutelemaan haistavittua ohikulkeville ihmisille. Vai?

Toisaalta jos mä olisin niiden lorvailijateinien äiti, emmäkään niitä sisälle kotiin enää ottaisi rääpimään päätä kymmenen muun vapaan kasvatuksen tuloksen kanssa. Kuka sellasta jumalatonta teinikitinää jaksaisi loputtomasti kuunnella? Mulla kilahtaa heti jo Nesteellä kahvilla ollessani, kun mitään ostamattomat kakarat pistetään pihalle pelikoneiden vierestä seisoskelemasta ja alkaa se tajuton mussutus ja nassutus. Ostakaa jotain tai painukaa helvettiin istumasta! Tai opetelkaa olemaan siellä kotona! Urheilkaa vaikka ja lopettakaa tollanen ameebamainen lorvailu!

36 kommenttia:

 1. Voi vapaakasvatus sentää... Ja just yks "kaveri" vänkkäs, kuinka hyvin vapaakasvatus hänellä on onnistunut ja se sopii kaikille ja plaplaplalpa.

  VastaaPoista
 2. Hyi vapaakasvatus on kirosana. Itekin kattelin epäuskoisena joskus viime viikolla kun kävin Hervannan Duossa ostoksilla, ja penkeillä ja Lidlin edustalla hengaili jotain teinejä ja jonneja vielä joskus varttia vaille 9. MAANANTAI-ILTANA. Mää ymmärtäsin jos kyseessä olis ollut Koskari (no en kyllä ehkä sillonkaan), mut hei oikeesti joku Duo. Pretty lame.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä välii jumittaako koskaris vai duos :D ja sitäpaitsi molemmishan niitä on aina :D

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just joku aika sitten kävin kyseisessä kaupassa ja siinä aulassa oli räkimässä valehtelematta reilut 20 teiniä... Ihan ku jossain spurguluolassa.

   Poista
  2. Käy ihan saatanasti sääliksi sitä kauppiasta, oon ollut siellä TETissä itse ja se oli todella mukava nainen, nykyään on varmaan vähän pinna kireemällä :D

   Poista
  3. itsehän olen kyseisessä kaupassa töissä tällä hetkellä, eikä toi 20 teiniä oo vielä edes puolet siitä määrästä mitä sielä pahimmillaan on :D

   Poista
 4. Niin se on surullista kyllä. Oon töissä supermarketissa, jonka teinit mopoautoineen on vallanneet täysin, ja onhan se kamalaa, ettei nuorilla ole muuta paikkaa missä olla. Mutta kun täytyy olla vitun kova ja vetää jo 15 vuotiaana sitä röökiä ja saada sylkeä minne tahtoo. Kotonahan näitä ei voi tehdä, kun siellä esitetään äitin kullannuppua....

  VastaaPoista
 5. Ja mitään käytöstapoja ei todellakaan tunneta. Kerran kun työkaveri käski alaikäiset pois pelikoneelta, yks sankari tuli siihen kassalle, räkäs siihen kassahihnalle ja sano että "vitun huora!" Mullahan nousi pirullinen raivo että miten ees KEHTAA, ja marssin kertomaan että tähän kauppaan ei teillä oo enää mitään asiaa. Sit tää pentu alkaa vinkumaan et "no mitäs sä muka teet??" olin että "soitan sun vanhemmilles niin voit niille selitellä tota sun touhuas" niin tää vaan mutisee että "ei niitä kiinnosta..."
  Miten voi olla ettei vanhempia kiinnosta että oma lapsi käyttäytyy kuin mikäkin vitun apina yleisillä paikoilla?!? Jos mä olisin tommosta joskus tehny olisin ollu vähintään 2kk arestissa, menettänyt viikkorahat ja saanut todella tiukkasävyisen puhuttelun.

  VastaaPoista
 6. TÄMÄ! siis luoja miten ketutti, saatii miehen kanssa päähänpisto viikoloppuna leffan jälkee et hei lähetää hakee mäkkäristä ruokaa ku karsee nälkä eikä nukuta ni mitä mä siellä nään? joku valehtelematta 30 kakaraa iältää 10-15 vee. siis mitä helvettiä ne tekee ulkona ja notkuu mäkkärissä eivätkä osta mitään, rouikuttvat housujaan nii et joutuvat kävelemään ku mitkäkin orangit ja sitte kehtaavatki viel alkaa riehumaa ku työntekijät huomauttaa eka kohteliaasti kielenkäytöstä ja sen jälkee sanovat että ulos. siis ne ihan oikeesti hyppi pöydillä, kaato tuolit ja heiteli tarjottimia ja roskia sen jälkee. ihan uskomatonta. sen jälkee ne jäi siihe oven etee et sai oikeesti tönii kyynärpäillä et pääs läpi. saatoin joo ehkä itekki menettää malttini ku karjoin et lasten nukkumaanmeno aika meni jo ja mottasin jotai legginsseis ja hupparis hilluvaa tyttelii kyynärpääl kylkee ku ei voinu väistää vaikka pyysin mutta silti. mikä helvetti maailmaa vaivaa. raivo. syvä raivo. :D

  VastaaPoista
 7. On jäänyt mieleen, kun joskus ajat sitten joku yläastelainen sanoi yhdelle kaverille, että ''siis d44, ei yläastelaiset käy enää missää kylässä.'' Niin miksi? Haloo, kotona on lämmin, istumapaikkoja, ruoanlaittomahdollisuus tarvittaessa sekä katto pään päällä. Enkä mä usko että se mutsikaan ihan koko aikaa sitä päätä tunkee ovenraosta, jos sille NÄTISTI SANOISI että antaisitko meidän olla rauhassa. Mutta teineille on liian vaikeeta sanoo yhtään mitään kohteliaasti.

  Nää on taas näitä juttuja joiden takia hävettää olla nuori.

  VastaaPoista
 8. Tää on juurikin sitä mitä oon kelannu, ku katellu noita villejä kamppinuoria! Ei herranjumala, lähemmäs sata nuorta vittuilemassa ja melkein hakkaamassa toisiaan ja sitten kun yritetään hillitä, niin alkaa sellaset itkupotkuraivarit, että täytyy poliisisedät kutsua paikalle!

  Tunsin niin suurta myötähäpeää uutisia katsoessani, kun nämä rebelit "ongelmanuoret" huutavat kameralle, ja joukon johtaja jopa myöntää "Joo siis oon seittemäntoista enkä käy koulua tai oo duunissa" no voi helvetti onneks siul on sentää kamppi! Ai mutta, viimekuulemani mukaan se onkin kauppakeskus eikä nuorisotalo. Ja jos nuokkarit on kiinni, niin voisit olla edes kiltisti siellä kampissa?:-D

  Onneksi ei ollut yhtään tuttua joukossa, tämän pikku jengin vapauttakaa Kamppi!-facebook-ryhmä oli niin hupaisaa luettavaa. Luulin että puhuimme kauppakeskuksesta emmekä apartheidista... menkääs muksut kotiin nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ikävä myöntää, että tunnen tämän "joukon johtajan" ja muutaman muunkin. Olen suurinpiirtein samalla kannalla kanssasi , mutta pakko korjata, ettei kyseinen henkilö ollu "joukon johtaja" vaan muuten vaa aina äänessä ja mielellään kertoo mielipiteensä asioista... ei yrittänyt silti johtaa muita ihmisiä tekemään samoin. Ja kyseinen henkilö on oikeasti ihan mukava vaikka hänellä onkin välillä idioottimaisia mielipiteitä. suomessahan on kuitenkin sananvapaus enkä lähtisi tuomitsemaan ihmisiä tuollaisen perusteella. Hän kertoi vain mielipiteensä ja olen itsekin yrittänyt auttaa häntä töiden etsimisessä, mutta hän ei ole päässyt mihinkään.

   Poista
  2. No en ajatellutkaan että tää mikä Ågren onkaan propagandallaan saanut muita tenuja sotajalalle, joukon johtaja-nimitys tuli lähinnä siitä miten uutisissa oli se puhuja yms.
   En kyllä ihan ymmärtänyt, miten sananvapaus ja tuomitseminen liittyivät mihinkään. Itse ajattelin miten eka ollaan käyttäydytty huonosti kauppakeskuksessa, ja sitten itketään kun häädetään pois. Ja miksei tän ikänen nuori oo missään koulussa? Aivan varmasti on vaikeeta saada töitä ilman minkäänlaista toisen asteen koulutusta.

   Poista
 9. Myötähäpeä näitä mun ikäsiä lorvijoita kohtaan.. Mä ite elän tätä "teini-ikää", mutta oon niin vittuuntunut aina kun nään niitä teinikasoja istumassa jossain ostarin lattialla. Vittu siellä on penkitkin, ja kotona ois varmaan vielä paremmat penkit. En vaan ymmärrä, mikä siinä viehättää seiskoskella siellä nurkassa ja sylkeä lattialle ?! En ite oo mikään syrjäytyny lapsonen mutta mielummin istun himassa poikaystävän kanssa kun siellä limasessa ostarissa :-D.

  VastaaPoista
 10. Mun bussissani on lähes poikkeuksetta aamuisin 10-20 yläkoululaista ja voi että kasvaa metrin kokonen kyrpä otsaan heti ku näkee yhenkij. Ne joutuu usein seisomaan käytävällä eivätkä väistä sitten millään, kun yrittää päästä bussista pois ja mulkoilevat vaan loukkaantuneen oloisina kun kohteliaasti kysyy että anteeks, pääsiskö. Joskus ne tulee viereen istumaan, jos on vapaa paikka, ja kun joutuvat nousemaan siitä että kanssamatkustaja pääsis haluamallaan pysäkillä pois, tuhahtelevat ja mutisevat vittusaatana ym ihanaa ja riuhtaisevat itsensä pois penkiltä ihan ku heitä kohtaan toteutuis suurta vääryyttä.

  Eniten ärsyttää kuitenkin se, että siinä ne vaan löhöilee ja lorvailee penkeillä kun sairaalan kohdalta kyytiin nousee heikkoja, siis todella heikkojakin, mummoja ja paappoja ja nämä sitten joutuvat seisomaan. Muutaman kerran olen bussissa joutunut repimään pari tyttöä pois penkiltä, kun olen antanut omaa paikkaani vanhukselle ja nämä idiootit menevät siihen istumaan.

  VastaaPoista
 11. Lehdessä kun oli juttu niistä Herkkusuun nuorista, niin nuoret syytti yhteiskuntaa kun "Ei meillä oo muutakaan paikkaa, tarvitaan enemmän nuorisolle paikkoja missä viettää aikaa!" En usko että niistä nuorista kauhean moni käy missään nuorisotiloilla yms. Tuskin kenenkään kotiin tosiaan mahtuiskaan 20 henkilöä, mutta ei voi pitää paikkaansa että ne nuoret jotka noin isoissa porukoissa aikaa viettää on ihan oikeesti niin hyvä kavereita keskenään että ne edes haluais nähdä sen tiiviimmin kun aulan kokosessa tilassa toisensa.

  En ymmärrä miksei sinne Herkkusuun aulaan (tai ylipäätään kaikkialle missä on nuoriso-ongelma :D) voitais laittaa kyltit että aulassa ei saa istua/viettää aikaa ellei ole yli 50 vuotias. Sääntöä rikkoneille sakko kouraan. Poliisin juoksukilpailu saatais poistettua sillä, että jos sinne nuorisojoukko pesiytyy niin ovet lukkoon ja avataan vasta kun poliisi on paikalla, eipähän pääsis kukaan karkaamaan. Mutta kai se olis jo sitten jotain kansalaisvapauden riistoa tai jotain vastaavaa. :<

  VastaaPoista
 12. Kun mä olin nuori, me hengailtiin "dösärillä" (siis sen kylän keskustassa, joka oli heti yläasteen/lukion aitojen ulkopuolella. Siinä olis myös pitseria, ärrä, kahvila, matkahuolto, baari ja pari pikkuputiikkia). Se oli keskellä kaikkea, siinä oli helppo treffata porukkaa ja kaikki pyöri siinä. Yleensä siitä jatkettiin sitten muualle, mutta aina dösärillä oli jengiä. Voin kuvitella miten tyytyväisiä aikuiset on silloin ollut kun me ollaan sotkettu tupakannatsollamme, bissepulloillamme ja räkimisellämme paikat sielä.

  Mua ei niin häiritse nuoret tai että ne kokoontuu johonkin. Mua häiritsee se huutelu ja tappelu, se ettei nää nuoret käyttäydy ihmisiksi ja oikeasti saat pelätä pienen lapsen äitinä, tuleekohan kenkää päähän vai saankohan kävellä rauhassa ohi.

  En väitä olleeni yhtään parempi teininä, en todellakaan. Mulla ei ollut mitään syytä mun käytökselle, enkä ala sitä puolustelemaan. En kyllä paljoa muuttaisikaan, musta se kaikki kuuluu siihen nuorena oloon. Että pitää tehdä virheitä, jotta sitten tietää olla mokaamatta jatkossa,- ja tietää mitä seurauksia niistä mokista on. Nojoo. "Kun on antanu itselleen tuhat kertaa anteeksi omat virheensä, tajuaa ettei ole varaa tuomita muita".

  Mitä mä toivoisin näiltä nuorilta kuitenkin olisi, että ne veisivät roskansa roskiin ja jos vieressä on tuhkakuppi, käyttäkää sitä. Avatkaa niitä ovia meikäläiselle rattaiden kera ja hymyilkää välillä. Näyttäkää vaihteeksi, että tekin ootte ihmisiä ja vieläpä ihan fiksuja sellaisia. Antaa jotenkin tumpelon ja mököttävän _teinin_ kuvan kun huudetaan vittusaatanaa, heitellään natsoilla ohikulkevaa mummoa ja paiskotaan ovia.

  Amen ja hymyillään kun tavataan!

  VastaaPoista
 13. tästä on näköjään tullut ongelma ihan kaikkialla. saatanan kakarat.
  tässä oulun esimerkkiä:
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=581118868574352&set=a.233889866630589.65076.100000287330298&type=1&theater

  kommentit on hauskinta hupia!

  mutta eiköhän näistäkin pikkuriiviöistä tule suurimmasta osasta ihan kunnon kansalaisia. tuo kuuluu nuoruuteen. mutta kuulkaas teinimammat, vapaakasvatus. sen voitte tunkea perseeseenne syvälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvänen aika noita kommentteja, illan naurut :DD

   No kyllähän nuoruuteen kieltämättä kuuluu ääliöinti, mutta ei kaikki todellakaan oo tommosia. On naurettavaa puolustella tollasta yleisillä paikoilla notkumista ja sotkemista sekä aikuisille haistattelua sillä, että se kuuluis nuoruuteen. Ei mulle eikä kellekään mun kavereille tullut mieleenkään olla tommosia huonokäytöksisiä ääliöitä, vaikka nuoria oltiinkin.

   Poista
 14. Oon aivan koukussa tähän sun blogiin ! :D Tää on vaan PARASTA viihdettä ikinä! :D <3

  VastaaPoista
 15. Niin totta! Kun itsekin olin yläasteella, niin tuttavaporukassa harrastettiin tätä ulkona / jossain abc:eillä ym hengailua. Itse en koskaan ymmärtänyt sitä, koska meille olivat aina kaikki kaverit tervetulleita ja vanhempani tunsivat kaikki kaverini nimeltä. Melkein aina sitten hengailtiinkin täällä mun pienessä huoneessa välillä kymmenenkin kaverin voimin, mutta musta se oli silti paljon mukavampaa, kuin nuokkua jossain kaupan edustalla.

  VastaaPoista
 16. Jotenkin näistä sun kirjoituksista (useista ei kaikista) saa käsityksen että vihaisit 13-18 vuotiaita nuoria :D. Mut ei se mitään tää blogi on paras ja tätä on pakko lukea ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väitätkö, että olisi olemassa ihminen joka _ei_ vihaa 13-18 vuotiaita nuoria?

   Poista
  2. väitän :) ainakin täällä päin ihmiset ei vihaa toisiaan iän vuoksi :). noi 20-vuotiaat tulee ainakin toimeen ihan hyvin 13-vuotiaidenkin kanssa :)

   Poista
  3. Jos kaikki sen ikäiset käyttäytyy huonosti, niin sitten varmaan vihaisinkin. Mutta mitäpä iloa olisi postata hyväkäytöksisistä ja kisoista nuorista, kun maailma tarjoilee kunnon vatipäitä oikein tarjottimella?

   Poista
 17. Pitkästä aikaa teksti mistä olen täysin samaa mieltä! :D Enemmän kun niitä jokapaikan tukkivia teinejä ihmettelen niiden vanhempia, mikä siinä on kun niitä omia räkänokkia ei osata kasvattaa?!

  VastaaPoista
 18. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi järjestää nuorisolle minkäänlaista hengailupaikkaa. 1. Se sotketaan ja särjetään jokatapauksessa käyttökelvottomaksi 2. Ketään huvita yrittää valvoa teinilaumaa kello 22.48 tiistai-iltana 3. Miksi ihmeessä olisi olemassa paikka, jossa alaikäiset saisivat polttaa ja juoda niin paljon kun huvittaa 4. Teineillä on olemassa ne kodit, joissa nähdä kavereita

  VastaaPoista
 19. Bussit kulkee meilläpäin vähän huonommin, joten jouduin venailemaan jonkin aikaa seuraavan bussin lähtöä. Kävin sitten Sokoksella ostoksilla ilta yheksältä ja katos vaan mikä tupakkiporukka siellä hengas!

  VastaaPoista
 20. haha facebookissa on levinny tällane ihana kuva kuinka oulun teinipennut keskustassa mäkkärin eessä vittuilee poliisille ja se tunne ku tiiän puolet siitä jengistä keitä siinä on .. hävettää (-:

  itekki oon teini mut en käsitä että miks siel julkisella paikalla hengatessa pitää alkaa riehua ja esittää olevansa tosi badass ?

  VastaaPoista
 21. Jep, ihan uskomatonta toi homma kyllä välillä. Ihan sama melkeen mihin menee, niin hirviä lauma näitä lapsosia. Ei väistetä ja mulkoillaan vaan, jos siitä joku ohi haluaa.

  VastaaPoista
 22. Otsikko on kyllä niin osuva. :D

  VastaaPoista
 23. entiiä jos oot Jenni kuullu Femenista mutta siitä olis kiva lukee postaus.
  ne on siis jotain muijia jotka väittää ajavansa musliminaisten oikeuksia, eli heidän oikeuttaan päättää vaatteistaan jne mutta samalla kauheesti sanovat että hijabit on hirveitä naistenalistajia ja kenenkään ei pitäisi käyttää niitä. Samalla kun naiset itse haluaa käyttää hijabeja ja joku yrittää pakottaa heitä eroamaan niistä.

  Lisää faktaa enkuks tosin: http://leonardodiretardo.tumblr.com/tagged/libby+answers
  muslimityttö kertoo oman mielipiteensä (:

  VastaaPoista
 24. http://otsokivekas.fi/2012/04/ihmisvihan-iglu/

  Ymmärrän vallan hyvin, että nuo "ostarilapset" vituttaa osaa ihmisistä - mutta toisaalta, mä en itse ole niistä haittaa kokenut. En Helsingissä vieraillessani, enkä muuallakaan. Niin kauan kun porukka on nätisti ja hengailuseurueen koko on inhimillinen, mitä väliä loppujen lopuksi?

  Me vähän vanhemmat ihmiset mennään istumaan tuntikausiksi kuppiloihin ja jutustelemaan, eikä läheskään kaikki halua aina kotiinsa vieraita. Miksi teini-ikäistenkään pitäisi aina haluta hengailla jonkun kotona? Ja kun ei ole varaa mennä kuppilaan, ulkona on pakkasta tai sataa vettä, miksi joku 10 hengen porukka ei saisi linkissä mainitun Kusarin äärellä hengailla? Siinä on tilaa jopa vaalikampanjoille, miksei 10 hengen teiniporukalle, mikäli käytös on asiallista?

  Nuorisotalot on ainakin omalla paikkakunnallani alueittain jaoteltu, ja niissä on se 5-10 hengen "porukka", joka on onnistunut omimaan paikan itselleen. Muut, omalta tai toiselta alueelta tulevat teinit, ovat sanallisesti tervetulleita, mutta käytännössä jäävät ulkopuolelle. Ne on myös huonojen kulkuyhteyksien päässä, joten niihin lähteminen on aina ihan oma urakkansa. Eikä ihan hirveästi huvittanut teininä ensin polkea sitä 7km nuokkarille, jossa sitten se "vakioporukka" ja elämäänsä kyllästyneet sivarit ja huonoilla asenteilla valmistuneet nuoriso-ohjaajat kohtelivat satunnaisia vieraita kun muukalaisia. Lisäksi 5 ensimmäistä kertaa olivat ilmaisia, sitten piti ostaa nuokkarikortti, että sai jatkaa niissä käyntiä.

  Toki huutelijat, roskaajat, yleiset vittupäät ja metelöijät kuuluukin pistää pihalle päästään höyryjä. Mutta itse en näe asiassa ongelmaa, että asiallinen teiniporukka istuskelee kauppakeskuksen tyhjissä tiloissa jutustelemassa ja hengaamassa :)

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!