HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 27. toukokuuta 2013

Mielensä pahoittajat

Mistä näitä mielensä pahoittajia, tekstaripalstoilla, yleisönosastoilla, Facebook-ryhmissä, foorumeilla, vanhemainilloissa ja radiossa paskaa maailmaa surkuttelevia kukkahattutätejä tulee? Miten nykyään kaikesta voi ottaa nokkiinsa ja kasata kuutio tolkulla hiekkaa intiimialueille? Ja narista ku ladonovi.

Jos joku sanoo olevansa koiraihminen, kissafani vetää kilarit ja kokee kaiken poliisikoirista agilityyn kissasyrjintänä. Joku kertoo syöneensä jäätelön, dieettisekoilija kaivaa ravinto-oppaan ja alkaa raivota, ihan kuin toisen syömä tuutti imeytyisi rasvana omaan perseeseen. Joku laittaa muksunsa etupihalle vaunuihin nukkumaan, kukkahattuäiti tekee lastensuojeluilmoituksen heitteillejätöstä ja muistuttaa tappajaoravien ja väkivaltaisten pääskysten tuomista vaaroista. Joku haluaa Mersun, Audimies joutuu menemään ensiapuun rytmihäiriöistä ja korkeasta verenpaineesta kärsivänä, koska eihän kukaan voi haluta toista kuin hän itse. MITÄ.

"Kyllä mä nyt vähän loukkaannuin", "Kyllähän tuosta nyt tuli paha mieli" & "Itse kyllä harmistun tuollaisesta" ovat ehdottomasti menneet ohi "jokainen taaplaa tyylillään"-tyylisistä letkautuksista. Myös "no minä en ainakaan...." & "meidän perheessä/kaveriporukassa/naapurustossa ei todellakaan..." on aika kovia. Ja kun homman nimi on se, että ihmiset eivät loukkaannu itseensä suoraa kohdistuvasta palautteesta, vaan muiden mielipiteistä ja onhan se virheellinen rivien välistä lukeminenkin jumalattoman hyvä harrastus. Suora toteamus "Sä olet perseestä" on vielä ihan ok, mutta "meillä syödään pastaa, koska emme tykkää perunasta" nostaa sellaisen härdellin ja yleishässingin mammaporukoissa ja kahvihuoneissa, että oksat pois omenapiirakasta.

Mikä siinä on vaikeaa hoksata että a) asiat voi tehdä monella tavalla ja se oma tapa ei välttämättä ole paras b) ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä, ja ylläripylläri, se oma ei ehkä ole kaikkien mieleen ja c) jos olettaa, että muut kunnioittavat omaa tapaa toimia, tulee kunnioittaa myös muita. On aika saatanan naurettavaa haukkua henkilö X, koska hän ei tykkää asiasta Ö, varsinkin jos itse ei voi sietää henkilön X mieltymyksiä.

Ja miksi se reagointitapa on aina se mielipaha? Miksei hämmästys, kiinnostus tai edes epäkiinnostus? Muumeissa oli pelottava kohta, naapurin Leena leipoo pullaa joka toinen päivä, teinipoika roikotti farkkujaan, myyjällä oli liikaa meikkiä, ystävätär ei tykkää käydä kirpputoreilla tai vaikka ärsyttävä blogikirjoitus (joka selkeästi sieltä rivinväleistä vittuili juuri sinulle....) aiheuttaa sellasta mielipahojen mielipahaa, että oikein synkäksi vetää.

Olisko se elämä ja varsinkin oma sellainen mitään? Mailman avartaminen? Maalaisjärki? Aivot?


Mikä on huikein syy, mistä joku on ns. pahoittanut mielensä? Mulle tulee mieleen nimeltämainitsematon fb-ryhmä, jossa eräs henkilö suutahti, kun toinen henkilö kutsui vielä syntymätöntä lastaan toukaksi - kuinka epäkunnioittavaa!

34 kommenttia:

 1. No joo, tällaiset ihmiset kyllä vituttaa!

  VastaaPoista
 2. Mulle tulee mieleen ainakin facebookin nettikirppisten hullut ämmät! Jos joku ei vastaa kolmeen päivään viesteihin ja sitten antaa oman romunsa seuraavalle sitä haluavalle, saa niskaansa sellasen: "MENIKÖ TÄMÄ NYT SÄÄNTÖJEN MUKAAN, YLLÄPITO HEI, HEITTÄKÄÄ TÄMÄ VARAS ULOS RYHMÄSTÄ JOKA EI ODOTTANUT VIIKKOA ETTÄ VASTAAN!" ryöpyn niskaansa. Mielestäni jos joku myy omaa romuaan niin sen saa antaa sille joka ensteks hakee. Lisäksi se on ärsyttävää kun ei uskalla komentaa omaa koiraansa koulutusmielessä koska ne ns. kukkahattutädit haukkoo henkeään. HUOH.

  http://katitus.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen demissä tapaus kun demittäjän kaveri oli vetänyt kilarit, kun kyseinen demittäjä oli viitannut kaverinsa lapseen näin: "Joko se pian tulee"
  Lapsi kun on "hän"!!!

  Itse voin rehellisesti myöntää olevani mielensä pahoittaja sanasta "hiekkapillu". Aina, esitettiin se minulle tai jollekulle toiselle. Oksettava haukkumasana. Ei sillä että omassani olisi mitään vkaa tai että henkilökohtaiseksi vetäisin, se vaan kertoo heittäjänsä älynlahjoista ihan liikaa, eikä mitään positiivista :D lähinnä se tuntuu olevan "YOLO"-teinien vastaus kaikkeen vähänkin järkevämpään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä! Ja sitten se, kun koirastakaan ei saa sanoa "se" vaan pitää käyttää muotoa "hän". Öö, mitä? Koira on eläin, miksi siis sanoa hän, varsinkaan kun suurin osa ihmisistä ei sano niin toisestakaan ihmisestä? Odotan, että milloin näitä "hän" -pronominilla kutsuttuja eläimiä aletaan teitittelemään...

   Poista
 4. Kaverini pahoitti mielensä siitä kun sain raskauskiloja ja nyt kun toukka on maailmassa minulla ei riitäkkään kaikki aika urheiluun vaan minun on tosiaan hoidettava ensin lapsi ja koti, sitten vasta salille.

  VastaaPoista
 5. Apua, nauroin ääneen toukalle XDDD

  VastaaPoista
 6. Olin kaverin kanssa reissussa tampereella. (Täältä sinne n.500km) olin etukäteen tehnyt selväksi, että haluan tavata erästä siellä asuvaa tuttuani, kun ihan joka päivä ei niin pitkää reissua tehdä. Tämä oli kaverille ok. Kun sitten soitin tuttavani käymään, kaveri tuli mustasukkaiseksi, pakkasi kamansa ja häipyi rautatieaseman kautta kotiinsa... :D:D heh

  VastaaPoista
 7. mä luin just tänään facebookista kun yksi kaveri statuksessaan pohti että miks kaikkia yhtääkkiä on alkanu kiehtomaan junaradalla valokuvaaminen (typerä status tiedän ja raivostuttavaa et kehtaa tuollaista shaibaa työntää toisten etusivuille) mutta vielä typerämpiä oli toisen kaverin kommentit "miks se sua häiritsee, mitä vitun väliä sillä on jos jotkut tykkää siellä kuvata, painu vittuun oikeesti!!" kun oli eka itse tullut toisen tilaan rähisemään. Kuvittelis että ihmiset tajuais vain nolaavansa ittensä kun käyttäytyy tolleen...

  VastaaPoista
 8. mää ainaki sanon mun syntymätöntä lasta toukaks.. :(

  VastaaPoista
 9. Niin tai kun eräs muotibloggari aprillasi olevansa raskaana niin siitä nousi ihan törkee crapstorm et eiks se mieti lapsettomia ollenkaa ey olipas paska ja oksettava pila :D

  Sama jos raskaana olevalle sanottais ettei saa hehkuttaa facessa ku ne ketkä ei voi hankkia lapsia ni pahottaa mielensä, tai et muut muksut ei saa syödä karkkia ku diapeetikkokaan ei voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mä vihaan tollasta! Miksi toisten pitää loukkaantua toisten onnesta? Tyylii joku saa iPhonen jouluLAHJAKSI on henkilö "pilalle lellitty". ÄÄÄÄ. Tekis mieli hakata paistinpannulla järkee ihmisten päähän... Ottaa päähän!!

   Poista
  2. Anteeks oon pilkunviilaaja mutta pakko tulla
   1. diaBeetikko
   2. Kyllä voi syyä karkkia
   Mut älysin pointin ja muuten oon iha samaa mieltä :3

   Poista
  3. Tämä! Ihmiset on nykyään niin mustasukkaisia kaikesta, että jos toiselle joskus jotain hyvää tapahtuu (ja auta armias jos se jostain vuotaa facebookiin..) niin siitä pitää nostaa kauhea meteli, samalla miettien että miks tolla, muttei mulla..

   Poista
 10. Niin hyvä postaus, nauroin vedet silmissä :----------D

  VastaaPoista
 11. Yritin ankarasti pohtia mistä tämä käytös johtuu, mutta sosiologian osaamiseni lienee sen verran vaatimatonta että mitään kunnollista päätelmää en saanut muotoiltua. Olisiko sekoitus jotain tällaista: lisääntynyt yksilökeskeisyys (miltä musta tuntuu), huomionhaku (katsokaa nyt kuinka törkeän käytöksen nostin esiin), entisaikoja laajemmat yleisöt kaikille mahdollisille aivo-oksennuksille (netin palstat vs. kylänraitti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan samaa, varsinkin yksilökeskeisyyden "leviäminen". Ennen ajateltiin perhettä, sukua jamainetta, nykyään omaa napaa ja omia tunteita, eikä olla kiinnostuneita muiden tunteista ---> ei osata ajatella sitä, miten oma itsekeskeisyys loukkaa samanlailla muita, kuin muut itseä ---> soppa valmis.

   Olipa saatanan hieno selostus :Dddd

   Poista
 12. Mikään näistä ei vedä vertoja minun äidilleni, joka pahoittaa mielensä kaikesta. Kerran ollessani ulkomailla hänen ja mummini kanssa, äitini nukkui ja sillä aikaa kävimme mummini kanssa kiertelemässsä ja ostimme meille suklaapatukat. Kun äitini heräsi, hän suuttui ja pahoitti mielensä, kun hän ei ollut saanut patukkaa. True story bro

  VastaaPoista
 13. Exäni pahoitti mielensä minulle aina milloin mistäkin. Paras kaverini on ollut viimeiset 4 vuotta eräs poika, ja tästäkös exäni pahoitti mielensä lähes viikoittain. Jos halusin lukea arkipäivinä ylioppilaskirjoituksiin, se oli törkeä feidaus. Ja kertoili aina, kuinka heidän kaveriporukassaan ne jotka lukiota kävivät, tekivät ennen kirjoituksia sitä ja tätä ja tota, poikkis sanoen tyylillä: "näkivät aina minua", vähät välittivät kirjoituksista. Kun huomautin, että niinpä, hehän kirjoittivat I:tä ja A:ta, olin verisesti loukannut exääni ja tätä kautta häpäissyt kaikki hänen läheisensä tuolla yhdellä lauseella ja olin omahyväinen ja kuulin tästä hyvin pitkään. Jos jätkä halusi katsoa 20 minuuttia kestävän ärsyttävän tv-sarjan, jota olin joutunut jo aikaisemminkin katsomaan ihan liikaa ja totesin että katso vaan, luen tässä vaikka kirjaa/soitan kaverille sillä aikaa, niin hän loukkaantui, koska jos en tosiaan katso samaa tv-sarjaa, meillä ei ole mitään yhteistä. Jos keitin itselleni puuroa aamukahdeksalta jätkän nukkuessä puoleen päivään, olin sydämetön kun en tehnyt hänelle puuroa ja kahvia. Jos Anttilassa näin kolmen hyllyn päässä uutuustuotteita ja lähdin katsomaan niitä, poikkis tuli minuutin päästä surullisena luokseni sanoen, että meidän pitää shoppailla yhdessä, olla samalla hyllyllä.

  Näitä juttuja riittää vaikka kuinka paljon. ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko meillä sama exä :D?
   Ihan arkipäivää oli myös hillitön loukkaantuminen kun haluttiin viettää tyttöjeniltaa ilman häntä. Tai baarireissut ilman häntä. Sekin oli verinen loukkaus, jos menin myähemmin nukkumaan kuin hän - kun hän halusi nukahta viereen ja vaikka mitä. Eksä kovin ihmetteli eron partaalla, että miks, mehän ollaan täydellinen pari...

   "Kyllä minä mieleni niin pahoitin", sanoi Tuomas Kyrö erittäin osuvasti.

   Poista
  2. Ja meillä? :--D
   Exäni suuttui verisesti kun hän siivosi, koitin auttaa. "Älä häiritse mua kun mä teen jotain!" Olin sit et jaa, no, kaippa tässä vois syyä kun ei apu kelpaa.
   "Söit sit ilman mua!!!" koitin auttaa.. "NO EI TÄSSÄ NYT ENÄÄ MITÄÄ APUA TARVI!"

   ja lukemattomia monia muita asioita..
   sekopää.

   Poista
  3. Täälläki eksän bravuurina oli pahottaa mielensä!
   Paras mökötys ikinä oli se, kun siivosin allergista kaveriani varten. Eksä olisi halunnut imuroida, mutta sanoin, ettei hän voi koska mä haluan itse varmistaa että kaikki on puhdasta jne - kun kaveri oli aiemmin valittanut, että eläinpöly otti henkeen. Eksä sitten suutahti tästä (väitin ettei hän osaa siivota ja että hän on turha ja aina vain tiellä) ja meni VERHOJEN TAAKSE ISTUMAAN 30MIN AJAKSI. Jätkä oli siis 22.
   Toinen oli se, kun en mennyt ajoissa nukkumaan. Koska tein rästihommia myöhään iltaan, oli flow päällä. Ensin alkoi tennispallon heittely seinään (vihaan sitä ääntä) ja käskin lopettaa. No tottahan toki miestä oli loukattu täten verisesti ja hän alkoi itkeä ja hakata päätä lipastoon. Myöhemmin kuvioon tuli itku, koska olen kylmä enkä välitä hänestä, päänsärky ja ulina siitä(kin).

   Jokseenkin tunsin olevani enemmän äiti kuin kumppani :D

   Poista
 14. Myönnän että itse pahoitan mieleni helposti itseeni kohdistuvasta arvostelusta, mut uskomatonta on just toi loukkaantuminen asioista jotka ei kohdistu/liity/kuulu itselle pätkän vertaa.

  Kaikkein älyttömin loukkaantuminen mitä olen kuullut on mummuni suusta:
  Mummunihan ei voi käydä uimahalleissa, vaikka heidän lähellään on tosi kiva uimahalli ja hän kaikinpuolin tykkää uimisesta, MUTTA siellä on kuulemma 'itesään esitteleviä' naisia pukkarissa, hän ei halua katsoa kun ilkosillaan kuljeksitaan siellä vailla mitään ajatusta kanssaihmisistä. Epäilenpä, että siellä oikeasti ketään itseään esittelemään on tullut, mutta tietysti voihan sitä loukkaantua sitten vaikka muiden vilahtelevista tuheroista jos oikeen erikseen ryhtyy kiinnittämään huomiota niihin. Ja oikeen erikseen kannattaa mainita että juuri tämä epäkohta on syy miksi sinne uimahalliin ei vaan todellakaan voi mennä....

  VastaaPoista
 15. Heterot pahoittavat mielensä koska "homoilmiöstä on tullu trendi ja ilmiö ja homot hössöttävät liikaa ja ne heteromiehet imagessa oli vaan pussaavinaan, nyyh, on maailmassa pahempiakin ongelmia!!!" Jaa, jaa, no jos sua ei kiinnosta homojen oikeudet, olet varmaa joku Unicefin kuukauslahjoittaja? Ai, etkö? Niin mä vähän ajattelin, sä vaan oot sitä mieltä, et mistään ei saa "hössöttää", mut sä et kyllä tee yhtään mitään sen eteen, että maailma ois parempi paikka, ja jos joku tekee, se on hössöttämistä ja tuputtamista.

  Saatana kun palaa hermot tonkin asian suhteen!

  VastaaPoista
 16. Olen itse huomannut, että usein käy niin, että ylipainoiset loukkaantuvat jos normaalipainoinen ystävä kertoo laihduttavansa. "Laihdutat, ja olet minua kevyempi, joten tottakai tämä tarkoittaa, että vihjailet, että minunkin pitäisi laihduttaa", ja siihen samaan myös että "olen siis mielestäni nyt ruma ja läski". Tällä logiikallahan vain maailman painavin ihminen saisi laihduttaa loukkaamatta muita.

  VastaaPoista
 17. tää kirjotus oli just niinku mun äitistä! se ottaa nokkiinsa kaverin tutun serkun teiniraskaudesta ja siitä jos en tykkää samoista ruuista kuin se. eli mä nyt kyllä vähän loukkaanuin tästä postauksesta, se oli varmasti just mulle kirjotettu! ;)

  VastaaPoista
 18. Tuleva kommenttini ei liity milläänlailla tähän postaukseen, mutta luettuani ton "mun lapsi nimetään ainakin sillee tosi uniikisti" -kirjoituksen mieleeni painui muutaman viikon takainen kidsing jakso. En nyt muista sarjassa esiintyneen perheenjäsenten kaikkia nimiä, mutta olin saatana pyörtyä ku kuulin vanhimman siskon ja perheen kuopuksen 'tittelit'. Itte päästara ( eli ohjelmassa esiintynyt tyttö) oli Cleopatra. Tälle velivempulan äiti oli sitte kaikessa viisaudessaan päättäny ristiä Shakespeareksi ( ikää nuorella herralla oli abouttirallaa 3). Ei jumalauta. Hahaha olin vaan pakko kommentoida ku toi yksi kirjotus pompahti sopivasti silmille :)

  VastaaPoista
 19. ......Ja sukunimi olikin sitte vähän harvinaislaatuisempi. Oisko ollu Virtanen tai jotai... ;p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sukunimi oli Licciardo-Toivola. Noiden Cleopatrojen sun muiden... Oisko isä joku ulkomaalainen.

   Poista
 20. ohi aiheen, mutta koska loukkasit just mua tässä postauksessa niin saan varmaan korvaukseksi ehdottaa postausta =))))

  tekisit siitä postauksesta kun kaikki pieni keventäminen/yleiskunnon parantaminen yms. lasketaan heti laihduttamiseksi. Esim. eilen kun ei vaan tehnyt mieli jätskiä, niin kaikki ympärillä alottaa saman "ai ootko dieetillä, joo ootsä, ota nyt vaan, ota hei nyt" ja kun sanon uudestaan että KUN EI NYT TEE MIELI ni jatkuu vaan "heh heh ei tollen voi sanoo, jätski on aina hyvää, ei sun tarvii laihtua." ja tätä tilannetta joku 10min ennen oltiin syöty jälkiruoankin sisältävä iso ateria ettei tosiaan ollut mikään laihdutus päällä...

  VastaaPoista
 21. Jos toteat viihtyväsi hyvin hoikkana, loukkaat läskejä. Jos tykkäät muodoistasi, loukkaat laihoja. Jos saat lapsen, loukkaat lapsettomia. Jos et saa lapsia, loukkaat lapsia saavia.. jne jne jne.. en vaan tajuu! Kaikesta saadaan aikaan niiiin paha mieli.

  Naurettavin hetkeen oli erään keskustelupalstan topic "Tyylimokat" tai joku vastaava. Siellä siis puitiin vaatekappaleita joista syystä tai toisesta ei itse tykätty. No, siellä joku totesi ettei hänen mielestään ole hienon näköistä jos pitää tuubihuivia päässä.
  Hetken kuluttua joku tuli tuohtuneena kommentoimaan jotain tähän tyyliin: "Kannattaisko vähän miettiä mitä suustaan päästää??? Itse syöpäpotilaana joudun pitämään huivia päässäni ku hiukset on lähteny, arvaappa vaan tuliko tuosta paha mieli :("

  Sillee.. wtf. Otan osaa sairauteesi mutta miksei ihmiset tajua, että jokainen asia ei välttämättä koske juuri häntä itseään? Varmaan ton tuubihuiviviestin kirjoittaja aatteliki just niitä syöpäpotilaita.. Jos viestiin ei luettele perään kaikkia erityistapauksia, niin johan on herneet nokassa.

  VastaaPoista
 22. Joskus vuonna nakki ja peruna valmentaja (silloin joku parikymppinen, me ala-asteella) loukkaantui, kun kuuli että hänen pikkuveljensä oli kiusannut meidän porukkaa koulussa. "Ei oo kiva kuulla tuollasta omasta veljestä >:-----(". No mene sitten saatana sanomaan sille että lopettaa....

  VastaaPoista
 23. mua oikee ärsytti ku jossain kaksplus -sivustolla oli viestiketju siitä kun joku äiti oli oikeesti ihan tosissaan paniikissa kun isä oli näyttänyt 6-vuotiaalle pojalle miten kala perataan. Äiti oli sitä mieltä että poika sai jotain loppuelämän kestäviä traumoja :D

  VastaaPoista
 24. Ah, kuinka helpottavaa onkaa lukee näitä sun juttujas. Joku ajattelee samalla tavalla.

  Yläasteella mun pullukka kaveri oli ihastunu rinnakkaisluokan hunksiin ja tää kaveri sano mulle näin: 'Älä pidä tollasia rintaliivejä* koska sun tissit näyttää isommalta ja se vie Jessen huomion musta.' Yeah right :D

  * ihan basic koppaliivit. Ei mitkään push-upit.

  VastaaPoista
 25. Vanha kirjoitus mut pakko kommentoida. Musta tuntuu, etta naa ihmiset ketka pahoittaa mielensa muiden valinnoista/tyylista yms, on sellaisia ketka valittaa muiden mielipiteista ihan alyttomasti. Siis et jos loukkaantuu siita, jos toinen sanoo/kirjoittaa ettei pida vaatekappaleesta X, niin ne loukkaantuu siksi etta pitaa sita itse hienona tms ja valittaa niin paljon muiden negatiivisesta mielipiteesta, etta se tuntuu ihan hirvittavan pahalta, kun joku ei ole samaa mielta. En nimittain keksi mitaan muuta syyta miks joku suuttuu toisen mieltymyksista. Sori aakkoset (pisteilla) puuttuu.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!