HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 4. toukokuuta 2013

No en o kyllä yhtään samaa miältä

Maailma on tulvillaan sanontoja, mottoja ja lausahduksia, joiden kehittelijöitä tekis mieli herätellä todellisuuteen.

Raha ei tee onnelliseksi.
Kyllä elämä voi olla mielekästä ja onnellista köyhyysrajan alapuolellakin, mutta tuskin jatkuva stressi laskuista, toimeentulosta, elämisestä, lainoista ja muista menoista tuskin tekee elämästä mitenkään erityisen herkkua. Kyllä mä koen olevani onnellisimmillani tilipäivänä, ku saa laittaa laskut 'maksamattomat'-pinosta 'maksetut'-kasaan ja tietää, ettei tarvitse lähteä ruokaa paljain käsin metsästämään. Ei raha tai vakaa taloudellinen tilanne onnea takaa, mutta aika helvetin hyvin se siinä auttaa!

Armeija tekee miehen.
Tekiski! Oon nähny niin paljon intistä palaavia apinoita, joista miehekkyys ja aikuisuus on yhtä kaukana ku prostutioidun reidet toisistaan. Eli jumalattoman kaukana.

Nuorena on vitsa väännettävä.
Tää on aika ristiriitainen juttu. Toisaalta ykkösjuttu mitä arvostan, on työnteko, ja mua lähinnä ärsyttää sohvalla makaavat nuoret, joita ei HUVITA tehdä töitä. Tekis ieli antaa tukkapöllyä
sellasille laiskaperseille. Mutta toisaalta nuoria pidetään jonain saatanan yli-ihmisinä, jotka jaksaa vetää 15-tuntisia duunipäiviä ihan vaan ku NUORENA JAKSAA. Että jospa voitais muuttaa sanontaa esimerkiksi tällaiseksi "nuorena on hivenen pienempi vitsa väännettävä".

Se joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itse siihen lankeaa.
Paskanmarjat!! Musta tuntuu, että nykyaikana siihen kuoppaan lankeaa ulkopuoliset ja viattomat sivulliset, ei kuopankaivaja tai se kenelle se on tarkoitettu.

Ilo ilman viinaa on teeskentelyä.
Joo, hymyilevät ihmiset (varsinkin lapset!) huvipuistoissa, jumppatunneilla, leikkikentillä, kotisohvillaan ja vaikka teatterissa joko a) kusettavat tai b) ovat ympäripäissään. Eiku? On se vaan kumma ku edelleenkin tollasta paskalausetta jaellaan! Kattokaa vaikka noita puistokemistejä ja spurguja, näyttääkö ne jotenkin iloisilta ja elinvoimaisilta, hä?!

Se joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.
Paskaan suhteeseen tulee jäädä, epämieluisaa työpaikkaa ei saa vaihtaa parempaan tai harrastustaan ei saa lopettaa, koska TÄMÄ LEIKKI KESTETÄÄN LOPPUUN ASTI VAIKKA MARTTYYRINÄ!

Toisaalta on olemassa myös hyviä sanontoja ja sananlaskuja, tässä mun top 3:
1.Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. (Tajutkaapas kotona asuvat ja äidin ja isin rahoilla rällästävät kakarat se!)
2.Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää.
3.Niin metsä vastaa, kun sinne huudetaan.

Jaappa kanssani sanonta, jota yksinkertaisesti et voi sietää/ymmärtää tai joka muuten vaan aiheuttaa kikkelin kasvun otsaan - ja tietenkin se suosikkisananlasku myös!
62 kommenttia:

 1. No eniten mua on vituttanut se "donät cry, say fuck and smile", en tiiä mitään niin lapsellista ja typerää sanontaa, mikä pyörii nuorten keskuudessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyi, niin paljon vihaa kans tota sanontaa kohtaan! Toinen on "Life's a bitch and then you die", joka saa niskavillat pystyyn. Sit toki kaikenmaailman YOLOt ja molot ja muut vammaset "Kel onni on, se onnen kätkeköön" on kans suurimpia inhokkejani.

   Suosikkejani taas ovat mm. "Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa" ja "Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan".

   Poista
 2. *don't, en ilmeisesti osaa enää kirjottaa D:

  VastaaPoista
 3. "Kyllä koira koiran tuntee", ja etenki sillon, kun sen hokijana on joku joka kuvittelee tietävänsä koiraotuksista about kaiken, koska vuonna pottu ja kivikirves pihanperällä oli narussa kiinni puoli-unohdettu Musti.

  En ees tajua mitä tuolla yritetään tarkottaa, muuta kun sitä että kyseinen koira mukamas tykkäis siitä joka sitä sille hokee. Keski-ikäisiltä ja sitä vanhemmilta ukkeleilta tuota kuulee lähes aina, jos niitä syystä tai toisesta joutuu päästämään koiransa lähietäisyydelle = tunkevat rapsuttelemaan ja "KYLLÄ koira koiran tuntee" kajahtelee taas tärykalvoja tuhoten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... en usko että toi sanonta on ihan koiria kuvailtavaksi :D

   Poista
  2. oot ton käsityksesi kanssa täysin hakoteillä :D Sillä tarkoitetaan suomeksi esim:"Kyllä tyhmä tyhmän tuntee". Eli samankaltaista ihmistä :D

   Poista
  3. HAHAHAHAHAHH repesin! Joo ei ihan välttämättä toi sananlasku tarkota koiria, se on SANANLASKU. :D Älykkö!

   Poista
  4. Ymmärrän kyllä tuon sananlaskun, samanlaiset ihmiset tunnistaa toisensa helposti. Aina se on homo joka kertoo, että haloo sun oma veli/eno/isä on selkeästi homo. Raiskauksien uhritkin kuulemma näkevät helposti toisista ihmisistä, jos niillä on samanlaisia kokemuksia. Silti olen kuullut tuota sanontaa ainoastaan idiooteilta äijiltä, jotka tosiaan kuvittelevat tuntevansa kaikki koirat edesmenneen Mustinsa ansiosta. Mutta tuohon "kyllä koira koiran tuntee" heittoon on kiva vastata, että minun koiraani ei mitkään kapiset rakit koske. :--)

   Poista
 4. Mä oisin ainakin aika hiton onnellinen jos ois sitä rahaa! :D

  VastaaPoista
 5. Itsellekkin tuli mieleen tällainen, mikä on nyt nuorison keskuudessa niin in sanonta, "You only live once" ja eipä tuossa vielä, mutta tämä todetaan aina lyhennettynä "yolo". Ärsyttävää, todella ärsyttävä sanonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, hyppäillään vaikka katolta, koska hei, YOLO!
   Oioi ironia... :D

   Poista
  2. joo "vedetään kilokaupalla ilokaasua ja pilveä, ja nussitaan ristiin C'MOON YOLO !!! Älä oo noin vakava, vittu yolo yolo yolo !!" -.-"!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   oma mielipiteeni tähän helvetin YOLOON: Kaiva pää pois perseestä, ja kasva aikuiseksi ! :)

   Poista
  3. Niinkuin joku sanoki joskus: YOLO on tyhmien vaste carpe diem:ille :D

   Poista
 6. Tämä nyt ei ole sananlasku eikä sanonta, mutta "Mihin tämä maailma on menossa?" on ehdottomasti inhokkini. Sen lisäksi, että se on ihan tajuttoman kliseinen, sitä viljellään usein sellaisissa yhteyksissä, joissa se kuulostaa vain ja ainoastaan naurettavalta. Kun nuorethan eivät juoneet alkoholia tai polttaneet tupakkaa esim. 50-luvulla, teiniäitejä ei ollut ennen 2000-lukua eivätkä lapset leikkineet seurusteluleikkejä ennen tätä uusinta tuhoon tuomittua sukupolvea... Ihmisiä ei myöskään koskaan ennen ole tapettu yhtä paljon ja raa'asti kuin nykyään, ehei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä.. :D

   Poista
 7. "rakkaudesta se hevonenkin potkii" ...ei, oot vaan helvetin ärsyttävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku-Matti tyrkkää pikku-Liisan kuralätäkköön tai heittää lumipallon silmään ja se on ihan okei, koska: "rakkaudesta se hevonenkin potkii ;)"

   Poista
  2. Tuota lausetta on tullut kuultua niin päiväkodintätien kuin opettajienkin suusta. Niin, kyllähän se Chris Brown hakkasi Rihannaa ihan sen takia että rakasti tätä. Rakkautta kun ei voi osoittaa muilla tavoilla, vaan ihan rehellisesti vaan nyrkkiä silmään aina kun tuntee tuon rakkauden hellän piston sydämmessään!

   Poista
  3. tuo rakkaudesta se hevonenkin potkii, sopii ehkä just päiväkoti ikäisille... mutta kyllä vanhempana sitä rakkautta/kiinnostusta toiseen osataan osoittaa jollakin muullakin tavalla. että siis todella ärsyttävä jos sitä jo peruskoulunpäättäneille viljellään.

   Poista
 8. Jokainen on oman onnensa seppä. Totta. Jokainen vastaa omista valinnoista, teoista ja omasta onnestaan.

  VastaaPoista
 9. Joo toi raha ei tee onnelliseks on kyllä täyttä paskaa. Eihän se oo kiva lähtee jonnekkin matkalla joskus tai ylipäätänsä tehdä asioita jotka maksavat ?! Siitä oon samaa mieltä et esim. lottovoitto olis mulle liikaa, varmaa menettäisin järkeni, tekisin jotain typerää, ja olisin lopulta onneton se hallitsemattomuuen kanssa. Mutta kyllä semmonen 30 000 tässä hetkessä lämmittäis, sais asuntolainan pankista ja sais muut lainat maksettuu pois. Kyllä mä olisin onnellinen :)

  kaikki typerät englanninkieliset lausahdukset on ihan helvetin ärsyttäviä, tyyliin sellaset et if live gives you lemons, get salt and tequila.. hah hah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä mä ainaki olisin helvetin onnellinen jos mulle lykättäisiin edes tonni käteen. Raha todellakin tekee onnelliseksi jos sitä osaa käyttää oikein. Eihän siitä sillon mitään iloa oo, jos saa kaiken haluamansa just heti nyt eikä yhtään ajattele, mitä sillä rahalla oikeasti voisi tehdä.

   Poista
 10. se joka vanhoja muistelee tikulla silmään. hrrr

  VastaaPoista
 11. Kaikenmaailman "kerran vaan eletään" yms. itsestäänselvyydet ja kaikki samat kliseekakat väännettynä enkuks, ja varsinkin jos ne vedetään jollain kaunofontilla lutkaleimaks niiden viljelijään (voi olla myös käsivarressa tms).

  "Mikä ei tapa, se vahvistaa". No jos vaikkapa on kolarissa ja halvaantuu tms. niin en mä kyllä näe miten se mua millään tavalla vahvistaa.

  Tässä on mun superinhokki nro 1:
  "Kaikkee pitää kokeilla, paitti mummoaan ja veikkauksen pitkävetovinkkejä!" Eli olis ihan ok kokeilla vaikka faijaansa, siskoonsa, veljeensä, tappamista, varastamista jne? JUU EI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskon että numero kakkosessa viitataan enemmän henkiseen vahvistamiseen kun fyysiseen?

   Poista
  2. Ano 23.22, vahvistaisko sua paljonkin henkisesti se jos halvaantuisit kolarissa? Enpä usko :-)

   Poista
  3. ano 23.46 itseasiassa kyllä vois vahvistaa ku oppii et vastoinkäymiset ei välttämättä tapa ja sen jälkee osaa arvostaa sitä mitä on jälellä
   :)

   Poista
  4. tai ehkä tossa sanonnassa tarkotetaa enemmän sellaisia henkisiä haasteita, että ku niistä selviää ni se vahvistaa :D

   Poista
  5. No kai nyt kuka vaan tajuaa että tuolla ''Mikä ei tapa, se vahvistaa'' ei tarkoteta mitä vaan? Tai tuo ''Kaikkee pitää kokeilla'' että se kaikkea ei tarkota ihan kaikkea, valoja nyt. Ihme tosikkoja liikenteessä.

   Poista
  6. kaikesta oppii ja varmasti kolarissa halvaantuminen viisastuttaa ja vahvistaa sua sen verran ettet valita enää mistään typeristä pikku jutuista, kun oot sen verran viisaampi että ymmärrät että maailmassa on suurempiakin murheita. Että kyllä uskon, että ihminen oppii kaikesta.

   Poista
  7. Mun suosikki on kyllä et SE MIKÄ EI TAPA, SATTUU IHAN TUSTI.

   Poista
 12. Aina uudenvuoden aikoihin tää "Uusi vuosi, uudet kujeet ;););)"... VOI SAATANA! Tämä vähintään viidelllä facebook-kaverilla päivitettynä.

  Toinen raivostuttava on "Ei mopolla mahottomia". Hyi. Ei lisättävää.

  VastaaPoista
 13. "Ei omena kauas puusta putoa"... Saatana mä oon ainaki ihan vastakohta mun äitiin verrattuna!

  Ja just toi aiemmin mainittu "YOLO" on kans ehdoton inhokki! :-)

  toisaalta "niin makaat kuin petaat" on toimiva :)

  VastaaPoista
 14. "nainen ratissa" !!!!!!

  VastaaPoista
 15. Kaksi rasittavinta: 1) ''se kel onni on se onnen kätkeköön''
  2) ''rumat ne vaatteilla koreilee''

  Noiden keksijöillä ei oo päässä liikkunu muuta kun silmät.

  VastaaPoista
 16. " Happamia ovat,sanoi kettu pihlajanmarjoista " tjs. WTF ?! :D oon varmaan sit vaan täystollo mutta mitä? siis tiedän että tota tupataan sanomaan sillon kun joku on kateellinen /katkera tms. mut ei siin silti oo mun silmissä oikeen itua.

  1 suosikeista ; " Se mikä ei tapa, sattuu hitosti" -rehellisempi versio siitä semikäeitapavahvistaa-paskasta.

  "Se koira ärähtää johon kalikka kalahtaa." ja "Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan." on hyviä sanontoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis toi kettujuttuhan pohjaa siihen satuun, jossa kettu yritti kaikin keinoin saada maukkaannäköisiä pihlajanmarjoja syötäväkseen, mutteibonnistunut. Ja katkerana sitten tokaisi, että ne on varmaan kuitenkin happamia. Ei koko sanonnassa kyllä oo järkee ellei tiiä sitä tarinaa. :D

   Poista
  2. aa kiitos tiedosta! :) nyt voin kuolla rauhassa kun lähti edes 1 kohta "Mikä logiikka tässäkin jutussa on?" -listalta :D

   Poista
  3. ja oikeeasti alkuperäisessä tarinassa ne oli viinirypäleitä mutta käännettäessä muuttuneet pihlajanmarjoiksi. eli sanonta tarkoittaa että pikku maija haluaa mopoauton mutta ei sitä saa nii kertoo kaikille kuinka tyhmiä mopoautot on ja ei se sitä oikeesti halunnukkaan

   Poista
 17. mun vitutusviisari hujahtaa sataan heti kun luen jostain ne teinien :
  "don't worry and cry, drink vodka and fly"
  "don't cry say fuck you and smile"

  VastaaPoista
 18. WHAT DOESNT KILL YOU MAKES YOU STRONGER !!!!!

  siis joka saatanan ikinen kerta ku kuulen ton paholaislauseen lausuttuna millä vaan kielellä, ni pieni pala musta kuolee oksetuksesta ja halu alkaa pistää ihmisii matalaks syttyy hetkessä.

  Ja sit tää vitun yolo. Siis no shit?? Oikeesti elätkö vaa kerran ;ooo??

  VastaaPoista
 19. Yleensäki noi kaikki "teinihokemat" on rasittavia, ku niitä tosiaa hoetaan jokapaikas. Ja tämä "omnom" kun joku ruoka on hyvää. Kuulostaa typerältä muminalta

  VastaaPoista
 20. Oma inhokki nr.1 on

  "Kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa".

  Lausuttuna lapsenlapsia haluavien ihmisten suusta. Tilannehan on ainakin miesten osalta niin että valitettavasti tikanpojalla ei ole puuta mihin mennä kun neekerit on kaataneet koko vitun metsän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä niitä puita vois löytyä jos joskus poistuisit internetistä ja muuttaisit asennettasi "huoruleita" kohtaan.

   Poista
  2. mitä helvettiä...? :"DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

   Poista
  3. En tiedä miksi, mutta nauroin ihan helvetisti tuolle vikan lauseen "neekeri" -osiolle.

   Poista
 21. "you only live ones"
  joten ryypätään ittemme hengiltä ennen 21 vee synttäreitä KOSKA ME ELETÄÄN VAAN KERRAN!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ones :DD jos nyt kuitenkin once?

   Poista
  2. anteeksi virhe :D

   Poista
 22. Raha ei tee onnelliseksi blaa blaa mutta helpottais asioita huomattavasti! Sit toinen ne lässyttäjät jotka sanoo ettei raha merkitse mitään, joo ei varmaan silloin kun sitä ON. ei oo kukaan köyhä tainnut koskaan sanoa noin.

  VastaaPoista
 23. Raha ei tee onnelliseksi, mutta rahalla saa asioita ja asiat tekee onnelliseksi.

  Ja mun versioni "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan" on: Ihanille ihmisille tapahtuu ihania asioita<3. Viimeaikoina saanu taas huomata, että se kyllä pitää paikkansa aivan täysin :)

  VastaaPoista
 24. Missä kakka, jos ei rattaassa?

  Pitäny kyllä aika usein kutinsa :D

  VastaaPoista
 25. "Hiljaa hyvä tulee."

  Mitä vittua, miten niin :D

  VastaaPoista
 26. se kelle on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. oma henkkoht suosikki!
  haloo helsinki puhuu asiaa laulaessaan se mikä ei tapa niin se todellakin hajottaa.

  VastaaPoista
 27. Mä tykkään "mitä kylvää niin sitä niittää" , "kuka kissan hännän nostaa ellei kissa itse" ja tietysti "ei paska punnitsemalla parane" :DD Rakastan sananlaskuja...

  VastaaPoista
 28. "I'm wanted, I'm hot, I'm everything you not. I'm pretty, I'm cool, I dominate this school.
  Kaverillani oli pitkään raivostuttava tapa hokea Anna palaa-leffasta tätä riimiä jos onnistui jossain muita paremmin, ärsyttävä lause!

  VastaaPoista
 29. Tee postaus noista juorublogeista, jotka on nyt pinnalla! Tiedät kai sen gossipblogin, joka poistettiin kun bloggarit veti herneet nenään? Nythän niitä on kaksin kappalein, hotgossipsfinland.blogspot.fi ja mikähän se toinen nyt oli...

  VastaaPoista
 30. Ehdoton suosikki: "Mitä sä paskalla, eihän sulla ole peltoakaan!", koskien etenkin kaikkia kuspääpoikkiksia (poikkis - miten vihattava sana), joissa on pakko roikkua, hakkas tai petti tai muuten vaan vtutti kuinka paljon tahansa.

  VastaaPoista
 31. Ite oon aina käsittänyt "raha ei tee onnelliseksi" sananlaskun siten, että siinä kohtaa kun rahaa on niin paljon että se on itsestäänselvyys, niin eihän se enää tee onnelliseksi. Tyhmä sananlasku sinänsä, en tunne kovin montaa miljonääriä, joten kehen se pätee?

  VastaaPoista
 32. ihailen tota sun rääväsuutas, miten keksitkin noita juttuja! sulta kyllä tulee sanoja mitä en itte keksis käyttää! :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!