HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Lapsentekokoneet

Törmäsin netissä keskustelunpätkään, jonka aiheena oli saako nainen päättää perheen lapsiluvusta (tai lähinnä siitä, ettei lisää lapsia enää tule). Jumalaton määrä ihmisiä (naisia!) oli sitä mieltä, että ei nainen voi sitä päättää, vaan tarvitaan kumppanin suostumus. Että niinku äijä päättää, että ryhdytkö Sinä kehossasi kasvattamaan uutta elämää. Jaa tossun alla?

Siinä vaiheessa kun lapsia tehdään toista miellyttääkseen, niin mennään aika pahasti metsään. Tosi kivat lähtökohdat elämälle, "äiskä ei halunnu mua, mut isi pakotti". Kyllähän herranjee noista asioista täytyy keskustella ja yrittää luoda ratkaisuja, mutta on se jumalauta kumma, jos mies päättää mitä muija kropallaan tekee ja mitä sisuskaluissaan kasvattaa. Jos toinen haluaa yhden ja toinen viis pentua, on aika selvää, että jomman kumman täytyy joko luopua unelmastaan vapaaehtoisesti tai lähteä lätkimään ja etsiä kumppani, jolla lapsilukuhaave täsmää. On se ihme touhua, jos toisen täytyy laittaa elämänsä päälaelleen siksi, että Jokke tahtoo kolmannen pojan tai haaveilee valtavasta katraasta, kun oma maksimi on kaksi.

On se kieltämättä vähän outoa, jos nämä asiat eivät ole tulleet puheeksi aiemmin. Luulisi, että jos jollakulla on selkeä lapsimäärämaksimi mielessään, sen toisi esiin aika pian ennen vauvantekopuuhia, eikä vasta sitten, kun ensimmäinen muksu on jo pullautettu maailmaan. Musta olisi aika erikoista ryhtyä puuhastelemaan perheenlisäystä tietämättä mitä kumppani mahdollisesti haluaa. Voihan toki mieli muuttua, mutta siinä vaiheessa kyllä on vähän oma moka, jos on aluksi on toitottanut hankkivansa yhden lapsen ja sitten tekeekin mieli pyöräyttää viisi - ja tästä kumppani ei olekaan enää samaa mieltä ja laittaa ne kuuluisat kapulat rattaisiin.

Mä en ainakaan ryhtyisi kenenkään painostuksesta vauvantekokoneeksi tai vastaavasti luopuisi suurperheunelmasta, mikäli mulla sellainen olisi. On se sellainen juttu, että kenenkään ei ole pakko ryhtyä äidiksi useammalle lapselle, kuin itse on suostuvainen. Millaista äidinrakkautta saa osakseen lapsi, joka on painostuksen ja pakotuksen kautta alulle laitettu? Kyllähän siinä katkeroituu; "9 kuukautta eka kantaa tota sisuskaluissa ja sitten vahtia 18 vuotta, ja vaan äijän takia, perkele."

Jokaisen lapsen tulee (tulisi....) olla toivottu, molempien vanhempien
 puolelta. Lapsen ei tule olla naisen urhautumisen tulos, tai joku kompromissi, joka ei miellytä kaikkia osapuolia. Jos nainen ei lasta halua, hänen ei sitä tarvitse vartalossaan valmistaa, ja jos mies ei halua, ei hänen tarvitse sitä siittää. Jos taas se yksi kaksi kolme lasta lisää on joku pakkohaave, niin se joka ne välttämättä haluaa, saa ne hankkia - vaikka jonkun muun kanssa - mutta ketään ei siihen veneeseen voi pakottaa. Varsinkaan naista, joka lapset ihan itse omassa mahassaan kantaa. Itsemääräämisoikeus, olisko mitään?

Mä uhrauduin.


17 kommenttia:

 1. Mielestäni saman pitäisi toimia myös toisin päin. Jos mies ei halua 17 muksua elätettäväkseen, mutta nainen haluaa, niin pitäisi myös miehen mielipidettä kuunnella.

  VastaaPoista
 2. Sun postaukset on aina kyllä niin parhautta! Ja vaikkei postaukseen liity mitenkään, niin pitää sanoa että näytät aika paljon Frankie Sandfordilta, joka on aika helvetinmoinen kehu! http://instagram.com/p/aG0pFinB5E/

  VastaaPoista
 3. aah, patriarkan vallan alla mikäs täs olles vuonna 2013 :D

  VastaaPoista
 4. Se on just niin väärin, et jos nainen haluaa lapsen mutta mies ei, niin sit nainen jättää tyyliin salaa pillerit pois ja on sillai "hupsista vaan susta tulee kuule ny sittenki isä". Mies jättää naisen, nainen pitää lapsen siitä huolimatta ja mies joutuu maksaan elatusmaksuja lapsesta jota ei ees halunnut mutta nainen pakotti.

  VastaaPoista
 5. Mun mies haluaisi lapsia mahdollisimman pian, mutta aina kun aletaan puhumaan asiasta mä sanon vaan, että MINÄ päätän koska. Se voi kuulostaa kohtuuttomalta, mutta munhan keho se on. Ja lisäks mä pelkään raskautta ihan äyttämästi, pelkään, et oisin kipee koko ajan ja muuta :D Että ehkä mä en oo vielä valmis. Toisaalta jos mies sanoisi, ettei se koskaan halua lapsia, alkaisin varmaan ite haluamaan. Tiedä sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa sulle salaisuuden, raskaus ei ole sairaus. Tarkoitan tällä sitä että suurinosa naisista liioittelee ja paisuttelee raskauden vaivojaan, koska hei RASKAANA! Naiset kokee sen niin että kun neuvolassa sanotaan että "omien rajojen mukaan" niin sillä tarkoitetaan sitä että aika kääriytyä pumpuliin, vetää perse homeessa pizzaa sohvalla ja alkaa muistuttaa Hitleriä. Että kun se vauvakuume joskus tulee, jos tulee, niin muista nämä sanat. ;)

   Ja siis kommentti ei ole tarkoitettu mitenkään pahalla sua kohtaan, toivottavasti et saanu semmosta käsitystä. :)

   Poista
  2. Öhm, raskauksia on kyllä todella erilaisia ja sairaus varmasti kuvaisi sitä olotilaa osalla parhaiten.. ;) Mun mielestä on ihan hyvä ja vastuullista miettiä etukäteen kaikkia osa-alueita jotka kuuluu perheen perustamiseen. Itse mietiskelen, tulenko joskus olemaan halukas yrittämään kolmatta lasta ihan sen perusteella, että kykenenkö/kykeneekö mun kroppa enää olemaan raskaana ja tiedän kyllä muitakin, joita on siunattu erittäin vaativalla ja kivuliaalla raskausajalla. Mä uskon, että suurin osa ei liioittele vaivojaan, päinvastoin olisi hyvä että niistä puhuttaisiin enemmän, eikä vain hyssyteltäisi ja heiteltäisi ilmoille tollaisia kliseitä. On todella paljon oireita ja vaivoja, joista ei puhuta ja jotka tulee odottajalle/synnyttäneelle yllätyksenä. Kun "raskaus ei ole mikään sairaus" ja sitä rataa.

   Poista
 6. Joo no mun mielestä se on parin yhteine asia toi lasten hankkimine.. Ei mikää naisen yksinasia tai miehen pakkomielle mistä nainen kärsii!
  Yleensä tykkään tosi paljo Jenni sun teksteistä ja tyylistä kirjottaa, mut tää oli jotenki liian kärjistettyy tekstii!! Ihana blogi kyl muuten!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä ihmettä :D Kaikista idariteini-, lastennimi-, eroslangi- jne postauksista tämä oli "liian kärjistetty" :--D

   En siis tosiaa sano että noissa muissa ois mitään vikaa, tuntuu vaan hassulta että tämmönen postaus ois liian kärjistetty jonku mielestä :D Mulle tästä tuli ekana mieleen "äh tämmönen asiallinen ja oikeeta asiaa täynnä oleva teksti, haluan aivotonta ragea!!!" no, ihmisiä on erilaisia! :-)

   Poista
  2. Öö eikö tän kirjoituksen tarkoitus ollut nimenomaan painottaa sitä että lasten hankkiminen PITÄISI olla yhteinen ja yhdessä päätetty asia? Kärjistettyä tai ei, mutta valitettava fakta on että painostuksen alla monessa suhteessa niitä lapsia tehdään vaikka toiselle osapuolelle riittäisi vähempikin määrä.

   Poista
 7. Voisit postata linkkejä noihin keskusteluihin, sais nää postaukset hiukan extrapotkua kun on lähteet takana ;)

  VastaaPoista
 8. ei liity varsinaisesti tähän postaukseen mut hajoilin tänään ku luin feissarimokia ja siel oli turkulaisen fian juttuja ja sit googlailin vähän nimee niin sun kuvia tuli ruutuun ku googlailin miltä näyttää fia.N :---------D voi jepa <3

  VastaaPoista
 9. Onhan se totta että lapsen pitäisi olla toivottu mutta olen itse törmännyt tapaukseen että nainen jäi raskaaksi ehkäisystä huolimatta. Lapsen isä ei sitä olisi halunnut ja silloinkin laitettiin vaihto ehdoksi että isä jätetään pimentoon. Tyylinsä kullakin.

  VastaaPoista
 10. Hei sellanen postaus ois kiva missä kirjottaisit yhdestä aiheesta naisen ja miehen kirjottamana tavallaan... eli esim cockblockin et nainen ei halua olla ko jantterin iskettävänä ja pyytää kaveria jeesaamaan, kun taas mies kelaa et se ämmä on joku munankipee ja sitä veettää et se ei saa miestä ja näinollen vie kaverinsa pois :D tajusitko ideaa? Se ois aika kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. selvennäkkö vähäsen? meni melkosesti ohi.

   Poista
  2. Ai mä tajusin :D vissiin meinattiin sitä kun naiset ja miehet saattaa ajatella pienessä mielessään jostain yhdestä ja samasta asiasta ihan eri tavalla. Että kirjotettais kaksimielipidekirjoitusta asiasta x, toinen 'miehen' kirjoittamana ja toinen naisen

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!