HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ihanat suomalaiset lomalla

Anteeksi, mä olen aivan täysin jättänyt teidät heitteille! Mulla on vaan ollu niin jumalaton kiire töiden, liikunnan ja muiden vapaa-ajan aktiviteettien kanssa, että ei ole paljoa ehtinyt suoda ajatuksia blogiparalle. Ja onhan tässä muitakin suuria suunnitelmia ja muutoksia vireillä, että on muutenkin ajatukset olleet vähän muualla. Mutta siis, siirtykäämme päivän aiheeseen pikimmiten.

Me olimme siis eilen Tuurissa, Veljekset Keskisillä (joka kesän must-reissu!). Joka kerta, joka kesä, mun ihmisviha kasvaa asteen. Eikö ihmiset tosiaan osaa käyttäytyä? Saako loma kaikki aivan sekaisin päästään? Mikä meitä urposuomalaisia vaivaa? 

Ensimmäinen "helmi", jonka kohtasin, oli tajuttoman lujaa puhelimeen puhuva nainen. Siis se oli noin kahdenkymmenen metrin päässä, mutta ei kyllä jäänyt epäselväksi hänen puhelinkeskustelunsa kenellekään sillä jumalattoman kokoisella parkkipaikalla. Petjakin -joka ei yleensä jaksa kiinnostua ympärilläolevista ihmisistä ja rauhoittelee helposti provosoituvaa naistaan- kuiskasi "puhuis ny viä vähän lujempaa....". Mä epäilen, että keskustelun toinen osapuoli ei edes olisi tarvinnut puhelinta, sen verran kovalla äänellä täti karjui siihen kuulumisiaan. 

Sitten päästään sisälle kauppaan. Ja joku kirjoittamaton sääntö tyyliin "mitä hitaampaa liikut, sitä keskemmällä käytävää puolikkaan hevosen kokoisten kärryjesi kanssa kulje" oli iskostunut joka toisen tantan mieleen. Mä ainakin siirryn sivuun, jos askellan keskivertoa hitaammin, sen sijaan että valtaisin lättäperseelläni kymmenen neliöö ja estäisin muiden ihmisten miellyttävän shoppailun. Ja sitten vauhdissa liinat kiinni keskellä kulkuväylää ja marttakerho pystyyn! "Aiheitekinoottetäällämitästeillekuuluuihanaaihanaa"-läpätys keskellä täyttä kauppaa kymmenen tädin ja sedän voimin kertaa sata saa mun v-käyrän mielettömään nousuun.

Sitten lapset ja lapsenmieliset, joille ei ole viitsitty autossa kerrata, kuinka ihmistenilmoilla tulee käyttäytyä. Juostaan ihmisiä päin, tiputellaan tavaraa, raivotaan, huudetaan ja kiljutaan vailla mitään häpyä. Ja mitä tekee vanhemmat? HYMYILEE! Ei jumalantähren, jos mun kakarat juoksis jotain rallia kaupassa törmäillen muihin ihmisiin, mä kyllä pyrkisin laittamaan ne ojennukseen, esim. kieltämällä. "Kultaseni, juokse vähän hiljempaa, mummo johon törmäsit, mursi todennäköisesti lonkkansa, voi sinua hassu äidin oma kulta"-lässynlää tuskin auttaa viisivuotiaaseen rasavilliin. 

Kyllä aikuisetkin osaa. "NONI MIIA JA JOONAS, NYT SITTEN JÄI JÄÄTELÖT SAAMATTA ÄITI ON IHAN SAATANAN VIHAINEN EI JUMALAUTA LAPSET"-tyylinen karjuminenkaan tuskin on mikään huippuesimerkki rajoista ja auktoriteetistä, varsinkin keskellä kauppaa. Ihan vinkkinä vaan, lasta voi komentaa ja ojentaa huutamatta ja sen kummemmin korottamatta ääntä kiljumistasolle. 

Ja vaikka mä olen sitä mieltä, että jokainen saa pukeutua miten haluaa ja että se miä mun silmääni miellyttää, ei voi miellyttää kaikkia - ja toisin päin. Mutta silti mä en voinut olla huvittumatta, kun vastaan käveli viimeisen päälle laittautunut nainen, nahkalaukussaan, korkeissa koroissaan, jakussaan JA ASICSEN CAPRIPITUISISSA JUOKSUTRIKOISSA. Mitä!?!

Kirsikkana kakussa on viime viikkoinen tapahtuma (sanotaanko nyt ennemminkin väärinkäsitys) erään vaateliikkeen sovituskoppijonossa, joka oli suht pitkä eikä edennyt lainkaan. Hetken jototettuani kyllästyin. Takanani seisova keski-ikäinen mies totesi suht kovaan ääneen teini-ikäiselle tyttärelleen jonosta poistumisestani: "kato, ei jaksanu ryssä odottaa, heh heh!". Mun teki mieli kääntyä ja todeta, että Venäjällä en ole koskaan käynyt, mutta kyseisestä Pertti viiskytveestä säteili kyllä kilometrien päähän suomalainen junttius ja idioottius. Pidin suuni supussa, koska en kyseistä tyttöparkaa halunnut todistamaan niin noloa tilannetta. Varmaan tarpeeksi kamalaa olla tuonkaltaisen tampion lapsi. 

Ps. Munkin oli saatava olla suomiurpo, joten Keskisiltä tarttui mukaani aidot Crocsit suoraan alelaarista. ;)

Junttilomailua viimekesältä.

15 kommenttia:

 1. hahahhahah toi ryssäkommentti! <3

  VastaaPoista
 2. Toisaalta se tampio olis saattanu herätä miettimään käytöstään vähän, jos olisit heittäny selvällä suomen kielellä takasin että "onneks te suomalaiset ootte kärsivällisempiä". Olis ehkä tullu tulevaisuudessa sile teinitytölle vähemmän noloja tilanteita isukin seurassa. Tai sitten ei.

  VastaaPoista
 3. Voi kun tietäsit millasta on olla huoltsikalla töissä kesällä.. Kesä tekee oikeasti suomalaisista hulluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ollu eikä kauheena tee mieli takas. Tyyliin "Me ollaan ajettu jo 456,52 km ja lopulta päästii tänne syömää, eikä teil oo keltasia trip- mehuja!! Meijän Mikapirjo ei tykkää näistä vihreistä, ruskeista, punasista tai oransseista!!" Tai kännisiä iskurepliikkejä vahingossa kahvipannulle (myyjän sijasta) osoitettuna... jne.

   Poista
 4. aah, kylläpä tuli tuttu tunne näistä. Kaupassa kesätöissää... Voi meitä suomiurpoja!

  VastaaPoista
 5. ai saatana että särähtää pahasti korvaan tuo "keskisiltä" kun me paikalliset sanotaan että "Keskiseltä". Vaan kukin tyylillään :) mutta ko. kaupassa vituttaa kävellä semmoisten kärryämmien perässä joiden kärryt kääntyy salamana sinne suuntaan mihin pääkin eikä välitetä siitä että kärryt juuri pamahti takana kulkenutta lasta otsaan tai pidempää kaksilahkeista kasseille..

  VastaaPoista
 6. Jokanen näistä on kyllä niiiiin totta, huhhuh! Taas kerran kokosit ajatukset sanoihin :D

  VastaaPoista
 7. Veljekset Keskisellä, ei mulla muuta. Vielä ei ole kesän ahdistusreissua sinne tehty.

  VastaaPoista
 8. Hyi satan, ymmärrän miltä mahtoi tuntua! Junttilife oli aika vahvasti läsnä myös Tallinnan _24h_risteilyllä jolla olin viikko sitten (en suosittele kenellekään, vaikka maksoikin vain parikymppiä), tuntui että koko paatti kellui sen myötähäpeän aallokon päällä joka velloi meikäläisen sisällä. Voisiko nää kyläkauppahullut ja Viron turistit yhdistää omaksi kansakseen jonnekin syrjäiseen paikkaan, missä viinat ja muiden ei-niin-tärkeiden elintarvikkeiden hinnat olisivat tarpeeksi halvat, Teuvo Hakkarainen presidentti ja jonka ansiosta ainakaan minun (ja varmaan monen muunkaan) ei tarvitsisi sitä hiton sukkasandaalikansaa nähdä enää koskaan?

  VastaaPoista
 9. Mun mielestä se on jännä, että lomaillessa Suomessa on ihmiset just sun kuvauksen mukaisia, mutta aina ulkomailla kaikki on tosi kohteliaita ja mukavia. Kulissit kunnossa?

  VastaaPoista
 10. Missä oot kesätöissä?:)
  Ja mis oot ollut erikoistumisjakson työssäoppimisjaksollla?

  VastaaPoista
 11. Hahahah, oon käyny lapsesta asti joka kesä Keskisellä koska mökki on siinä lähellä ja oon joutunut ihan liian monta kertaa tekemisiin kaikenlaisten junttien kanssa. Tänä kesänä uutuutena näytti olevan kärryillään muita ihmisiä tönivät tädit, jotka eivät edes pyydä anteeksi, vaan tuijottavat tyhjin ilmein tönäisemäänsä ihmistä, kunnes pääsevät liikkumaan eteenpäin. Mun kyljet ja reidet sai mukavat iskut näiden herttasten rallimummojen takia. En vaan tajua missä käytöstavat piilee. Ei siellä edes oo enää nii halpaa, että pitäs seota täysin ja käyttäytyä ku alkuihminen. Puhumattakaan tosta sovituskoppijonon miehestä, what a jerk!

  VastaaPoista
 12. Aika tekopyhää sulta arvostella toisten ihmisten pukeutumista jos ite hiihtelet crocseilla:)

  VastaaPoista
 13. Jenni saattoi ostaa ne esim. töihin tai muuten vaan kengiksi, joita käytetään sauhuille mentäessä tai roskia viemään.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!