HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Kehittäkäämme itseämme

Kesällä kun koulua ei ole, on aika kehittää itse itseään ja opetella uusia asioita. Aionkin siis tehdä listan asioista, jotka mun olisi kannattavaa opetella. Jos ei niinkään kannattavaa, niin mukavaa ainakin.

- Korujen käyttö. En vaan osaa! Korvakorut, ketjut, rannekorut ja sormukset -kihlasormus mukaan lukien- lepäävät koomassa korurasiassa, kun joku tampio on ne sinne unohtanut. Nyt olen sen verran terästäytynyt, että silloin tällöin sormeeni eksyy ystävältä saatu Kalevalasormus ja ranteeseen helmien lisäksi Petjalta saatu Guessin rannekoru. Mutta korvalehtien kaikki 9 reikää umpeutuu pikkuhiljaa, rippiristit on hukattu vuosikausia sitten ja kaulaketjut pyörii missä pyörii. Rutkasti petrattavaa!

- Kalaa pitäis opetella syömään, mutta heti aluksi jo sanon, että en edes aio yrittää. Viimeksi alle kouluikäisenä on kalasoppa tälle tytölle maistunut ja ihan viimeisin vähääkään kalaa muistuttava ruoka meni vatsaan kahdeksanvuotiaana kalapuikon muodossa. Hyi saatana, kaikki mikä on veden alla, pysyköön siellä... 

- Pitäis myös reenata makeanhimon kontrollointia. Mutta ei siinä mitkään vitun mansikat ja raikkaat hedelmät auta, kun koko ruumis huutaa Halvan tuorelakua!!! 

- Pullaa en osaa leipoa, vaikka joku asetta pitäis ohimolla ja käskisi pyöräyttää Pirkanmaan parhaat puustit. Vika on ehkä siinä, että ensimmäiset kaksi ainesosaa jaksan mitata ja sekoittaa ohjeen mukaan, mutta sitten onkin helvetti irti. Uskomaton sotku, taikina muistuttaa jo kerran syötyä sellaista ja lopulta uunista vedän esiin niin kivikovat käppänät, että niillä voisi tehdä murhan. Ehkä ihan hyvä että en osaa leivoskella, muuten vois tulla ehkä syötyä joka käänteessä parit voisilmäpullat.

- Järjestelmällisyyden opettelukaan ei tekisi pahaa. Tai onhan sekin tavallaan järjestelmällisyyttä, kun avainlukulistaa etsiessäni tiesin oitis, että kannattaa etsiä sängyn alta. Siellähän se oli, omassa paikassaan muun romun seassa. Tai se, kun kylppärin remonttiäijän takia jouduin siirtämään vessan ritilähyllykön keskelle "olohuonetta", ja vaikka  nyt sen voisi jo lykätä takaisin paikoilleen, en ole jaksanut vaivautua. Se on tossa sohvan päädyssä ihan hyvä! Ei ehkä hivele silmää, mutta tosi kätevää meikkailla samalla, kun katsoo telkkaria. 

- Perunoiden kasvatus/viljely/tms. Mun haaveissa on ensi kesänä syödä omia uusia perunoita, mutta mulla ei ole minkäänlaista käsitystä kuinka kyseinen homma toimii. Koko lapsuuteni maalla asuneena ja kakarana useamman kuin kymmenen kertaa perunamaalla vierailleena ihmisenä tämä on todella noloa. Mä en edes viitsi kertoa, miten oletin homman toimivan...

- Opinnäytetyötä pitäisi ryhtyä väsäämään sillai niinku ihan pikkuhiljaa (=saatanallisella paniikilla), mutta Kändi kräsh saaga vie multa kaikki mehut. 

- Pitäis myös reenata vähän parempi juoksuaskel, on meinaan sen verran kapee askellus tällä ämmällä, että potkasen vasemmalla jalalla varmaan joka toisella askeleella oikeaan jalkaan. Oon ku joku hoiperteleva peura. Toki vois kokeilla lenkkarinvaihtoa, tää on meinaan aika uus juttu mulle tää omiin jalkoihin potkiminen....

- Autolla ajaminen vois kans olla ihan hieno taito osata. Vaikka löytyy B- ja C-kortti, niin silti mun autolla ajaminen on samaa sarjaa, kuin sitoisi hevosen silmät ja laittaisi auton rattiin.

- En myöskään enää osaa ottaa aurinkoa. Mä kyllästyn kymmenessä minuutissa makoiluun (ennen meni kepeesti kuusi tuntia äksänä biitsillä) ja alan pohtia järkevämpää ajankulua. Sitten itken syksyllä, kun oon valkonen kun kalkkitabletti. Miten jumalauta te ihmiset osaatte olla rannalla? Ei auta kirja, iPad tai mp3-soitin, ei edes kaverien seura!!! Kun rantaeväät on syöty, mä olen valmis siirtymään sisälle.

Jakakaapas lukijat rakkaat pienoiset asioita, joita teidän tuöisi opetella tai joissa olisi parannettavaa! Vai olenko ainoa luuseri, jota ei edes elämänkoulu opeta?

Juu en aja.


17 kommenttia:

 1. siististi pukeutuminen...siis sillä tavalla ettei joka aamu repis jokaista vaatekappaletta kaapista sängylle/pöydälle helvetinmoisessa paniikissa.. :))))) (ja siinä sängyllähän ne vaatteet on nukkumaan menoon asti, jolloin ne kipataan lattialle ja siitä eteenpäin pyykkikoriin vasta siinä vaiheessa kun kaapissa ei näy kun takalevy.. )

  VastaaPoista
 2. aa tää sun blogi on jotaki nii parasta :D <3

  mut jäi kiinnostaa että miten luulit että perunoita kasvatetaa? :D

  VastaaPoista
 3. Itellä ainakin on ihan toi perus lenkille/salille lähtö.. Ei vaan jaksa aamulla herätä tuntia aikaisemmin vääntää päivä päivältä suurenevaa arsea ylös jotta pääsisi 10M TYÖPÄIAKASTA olevalle salille tai lähteä ihan vaan käppäilemään tonne männikköön.. Myös toi oman oikeinkirjoituksen tarkastaminen ihan vaan joskus vois olla ihan fiksua! :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on pieni kesällä kuntoon projekti täs menossa, ja bloginki sille perustin ettei tulis kiusausta lopettaa :---D blogin pitäminen on ollu aika paljon haaveena joten nyt yhdistän huvin ja hyödyn :)

  http://summertowinter13.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. jalkojen sheivaus :-D

  En oo koko kesänä käyttäny shortseja koska oon saatanallisen laiska, en jaksa sheivaushelvettiä parin päivän välein!

  VastaaPoista
 6. Mä haluaisin oppia pesemään meikit ja hampaat joka ilta, mutku ei jaksa. En mä aamusin silti miltään pandalta näytä kun käytän vaan lähinnä ripsaria, mutta silti. Sit tämmönen kesäaiheinen juttu, niin en oo koskaan leikannu ruohoa :D Ehkä vielä jonain päivänä joudun senkin taidon oppimaan :)

  VastaaPoista
 7. vaatteitten laittaminen takas kaappiin/pyykkikoriin/minnekuuluukaan, miten se voi vaan olla niin jumalattoman vaikeeta? Mulle ainakin kertyy hirveet kasat makkarin lattialle, ruokapöydän ääreen, sohvalle, mille tahansa tasolle minkä löydänkään.

  ja ihan vaan sen takia, kun on mukamas kiire rannalta töihin tai baariin tai shoppaileen, tai päinvastoin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. melkein sama vika. mulla vaatteet löytää kaappiin, mutta vielä kun jaksais viikata ne...

   Poista
 8. Mun pitäis jaksaa olla oikeesti huolellinen. Esimerkkinä voisin katsoa ruokaohjetta kun kokkaan ja jättää ne omat kokeilut vähemmälle kun en kuitenkaan osaa.

  Muuten tosta sun uudet perunat -hommasta: mua jäi kiinnostaa et miten luulit homman menevän? Kerro pliis :D

  VastaaPoista
 9. Pitäs kai opetella pari juttuja yo-kirjoituksiin jos tahtoo keväällä sen lätsän otsalleen ja lähteä vanhempien nurkista. Ekana vois opetella kylläki kaivamaan ne kirjat paikasta x,.. Sitten vois oppia kokkaamaan muutakin kun kasvisvokkia ja nuudelikeittoa.

  Vois opetella muistamaan poikaystävän ja kummipojan syntymäpäivät ja opetella pitämään puhelin lähietäisyydellä.

  Ja monen monta muuta juttua...

  VastaaPoista
 10. Vois opetella olemaan hävittämättä puhelinta. En tajua miten voin hukata sen monta kertaa päivässä kämppään, autoon tai käsilaukkuun.

  VastaaPoista
 11. oon niin samaa mieltä tos kala jutussa :D ! En kyllä vedestäkään pahemmin pidä...

  VastaaPoista
 12. http://fia-nyholm.blogspot.fi/2011/09/sukkalaatikot-joita-mopoautoiksikin.html#comment-form

  VastaaPoista
 13. Hei tee juttu vittumaisista naapureista.tai jos siis jos sulla on ollut semmosia naapureita..

  VastaaPoista
 14. Mun olis kyllä syytä opetella laittaan ruokaa ja tekeen enemmän kotitöitä...

  VastaaPoista
 15. Voisin yrittää tsempata sua tuon opinnäytetyön kanssa! kannattaa hoitaa homma kotiin, sillä lopulta tulee liian kiire ja masennut täysin. Aloitat jonain päivänä urakalla ja niin vain kohta huomaat että homma on tehty, mutta tiiän että kaikista haastavinta on juuri se työhön tarttuminen mihin mm. mulla olisi sitä parannettavaa :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!