HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kuumetta

Ihmiselämään mahtuu monenlaisia kuumeita, enkä puhu nyt siis kehon lämmönnoususta tai fyysisestä huonosta olosta. Vaan kuumeista

Mulla on tällä hetkellä polttava, tuskastuttava, raskas ja vituttava muuttokuume. Haluaisin vuokrata roskalavan, hakea illan pimetessä kymmenittäin pahvilaatikoita lähikaupan takapihalta, ostaa kilometrikaupalla jätesäkkejä ja palkata raavaita kantomiehiä. Se nautinto, kun voisi vain lajitella tavarat joko "säilytettäviin" tai "helvetin liekeissä palaviin turhakkeisiin, jotka ovat maanneet kaapinperällä viimeiset viisi vuotta" ja aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Tämä helvetti on jatkunut kuukauden päivät ja mä alan oleen aivan loppu! 

Tatuointikuumetta poden myös sillointällöin. Se on mulla nopea ja ohimenevä, en oikein ehdi ottaa sitä vakavasti. Hetkellinen innostus, inspiraatio ja idea kuolee aika pian, kun keksin jotain muuta mielekästä käyttöä sillekin summalle tatuoinnin sijaan. Ajatuskulku menee jokseenkin näin: "Ei perkele mä haluan tatuoida selkääni itkevän kurjen/tanssivan pääkallonorsun/entisen tutuntutun koiran kutsumanimen/mädäntyneen variksen helminauhaan koristautuneena!!!" - "Toisaalta se maksaa." - "Toisaalta se maksaa niin saatanasti, että sillä hinnalla söis kuukauden." - "... Ja emmä tiä ees sopisko se mulle, sit jos lihon/laihdun/muutan muotoani muilla tavoilla, se näyttäis aika idiootilta." - "Joo, mä ajattelen asiaa sitten joskus toiste."

Matkakuume on aika paha. Se on oikeastaan jo kärsimys. Matkaesitteet, lomailusivustot, jatkuvalla syötöllä televisiosta tulevat hiekkarantamainokset ja Facebookissa ihania lomiaan hehkuttavat ihmiset kärventää mua aina välillä todella syvältä. Välillä kun mun herkkä sielu halajaa palmun alle niin kovasti, että kipeää tekee. Mutta tän kuumeen mä olen oppinut taltuttamaan mainiolla ajatusleikillä: mitä lomalla ei ehdottomasti saisi olla? No ei käärmeitä, itikoita, pitkää lentomatkaa, liian kallista, pitkää matkaa hotellilta rantaan, ei myöskään hotellia liian lähellä rantaa, turisteja, paikallisia, kylmää, sateista, polttavan kuumaa, pilvistä, isoja aaltoja, kaloja, haita... Pitäisi olla puhdasta hanavettä, jotain mitä kaltaiseni nirso uskaltaa syödä, siistiä, puhdasta, selkeää ja helppoa - eli aika pian huomaan, että parhaiten lomailu sujuu, kun vierailee äidillä ja isillä maaseudulla. Ja sekin on käärmeiden ja rannattomuuden takia vähän siinä ja siinä. 

Vauvakuumetta mulla - ihme kyllä - ei ole. Oikeastaan ennemminkin päinvastoin. Mutta joskus sekin kuume mua kiusaa, kun tuttujen sylit alkavat täyttyä omista lapsista ja vauvoja tuntuu kasvavan joka toisen vatsanahan alla. Vaatekauppojen rekeissä roikkuu söpöjä bodyja, se kuuluisa FB täytyy pienten suloisten kakkapyllyjen hampaattomista hymyistä ja no, ei pieniltä naperoilta voi välttyä edes kauppareissulla. Onneksi tätä kuumetta ei ole vaikeaa taistella vastaan - vastaus kysymykseen "voiko tuore äiti lähteä spontaanisti salille/kauppaan/pihalle/töihin/illanviettoihin?" auttaa mut joka kerta nitistämään pienenkin hellän läikähdyksen ja hoivavietin sisälläni.

Autokuumetta en ole varmaan ikinä potenut - Petja senkin edestä. Nytkin se on fiksaamassa Audia kolmenkymmenen sentin kikkeli otsassa ja todennäköisesti vaahtoaa itsekseen "kohtamämyyntänpaskanpois" samalla selaten Nettiautoa mielessään parempi kiesi. Myös moottoripyöräkuume on tässä osoitteessa ajoittain aika paha. Aina pitäisi olla vaan vähän isompi, hurjempi, tehokkaampi, uudempi ja totta kai katu-uskottavampi kaksipyöräinen. Ja lisää heppoja ja vääntöö ja kilowatteja ja megahertsejä ja vaikka jumalauta richtereitä. Jumalaton tärinä ja show jostain moposta, jolla ajetaan hurjat kaksi kuukautta vuodesta - mutta toisaalta sen kahden kuukauden aikana myös ajetaan koko vuoden edestä. Silti en vaan voi käsittää...

Muut vakavat tai ainakin pahat kuumeet mulla on treenikuume, karkkikuume, Ikeakuume, rusketuskuume ja rakennekynsikuume (iteppä oon alani valinnut...). Entä sinulla? Onko festarikuume, lomakuume, lenkkikuume, opiskelukuume tai vaikka koirakuume?


52 kommenttia:

 1. Onkohan sulla tullu ajatusvirhe vai enkö mie ymmärrä lukemaani? "tuttujen sylit alkavat täyttyä omista lapsista"

  Mutta asiaan. Koirakuume. Vakavia oireita etenkin silloin, kun näkee pentuja. Onneksi sitä lieventää oma 12 viikkoinen kettuterrierin pentu, ja tieto siitä, että nyt on tarhapaikat täynnä. Tuossa uudessa vauvelissa on tekemistä ja seuraavalle joutuisi tekemään tarhan, joten ehkä seuraava pentu tulee, kun joku noista edellisistä on kokenut luonnollisen poistuman. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, tuttujen omista lapsista? haha kyllä mä ainaki ton ymmärrän

   Poista
  2. "Mutta asiaan. Koirakuume. Vakavia oireita etenkin silloin, kun näkee pentuja"

   !!!!

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Mie aattelin sen sillein, että tuttujen sylit täyttyvät kirjoittajan omista, eli Jennin lapsista. Mutta joo, kuten alussa jo totesin, voi olla etten ymmärrä lukemaani.

   Poista
  5. miten sinulla voi olla koirakuume kun omasi on ollut kotona 4 viikkoa?
   luulisi että pieni vie niin huomion ettei muita edes miettisi.

   Poista
  6. Mun koirakuume ei ole mallia "pakko saada uusi koira ja heti", vaan pikemminkin "ai tuo ja tuo kaveri on ottanut koiranpennun, käympä leikittämässä sitä". Muita koiria tulee mietittyä jo sen takia, ettei tämä pieni ole ainokainen. :)

   Poista
 2. Ikuinen 40 asteinen kissakuume. Siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri.

  VastaaPoista
 3. Koirakuume on aina silloin tällöin, vaikka kaks mulla jo on, eikä enempää tuu!
  Kissakuume mulla on ajoittain, mut sit muistan taas kuinka kusipäitä kissat on ja se lähtee pois.
  Vauvakuume, lomakuume, laskuvarjohyppykuume, kihloihinmenokuume (MIKSEI SE KOSI JO), remppakuume, pihanlaittokuume ja talonostokuume :D

  VastaaPoista
 4. Ikeakuume, sepä juuri.... Ei auta kun kaksi lahjakorttia odottaa käyttöönpääsyään...

  VastaaPoista
 5. haha tää oli aikas hyvä xDD

  VastaaPoista
 6. Tällä hetkellä on normaali kuume :D Mutta lisäksi ikuinen haluunkaikkikoiratkuume. Oma 7kk ikänen koira jo löytyy, mutta tahtoo lisää. Myös matka- ja tatskakuume löytyy ja ne tulee kausittain. Vauvakuumekin on ollut jo monta vuotta.. Liikaa asioita :D

  VastaaPoista
 7. Nytkin se on fiksaamassa Audia kolmenkymmenen sentin kikkeli otsassa ja todennäköisesti vaahtoaa itsekseen "kohtamämyyntänpaskanpois" samalla selaten Nettiautoa mielessään parempi kiesi.

  Mulla oli autokuume, kun joku lukija vinkkasi että Audilla saisi naisia. Tuo ylläoleva lause helpotti audikuumetta, kiitos.

  VastaaPoista
 8. Mulla on sama homma ton tatskakuumeen kanssa :D Kuume nousee, ja sitte alan miettimään mitä kaikkea sillä rahalla voisin tehdä.

  Yksi kuume josta tunnun kärsivän kroonisena, on kissakuume ;__; Tällä hetkellä ei ole varaa pitää kissaa, kun itsekin juuri ja juuri saa tarpeeksi ruokaa, joten joka ainut kisuilmoitus tappaa mut. Poikaystävä hajoilee kun meikätyttö juoksee itku silmässä näyttämään sille kuvia jostain tappavan söpöistä karvavauvoista, jotka haluaisivat rakastavaa kotia. Jos mä saisin päättää, niin adoptoisin kaikki hylätyt kissat mut luokse ja alkaisin kissamummeliksi! Onneksi poikaystävä tyrmää nää haaveet heti kättelyssä.

  Mutta vielä minä valmistun ja saan oman karvaisen lapseni<3

  ps. tota näyttömittaria on hauska kattoa ku se vaan juoksee silmissä :D tän viestin aikana kymmenen näyttökertaa tullut lisää. Ylikin.

  VastaaPoista
 9. Shoppailukuume. Matkakuume.

  ^^Vielä ku ois sitä rahaa.

  VastaaPoista
 10. No ainakin matkakuume, shoppailukuume, sisustuskuume, rusketuskuume, bikinikuume ja merikuume.

  Matkakuumeeseen saa helpotusta syksyllä, kun pörähtää Kreikkaan viikoksi <3 shoppailukuume on vaan niin taltuttamaton. Aina kun tulee kaupungilta niin heti iskee uudestaan kaikkea mieleen mitä haluaisin ja pitäisi ostaa ja liikaa kaikkea ihanaa :/ ei kai tässä kun rahaa vaan palaa, ja sinne Kreikkaankin pitäis säästää shoppailurahaa! Mutta kun alennusmyynnit... Ehkä tyydyn vielä pariin shortseihin ja johonkin kivaan paitaan :) tai sitten en... Sisustuskuume on kalvanut jo pitkään. Onneksi sitäkin on suunnitteilla, saan pistää koko huoneeni uusiksi, omannäköiseksi, elegantiksi ja moderniksi :) tämä tapahtuu sitten 15v synttäreiden kunniaksi ens keväänä... Rusketuskuume, makaan melkein koko ajan auringossa rusketuksen toivossa. Onhan tuota onneksi jo tarttunut, ja jospa se Kreikan aurinko toisi sitten talven ajalle hieman väriä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeesus mikä lelliperse ja vasta 15......

   Poista
  2. *14 :)

   Ahahaha, kateelliset puhuu.

   Poista
  3. Kultalusikka perseessä on kuulemma hyvä syntyä..luulis sattuvan

   Poista
  4. Tuli tästä mieleen postausidea idiooteista, jotka kuvittelevat kriitikin poikkeuksetta olevan aina kateutta. Mitäs muutakaan se voisi olla?

   Poista
  5. Pakko sanoa että miksikäs leimaatte tytön heti lellityksi, jos hän on lähdössä lomamatkalle ja saa remontoida huoneensa? Aurinkoa nyt voi kuka vaan ottaa ja voitteko käsi sydämellä vannoa ettette muka mitään ois alennusmyynneistä himoinnut. Järki hoi älä jätä, tässäkin todennäköisesti kyse vain siitä että hänelle vanhemmat vielä lomamatkat sun muut maksaa ja vittuuntuneet opiskelijat kiristelee hampaita kun ei vanhemmat enään lomalle vie :D

   Poista
  6. Anonyymi 20:08, lelliperseeksi sanominenhan onkin kritiikkiä? :D Haukkuminen on kateellisten puuhaa :)

   Antakaa tytön nauttia vielä kun hällä on siihen mahdollisuus. Kumminkaan ette tiedä mitään tytön elämästä, mistäs tietää vaikka olisi ensimmäinen lomamatka, tai sama huone ollut koko ikänsä? Järki käteen tuossa muiden leimaamisessa.

   Poista
 11. Muuttokuume! Onneks pääsee muuttaa viikon päästä ja tällä kertaa todellakin olen hankkiutunut kaikista rumista yöpaidoista ja muista ylimääräisistä vaatteista ja tavaroista eroon, GREAT SUCCESS!
  Myös uuden asunnon myötä sisustuskuume on alkanut ottaa valtaa ja googlen hakukenttään onkin eksynyt jo "sisustusblogi".. B)

  VastaaPoista
 12. Muuttokuume, vaikka toisaalta mulla ei ole mikään kiire muuttaa.
  Tatskakuume, joka paheni entisestään otettuani ensimmäiseni puolisen vuotta sitten.
  Opiskelukuume, koska luen pääsykokeisiin vaikka päälläni päästäkseni opiskelemaan haluamaani alaa!
  Rusketuskuume, koska tänä kesänä jostain kumman syystä olen jopa ruskettunut ja nälkä totutusti kasvaa syödessä...
  Koirakuume, joka lähtee sekunnissa kun mietiskelen hetken millaista oli elää kolmen koiran ympäröimänä.

  Rankkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen käyttökoiran mammana en kyllä vaihtais mistään hinnasta pois. Joten kolmatta vaan kehiin ! :)

   Poista
 13. Ikuinen vauvakuume. Esikoinen 2v, olen raskaana. Ja kauheinta on, että mies sanoi että seuraavat kaksi hankitaan vasta 10vuoden päästä. Paitsi jos nyt kuitenkin viiden jo, eikö? Ei vaan ole mitään niin hiljaa tappavaa kuin vauvakuume, sillä ei maailmassa ole parempaa tai rakkaampaa kuin lapset. Ja hakkaa kuule ne spontaanit lähdöt mennen tullen ;)

  VastaaPoista
 14. Mä oon yllättynyt tosta kissakuumeesta, oon jotenkin kuvitellut koirakuumeen olevan jotenkin suuremmassa huudossa. Jotenkin vaan tuttavat aina kuumeilee koirista eikä kukaan kissoista, niin mä yllätyin. :D

  VastaaPoista
 15. Koirakuume ja odottavan aika vasta onkin pitkä. Vajaan vuoden päästä, mikäli menee suunnitellusti, kotiin tulee karvalapsi vihdoin! Muutto- ja sisustuskuume, vasta pari kuukautta sitten muutin mutta noh... onhan se jo pitkä aika :D

  VastaaPoista
 16. Opiskelukuume ei millään helpota, varsinkaan, kun ei mua mihinkään kouluun otettu.

  Muuttokuume on ainainen riesa, rakastan muuttamista niin paljon, että uuden asunnon sisustettuani alan taas haikailemaan uudesta muutosta...

  VastaaPoista
 17. Mullakin on koirakuume. Se on tässä raivostuttavinta, että oon potenut sitä jo varmaan yli vuoden ja aina kun vihjaan asiasta ukolle, niin se heittää kylmää vettä niskaan ettei meillä oo muka aikaa ja rahaa ja ties mitä selittelyä ja sitten taas vituttaa vähän aikaa kunnes kuume iskee uudestaan. Yksi karvakasa on jo ennestään, mutta kun tahtoo toisen...! Vaan ku ei tuo mies oo oikein lämmennyt asialle ja luulen että mun on joku kaunis päivä pakko vain tuoda vähin äänin taloon se uus piski ja kestää ukon vihat jos meinaan tahtomani joskus saada... perhana! Päättääkö ihmiset muka yhteistuumin tämmösiä asioita kun musta tuntuu että aina se toinen on ihan helkkarinmoinen vastarannan kiiski ja tuntuu että se murjottaisi seuraavan viis vuotta jos sitä ottais vaan ja hakis sen koiran? No viis vuotta murjotustahan on tietysti ihan lyhyt aika.... kai?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis meillä on 110 % sama tilanne !! meilläki ennestään jo yksi koira, ja haluaisin hirmuisesti toisen, edellisen ystäväksi, mutta ei käy miekkoselle..
   oon kyllä parisen kertaa miettinyt, että mikäs siinä on etten minä saa päättää tuleeko se vai ei..Jos asia olisi toistepäin, meillä olisi jo koira -.-

   Poista
  2. "oon kyllä parisen kertaa miettinyt, että mikäs siinä on etten minä saa päättää tuleeko se vai ei..Jos asia olisi toistepäin, meillä olisi jo koira -.-"

   No siis nimenomaan...! Pitäs kai olla vain idiootti ja olla kuuntelematta niitä vastaan lussutuksia... sytyttää kolmas maailmansota.

   Poista
 18. Muuttokuume, matkakuume ja varsinainen hullun kuume harrastuksiin joita ei ole varaa harrastaa.

  VastaaPoista
 19. Mieskuume. Onko sellaista olemassakaan? No kyllä tää jotain sellasta taitaa olla, kun pari vuotta sinkkuelämää alkaa nyppiä.

  Matkakuume on kans aina.

  VastaaPoista
 20. Mun vauvakuume rajottuu siihen, että keksin jonkun päheen nimen mun vauvalle ja oon innoissani 5 minuuttia. Sit tajuun, et sitä nimeä ei oikeesti voi antaa ja sitäpaitsi sen nimen mukana pitäis hankkia lapsi kanssa.

  Just nyt poen niin kovaa kuumetta siitä, että näen kohta mun ystävän, jota en ole nähnyt moneen vuoteen livenä. Mahassa on ehkä kaks kiloa kastematoja ja ne tuntuu mönkivän kilvan kurkkua pitkin ylös. Huh. Enää kolme tuntia :D

  VastaaPoista
 21. Lievää koirakuumetta on ollu varmaan lähes koko elämäni ajan, matkakuumettakin iät ja ajat vaikka reissussa tuleekin vähän väliä oltua.

  Ja sitte viimeset pari vuotta on ollu järkyttävä tatskakuume, nyt oon jo vuoden verran tienny minkälaisen haluan ym mut eipä tota silti ole vielä tullu hankittua :D

  VastaaPoista
 22. Tatuointikuume. On pari suunnitelmaa, joita oon jo useemmankin vuoden miettinyt ja nyt on oikeen pursunnut mieleen lisää loistoideoita kovaa vauhtia viime aikoina. Miks niiden pitää maksaa niin paljon, nyyh. Voi kyllä olla, että ihan oikeasti varaan ajan musteen hakkauttamiseksi ihoon tässä kunhan täytän 18.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. älä edes mieti tatuointia jos kutsut sitä:"musteen hakkauttamiseksi ihoon"
   SE ON HELVETTI TATUOIMISTA, jopa ammattilaiset inhoaa kun TATUOIMISELLE pitää keksiä kaiken maailman vitun sanontoja:"leimaus, hakkaaminen, värittäminen"

   ei raivon määrä.

   Poista
  2. Onhan kaikille asioille erilaisia synonyymeja? Mikä tossa nyt on niin erityisen hirveetä :D

   Poista
  3. Mitä pirua :Ddd tuskin kokitkaa repii peliverkkareitaan, jos joku sanoo vääntävänsä safkaa. Ei kai se tatskaaminen ihan NIIN vakavaa ole? :D

   Poista
 23. KOIRAKUUME. Koira tänne ja heti. Mut en tule sellasta saamaan kun asun vielä vanhempien katon alla ja he ovat allergisia.. Ehkä sitte joskus ku oma kämppä löytyy.

  VastaaPoista
 24. Koirakuume iskee aina silloin tällöin mutta iskä ei ikinä antais ottaa meille koiraa ;__; Joudun sitte kattelemaan kuvahausta söpöjen koirien kuvia :(

  VastaaPoista
 25. lävistyskuume on täl hetkel, vaikka mul on jo kaks naamassa mutku haluun lisää ;__; ja hiustenvärjäyskuume jaja siilikuume (eläin siili)
  ja en ees jaksa luetella :D

  VastaaPoista
 26. Kova asuntokuume, eläinkuume, tatuointukuume, lomakuume ja vaikka mitä muita kuumeita :D

  VastaaPoista
 27. lävistyskuume. Tekee mieli rustokorua niin maan perkuleesti. Myös huulikoru ois ihana! Ja suunnittelen myös opiskeluja tosi paljo ja kattelen koko ajan kivaa opiskelukämppää netistä :D

  VastaaPoista
 28. Moi!

  Kirjoitin susta blogiini. Voit käydä katsomassa kyseisen kirjoituksen osoitteessa http://paivanblogi.blogspot.fi/2013/07/enta-mita-blogilistan-kestosuosikkeja_16.html .

  VastaaPoista
 29. matkakuume on kaikista pahin!!!!!!!!1 oon iha raivona täällä ku joka toisella lukkee jossaki että ens viikolla lähden johonki lämpimään...ja ehkä pahinta on se että siitä on hurjat 5päivää ku saavuin kreetalta takas suomeen...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!