HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Nuorten vapaa-ajan virikkeet

Tylsä kesä? Ei hätää, vielä ennen koulujen alkua ehtii harrastaa vaikka mitä mukavaa! Tässä lista niin uudemmista kuin vähän vanhemmistakin nuorison pitämistä harrastuksista. 

Ajat muuttuu, vuodet vierii, mutta yksi ajanviettotapa on ylitse muiden: asiaton oleskelu. Koulujen pihat, päiväkotien leikkipuistot, kauppojen aulat ja monet aidatut piha-alueet ovat todennäköisesti aina imeneet teinejä puoleensa, kuin roskapussit nälkäisiä lintuja (taas opin uutta; roskapussia ei kannata jättää terassille yöksi). Seinään nojailu, lorviminen, notkuminen ja hiekoitusastioiden päällä lysähtäneessä ryhdissä istuminen on myös ollut mulle rakas harrastus. Onnekseni lapsuuteni sijoittui maaseudelle, jossa ei ollut suurikaan harmi kenellekään, jos nyt joku teiniangstinen pissis mökötti koulun pääovien edessä rappusella ja kuunteli Tiktakia walkmanista.

Yksi toinenkin harrastus on todennäköisesti aina ollut suosittu nuorten keskuudessa ja kyllä sitä vanhemmatkin harrastaa: syljeskely. Tän kun liittää asiattomaan oleskeluun, niin avot mikä combo! Mikä sen parempaa, kuin lojua laiskana puiston penkillä ja syljeskellä kengilleen! Mikähän kumma siinä on, että sitä kuolaa erittyy suuhun niin paljon (kysyy hieno nainen, joka syljeskelee edelleenkin)?

Tää seuraava laji on sellainen, jota myös varmaan on aina treenailtu, mutta taitaa kuitenkin olla yleistymään päin. Tätä vois myös kutsua kaupunkilaislajiksi; maalla tää olis vähän ollut tylsää vähäisen "osanottajajoukon" takia (ja osanottajajoukkohan tässä tapauksessa tarkoittaa viattomia ohikulkijoita). Eli siis huutelu, vittuilu ja niin tutuille kuin vieraillekin ihmisille päänaukominen. Vitun huora, homo, painu helvettiin, vittu toi on ruma, läski, ime isääs yms. lennokkaat lausahdukset eivät ole kovinkaan harvinaista herkkua nykyajan katukuvassa. Mikä parasta (...) tätä voi harrastaa -ja harrastaakin- yhä nuoremmat ja nuoremmat henkilöt. 9-vuotiaskin osaa erittäin sujuvasti huutaa vitun homoa puolitutulle koulutoverilleen kaupanpihassa keskellä kirkasta päivää!

Kaljapullojen rikkominen lasten leikkipuiston pihaan on myös harrastus, joka ei koskaan kuole sukupuuttoon. Miksikäs sitä turhaa a) keräisi pullot pussiin ja veisi kauppaan b) jättäisi ne ehjinä roskiksen liepeille ryypiskelyn jälkeen niille, jotka innokkaina niitä vievät kauppaan tai c) joisi vaikka kotona tai kuppilassa, kun voi tyynesti iskeä pullot pillunpäreiksi ja parhaassa tapauksessa itse kännissä möyriä sen itseaiheutetun lasisilpun yli. Tää harrastus on vähän sellainen, että tästä on suunnattomasti haittaa ulkopuolisille ihmisille (pikkulapsille, eläimille, kangastossuissa kulkeville, polkupyörille...), mutta toivottavasti on hei tosi hauskaa! Tätä lajia en ole koskaan edes kokeillut, enkä kokeile!

Varhaisteineillä on myös kaikkia mahtavia harrastuksia, oikeastaan niitä voisi kutsua aikuistumisrituaaleiksi! Ilokaasuleikit, koiranputkienpolttelut, kaiken maailman hengityksenpitämispelleilyt ja erilaisten myrkkyjen nuuhkimiset ovat tuttua kauraa noin kolmetoistavuotiaille sälleille, jotka lyövät viisaat päänsä yhteen ja ryhtyvät tekemään tällaisia vähän epätieteellisempiä testejä. Näitä leikkejä harrastaessaan voi parhaimmassa tapauksessa mahdollistaa sille leikkihetken henkiselle tasolle jäämisen, jos liikaa leikkii! Meinaan kyllä ihmisestä huomaa, jos on kersana hirveesti pidätellyt hengitystään tai juonut sytytysnestettä.

Terveellisempiä harrastuksia loppuviikolle teille toivotan!

Ps. Haastan teidän kertomaan teini-iän idioottimaisimmista virikkeistä ja "harrastuksista", joiden parissa tuli vapaa-aikaa vietettyä. Kivittikö joku autiotalon ikkunoita, kampitti mummoja, maalaili taidetta spray-muodossa...? Vai viettikö joku perusnuoruuden uiden mummon mökillä, keräten mustikoita ja lukien Pikkunaisia omenapuun alla (kuten minä...) ?

Loppuun vielä kuva siitä, kuinka kuuluu teinin lojua laiskana ja muutenkin harrastaa yleislorvimista myös sisätiloissa:

39 kommenttia:

 1. Ala-asteella käveleskeltiin yhen kaverin kanssa jossain perämetsissä (täällä puoli-maaseudulla)ja yhtäkkii saatiin hyvä idea laittaa iso kivi autotielle ku haluttiin nähä jos joku auto ajais sen yli. Sit alettiin kävellä edes takas sitä kohtaa ja lopult sielt tuli auto joka meni suoraa siit kiven päältä ja tuli kauheeta kolinaa. Sit se auto pysähty ja me 10v lapset ihan kuset housuissa. Sit sielt autost tuli joku mies meidän luo: "laitoitteks te tän kiven tielle?" me: "eeeei... Me oltii just tulossa ottaa sitä pois ku se oli vähän vaarallisen näkönen siinä" sit se mies sano jotain ja lopult "tästä saatte tuplan ku olitte rehellisiä" .... Vieläki huono omatunto :( sen jälkee harrastus vaihtu lumikökkäreiden laittamiseen tielle, niist ei ollu mitään vaaraa kellekään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me heiteltiin pentuna lumikökköjä sillalta alas autojen päälle :D Pikkasen typerää ja voi aiheuttaa vaaratilanteen, mut ei tuu kaikki 8 vuotiaille mieleen....

   Poista
 2. Yksi tapa viettää kaverin kaa aikaa on Facebook. Sitä voi harrastaa missä vaan. Istut puiston penkillä kaverin kanssa, baarissa, bussissa tai kotona. Näpytelkää molemmat puhelimianne. "Hei näiks sä tän Penan uuden kuvan" - Joo "Kato Tero on Online - mä puhun sille" .... kannattaa pitää välillä hiljaisuutta ettei puherauhaset vaan joudu koetuksille.

  VastaaPoista
 3. haha. yleislorviminen vois olla kyl mielenkiintonen harrastus :-D

  VastaaPoista
 4. Parasta on mielestäni kun 15 vuotiaat pojat ajelevat koulun pihassa viritetyillä mopoilla ympyrää. Kuuluu meinaan aivan jäätävä ääni tähän omalle pihalle kun koulu sijaitsee noin 200 metrin päässä! Omana harrastuksenani tietenkin soittelen poliiseja heidän perään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D:DD:DDD miksei näistä kommenteista voi tykätä?

   Poista
 5. Tää kuuluisa ovikellojen pimpottelu ja karkuun juokseminen oli aika kova juttu meidän pihan lasten keskuudessa. Toinen juttu mitä harrastettiin ilkeinä aina treenipäivinä oli se, kun käveltiin tanssistudiolle ylikulkusillan kautta niin lumipalloja oli kiva tiputella autojen katolle (jokunen saattoi myös osua tuulilasiin).

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä kaikkein hauskimman näköinen ja harmittomin harrastus on se, kun lissujengi istuu jossain kauppakeskuksessa tai kahvilassa, ja kaikilla on se uusin aifouni kätösissä ja siinä Facebook tai Instagram auki, eikä sanaakaan näiden tytyjen kesken vaihdeta! Korkeintaan sanotaan, että katos Marjatta tätä. Niin että miten se ajan viettäminen kavereiden kanssa oli? :D

  VastaaPoista
 7. Mulla ja mun isoveljellä oli ala-aste iässä kiva harrastus heitellä kiviä korkeiden aitojen yli. Toiselta puolelta kun yleensä kuului kiva kolahdus, jonka jälkeen heiteltiin lisää ja jatkettiin matkaa. Ei siinä iässä vielä tajunnut, mutta nyt kun asiaa on ajatellut, nii ollaan kyllä oltu monen autoilijan päivän piristys! Vieläkin hävettää.

  VastaaPoista
 8. Kaikenmaailman lorviminen ja pikkupiruuden tekeminen oli suuri harrastukseni. Myös pilapuhelut oli jossain välissä kuuma harrastus. Skootteriiässä tuli sitten mopoilla rällättyä pitkin kylien raitteja (ei kyllä ajeltu mitenkään ilkeästi mutta kyllä se on silti vanhoja mummoja ärsyttänyt).
  Myös tuli niitä marjoja poimittua ja kiltisti oltua mökillä ;)

  VastaaPoista
 9. Täälläpäin missä mä asun, on vaan muutama tuhat asukasta, mutta just tommosia teinejä löytyy vaikka millä mitalla. En vaan ymmärrä, miten ne jaksaa sellasta elämää, että ne jätkät siellä ostaa vanhemmilta (siis vanhemmilta ihmisiltä) tupakkaa, ja sitten lorvivat joka ikisen päivänsä kauppojen edustalla olevilla penkeillä. Sinne ne päristelee mopoillaan, ja mummot saa sydäreitä kun ajelevat miten sattuu. Sitten ne tytöt, monta tuntia panostavat joka päivä meikkiin ja hiuksiin, ja kikattelevat siellä niiden poikien räkimiselle ja mukahauskoille tarinoille, kun tänäänkin vaan pyysin mutsilta rahaa että saan röökii ja pääsen illalla ryyppää.

  Itse olen onneksi järkevä, vaikka vasta 14 vuotta on ikää mittarissa, ja voisin olla juurikin tuommoinen kaupan kulmilla oleskeleva teini. Kavereiden kanssa kun olen, teemme jotain yhdessä jonkun kotona, tai sitten pyöräilemme rannalle ottamaan aurinkoa tms. :D Mutta mun mielestä se on just ihanaa, että voidaan vaikka vaan istua monta tuntia jonkun huoneessa juttelemassa, ilman mitään erityistä tekemistä.

  Pahin asia mitä oon näin nuoruudessani tehnyt, on se, että 8-vuotiaana jätin koirankakkapussin jonkun reppanan postilaatikkoon. Siihen se sitten jäi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen onneksi järkevä, vaikka vasta 14 vuotta on ikää mittarissa, ja voisin olla juurikin tuommoinen kaupan kulmilla oleskeleva teini. Kavereiden kanssa kun olen, teemme jotain yhdessä jonkun kotona, tai sitten pyöräilemme rannalle ottamaan aurinkoa tms. :D Mutta mun mielestä se on just ihanaa, että voidaan vaikka vaan istua monta tuntia jonkun huoneessa juttelemassa, ilman mitään erityistä tekemistä

   Mustakin se on ihanaa, olla vaan kavereiden kanssa, nauraa ja jutella. Ei tarvii istuu joku viinapullo kourassa koulun pihalla ja räkäistä jonkun mummon päälle. Hauskaa voi olla ilman viinakin

   Poista
 10. No siis. Pilapuheluiden soittelu oli lemppariviihdettä. ;-)

  VastaaPoista
 11. voitko vastaa reeniä horo reeniä kommenttiboxii<3 :)

  VastaaPoista
 12. Mää en ikinä oo ihan tajunnut että miks pitää mennä koululle istuskelemaan ku se on kiinni. :D Inhoat koko laitosta ja ootat koko pitkän päivän että pääsisit pois sieltä ja sit meet sinne takasin norkoilemaan?

  VastaaPoista
 13. Oon tainnu teininä liikaa imppailla liimoja koska vaikka oonki parinkympin mittarin ohittanu ni toisinaan suurinta krapulaviihdettä on juuriki kämppisten kaa noi pilapuheluiden soittelut... :D

  VastaaPoista
 14. Meillä oli joskus yläasteiässä parin kaverin kanssa tapana soitella ihan randomnumeroihin pilapuheluita, tietenkin niin että oma numero näkyvissä, ja sit jos nää soitti takas niin keksittiin niille ties mitä p*skaa juttua... :D:D

  VastaaPoista
 15. Kysyin meidän äidiltä tuossa vieressä, että onko antaa jotain vinkkejä suoraan hänen lapsuudestaan. No oli. Jos asuu kerrostalossa, on hyvä idea kaataa parvekkeelta vettä ämpäristä vanhusten niskaan. Vesipyssyillä saa lähietäisyydeltä hyvin osuttua vaikka naapuriin...

  Ja ite olen havainnut, että moni nuori kokee voimaannuttavana julkisen alkoholinkäytön. Tarkoittaa noita ulkoilma-aktiviteetteja (tyhjäkäynti, asiaton oleskelu) yhdistettynä kaljapullosta ryypiskelyyn. Hurjassa kahden siiderin kännistä liukumäestä putoaminenkin näyttäytyy jotenkin valoisana. Ohikulkijoille se toisaalta näyttäytyy pimeänä...

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Tavattiin mennä autotien yli menevän sillan päälle ja heitellä nallekarkkeja alas sieltä autojen eteen. En oikee hiffaa mikä idea siin oli, ja oon yhä edelleen yllättyny siitä et kukaa ei koskaan sanonu siitä yhtään mitään. :D (ei aiheutettu yhtäkään onnettomuutta koska kuten ihmiset tietää, nallekarkit on aika pieniä)

  VastaaPoista
 18. Olen itse nyt 14 vuotta ja olen TODELLA kyllästynyt siihen, että kavereiden kesken vaan plärätään sitä omaa puhelinta ja ollaan hiljaa. Tai no, joku saattaa välillä valittaa kuinka se vuoden vanha älyluuri on aivan paska ja halutaan uusi iphone. Olen itse yrittänyt saada keskustelua aikaiseksi, mutta yrittämiseksi se on tosiaan jäänyt, kun vastaukseksi saa joko "aha", "niimpä", "jep" tai jotain muuta vastaavaa. Välillä toivon että olisin syntynyt noin kuusi tai seitsemän vuotta myöhemmin, enkä olisi osa tätä iphoneruinaaja sukupolvea, jolle ei riitä/kelpaa mikään.

  VastaaPoista
 19. Ala-asteella soitettiin pilapuheluita ja ovikelloja (tottakai sitten juostiin karkuun!). Muistan myös kaverini kanssa että sotkettii rakennusten seiniä marjoilla (eko-sprayaajat oikeen) ja laitettiin ketsuppia tms toisten postilaatikoihin. Erinäisten lauseiden kirjottaminen leikkipuiston mökkiin ja toisten yllyttäminen (mm. yksi kaveri saatiin huijattua tippumaan kaivoon) kuului lempipuuhiin. Teini-ikä oli varmaanki aika samanlainen kuin muilla eli alkoholi tuli kuvioihin ja tuli hölmöiltyä, tätä teen kyllä välillä vielä aikuisiälläkin :D

  VastaaPoista
 20. Se vituttaa, kun käylähtää tuolla tän tuppukylän keskustassa, niin aina siä notkuu kaks ärsyttävää teiniä! Oikeesti vaikka koska menis, niin ne on siel _aina_! Eikö ihmisellä parempaa tekemistä oo kun istua jossai penkillä keimailemas et hei kattokaa olen ihana! joohei ketään ei kiinnosta teidän naamat siä kylällä joka helvetin päivä. keksisivät parempaa tekemistäxd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin pikku kyläs on on myös tälläiset

   Poista
 21. Näin mäkkärin tätinä on tullut huomattua, että nykyteinien ylivoimaisesti mieluisin ajanviettopaikka on mäkkärissä perseily. Juodaan omia juomia, syödään juustoburgereita (jos on rahaa, 20 snt käteisenä ja loput kortilta, oho ei silti myyntilupaa), sotketaan, liimaillaan suolakurkkuja kaikkialle minne yletytään, nussitaan vessoissa, silputaa pillien paperit ja puhalletaan mönjä kattoon, silputaan kaikki mitä voi, liimaillaan purkkaa minne pystyy, parkkeerataan mopot pihaan päin helvettiä (mieluiten niin ettei kuorma pääse tulemaan ovelle), käydään mäkäkrin takana nussimassa ja röögillä, käännetään sätkiä pöydissä niin että karekset on ympäri ämpäri, ei tervehditä, kiljutaan, hypitään pöydillä (!!!), tullaan ostamaan happy meal lelulla ihihih hassua, tuhotaan se lelu, varastetaan ilmapallot telineestä ja rikotaan ne, yritetään keksiä 100 keinoa saada ilmainen vesi ("mun pitää ottaa iltalääkkeet"), kysytään voisinko myydä juustoja henksualella, piirrellään vessaan, kaiverellaan pöytiin, reput ja mopokypärät vie vähintään yhtä paljon tilaa kuin tenut täydessä ravintolassa. Jos myyjä kysyy puuttuuko tilauksia, yritetään huijata. Jne. Sitten ihmetellän, kun lentävät pihalle, miten käy aina mun toimestani ;)

  VastaaPoista
 22. Ja teinipoikien uusin harrastus on ilmeisesti meidän mäkkityttöjen vikittely. Lyödään vetoa irtoaako puh numeroita, yritetään kysellä meitä mukaan sinne mäkkärin taakse hengailemaan ym. Ei luoja :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ahahahha pakko sanoa tähän, että yks kerta kun en numeroani antanut jollekkin sankarille, niin sain KAUHEAN saaranan siitä miten MÄKKItytöt eivät koskaan anna numeroitaan

   Poista
 23. Hapenpidätysleikeistä tuli mieleen tämmöinen villitys joka oli tuossa teini-iän kynnyksellä, kun porukalla ns "pyörrytettiin" vuorotellen toisiamme. Käytännössä, yksi veti syvään henkeä, jonka jälkeen sitä painettiin ylikovaa rintalastan kohdalta -> aiheuttaa aivoihin hapenpuutteen eli pyörtymistä vastaavan tilan. Olihan se sitten niin siistiä kun parhaassa tapauksessa tuli random hallusinaatioita sille kaverille keltä taju kulloinkin vietiin. Kuullostaapa lähes sairaalta touhulta näin "ääneen sanottuna". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toihan nimenomaan on tosi vaarallista ja voi aiheuttaa aivovaurioita jne!!

   Poista
  2. Pahimmassa tapauksessa jep, mutta eipä myö ihan niin vahvoja onneksi oltu. Typerää ja älytöntä joka tapauksessa, eikä mikään pitkä villitys onneksi ollut.

   Poista
 24. meilä päin oli ala-asteella happihumala kova sana.. luojan kiitos opettajat kun näkivät nii teki hassun hauskalle leikille lopun.

  VastaaPoista
 25. Olen samaa mieltä suurimmasta osasta aktiviteetteja - kyllä, syljeskely ja pullojen rikkominen yms. ovat puhdasta idiotismia :D

  Olen nyt viikon viettänyt rippileirillä rasittavia mutta tavallaan söpöjä teinejä paimentaen, joten haluaisin kuitenkin puolustaa niitä iiihan vähän! Ns. asiaton oleskelu on mun mielestä oikeasti ihan jees. Tietenkään ei pitäisi mennä paikkoihin, joissa on muille hirveästi häiriöksi, mutta noin muuten. Mitä niiden lasten pitäisi lomallaan tehdä? Laskea matikkaa? Eikö rannoilla, puistoissa ja kaupan pihassa hengailu ole melko harmitonta huvia (jos sitä ei yhdistä mihinkään häiriköintiin)? Se ei kuluta rahaa eikä luonnonvaroja, ja on teinien sosiaalisten taitojen kehittymisen kannalta aika tärkeää, että ne saa hengailla porukassa. Että ne tytöt kihertää poikien typerille jutuille ja että ne pojat saa esittää kovia jätkiä. Sitä ne tarvii. Lorvailu kunniaan!

  Ps. Teinit on teinejä, ja ne on omalla tavallaan tosi ihania ja herttaisia. Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, mun teinikiintiö on taas vähäksi aikaa täynnä... Nimimerkillä Hyvin_väsynyt_kesäteologi

  Pps. Vitun homoa ei täällä enää huudella, kun siitä asiallisesti juteltiin. <3

  VastaaPoista
 26. kaveri oli keksiny hienon leikin et heitetää parvekkeelta kananmunia ja muuta alas! ite suuressa aivopierussa menin heittämään kans kananmunan ja voilá, se osu jonkun auton tuulilasiin......... mitä vittua minä 12v

  VastaaPoista
 27. Mä tein kanssa saman virheen et jätin roskiksen yöksi oven viereen kun muutin rivariin. Ja niin yleensä aina tekee myös joku uus naapuri. ;)

  Teineihin... Mä vein ton syljeskelyn astetta pidemmälle. Mulla oli oikeesti joskus vaan niin tylsää, että opettelin tekemään sylkikuplia. :D

  VastaaPoista
 28. Vapaa-ajan harrastuksia joita itse tuli teininä toteutettua/todistettua:
  - Itkupotku-kännien vetäminen pöllityllä jack danielsilla, päätyi ambulanssireissuun. (todistajana)
  - Angstaaminen; isä käski mun ja kaverin lajitella sukat kesken saunareissun, lähdettiin sitten pyyheet päällä ja shamppoot pääs talsimaan tietä pitkin ja harkittiin peseytymistä lehmien juottoaltaassa
  - Pelto-autolla 13-vuotiaana kylällä (okei siellä asu n. kaks mummoo) ajelu, iskä heilutti nyrkkiä pihassa aina kun tultiin takasin niin jatkettiin matkaa eikä uskallettu mennä kotiin
  - Kamalan katajanmarjaliköörin n. 2cl pölläseminen yöllä sukkahousut päässä isin kaapista
  - Koulussa jatkuva tunneita myöhästeleminen, kemian tunnilla pöydän roihahdus ja opettajan käryvät kulmakarvat, nasta äikänopettajan penkillä ( jäi loppupäiväksi persvakoon huomaamattomana, kyllä oli hauskaa. -.-)
  - Mikrokiljun tekeminen luokkaretkellä lopputuloksena haiseva ruisleipä mössö.
  - Velipuolen kanssa omien rakettien teko, ruutia vanhoista raketeista ja ties mistä panoksista ja sitten palamaan ja katsomaan mitä tuli.

  haha.. täytyykin tehdä oikein itsekin postaus näistä. :D

  VastaaPoista
 29. Pyörryttäminen oli varmaan yks typerimpiä juttuja mitä kavereiden kanssa teki. Siistiä, kato ku toi nyt kaatuu tossa ja lyö päänsä lattiaa!! Kyl se kohta siitä tokenee.

  VastaaPoista
 30. Onko teillä yhtään postausta missä ei kritisoitaisi mitään?

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!