HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Viihteellä

Mun viinanvastaisuus sen kun kasvaa vaan. Oikeesti, toi alkoholilla läträäminen on joku maailman surkein harrastus.

Päätinpä eilen repäistä sunnuntaivapaan takia ja avattiin siinä sitten parhaimman toverini Paulan kera situkat. Siinä me sitten aluksi sivistyneesti siemailtiin, siirryttiin baariin tiskille notkumaan ja keskustelemaan urheilusta - aika koomista, kun kaksi drinksuja kittaavaa pubiruusua keskustelee kyykkäämisen hienoudesta ja maastavedon yliarvostuksesta. Oltiin niin helvetin asiallisia että.

Eipä mene kauaakaan, kun juon Jack Danielsia, laulan PETRI NYGÅRDIN BIISIÄ (siis tässä vaiheessa joku olisi saanut raahata mun pois ja viedä saunan taakse) ja haparoivin askelin hillun tanssilattialla. Ai jumalantähren mä meinaan kuolla häpeään. Ei, mä en tanssinut pöydillä, haastanut riitaa, kaatuillut, ollut mitenkään huomattavassa humalassa tai järjestänyt itkuraivareita. Ja ei, mä en juonut rahojani, tehnyt ääliömäisiä paljastuksia itsestäni, sammunut pöytään tai kaatanut kenenkään päälle juomia. Mikä sitten on ongelma, mähän vietin aivan perusbaari-iltaa jutustellen, naureskellen ja tanssahdellen muiden kanssajuhlijoiden kera ja olin vielä käytökseltäni siisteimmästä päästä?

Se, että mä parka, aikaa sitten juhlimisen ja tislaamisen jättänyt ihminen alennuin sille tasolle, että ylipäätään astun yökerhoon tarkoituksena hankkia jonkinasteinen humala. Että mä kuuluin siihen heikkoluonteisten sakkiin, joka odottaa jo maanantaina perjantaista tölkin sihahdusta, joka pönkittää egoaan ryyppäämällä ja joka sunnuntaiaamut makaa sängyssä pitsalaatikon alla kuin jyrätty särki, silmät punaisena. Mä, terveen elämän ja fiksujen harrastusten vaalija todellakin vedin kevyet kenttäkännit neljännen kerran tänä vuonna. Hyi!

Myönnän, että ennen alkoholi kuului elämään aika ratkaisevasti - ei vuoteen viikonloppua ilman. Viinalla läträäminen oli olevinaan niin saatanan hauskaa ja hyvä harrastus, oikein miellyttävä tapa viettää aikaa. Oltiin olevinamme niin sivistyneitä viinipullojemme kanssa. Paskat, jos nuoret naiset pohtii Alkossa, että riittääkö alotteluksi yksi pullo valkkaria per naama, vai otetaanlo vielä joku kiva terävä kylkeen, niin aika jumalattoman köyhää täytyy olla ihmisen elämä. Ja sivistyneisyys kaukana. Eikö mitään muuta tekemistä tosiaan ole, kuin ryypätä terveyttään pilalle ja sotkea ihmissuhteitaan oikein urakalla?

Nyt kun elämässä on erilaista sisältöä, kiva työ, mainio ala, selviä ystäviä, opiskelua, liikuntaharrastuksia ja lähitulevaisuudessa muutoksen tuulia, ei ole kyllä tehnyt viinatilkkaa mieli aikoihin. Tuntuu, että ei ole enää tarvetta, mun elämässä ei ole tyhjiötä, joka pitää täyttää Alkon tuotteilla. Mä tunnen suuren huojennuksen, kun työvuorolista näyttääviikonlopuille hommia - ei tarvitse edes ajatella näkevänsä kännisankareita tai keksiä tekosyitä miksi en lähde mukaan. Ei sillä, etteikö eilen olisi ollut hauskaa, mutta kyllä meillä Paulan kanssa hauskempaa on puntilla, kuin kännissä. 

Mä en vaan ymmärrä kohtuukäyttöäkään. Tai siis mun kohtuukäyttö on yhtä kuin saunakalja tai pari lasia kuohuviiniä jonkin hienon saavutuksen kunniaksi. Kerran viikossa jumalattomat perseet ei ole sitä. Mun mielestä ei edes joka toinen viikonloppu. Edes pieni känni ei ole mun silmissä kohtuukäyttöä millään lailla. Miksi pitäisi olla kännissä? Maailmassa luulisi olevan mukavampaakin tekemistä, kuin kulkea naama limassa kaljakassi kainalossa ilman kenkiä kohti seuraavaa kuppilaa. 

32 kommenttia:

 1. Kyllä, kyllä, kyllä!! Ite oon myös havahtunut tähän alkoholin hienouteen. Juurikin eilen lähdin tovereiden kanssa iltaa viettämään vesiselvänä ja kiitin itseäni tänä aamuna, kun heräs ilman sitä hedaria ja kaljamorkkista. Ja oli yhtä hauskaa, jopa hauskempaa! Siitä on vaan opetellut pois ja piti ihan aamulla taputtaa itseään olkapäälle! :--D

  Johtopäätös: Ei sitä oikeesti vaan tarvii.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Onhan alloholin vastaisuus ehkä vähän lisääntynyt tän fitness-buumin takia, mutta että joku toinenkin, kenen mielestä se on oikeasti typerää!

  VastaaPoista
 3. oon niin samaa mieltä sun kanssasi! en itsekään ole enää mikää 16v pikkulikka, joka on juuri kekannut alkoholin, mutta tosi moni kavereistani (20+ v) tuntuu edelleen jummaavan tolla tasolla.. Toki joskus on ihan ok käydä viihteellä, mutta se on jo eri asia, kun osa porukasta lähinnä asuu viikonloput baareissa..

  Ja muuten upea tämä uudistunut ulkoasu! :)

  Maaren
  http://kyynelsilmin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Muistan kuinka hauskaa oli 14-16 -vuotiaana pussikaljoitella joka helkkarin viikonloppu ja oli niin hienoa riipasta seitinohut päiväkännit (toisinsanoen örveltää naama oksennuksessa jossain pusikossa). Oikeastaan siinä kohtaa kun täytin seitsemäntoista, alkoi kännien määrä laskee keskimäärin 2-3 kertaan vuodessa ja nyt 19-vuotiaana en ole kertaakaan tämän vuoden aikana ollut kännissä. Ei vaan huvita! Ja mun mielestä on kivaa herätä seuraavana aamuna muisti virkeänä ja ilman päänsärkyä, kun kaverit kyselee mitä ne on edellisenä päivänä tehny ja valittaa heikkoa happeensa.

  En luokittele itseäni absolutistiksi, mutta useimmiten olen kuskina. Viihdyn kyllä baareissa ja tykkään käydä kantapaikoissani morjestamassa kavereita miltei joka viikonloppu, mutta joko juon kokista, kahvia tai vettä, kun muut kittaa kolmen promillen seipäissä jallukolaa ja absinttia. Itselleni tulee jo nousuhumalassa joko närästys tai päänsärky, enkä pysty kittaamaan mietoja alkoholijuomia niin paljon napaani, että se näkyisi jossain ja vaihtoehtoisesti kirkkaat eivät niinkään kuulu vahvimpiin osaamisalueisiini. :-D Ihanaa että löytyy muitakin kanssasisaria!

  VastaaPoista
 5. Itsekkin on tullut pohdittua tätä aihetta lähiaikoina aika paljonkin. Oma juhliminen on vähenynyt, ja entistä useammin juhlien jälkeisenä aamuna on fiilis että oliko nyt oikeasti edes hauskaa? Että olisi kivempi lähteä aamulla puntille, kun juurikin maata sielä pitsalaatikon alla. Löysin blogisi vasta nyt ja on pakko jatkaa lukemista! :)

  VastaaPoista
 6. Jo se kertoo ihmisestä paljon millaisia ystäviä tällä on. Jos sulle tosiaan on helpotus viikonlopun työt ettei tartte keksiä tekosyitä lähteä viihteelle, niin ootkohan vähän väärässä seurassa.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä se musta sitten kertoo, jos joku tuttavapiirin jäsen pyytää viihteelle?

   Poista
 7. tää teksti on niin saatanan totta! Olen kaveripiiristäni ainoa kenen tipaton tammikuu on jatkunu tähä päivää asti !! Olen ylpeä! Olen kyllä ollu mukana kavereiden kanssa baarissa yms hillumassa, mutta SELVINPÄIN ja on ollut kenties jopa hauskempaa ilman sitä viinaa!

  VastaaPoista
 8. ihan vitun hyvä teksti,niinkun aina!

  VastaaPoista
 9. Ok. Good for you! "Helvetin parempi ihminen kuin muut"-palkinto lähtee Teille postipakettina mitä pikimmiten. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ? Mitää :Dd

   Siis jos mulle ei enää viina maistu ja koen sen käytön oksettavana, se tuskin on pois keneltäkään :D Ilmeisesti on.

   Poista
  2. sää kyl tekstissäs tuomitsit täysin kaikki jotka alkoholia millään lailla käyttää että :)

   Poista
  3. ^Nimenomaan. "Alennuit" menemään yökerhoon, kuuluit "heikkoluonteisten sakkiin"... Kyllä mullakin terveelliset elämäntavat ja fiksut harrastukset on, vaikka "alennunkin" menemään yökerhoon kerran kuussa.

   Poista
 10. Olen täysin samaa mieltä! Tosin hyvähän mun on nyt krapulassa täältä huudella... :D

  VastaaPoista
 11. Itekin vähentänyt juomista paljon ja miettinyt sen lopettamistakin just siks et mikä pointti siinä alkoholissa lopulta on jos kivaa voi pitää ilmankin? Mutta yks juttu jäi häiritsemään: mun mielestä kaikki alkoholin nauttiminen on humalahakuista jossain määrin, olkoon nautittu annos sitten kuinka pieni tahansa. Ei voi erotella humalahakuista ja "ihanmuutenvaan" juomista. (Kunnon känni on tietty selkeempi juttu.)Vai kuinka moni juo jotain alhoholipitoista juomaa ihan pelkästään maun vuoksi? Miksei saunan jälkeen tuu korkattua sit vaikka holitonta siideriä tai juotua lasten shampanjaa juhlatilanteissa jos niitä pelkän maun vuoksi juo? Tätä oon pohtinu, jos jollakulla on vastaus niin sopii kertoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se rentouttaa. Ei kukaan yhdestä oluesta humalaan tule, mutta kyllä se vaan on se "fiilis". Tai joku onnittelumalja tai ruokaviini. Onhan niilläkin syyt miksi ne juodaan, ja se syy ei ole humala.

   Poista
  2. Kyllä mä juon alkoholia ihan maun vuoksi. Esim. punaviini on todella hyvää tietynlaisen ruuan kanssa. Alkoholittomat vaihtoehdot taas eivät maistu samalta kuin "oikeat" siiderit tai oluet, viineistä puhumattakaan.

   Poista
  3. Ja esim punaviini on hyväksi terveydelle ja ite on huomannu, että lasillinen punaviiniä helpottaa tämmöistä stressimahaista huomattavasti!

   Poista
 12. Aamen :D Oon täysin samaa mieltä! Mutta musta alkoholin kohtuukäyttöä on se, että se pysyy kohtuudessa. Jos on kerran pari vuodessa kännissä niin ihminen voi silti olla "kohtuukäyttäjä". Mutta oon samaa mieltä että usein toistuva kännäys (vaikkakin pieni) EI ole kohtuukäyttöä.

  Anonyymi ennen mua: Mä juon alkoholia maun takia useimmiten :D En tosin juo tosi usein, mutta itse oon ainakin huomannut, että alkoholitonta siideriä / viiniä ei myydä yhtä laajoissa valikoimissa. En asu tällä hetkellä Suomessa, enkä oo löytänyt täältä ollenkaan alkoholitonta siideriä, eli siinä se syy :)

  Humalahakuisella juomisella luulen että tarkotetaan sitä et oikeesti tarkotuksena on saada pää täyteen :D

  VastaaPoista
 13. Niinhän se on että viina on viisasten juoma eli suomeks se että osaat lopettaa ajoissa

  VastaaPoista
 14. http://djninacristal.blogspot.fi/
  http://nikojuhanisaarinen.blogspot.fi/
  et sillä lailla :D

  VastaaPoista
 15. On se ja kumma, että Suomessa joutuu aina selittelemään miksi EI juo. Ja auta armias jos vastaus ei ole luokkaa "olen raskaana" "minulla on lääkekuuri" tai "kuolen siihen, tässä lääkärintodistus asiasta" niin olet ilonpilaaja, tiukkapipo ja takakireä niuhottaja etkä ainakaan osaa pitää hauskaa, koska hauskaa ei voi olla ilman viinaa. Joskus olen yrittänyt vedota olevani kuskina, mutta siihenkin saa yleensä vastaukseksi, että kulkeehan niitä takseja...

  Oikeasti en juo sen takia, että pelkään alkoholista aiheutuvaa kontrollin menettämistä lähes foobisella tasolla. Minkä näin äkkiseltään ajateltuna voisi tosiaan rinnastaa tietynlaiseen takakireyteen :-D Tykkään kuitenkin pitää hauskaa, käydä ulkona ja juhlia, mutta teen sen ilman päihteitä. En myöskään millään tapaa inhoa tai tuomitse alkoholia käyttäviä ihmisiä, vaan pystyn ihan hyvin keikkumaan illan baarissa ahdistumatta, oli kännisen idiotismin taso mikä hyvänsä. Sen sijaan kaikilla tuntuu olevan oikeus tuomita minut juomattomuuteni takia.

  Keksipäs Jenni nokkelana vittuilijana jotain, mitä voisi näpäyttää juomattomuudesta urputtaville elämäntapaääliöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄMÄ. Henkilökohtaisesti en juo paljoa ihan sen takia että esimerkiksi oksennan todella todella helposti jurrissa, mikä nyt ei ole ihan hirvittävän kivaa. Mulle on pari kertaa saatana suututtu koska en ole ollut tyyliin jonkun synttärijuhlissa kännissä :D Totta hitossa tykkään juhlia selvinpäinkin ja pitää täysiä hauskaa, mutta ai hemmetti sitä tivaamisen ja ulinan määrää mikä siitä seuraa.

   Poista
 16. Haha, mää kulutin teini-ikäni nörttipuuhissa ja aloin juomaan vasta 19-vuotiaana. Silloin oli mulla se suurin bilevaihde päällä ja tuntu että joka viikonloppu ois haluttanut mennä viihteelle. Nyt tulee ihan juomalla juotua ehkä kerran kuussa jos sitäkään, enkä pidä sitä kovin pahana. :D Ihan sopivasti. Parhaat kaverit on edelleenkin käytännössä absolutisteja nörttejä ja ne kulkee välillä selvinpäin siinä matkassa, enkä näe mitään syytä että miksi pitäis painostaa juomaan jos ei halua.

  VastaaPoista
 17. Mulla meni monta vuotta viikonloput kaatokännissä, opiskeluaikana puolet viikosta kun viikonloppuihin lisäsi vielä iloisen opiskelijakeskiviikon. Muusta en tiennytkään, muuta elämää ei ollut. Absolutistit oli mun mielestä melko nihkeitä tyyppejä. 3 x 52 = eli olin vuodessa päissään 156 päivää karkeasti ottaen, nykyisin maximissaan noin 6 kertaa vuodessa!

  Nyt ei enää vain huvita. Viikonloppuna ruoanlaiton yhteydessä ilmaisin yhden Somersbyn omppusitukan parilla huikalla sen hyvän maun takia, enkä muuta kaipaakaan. Säälin tuttujani, joiden elämä pyörii dokaamisen ympärillä ja mielelläni keksin jotain parempaakin tekemistä.

  Sen verran vieroitusoireita toki yhä on, että joskus kun mutsin hommista pääsee vapaalle, tekee pirusti mieli lähteä "tuulettumaan" ja näkemään ihmisiä. Parista kaljasta pääseekin melko nopeasti tequila-linjalle ja aamulla on surkea olo. Silloin muistaa taas, ettei koko hommassa ollutkaan yhtään mitään järkeä ja se harvinainen vapaa-aika on taas töötätty baaritiskille kuin vesilinnun perseeseen.

  Hassua, miten mielipiteet voivat muuttua niin radikaalisti.

  VastaaPoista
 18. mun mielestä sä vähän ite sorrut siihen että tuomitset ihmiset jotka tykkää juoda alkoholia. ei se kaikilla ole niin että on PAKKO juoda alkoholia, mutta se nyt vaan joidenkin mielestä on kivaa. niin kun joidenkin mielestä on kiva käydä kahviloissa. en tajua miks jotkut ihmiset ei ymmärrä sitä, että joku tykkää käydä baareissa? ihmiset nyt vaan on erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi on ok ja hyväksyttävää vaikka facebookissa julistaa kuinka paljon aikoo viikonloppuna dokata, mutta jos sanoo olevansa juomatta, se on heti juovien ihmisten "tuomitsemista"? On myös ok hokea kuinka saatanan tylsiä ihmiset on selvinpäin, "juo ny, älä oo tollane, hei ota ny ees pari", mutta jos sanoo "ryyppääminen on apinoiden touhua", on heti monella paha mieli.

   Poista
 19. Täytyy sanoa että yleensä sun tekstit on ollut ihan asiallisia mutta tässä kyllä nyt on vähän sellanen fiilis että nostat itseäsi jollekin jalustalle kuinka olet niin muita parempi kun et alkoholia juurikaan käytä ja tuomitset ihmiset jotka alkoholia käyttävät. Voin sanoa että itse käyn kyllä toisinaan baareissa (ja joo, ihan juomassa!!11) ja mulla on siellä ihan hauskaa mutta en todellakaan ole mikään "heikkoluontoinen", kiitos vaan.

  VastaaPoista
 20. Tää blogihan eiole mitenkään överi, provosoiva, liioiteltu tai huumorimielellä kirjoitettu? Jos oikeesti kirpaseee joku ryyppäys/ryyppäämättömyyspostaus, niin apuva.

  VastaaPoista
 21. Tää on sinänsä hieno maa, että on ihan ok ja hyväksyttävää ryypätä, mutta pienimuotoinen juominen tai juomingeista kieltäytyminen luokitellaan tyyliin "miä vittu toiki luulee olevansa ku ei kunnon kossu maistu!!". On hyväksyttävämpääolla perseet olalla ku vissylinjalla.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!