HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 21. elokuuta 2013

ammattien stereotypiat

Jokaisesta ammatista tulee lähes väkisinkin jokin mielikuva. Tietyn ammatin edustajat ovat monien mielessä tietynlaisia, vaikkei yhtäkään kyseisen ammatinharjoittajaa edes tuntisi. Liitän mukaan vielä stereotyyppiset heitot näiden ammattilaisten suista. Kuulostaako tutuilta harhaluuloilta?

Palomiehet: Seksikkäitä körmyjä, stripparimatskua ja öljyttyjä rintalihaksia. Aina valmiina kuolemaan muiden puolesta ja kantamaan pörröiset karitsat ja kissanpennut palavasta ladosta hauikset pullottaen. Uivat vaikka laavassa ilman paitaa, kypärä päässä ja letku kädessä valmiina pelastamaan ihmiskunnan. Ei mikään varsinainen ihme, että lenkkeilen silloin tällöin vahingossa (viisi kertaa viikossa...) läheisen paloaseman ohitse. Mutta uskokaa tai älkää: joskus huomaan, että kaikki heistä eivät olekaan niitä kreikkalaisen jumalan ruumiillistumia, vaan -tattadadaa- ihan normaalinnäköisiä keski-ikäisiä jamppoja. "Haistanko savun? Ou nou, housuni ovat suorastaan liekeissä!"

Poliisit: Kyrpiintyneitä ja kostohaluisia ihmisiä, joiden tehtävä on pilata parhaat bileet, kukkeimmat kannabisviljelmät ja mopoköörien keulimiskuviot - ihan vaan piruuttaan. Ajellaan maijalla ja kaadellaan teinien kaljoja, koska heillä ei ole muuta tekemistä. Sakottaminen ylinopeudestakin on vain ihan silkkaa kusipäisyyttä. Itse kutsun sitä lain ja järjestyksen ylläpitämiseksi, mutta joidenkin mielestä se on sitä kuuluisaa veemäisyyttä ja natsimeininkiä. "Jaahas, mitäs ne epelit täällä puuhastelee, ei muutaku pojat takakonttiin selvitteleen henkilöllisyyksiä. Ny on kuulkaas juhlat ohi, heh heh."

Rakennusmestarit ja muut raksa-alan korkeammin koulutetut henkilöt: Sellainen perus-Jarmo. Ruutu-flanellipaita, rakennustyömaakypärä, paperinivaska kädessä ja termari toisessa. Kulkee polleana raksa-alueella ja katsoo kun kesäpojat hakkaa naulaa seinään. Ja pari hännystelijää hiihtää perässä munkkipussin kanssa kohti parakkia. "Ei jumalauta pojat, ei tästä tule saatana yhtää mitään, virostako ne työmiehet pitää hankkia!? Perkele!"

Taitelijat: Asustavat joko syrjäisessä metsämökissä tai sitten jostain teollisuushallista kodiksi muokatussa boheemissa ympäristössä villaryijy niskassa, viinaa juoden ja masennuksesta kärsien. Vähän hallusinaatioita, häiriitynyt kissa ja huumeita käyttäviä pitkätukkaisia hiipparikavereita maalaamassa psykoosissa toisiaan sormiväreillä. "Siis apua mikä inspis mulle iskee täysikuun aikaan ja nää sienet niinku vaan lisää mun halua toteuttaa itseeni, niinku mä haluun seuraavaks tehdä savesta ja omenankaroista sellasen kantaaottavan Hitler-patsaan, niinku tajuuttekste?"

Kirjastontädit: Villapaidassa ja -sukissa  kirjaston seinänvieruksia pitkin hiipiviä, punertavanharmaatukkaisia tätejä, joilla on huovutetut villapallokaulakorut ja äänihuulissa vaurio, joka estää puhumisen ääneen. Suurin intohimo on löytää väärään kohtaan laitettuja kirjoja hyllyistä ja huomauttaa lainauksien pitkittymisistä. "Niin täällä olisi tämä kaksikymmentäviisi senttiä maksuja maksamatta kirjasta 'Palle Papukaija hammaslääkärissä', että mites nyt toimitaan? Hei shhh nyt hiljaa pojat siellä tietsikalla hei tässä on tää kyltti jossa sanotaan, että pitää olla hiljaa hei."

...ehkäpä ihmisten pitäisi vähän enemmän tutustua eri ammatteihin ja laajentaa tietämystään sen oman alan ulkopuolelle?

Mutta nyt on sun vuoro: heitäppä oma keksitty stereotyyppinen ammattikuvauksesi kehiin! Jaettu ilo on paras ilo ja sillai.

Kauniita unia kaikille toivottaapi Jenni


59 kommenttia:

 1. taiteilija vol2
  baskeri kallellaan eteenpäin keikkuva röökiä holkissa polttava seksuaalivähemmistön edustaja jolla on millä mällätä, itseriittoisuutta löytyy vaikka muille jakaa ja kaikessa tiedostavaisuudessaan ja on loppujen lopuksi erittäin piilosuvaitsematon ihminen.

  Stylisti/kampaaja/tositeeveemuodonmuutosten meikkaaja
  lihava homo tukka palmun näköisesti laitettuna, semmonen stereotyyppinen hinttipiipitysääni ja henkselit.

  Lastenhoitaja
  Kaikille iästä riippumatta lässyttävä neljävitonen tätykkä joka osaa hyvät reseptit ulkomuistista, omistaa oranssin hatun vihreellä tupsulla, osaa hervottoman määrän lorujatyön puolesta ja rallattelee niitä sit myös vapaa-ajalla, neuloo, virkkaa ja olemus on muutenkin sellanen vittumainen peppi pitkätossu.

  terveyskeskuspäivystyspuhelimen täti
  aivan jäätävä sadisti joka nauttii udella entistä lääkärikäynnistäsi jotka näkee kaikki koneeltaan, vihjailee tautisi/lääkärintarpeesi johtuvan omasta tyhmyydestäsi eikä meunaa antaa aikaa vaikka perseeseesi olisi juuttunut keilapallo. Nimi ritva ja ikä 47, ylipainoa löytyy. se työpaikan kahvihuoneen juoruämmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "vaikka perseeseesi olisi juuttunut keilapallo."
   :DDDD

   Poista
 2. Sossun täti:
  Katsoo lasien yli vittumainen hymy naamalla ja tummat viiksikarvat vipattaen (NAINEN), kun yrität selittää tuskan hiki (tuijotuksesta johtuen) päätä myöten valuen tilannetta, että tartteis rahaa. Lopulta naurahtaa paskamaisesti ja osoittaa ovea jättäen sinut itkusilmässä puille paljaille.

  VastaaPoista
 3. Pappi:
  Viisissäkymmenissä oleva rauhallinen mies, jota tämän maailman meno hirvittää. Hän ei ikinä juo alkoholia (ehtoollisviiniä lukuunottamatta), tupakoi tai harrasta seksiä. Jostain niitä lapsia on silti ilmestynyt, kaksi tai kolme kappaletta. Pappi ei ehdi katsomaan telkkaria tai kiinnostua kulttuurista sillä hän keskittyy vain niihin tärkeämpiin asioihin. Hän on hyvähermoinen ja ainakin olemukseltaan lempeä, vaikkakin sosiaalisissa tilanteissa jäykähkö. Tämä johtuu siitä ettei hän työnsä sosiaalisesta luonteesta huolimatta ole tottunut kommunikointiin normaalien ihmisten kanssa.
  Hän on myös pahemman luokan rasisti, muttei myönnä sitä vaan selittelee syrjinnän Raamatun sanalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos tässä nyt jotain vähän muuta kuin stereotypia kyseessä? ;D

   Poista
 4. valokuvaaja

  urbaanihipsteriviiksimies jolla on keltanen pipo, valkonen ipod ja koti sisustettu valokuvausrojulla, raksalta haetuilla rojuilla ja ikearojulla. puhuu sillee niinku et tää on ihan hyperdiippii shittii tää matsku jota mä duunailin koko yön ja siis oon nii ansainnu hyvää irkkubissee meitsin vakkaripubissa enkä siis niinku yhtään ymmärrä jos se assari ei tajuu kui eeppist settii mäoon väsäilly täs ihan niinku vakavasti kaikel un ammattitaidol ja parhail ohjelmil ja prossuil ja mtsskuil ja zizxkuilzmxcc.

  kutsuu itseään jollain hienolla media-alkuisella tittelillä, omistaa paljon kavereita vaik oikeesti on aika itsekäs. Nimim tunnen yhden :---D

  VastaaPoista
 5. Ai saatana levis perse kirjastontädeille, mutta eihän niitä oikeesti oo muunlaisia, vai onko :DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon 24-vuotias lävistetty ja tatuoitu kirjaston täti :D

   Poista
 6. elokuvan ohjaaja:

  pilottilasit, pitkä rasvanen tukka ponnarilla, keltanen huivi kaulassa, megafoni kädessä ja vittumainen ilme naamalla. sukupuoli tietenkin mies ja ruumiinrakenne laiha.

  VastaaPoista
 7. En saa henkee ku nauran noille teidän jutuille, varsinkin anetten ohjaaja-kuvaus on loisto :D

  VastaaPoista
 8. Kokki - ylipainoinen, mutta silti ketterä ruskettunut, viiksekäs mies, joka laittaa kaikkea aina hyppysellisen ja laulaa kokatessaan.

  VastaaPoista
 9. Aahahahahahah :DDD Nää meni niin nappiin! :D Oma mies on palomies ja mua aina jotenkin naurattaa, kun se on meillä aina se, jonka näpit palaa ensimmäisenä ja kuka ei osaa tehdä mitään äkillisissä tapahtumissa, jotka vaativat välitöntä toimintaa. Oon monesti sanonutkin sille, että jumantsuikka en vieläkään osaa kuvitella sua paloautossa/ambulanssissa! :D No se kyllä myönnettäköön, että meiltä löytyy kunnon rintalihakset (ei öljytyt, toim. huom.!) ja pelastusvietti, mut siihen se sitten jääkin. Eikä se pentele tuu edes ikinä työvaatteissa kotiin! ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ... niin ja piti vielä lisätä, että se tutustumiskäynti avokin työmaalle ei ollutkaan yhtään sellanen kun odotin. Kuten sanoit; keski-ikäisiä perusjamppoja. Tosin astetta letkeempiä ja sosiaalisempia kun ne perusperusjampat! :D

   Poista
  2. Missä strippishowt?! Mä olisin odottanut sellasta kunnon henkseleisen paukuttelua kiinteää lihaa vasten ja tangolta laskeutumista rytmikkääseen musiikkiin.

   Poista
  3. ... mää en vaa kehannu kertoo julkisesti, että meillä stripataan kotona?! ;DDD

   Poista
 10. Lähihoitaja:

  Paskalla palkalla raskasta työtä tekevä hissukka, sairaanhoitajan tai lääkärin apulainen joka ojentaa kaiken tarvittavan mukisematta tutkimuksissa, ihminen joka ei tarvitse työstään palkkaa, sillä se on vain ja ainoastaan kutsumusammatti ja sitä tehdään pelkästään auttamisen ilosta. Työ on myös erittäin helppoa ja sitä voisi tehdä kuka tahansa, kyllähän kaikki osaavat lapselle tai vanhukselle vaipan vaihtaa?

  Lähihoitajat ovat myös niitä typeriä sairaanhoitajiksi pyrkijöitä jotka eivät vaan päässeet sitä alaa opiskelemaan, sillä lähihoitajaksihan pääsee kuka tahansa ja pääsykokeissakin taiteillaan vain pari muotoa rautalangasta ja you're in.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TOI ON NIIN TOTTA JA OLEN HYVIN VIHAINEN HOITAJA :D

   Poista
  2. Tai niitä jotka istuvat röökillä ja kahvilla yli puolet työpäivästä sekä juoruilevat koko kylän asiat.. Kaikkihan osaa ihmisä hoitaa mutta kenestä tahansa ei ole lähihoitajaksi.. Tosin sehän on kutsumusammatti niin kuin palomies ja terapeutti huonommalla palkalla vaan...

   Poista
  3. joo mutta mä en ymmärrä niitä lähihoitajia jotka eivät vaan sovi _luonteeltaan_ ammattiin mutta kuitenkin ovat alalle hakeutuneet!!?

   ite oon nuori siivooja sairaalassa ja juu on tullut noi lähihoitajat ja sairaanhoitajat tutuiksi.. -__- kyllä sinne pari ihanaa ja hauskaa vanhempaa ihmistä löytää, mutta entäs ne nuoret opiskelijat tai keski-ikäiset tantat? -_- ei moikata, arvosteta siivoojan työtä, vihjaillaan ja nalkutetaan.hyi. Nuoret katsovat nenänvartta pitkin ja mulkoilevat kun yritän mopin kanssa mennä ohi. avautuminen! ::D

   Poista
  4. Musta tuntuu et lähihoitajaks menee ainakin meilläpäin ne jotka ei pääse muualle kouluun. Ja tästä johtuen en yhtään ihmetele suomen vanhustenhoidin tasoa....

   Poista
  5. mut eiks lähärille oo just suhteellisen vaikee päästä? tai ei se ainakaa kaikkein helpoimpia oo. varsinkaan siis ammattikorkeessa. sehän on suosittu ala eikö?

   Poista
  6. Ei ammattikorkeassa kouluteta lähäreitä vaan sairaanhoitajia, sellaiseksi käsittääkseni onkin hiukan haastavampi päästä. Mutta tunnen monenmonta lähihoitajaa ja kyllä heistä suurin osa on sellaisia, jotka eivät ole muualle päässeet. Tämä taas vaikuttaa just joillakin siihen asenteeseen, mikä on harmi, koska tekevät tosi tärkeää työtä!

   Poista
  7. itse oon nuori vastavalmistunu lähäri ja moikkaan kyllä aina nätisti siivoojia, talonmiehiä ja ylipäätänsä ketä tahansa joka työpaikalla vastaan kävelee :D

   En voi sanoo että tää mun unelma duuni loppuiäks on mutta viihdyn kyllä aidosti vanhusten parissa enkä polta tupakakkaa enkä juo kahvia :D

   Oisin päässy mihin kouluun olisin halunnu, mutta en kyllä myöskään tunne kutsumusta ammattiini.

   Oonko mä nyt sitte "huono" hoitsu :DDD

   Poista
  8. Nää on vaan Viivi huumorilla tehtyjä, ei koko kansakuntaa koskevia asioita
   nimimerkillä, itsekin lähäriksi valmistuva

   Poista
 11. Ihan paras blogi, saa paskankin päivän jälkeen naurattamaan ja aina ihan innolla tuun lukemaan tänne! Kiitos!
  Mutta tota kijastontäti-juttua jatkaakseni, huomasin itsekin edellispäivänä oikein hämmästyväni, kun näin kirjastontädin tulevan kaupungilla vastaan TUPAKAN KANSSA! Siis mitä? Eihän hiljaiset kirjastotädit, jotka on hyvän, lakia noudattavan ja ihanan ihmien perikuvia, eiväthän he suinkaan pilaa terveyttään tupakkaa polttamalla!? XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on kirjastorakennusten syytä. Joka aamu töihin tullessaan täteihin iskee kirjaston ahdistava ja kyyninen ilmapiiri, mikä painaa hartiat kumaraan ja pakottaa kulkemaan hiljaa lähellä seinää. Töiden päätyttyä päästään takaisin raikkaaseen normaaliin ilmaan, jolloin palaudutaan normaalitasolle. Osa ei toki osaa erottaa työtä ja vapaa-aikaa, ja pian aviomies ihmettelee että miksikäs sinä Irma hiippailet siellä nurkissa.

   Poista
 12. Hahhaha, tää on hyvä postaus! ;D Professori: Hulluja Einstein ukkeleita harmaa hiuspöhkö pystyssä omassa pikkulaboratoriossaan, paukutellen puteloitaan ja hullunkiilto silmissä. En keksinyt parempaakaan. :D

  VastaaPoista
 13. taitelijasta jäi vielä puuttumaan omien ja muiden teosten arviointi hienoilta kuulostavillta termeillä, esim. ko. savi-omenankaraveistos on naivistisen postmoderni kuvaus ihmisen pienuudesta tässä universumissa, siinä on myös havaittavissa paleoliittisia vaikutteita ja sen linjat ovat suorastaan graafisuudessaan suorastaan avantgardenistisen ylväitä...ja niin edespäin.

  VastaaPoista
 14. Taiteilija stereotypia sounds about right :--D

  VastaaPoista
 15. pizzerian omistaja
  laiton pakolainen, joka vihaa suomalaista kansaa ja työtään yli kaiken, jutut on kuin pizza enricolla ja otako sina valkosipali. pizzapaikan takahuoneessa hengailee myäs omistajan kaikki kaverit, hän ei välitä terveysviranomaisista tai säädöksistä ja hänellä hyvin karvaiset kädet. no ei nyt ehkä oikeesti mutta niinhän me aina luullaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaha tää on niiiiin totta. nimim seurustelen yhen kanssa.....mut ite jätkä on huippu ja puhuu suomee ihan loistavasti. mut sen kaverit ei :DDDD

   Poista
 16. kirvesmies - n. viiskymppinen, vähän järjenköyhä ja hyvin jäyheä mies jolla on järkyttävän leveät kalapuikkoviikset, tummat yhteenkasvaneet kulmakarvat ja tuima ilme 247. vihertävä ruutupaita päällä tekee hiljaa töitä mukisematta mutta ilmeestä näkee että kaikki ei ole ehkää ihan kohdallaan ja voi olla että joskus flipaa totaalisesti ja tapahtuu joukkomurha. Kuvaus pätee myös joihinkin talkkareihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvailit just meidän koulun talonmiehen.

   Poista
 17. I H A N A postaus xD

  VastaaPoista
 18. Lääkäri - pitkä ryhdikäs tohtorismacho valkosessa liehuvahelmasessa takissa, kynä kiinni kirjotusalustassa, pitää yllä silmäpeliä mukanakulkevan hoitajalauman kanssa. Kuuntelee mummujen narinat nöyränä ja ajaa kotiin uusinta mallia olevalla maastobemarilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin on yksi häijyn näköinen venäläinen mieslääkäri, jonka kulmat ovat jyrkät ja kasvot verrattavissa huuhkajaan... se on tosi pelottava :D

   Poista
 19. Lentoemäntä


  Keikistelee kynähameessa joka kerta kun kaataa kahvia jollekkin, omaa pitkän blondin tai ruskean tukan sekä punatut huulet. Jos oot bisness luokassa, saat kaksi lentoemäntää aivan varmasti nuolemaan toisiaan ja riisumaan uniformunsa.

  VastaaPoista
 20. vaatekaupan myyjä

  just kauppiksesta valmistunut, tai vielä merkonomi-opintojaan jatkava timmi, täydellinen, aina tyylikäs ja laitettu tyttönen. Tekee työnsä tehokkaasti, mutta auta armias jos olet vähänkin homssuisen näköisenä liikenteessä niin minkälaisen vihaisen tuijotusryöpyn saat näiltä. Tai sitten ylimairean "voinko auttaa", joka tarkoittaa, että älä vittu koske meidän vaatteisiin.

  VastaaPoista
 21. "Rakennusmestarit ja muut raksa-alan korkeammin koulutetut henkilöt" meni ainakin tämän hetkisen työmaani osalta erittäin nappiin! :---DD

  VastaaPoista
 22. Mulle tuli mieleen että ittellä on ainakin sellanen kuva ravintolakokeista (ei siis niitä suurkeittiötätejä) että ne kaikki on jo vähän kokeneita kokkeja, jotka on käynyt matkustelemassa ja omaavat tatuointeja/muuten boheemin ulkonäön. Hygieniaasiat on niiden kohalla (siis ei tehä kaikkea niin kuin pitäisi) vähän niin ja näin ja hiukset on sellaiset keskipituiset :D

  VastaaPoista
 23. Vartijoita on kahdenlaisia: on niitä mitkä on niin reppanan näköisiä tuulen raiskaamia pulkannaruja, että jos ne näkis jonkun narkkarin varastamassa kamaa niin sen sijaan että ne tekis asialle jotain niin ne joko piiloutuu nurkkaan tai nostaa ketarat pystyyn ja leikkii kuollutta.
  Sit on niiden täys vastakohta, sikaniskabodarimaailmankovinjätkä! Eli niitä siilitukkaisia, luultavasti steroidien avulla hommatut haukkarit, liian kireä työpaita ja kultaleijona kaulassa roikkumassa. Ne saa kiksejä siitä kun pistää pikkupoikia pois pelikoneilta ja kieltää niitä hengaamassa kaupan edustalla (no okei, ei niiden siinä kuulukkaan olla mut UUUU oikeen 12vee janttereille uskalsit avautua ja kehut sillä!), ja pelottelee perheenäitejä koska ihan salee "sä ämmä salee tungit jotain sinne laukkuus!!!!!!!"

  Pankki/vakuutusvirkailijat: ihan vitun tylsää ja kuolemanvakavaa porukkaa, yleensä jotain +50vee Marja-Liisoja millä on aivan hirveitä silkkipaitarytkyjä ja polvien yli ulottuvia kellohameita mis on jotain rumia kuvioita. Tukka nutturalla ja jotain mauttomia kultariipuksia tai yli-isoja helmiä kaulassa luomassa "tyylikkään vaikutelman". Koru voidaan korvata myös silkkihuivilla. Kun tulee asioimaan, ne kattoo sua tyyliin "sulla likka ainakaan mitään rahaa oo..." Perusilme niillä on luokkaa Anneli Auer.

  VastaaPoista
 24. :DDDDDD lisää näitä joskus!! yks parhaista postauksia sulta haha

  VastaaPoista
 25. Rekkakuskit
  Harmaat kulahtaneet työhousut, vanha vihreä nukkainen flanellipaita ja oranssi Hankkija-lippis. Toisessa kädessä se termari ja auton hytissä roikkuu tyttökalenteri. Hiki haisee 15 metrin päähän ja hampaat on kahvista keltaiset.

  Tällasena mä ne nään vaikka ite just hain yhdistelmäautonkuljettajaks... :D

  VastaaPoista
 26. Pankkivirkailija2: Äärettömän huoliteltu ja hyvännäköinen, iältään n. 25v mutta ulkonäöltään pikemminkin 21-vuotiaan näköinen nousukas. Ulkonäkönsä puolesta kelpaisi mainosmalliksi, mutta tässäkään työssä, kuten ei tyylikkäissä mainoskuvissakaan, paljoa hymyillä. Naispuolisilla ammattikunnan edustajilla hunajanvaaleat, yläselkään ulottuvat paksut hiukset, huoliteltu meikki sekä jakkupuku ja mustat korkkarit. Miespuolisilla taas täysin sileä leuka, paksut, siististi hieman sivulle asetellut ruskeat hiukset sekä täydellisesti istuva puku. Työaikansa ulkopuolella viettää aikaa steriilinvalkoiseksi sisustetussa, designhuonekaluilla kuorrutetussa asunnossaan, joka on joko tilava kattohuoneisto ydinkeskustassa tai uskomattoman suurineliöinen valkoiseksi rapattu, isoikkunainen omakotitalo rikkaalla alueella.

  Ainakin täällä Espoossa näitä näkee jo tarpeeksi, etenkin miespuolisina... Hrr XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no Espoohan on aina ihan oma lukunsa...

   Poista
 27. Kirjastontädit-kohta oli niin liian totta villapallokoruineen että. Sama tyyli + Marimekon "iloinen"-takkimekko ja sellaset ihme helminauhat punasankasten rillejen kehyksistä roikkumassa, niin alkaa päteä myös stereotypiaan "taidemummo". Unohtamatta riemunkirjavia raitasukkia ja kertakäyttöhaarukoita nutturassa.

  VastaaPoista
 28. Parturi-kampaaja: kaunis 20-30 vuotias hoikka nainen, voisi olla ennemmin malli kuin kampaaja, jos on pitkä tukka niin omistaa hiuspidennykset, tummatukkainen, tuimailmeinen piirrettyjen kulmien ansiosta, omistaa sivuotsiksen jossa on värikäs pinkki/lila/sininen shokkiväriraita, jos taas on lyhyt tukka, niin se on rikottu tai hyvin graafisesti leikattu, hiukset leikattu millintarkkuudella. mottona "tukka hyvin, kaikki hyvin", aina huoliteltu meikki, pitää töissä päällään mustaa tiukkaa t-paitaa tai pitkähihaista, jossa lukee Schwarzkopf, essu, jossa on kampaa, saksia ym. työvälineitä, tyvikasvu on aina piilossa, jos haluat hiuksistasi pois sentin niin oikeasti lähtee 5 senttiä tai enemmän riippuen siitä kuinka huonossa kunnossa hiuksesi ovat.

  Kosmetologi tmv. : 20-25 vuotias nuori nainen, myös yhtä kauniita kuin parturi-kampaajat, aina ripset, kynnet ja hiukset laitettuina, hiuksissa on pidennykset, blondeja, pukeutuu kultakoruihin ja valkoisiin/beigeihin/ruskeisiin merkkivaatteisiin, joka päivä meikannu kuin olisi bilettämään lähdössä, kantaa Louis Vuitton-laukkua käsivarrellaan sillee teinisti, kulkee valkoisilla varrettomilla Converseilla, käynyt kalliit tonnin maksavat ripsi-ja kynsikurssit jotka isi maksoi, bilettää Fat Ladyssä tai Tivolissa joka viikonloppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei kyllä :Dd kosmetologit ja parturikampaajat on aina iha white trash. Ei todellakaan vuiskoja niillä ja jos on niin ainakin on niin feikki, että näkyy kilometrin päähän. Kamalat ihan PIKIMUSTAT kauheet pidennykset (sellaset kaks "laattaa" roikkuu vaan) ja ihan mustat viivakulmat. Tai sitten kusenkeltasetoranssit "blondatut" hiukset... Ja kauheet hämähäkkiripset ja vaatteet on HerSecretista jne. Ainakin täälläpäin tommosia kaikki. Yhtä tyhmiä kun vasemman jalan saapas ja ei päässy muualle kuin pakalle/ kosmetologiksi. Ewww

   Poista
  2. Vitsi mäkin - jos nyt stereotypioita käsitellään - menisin tohon "white trash" -osastoon parturikampaajien ja kosmetologien kohdalla. Puistatus tulee, en tajua miten saa asiakkaita kampaamotuoliin kun oma tukka on niin karseasti leikattu, väri on järkyttävän epäluonnolinen ja vaate-/meikkaustyylitajukin kielii uskomattoman surkeasta mausta. Eikä ole nyt tarkoitus loukata ketään, tää on vaan kökkö stereotypia :P

   Poista
 29. Pikaruokalan/kahvilan kassatyttö:

  Purkkaa salaa vuoropäälliköltä jauhava, ihmisiä silmiä pyöritellen mulkoileva lissu, joka on ensimmäisessä (osa)työpaikassaan. Ei halua hymyillä, jottei saa ennenaikaisesti ryppyjä ja osoittaa mieltään huokailemalla ja käyttämällä tylsistyneitä tai ärtyneitä äänensävyjä. Juuri valmistunut lukiosta ja seisoo tiskin takana vain sen takia, että kuuden euron tuntipalkalla saisi edes vähän taskurahaa vaikka no - sitä porukoilta saa jo ihan muuten vain. Ja jos asiakas sattuu vahingossa vaihtamaan tilaamansa pienen kahvin isoksi.. :"HEI KARI MITEN MÄ NYT SITTEN TOIMIN TÄSSÄ KUN NYT TUO HALUAAKI VAIHTAA TILAUSTAAN? JOO OOTA KUULE HETKI (voi vitun mulkku)".

  VastaaPoista
 30. Muurari / kirvesmies;

  Noin neljä-viiskymppinen ukko, punainen ja paskainen naama. Juro ja hiljainen luonne, mitä sitä turhaan puhumaan kunhan työt tulee tehtyä. Pukeutuu vanhaan flanellipaitaan tai reikäiseen t-paitaan, maalisiin/laastisiin työhousuihin ja kirkkaan keltaiseen kypärään.
  Ravaa tupakalla viiden minuutin välein ja kantaa mukanaan kaikkea mittanauhasta sementtimyllyn kautta olutpulloon. Oluen nauttii kahvitauolla joko työpaikalla tai lähikuppilassa.

  VastaaPoista
 31. Ravitsemusterapeutti

  Porkkananpurija, ruokanatsi jonka mielestä ruuan pitää olla NIIIIN terveellistä mut ei väliä vaikka maistuis sahanpurulta..edes juhlissa ei missään nimessä saa syödä kakkua...niin ja kaikkien pullukoiden on PAKKO laihtua.

  itse olen valmistumassa kohtapuoliin tähän ammattiin ja voin sanoo että vituttaa ihmisten tietämättömyys ja typerät asenteet meidän ammattikuntaa kohtaan.. Itse en todellakaan aio olla mikään laihdutusneuvoja vaan työskennellä mahdollisuuksien mukaan sairaiden parissa parantaen ravitsemuksella heidän oloaan ja nopeuttaen heidän paranemistaan.

  VastaaPoista
 32. Kirjastotäti kuvaus oli maailman osuvin! :D huovutetut villapallokaulakorut xD

  VastaaPoista
 33. Tuo rakennusmestari on kyllä ihan täyttä totta! Muttaku itse sanon, että oon nainen ja raksalla niin heti tulee ''Sulla on tissit, oot salee invalidi''-tyylistä kommenttia.

  VastaaPoista
 34. Toimittaja: juorulehtien alkoholisoitunut maksan pahoinpitelijä joka paljastaa kaiken kysymättä keneltäkään mitään ja kuvaa moraalittomia juttuja toisten vaginoista ja peniksistä.

  VastaaPoista
 35. kosmetologi: kuvan kaunis vaaleahiuksinen neitonen ilman ainuttakaan näppyä naamassa vaaleanpunaisessa työpaidassaan iloisena hoitamassa asiakkaita.
  terveisin punatukkainen tatuoitu/lävistetty näppylänaamainen röökiä vetävä kosmetologiopiskelija.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!