HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 13. elokuuta 2013

Internet, tuo kiusaajien leikkikenttä

On tää netti hieno paikka. Laskut voi maksaa parilla napin painalluksella vaikka oksennustaudissa sängynpohjalla, shoppailla voi mielin määrin astumatta ovesta ulos, uutisia varten ei tarvitse tilata kalliita lehtiä ja hetkessä löytyy niin ruokaohjeet kuin säätiedotuksetkin. Kavereita, vertaistukea, kohtalontovereita ja samanhenkisiä ihmisiä on myös helpopi löytää, kuin kassajonosta tai bussista. Mutta kyllähän kaikki sen tietää, että kaikella hyvällä on se kääntöpuolensakin.

Kiusaamisen "direktiivit" täyttävää toimintaa tapahtuu netissä koko ajan, aivan jatkuvalla syötöllä. Puhdasta vittuilua, ilkeilyä, toisen älyn arvostelua, suoranaista haukkumista ja toisten kustannuksella pelleilyä tuntuu löytyvän melkein jokaisen linkin takaa, lähes jokaiselta sivustolta. Mitä helvettiä ihmiset?! Ja kyllä, se on kiusaamista, kun tahallisesti halutaan tuottaa toiselle paska mieli. Ja huvittavinta on, että se ei enää tapahdu vain anonyymisti, vaan esimerkiksi facebookin erilaisissa ryhmissä huoritellaan ja haukutaan ihan omalla naamalla. Ei jumalauta, missä käytöstavat, missä järki?

Ihan kuin kiusaaminen ei olisi oikeaa kiusaamista, jos se tapahtuu netissä, eikä vaikka koulunpihalla. Että haistattelu ja nälviminen ei ole kunnon haistattelua ja nälvimistä, jos ne tapahtuu Facebookissa, eikä tyttöjen pukkarissa. Ikävä kyllä mun täytyy teille paljastaa, että kyllä, kiusaaminen on aivan yhtä paskaa toimintaa, tapahtuipa se sitten ihan kasvotusten, tekstarien välityksellä, keskustelupalstalla tai vaikka saatana kirjekyyhkyllä. Ei se "vitun vajaaälyinen huora, tapa ittes"-tyylinen setti ole kyllä millään tasolla hyväksyttävää tai fiksun ihmisen toimintaa, oli se sitten pätkä blogin kommenttiboksissa tainyrkkiin yskimistä koulun käytävällä.

Tuntuu, että nettikiusaamisesta on tullut jotain sairasta hupia. Koetaan, että on ihan ok haukkua tuntematon ihminen ihan siinä datailun sivussa vaikkapa hulluksi lehmäksi ja lytätä toisia ja toisten vakaumuksia pelkästään omaksi iloksi. Ei välttämättä edes jouduta vastuuseen, toisin kuin toisen päähän mottaamisesta - siksipä se onkin niin helppo tapa purkaa omaa turhautumistaan ja sielunvammojaan. Voi jumalauta, on ihmisillä pikkusen kipeet harrastukset. Pahimmassa tapauksessa osapuolet ovat aivan eri tasolla, vaikkapa pitkälle aikuisikään ehtinyt ja elämäänsä kyllästynyt mukanokkela kusipää, ja reppana, syrjitty yläkoululainen. Millainen sellainen ihminen voi ihan oikeasti olla? Tunteeton ja empatiakyvytön luuseri? Muuten vaan täysi ääliö?

Kenen normaalin järjenjuoksun omistavan kaverin mielestä on hyväksyttävää ja oikeutettua haukkua joko tuntematon tai tuttu netin välityksellä? Linkitellä kuvia, aukoa päätä, levittää huhuja ja uhkailla? Iha kuin oikea kiusaaminen olisi sitä pään uittaminen wc-pöntössä -matskua, ja sellainen jatkuva piinaaminen netissä taas ihan sellasta mukavaa ajanviettoa. Tää on ihmiset vähän niinku räjähtäny käsiin.


Nyt toivonkin teidän rakkaiden lukijoiden kertovan mulle tarinoita nettikiusaamisesta: olitko kiusaaja, kiusattu vai sivustaseuraaja? Minkälaisiin kommentteihin olet netissä törmännyt? Mikä on törkeintä, mitä olet nähnyt jonkun nettimaailmassa toiselle sanovan/tekevän? Tarinoita tulemaan, jospa ne vaikka laittaisi joillain sen kuuluisan ison pyörän pyörimään siellä korvien välissä.

68 kommenttia:

 1. Netissä se kiusaaminen on niin helppoa. Oon sitä mieltä, että kyllä täytyy olla päässä joku empatialohko vinksallaan jos voi netissä tai missä vaan kiusata tosissaan.

  VastaaPoista
 2. Heh, itselle tullut tällainen helmi kommentti:

  oo nyt saatanan (HUORA)!!!!!!!!!! lopeta tämä sun (pillun) herutus blogger.varmaan on yhtä karvanen (PILLU) sulla kun äiteelläs kun saken kumalla yhtä jätkää pani....... ketä vittu kiinnostaa kattoa sun vaate ostoksia ja sitte sitä paskaa mitä sä niin sun videooos jauhat eksä saatana oo elämälles mutta tarkootusta keksinyt???? jos et niin hirtä tai ammu ittes!!!!!!!!!! ja jos et noista kumpaakaa tee niin kyllä mä voin sua tulla auttamahan vittun nolla!!!!!! t:Muista mitä oot joskus haukkunu kirjotellu plogiis ym. nyt on susta mitta täys HUORA!!!!!! PS: vitutaako sua viäkin se kun kylillä puhutahan että ex poika ystäväs jätti sut syy on kuulemma se että ville puristelee sua tisseistä pillusta perseestä no noista sun tisseistä en tiä kun eihän sulla niitä ole joten ota neuvosta vaari ja (((((TAPAITTES HUORAN PENIKKA VILLE VARMAAN PANEEKIN SUA????)))))) TAPA NYT ITTES PLIIIS =)

  Faith in humanity..... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei luoja............... Siis mun ilme oli vuorotellen :o ja :Dddd kun luin tota. Ei kukaa VOI kirjottaa tollasta jos on ittellä kaikki ihn ok....

   Poista
  2. Mäkään en kyllä tiiä olisinko itkeny vai nauranu jos olisin saanu tollasen kommentin... :D eihän tosta saa edes mitään tolkkua?

   Poista
  3. mitä helvettiä :O :--DDD

   ps. kielioppi hallussa

   Poista
  4. Nii-i, ittellä oli reaktio semmonen spontaani repeeminen, heti ku '' o__O' ''-ilme anto periks :-D

   Ja niinku äiti sano, ihan vituttaa maksaa veroja ku lapset ei silti opi kirjottamaan :DDD

   Poista
 3. mun yhtä kaveria on "kiusattu" kerran siten, että joku poika toisesta kaupungista (ne oli nähny muutaman kerran tyylin jossain bileissä) kertoi olevansa ihan lääpällään tähän mun kaveriin ja haluis alottaa jotain kaverisuhdetta vakavampaa. eli se poika anto ymmärtää noin vuoden ajan , että niillä olis jotain juttua. ne oli kirjotellu jotain "yhteisiä" tilapäivityksiä fb'hen, niillä luki et ne on parisuhteessa, ne oli joka päivä jossain video chatissa ja lässytti toisilleen ihanku se juttu ois ollu oikeeta... sitten pam, yks päivä se poika kirjotti facebookkiin tyyliin että "vitun säälittävä huora, luuliks et susta oikeesti tykkäis joku." jnejnejne. ja sen jälkeen se mun kaveri rupes saamaan haukkuja lähes kaikilta, siitä leviteltiin kaikkee paskaa ja huhuttiin et se ois näytelly itteensä alasti siin video chatissa ja joku urpo oli photoshopannu jonkun kuvan missä muka ois ollu se...
  okei mä en osaa kirjottaa niin taitavasti et tosta ehkä tajuiskin jotain.. mut kuitenki pointti oli et kiusaaminen on perseestä :D

  ps. jenni oot ihana. pus :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan oikeesti ihan kauheeta, kävi ihan oksettaa että joku voi tehdä noin. Olispa kiva tietää, millä tällainen ihminen oikeuttaa käytöksensä paitsi itselleen, vielä muille siinä sivussa?! Ja jengi vielä lähtee mukaan. Mitä vittua?

   Poista
  2. Ei jumalauta miten TÖRKEETÄ! Siis ihan kipeetä. Niinku niin nöyryyttävää, ilkeetä, inhottavaa... Hyh.

   Ja kiitos <3 c: pus!

   Poista
  3. Täysin sairasta... :(

   Poista
  4. Porukka vois vaikka joskus kelata sitä, että ihmiset tekee oikeesti itsemurhia sen takia että niitä kiusataan. Kannattais ehkä joskus miettiä, ennen kun laittaa toisen ihmisen kärsimään siks, että on itellä jotenkin paska olo/tylsä elämä/tms.

   Poista
 4. Ihana Jenni <3 mä voin kuvitella miten hyvä äiti susta joskus tuleeee :3

  VastaaPoista
 5. En ymmärrä yhtään tollasta tai minkäänlaista kiusaamista. Ahdistavaa ja surullista ajatella, et joillain ei käy mielessä yhtään että miten paha mieli jollekki saattaa tulla kaikista huoritteluista ym. Miten kukaa voi aatella et on ihan ok haukkua toista ihan mikskä ikinä keksii tai levitellä jotain sairaita huhuja :(
  Ite oon seurannu sivusta (ja lohduttanu kiusattua) sellasta tilannetta, jossa yhtä ehkä maailman mukavinta, ystävällisintä ja sydämellisintä tyttöä haukuttiin, huoriteltiin ja keksittiin huhuja. Ilmeisesti kaikki sen takia, koska tää tyttö on ulkomaalaistaustanen. Porukka siis kirjotteli mm. Fbseen jotain statuksii joissa haukuttiin sitä tyttöä ja jotkun kirjotti sen seinällekki jotain. Kaikkee oli huorittelusta sellasiin "painuis vittu kotimaahansa takasi" -kommentteihi. Nää kiusaajat yritti selkeesti olla tosi hauskoja ja se oli jotain yleistä viihdettä ku sitä tyttöä dissattiin. Oikeen kisat tyylii pystyssä et kenen haukkumakommentti kerää eniten tykkäyksii. Yök yök yök.

  VastaaPoista
 6. Tuli mieleen ihan tänään netissä bongaamani kiusaamistilanne. Eksyin jotenkin Demin sivuille (huh!) ja lueskelin erään, ilmeisesti teini-ikäisen tytön tarinaa pieleen menneestä lomaromanssista. Tyttö oli lähtenyt vieraan ulkomaalaispojan matkaan jonnekin kauas hotellista ja kadottanut puhelimensa ja ilmeisesti tullut lievästi huumatuksi - tyttö oli tajunnut ottaa jalat alle juuri ennenkuin jotain ikävää olis voinut sattua. Hän sitten purki demissä tarinaansa ehkä vinkkinä muille tytöille (tai saadakseen vertaistukea?) ja n. 10 ensimmäistä vastaajaa koko viestiketjuun vaan huorittelivat tyttöä, ihmettelivät minkä ikäinen tyttö menee halpaan tuolla tavoin, ja kuinka tyhmä tämän tytön täytyy olla... Kenellekään ei tullut mieleen antaa sitä vertaistukea (jota varten mun mielestä demit ja heppatyttösivut on..) vaan heti alettiin haukkumaan tyttöä.

  Kauhee kun tulikin pitkä stoori melko pienestä jutusta. Pisti vaan suututtamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Demi on yks kiusaajien tyyssija.

   Kerronpa tässä esimerkin keskustelusta, jossa puoliksi leikkimielisesti pyysini ihmisten määritteleen mun pukeutumistyylin. N. puolet niistä kommenteista oli "ruma", "jostain aleloorasta kerätty" ja muuta vastaavaa. Joku astetta viisampi sitten kyllä kommentoi siihen että "Tarkoitus oli kyllä määritellä se tyyli, eikä haukkua".

   Oon kuitenkin sen verran vahva ja varma ittestäni, ettö nauroin vaan noille kommenteille. Mutta entäs ne ihmiset, jotka eivät oo varmoja ittestään, ja tekee tonne jonkun "mitä mieltä mun H&M-tilauksesta" - keskustelun ja niille vastataan samallalailla. Aika kamalaa.

   Poista
  2. Hahhah Demi ei tosiiaan taida olla paikka mistä saa vertaistukea xD siellä asustaa empatiakyvyttömät tylsistyneet ja kiusatut pikkutyttöset jotka parantavat oloaan haukkumalla muita.. säälittävä paikka , siellä pitäis olla tarkempaa seurantaa mitä sinne kirjotellaan tai helvetti on irti :Dd mut ei niitä kyllä ihan tosissaan kannata ottaa xD

   Poista
  3. No eipä se kiusaamista ole, jos H&M tilauksesta ei pidä:---D ihmisillä on erilaisia makuja, se on aika hiton hyvä ymmärtää kun elämässä pidemmälle mennään. Eri asia olisi esimerkiksi henkilökihtaisuuksiin meneminen, mutta se, että pitää ostamaasi peplumpaitaa rumana ei todellakan ole mikään itkun aihe.

   Ja Kizz, eikö kiusaajat yleensä kiusaa akiusattuja useammin? Toki huono itsetunto voi saada jatkamaan kierrettä, mutta aika tökeröä heittää heti henkilökohtaisia asioita peliin "oot varmaan empatiakyvytön ja kiusattu, sinä luuseri". Ei se kiusaaminenkaan oikeuta kiusaamiseen.

   Poista
  4. Nina, ei kaikesta tavii pitää, mutta jotain on ihmisessä vinksallaan, jos kaikesa pitää tökerösti sanoa. Ihan selvä juttu, ettei kenellekään sanota miten vitun ruma sun tukka on, samalla tavalla ei puhuta toisten vaatteista, persoonasta, autosta, mummosta tai ylipäätään yhtään mistään. Mistä ihmeestä nuorilla on käsitys, että negatiivisista asioista jauhaminen ja huutelu on jotenkin jees? Toivottavasti kasvavat vitun nopeesti ja toivottavasti onnistun opettaa omalle lapselleni, että jos ei ole hyvää sanottavaa, älä sano mitään.

   Poista
  5. Miksi siitä pitää mennä sanomaan jos ei pidä jonkun peplum-topista, nina? Ei kukaan pidä kaikista vaatteista, mutta tarvitseeko sitä mennä erikseen ilmoittamaan jokaiselle jonka vaatteesta ei pidä? Tuskin fiksu ihminen tekee niin.

   Poista
  6. Tarvitseeko erikseen pyytää arvosteluja vaatteistaan, jos ei pidä negatiivisista mielipiteistä, anonyymi? Tuskin fiksu ihminen tekee niin.

   Poista
  7. "Miksi siitä pitää mennä sanomaan jos ei pidä jonkun peplum-topista, nina? Ei kukaan pidä kaikista vaatteista, mutta tarvitseeko sitä mennä erikseen ilmoittamaan jokaiselle jonka vaatteesta ei pidä? Tuskin fiksu ihminen tekee niin."

   Siis mistä näitä mielensäpahoittajia oikein riittää? Jos siellä joku kysyy ihmisten mielipidettä niistä vaatteistaan, niin totta hemmetissä ne negatiivisetkin kommentit on sallittuja... Se ei _todellakaan_ ole mitään KIUSAAMISTA. :D

   Poista
  8. Jos joku pyytää mielipidettä esim ulkonäöstään tai vaatteistaan, sana "ruma" ei ole asiallinen mielipide. :D miksei voi antaa kritiikkiä ja negatiivista palaitetta asiallisesti. Ne eivät ole haukkumisen kanssa synonyymejä. Kaikki aina peräänkuuluttaa sitä kritiikinsietokykyä, mutta kyllä mun mielestä ongelma on siinä palautteenmantamisessa :D voi sanoa "tämä ei ole mun makuuni", "henkilökohtaisesti minä en pidä tästä", "mun mielestä sulle sopisi paremmin asia x" tms, eikä "ruma". Lyön vetoo, että jos joku kaveri kysyy ihan livenä mielipidettään vaikka juhla-asustaan, harva vastaa ,vitun ruma, ihan ku alelaarista" :D

   Poista
  9. Toki hienotunteisempi voi olla, mutta se ei silti ole minkään tason kiusaamistä että vastaa arvostelua kerjäävälle "ruma". Anonyymina internetistä saa viiltävän rehellistä palautetta (omalla naamallan ja tunnettuna saa lähinnä molempiin suuntiin puolueellisena), ja on epärealistista ja tekopyhää vaatia ylistäviä kehukommentteja, mutta että kritiikin pitää olla hienotunteista ja sovittelevaa. Lisäksi on aika merkittävä ero rumassa, ja vitun rumassa. Jos arvostelua kerjää, sitä saa.

   Poista
  10. Toki hienotunteisempi voi olla, mutta se ei silti ole minkään tason kiusaamistä että vastaa arvostelua kerjäävälle "ruma". Anonyymina internetistä saa viiltävän rehellistä palautetta (omalla naamallan ja tunnettuna saa lähinnä molempiin suuntiin puolueellisena), ja on epärealistista ja tekopyhää vaatia ylistäviä kehukommentteja, mutta että kritiikin pitää olla hienotunteista ja sovittelevaa. Lisäksi on aika merkittävä ero rumassa, ja vitun rumassa. Jos arvostelua kerjää, sitä saa.

   Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  12. Voi miten pikkumaista: "jos arvostelua kerjää, sitä saa." APUA Onko maailmassa tälläisiä ihmisiä jotka iskevät sitten täyslaidallisia kun siihen annetaan lupa.. APUA.

   Poista
  13. Vai että "rumia vaatteita" on täyslaidallisella iskemistä :--D nythän nimenomaan ei puhuta mistään "vitun huoravaatteita sietäisi viedä ladon taakse jokainen joka tuollaista paskaa päällensä vetää"-kommenteista, vaan veeran esimerkit olivat "ruma" ja "aleroolasta kerätty".

   Poista
  14. Niin ja kysymykseesi, tietenkin on. Ja jos "tälläisillä ihmisillä" vittasit minuun, ei, en itse ole sellainen.

   Poista
  15. Ei jonkun rätin sanominen rumaksi ole mitään kiusaamista, ja se on aivan yhtä sallittua kuin saman rätin kehuminen maailman hienoimmaksi vaatekappaleeksi. :D Kyllä ihmisten pitäisi tuon verran kestää negatiivisiakin kommentteja, ei pidä olla turhan herkkä... Jos itse ihan kysymällä sitä mielipidettä siis kysyy. :D Alkaa mennä jo aivan naurettavaks tää joidenkin jeesustelu.

   Poista
  16. Ei kiusaamista olekaan, jos rumaksi jotain paitaa sanoo, mutta on se aika eriskummallinen tapa aikuisilla täyspäisillä ihmisillä tuoda mielipiteensä julki. Mun mielestä rakentavan negatiivisen palautteen antaminen tuntuu olevan hyvin hankalaa monille :D totta on, että ihmisten kritiikinsietokyky on heikko nykyään ja pettymyksiä ei kestetä, mutta samanlailla käytöstapoja harvalla tuntuu olevan. :D

   Poista
  17. No, mielipiteensä kullakin. Omasta mielestäni rumaksi sanominen ei ole sen kummempaa kuin hienoksikaan kehuminen. Siis vaatteesta jos esim. kyse, en menis ihmisiä rumaks suoraan sanomaan sentään minäkään.

   Poista
  18. Asiallista kritiikkiä ei ole se, että sanotaan jotain paitaa rumaksi. Se ei ole rakentavaa palautetta, vaikkei se suoranaista kiusaamistakaan ole. On olemassa hyviä ja huonoja tapoja ilmaista mielipide ja antaa kritiikkiä, enkä nyt ihan sinne hyviin tapoihin välttämättä edellämainittua laittaisi. Ja luulisi, että porukka on kotona oppinut jonkunlaisia käytöstapoja. Olisi hyvä muistaa, että ne käytöstavat pätee myös netissä.

   Poista
 7. Hitsit kun tosta sydämestä ei voi painaa kuin kerran! Ja joillain nettikiusaajilla vissiin kalahtanu pilkka omaan nilkkaan, mitä noita toimintoja öögailee :-D

  VastaaPoista
 8. Olen seuraillut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt oli aivan pakko kommentoida. Ihanaa, että kirjoitit tästä aiheesta! Koskettaa itseänikin suuresti, kun jo jonkin aikaa sivusta seurannut kun läheistäni kiusataan netissä.. Harmi, että kiusaajat eivät ymmärrä että se kiusaaminen ei välttämättä satuta vain sitä kiusattua. Ainakin itse olen monet kerrat lukenut läheiseni sivuja tippa linssissä, kun on jos jonkinnäköistä tekstiä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo, että kiusaaminen koskettaa myös muita. Tapahtuipa se sitten luokkahuoneessa, työpaikalla, harrastustoiminnassa tai sitten netissä, se kokskettaa myös muita ja luo sellaista pelon ilmapiiriä. Nettikiusaamiseen on vielä kaiken lisäksinhankalampaa puuttua, ja voi joutua sivusta seuraajaksi tahtomattaan - esimerkiksi koulukiusaamiseen voi mennä väliin, netissä se ei aina ole mahdollista ja silti joutuu todistamaan sitä. :(

   Poista
 9. Hauskaa, joku oli linkittänyt tämän tekstin hevostalli.netin foorumille ja siellä oli heti pari astetta fiksumpaa kaveria vetämässä "älä tule nettiin jos et kestä vittuilua"-korttejansa. Siis mitä? Toi on vähän sama ku saisin vetää jotain kassajonossa turpaan ja sanoisin, että mitäs tulit kauppaan, oma vika. Ei jumalauta. :D tai että voisin vaan alkaa uhkaileen bussissa ihmisiä, koska itseppä tänne olette tulleet, kestäkää seuraukset. :D apua mitä ihmisiä...

  VastaaPoista
 10. Sivusta seurannut, yksien parhaimpien kaverien välistä "riitaa" jossa toinen osapuoli ei tiennyt olevansa. kaikki alkoi 7 minuutin youtube pätkällä, jossa toinen osa puoli puhui minun kaveristani paskaa _nimellisesti_ ja puhui myös tämän kaverin kavereista nimellisesti. video on onneksi poistettu 3 viikon tappelun jälkeen. pian sen jälkeen hänen blogiinsa ilmeistyi aika voimakas sanainen teksti.. http://back-to-summer-paradise.blogspot.fi/2013/02/hyvaa-nimipaivaa-mina.html

  tämän jälkeen kommentoinut kaverini blogiin muutamia suomirap biisejä, luokkaa "kuole vitun paska" yms.

  VastaaPoista
 11. Nettikiusaamisesta se kaikkein äärimmäisin versio on nykyään suosiota nostanut ihmisten julkinen lynkkays sosiaalisessa mediassa. Kunhan joku laittaa tarpeeksi tunteita kuohuttavan tarinan jakoon niin raivopäistä somekansaa ei pysäytä yhtään mikään. Ei edes se että täysin viattoman sivullisen pää olisi pölkyllä.

  Aika pysäyttävä esimerkkitapaus: http://blogit.kansanuutiset.fi/kaasuputki/suloinen-myrkynkeittaja/

  Lintuja ruokkineesta mummelista heitettiin jakoon ensin kokovartalo- ja myöhemmin kasvokuva ja "tiedettiin" että kyseessä on koiranmyrkyttäjä, ja eikun lynkkajaiset alkakoon! Ihmiset huutelee tappouhkauksia, nimittelevät huoraksi ja kulkevat läpi sosiaalisen median virtuaaliset soihdut ja seipäät tanassa. Ja jos raivon kohde on viaton niin sekään ei näitä maailmanparantajia pysäytä tai edes hidasta, koska no "oishan se VOINU olla koiranmyrkyttäjä!"

  Luultavasti tällä joukkotyhmyydellä ja anonyymin sensuroimattomalla blogihuutelulla on sama pohjaidea: "No siis tää on mun MIELIPIDE, mulla on oikeus mun MIELIPITEESEEN riippumatta siitä mitä sen möliseminen bittiavaruuteen aiheuttaa mun MIELIPITEEN kohteelle."

  VastaaPoista
 12. Minun on kyllä pakko myöntää, että olen melkoisen teräväkielinen, niin tosielämässä kuin internetin ihmeellisessä maailmassa, ja vaikutan usein paljoin rajoittuneemmalta kuin olen. En sitä kuitenkaan koskaan ilkeyttäni tee, eikä sanavarastooni kuulu huoraa, hiekkapillua tai muutakaan täysin irrelevanttia, vaan ihan yleensä se on sitä vatipään luokkaa. En ota ihmisiä silmätikuikseni, jos joku vain on saatanan tyhmä, sanon siitä. Olen monia fiksumpi, ja vaikkei se minusta millään tavalla parempaa teekään, otan siitä ylimielisyyttäni ilon irti. Perusteetta en myöskään ihmisiä säti, saati heikompia.
  Yhtä paljon aikaani kyllä käytän nettikiusaamisen vastustamiseenkin, esimerkiksi puolustan bloggaajia typerältä haukkumiselta, vastustan ulkonäön aukkumista, ulkonäköpaineita ja muutenkin näitä järjettömiä katkeruutta uhkuvia teinejä jotka kuvittelevat olevansa kovinkin pahapyllyjä kun huorittelevatanonyymina ihmisiä ilman miinkäänlaista logiikkaa. Järjettömintä on typerästä teosta seurannut seksuaalisuuden loukkaaminen.
  "H0h0, toi bloggaaja käyttäytyi ylimielisesti lukijaansa kohtaan, vittu mikä hiekkapilluinen huora"
  Dafuq.

  Noh, yleensä ottaen, olen kärkäskielinen, ja teineille tekee välillä ihan hyvää muistuttaa, ettei maailma pyöri heidän ympärillään. Kunhan avauduin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnät siis olevasi lievä nettikiusaaja erittäin tarkoilla rajoilla? Ja oikeutettu tähän, koska olet muita fiksumpi?

   Poista
  2. No, se riippuu tietenkin määritelmästä. Olen ehkä vähän asiaton, mutten missään nimessä alista ihmisiä onnettomaan ja voimattomaaan tilaan tahallisesti tai suunnitelmallisesti.

   Poista
  3. Vilkaisin blogiasi ja ilmeni, että olet itsekin vielä täysin teini.
   Ja koska sanavarastoosi ei kuulu huoraa eikä hiekkapillua niin et todellakaan ole mikään kiusaaja? Ja jos joku on "saatanan tyhmä" niin sinun on aivan pakko mainita tästä kyseiselle henkilölle, miksi ihmeessä? Ja ensimmäistä anoa kompaten "ja oikeutettu tähän koska olet muita fiksumpi?"

   Poista
  4. Melkoisen irrallinen kommentti, sillä en millään tavalla ole asiaa kieltänytkään. "teineille tekee välillä ihan hyvää muistuttaa.."-kommentti nyt lähinnä kai loogisesti viittaa näihin pahapyllyihin.
   Kiusaaminen ei missään tilanteessa ole oikeutettua, enkä kiusaamisesta omalla kohdallani puhunutkaan. Teräväkielinen olen, ainainen korrektius on varsin tylsää, joskin se olisi suotavaa. Mutta ihmisiä tässä ollaan, eikä aina voi voittaa.
   Ja olisihan se hassua, jos tyhmä sanoisi tyhmää tyhmäksi.

   Poista
  5. Kuulostaa vähän multa 13v. "siis oon keskimääräisyä fiksumpi. Ei vittu muut on tyhmiiiih. Voinpas tässä rypeä ylimielisyydessäni ja ylenkatsoa muita, olenhan fiksu." huoh. Häpeän itseäni vaikka olihan Se ymmärrettävää kun olin tommonen pikkuteini.
   Mutta haluaisin kuulla miten olet muita viisaampi.
   hah. Kirjotinpas mun tasolla kärkkäästi. Ja vielä tämmötteeseen aiheeseen.:|

   Varsinaisesta asiasta voin sanoa sen että netti saa mut erittäin usein voimaan pahoin. Ihmiset eivät mieti sanojaan ja tekojaab yhtään vaan tekevät mitä lystää. Ja Se pitäisi joidenkin mielestä olla sallittua. En ymmärrä. Netissä näyttää toimivan vain ja ainoastaan luonnon laki....

   Poista
  6. Ensimmäinen ano tässä hei. Kumpi sinusta itsestäsi tuntuisi pahemmalta. Se, että joku kasvukivuista kärsivä identiteettikriisin partaalla oleva haukkuu tyhmäksi huoraksi vai se, että monia fiksumpi sanoo suoraan sinun olevan saatanan tyhmä?? Turhanpäiväinen päteminen (jota ilmeisesti harrastat suhteellisen usein) on yhtä typerää, yhtä naurettavaa ja yhtä käsittämätöntä kuin huorittelu yms kiusaaminen.

   Enkä todellakaan halua tämän kommentin kohdistuvan pelkästään sinuun, vaan halusin tuoda esille sen, että päteminen usein aiheuttaa myöskin pahaa oloa.

   Miksei fiksummat vaan voi nauttia fiksuudestaan ilman muiden lyttäämistä. Jättäkää ne saatanan typerykset omaan arvoonsa ja nauttikaa omasta ylhäisyydestänne, muiden arvoa alentamatta.

   Poista
  7. No, ylimielinen kusipää taisin sanoa olevani :---D Enkä ole väittänyt olevani keskimääräistä fiksumpi, ainoastaan useampia nettifoorumeilla pyöriviä fiksumpi (mihin ei ihan totta vaadita paljoa). Viisaampien edessä nöyrryn ja opin lisää.

   Eikä äly tee kenestäkään parempaa tai huonompaa ihmistä, saatika määritä ihmisarvoa. Ei fiksu ole tyhmää parempi. Eikä tyhmä fiksua huonompi.

   Poista
  8. Oon samaa mieltä anon 17.04 kanssa. Olen myös itse seurannut tämän ninan kommentointia tässä ja muissa blogeissa ja hänen "järkevä ja viisas" kommentointinsa osoittaa ettei todellakaan ole ikäisiään millään muotoa fiksumpi. Osaa vain muutamia hienoja sivistyssanoja, kuten esim nämä irrelevantti ja korrekti, joita eivät ehkä kaikki teini-ikäiset käytä yleisesti. :) Mutta se ei tee ihmisestä sen fiksumpaa kuin muutkaan hei ;)

   Poista
  9. Kyllä se jo viimeistään tyhmäksi todistaisi, jos luulisi sivistyssanojen tekevän fiksuksi :D ei neroutta sivistyssanakirjoilla synny. Sanat nyt tarttuvat puheeseen, ja monipuolista kieltä on hauska käyttää. Ei se sen viisaammaksi tee kuin vaikkapa murteet, monipuolista kielenkäyttöä sekin.

   Fiksuus nyt on fakta, kypsyys ja käyttäytyminen kehityskysymys. En koe tarvetta käyttäytyä pikkuvanhasti vain luodakseni tietynlaisen imagon. Olen itselleni tosi, rehellinen ja luonteva, ja se miten se kommentoinnissani ja käytöksessäni näkyy luultavasti muuttuu iän myötä, kuten sen kuuluukin. Olisihan se hiton karmivaa, jos 17-vuotiaana käyttäytyisi kuin viisikymppinen.

   Poista
  10. Nyt jos sitten luet tämän koko postauksen kaikki omat kommenttisi läpi ja huomaat, kuinka ristiin puhut itsesi kanssa. Järki hoi, älä jätä.

   Mäkin luulin teininä olevani jotenkin kauhean fiksu. Otti useamman vuoden, ennen kuin tajusin miten vähän tiedän.

   Ja hei, fiksu ihminen usein tajuaa oman typeryytensä, tyhmä ei.

   Nyt vähän nöyryyttä peliin ja lopeta se itsesi jalustalle nostaminen, ei meistä ole kukaan toista parempi.
   Teräväkielisyys on suht typerää ja turhaa, opettelisit ystävällisyyttä ja muiden huomioimista. Mulla kesti kauan ymmärtää, ettei rehellisyys ja suoruus ole yhtä kuin tökerö joka ikisen mielipiteeni ääneen lausuminen.

   Poista
  11. "Olen monia fiksumpi, ja vaikkei se minusta millään tavalla parempaa teekään, otan siitä ylimielisyyttäni ilon irti. Perusteetta en myöskään ihmisiä säti, saati heikompia. "
   "Eikä äly tee kenestäkään parempaa tai huonompaa ihmistä, saatika määritä ihmisarvoa. Ei fiksu ole tyhmää parempi. Eikä tyhmä fiksua huonompi. "
   "Teräväkielinen olen, ainainen korrektius on varsin tylsää, joskin se olisi suotavaa"
   "Yhtä paljon aikaani kyllä käytän nettikiusaamisen vastustamiseenkin, esimerkiksi puolustan bloggaajia typerältä haukkumiselta, vastustan ulkonäön aukkumista, ulkonäköpaineita ja muutenkin näitä järjettömiä katkeruutta uhkuvia teinejä jotka kuvittelevat olevansa kovinkin pahapyllyjä kun huorittelevatanonyymina ihmisiä ilman miinkäänlaista logiikkaa."
   "Viisaampien edessä nöyrryn ja opin lisää."

   Lukutaito hoi, älä jätä.

   Poista
  12. Puolustelun makua :D

   Poista
  13. Tai sitten maailma vain ei olekaan mustavalkoinen ;)

   Poista
  14. "Perusteetta en myöskään ihmisiä säti, saati heikompia. " -mutta on perusteltua haukkua jotakuta, joka vaan sattuu olemaan saatanan tyhmä?
   "jos joku vain on saatanan tyhmä, sanon siitä." No siinähän se vastaus tuli sun aiemmista kommenteista

   Poista
  15. Mitä oon näitä sun kommenttejasi täällä lukenut, niin et kyllä todellakaan vaikuta siltä, että sulla olisi varaa päsmäröidä muita "typeryydestä". Luuletko oikeasti, että on jotenkin pienempi paha kertoa jollekulle tämän olevan "saatanan tyhmä" kuin haukkua tätä alatyylisillä nimittelyillä? Miksi toinen noista teoista lasketaan kiusaamiseksi ja toinen taas ei? Vai haluutko nyt jonkun keksin ja ihailua Suurta Älykkyyttäsi kohtaan siitä hyvästä, että et hauku muita hikitahraisiksi lutkiksi, vaan "ainoastaan" kutsut heitä tyhmiksi? Yhtä lailla tostakin tulee paska fiilis jollekulle, ja näin ollen sen voi laskea mun mielestäni kiusaamiseksi.

   Et sä siinä tee kenellekään palvelusta tai edistä hyvää asiaa kun menet ilmoittamaan jollekulle että tämä on tyhmä - ei siinä ole muuta pointtia kuin se, että haluat tuntea ylemmyyttä toisiin nähden ja masturboida sun omalle (kuvitteelliselle) ylivertaiselle älykkyydellesi. Mutta kun nyt oot kerran noin fiksu, niin varmaan tiedätkin, että monet kiusaajatkin pyrkivät saamaan itselleen paremman ja ylempiarvoisen fiiliksen juurikin muita mollaamalla? Et sä ole mitenkään muiden yläpuolella niin että sulla olisi joku etuoikeus pilata muiden päivä haukkumalla niitä nojaten tohon joka toisen teinin illuusioon siitä, että olet NIIIIIN paljon muita älykkäämpi ja elät maailmassa, jossa kaikki ovat sinua tyhmempiä ja kukaan ei ymmärrä sun uniikkia järjenjuoksuasi.
   Musta on koomista että julistat tossa niin ylpeänä olevasi "muita fiksumpi" ja "teräväkielinen", koska toi viesti kuulostaa kokonaisuudessaan täsmälleen siltä, mitä vois kirjoittaa kolmetoista eriLLaisuuskompleksistaan kärsivää teini-ikäistä tusinassa. Tää on vain henkilökohtainen mielipide, mutta mun mielestäni OIKEASTI älykkäiden ihmisten ei tarvitse runkata "älykkyydellään" netin kommenttipalstoilla tai muuten vetää huomiota "älykkyyteensä" korostamalla sitä. Kyllä älykkyys näkyy aidosti fiksun ihmisen sanoista ja teoista muutenkin. Toisekseen älykkäät ihmiset ymmärtävät omat huonot puolensa ja tiedostavat, että vaikka niille olisi suotu vähän keskimääräistä enemmän aivoa, ne eivät ole itsekään täydellisiä tai muuten muihin ihmisiin nähden parempia (ts. niillä ei ole harhaluuloja siitä, että on ihan fine ja älykköjen etuoikeus mennä nimittelemään muita ihmisiä muuten vain). Jos aiot yrittää tyrmätä tota mun heittoani huonojen puolien tiedostamisesta sanomalla, että "mutq mähän sanoin et mä oon teräväkielinen ja ylimielinen ja tiedän siis huonot puoleni", niin elä jaksa. Ensinnäkin toi "teräväkielinen" on maailman vanhin tekosyy puhua pahaa muista. "Emmä voi sille mitään et mä sanon rumasti muille, mä oon vaan vähän teräväkielinen hey!!1 Mä vaan sanon *~rehellisesti~* mun mielipiteen!" Aina kun paskaa jauhavat ihmiset vetävät ton "oon vaan teräväkielinen"-kortin esiin, ne eivät sano sitä pahoitellen ja toivoen että voisivat korjata tämän ikävän puolen itsessään, vaan ne lähinnä julistavat ton ylpeinä ja ah-niin-tyytyväisinä itseensä ja käyttävät sitä kaiken hyvittävänä tekosyynä saman touhun jatkamiseen. Samat vibat mulle tulee tosta sunkin kommentistasi. Samoin musta on koomista toitottaa omahyväisellä äänensävyllä olevansa "ylimielinen kusipää", koska oikeesti - jos tollainen surkea luonteenpiirre on joku ylpeydenaihe, niin ONNEA VAAN ELÄMÄÄN :'D Lisäksi ylimielisyys on mun mielestäni lähes aina tyhmyyttä, kapeakatseisuutta ja kyvyttömyyttä tarkastella asioita muiden kuin itsensä näkökulmasta. Se ei taida sopia tähän sun maalailemasi muita fiksumman henkilön rooliin?

   Poista
  16. aukjeish - katso kuinka lainaamasi kohdat tarkentavat toisiaan. Jos sanon, etten sano mitään perusteetta tai ihmisille joiden uskon olevan altavastaavassa asemassa, niin sitähän se tarkoittaa ja se pysyy edelleen pohjana muille sanomisilleni. Jos kerran olet kaikki viestini lukenut, miksi vääntää samaa asiaa rautalangasta joka välissä, kun teksti selkeästi rakentaa itseään itsensä päälle?

   Kyllä. Koska ihan oikeasti tämän koko asian pointti oli se kuinka helvetin älykäs koen olevani :----D Siihen, että on muutamaa vähän kehityksessä jälkeen jäänyttä nettisankaria fiksumpi, ei todellakaan tarvita paljoa. Se nyt on ihan vaan puhdas fakta, eikä se tarkoita että millään tavalla olisin muita parempi (kuten useaan otteeseen olen maininnut). Se, että sanon olevani monia fiksumpi ei myöskään tarkoita että sitä erikseen joka tilanteessa korostaisin.
   (Tai siis, tietenkin joka profiilissani lukee : "Varmasti sinua fiksumpi" ja muistan lisätä jokaisen viestini perään "Kirjoittanut sinua älykkäämpi". Niin ja btw, kannattaa tarkistaa se kiusaamisen määritelmä niin tietää miksi toinen asia lasketaan kiusaamiseksi ja toinen ei...)
   Ja pls, se, että tiedostaa omat hyvät puolensa ei tarkoita etteikö huonojakin tiedostaisi. Toki monista asioista riippuen käsitys omista kyvyistä vääristyy (esimerkiksi väsyneenä tai stressin alla) mutta pääsääntöisesti olen perillä omista vahvuuksistani. Ja etenkin heikkouksista.
   Maailma ei ole mustavalkoinen, joten sitä on turha yrittää siksi vääntää. Tietoisesti olen tämän blogin tekstiin liittyen valinnut asiaan liittyvän puolen itsestäni, elämästäni ja käyttäytymisestäni. Yhden, tähän tekstiin liittyvän puolen. Ehkäpä kun provosoitumiseltasi ehdit, voisit lukea ymmärryksen kanssa niin aika moni sinulle selkeästi epäselvä kohta kirkastuu.

   Poista
  17. "Jos sanon, etten sano mitään perusteetta tai ihmisille joiden uskon olevan altavastaavassa asemassa, niin sitähän se tarkoittaa ja se pysyy edelleen pohjana muille sanomisilleni. Jos kerran olet kaikki viestini lukenut, miksi vääntää samaa asiaa rautalangasta joka välissä, kun teksti selkeästi rakentaa itseään itsensä päälle?"

   Jos sun perusteesi haukkua muita "saatanan tyhmiksi" on se, että haluat vain näyttää jollekin randomille, omasta mielestäsi sua tyhmemmälle tyypille kaapin paikan, niin ei oo paljon kehumista siinä ettet koskaan hauku ketään "perusteetta" :--D Ehkä sulla on omasta mielestäsi siihen syy ja peruste, mutta se on vitun surkea ja naurettava sellainen, ja se on selkeästi lähtöisin siitä että sulla on vain joku tarve päteä ja tuntea itsesi paremmaksi muihin nähden. Simple as that.

   "Kyllä. Koska ihan oikeasti tämän koko asian pointti oli se kuinka helvetin älykäs koen olevani :----D"

   No jos kirjoitat itsetyytyväisesti naureskellen siitä, miten näytät joillekin mielestäsi "saatanan tyhmille" ihmisille mistä kana pissii ja mainitset olevasi "monia fiksumpi" (vaikka asia ei käy sun viesteistäsi mitenkään ilmi), niin luuletko ettei kukaan tartu tuohon? Eikä sun tarvitsisi edes toitottaa erikseen miten älykäs koet olevasi, sillä pelkästään se, että pidät muiden kutsumista tyhmiksi sellaiseen "täytyyhän jonkun niille näyttää!!1"-tyyliin hauskana ja hyväksyttävänä antaa ymmärtää että luulet olevasi muita parempi. Voithan sä siihen viestisi loppuun hätäisesti lisätä, että "mut siis enhän mä tietenkään ole ketään PAREMPI, vaikka fiksumpi olisinkin", mut se on aika turhaa, kun toi sun tapasi suhtautua tähän asiaan kertoo aivan toista tarinaa sun asenteestasi.

   "Maailma ei ole mustavalkoinen, joten sitä on turha yrittää siksi vääntää. Tietoisesti olen tämän blogin tekstiin liittyen valinnut asiaan liittyvän puolen itsestäni, elämästäni ja käyttäytymisestäni. Yhden, tähän tekstiin liittyvän puolen. Ehkäpä kun provosoitumiseltasi ehdit, voisit lukea ymmärryksen kanssa niin aika moni sinulle selkeästi epäselvä kohta kirkastuu."

   ...Ei kukaan ole vääntänyt mitään mustavalkoiseksi, vaan moni ainoastaan pitää ymmärrettävistä syistä tota sun tapaasi kutsua muita saatanan tyhmiksi aivan nuijana ja kommentoi tollaisen käytöksen naurettavuutta? :D En tajua miksi sä nyt alat vetää tohon jotain dramaattista paatosta siitä, kuinka ~toit tähän keskusteluun vain YHDEN puolen itsestäsi~, kun ei kukaan oo alkanut esimerkiksi väittää tietävänsä millainen ihminen olet kokonaisuutena. Ei mua ainakaan edes kiinnosta hevonhelvettiäkään minkälainen sä olet tosielämässä, musta on vain lapsellista aukoa päätään muille netissä elleivät nämä ole edes tehneet sulle mitään loukkaavaa. Sama pätee hyvin luultavasti näihin muihin kommentoijiin, joten en käsitä miksi tässä pitäisi alkaa filosofoimaan siitä, miten monet kasvot sulla on ja kuinka toit tähän keskusteluun itsestäsi vain yhden puolen. Sitä yhtä puoltahan tässä kommentoidaan, joten mikä on ongelma? Jos sua tympii ettei kukaan ymmärrä sua ja sun nerokkaita perusteitasi muiden haukkumiseen syyttä, niin se johtuu vain siitä, että a) sun käytöksesi on lapsellista ja/tai b) et vaan osaa ilmaista itseäsi ymmärrettävästi ja puhut itseäsi pussiin.

   Poista
  18. Internet starting arguments! <3 Herttaista, kuinka helposti porukka provosoituu ja tarttuu yhteen lauseeseen (tämä fiksuusasia) ja ilmeisesti myös ottaa nokkiinsa. Olis helpompaa kaikille jos porukka vaivautuis tässä tosissaan lukemaan, mitä toinen on yrittänyt tekstillään ilmaista.
   Kyllä muakin alkaa mm. blogien kommenteissa ja youtubessa suorastaan välillä vituttamaan se, että millaista settiä joiltain ihmisiltä tulee. Nimenomaan turhia haukkuja videon tai tekstin laatijaa kohtaan, ja usein on jätetty sitten puolet tekstistä lukematta tai video kokonaan katsomatta tms. Siinä kohtaa saattaa omastakin suusta päästä oma mielipiteeni tämän kommentin laatijan älykkyydestä/aivojen käyttämisestä. Kaikilla ne aivot on, joten niitä olisi hyvä käyttää. En usko, että Nina tässä on tarkoittanut haukkuvansa järjestelmällisesti bloggaajia tyhmiksi, vaan nimenomaan niitä typeriä kommentoijia, joita ihan oikeasti netissä liikkuu. Ja se ei oikeasti vaadi paljon olla fiksumpi (tai ainakin käyttäytyä fiksummin) kuin nämä kommentoijat. Kyllä mäkin siinä kohtaa, kun joku täysin perusteetta lähtee haukkumaan jotakuta blogissa tai youtubessa, pidän tätä kommentoijaa täytenä diletanttina.

   Poista
  19. "Internet starting arguments! <3 Herttaista, kuinka helposti porukka provosoituu ja tarttuu yhteen lauseeseen (tämä fiksuusasia) ja ilmeisesti myös ottaa nokkiinsa. Olis helpompaa kaikille jos porukka vaivautuis tässä tosissaan lukemaan, mitä toinen on yrittänyt tekstillään ilmaista."

   Sekin on omalla tavallaan ihan liikkistä, kun jotkut näköjään kuvittelevat edelleen, että jos on eri mieltä jostakin asiasta niin on heti "provosoitunut" ja "ottanut nokkiinsa" :D Jos joku kommentti on naurettava ja aihe kiinnostaa sen verran että tekee mieli vastata jotain, niin miksi ihmeessä sen pitäisi tarkoittaa automaattisesti että on sydänjuuriaan myöten raivoissaan siitä mitä juuri luki? Ja jos tämä Nina nyt tarkoitti sättivänsä nimenomaan noita oikeasti muita loukkaavalla tavalla tökeröitä kommentoijia, niin miksei sitä ole ilmaistu tekstissä selkeästi? "En ota ihmisiä silmätikuikseni, jos joku vain on saatanan tyhmä, sanon siitä. Olen monia fiksumpi, ja vaikkei se minusta millään tavalla parempaa teekään, otan siitä ylimielisyyttäni ilon irti." Ei tästä käy millään tavalla ilmi, että hän tarkoitti noita "typeriä kommentoijia, joita ihan oikeasti netissä liikkuu". Toi kuulostaa lähinnä juurikin siltä, et hän käy huvikseen ja omaa ylimielisyyttään kutsumassa porukkaa saatanan tyhmiksi jos joku sanoo jotain hiukan hölmöä, mutta sinänsä harmitonta. Jos hän puolestaan yritti sanoa sitä mitä sä tässä kommentissasi arvelit, ei voi kamalasti narista siitä ettei kukaan tajua pointtia mikäli ei itse ilmaise asiaa selvemmin.

   Poista
  20. Eri mieltä oleminen ei toki provosoitumista ole, vaan ilmaisutapa, ja esimerkiksi se, että tekstistä selkeästi huomaa ettei toisen viestejä ole luettu loppuun.

   Toki, rautalangasta olisi varmaan voinut yksinkertaisemmillekin vääntää, mutta viittasin kyllä moneenkin kertaan siihen etten perusteetta ketään säti. (Esimerkiksi: Olen ehkä vähän asiaton, mutten missään nimessä alista ihmisiä onnettomaan ja voimattomaaan tilaan tahallisesti tai suunnitelmallisesti) Onneksi sen joku sieltäkin bongasi. Kiusaamisasiat valitettavasti sattuvat olemaan joillekin henkilökohtainen punainen viitta, niin ettei tekstiä kyetä lukemaan neutraalisti ja poimimaan kaikkia olennaisia seikkoja.

   Poista
 13. Mutta netissä kiusaaminen on samalla tavalla rikos, kuin tyyliin töniminen koulussa. Silloin kiusatun kannattaa ottaa talteen kaikkia mahdolliset todisteet ja tallentaa itsellensä. Kiusaajat voi tuoda vastuuseen, mutta kuka kiusattuja rohkaisee? Ei kukaan. Kaverit pelkää, että heitä myös aletaan kiusaamaan/osa ei välitä, vanhemmat ja opettajat eivät ole tietoisia, nettisivujen ylläpitäjät eivät välitä..

  Muistan kun itse olin yläasteella ja meille kerrottiin nettikiusaamisesta about 3min ajan tyyliin: "On olemassa netti ja siellä pystyy kiusaamaan". Ja siitä pitäisi kertoa enemmän, tiedottaa nuorille, että he ovat yhtälailla vastuussa omasta toiminnastaan myös NETISSÄ. Kerran sitten koulullani tapahtui sellainen asia, kun yhtä opettajaa haukuttiin netissä.. Se oli hienoa kuinka opettaja uskalsi tulla eteen ja ilmoitti heistä eteenpäin, koska he olivat jo yli 15v ja vastuussa omista teoistaan. Opettajien/vanhempien/kavereiden pitää rohkaista ja valistaa!

  Peaceeeeeee

  VastaaPoista
 14. Mulle on blogiin tullut kyllä kaikkia "oot ruma, tapa ittes"- tyylistä kommenttia. Otin anonyymikommentoinnin pois ni loppus tasan siihen. Omalla naamalla ei tule noita kommentteja yhtäkään, seems legit...

  VastaaPoista
 15. Joo siis voi saatana sentään. Yks tyttö ja sen kaverit koko ajan haukkuu ja pitää pilkkanaan muita ihmisiä. Yks ujompi tyttö laitto ekaa kertaa itestään kuvan facebookkiin, niin tietenki nää perseet meni heti haukkumaan "vitun ruma läski". Ja sit ne ilmiotti facebookissa yhest tytöstä joka erehty kertoon,että sai korvareiät. Tää meni heti kommentoimaa " etkö pikku pentu saanu aiemmin?!", sen jälkee se ilmianto et se tyttö on ala ikänen faceen (12.v) ja facebook poisti sen tytön käyttäjän. Kaiken huippu oli se että se ite oli alaikäinen myös! Ja sitten se ite aina saivartelee että "haters gonna hate, oon just perfect tälläsen et te jotka vihaatte mua niin haistakaa vittu. Only god can judge me!!" Ai että mikä avautuminen mutta pistää ärsyttää se tyttö, vaik se nyt ei oo mulle mitääb tehnytkään

  VastaaPoista
 16. Täällä suunnilla blogiin tuli vaikka minkälaista kommenttia. Samantien, kun tässä pienen pienessä kyläpahasessa levis ihmisten tietoisuuteen, että oon laittanut pystyyn blogin niin ai että! Lähti meinaan TUTUILTA ihmisiltä ANONYYMINÄ suoranaista haukkumista liittyen mun ihmissuhteisiin, luonteeseen ja peräti läheisiin. Olin mm tekopyhä paskiainen joka päivästä toiseen esittää jotain mitä ei ole, laiska (todellisuudessa tein sillä hetkellä koulun lisäksi kahta työtä...). Kaikki kommentit pamahtivat samaan postaukseen ja samana päivänä, ja kommentteja jossa suoranaisesti puhutaan mun yksityiselämästä en edes kyseiseen postaukseen julkaissut. (http://milandd.blogspot.fi/2013/04/easy-monday.html)

  Parasta tässä oli se, että joku nosti siellä käsittämättömän suuren haloon siitä, että olen poistanut hänen kavereitaan facebookista. Ihminen mainitsi asian useaan kertaan ja lopuksi totesi "ei siis sillä, että mun kavereita kiinnostais... etkä sä mua oo poistanut vaikka syytä olis, HAH!" SIIS HETKINEN, ihminen joka ei todellakaan pidä musta roikkuu silti mun facebook-kavereissa vaikka ei haluaisi olla siellä?! Varmuudella voin vielä sanoa sen, että muistan tasan ketä siihen aikaan poistin, eli kommentoijien ikähaarukka oli 19-21, kuinka lapsellista käytöstä ton ikäisiltä ihmisiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Siis sulle suututtiin ku poistit kavereita facebokista!! Ma en ymmarra!

   Poista
 17. Avauduin joskus nettifoorumilla raskaudenkeskeytyksestäni. Ihan vain mielessä se, että jos joku muukin on kokemassa samaa tai että nuoremmat mimmit edes vähän tietäisivät mistä on kyse. Noh, sen jälkeen alettiin kiusaamaan ja sitä kesti noin vuoden, kunnes poistin tunnukseni. Perusläpät, että kaikki pitää kestää mikä on netissä, ite kerroit jne.
  Ylipäänsä kaikesta mitä kommentoin foorumilla liittyen muihin aiheisiin, toiset vetivät aina kokemukseni siihen. Kärsivällisyys alkoi loppua siinä vaiheessa, kun kerroin nähneeni jonkun tosi söpön jäbän jossain. Kuulemma havittelin vain seuraavan abortin tekoa. Yksityisviesteissä minulle jopa sanottiin, että naisen täytyy odottaa tietty aika ennen kuin voi taas alkaa kiinnostua miehistä raskauden jälkeen yms. muuta paskaa.

  Toki haistattelua on vieläkin. Ihan ennen kuin ehtii itse edes sanomaan mitään. Ihmettelen kyllä sitä, kun ihmiset kirjoittavat toisilleen: Tapa ittes! Entä jos joku oikeasti tappaa? Ollaanko sitten tyytyväisiä, että oli niinkin suuri vaikutus toisen ihmisen elämään?

  VastaaPoista
 18. Moikka!

  Haluaisin kertoa teille, että on olemassa tyhmiä teini-ikäisiä poikia, joilla ei ole muuta elämää kuin kierrellä demi.fi ja sen kaltaisialla foorumeilla kirjoittamassa paskaa.


  Terv. Essi

  p.s vertaistukea löytyy varmasti muistakin paikoista. (Älkää ottako tätä tosissanne, ja älkääkä ottako asiattomia kommentteja tosissanne, ylipäätänsäkkään mitään, pääte aina netin ihmemaassa.)

  VastaaPoista
 19. Kaikista kamalinta on ne fb ryhmät, mitä nää teini-ihanuudet tekee.. Kamalia! On ollut tyttöryhmä, jotka on aina vuoroksee ottanut jonkun uhrin ja haukkunut sitä, muokannut kuvii hänestä.. Kauheeta.. On myös ollu sellanen poikaryhmä, jotka jakaa kaikille kavereilleen txt tai panot jne. Esim. "Hei tää Jansku Janatuinen, se on huono pano, koska panin sitä eile ja nyt se laittaa kaikkee txt. Vittu kui ärsyttävä, mitähän tekis? Kuka haluis auttaa?". Ton tyylisiä!! YÖK!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!