HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 5. elokuuta 2013

Jennin syysotsikot

Joka loppukesä tulee ne samat vanhat otsikot lehtien kansiin, melkeinpä sanasta sanaan. Mun mielestä niitä olis aika vähän uudistaa.

Näin tiputat kesäkilot!

Tuliko taas vedettyä makkaraa ja kaljaa mökillä? Litra jäätelöä hellepäivän kunniaksi ja sateella ihan muuten vaan? Ja ne uudet perunat puolikkaan voipaketin kanssa oli taas niin saatanan hyviä että piti kilokaupalla vetää, kun "näitä saa vaan kerran vuodessa"? Ja nyt sitten mietit, että mikä on ku perse roikkuu ja vaaka vinkuu alla? Ei hätää, tähän yleiseen pulmaan on ratkaisu. Syksyllä ei enää paljoa grillailu lokakuisena iltana loskassa kiinnosta ja jäätelömittakin tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä täyteen elokuun loppua, eli mitä ilmeisemmin siirryt vanhaan arkiseen syömistyyliisi. Eli suomeksi: et mätä sitä makkaraa naamaan (toivottavasti, on aika huolestuttavaa jos joku tosiaan päättää ryhtyä ruokkiksella grillaamaan makkaraa kalja ruokajuomana ympäri vuoden) -> paino palaa ennalleen -> problem solved. Olipa saatanan hankalaa. Kai ny sitä pari kiloa saa pamahtaa kesällä vyötärölle, kun on lomaa ja grillissä tirisee sisäfilee!? Mutta ei sitä ny loputtomiin jaksa mökkeillä ja kyllä ne kesähäätkin kermakakkuineen alkaa kummallisesti harventua joulua kohti.


Koulut alkaa pian!

Älä helvetissä? Eipä varmaan kukaan olekaan tässä kuluvana kesänä kalenteria katsonut, vaan elänyt aurinkokellon ja syvän intuition varassa. Että tämä varmasti yllätti kaikki koululaiset, jotka ovat jättäneet ajantajun sinne kevätjuhlaan ja karanneet kesälaitumille kuvitellen loman olevan ikuista hupia. Pirtsakat syysvinkit työpukeutumiseen!

Eli nyt pitäisi pakata ne mökkiverkkarit ja havaiji-paidat vinttikomeroon ja vaihtaa vähän sivistyneempää ylle. Toisin sanottuna nyt pitäisi kiskoa niitä ah-niin-valloittavan-ihania oksennuksenvärisiä paitapuseroita ja epämukavia kynähameita turvonneeseen kesävartaloon, ja yrittää näyttää siltä, että ollaanpas sitä taas niin työorientoituneita. Ja asun kruunaa tuttuun tyyliin kolmensadan denierin sammaleenvihreään taittuvat sukkahousut, nahkasaappaat ja joku epämäärinen villaryijy niskassa - vaikka elokuun helteet polttaisivat persettä, nää on ihan must! 


Älä masennu pimeydessä!

Osta lamppu!


Ihanat tavarat kouluun ja toimistoon!

Eli ostappa sinäkin tanopää työ/koulumotivaatiota nostattaaksesi viisi kiloa mukahauskoja kahvimukeja, Bart Simpson-kyniä, Disney-teemaan kuuluvia glitteritusseja, Marimekko-penaaleja, "oon vaan töissä täällä, heh heh"-pinssejä ja "school rulez!"-kumeja. Kyllä näillä vermeillä (johon saat tuhottua viiskymppiä hetkessä) alkaa kirjoittelu kiinnostaa - varsinkin, kun nykypäivänä kynää ei tarvita muuta ku sydämien piirtelyyn vihkonreunaan.


Syyssateet tulevat!

Maassa -jossa sataa lähes koko ajan edes jotain taivaalta- asuvat ihmiset varmasti yllättyvät syksyn tuodessa mukanaan useamman vesipisaran. Kesällähän ei sada koskaan? Joten tässä helpot vinkit sateen varalle: pukeudu sään mukaan. Jos paistaa, sateenvarjoa tarvitsee vähemmän, kuin rankkasateella. Jos se sade alkaa maagisesti marras-joulu-akselilla muuttua valkoiseksi ja pehmeäksi, se on lunta! Silloin et tarvitse sateenvarjoa, silloin tarvitset talvitakin. Tästä lisää "talvi yllätti autoilijat"-erikoisnumerossa.


Töihinpaluu tulee monille liian aikaisin!

Kyllä, on olemassa ihmisiä, jotka ovat nauttineet lomasta ja se töihinpalaaminen ei olekaan se kaikkein mieluisin tapahtuma. Uskokaa pois; kymmenen kuukautta kun on kesälomaa odottanut, sen loppuminen voi ottaa jonkin verran tunteisiin. Eli jotkut voivat jopa tuntea kevyttä harmia, kun mökkeilykausi loppuu, karavaanarielämä on ohitse, aamukahvit auringossa jää aikaisen herätyksen takia pois ja arki alkaa hiipiä kuvioihin kiireen, palaverien, työtovereiden, aikataulujen ja velvollisuuksien muodossa.

14 kommenttia:

 1. ihan mahtava teksti, jälleen! :'D kiitos!

  VastaaPoista
 2. paras postaus pitkiin aikoihin! ei sillä ettei kaikki muutkin olisi osuvia:Dd

  VastaaPoista
 3. Ei täällä onneks koko ajan jotain taivaalta tule, ei tässä missään Englannissa sentään asuta. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ainakin paskaa sataa ihan tasasesti, kun anonyymit mielensäpahoittajat kunnostautuu kesätauon jälkeen.

   Poista
 4. Odotan innolla tuota "talvi yllätti autoilijat" erikois numeroa. Mä oon aina ihmetelly mite se pääsee aina yllättämään samaan aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
 5. sun pitäs kirjottaa joku kirja näistä kaikista, ois varmasti ostajia! :D

  VastaaPoista
 6. "älä masennu pimeydessä, osta lamppu"

  en oo vieläkää päässy ylös lattialta, aivan huikee :D

  VastaaPoista
 7. Täytyy sanoo et tän postauksen kohdalla muistin taas miksi sun blogi on yks niistä harvoista mitä luen :D Ei kukaan voi osaa kirjoittaa noin hyvin! Jenni oot ihana <3

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa <3 ! Samantapaista vuodatusta olen omaan blogiin miettinyt koska sieppaa noi kausiotsikot niin pahasti, mutta ei mulla ole enää tän jälkeen mitään sanottavaa :D
  Toinen mikä nostattaa verenpaineet äärimmilleen, on otsikot jotka antaa olettaa että nyt on keksitty jotain todella mullistavaa. Hyvä esimerkki; joku aika sitten iltalehden sivuilla otsikko joka kuului suunnilleen näin: "vihdoinkin aamu-unisille helpompi herätys"... Toivoa täynnä avasin jutun, että josko nyt elämäni kirkastuisi... Ja vitut. Kyseessä oli kofeiini-pitoinen hammastahna. Anteeksi mitä?! Siinä vaiheessa kun olen hampaita harjaamassa, olen kyllä tietääkseni jo joutunut heräämään ja ottamaan monta kiukkuista askelta kohti hampaiden harjausta.
  Tai sitten nämä "Britney paljastaa: laihduttaminen on vaikeaa" No shit Sherlock?!

  VastaaPoista
 9. Talvi yllätti autoilijat on samassa sarjassa kun se miten talvi yllättää vr:rän joka ikinen vuosi ja junat kulkee vielä huonommin ::D mutta hauska postaus !:)

  VastaaPoista
 10. Tää oli hyvä. (Y) !!

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!