HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 1. elokuuta 2013

wannabealkkikset

Onko mikään yhtä säälittävää, kuin kutsua itseään retostelevaan tyyliin alkoholistiksi tai juopoksi? Täytyy sanoa, että eipä tule mieleen.

Mun korvat helahtaa Pelle Hermannin (tai tässä tapauksessa papremminkin Simpsonien Hassu-klovnin) nenän värin kanssa mätsääväksi, kun joku arjensankari julistaa olevansa "alkkis" tai "juoppo", kun nyt viikonloppuna sattuu nauttimaan alkoholia. Ei vittu! Onko jotenkin katu-uskottavaa kutsua itseään juopoksi? Alkoholiongelmahan onkin niin helvetin hauska sairaus, että kyllähän sitä kannattaan ihannoida!

Enemmän tuota juoppojulistusta kuulee kaljakassiinsa nojailevilta, täysi-ikäisyyden molemmilla puolilla olevilta pojanklopeilta, mutta joskus myös nuorten naisten ja tyttöjen suusta. Se on melkein jopa oksettavampaa, kun sen sanoo lapsenkasvoinen teinileena, kuin se öljykäsinen ja Koff-lippispäinen jantteri. Nuoret jätkät ja miehet nyt vaan muutenkin retostelee täysin nolla-aiheilla (ylinopeus, viinamäärät, ruokamäärät, naisseikkailut...) keskimäärin meitä tyttöjä enemmän, joten sen alkkisdokusössötyksen pystyy suodattamaan helpommin jätkän sanomana. Mutta nuoret likat jotka muka niin hirveesti haaveilee siitä Vergi-pullostaan... pliis.
"Ei vittu tekee mieli viinaa ja vasta tiistai!" 
"Eikäää, hitsin juoppo!" 
"Hei ei mul alkoholiongelmaa oo, hyvin menee alas, heh heh"
No heh heh saatana.

Mä nyt vaan en usko, että jokainen "alkoholismistaan" läppää heittävä alle 25-vuotias on mikään truu-rantojenmies tai alkon valtava liikäkäyttäjä - varsinkin, jos se alkoholin nauttiminen rajoittuu pariin viikonloppuun kuukaudessa. Tai saunakaljaan. Alkoholiongelman pointti on vähän niinku se, että se viina hallitsee elämää tai se on pakkomielle. Se, että tekee mieli klubille juhlimaan tai suunnittelee mitä joisi vappuna ja minkälaisessa mekossa EI KÄSITTÄÄKSENI viittaa pahemmin alkoholiongelmaan tai tee kenestäkään "bile-eläimestä" puistojuoppoa tai piilossa tissuttelevaa kuningas alkoholin sairastuttamaa reppanaa. Tai ihmistä, joka ei vaan selviä elämästä ilman hiprakkaa tai täydellistä nollaamista. .

Siinä vaiheessa, kun viinahammasta kolottaa usein, krapula-aamut hiipii arkielämäänkin, juodaan yksin ja mitä vaan, sosiaaliset suhteet kuihtuu ja/tai yksipuolistuu ryyppäämisen ympärille, juominen aiheuttaa ahdistusta, ehkä häpeää, psyyke kärsii tai kroppa alkaa viinan takia reistailla, voi mun mielestä puhua alkoholiongelmasta. Halu juhlia villiä nuoruutta tai juoda kaljaa änärin peluun yhteydessä ei IHAN täytä kriteereitä.

Pahimpia on nää keittopetterit, jotka esittävät humalaisempaa kuin mitä olevat (yksi kysymys tähän väliin: MIKSI?) ja hokevat "hehehe mitäs me dokut!"-sönkönsönkköään illanistujaisissa, muiden ottaen ihan fiksusti siinä sivussa. Se myötähäpeä, joka hivelee, kun joku - vaikka vaan vitsillä - selostaa omaa "juoppohullun" elämäänsä ja heittää mukahauskaa viina-aiheista läppää... Varsinkin kun muut istuvat sohvilla oluset käsissä ja vaihtavat kuulumisiaan ihan sellaisessa hyvässä hengessä.

Mun mielestä alkoholismi on sen verran vakava sairaus ja ongelma, että se on pikkasen huono aihe heittää läppää.  En mäkään heitä herjaa tyyliin "Hahahah mulla on varmaan kasvain/skitsofrenia/diabetes/keuhkosyöpä hahahaha, ai siis onks sun mutsilla se? No hei läppäläppä!!" Se nyt vaan on fakta, että aika moni ihan oikeasti tuntee jopa lähipiirissään alkoholistin - jopa rappioalkoholistin - eikä varmaan ihan hirveän hauskana pidä jotain teiniurpon wannabespurguelämänkertaa. Mä en edes voi kuvitella millaista olisi ollut elää lapsuus viinapullojen keskellä ja sen jälkeen vielä kuunnella siitä jotain paskaa läppää. Että jotain rotia ny!


(Inspiraationi...: http://www.demi.fi/keskustelut/suhteet/tahdon-kaljaa-niin-paljon-ett%C3%A4-otan-pikavipin#.UfqIyz___QI)


16 kommenttia:

 1. upsis taisin vähä tunnistaa itteni tästä... : D paitsi etten puhu ylpeillen tuommoista enkä sillon jos juon kerran viikossa mut sit jos tuntuu, että menee yli, niin ehkäpä se on helpompi heittää läppää kuin tunnustaa tosiasiat ja olla aikuinen.

  VastaaPoista
 2. AAMEN!!! alkoholi ei oo mikään uus juttu. ketään ei kiinnosta kuulla, että täysi-ikäinen ihminen juo. alkoholistithan ei myönnä ongelmaansa, joten on myös loukkaavaa, että monille arasta aiheesta heitetään vitsiä.

  BTW Jenni, oot viime aikoina postannu kypsistä aiheista, meitsi tykkää :) Oon lukenu sun blogia 2 vuotta, don`t you stop!

  VastaaPoista
 3. Itse oon elänyt suurimmanosan lapsuudestani kaljapullojen keskellä, molemmilla vanhemmilla oli( toisella vieläkin) jonkinasteinen alkoholismi, ja ei mua haittaa semmonen pieni läpänheitto "alkkiksista". Itsekin tulee joskus heitettyy jtn " tällämenolla ollaan kohta rappiolla, kun rahat menee kesällä heti baariin" " hirvee alkoholistikesä kaikilla menos" -juttuja. Tiiän että ei mtn fiksua, mutta joskus tarttee/ on helpompi heittää huumoria vakavista asioista kuin puhua suoraan.

  - t: juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut teinilorttoleena. Mut hyvä kirjotus kyllä, iski kyllä nyt omaan nilkkaan jonkin verran, kun tää "alkkis"kesä menny sun kuvailemalla "kerran viikossa/harvemmin"-menolla.. :d

  VastaaPoista
 4. Toi on niin totta, tommoset "oikeesti oon täl viikol juonu vaan 4 kertaa, vitun vähän"- ihmiset on tosi ärsyttäviä, ja enemmänkin!

  http://veeruskancarpediemblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Hyvä kun kirjoitit tästä, toivottavasti mahdollisimman moni tunnistaa itsensä näistä kuvauksista ja tajuaa kuinka typerältä se oikeesti kuulostaa. Oon kasvanu alkoholismin keskellä eikä kovin pisteet nouse noilla lorttoleenoilla. =D Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Tästä teksti nostattikin ihan mieleen erään muutaman vuoden takaisen laivareissun lapsuudenystäväni kanssa. Ei oltu nähty moneenmoneen vuoteen ja yhtäkkiä oltiinkin menossa yhdessä ruisailemaan (siis äipät messissä tietty). Oltiin tuolloin vielä aika 'lapsosia', ylä-asteen seiskalla kait. Anyway, oltiin siis reissussa, jolloin muhun iski tosi kovaa se karu totuus et hän - tämä rakas lapsuuden ystäväni - oli muuttunut sellaiseksi teiniliisa-viina-läträäjäksi (toisin kuin minä, joka silloin en ollut itse vielä hahmottanut edes omaa tyyliäni taikka sitä suhdettani viinaan). Molemmilla matkaa tuolloin täysi-ikäisyyteen oli ainakin se pari vuotta ja silti hän tykkäsi heilua&vatkata menemään koko ajan jossain siellä saatanan laivan 12. kerroksen diskossa kun taas minä vaeltelin yksin kansilla ees taas tai makasin omassa (siis äitini ja mun) hytissä jo klo 22 illalla. Varsinkaan en ymmärrä vanhempia, jotka OSTAVAT ihan tarkoituksella rakkaalle lapsoselleen alkoholipitoisia juomia, kuten hänen äitinsä teki. Siis ei hellanlettas sentään, jos oma LAPSI/TEINI mankuu vieressä, että "äiti, mäkin haluan tuollaisen drinkin!". Järki käteen vanhemmat ! (se, että vanhempi antaa MAISTAA TODELLA PIKKURIIKKISEN VÄHÄN EIKÄ TIPPAAKAAN ENEMPÄÄ jostain omasta lasistaan on kyllä mielestäni ihan ok homma)

  VastaaPoista
 7. voisikko tehä postauksen/mielipiteen siitä, kuinka kauhean tiukkoja jotkin vanhemmat on stringien, seksin, sheivaamisen yms. kaa. ja nyt siis puhutaan 16-17 vuotiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ehkä tuntuu, että sellanen postaus olisi:
   "Minkä takia ne 16-17 vuotiaat lissut oikeen haluu kilpailla siitä kuka sheivaa eniten, kuka vilauttaa stringejä kaikillle, kuka retkastelee seksikokemuksillaa" jnejne... :D

   Poista
 8. Tuli tästä mieleeni tapaus, kun muuan jantteri yritti tehdä jonkinlaista vaikutusta muhun kaupan jonossa. Totesi vähentäneensä alkoholin juomistaan, sillä nyt oli torstai ja oli juonut tällä viikolla vain kahdesti. Oikeesti, aikuinen ihminen? Haluaisin tietää, millaiseen ihmiseen repliikki vetoaisi.

  VastaaPoista
 9. Joo, aika huvittaahan toi on omalla tavallaan. En nyt tollasista jutuista nokkiini ota, mutta enpä niihin vaivaudu kommentoimaankaan. Toinen vanhemmistani on kuollut oikeasti vakavan alkoholismin takia, ei minkään satunnaisen "hehe oon niin alkkis!" -viikonloppuryyppäämisen. Myöskin käy sääliksi, jos joku naureskelee, että juo tosi paljon ja kehuskelee ryyppykertojen määrällä. Jos ei malta olla juomatta, siinä ei ole mitään hienoa.

  VastaaPoista
 10. Voitko tehdä postausta syksyn vituttavista asioista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. syksyhän on ihan paras<33 ei siinä ketuta yhtäään mikään! ei harmaus, ei sade ei MIKÄÄN. En malta odottaa ihanaa syssyä..

   Poista
  2. Pyh. Syksy on vuodenajoista kaikista paskin.

   Poista
 11. En mä nyt tiiä onkse niin vaarallista heittää kaverille et "vitun alkoholisti" ku toinen haluis - toista viikonloppuu putkeen - mennä juomaan. Varsinki jos tän vanhemmat pitää 16-vuotiasta satunnaisia puistokaljoja harrastavaa nuorta "alkoholisoituneena" ja "vakavia alkoholiongelmia omaavana", joka sinänsä on huvittavaa.

  VastaaPoista
 12. Loistava teksti ja aihe! Itse en näe mitään hienoa siinnä että menettää lapset, talon ja työpaikan alkoholin vuoksi. Lisäksi, kuten myös kirjoitit tuommoinen "dokaan melkein joka viikonloppu eli oon alkoholisti" -tantra väheksyy aika helvetisti aidon alkoholistin läheisiä ja niitä, jotka joutuvat/ovat joutuneet kärsimään ko sairaudesta.

  VastaaPoista
 13. Mahtava teksti!! Tuli mieleen juurikin viime viikonlopun 18-täyttäneet pojat kaverin tupaantuliaisissa: "Hahahaah antti sammuu ihan just!!! Mut hei arska opetan sua sit joskus tekee sitä kiljuu, oon tehny varmaa 7 satsii jo tänä kesän ja kaikki ollaan juotu!!! Hahaha ei vittu,tervetuloa näihin alkoholisti piireihin!!!!"

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!