HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Eläintenystävät

Nyt yleistetään oikein urakalla ja kootaan lista stereotyyppisimmistä eläintenystävistä!

Koiraihmiset: elämäntehtävä on opettaa Musti tanssimaan tangoa ja keilaamaan kuin virtuoosi agilityradalla muiden rekkurakastajien kannustaessa vieressä. Annetaan sen pikkunassen nuolla naamaa, kerrotaan kuinka älykäs yksilö juuri tämä koira on ("se siis niinku salee aina tietää millon mullon huono päivä, sit se lohduttaa sillee 'älä mamma itke' ja kattoo mua silmiin, niin viisas!!!") ja jaetaan päivässä kolmetoista kuvaa rekusta repimässä Marc Jacobsin laukkua viiden sentin sapelihampaillaan. "Eihän tällaselle voi olla vihanen!!" (Eipä) Lähetetään parit joulukortit joissa on rakas Musti puettuna tontuksi ja toivotetaan koiramaisen ihanaa uutta vuotta. 

Kissaihmiset: Jumaloidaan kissojen tapaa olla suorastaan törkeitä ja välinpitämättömiä. "Se on niin ihanan ylväs ja ylpee, hän tekee niinku hän haluu, harvinaisen omapäinen kissa" (niinku jokaikinen muukin katti...) Yritetään paijata väkisin raapivaa ja kiljuvaa kissaa, joka olisi mieluummin hiirijahdissa, kuin kenenkään tampion halittavana rusetti päässä. Juotetaan kermaa ja syötetään kymmenen euron purkkiherkkuja lihaisissa kastikkeissa ja annetaan "vain parasta", koska onhan se niin ihanan ylväs ja itsepäinen eläin! Kissaihmiset on yleensä itsekin jotenkin ylvästä sakkia.

Hevosihmiset: Letti päähän, tiukat persettä hiertävät ratsastushousut jalkaan, raippa käteen ja tallille lapioimaan paskaa - valtavalla nautinnolla! Ja siellä tallillahan ollaan koko helvetin päivä, iltaan asti.  "Polle aka Sädemutkan Potku-Wilhelmiina on niin ihana ja ymmärtää mua ja syö mun kädestä porkkanaa ja hyppää sikahyvin, että ens kisoissa me niinku pärjätään, me ollaan ihan hirveesti treenattu ja me Pollen kans ollaan kehitytty tosi paljon!" Hevosihmiset usein puhuu itsestään ja hevosestaa me-muodossa ja helposti voi kuvitella heppatytön tarkoittavan jotain ystävää. "Metukan kanssa me mentiin pitkin metsiä ja ravattiin ihan hulluna ja sit se pasko tielle" Mistä tostaki ny tietää, puhutaanko kaverista vai hevosesta!? 

Jyrsijäihmiset: erikoista hiipparisakkia, joka näkee ihmisyyden hivenen rotassakin. Omistavat oletettavasti hyvät hermot, kun kykenevät nukkumaan rapistelevien ja jumalattomalla tahdilla lisääntyvien pikkuelukoiden kanssa samassa tilassa. Monesti jyrsijähimo lähtee käpälistä, ja sitten onkin kämppä täynnä hiiriä, rottia, marsuja ja pikachuja ja ne kaikki on niiiiiin ihania omia persooniaan ja ymmärtää toki kaiken, mitä omistaja niille lepertelee. Yrittävät opettaa niille temppuja ja rottasirkuksen alkeet, mutta jossain välissä hoksaavat niiden syövän ja lisääntyvän mieluummin, kuin tekevän kuperkeikkoja. 

Käärmeihmiset: Joko ovat hämäävästi itse hirveän herttaisen näköisiä tai sitten päinvastaisesti tatuoituja ja lävistettyjä ihmisiä, jotka ovat ymmärtäneet söpöys-termin väärin. "Kato Luikeroo, vähäks söpö!" Hei kamoon! Se on kaksmetrinen nahkapötkö ja muistuttaa lähinnä suolenpätkää!


...rakas lukija: jatka listaa.117 kommenttia:

 1. Jyrsijäihminen ilmottautuu. Aika kärjistetysti ilmasit ton linjan koska a) rottia ei voi verrata marsuihin tai pupuihin b) eläimiä ne on siinä missä koiratkin. Nimimerkillä mun ensimmäinen marsu eli pitempää kun mun äidin koira eli yli 8 vuotta.

  Ei kaikki haluakkaan eläimiä jolle opettaa niitä temppuja ja esitellä niiden taitoja ;) just sayin. Okei nyt kuulostin joltain 14 vuotiaalta heppatytöltä, joka suojelee rakasta lajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo no sellaselta tosiaa kuulostit ku nsitä omaa ah niin ihanaa jyrsijä maailma piti lähteä puolustamaan :D meniköhän pointti nyt ohi ? just sayin ;))

   Poista
  2. Nyt täytyy kyllä kysyä, että menikö tunteisiin? :D herrajumala tää koko blogi on kirjoittajaa myöten isoa suurta vitsiä, ei kannata lukea tätä faktatietoja tai ensyklopediana.

   Poista
  3. Jonna :DD ootkohan väärässä blogissa? :D ite oon henkeen ja vereen koiraihminen ja just sellanen "koirani ymmärtää mun huolia lässynlässyn" -tyyppi mut ymmärsin kyllä nää vitsit joista suurin osa osui oikeaan! :D

   Poista
  4. Puput ei oo jyrsijöitä!! Ne on jäniseläimiä :D

   Poista
  5. arvasin et tää Jonna tulee tänne itkee, ainahan sen blogissa on vaa niist marsuist kuvii

   Poista
  6. Haha! Enkai mä nyt noin vakavissaan tota kommenttia tarkoittanut. :'D Hassua. Kirjoituksiinkin voi vastata samalla humoristisella/sarkastisella säväytyksellä.

   Terveisin, marsubloggaaja93.

   Poista
 2. Kissaihminen tunnustautuu :D ja täytyy sanoa että toi stereotypia kissaihmisistä pitää aika lailla paikkansa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä toinen, mutta mä varmaan oon jotenki erilaine katti ihmine kun en pahemmin välitä niistä nirppanokka "olen ylväs ja jumala" kissoista :D enkä kyllä lähe silittämäänkää jos se katti osottaa selvästi ettei vittuukaa kiinnosta. musta on kiva kun kisu on suerallinen ja tulee sylii ja vastaa ku jotenki ku puhut sille. oma katti on just niin urpå ettei edes tiedä mitä tarkottaa itsepäisyys, omapäisyys tai ylväys ja ylpeys :D se vaa tyytyy olemaan söpö :D elukka se on siinä missä muutki

   Poista
  2. Kolmas kissaihminen täällä ilmottautuu! Kissat <3 Ei lisättävää.

   Poista
  3. Neljäs kissaihminen täällä näin!

   Lisään listaan ärrrrrrsyttävän tavan josta mulle huomautellaan toistuvasti ja johon silti sorrun ihan liian usein: kun seurassa puheenaiheet väliaikaisesti loppuvat ja kiusallinen hiljaisuus uhkaa niin alan puhumaan kissoista. Siitä huolimatta että tiedän ettei ketään ihan oikeasti kiinnosta mitä meidän pikku pumpulitassu teki eilen tai toissapäivänä.

   Poista
  4. Joo ite oon huomannu kans, että mun jutut on monesti "kato kisua voivoi kato toista kisua" "hehheh mun kissa teki sitä ja tätä" ja joskus sitä oikeen itte huomaa että hups, pitäsköhän vaihtaa levyä välillä tai pitää turpa joskus kiinni :DD

   Poista
  5. Liityn ylimieliseen joukkoonne!

   Poista
  6. mullaki kissa, se on kyllä ihan päinvastanen luonteeltaan ku ylväät kissat :D tää kusee lavuaariin ja rakastaa makoilla pötkönä sylissä :D

   Poista
  7. toi kuvaus kissaihmisestä ja kissasta on niin huvittava vaikka ite en kyllä oo todellakaan mikään ylväs ja ylimielinen ja mun kissa rakastaa sylissä nukkumista ja tykkää olla ihmisten kanssa eikä yksin ja ylväästi :DD

   Poista
 3. Villieläinihmisille kaikki villit luontokappaleet on jotenkin pyhiä, kunnioitettavia - ja vaarattomia. Jos karhu käy pihassa, pitää Otsoa yrittää jotenkin lepytellä. Jos kettu vie pari kanaa ja naapuri ampuu sen, naapuri on paskapää. Jos ilves vahingoittaa koiraa, se on nälkäinen ja sille tekaistaan omia aterioita joita se käy syömässä.

  Villieläinihminen haluaa suojella luontoa. Hänelle on sydämenasia kirjoittaa lehtien yleisönosastoihin ja puolustaa susia ja muita elukoita, jotka on uhkailleet lähiseudun lapsia. "Eläin ei häiritse sinua ellet sinä häiritse sitä ensin".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli sitä jotain :"D

   Poista
  2. Hajosin ääneen ihan paras :Ddddddddd hahahahah ihana!!

   Poista
  3. Yksi kettutyttö täällä huutelee ja ajattelen melkeinpä noin! Sinä sen elukan este olet, ei se elukka sinun. Jos susi nyt käy pihan poikki talsimassa ja samalla vie koiran, niin ei sitä nyt tarvii heti tappaa, sillä jokaista sutta kohden on yli sata koiraa, eli laskeskeleppas siitä kuinka monta koiraa susi saisi elämänsä aikana viedä. Ja karhuthan vaan pyörähtävät siinä ihmisten pihoissa, kato ei nekään nyt ihan A4 paperille mahu niin kuin kanat.. Ja mitäs ihminen on niin levittäytynyt ettei elukoille jää sitä omaa tilaa.. Ilveksiä harvemmin näkyy yhtään missään.. Ja minusta ainakin siilejä pitää ruokkia ja yrittää auttaa sekä hirvenmetästys on kauheinta mitä tiiän, sorsametästyksestä puhumattakaan!! Mutta ammutaan vaan kaikki elukat pois maan päältä jos sitten ois parempi mieli niillä joiden mielestä suden paikka on metässsä jota ei ole juuri mitään enää jäljellä kiitos ihmisten joiden on ollut pakko tunkea sinnekin

   Poista
  4. Tiesitkö, että metsästys on tapa pitää eri eläinkannat tasapainossa? Kaatoluvatkin annetaan ihan sen mukaan paljonko milläkin alueella on mitäkin eläimiä, ei niitä räiskitä miten sattuu. Mikäli kaikki hirvet ja peurat saisivat vain olla, olisi esimerkiksi hirvikolareita paljon enemmän ja se nyt ei ole miellyttävä loppu kenellekään, ei eläimelle tai autossa ollelle lapsiperheelle. Metsästyksen tarkoitus on pitää tasapaino, katsos kun sitä metsää ei ole niin kuin tuhat vuotta sitten, vaan meidänkin täytyy jossain asua ja olla. Tokihan lapissa riittää erämaata, sinne voi mennä nautiskelemaan villieläimistä.

   Mä en tiedä lankesinko päivänselvään provoon, mutta oli pakko sanoa. Ärsyttää metsästysvouhotus, jos ei edes tiedetä taustoja paskaakaan. :D

   Poista
  5. "Suomi on maailman metsäisimpiä maita: sen pinta-alasta 71,6 % on metsää" sanoo Wikipedia.

   Poista
  6. Ihan pakko todeta tähän, että kyllä niitä elukoita aika paljon "huvikseenkin" lahdataan... Nimenomaan vaikka siitä syystä, että eksynyt susi on tonkinut jotakin kompostia mettätontin perällä. Sillonhan susi häiriökäyttäytyy ja on vaaraksi ihmistenaville, eiks je? :D

   En vaan ymmärrä tätä hysteriaa villieläimistä. Peura kävelee pihan poikki niin kaikki on heti pelko perseessä ja räkä pärskyen parkumassa nurkassa miten villieläimet valtaa asuinalueet ja tappaa meidän lapset. No tuota, kaverin takapihalle oli asettunut uroshirvi asumaan... Siellä se makaili itsekseen, muttei ottanut mitään kontaktia ihmisiin. Vetäytyi metsään aina kun joku tuli pihalle. :D
   Että voi tässäkin sen järjen pitää päässä, ei ne elukat automaattisesti ole punaisilla kiilusilmillä varustettuja demoneja.

   On myös hemmetin ristiriitaista, että jos koira puree ihmistä (vaikka ihminen olis itse käyttäytynyt uhkaavasti tms. koiraa kohtaan) siitä uutisoidaan tyylillä "tappajakoira riehuu vapaana Helsingin keskustassa ja syö koulumatkalla olevia lapsiaaaaaa!!!!1". Ja sitten samana iltana eksynyt ja nälkäinen susi käy nappaamassa saman koiran iltapalaksi. Seuraavan päivän lehdessä lukee "verenhimoinen ylikorkea susi söi perheen ihanan ja rakkaan hauvan"...

   Tuleepa taas tekstiä.
   Mutta tosiaan, pointtina oli että kyllä todellisuudessa niitä vaaratilanteita syntyy pääasiassa ihmisen omasta toimesta, kun nimenomaan ollaan epätietoisia tosiasioista ja pelätään ihan mitä sattuu. No okei, tottakai karhu on vaarallinen eläin, mutta sitä nyt täytyy kunnioittaa ja väistää. Miks ne kaikki pitää ampua, eikö se samalla rahalla siirrettäis sinne lapin erämaahan niin ei tarvis huuli pyöreänä ihmetellä miks eläinlajit kuolee sukupuuttoon? :D

   Poista
  7. Mutta kun sitte villieläimet söisivät kaikki porot sekä veisivät niitten alueen ja mitäs siitä seuraisi?? JA metsästysluvat eivät ota huomioon salametsästystä mitä harrastetaan paljoltikin hirven kanssa koska sen liha on niin arvokasta ja harvempi siitä nyt kiinni jää. Ja nuo hirvikolarit ovat vaan ihmisen tyhmyyttä, sillä kyllä ennen ainakin luonto hoiti itse itsensä tasapainoon. JOs jotakin lajia oli liikaa, ei sille riittänyt ruokaa ja sille tuli niin paljon petoeläimiä että kuoli silläkin tavalla sopusuhtaseksi, niin mistä lähtien tämä ei ole toiminut?? Hmm, hetkinen mietitäänpäs.. Ainiin siitä lähtien kun elukat alko olla tämän alati kasvavan ihmislajin edessä.. Miksi niitä hirviä oikeasti kaadetaan. Siksi koska ne syövät puidenkasvattajan taimet, joita ei tarvitsisi olla niin paljon ellei ihminen tuhoiaisi puita omaksi hyödykseen, ja ettei tämä hirvi vahingossakaan ylitä tietä siihen samaan aikaan kun tämä ihmisolento on menossa siellä hirven metsän läpi menevällä tiellä.. Eihän se ole hirven syy että se tie on siinä, vaan tattaratatataaa IHMISEN!!! HUoh kun ottaa vihaksi! Ja minä olen ihan maalta kotoisin jossa noita villi elukoita on ihan luonnostaan.. Ja en mene tietylle reitille joka menee metsän läpi koska siellä on nähty karhu, vain ja ainoastaan sen takia, että ei vain joutuisi tapetuksi jos hyökkääkin päin.. Minä en tule hyväksymään metsästystä ikinä.

   Poista
  8. Ilouutinen kaikille, keiden mielestä ihmisrotu vie liikaa tilaa muulta luonnolta: kantaamme on äärimmäisen helppo harventaa. Jätä lapset tekemättä, ja jos tämä ei tunnu tarpeeksi radikaalilta, niin esimerkiksi junaa vastaan juokseminen on toimiva pika-apu.

   "Save the Planet - Kill Yourself" ja silleen :D

   Poista
  9. meitsikin kettutyttönä täällä, mutta mun mielestä metsästys on silti nimenomaan hyvä asia, koska se estää ees vähän tehotuotantoa. joo, en ite tappais, mutta ne eläimet on saanu silloin elää luonnossa vapaina. ja luultavasti joku ne kuitenki söis/ne lisääntyis aivan liian paljon.

   mut villieläinhysteeria on ihan vitusta! ja salametsästys. halooo siis meillä on toosi vähän susia prosentuaalisesti väestömäärään nähden verrattuna joihinkin esim. Saksan kaupunkeihin, eikä NE pelkää niitä. täällä vaa pitää olla hiukka hysteerisiä kaikesta huoh

   Poista
  10. Kuvitellaanpas tämmöinen tilanne, että metsästys on kielletty. Ja koska metsästys on kielletty on myös pakko kieltää kaikenlainen lihantuotanto, koska onhan sekin vähintään yhtä hirveää. Tästä seuraa taas se, että eläinkannat nousevat ja kaikkien pitää olla kasvissyöjiä. No, mutta mitäpä yhteistä on eläimillä (ei petoelämillä) ja kasvissyöjillä? No aika samanlainen ruokavalio kenties. No mitenpä jaetaan, että mikä heinänkorsi kuuluu pupujusseille ja mikä naapurin Eskolle?

   Ja tosissaan syytätte ihmisiä hirvikolareista? Mistä ihmeestä sitä voisi kukaan tietää millon ja missä se hirvi tielle päättää pompata! Okei juu ihmiset on rakentaneet tiet plääplääplää. Mutta missä meidän sitten kuuluisi asua ja elää? Saarella, jossa ei ole edes yhtään muurahaista tallottavaksi?

   Niin ja millähän perusteella ennenkin luonto on asiat hoitanut tasapainoon. Ennen vanhaan sitä metsästettiin niin paljon kuin sielu sieti ja ihan vain ravinnon ja huvin vuoksi.

   Että kiitos ja amen.

   Poista
  11. Ja tästä että eihän ne sudet häiritse vaikka käykin vähän kompostia kaivamassa/koiran viemässä - tyylin ihmiset voi ihan itse mennä asumaan sinne susien keskelle. Kyllä mullakin oli pupu pöksyssä pitää hevosia, kissoja ja koiria pihalla etenkään pimeään aikaan kun kylällä pari metsästyskoiraa läks suden suuhun + sudet jahtasi lehmiä keskellä päivää eivätkä välittäneet ihmisten / autojen tms läheisyydestä. Käväsi ne tuossa puolen kilsan päässä meiltä. Eipä paljo houkutellu pimeellä kävellä 700m bussipysäkille pilkkopimeää metsäistä tietä. Anteeks nyt vaan, mutta mä en niitä susia halua asumaan meillepäin ja niiden kaataminen tämmösissä tapauksissa on oikeesti ihan ok. Kyllä täällä ois niille susille omaa tilaakin mutta ruokaa ne löytää helpommin ihmisten pihoilta, ikävä kyllä.

   Poista
  12. Joo hirvet ei kauheesti kattele ku ne tielle tulee. Joskus ku niitä oli enemmän, sai koko ajan varoa (syrjässä tuppukylässä kun asuin) että millon se pitkäjalkanen möhkäle pomppaa tielle. Nyt niitä ei oo muutamaan vuoteen näkyny muuten ku pelloilla. Ja sitte ne mulkerot saattaa vielä siinä tiellä peruuttaa että 'oho hups enpä meekkään' ja sitte taas ryykätä eteenpäin. Jos hirviä ei metsästettäs, heti kasvas hirvikolareiden määrä.

   Salametsästys on asia erikseen, ja munki mielestä se on aivan hanurista. Sitä en todellakaan kannata. Pakko niitä elukoita on silti (siis luvallisesti) harventaa että luonto pysyy tasapainossa, kuten Jenni sanoi. Sille kompostia tonkineelle sudellekki pitäs hommata ensin kaatolupa, ennenku mennään pyssyt tanassa sen perään.

   Muutenkin sellanen ihmisten asutuksen lähelle tunkeva susi tai muu petoeläin on aika vaarallinen. Normaalisti arka eläin lähteeki yhtäkkiä tarpomaan ihmisten alueelle- sillon ollaan pikkasen turhan kesyjä tai nälkäsiä. Meilläkin päin niitä kaiffareita on näkyillyt, ja kummasti just sillon koiria ja kissoja katoili pihoilta. Ilman laumaa liikkuva susi ei ees pysty kovin helpolla kaataan tyyliin jotain hirveä, niin sen on pakko kävästä harventamassa tilan omistajan elukoita, ja se ei todellakaan ole hyvä. Ja varsinki se että viedään pihalta eläin ja raadellaan se sitä syömättä, ei oo ihan tervettä käytöstä. Mun mielestä sillon se eläin on parempi pistää päiviltä jos se alkaa ihmisten pihoilla hyppiin. Eri asia jos se jossain metässä on, kunhan pysyy loitolla asutuksen läheltä!

   Se eläinten siirtely paikasta toiseenkaan ei oo niin yksinkertasta, pitää miettiä niitäki jotka on esim. kyseisen eläimen ravintoa että pärjääkö ne, jos samalle alueelle lätkästään muutama peto lisää. Että siirrelläänpä sudet ja karhut tonne ja hups, yllättäen alkaa porot harventua!

   Poista
  13. Ilmeisesti en taaskaan ilmaissut itseäni riittävän selkeästi. :D

   Mun pointtina oli, että sitä luvatonta ammuskelua tapahtuu aivan liikaa.
   Ja tässä mulla herää kysymys, että jos kaikki ihmisasutuksen lähellä nähdyt petoeläimet pitäs saada ampua, eikö ne sit mokomat kuolis sukupuuttoon? Kun ei niitä sinne muillekaan maille voi siirtää?
   Eikö tässä olis hyvä elinkeino ihmisille? Kyläläiset pistää rahat kasaan ja palkkaavat muut hoitamaan nämä siirrot ja tutkimaan että alue jolle se elukka siirretään on sopiva sille elukalle.

   Ja liian usein olen oikeasti kuullut että kun se susi edes vilahtaakaan asutusalueen lähimaastossa, joku karski perheenisä on heti niin urheana ja miehekkäänä pössykkä kädessä kaatamassa sitä sutta.
   Edelleen, mielestäni normaali susi joka tonkii sitä kompostia, ei ole sen kummemmin vaaraksi ihmiselle - koska se pelkää ihmistä. On täälläkin yksinäisiä susia nähty, mutta tiettävästi ei ole yhtäkään ihmistä tai koiraa kadonnut. Toisaalta, tämä ei ihan niin lepikossa ole kun tuolla hieman ylempänä Suomessa...
   Ihan asia erikseen on tietysti ne raivohullut vinksahtaneet jotka käy lenkkeilijän päälle (millon viimeks näin on käynyt?) tai käy ihan omaksi ilokseen silpomassa puolensataa lammasta.
   Kyllä mun mielestä ihmisen näin "eläinkunnan kruununa" pitäs keksiä jotakin nokkelaa näiden susien pitämiseks vähän kauempana. Mites kun harakat pelkää cd-levyjä, eikö susille ole mitään vastaavaa?

   Kyllä minä sen metsästyksen ymmärrän, sehän on osa tätä ravintoketjua ja tosiaan kuten joku täällä jo totesikin, on se nyt parempi kun tehotuotanto! Ihminen kun on "luotu" sekasyöjäksi, niin ei se lihan syöminen mikään synti sentään ole. Parempi vaan jos se liha tulee oikeasti eläimiltä jotka ei oo eläny neliömetrin alueella omassa paskassaan ennen teurastamista.

   Poista
  14. On niin tunteita herättävä keskustelu näköjään, että Jennihän vois ihan kokonaisen postauksen kirjoittaa? :)

   Poista
  15. siitäkin voisi puhua, onko ihminen luotu lihansyöjäksi..??
   no, ei ainakaan "luotu", siitä ollaan varmaan samaa mieltä, mutta muuten kun rupee miettimään ihmisen fysiologiaa, niin se on kasvissyöjän, ihan jo leuan/pureskelukaluston liikkuvuuden ja suolen pituuden perusteella..
   tämä ei liene oikea paikka alkaa tästä jauhamaan, mutta tuli vaan mieleen.

   Poista
  16. Ihan näin vaan heittona että mulle on aina jauhettu että ihminen on omnivori ainakin hampaidensa perusteella... D: Tätä on selitetty mulle sillä että etuhampaat on terävät ja poskihampaat leveät ja nystyräiset, eli kasvien jauhamiseen tarkoitetut.
   Tuo suoli on kyllä uusi juttu. Mutta onneks aina voi oppia uutta. :D

   Poista
  17. Terotan muuten vielä, että se ei vielä paha oo jos se hukka tsuubailee jossain asutuksen lähistöllä, kuten lähimetässä. Ei lenkkipolullakaan susi mielellään kohtaa ihmistä, joten sillä on pakko olla hemmetinmoinen nälkä jos pihalle asti tulee.

   Joskus ajat sitte se tolkuton metsästys hajotti laumat, ja sen takia niitä on nykyään tosi paljon yksinään liikkeellä. Jos ne laumat ois pysyny kasassa, tarve lähtä hakemaan farmilta vasikkaa ois hyvin pieni. Mut niin, en usko että susikanta enää pääsee kunnolla nousuun tuon susivihan takia ja ne tulee varmaan aina olemaan lähinnä yksin. Tympeetä että Suomessa sudella on niin huono maine.

   Periaatteessa se siirtäminen on hyvä idea, mut jossain pienessä tuppukylässä ei välttämättä ole resursseja moiseen. Plus se että aika moni mieluummin pasauttaa hengen pois siltä eläimeltä ku näkis oikeesti vaivaa siirtoon. Mut varsinki ihmisille, joiden elanto tulee karjasta, se suden läsnäolo on kumminki aika kuumottavaa. Täällä on havaittu susia, mut ne on kans kadonneet yleensä äkkiä ettei oo tarvinnu mitään tehdä. En ees tiedä onko muutamaan vuoteen näkyny susia lainkaan.

   Ite en tiedä pelkääkö sudet mitään erinäisiä esineitä tms. Ennenvanhaanki tehtiin vaan ansoja, eikä mietitty miten sen suden sais pysymään loitolla tappamatta sitä. Olis kyllä mielenkiintosta tietää, olisko mitään keinoa että ne ei piha-alueille tulis. Harvoinhan niin käy, mutta sitä tapahtuu kumminkin.

   Mun mielestä lenkkeilijän päälle on susi käyny viimeksi monta monta vuotta sitte. Joskus tais olla rabiesta liikkeellä, en ees muista oliko Suomi vai naapurimaa ja mikä vuosi, ja siellä tais joku vaahtosuu käydä päälle. Joskus oli kans uutisissa (tai joku dokkari) että susi oli napannut lapsen mukaansa tätä syömättä tai tappamatta ja muksu oli saatu hengissä kotiin. Nuo voi olla kyllä perättömiä huhuja, mut muistaakseni sen rabieksen aikaan susi on käyny ihmisen kimppuun. Muutama vuosi sitte lapissa oli se porofarmi tapettu kokonaan, seki hyvin harvinaista. Veikkaan että siinäki sudella on ollu joku raivotauti, sellasta teurastusta nyt ei terve eläin tee.

   Ite olin nuorena kunnon susifani ja sen takia aiheesta on tankattu tietoa. Mut nykyään aattelen, että se on kaunis eläin ja hyvä pitää hengissä niin kauan, kunhan pysyy loitolla ihmisistä, lemmikeistä ja karjasta. Jos se kerran uskaltautuu jonku koiran viemään, se taatusti tekee sen toistekki.

   Poista
  18. Se ano joka täällä väittää että sudet ei käy päälle niin ihan vastahan siitä oli juttu että pari sutta oli käyny raatelemassa laumallisen lampaita. Syömättä. Ja kun se peto tulee pihalle niin se saattaa olla sun kissa, koira tai vaikka pikkusisarus joka sille mukaan lähtee. Ite olen lapista ja vituttaa niin paljon ymmärtämättömyys ja moralisointi metsästystä kohtaan...

   Poista
  19. Se ano joka täällä väittää että sudet ei käy päälle niin ihan vastahan siitä oli juttu että pari sutta oli käyny raatelemassa laumallisen lampaita. Syömättä. Ja kun se peto tulee pihalle niin se saattaa olla sun kissa, koira tai vaikka pikkusisarus joka sille mukaan lähtee. Ite olen lapista ja vituttaa niin paljon ymmärtämättömyys ja moralisointi metsästystä kohtaan...

   Poista
  20. susi on viimeksi tappanut ihmisen 1800 -luvulla, eikä siitäkään olla varmoja, oliko kyseessä susi. Sudet ajautuvat ihmisten asuinalueille silloin kun salametsästäjät ja kumppanit tappavat susilaumasta tärkeitä yksilöistä ja lauma hajoaa eivätkä sudet pysty yksinään kaatamaan esimerkiksi hirveä. Se on ihminen, joka tuhoaa elämää eivät villieläimet.

   Jennin metsästyksellä saatavaan "luonnon tasapainoon" sanoisin että se ei ole luonnon tasapaino vaan ihmiselle mielekkäin tila. ihmisen julman, raa'an ja itsekkään järjestelmän ja elintason edellytys on muiden lajien tuho.

   emilia anttilalle, en tiedä juttua, mutta lampaat saattoivat olla esimerkiksi lääkittyjä tai muuten keinotekoisesti syötettyjä, jolloin sudet jättävät tämän haistaessaan ne syömättä. se on ihminen, joka ne lampaat tappaa, vie kauppaan, ostaa kaupasta ja heittää syömättä roskiin.

   Poista
 4. Hevosihminen ilmoittautuu, ja pitää täysin paikkaa tuo! Sanasta sanaan. :D

  VastaaPoista
 5. Mä rakastan eläimiä, mut vihaan eläinihmisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas vihaan eläimiä eläinihmisten takia. What?

   Poista
  2. Ou nou, paradoksia pukkaa.

   Poista
 6. "Lähtee käpälistä" :Dddddd

  VastaaPoista
 7. Olen koiraihminen ja mua ärsyttää nimenomaan semmoset himo koiraharrastajat.. Mulle kommentoitiin muiden "koiranrakastajien" tahoilta aikoinaan, et "miks otit sekarotusen??! Et pääse senkaa mihinkään hyviin kisoihin ees?!" Ja tyylii "mitä sun koira osaa?" ÖÖ, no se osaa syödä, paskoo, nukkuu ja leikkii. Sen lisäks onn kouluttanut sen käskystä istumaan, makaamaan, koskemaan, hyppäämään, tulemaan vierelle, menemään omalle pedille, antamaan tassua.. "Ai mut mitä ERIKOISTA se osaa??" Mitä hemmettiä sen pitäis osata? Ja miksi sen ylipäätänsä pitää koko ajan suorittaa ja miksi sen pitää olla joku käytöskoulun ykkönen? Ja miksi ainoo ruoka mitä se saa syödä on jotain pipanaa, jossa on tyylii yksisarvisen harjakiekuroita kilohintaan 100 e? "Koska koiralle pitää antaa vaan parasta, sä et muuten huolehdi siitä kunnolla..!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parasta ruokaahan koiralle ja kissalle olisi nimenomaan kaikki muut ku raksut, ja vaikka barffaus onkin samantyyppinen trendi ku karppaus ihmisillä jnejne niin se on silti viisain tapa ruokkia niitä nelijalkaisia :)

   Poista
  2. Aah tämä. Koiraihmiset on ehkä pahimpia hyysäämään tuon ruuan kans oikeasti. "Siis sä et niinq oigeest välitä sun koirasta yhtään, siis tajuutsä paljon tossa markettipasgas on niinq jauhoi/sokeria/e-koodeja/rakennusjätteitä, sä tapat sun mustis tolla!!! Jos sä meinaat pitää koiraa nii sun on niinq kyettävä kustantaan sen kaikki menot ja tarjoon sille vaan kullalla päällystettyä härän sisäfileetä ja biisonin aivoja timanttilautaselta!!" Nää maailmanparantajat vois keskittyä tuon sijasta vaikka niihin rakkeihin jotka ei saa ruokaa ollenkaan ja syö toisiaan elävältä.

   Poista
  3. no mitä nyt ite (tosin kissan kohdalla, en koiran) laskin, niin halvemmaksi tulee ostaa niitä raakalihoja yms muita kun cittarin ja prisman "lemmikkiruokaa" ja se on terveellisempää lemmikille joten miksei? eihän kaikkien niin tarvi tehä mutta mieluummin syötän elukalleni jotai mikä ei aiheuta munuaisvaivoja, allergioita tms muuta terveysoireita :)

   Poista
  4. En anna koiralleni markettien sapuskoita, mutta ei mua kyllä kiinnosta, jos joku antaa.

   Poista
  5. Meidän maatilan lapinkoira söi raksuja ja 2x päiväs lämpimän aterian joka usein oli samaa ruokaa kuin ihmisillä. Muusi ja pihvi oli herkkua! Koira oli terve, turkki kiilsi ja mieli virkeä :) 15vuotiaaksi eli!

   Poista
  6. niin siis ano 16.23, meidän koira sai kaupan ruuasta allergian, että sen naama turpoo jos syö sitä vähänkään, ja nyt sitten syödään eläinlääkärin 7kg/80€ ruokaa, että kyllä joskus kannattaa miettiä mitä koiralleen työtää kuonon eteen.

   Ja ano 16.13 OLEN NIIN SAMAA MIELTÄ. Jumalauta jos haluat täysirotuisen koiran, koska pidät rodusta, niin haaveeksi jää, kun et haluakkaan tehdä siitä tokon ja kaiken maailman seiväs hypyn muotivaliota, vaan perheenjäsenen.
   Olen myös kuullut ystäviltä tarinoita, että kuinka pigmentti vikaisia pentuja (esim. valk. bokseri) on meinattu tappaa, koska ei siitä ole mitään hyötyä kun ei sitä voida näyttelyynkään viedä. Mistä lähtien koirasta tuli esine, eikä perheenjäsen. Raivo....

   Poista
  7. Joo paitsi koirasta voi leipoa valion vaikka se olis perheenjäsenkin ja hyvä ystävä.

   Poista
  8. joo mutta sitten pentueesta ei heitetä muovipussissa yhtä roskiin, kun sen nenä ei ollutkaan oikean muotoinen, tai sen turkissa oli väärä väri.
   tätä niinkun hain takaa, että kun koiran pitää olla niin vitun täydellinen että se on muka hyvä koira.

   Minusta hyvä koira on sellainen joka tulee kaikkien ihmisten/koirien kanssa toimeen, on sisäsiisti, ja antaa ihmisen käsitellä sitä, ja omistaa ihan tavalliset käskyt ja käytöstavat (ei rikota tavaroita yms).

   Poista
  9. Voisko vaikka olla niin, että se sun koira saattais olla hivenen onnellisempi, jos se sais tehdä muutakin, kun syödä, paskoa ja nukkua? Meinaatko, että seropien elämäntehtävä on maata sun sohvalla ja olla siinä lähellä paijattavana, jos sua nyt kerran viikossa sattuu se koira kiinnostamaan. Oikeastaan sen vois laittaa häkkiin pihan perälle. Haet sen sieltä sitten, kun taas jaksat katella sitä. Pysyy kato mielenkiinto yllä, kun se rakki on välillä kuukausia siellä häkissä. Poissa silmistä ja poissa mielestä, eläähän se koira tietenkin vain sua varten, eikä sen onnellisuudella tai elämän laadulla ole mitään merkitystä. Ruokakin on sellanen pikkujuttu, että mun puolesta koirat sais syödä omaa paskaansa. Tulis halvaksi ja ei tarvis tarpoa joka kevät koiranpaskassa. Eihän sillä oo väliä mitä koira syö, kunhan se kituu hengissä niin se on hyvä juttu!

   Poista
  10. ^mitä vittua :DD

   Poista
  11. JOOPAJOO ANO 11.17 Minä en ole sanonut mitään sellaista, että koirani makaa sohvalla! (Koirallani ei ole lupaa mennä esim. sohvalle, sängylle ja keittiöön, koska se on koira!! )
   Sinä olet juuri sellainen yleistäjä mistä alussa puhuin!! SINÄ varmaan luulet että vain agility, puhdasrotuisuus ja kilpailut ovat koiran meriittejä?? NIINKÖ? Älä ala vittuilemaan tolla tavalla. Minun sekarotuinen koirani on koulutettu esimerkiksi metsästyshommiin! Eli se tekee asioita, mitä koirien kuuluukin. Puhuin siitä, että koiraa ei tarvitse opettaa niihin kaiken maailman sirkuistemppuihin, koska semmosiin hommiin koiria juuri esim. alkukantaisia rotuja ei ole luotu!! JA MINÄ EN OLE MYÖSKÄÄN SANONUT SYÖTTÄVÄNI KOIRALLENI HUONOA RUOKAA;sanoin vaan että minua ärsyttää ihmiset (juuri tuollaiset niinkuin ylempänä) puuttuvat siihen, miten koiria ruokitaan (ei miten minä, vaan miten jotkut ruokkivat) Jos ette ymmärrä sarkasmia tai huumoria (mitä alkuperäinen postaus ajoi takaa) se ei ole minun ongelmani. Mutta olipa hyvä, että saatiin taas todiste jostain raivopäästä joka luulee olevansa maailman parhain ja fiksuin ihminen, vailla minkäänlaista kykyä lukea rivienvälistä. Tai sitten se oli vaan trolli, no vielä säälittävämpää.

   Poista
  12. Jep. On aivan eri asia yleistää täällä vitsillä mitä vaikka koiraharrastajat tekevät, mutta on melko asiatonta alkaa täällä henkilökohtaisia loukkauksia jakelemaan. Varmaan Jenniä harmittaa, että sillä on tuollaisia lukijoita, jotka raivoavat täällä anonyymisti. Noh, minäkin olen anonyyminä, mutta pidän kieleni kurissa. Ehkä Jenni tämä anonyymien mahdollisuus kommentoimiseen kannattaisi poistaa?

   Poista
 8. [x] törkeitä ja välinpitämättömiä
  [x] ylpeitä

  Voi kyllä! Onneks en jumaloi niitä, jos sais valita kissan, joka on luonteeltaan ku kiltti koira, ottaisin. Mulla on niin viha-rakkaussuhde noihin meiän kahteen kusiaivoon että. :D
  Monesti mietitään niitten poisantamista, mihin antais ja kuka noi muka ottais yms, mut ei sit ikinä kuitenkaan raaski ku on ne ihan mukavia jos sille päälle sattuu.. :D

  Ja hei, eiköhän se 15 vuotta mee nopeesti, ehkä noi on sen verran pappautuneita sitte, ettei niitä kiinnosta enää mikää..

  -Tanja

  VastaaPoista
 9. Toi jyrsijäihmis juttu osu niiiiiin kohdalleen :D

  VastaaPoista
 10. Hmmm.. Kissaihmiset ovat juuri tuollaisia!! Siis en voi ymmärtää mitä hieno siinä katissa on ellei se osaa metästää hiiriä.. Silloin siitä tulee hyödyllinen ja hyvä kissa, mutta jos se on sellainen sisällä mouruva hiekkalaatikkoon paskantava kissa jolle pitää hankkia kokonainen huone täynnä mitä ihmeellisempiä kissanpuita ja leluja sitä varten että ei kyllästy kuoliaaksi, niin miten sellainen voi olla ihana???? Ja vielä jos se on sellainen että ottaa kontaktia ihmiseen vain jos sillä on nälkä tai se ihminen on sen tiellä, niin voi herranjestas.. Minkäslaisia akvaario tyypit ovat?? Fiksuja vai sekopäitä..
  Koira ihmiset ovat niin kauan mukavia kunnes se vuffe alkaa harrastaa tuota ja tätä ja kyllähän sen pitää saada joka päivä 2-3 tunnin lenkki vaikka on ollut koko päivän ulkona omassa pihassa. Ja kerrotaan kaikki näyttelytuloksista ja päivän paskakoostumukseen niin kyllä ja yhdessä ne käyvät vielä läpi kuinka sillä omalla hurtalla on juuri samanlainen koostumus kuin aloittajalla.. Ja auta armias jos olet ostamassa paperitonta mutta puhasrotusta.. Saakelin pentutehtailun kannattaja vaikka pentu olisi naapurilta.. Heheh.
  Nimimerkillä.. 2 koiraa ja 2 hyödyllistä kissaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ihan hyvän kokoinen piha, mutta ihan ehdottomasti koira pääsee lenkille vähintään kaks tuntia päivässä. Ei se pelkkä raittiissa ilmassa hengailu anna sille koiralle paljon mitään, lenkki on sekä liikuntaa että virikkeistämistä. Ja siihen on oikeasti paljon syitä miksei paperintonta koiraa kannata ottaa (ps. se ei ole puhdasrotuinen ilman papereita, koska silloin et pysty mitenkään todistamaan sen puhdasrotuisuutta). Eikä kyse ole siitä että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Itsehän en harrasta koirani kanssa tavoitteellisesti mitään, minua ei sais edes mätsärikehään vaikka maksettais :P Barffaan, koska se on yleisesti ottaen koiralle paras vaihtoehto. Mutta jokainen tekee tyylillään, muiden tapa ruokkia koiraansa ei kuulu mulle sen enempää kuin heidän oma ruokavalionsa.

   Mutta se on ihan kyllä totta, että monista koira_harrastajista_ tulee just tuollaisia että kerrotaan joka helvetin asia mitä koira on päivän aikana tehnyt, ilmoitetaan facebookissa agiharkkojen kontaktipintojen onnistumisprosentti, ja monennelleko kepille homma yleensä kosahtaa. Ja eletään itse niin perkeleen terveellisesti että siinä jää kaikki fitness-intoilijatkin toiseksi. Tuntuu aina koiran kanssa lenkillä siltä että nyt katotaan pahasti, kun ite vetelen tupakkaa siinä samalla... :D

   Poista
  2. Meidän kissat ainakin on ihan älyttömän koiramaisia, innoissaan tulee ovelle vastaan kun tulee kotiin ja kun haluaan leikkiä niin sitä lelua raahataan suussa ympäri kämppää:D Varmasti tosi rodusta ja yksilöstä kiinni, mutta meidän hölmöistä en kyllä ollenkaan tunnista tällaista ylvästä ja yksinään viihtyvää stereotypiaa:)
   Koirasta kyllä haaveilen kunhan vaan omilleni muutan, mutta on noi kissatkin ihania (ja helppohoitoisempia;))

   Poista
 11. Mä sanoisin ennemminkin, että kissaihmiset on sellaisia kissan tapaisia itsekin. Ylimielisiä, omapäisiä ja minä itse-tyyppejä. Lämpenevät hitaasti, ja ovat näennäisin välinpitämättömiä, mutta se hetki kun käännät heille selkäsi löytyy kiinnostusta liiaksi asti. Vellovat omassa erinomaisuudessaan, joka lähinnä ilmenee sellaisena romantisoituna "vihaan ihmisiä, kaikki ovat typeriä ja itsekkäitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. T Ä M Ä! Voi jessus! :D

   Poista
  2. xD Ilmoittaudun entiseksi kissaihmiseksi! Fak evribadi! Niinku se kalju pahis pikkusormi pystyssä valkoisen kissansa kanssa, jostai leffasta.

   Poista
  3. austin powers?

   Poista
  4. Voi olla et tää on nyt vähän huumorilla kirjoitettu kommentti kun huumoriblogissa ollaan (?), mut mulle tulee aina väkisinkin tollaista "kissat = ylimielisiä, ylväitä paska-aivoja"-stereotypiaa vakavissaan viljelevistä ihmisistä mieleen et lienevätköhän ne oikeesti edes olleet kunnolla kissojen kanssa tekemisissä (tai onkohan niillä vain ollut huono mäihä sen suhteen millaisia katteja ne ovat tavanneet)... :D

   Poista
 12. no tietenkin hevosesta ja ihmisestä puhutaan me-muodossa, jos puhut kahesta jutusta niin totta vitussa se on me :D

  VastaaPoista
 13. Ei kukaan varmaan tahalleen halua ruokkia koiraansa tai kissaansa huonosti, mutta kyllä joskus mennään liiallisuuksiin kun tuomitaan muiden tavat ja tyylit ruokkia lemmikeitään.

  VastaaPoista
 14. minkälaisii sit on siilihmiset :) mulla on siili ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili ihmiset ovat sellaisia hiljaisia hissukoita joiden päätarkoitus on seurailla toisten reaktioita ja olla hiljaa koska siilithän säikkyvät kovia ääniä niin tästä tulee ihmiselle tapa jota hän tekee myös ihmisten seurassa ja sehän on aina iloinen juttu jos siili tekee jotakin muutakin kuin syö ja nukkuu. Tämä ihminen osaa käsitellä piikikkäitäkin tavaroita ja on yövirkku ja aamuvirkku ja iltavirkku koska eihän sitä voi koskaan tietää milloin se siili oikein tuhisee. Kuulevat omiaan ja iloitsevat pienistäkin asioista.

   Poista
  2. kiitän, osa meni ihan pieleen, osa kohdalleen :D

   Poista
  3. paitsi ps siilit nukkuu päiväl ja on hereil vaan öisin ja iltasin

   Poista
 15. Vastaukset
  1. melkein sama asia kun käärme. eiks ne jotain matelijoita kaikki oo?

   Poista
 16. Kissat on parempia ku koirat.

  VastaaPoista
 17. Jyrsijäihminen ilmoittautuu! :D

  Juu, kieltämättä vähän tuollainen olen... En saa unta, ellei nuo pikku paskaperseet rapistele ja kolistele kun riivatut. Tietysti ne myös omalla tavallaan "ymmärtää" mua... mutta ei tottele!
  Hamsterit on vähän niin kun jyrsijämaailman kissoja. Itsekkäitä ja omahyväisiä...

  Ja ei nuo ihan umpityhmiä voi olla, kun ne on jo opettanut mun isäni kuorimaan niille pähkinät ja siemenet valmiiksi... xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin ihan mainita...

   Hamsteri-ihmiset on oman kokemuksen mukaan aivan hirvittäviä minäolenoikeassa-ihmisiä.
   Jos sun 11v. tyttären hamsteri asuu kalterihäkissä eikä terraariossa, tusina yli täysikästä hamsteriharrastajaa hyökkää sun kimppuun talttahampaat ojossa. Tästä seuraa se, että toinen samanmoinen harrastajalössi hyökkää tätä aikaisempaa porukkaa vastaan koska kalterihäkki on heidän mielestään ok. On myös täysin hyväksyttävää nimitellä ja esimerkiksi kyseenalaistaa toisen henkinen ikä ja seksuaalinen suuntautuminen jos hamsterin häkki on 78cm pitkä (pieni) eikä 80cm pitkä (joidenkin määrittelemä minimikoko).
   Erinomaisia taistelunaiheita ovat myös hamsterin ruoat ja niiden sisältämät lisä- sekä väriaineet. Kyylätään tarkasti onko herkuissa tartratsiinia ja paljonko on seoksen yhteenlaskettu kalorimäärä. Oikeasti tosiharrastajat tarkkailee hamstereidensa ruokavaliota huomattavasti enemmän kun omaansa. Jos joku syöttää vääränlaiseksi leimattua ruokaa elukalleen edes väliaikaisesti, muut kommentoi muka kamalan asiallisesti asiaa tyylillä "aijaa, noista saa kyllä syöpää ja ylimääräsiä silmiä, mut jos sua ei haittaa niin ok. (:".

   Pahinta tässä on se että olen juuri tuollainen kiihkohamsteriharrastaja. :D
   Okei okei... Kyllähän lemmikin hyvinvoinnista pitää pitää huolta, mutta liika on liikaa.

   PS: Jotkut heittää niin naurettavia väitteitä ja puolustaa omaa mielipidettään viimeseen asti että huh. Eräskin väitti aivan tosissaan, etteivät hamsterit hypi alas esim. tasoilta. Ja hän uskoi vakaasti olevansa oikeassa, vaikka useat todistivat että heidän hamsterit kyllä tekee sitä. :D

   Ja nyt ryntäänkin taas katsomaan omaa pientä paskamasiinaani koska se taitaa olla hereillä.

   Poista
 18. Hämähäkki-ihmiset. Tarantella lemmikkinä? Seriously? Menee vähän samaan kastiin käärmeihmisten kanssa, ja välillä tuntuu, että kukaan ei ota niitä terraarioonsa kun kiusatakseen muita. Kuka siitä oikeasti mitään iloa saa!? :D

  VastaaPoista
 19. Nämä tosikko koiraharrastajat mistä täällä on jo avauduttu..
  Minulla on saksanpaimenkoira, jonka kanssa harrastan pienessä porukassa "epävirallisesti" hakua ja tokoa. Ja voi vittu ku nää saatanan tantat tulee ne vitunrumat vihreet harrastaliivit päällä kyselee että miks oot ottaku sakun jos ei oo aikomusta harrastaa ja kuinks mun on vaikee korjata virheitä ku en harrasta seurassa..........
  Ei vittu. Mulle on ihan sama seuraako koira mua 4 senttiä liian takana ja istuu välillä vinossa...
  Ja sitten facebook on näillä ämmillä täynnä reeni kuvia, kaikenmaailman vitun tuloksia.
  Ja ajellaaan sillä saatanan rumalla farmarilla jossa on niitä saatanan koiratarroja ja asutaan siinävitun kuppasessa pahanhajuisessa nuhjusessa talossa, missä on se perkeleen palkintokaappi täynnä pokaaleita ja ruusukkeita.


  Ja nää vitun "Barffaus on ainoo ja paras vaihtoehto!!!!1111" ihmiset voi painuu samalle kukkulalle karppaajien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo voi vittu !!! nää helvetin "Barffaus on ainoo ja paras vaihtoehto!!!!1111" - apinat, ei vissiin koskaan oo lukenu mistään, että monet koirat on saanu tosi pahoja allergioita barffauksesta, ku raaka liha ei ookkaa ollu vatsalle sittenkää niin hyvä.

   Poista
  2. Tätä varten on oikee eriksee koulu keski-pohjanmaalla :D Voi elämä mää sanon. Opiskella monta vuotta mopen rapsutusta ja valmistua työttömäks :D

   Poista
  3. Mun farmari koiratarroilla on sun mielestä ruma siksi, että sun koira seuraa sen neljä senttiä takana ja istuu vinoon. Samasta syystä mulla on vitunruma vihree harrastusliivi, facebook täynnä reeni_kuvia, kaikenmaailman vitun tuloksia ja perkeleen palkintokaappi täynnä pokaaleita ja ruusukkeita. Jos sun koira seurais sivulla eikä takana ja istuis suorassa eikä vinossa, sää istuisit mun olohuoneessa vertailemassa mun perkeleen palkintokaapin sisältöä omaasi. :--)

   Poista
  4. ^ Joo just sen takia sitä ärsyttää sunlaiset ihmiset. Ihan just siksi. Koska KAIKKI haluavat olla täydellisiä. Hanki joku tanskandogi ja opeta se seisomaan yhellä jalalla, kun kerta pystyt mihin vaan.

   Poista
  5. ^^hahahahahah klassinen kateuskortti!
   Joskus ihmisillä on eri tavoitteet, mielenkiinnonkohteet jne. ilman kateutta ta katkeruutta. Mutta tosikko koiraharrastajana sinun on ymmärrettävästi vaikea sitä tajuta.

   Poista
 20. Kissaihminen täällä moro, ja kyllä, ne ylpeimmät ja kusipäisimmät katit on parhaita :DD Heti sellaisten halittavien kisujen jälkeen tietty :3

  VastaaPoista
 21. Hei ei sovi unohtaa näyttelyihmisiä, me vasta hulluja ollaankin! ;) Viikonloput pitää kulkea ympäri Suomea ja mieluusti Eurooppaa farmariauton tai pakun perä täynnä a) koiria b) koirien tavaroita c) jakkupukuja. Rakkaat fifit eivät _missään nimessä_ saa leikkiä arkisin toisten koirien kanssa, koska a) turkki menee b) turkki menee c) turkki menee. Oikea koiran elämä on luonnollisestikin kiellettyä, koska se voi pilata näyttelyravin tai koira voi hoksata, että elämässä onkin jotain hauskempaa, kuin ympyrän juokseminen ja viikonloput häkissä reissaaminen. :D Mitähän vielä.. Näyttelypaikalla pystytetään teltat ja retkituolit mahdollisimman leveästi ja puetaan päälle oman tiimin hupparit. Saman porukan ihmisillä on luonnollisestikin samanlaiset jakkupuvut, jotta kuka tahansa tuomarista kilpasiskoihin ymmärtää, että tämä porukka pärjää.

  Ja joo, olen itse ihan toivoton näyttelyhirmu ja tunnistan kyllä itseni osittain noista.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no teidät kaikki pitäisi hävittää johonkin siperiaan, kun esineellistätte koiran, ja viette siltä kunnon elämän oman maineenne takia. :)

   Poista
  2. satu. oot ihan hullu, sut pitäs viedä johki näyttelyyn ja erottaa kavereistas arkipäiviks! ihan hirveetä rääkkäystä!!!!!!!!!!

   Poista
 22. Kuulun sekä kissa-, koira- ja hevosihmisiiin. En onneks tunnistanu itteeni kuin muutamasta kohdasta mut ne piti sitten hyvin paikkaansa :D

  VastaaPoista
 23. Akvaariokalastelijat

  Ostetaan pienen auton hintainen akvaariojärjestelmä, jonka pumpuissa on dialyysilaitetta parempi puhdistussysteemi. Ostetaan joku pieni sintti, joka on kotoisin pieneltä koralliriutalta toiselta puolelta maailmaa ja sillä on hieno latinankielinen nimi. Kyljessä on vähän jotain kirkkaampaa väriä ja on niin eksoottinen verrattuna suomalaiseen mutasimppuun. Sitten etsitään metsästä joku karahkan kappale ja höyrytellään ja desinfioidaan sitä, että voidaan laittaa se sinne Sateenkaarienkelipusukalan seuraksi lasivankilaan ja voidaan hokea kuinka halpaa puuhaa tää oikeasti on kun voidaan omasta kotimetsästä ottaa koristeita lasivankilaan. Sitten ostetaan jotain vihreitä eksoottisia leviä myös, ettei sille kalalle tule koti-ikävä. Sitten niitä kaloja katsellaan lasin läpi, kun ne syövät toisiaan ja paskovat pienen lasihäkkinsä täyteen. Akvaariota puhdistellaan vähän väliä ja lattialle roiskuu vettä. Sitten naureskellaan muita lemmikki-ihmisiä, kun kalat ovat niin halpoja ja helppohoitoisia ja niistä on niin paljon enemmän iloa, kuin viereen käpertyvästä koirasta.

  VastaaPoista
 24. Kyllä koirat muuten oikeesti huomaa jos ihmisellä on huono päivä. :D Eihän ne nyt ihan tyhmiä otuksia ole. :D Tai ainakaan suurin osa ei oo...

  Ja se koira puettuna joulotontuks korttikin ois kivempi kuin KAKARA puettuna tontuks... :|

  VastaaPoista
 25. Kerran silittelin yhtä koiraa ja se oli jännän näkönen ja kysyin et "onks tää sekarotuinen?" VIRHE! Se ukko oikeen kavahti ja näytti et sen pää poksahtaa. "Tää on bernin paimenkoira ja SUOMEN MUOTOVALIO." Eli näyttelyihmiset ON hulluja.
  Mulle koira on ensisijaisesti perheenjäsen, aika vitun sama mulle montako pokaalia se voittaa. Hakkaa aika pahasti vastaan et se koira on joku vitun tavara millä voitetaan nurkat täyteen jotain rumia kippoja.

  Mut kaikkein pahin "eläintenystävä"ryhmä on kierrättäjät. Jos kissa vaikka pissaa lattialle niin "monttuun vaan ja uus!" Mitä sitä nyt eka vaikka lääkäriin viemään että onko sillä vaikka tulehdus... Tai otetaan koira minkä kanssa ei pärjätä niin annetaan pois ja uutta tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrättäjät... :| Tämä raastaa mun aivoja ihan suunnattomasti kun katselee lemmikkipalstojen myyydään ja annetaan -osioita. Todella paljon todella turhista syistä ollaan antamassa Musteja ja Mirrejä eteenpäin. Jos sen elukan ottaa, niin siitä myös pidetään huolta sen 10-20 vuotta mitä se elää, ei se ole mikään lelu. Ei sitä oteta kun meidän pikku Elli-Jantteri kertää kisua ja sitten anneta pois kun "käytösongelmainen ja vaikealuonteinen" kissa raapaisee Elluskan naamaa, kun Elluska vetää hännästä.

   Poista
  2. ainoat hyvät syyt antaa/myydä oma eläin pois on mielestäni sairaus, allergia, tai äkillinen taloudellinen paha romahdus.

   Vituttaa suoraan sanottuna, kun syitä on ajan puute?!?!?!?, ero (no sitten jompikumpi ottaan sen koiran, ei se ole syyllinen teidän eroon), "en pärjää kun se on vähän vaikea" HELVETTI PAINU KOIRAKOULUUN SITTEN, tai olisit kouluttanut sen pienenä.

   Poista
  3. Kierrättäjille hyvä ammatti on parturi-kampaaja, meilläpäin ainakin parturikampaaja täti harastaa sellaista että otetaan sille pikku Liisalle oma pupu ku liisa niin halus pupua. mut kappas ei se pupu si nii kauhee hauska ollutkaan, kätevä keino päästä eroon on selittää kaikille asiakkaille "meidän liisa on allerginen pupuille voisitteko te ottaa sen?" ja näin päästään pupusta eroon.
   Mutta sitten Liisa haluaakin marsun, ne on nii söpöjä, mutta eipä mee ku hetki kun ei se marsu enöää ookkaan hauska ja huomataan, että voi hitto marsua täytyykin ruokkia ja sekin paskoo, noni taas asiakkaille puhutaan "Meidän Liisa on allerginen"
   Ja peli jatkuu vaan...

   Poista
 26. Listasta puuttuu kanan omistajat.

  Ekana hommataan vaan muutama kana ja kukko ja ollaan niihin tyytyväisiä. Sen jälkene huomataan, että kanat rupeavat hautomaan ja saadaan lisää kanoja. Kohta onkin tilaongelma, kun vajaan hehtaarin tontilla (parhaimmilla vielä taajamassa) pyörii 78 kanaa ja 13 kukkoa ja jokaiselle pitäisi oma lauma saada kasattua omaan tilaansa.

  Sitten kun on kanamäärä täysi, huomataan, että tuon rotuinen kana olisikin kiva lisä meidän laumaan, ja taas pääsee isäntä rakentamaan uutta kanalaa jo ennestään ahtaalle tontille. Myöhemmin kuvaan tulevat myös kalkkunat, ankat ja sorsat..

  Nimimerkillä ensi kesänä minullakin on kanoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki oon suunnitellut kanoja meille! Jotain mustia! Okei hahaa, tosi pitkällä nää mun suunnittelut, mutta vielä joskus haluan kanoja, ne on niin symppiksiä.

   Niin oli sun kommenttikin <3 Siksi vuodatukseni!

   Poista
  2. hah, kiitti. :) Jos et vielä oo törmännyt, niin http://munanetti.net/ löytää paljon keskustelua ja kuvia, joka saa vielä enempi hullaantumaan näihin siivekkäisiin! :)

   (Sori toisen sivuston mainostus, jos ei ollut sallittua...)

   Poista
 27. heppaihminen puhuu hevosesta ja kaverista, koska hevonen=kaveri ;)

  VastaaPoista
 28. Huomasitteko, että rankimmat "koiraharrastaja" kuvailut tuli toisilta koiranomistajilta. Niiltä, jotka eivät harrasta. Jostain vain haisee nokkaani sellainen pettymyksen peittelyn karvas haju, kun ei ollakkaan osattu kouluttaa sitä Mustia tokovalioksi. Parasta vaan haukkua ne, jotka ovat siihen pystyneet ja kuuluttaa joka suuntaan, että en olisi halunnutkaan niitä saatanan rumia pystejä kaappeihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tullu mieleen, että kaikki ei vaan halua juosta jotain kilparataa ympäri koiran kanssa? Että ne ehkä haluu juosta koiran kanssa metsässä, uida sen kanssa, matkustaa sen kanssa, kouluttaa sitä vaikkapa etsimään asioita, toimimaan niissä tehtävissä mihin se on jalostettu? Kaikkia koiria ei kai ole alunperin jalostettu näyttelykoiriksi vaan ihan muihin hommiin. Harrastaminen ei koske vain kilpailuja.

   Poista
 29. Hahaha melkein putosin tuolilta :D heppatyttö jolla on kaks hamsteria ja kohta se agilityratojen tuleva sankari, ilmoittautuu :D

  VastaaPoista
 30. Pakko kommentoida näin off topic, mutta tykkään kauheasti Always - pantyliners -mainoksesta sun blogibannerin yläpuolella :D mainio

  VastaaPoista
 31. "Metukan kanssa me mentiin pitkin metsiä ja ravattiin ihan hulluna ja sit se pasko tielle"

  ah, kuolin <3 :D

  VastaaPoista
 32. Onpa kivannäköinen koira! Onks se sun ja minkä rotunen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on porukoiden jackrusseli Kaapo-pappa. :)

   Poista
  2. Ai, pitkä karva hämäsi, onhan noihin jackrusseleihin törmätty usein, mutta ne on olleet sileäkarvaisia versioita. :)

   Poista
 33. tää paskamyrsky<333333

  VastaaPoista
 34. Hihihhi, ihan paras! :D

  VastaaPoista
 35. Jos kommentointi jatkuu näin ala-arvoisena, mitä täällä porukka vetää AIVAN TOSISSAAN, niin ikävä kyllä joudun ottamaan anonyymeiltä kommentointimahdollisuuden pois. Mikä olisi sinänsä todella ikävää, koska siitä kärsisi myös ne asialliset kommentoijat ja minä, kun en hyviä kommentteja anoilta pystyisi vastaanottamaan. Mutta täytyy sanoa, että aika surkeaa on ajoittain. Kommentoinnin taso, kun otetaan aivan todesta kaikki ja vieraat ihmiset alkavat keskenään tappelemaan ja haullumaan toisiaan. Ja SE ei kuulu minun blogiini, muualla voi sitten tapella.

  VastaaPoista
 36. Huomaan, että jos kommentoijat täällä jatkavat vitsillään jotain blogitekstissä ilmennyttä läppää (tässä tapauksessa yleistävät eläinfani-ihmisiä), muut vetävät herneen nenään. En ymmärrä, miten joku ei voi ymmärtää tämän blogin ideaa? Mikä ymmärtääkseni on kuta kuinkin yleistystä ärsyttävistä asioista ja ilmiöistä pilke silmäkulmassa ;)Miksi aina pitää ottaa kaikki niin tosissaan? Ja miten säälittävää ylipäätänsä on haukkua/syyllistää tuntemattomia ihmisiä ruudun takaa, ja vieläpä anonyyminä? Miten te luulette selviävänne hengissä elämän vastoinkäymisistä, jos saatte rytmihäiiöitä siitä, miten joku toinen vaikka kertoo ruokkivansa koiraansa? Hei ihan oikeesti.

  Jenni, on tosi ikävää jos poistat anonyymivaihtoehdon, mutta ymmärrän, ettei sunkaan mitta oo loputtoman pitkä.. Sun kirjotuksia arvostellaan ja aina vaaditaan enemmän, mikään ei kelpaa, tyyliin; "miksi kirjotat tästä, etkä siitä? miksi kirjotat tästä, kun oot joskus sivunnut samaa aihetta? miksi et keksi jokapäivä jotain uutta juuri minua viihdyttävää aihetta?" ja mää-määä-määää!

  Koita Jenni kestää ja anna anonyymeille vielä mahdollisuus, kai ne jotkut oppii joskus olemaan tai vaihtamaan blogia, jos ei tämä sisältönsä ja muiden kommenttien kera kelpaa.
  Oon lukenut ja kommentoinut sun tekstejä kaks vuotta, tää on paras blogi, mitä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 ja kiitos ymmärryksestä, ihanaa että joku tajuaa että mäkin oon ihminen enkä mikään tekstikone :D mä toivon, että kommentointi paranis laadullisesti (kun kerran sitä multakin vaaditaan blogin ja postauksien suhteen jatkuvasti), niin ei tarvitsisi ryhtyä poistelemaan kommentointitsäänssiä anonyymeiltä. :s

   Poista
  2. Tää lemmikki aihe on kyllä tulenatka :D
   Toiset kertoo läpällä helvetin kärjistettyjä stereotypioita, ja sitten ne joita liippaa läheltä vetää palkokasvin versoineen poskionteloihin.. ja rupee vaahtoo... huhuh..

   Tsemppiä Jenni!

   Poista
 37. taas yksi anonyymi5. syyskuuta 2013 klo 22.11

  Mitäs vattua tää kommenttiboksi on täynnä?:o menkää suomi24:seen ihmiset hyvät. Jenni pärjäile!:D

  VastaaPoista
 38. Mun mielestä toiset saa kouluttaa omaa koiraa ja harrastaa sen kanssa ihan mitä vaa tahtoo ja nii paljon ku tahtoo! Ja se ruokavalio saa olla millainen omistaja haluaa:) toisaalta muut saa löhöillä koiran kanssa niin paljon kun tahtoo... ja onha niitä metsästys koiriakin ymsyms. Koita Jenni vielä pitää tää anonyymi kommentointi mahdollisena, ei kaikissa postauksissa kuitenkaa oo ihan tällasta! Ja postauksia tosiaan on kiva lukea, kun voi jatkaa niihin kommenteihin, anonyymeihin tai käyttäjätilillisiin. Mun mielestä tää on huippu blogi, ja tämä kyseinen postaus mahtava!

  VastaaPoista
 39. Minä olen säynäväihmisiä!! Shäynävä ollut suolessa jo toista vuotta, tykkään!

  VastaaPoista
 40. Täällä ilmottautuu hevos-, koira- ja jyrsijäihminen ja sain päivän naurut, kiitos! Sä oot Jenni paras! :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!