HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Koutsi hoitaa - hyvinvoinnin

Hyvinvointikoulutuksia, onnellisuuskursseja, mielenrauhaoppaita... Eikö ihmiset enää osaa vaalia hyvää elämää ja tähdätä onneen ilman, että ramppaavat kursseilla ja kouluttautuvat oman sisäisen rauhan löytämiseen? Onko elämä liian hektistä ja ihmiset vieroittuneet normaalista, tasaisesta arjesta? Vai mikä on jatkuvasti kasvavan onnellisuus- ja hyvinvointikouluttautumisen salaisuus? Personal trainerit on so last season, nyt on paljon katu-uskottavampaa palkata onnellisuusvalmentaja!

Tuntuu, että joka toinen vastaantuleva ilmoitustaulu tai kuntokeskuksen seinä on teippailtu täyteen lippuja ja lappuja hyvinvointikurssien infotilaisuuksista ja henkilökohtaisista valmennuksista. On helpompaa löytää jokin sisäisen rauhan mestari ja onneen johdattaja, kuin tuore sämpylä huoltsikalta. Toisaalta sen sämpylän saa pikkuisen edullisemmin, kuin Sisäinen rauha -kurssin Kuusamon perämetsästä.

Onko nykyihmiset olevinaan muka niin helvetin kiireisiä, huonosti voivia, onnettomia ja yleisesti ottaen ihan palasina, kun täytyy laittaa satoja euroja itsensä tsemppaamiseen ja hyvinvoinnin ylläpitoon kurssien, oppaiden, koulutuksien tai henkilökohtaisen valmennuksen merkeissä? Eikö niiden perusasioiden pitäisi tulla selkäytimestä? Eikö ihmiset enää osaa, halua tai viitsi tähdätä hyvinvointiin ja onneen, ellei joku sitä erikseen vieressä valvo? Vai onko se joku palkinto itselleen kymmenen vuoden stressin jälkeen, että nyt mä hei vihdoinkin saan höllätä pipoo ja ottaa ittelleni hyvinvointikoutsin! 

Vai onko ihmiset oikeasti nykyään niin stressaantuneita ja tekevät hidasta kuolemaa valtavassa oravanpyörässä, jolloin tällainen hyvinvointivalmennusbuumi on se, mitä ihan oikeasti tarvitaan? Vai onko se vaan helvetin kätevä tapa rahastaa loppuunpalaneita stressipesäkkeitä? Eivätkö ihmiset osaa ottaa aikaa itselleen ja huoltaa itseään ilmaiseksi vai toimiiko onni ja mielenrauha vasta, kun siitä maksaa Pirjon ja Petterin Onnea elämään -valmennuskurssien tilille kolme-neljänumeroisen summan ja saa kurssitodistuksen seinälle?

Mä ymmärrän ensiapukurssit, itsepuolustuskurssit, kokkikoulut ja vaikka vanhemmuusvalmennukset, mutta jotain pitää olla vikana joko ihmisten päissä tai tässä yhteiskunnassa, kun onnen ja henkisen tasapainon löytää vasta koulutuksesta, oppaasta tai seminaarista. Oikea tapa nauttia, rentoutua ja ravita itseään on nykyään oikea vasta, kun sillä on jonkin hihhulin siunaus ja seinällä komeilee todistus asiasta - ja pankkitilillä on yksi mielenrauhahyvinvointilässynlää-kurssin mentävä kolo. 

Mikä meitä vaivaa, kun tuollaisille palveluille on tarvetta? Onko se hyvä, että kyseisiä palveluja tarjotaan, vai onko se merkki jostain? Palkkaisitko sinä itsellesi hyvinvointikoutsin? 22 kommenttia:

 1. höh, mää taas otan asiat liiankin lungisti ja koulu tahtoo mennä siks hongille..oisko "järjestän elämäsi kuntoon kahdessa viikossa"-koutsi mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunkaltaiset ihmiset taitaa olla aika harvassa nykyään. Tuntuu, että kaikki nykyään stressaa, painii arkiongelmien kanssa ja on jokseenkin... Epätasapainossa.

   Poista
 2. näitkö tän?:D https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151713050984069&set=a.10150536694459069.386666.533804068&type=1&theater

  VastaaPoista
 3. Dodii! :D onneks on "itse markus" tehnyt noi..... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kans huomasin, et koko toi sun muumit facessa-postaus oli jaettu facebookissa. mihin kyllä kommentoin, että hyvä juttu, mutta miksi tässä ei lue, että mistä se on kopioitu...

   Poista
  2. Joo mäkin huomasin ja kirjoitin siihen, että on täältä otettu. Tosi törkeää, että otetaan omiin nimiin toisen tekstejä!!

   Poista
  3. Alko ärsyttää sikana...... "Markus itse! :))"

   Poista
 4. Nääh, paras stressinhoitaja on iso saavillinen leipätaikinaa. Sitä ku hakkaa ja vääntää ni on lauhkee ja vakaa fiilis kohta.

  VastaaPoista
 5. Tämmönen löytyy kanssa ja tässäkään ei ole tekijää...

  https://www.facebook.com/jomppez/posts/10200565346671511

  VastaaPoista
 6. Mulle tulee hyvinvointikoutseista mieleen semmoset elämäntapaintiaanihipit, joita kuunnellessa stressitaso yleensä vaan nousee. :<

  VastaaPoista
 7. Itse tein uv-lupaukset viime uutena vuotena.

  "1. olla onnellisempi
  2. olla positiivisempi
  3. hoitaa omaa hyvinvointia"

  Ja kun löysin tämän listan koneelta n. kuukausi sitten tajusin, että oon toteuttanut sitä. Oon hoitanut omaa hyvinvointia eli oon ollut armollinen itselleni. Viettänyt hyvällä omalla tunnolla löhöiltaa ja keskittynyt tekeen ainakin muutaman kerran viikossa asioita joista itse pidän - yksin. Omaa aikaa. Olen myös syönyt terveellisemmin ja ulkoillut. Miten muut hoitaa omaa hyvinvointia?

  VastaaPoista
 8. On se nyt ihme homma kun pitää stressata itseään vielä omalla henkisellä hyvinvoinnilla. Ihan niinku kaikenlainen henkinen pahoinvointi olis joku ihan maailmaa kaatava juttu, normaaleissa rajoissa tietenkin. On se tietty vaikeeta koittaa repiä iloa ja onnellisuutta jos kissa jäi auton alle, mies lähti kävelemään ja otti sitä ennen valtavat velat sun nimiin ja ulosottoviestejä tunkee ovista ja ikkunoista, mutta semmosta se elämä välillä on. Joskus on vaikeeta, joskus on parempaa.

  Tässä on mun vinkki parempaa hyvinvointia kohti, eikä maksa mitään! : Joskus kun sulla on vapaapäivä ja tunnet että ei huvita pestä pyykkiä ja nähdä kavereita jne. niin ÄLÄ. Mene sohvalle ja kato jotain aivotonta hömppäkakkaa 3h putkeen, syö juustonaksuja (taffelin!!), ota päikkärit ja jos jaksat jossain vaiheessa niin käy vaikka vähän kävelyllä ja ihastele maisemia.
  Se, että ihmiset muuttaa vapaapäivänsäkkin "teen nää kaikki asiat mitä en ehdi tehdä sillon kun on työpäivä"-päiviksi on yks suurimpia ongelmia siihen että eniten vituttaa kaikki ja tuntuu että nuppi räjähtää kohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jotenkin mulla tuli tuosta viestistä ihan saakelin hyvä olo. oon koko aamun "panikonu" että kohta pitäis lähteä lenkille ja salille, mutta kun ei yhtää huvita ja nyt oon tunnin istunu koneella. lähden liikkumaan sitten kun huvittaa, aivan sama. mulla äiti on höösääjä, koko ajan jotain tekemässä. osaa se nykyää vähän levähtääki, ottaa päikkärit, mutta oon aina miettiny että miten se koko ajan jaksaa. anoppi on vielä "pahempi", se ei levähdä :D toisaalta ihailen ihmisiä, joilla on hirvee meno päällä koko ajan ja saavat kaikenlaista aikaan, mutta sitten kun ne alkaa valittamaan että "oon nukkunu vimisen kuukauden neljä tuntia yössä eikä meinais enää jaksaa tehdä mitään mutta pakko siivota", niin mietin että en itse haluais olla tuollanen. pitää kuitenki välillä höllätä. kuvitteleeko ihmiset, että saa suurempaa arvostusta muilta ihmisiltä, jos koko ajan tekee jotain? musta nimittäin tuntuu siltä, ihan omakohtaisella kokemuksella.

   Poista
  2. Just tässä mietin että hitto kun pitäs siivota kun ei tosiaan kerkiä sitä tekemään silloin kun on töissä tai koulussa. Mutta enpäs siivoakkaan! Aion tehdä just niin kuin anonyymi 10.48 kommentoi :D

   Poista
 9. Menkää metsään! Siellä rauhottuu. Hengitelkää syvään ja kuunnelkaa rauhallisuutta ympärillä. Ja menkää sinne mieluiten aamuvarhasella, niin ei lenkkeilijät hengitä niskassa koko ajan. Mulla ainakin lepää mieli metsässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meil on pihapiirissä oma, lampaansyömä metsä ♥ ei lenkkeilijöitä siis :D eikä marjastajia, koska meidän metsäs ei oo marjoja

   Poista
 10. Hmm... Itse olen jo murkkuiässä käynyt reiki(="luonnollisen parantamisen menetelmä", "parantava universaalienergia" jne.) peruskurssin ja jatkokurssin. Reiki on tavallaan korvannut uskonnon mun kohdalla. Kun annan reikiä käsien välityksellä, mun muuten niin kylmät kädet alkaa hehkua lämpöä (reikihoito on yksinkertaisimmillaan sitä, että laitetaan kädet kipukohtaan hetkeksi aikaa kiinni). Konkreettisena esimerkkinä reikin toimivuudesta voin mainita, että yks ilta leirillä kaveri jotenkin satutti peukalonsa ja kirosi - oli varma, että peukku olisi seuraavana päivänä pahempi. Mä otin peukusta molemmilla käsillä kiinni ja pidin kiinni noin viisi minuuttia. Kaveri kysyi aamulla, että mitä helvetin poppakonsteja olin tehnyt hänen peukulleen, koska se oli jälleen normaali. Reiki toimii yhtälailla henkisen mielenterveyden parantamisessa.
  Jotkut uskoo poppakonsteihin, toiset ei. Mulle henkilökohtaisesti on aivan sama, mitä muut miettii mun poppakonsteilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. parannaks mamman rintasyövän tolla reikilläs?

   Poista
 11. Se paranee jos on parantuakseen, jos mamman rintasyöpä uusiutuu niin kyllä mä sillekin lähetän reikiä. Tutulta leikattiin rinasyöpä pari vuotta sitten. Tiesin asiasta ja lähetin reikiä leikkaukseen ja toipumiseen. Tuttu kertoi myöhemmin että leikkauksen aikana hänelle tuli tunne, että minä pidin häntä sylissäni ja hänelle tuli turvallinen olo. Trollaa pois, mulle tää on ihan totisen totta

  VastaaPoista
 12. Niin totta!! Kävin just yks päivä kirjakaupassa,ajattelin että lukisin jonkun yleispätevän psykologisen teoksen ihan huvin vuoksi. Psykologia osastolla 9/10 kirjoista oli "miten saada onnellinen elämä - elä elämääsi - voi hyvin fyysisesti, JA psyykkisesti" - tyylisiä kirjoja. Mä halusin faktaa ja tilastoja,ja lähdin vittuuntuneena pois.

  VastaaPoista
 13. Voiks reikiä käyttää toisinpäin? Et lähettääkin jotain pahaa energiaa toiselle? :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiki on nimenomaan vain positiivista energiaa, eikä sillä pysty tekemään mitään negatiivista. Mulle opetettiin reikikursseilla, että myös vihamiehelleen pitäis toivoa hyvää, mutta kaikkea ei ole onneksi pakko totella >:)

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!