HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 11. lokakuuta 2013

ässä hihassa

Kaikkihan tietää kateuskortin, eli kuvitteellisen kortin, joka vedetään esille jonkun kritisoidessa asiaa X tai Y. Että sä oot vaan kateellinen, kun et lämpiä Pellervon kukkamekolle, Jampan epämääräisille työpaikkaeduille tai Tertun imelälle miesystävälle. Kyseessä ei voi olla se, että et itse vain pidä asiasta, vaan olet lähes tulkoon sairaalloisen kateellinen. Mutta kateuskorttihan ei ole ainoa laatuaan, pakassa kyllä riittää niin ässiä kuin jokereitakin.

Ikäkortti. Koska mä nyt olen näin vanha, en voi muistaa/ymmärtää/osata, joten enpä edes aio yrittää.  Tätä korttia vilautellaan aika rankallakin kädellä siinä vaiheessa, kun iskee laiskapersekohtaus, eikä oikein motivoi oppia uutta tai edes muistella vanhaa. Loistava esimerkki tästä on erään kioskin myyjä, joka kertoi, ettei aio opetella veikkauspisteeseen kuuluvia asioita, koska on - TATTADADAA - niin vanha ja varmaan pian jää eläkkeelle - kyseessähän oli huomattavasti alle kyysikymppinen naisihminen. Eipä siinä sitten mitään. Voi ehkä käydä aika pitkäksi eläkepäiviä odotellessa, mutta mitäpä sitä aivojaan kuluttamaan turhalla oppimateriaalilla, kun sen sijaan voi vaikka nojailla seinään. Tokihan tää menee myös toiseen suuntaan; "sä kun oot noin nuori, niin ethän sä voi ymmärtää tätä asiaa".

Sukupuolikortti. "Mä olen mies, en minä voi tietää noista silitysraudoista ja pesupulvereista! Sinähän se nainen olet!", "Hei mä oon nainen, en mä niinku voi tajuta tollasii mekaanisii jutskui!". Tämähän aiheuttaa sen, että vielä vuosikymmenienkin päästä löytyy naisia, jotka soittaa kiinteistöhuoltajan vaihtamaan lampun ja miehiä, jotka pesettää kalsarinsa vanhoilla äitiparoillaan. Ja sitten itketään sukupuolten väliseestä kuilusta ja kummastellaan, että miten nykyajan ihmiset voi olla noin rajoittuneita.

Sukupuolikorttien alasarjan ykkönen, eli Pojat on poikia -kortti. Pikku-Esko kidutti naapurin koiran hengiltä, räjäytti autotallin, lähetti pikkusiskon pahvilaatikossa Länsi-Nepaliin ja kaiken hauskan päälle myi äidin perintöhopeat, mutta ei se mitään, ku pojat on poikia ja Esko niin vilkas sälli! Joka paikkaan ehtii, on ne poikalapset ihan erilaisia kuin tyttölapset, ai että!

Olosuhdekortti. "Muuten mä olisin onnistunut ruotsinkokeessa, inssiajossa, ruuanlaitossa ja parisuhteessani, mutta ulkona satoi vettä ja sukkahousut puristi ikävästi. Että muussa tapauksessahan olisi kyllä priimaa tullut ja tulos olisi ollut sellainen viiskauttaviis. Ikävästi vaan olosuhteet pilasi kaiken ja perseelleen meni. Itsestänihän ei mikään ollut kiinni."

Äitikortti. "Sä olet ÄITI-IHMINEN, ethän sä voi käyttäytyä noin" Äitikortti vedetään esille niin mammaporukoissa kuin foorumeillakin, kun joku synnyttänyt vahingossa erehtyy kertomaan lapsivapaasta viikonlopusta, viinipullosta, uudesta tatuoinnista, silikoneista tai jostain muusta asiasta, jota ei heti ensimmäisenä liitettäisi äitiyteen. Ihan kuin äiti ei saisi toteuttaa itseään muuta kuin synnytyskoneen ominaisuudessa. Että olisi jotenkin helvetin turmiollista tai vaarallista vetää saapikkaat jalkaan ja lähteä tyttöporukalla Viroon keikuttaan persettä, jos sattuu olemaan - jopa alle kouluikäisen lapsen, iik - äiti. Itse kun en ole vielä poikinut, en voi olla satavarma, mutta veikkaisin silti äitienkin olevan ihan normaaleja ihmisiä, joilla on muitakin tarpeita, kuin elää lapselleen.

Varattukortti. Tän vetää esille joko a) sinkkukaveri tai b) korrekteista korrektein parisuhteessa elävä nainen. Satut hymyilemään kassapojalle, vilkaiset salilla komean uroksen pullottavaa hauista tai erehdyt vitsailemaan toiveestasi saada 1D:n pojat vuorotellen petiisi, niin varattukortti viuhahtaa! "Hei kauhee, pidä näppis erossa, sä oot varattu! " No hui perkele, niinpäs olenkin!

Sairauskortti. "Siis mä en voi siivota/tehdä töitä/pestä pyykkiä, kun mullon tää tenniskyynärpää, keuhkopöhö ja ebola". Tää on siitä paskamainen kortti, että tän pelaajat vie uskottavuuden oikeilta sairastajilta. Kun kymmenellä ihmisellä on olevinaan niin paha rakko kämmenessä, ettei oikein mikään onnistu, niin eihän siinä sitten enää ota todesta yhdettätoista, jolla olisi vaikka jalka paketissa.

... olkaa hyvät, listaa saa jatkaa!22 kommenttia:

 1. lapsikortti/äitikortti on hyvä vetää hihasta myös opiskellessa! (tai näin ainakin olen ollut todistamassa eräiden amk-opiskelijoiden keskuudessa) "siis en mä voi jäädä opiskelemaan myöhään koululle/tekemään ylitöitä/projektihommia KOSKA MULLA ON LAPSIA!!!" ai että ihan tosi, ok, no ite olet kuitenkin tullu tänne ihan vapaaehtoisesti opiskelemaan ja arvaas mitä? kyllä meilläkin ei-vielä-poikineilla on muutakin elämää kuin koulu!! hurjaa
  ps. oli taas ihan mahtitekstiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli nyt kyllä vähän itsekkäästi kirjotettu kommentti.. Juu varmasti lapsettomillakin on muuta elämää, mutta on vähän eri asia että on sopinut sirkka-liisan kanssa menevänsä lähibubiin yksille koulun jälkeen kun että lapsi TÄYTYY hakea päiväkodista viimeistään viideltä tai tulee syyte lapsen heitteille jätöstä ja lastensuojeluilmotus

   Poista
  2. Oon kanssa törmänny tähän äitikorttiin korkeakoulussa (naisvaltaisella alalla), tosin vähän eri muodossa. Luennoilla keskustellessa on nähkääs varsin hyvä päättää keskustelut toteamalla "Itse äitinä.." tai ".. vaikka eihän sitä voi tuossa iässä vielä ymmärtää, mutta äitinä sitten varmasti kun on vähän enemmän elämäkokemusta". Siis wtf, mielipiteeni tuloeroista, rakenteellisestä köyhyydestä, työvoimapolitiikasta jne ei ole validi, koska mulla ei ole lapsia! Selvä! Vanhemmuushan se onkin se ainoa ja varma keino saada tätä kuuluisaa elämäkokemusta, jolla vielä peitotaan parhaatkin argumentit.

   Ja sitten samaan hengenvetoon äitikortin heiluttelijat kertovat silmät kirkkaina, että onhan kaikkien mielipiteet tärkeitä. Muuten vaan tässä aliarvoin sun perusteluja, kun et oo kokenu äitiyttä hehhheh. Ihan sama mihin tutkimukseen vetoat, kun sun pillusta ei oo tullut vauvaa.

   P.s. Itsehän käytän opiskeluylitöiden välttelyyn "Emmä voi ku mullon töitä" -korttia. Ja ylitöihin "Emmä voi ku mullon koulua" -korttia. Hyvin toimii.

   Poista
  3. Niin tai mun pitää saada olla kaikki joulupyhät kotona, koska mulla on lapsia. No eikös munkin pitäisi saada, koska mä oon jonkun lapsi?!?!? Se on aina oma valinta tekeekö vuorotyötä vai ei. Ja silloin mennään samoilla säännöillä. Samoin myös opiskelu on oma valinta, eikä voi livetä ryhmätöistä, koska on lapsia.

   Anonyymi 9.30 : eikö se ole itsekästä, että käyttää lasta hyödyksi, että laittaa muut tekemään työt? Vuoropäiväkoteja ja lastenhoitajia on olemassa.

   Poista
 2. Joo, oon tynnyrissä elänyt, mutta mitä on 1D:n pojat? o.O

  VastaaPoista
 3. Mä oon Helsingistä / maalta- kortit

  "Siis mitä vittuu eiks tääl kuljekaan kahen sekunnin välein sporaa/dösää/,mitävaa, eiku AINII mä oon Helsingist ja tottunu saamaan kaikenhetinyt"

  " Siis mikä toi vihree kaupunkiJUNA on, hiihihi emmä voi tietää ku oon maalta hihihi"

  Kivat yleistykset mut tällasia oon kuullu :---D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että : D itse käytän tätä maalta!-korttia hyvinkin usein, tosin vain selkeästi huumorimielessä. Henkilökohtaisesti nimittäin tunnen pientäsuurta vitutusta sellaisesta toisiinkohdistuvasta heitosta kuin "No ethän se voikkaan mitään tietää, kun oot kehäkolmosen ulkopuolelta!"

   Poista
 4. No nuo äiti-/elämänkokemusjutut pätee kaikkeen. Jos et oo suorittanu aiheestaan vähintään maisterinpapereita, niin sulla ei saa olla asiasta mielipidettä. "Mun mielestä suomi on hyvinvointivaltio" "Joo no, jos sää tietäisit aiheesta vähän enemmän niin sää ymmärtäisit, että ei tää asia oo ihan näin yksinkertanen. Siis katokku me ollaan koulussa just puhuttu tästä ja *vitunmoinen selitys, joka ei todista mitään*" (oho hups taidan ite olla just tommonen ihminen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin just. Tulee ihan mieleen, kun BBC uutisoi suomalaisista äitiyspakkauksista, jotka kiinnitti siis brittienkin huomion; hyvä keksintö jne. Sitten kuvaan tulee joukko suomalaisia, jotka tappaa heti paikalla kaiken ilon. "Ennen kuin alatte kehumaan suomalaisia äitiyspakkauksia, niin muistakaa, että maassamme on moni muu asia huonosti". Mitvit? Face, palm, may I introduce you?

   Poista
  2. Noh.. mua ainakin pistää ärsyttämään, kun porukka laukoo suurina totuuksina omia mielikuviaan. Yksi esimerkki on huumeiden käyttö ilmiönä. Keskustelussa saattaa tulla esille kaikenlaisia tosi räikeitä asiavirheitä ja sokeutta omille asenteille, niin pakkohan siinä on korjata jos olet itse jopa perehtynyt aiheeseen ja lukenut/kokenut ihan päinvastaista. Etenkin jos kyse on asiavirheestä, sisintä oikeen riipii. Tosin tässä ehkä oleellisin ongelma on ihmisten käsittämättömän mustavalkoinen maailmankuva..

   Poista
 5. En mä osaa -kortti: "En osaa silittää paitaa. En osaa tehdä ruokaa. En osaa pestä pyykkiä. En osaa imuroida. En osaa pestä vessoja. En osaa vaihtaa lamppua. En osaa matikkaa. En osaa..." No et vittu varmaan osaa, koska et oo koskaan edes kokeillut!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että tää on niin rasittavaa! Varsinkin jos pitäisi jotain tehdä, oli se sitten pesukoneen käyttämisestä autonrenkaan vaihtamisen kautta benjihyppyyn, ni selitys omalle kykenemättömyydelle on AINA tuo! Sitten kun yrität näyttää, niin tää osaamaton menee puhelimella Facebookiin tai jotain. Well done, tuolla lailla varmaan opitkin ja silleen, ja sama jatkuu sitten seuraavallakin kerralla...

   Poista
  2. Tää on muuten erittäin loistava lisä listaan! Mä en oo ite voinu tätä käyttää, kun äiti vastas aina tän kortin vedon jälkeen kakarana, että Jenni, sitten opetellaan. :D mutta tähän törmää oikeesti noin sata kertaa päivässä.

   Poista
 6. Mullekkin äiti aina sano että: no OPETTELE! ja sitten mä opettelin ja opettelen edelleen jos koen tarpeelliseksi :D

  VastaaPoista
 7. Kateuskortti! :D Siinä kun sanot mielipitees jostain asiasta ja se ei miellytä muita. "Kato ku ostin uuden hienon puhelimen tänään!" "Nojoo, onhan toi ihan kiva mut en itelle ottais" "Sä oot vaan kateellinen ku itelläs ei oo varaa tälläseen!" :D jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lue tekstin aloitus. Tämä otettiin ekassa lauseessa jo esille :D

   Poista
 8. kateuskorttiin lisäys: "siis kaikki paskanuhujat on vaan kateellisiii!!!111" kyllä, olen kateellinen sille että vilauttelit bileissä tissejäsi ja nussit kolmen eri jätkän kanssa, ihan vatsassa kouraisee kun en samanlaiseen suoritukseen kykene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä! tai jos joku tyttö on kaatunut meikkipaletttiin, ja pitää napapaitaa pömppiksensä kanssa, ja pillu vilahtelee koko kaupungille, ja hänet nähdessään toteaa "hyi vittu" tai että hän kuulee että hän on jonkun vieraan mielestä erittäin hirveä ilmestys on automaattinen vastareaktio:"Vittu se ämmä on vaan niin kateellinen mulle, ku on ite tollanen massaan hukkuva luuseri. Ei kukaan ees haluu nussii sitä"

   Juu olen niin kateellinen.....

   Poista
 9. Just toi ikäkortti tulee mei koulussaki hyvin usein niiltä aikuisopiskelijoilta! Siellä ne komentelee/ latelee koulun sääntöjä niinkuin olisivat opettajia.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!