HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 17. lokakuuta 2013

kuinka selvitä Internetissä?

Mun mielestä jokaiselle ihmisille, joka haluaa suojella itseään ylimääräiseltä mielipahalta ja silti käyttää nettiä, tulisi tehdä kirjalliset ohjeet.

Ensimmäinen neuvo voisi olla, että älä ikinä vaan päästä suustasi mitään, mistä et ole yli sataprosenttisen varma. Mututuntumalla heitetty "mä en oo ihan satavarma, mutta tänä vuonna tuntuu olevan aika hyvä marjasato"-keskustelun aloitus voi aiheuttaa sadan vihaisen marjanpoimijan "NO ITSE ASIASSA TÄMÄ VUOSI OLI KOLME PROSENTTIA HEIKOMPI VUOSI MARJOJEN KANNALTA, KUIN VIIME VUOSI, OTA SELVÄÄ FAKTOISTA ÄÄLIÖ!"-mielipahakommenttivyöryn, johon sisältyy myös kunnon annos pilkunviilaamista, vittuilua ja jopa aitoa vihaa.

Toiseksi ohjeeksi kävisi, että älä usko kaikkea. Tai siis oikeastaan mitään. Musta tuntuu, että ennen ihmiset keskustelupalstoilla trollaili isommilla jutuilla, keksi ihan mielipuolisia valheita ja selkeitä huijauksia, tyyliin "ostin Ferrarin, myin äitini mafialle, olen läheistä sukua Ruotsin kuningasperheelle ja kaiken lisäksi osaan taikoa" tai "omistan kuun ja synnytin hevosen, sekä voitin Kreikan Idolsin toissa vuonna" ja sitten jännitti, että uskooko kukaan . Nykyään voidaan kusettaa ihan mitä vaan hammasharjan väristä farkkujen kokoon. En oikein käsitä, mitä alkeellista iloa saa huijailemalla ihmisiä netissä mitättömillä asioilla ja kihistä kotona innosta, että kyllä, toi ääliö usko mun koiran nimen olevan Nappi vaikka se on Nuppu! Jes!

Kolmashan olisi sitten varmaan "älä ylläty, jos sinut haukutaan pystyyn vain, koska esitit neutraalinkin mielipiteen". Mä olen nähnyt netissä mahtavia taisteluja, jotka ovat lähteneet niinkin merkittävistä lähtökohdista kuin sukkien väri tai onkos välipalaksi parempi vaihtoehto omena vai banaani. Kieltämättä aika huvittavaa, suorastaan viihdyttävää, kun aikuiset ihmiset ovat virtuaalimaailmassa toistensa kurkuissa kiinni ja 'kunnianloukkaus' on lievästi sanottu siitä kielenkäytöstä, jota käytetään - jopa äitipalstoilla. Sitten kun mennään aihepiireihin "abortti", "teinikihlat", "maahanmuuttajat" tai "huumeiden viihdekäyttö", niin sitten onkin helvetti irti, joka toinen keskustelija on joko idiootti, vammainen, huora tai muuten vaan käsittämättömän tyhmä ihminen. Periaatteessa ei siis kannata sanoa mitään, koska ainahan joku kokee sen loukkaavana.

Osaa käyttää Googlea ja pidä se auki taustalla koko ajan netissä pyöriessäsi. On meinaan suuri virhe kysyä jotakin asiaa nettipalstoilta - se on sillä tavalla, että "kato vittu Googlesta, hakukoneet on keksitty vajakki!". Vaikka kysyisit muiden kanssakeskustelijoiden kokemuksia vaikkapa vanhasta kunnon Aromipesästä tai hampaiden valkaisusta, on melkein satavarmaa saada edes yksi "GOOGLETA URPO VAI ETKÖ OSAA?! ONKO SE NIIN VAIKEAA?!"-kommentti. Keskustelupalstoilla ei ilmeisesti saa enää keskustella. Siellä vaihdetaan varmaa faktatietoa ilman mielipiteitä tai sen kummempia saatetekstejä!

Kirjoitusvirheetkään ei ola sallittuja - netissä kun ei tunneta sanaparia "inhimillinen erehdys". Sun täytyy olla vähintään sukua apinalle tai tippunut synnytyksessä lattialle, jos kirjaimet vaihtaa paikkaa tai jopa tipahtaa sanoista pois. Varsinkin jos erehdyksissäsi painat väli-painiketta keskellä yhdyssanaa... Vaikka olisit kirjoittanut kymmenensivuisen, kirjoitusvirheettömän romaanin, johon eksyy yksi yhdyssanavirhe, koko teksti on paska, virheellinen ja "sä oot selvästi amiksesta".

Tuttuun tyyliin olette siellä ruutujen toisella puolella oikeutettuja jatkamaan listaa - se on jopa suotavaa!


"G-O-O-G-L-A-A Ä-Ä-L-I-Ö"

21 kommenttia:

 1. Myös keskustelupalstoilla yleinen "täst on niinq jo aihe olemas mix vittu alotit uuden oox tyhmä ex osaa lukee sääntöi ja käyttää hakuu??????" ottaa päähän. No sori kun en nyt tajunnu kun se on vähän eri tavalla kirjoitettu se otsikko et se olikin samasta asiasta...

  Mut kirjoitusvirheet. Näistä on pakko sanoa, että oikeesti välillä huolestuttaa nykynuorison kielenkäyttö. Kun ei osata ees peruslausetta kirjoittaa. Tyyliin: Minulla on ruskean värinen kani, jonka nimi on Pörrö ja se on tosi ihana." vääntyykin "minun kanipupu sen nimion pörrö ja, se on semmoinen ruskea-väritys ja tykkään kun se on minnusta toooosi ihq!!!!111111" Et ei osata isoja kirjaimia, pilkkuja tai ylipäätään peruskielioppia. Toki niitä virheitä tulee välillä, mut sit kun se on joltain tyypiltä samanlaista ihan koko ajan niin ei voi ku ihmetellä miten vitussa se on selvinny äikäntunneista jäämättä luokalleen. Ei mitään kirjakieltä nyt tarvii suoltaa, mut edes vähän vois yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja itseäni hämmentää, et puhuvatko nämä ihmiset yhtä kummallisella sanajärjestyksellä. Jos, niin ei tartte kyllä mulle tulla sit puhumaan.

   Poista
  2. no siis mitä tulee isoihin kirjaimiin ja pilkkuihin, niin en minä niihin itse aina jaksa kiinnittää noin hirveästi huomiota, jos kirjotan ystävilleni, taikka johonkin hemmetin keskustelupalstalle, mutta olen silti todella hyvä ja tarkka kirjoittaja.
   aina ei siis voi kiinnostaa, ei siitä huolta tarvitse nuorisosta kantaa. :D

   Poista
  3. Ja no siis mitä tulee isoihin kirjaimiin ja välimerkkeihin (kappalejaot myös), ne ovat saatana keksitty lukemisen helpottamiseksi. Ei ne ole teidän tyhjäpäisten teinien kiusaksi, vaan sitä varten että teksti on helpommin hahmotettavaa ja luettavaa. Ja kyllä jotain ongelmaa pitää olla jos välimerkkien laittaminen tuottaa hirveästi vaivaa.

   Poista
 2. Se kun teet keskustelun ja joku älypää tulee sanomaan "tästä on jo tehty keskustelu!!1". Niin...? Saako asioista keskustella vain kerran ja sitten asiasta pitää vaieta iäksi. Voi vittu oikeesti -__-

  VastaaPoista
 3. Niin ja väitteleminen sekä keskustelu niin että osapuolet on eri mieltä asiasta on automaattisesti kamalaa tappelemista ja yleensä se toinen osapuoli vetää herneet nenään ja haukkuu sut pystyyn koska "haastat riitaa". No voi anteeksi että kysyin tarkennusta sanomaasi asiaan ja esitin oman mielipiteeni. Miksi mä edes yritän keskustella netissä mistään muusta kun jostakin säästä... Tosin siitäkin saa ihan hyvän sodan aikaseks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin hyvin kuvitella johonki demiin tappelun joka alkaa säästä.

   Lappi-4-ever tekee keskustelun: Jes! Meille sato tänään ensilumi!

   Stadi1: mitä vittua lunta NYT?!?!? nyt on lokakuu ei viel sada lunta

   Summer_love: miten sä voit olla ilonen lumesta?!?? En tajuu tollasii ihmisiä...

   Lappi-4-ever: öö asun Utsjoella meil sataa lumi ehkä vähä aiemmin ku hesassa...

   Stadi1: HESA!!! Omg ei kukaan puhu tolleen, vittu oot nolo. Just tollanen landebitch kaukaa susirajan toiselta puolen. Muuttaisit stadiin!

   Lappi-4-ever: mä tykkään asua täällä, justhan mä sanoin et must on kiva ku sato jo nyt lunta! Täällä on pitkä talvi ja kesällä ihanan valosat yöt, tykkään istua kesäöinä poikaystävän kanssa kalliolla ja kattoo aurinkoa! <3

   MrHauska: jätä se.

   Stadi1: tosi kivaa varmaan ku lumi sataa elokuussa ja sulaa kesäkuussa jos hyvin käy. Ja kesällä ei saa unta ku aurinko paistaa koko yön suoraan silmiin, helvetin kivaa

   Lappi-4-ever: niin no en tiiä miten teil siel STADISSA mut meil on ikkunoissa verhot...

   Stadi1: voi vittu en kestä tollasii jotka oikeesti vihaa asuu Lapissa mut yrittää silti aina puolustella asuinpaikkaansa...

   *ja keskustelu jatkuu kunnes 150 viestiä on täynnä ja vol. 2 voi alkaa, mukaan on toki liittynyt myös muita keskustelijoita*

   Poista
  2. Kuolin :DDDDD

   Poista
 4. Muistuttaisin myös siitä, että kaikki haukut täytyy ottaa vakavasti ja henkilökohtaisesti.

  Jos joku sanoo sinua tyhmäksi, on mentävä Mensan testiin ja todistettava toisin. Jos joku haukkuu läskiksi, on tehtävä BMI tiettäväksi kolmen todistajan läsnäollessa. Jos joku epäilee, että (jostain kumman syystä) kertomasi rintaliivikoko ei pidäkään paikkansa, on otettava kuva tisseistä todisteeksi. Jos joku haukkuu kampaustasi, on loukkaannuttava verisesti, vaikka olisi kalju.

  Missään nimessä ei pidä pysyä alkuperäisessä aiheessa, vaan on määrätietoisesti keskitettävä kaikki tarmo lapsellisimpienkin heittojen vääräksi todistamiseen.

  VastaaPoista
 5. älkää ikinä rekatko minnekkää koska jälkeenpäi hävettää perkeleesti!

  VastaaPoista
 6. Sellaiset, jotka kirjoittaa jotain vähän/paljonkin provosoivaa omalle Facebook-seinälle... Sitten ihmiset ottaa kantaa, tai ilmaisee mielipiteensä niin kirjoittaja huutaa takaisin :"VITTU NÄITÄ TARVII LUKEE HELVETTI :DDDDDDDDDDD!!!!!!!!!!!!!!"

  ............no jos itsellesi kirjoitat, niin alkaisit pitämään Facebook-seinän sijasta sitten vaikka ihan perinteistä päiväkirjaa. Ettei kukaan vahingossakaan kommentoi, kritisoi, tai ilmaise mitään.

  VastaaPoista
 7. Nää Kaksplus-keskustelut.

  Urbaanirotta: "Linkatkaa jotain uusii teiniäiti-blogeja. Haluun kritisoitavaa"
  Ruusunen83: "www.tulevateinivaimoaiti.blogspot.com"
  Parasäiti64: "Ei herranjestas. Ei minun nuoruudessa lapsia tehty lapsena. Ei kukaan voi oikeasti saada lasta 16-vuotiaana. Eihän siitä ole äidiksi. Jää pian teinin omalle äidille huollettavaksi. Sääliksi käy tuollaisia tapauksia"

  3lapsen-yh-äiti: "Joo siis oon ihan samaa mieltä! Ei noiden "suhdekkaan" voi kestää. Ne on niin nuoria ja mitäs sitten kun täyttävät 18 ja haluavat juhlia? Ei nuorena voi olla hyvä äiti. Ei nuori voi osata olla äiti"

  Siis ihan oikeasti suurin osa on oikeasti 40+ ja siis ei riitä sanat eikä ymmärrys tähän....

  VastaaPoista
 8. Niin ja sitten vielä yksi!

  MITEN SELVITÄ FACEBOOKISTA ILMAN IKÄVIÄ KOMMENTTEJA:

  Pilvikki Ihananainen: "Lisää tämä seinällesi jos oot varmasti ikisinkku ja kukaan ei rakasta sua ja olet ruma, lihava ja ei edes kylmä kahvi saa sinua kukoistamaan"

  Emppu Jokivuori-Kuusikko: "No lol. Ei susta kukaan tykkääkään"
  Marja-Liisa Puolukka: "No sua ei varmaan panis kukaan vaikka maksettas"

  MITEN SELVIÄT TÄSTÄ? Yksinkertaisesti jokaisen Facebook-kaveri ei tarvitse olla. Ei ainakaan niiden ihmisten kanssa, jotka vihaavat sinua.

  VastaaPoista
 9. Joo ääripäät näistäkin on ärsyttäviä, mutta kyllä se ärsyttää kun keskustelupalstat täyttyy kymmenistä saman aiheen keskusteluista (vaikka useimmissa ne vanhat on jo pinnalla ja hautkin on monessa paikassa) tai vaikkapa "Mikä on punaisen vastaväri"-keskusteluista. En minä tyhmiä, uusavuttomia ja välinpitämättömiä ihmisiä jaksa tosielämässäkään, joten miksi internetissäkään?

  VastaaPoista
 10. sun näppäimistö o paskanen! peaceeee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkisitpä minun näppäimeni.. NuO OvAt ViElÄ SiIsTit niihin verrattuna.. Eli toinen tahmatassu huutelee täällä!!!

   Poista
 11. Jos olet nainen, älä missään tapauksessa kerro mitään sinulle sattunutta mokaa tai kysy käyttöohjeita johonkin, ellet halua saada sekunnin sisään 27 tyypillinen nainen -kommenttia. Jos taas olet mies, toimillesi löytyy aina jokin järkevä syy eikä sinua syytetä. Jos valitat tästä kyseisestä asiasta, saat niskaasi 18 katkera feministi -kommenttia.

  Jos et ole alle kävelyikäinen, sinun ei saa harmistua mistään toisen tekemästä mokasta, sillä olisithan tuossa iässä voinut tehdä asian jo itsekin.

  VastaaPoista
 12. Olen äiti, ja mainitsin pitäväni punaviinistä facebook-päivityksessä. Kohta sain yksityisviestiä siitä kuinka lapseni kärsii, vietänkö aikaani mielummin pullo kädessä kuin lapsen kanssa jne. siis oikeesti :-D luulin että tällaset oli jotain urbaanilegendaläppää mut ei..

  VastaaPoista
 13. meidän koiran nimi on nappi...ja sen kaveri on nuppu ja nyt ne nukkuu tuolla alakerrassa....: D aiheeseen liittyen oli pakko mainita

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!