HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 22. lokakuuta 2013

värittäjät

Tiedättekö sen ihmisryhmän, jolla on kevyt taipumus vähän elävöittää tarinoita ja sutaista arkisiinkin asioihin väriä? Myönnän, kuulun edellä mainittuun sakkiin.

Mut pelastaa valehtelijan maineelta ainoastaan se, että a) itse tarina jonka kerron on aina tosi ja b) väritys on niin yliampuvaa, että sen voi vain ja ainoastaan ottaa huumorilla. Jos mä kerron hammaslääkärin tuntuneen seitsemän kaivosmiehen rivitanssiesitykseltä mun hammasrivillä tai vastaan jolkotelleen koiran olleen lähes tulkoon öljynporauslautan kokoinen hurtta, niin eipä kukaan täysillä valoilla hiihtelevä mun tarinaa kovin suurena faktana ota ja takerru siihen, tyyliin "en kyllä nyt usko sen olleen täysin öljynporauslautan kokoinen, voitko tarkentaa?".

Ei sille mitään mahda, jos mun mielestä netti on hitaampi kuin liikaa Lasolia nauttinut koomainen etana, tai jos lounassoppa maistuu samalle kuin pitkistä kalsareista, biojäteastian sisällöstä ja märän koiran turkista keitelty liemi. Tokihan voisin sanoa, että onpas hidas netti, tai että ruoka oli aika epämiellyttävää. Mutta jos mulla on näinkin laaja valikoima Stabiloita siinä osassa aivoja, joka puhetta tuottaa, niin miksen niitä käyttäisi! Tylsäkin elämä (jota mun elämä todellakin on, ainakin ulkopuolisen silmin) saa vähän uusia sävyjä!

Mutta niitä värikyniä ei saa käyttää väärin. Mies, joka kertoo illalla hienostoyökerhossa pokanneensa seitsemän huippumallia sen sijaan että kertoisi totuuden kahdesta kännisestä ämmästä lähikuppilassa, on säälittävä värikynien väärinkäyttäjä, ei kova jätkä. Tai jos koiran kusettaminen naapurin postilaatikon kylkeen nuhassa muuttuukin puhuttaessa puolimaratonin kiskaisuun keuhkokuumeessa, niin sekin on kyllä ihan silkkaa huijaamista. "Mä nyt vähän väritin sitä juttua..." ET VÄRITTÄNYT, VAAN VALEHTELIT!

Mun mielestä sellainen asioiden elävöitys täysin absurdeilla esimerkeillä on vaan mukavaa. Mieluummin kuuntelen jännittävää tarinaa siitä, kuinka terveystarkastus vastasi kokemuksena eläinkokeita, tai että kämppä oli yhtä sotkuinen kuin sadan kännisen apinan synttärijuhlien jäljiltä, kuin sen kuivan version. Miksi kaiken pitäisi olla niin jumalattoman vakavaa? Jos joku nyt on niin täydellinen toope, että ei tajua kielikuvia ja selvästi liioiteltuja tarinatuokioita, niin se on vähän voi voi.  Jos puolen tunnin linja-automatka tuntuu musta kolmen vuorokauden bussimatkalta Siperiaan, niin sitten se tuntuu!

Kuuluuko ystäväpiiriisi, työyhteisöösi, luokkaasi tai perheeseesi värittäjä? Jos on, onko hänen juttunsa perusövereitä, vai meneekö jo kusetuksen puolelle? Kerro toki! 21 kommenttia:

 1. Sun jokaisen postauksen kuvitus on samanlainen lähikuva jostain esineestä tai asiasta. En sano onks se hyvä vai huono, mutta koin tarvetta ilmaista tämän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt vaan on mun tyyli :D voin mä kauempaakin alkaa kuvia napsimaan js se jonkun mieltä lämmittää :D täytyy kyllä myöntää etten oo kovinkaan taidokas kuvaaja....

   Poista
  2. Hei mä ainakin tykkään noista kuvista!!! :D

   Poista
  3. Jep, ei oo sentään mitään "tässä mun päivän asu!" kuvia, mitä inhoon kaikista eniten !!! + sopii vielä teemaanki jotenka miksei :)

   Poista
  4. Mun mielestä nuo kuvat on aina just piste i:n päälle!

   Poista
 2. On! Ja se on meikä! Oikeesti, miksei voi vaan repii arjesta niin paljon hauskempaa? Mutta jotkut ihmiset tahallaan yrittävät tätä mikä ei tule luonnostaan ja kertovat juttujaan ja muiden reaktio: "Heh heh..." :D Olen ollut sellaisessa monta kertaa... Eli ei kaikille tarkoitettu :P Tai jos he väärästä asiasta, esim. yksi kertoi raiskauksesta jota väritti.... Ei kauhee moni nauranu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on paha, jos värittää ns. arkaa aihetta, kaikkee ei kuitenkaan sovi väritellä.

   Poista
 3. Isukki värittää AINA kaikkia tarinoitaan. Eikä tosiaan mitenkään överisti, että vastapuoli tajuais sen värityksen olevan vain väritystä vaan ihan puhtaasti puhuu puuta heinää ja on muka hauska. No. Ok. On se silloin tällöin ihan hauskaa, mutta kun meikäläisestä puhutaan ihan naurettavia asioita sukulaisille, jotka ne vielä uskoo niin siinä on useemmankin kerran meinanannu hermot kiristyä.

  VastaaPoista
 4. Jenni, postausta utelevista sukulaisämmistä, eikun tädeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo samalla kannalla! postausta tästä!

   Poista
 5. Poikaystäväni kaveri on kyllä pahin tapaus jonka tunnen, milloin kuulee juttua kuinka hän on hengannut jonkun Suomen eliittimuusikon kanssa koko illan heittäen läppää ja milloin pokannut just jotain huippumalleja ulkomaanmatkoillaan. Tähän sais niin miljoona esimerkkiä mutten edes jaksa vaivautua, hassua ettei henkilö itse tajua miten selvästi kaikki tunnistavat hänen kaikki juttunsa valheiksi...
  Tosta viimeisestä lauseesta tulee vielä mieleen itseni, taisin pienempänä oikeasti luulla, että kunhan tarpeeksi vakavalla naamalla kerron niin kaikki uskovat:D Olen esimerkiksi tarinoinut kuinka perheemme omistaa koko kerrostalon jossa asumme ja keskellä taloa menee reikä kaikkien kerrosten läpi alimman kerroksen 'allasosastoon' mihin meikätyttö tarinoitten mukaan sitten joka aamu hyppäsi sieltä ylimmästä kerroksesta:D Luulin oikeasti että mua uskottiin ja kaikki kadehti mun näitä aamu-uinteja...

  VastaaPoista
 6. Vai että kuuluuko.. Vuosia takaperin nykyinen avomies oli ihastunut erääseen "ystävääni" ja sitten koittanut onneaan josko pääsisi vaikka treffeille tai jotain muuta vastaavaa. "Ystävä" torjui miekkoseni ja asia oli sillä selvä. Mutta eikös kylän juorukellot sitten kehitelleet tästä vähän erilaisen stoorin, jonka mukaan poikaystäväni olisi väkisin maannut tän muikin ja he lähtivät sitten yksissä tuumin levittämään stooria ympäri kylää. En osaa tarkkaan sanoa, oliko tää mun kaverini mukana tällä värityskirjan sivulla.
  Pienessä kunnassa asioilla on taipumus levitä kulovalkean tavoin ja niinhän se levisikin, mutta onneks poikaystävällä oli tukena joukko oikeita ystäviä jotka käsi sydämellä vannoivat, ettei herra tekis ikimaailmassa kenellekään semmosia hirveyksiä ja hänen reilun, ystävällisen jätkän maineensa säilyi puhtaana. Mitä se todellisuudessa myös on.

  En sitten tiedä mitä tyydytystä kukaan tuostakaan tarinasta sai, jotain hyvin sairasta todennäköisesti.

  VastaaPoista
 7. Miks mulle tuli ekana mieleen Sinkkuelämän värittäminen. Olin jo ihan innoissani.

  VastaaPoista
 8. Oon ite tällanen värittäjä :D Viimeks tänää "Tuolla on enemmän loskaa ku siperiassa lunta" no ei ny iha nii paljo loskaa ollu mutta kuka muka tosissaan jaksaa kuunnella jos selitän tyylii "No olihan tuolla aika paljon loskaa, ei nyt ehkä niin paljon" Oikeanlainen asioiden värittäminen on parasta!

  VastaaPoista
 9. Tää oli hämmentävää! Ku avasin tän blogin etusivun, näin värikynien kuvan, otsikon ja pari ekaa lausetta. Olin ihan varma et juttu jatkuu (siis sen pointti on) tyyliin "Tiedättekö sen ihmisryhmän, jolla on kevyt taipumus vähän elävöittää tarinoita ja sutaista arkisiinkin asioihin väriä? Esimerkiksi aamulla lehteä lukiessa ei voi tyytyä niihin mustavalkosiin sarjakuviin, vaan on pakko värittää vähintäänki jotain yksityiskohtia. Saati sitte ne yläasteen älykääpiöt jotka elävöittää koulukirjoja. Onko se sitte nii saatanan hauskaa ku vielä viiden vuoden päästä se kierrätyskirja sisältää elävöitettyjä kuvia naisista joille on väritetty nännit paidan päälle. Tai vähintäänki huulipunat ja muut kauniit meikit." jne, siis kuvittelin jutun kirjaimellisesti olevan juttu värittämisestä :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha mä aattelin kans jotain tuollasta, kun näin otsikon :D

   Poista
 10. täällä bingo! kuulun värittäjien parhaaseen a-ryhmään

  VastaaPoista
 11. Värittäminen tekee puheesta paljon hauskempaa :D Harrastan välillä itsekin.

  VastaaPoista
 12. Joo minä!!! meidän porukat aina huomauttaa et liiottelen hullusti kaikkee mut en koe siitä olevan mitää haittaa et kerron kävelleeni "tuhat kilsaa loskassa" tai mulla on "miljoona" kouluhommaa tehtävänä.... vaan aina pitää pätee NO EI NYT EHKÄ IHAN TUHAT!!!!!!!11111

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!