HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 12. lokakuuta 2013

vesikauhu

Sateen ropina peltikatossa on ihan tunnelmallinen ääni ja kyllähän sitä syksyistä tunnelmaa tuo myös ikkunan pintaa pitkin valuvat vesipisarat. Välillä on mukava vetää pitkin kämppää valtavassa ja rispaantuneessa neuleessa sateen moukaroidessa Suomen luontoa ja katsella ulos ikkunasta. Nimenomaan, olla sisällä ja maksimissaan katsoa ulos. Mutta mitäs sitten, kun henkistä rabiesta potevan ihmisen pitää poistua sisätiloista syksyn monsuunikauden aikaan?

Vaikka mä nyt en ole sokerista tehty, niin kyllähän se pilvien välissä piilevä painepesuri laittaa sen kuuluisan kakskytäviissenttisen kehittymään otsaan. Nopea pyrähdys bussipysäkille, lähikauppaan tai roskiksille suomalaisessa tihkusateessa saa hehkeämmänkin ihmisen näyttämään hyvin pienessä hetkessä siltä, että olisi viettänyt aikaa satama-altaassa tai uinut vaatteet päällä kuraojassa. Ainoa tilanne, jossa mä olen sadetta sietänyt oli jokunen vuosi sitten Havaijilla; oli ihan jees 8 päivän kuumuuden jälkeen kokea vesisade - ja saada pieni muistutus siitä, mikä Suomessa odottaa.

Paskamaisimpia ajankohtia vesisateellehan on mm. bussipysäkki (ja miten jännästi se sade loppuu aina, kun puolen tunnin odottamisen jälkeen vihdoinkin astut linja-autoon), erilaiset juhlat (oli häät tai hautajaiset, niin eihän se helmee oo, kun vaivalla meikattu naama on alle viidessä minuutissa yhtä huolliteltu kuin öljynporauslautalla työskentelevällä duunarilla) ja pihatapahtumat pihakirppiksistä talkoisiin. Jos ei muutenkaan kiinnosta haravoida taloyhdistyksen puheenjohtajan ja ärsyttävien naapureiden kanssa, tai kakaran lätkäjoukkueen rahoituspihamyyjäiset tuntuu pakkopullalta, niin lisääppä siihen vielä sellainen reipas syyssade. Että pili pili pom vaan.

Veemäisin sadetyyppi on tihkusade. Joko sataa  tai ei sada, minä en ainakaan tollasia helvetin välimalleja ja puoliteholla satamista hyväksy. Tulis sitten niin perkeleesti sitä vettä, että kenenkään ei tarvitsisi pohtia sateenvarjon kannattavuutta tai miettiä saapikkaiden ja kumppareiden välillä - ja huomata aina tehneensä väärän valinnan. Tämä kokemuksen syvällä rintaäänellä: viime viikolla teki mieli tirauttaa pari kyyneltä, kun kesken lyhyehkön kävelymatkan aluksi niin kuiva keli vaihtui tihkusateeksi, jonka jälkeen alkoi sataa sitten ihan kunnolla ja jalassahan oli mokkamaisesta materiaalista valmistetut korkonilkkurit. EI TOLLAI VOI VAAN VAIHTAA SÄÄTILAA VAROITTAMATTA! Nielin kyyneleitä ja välttelin lätäköitä. Ja ei, en ole vieläkään uskaltanut katsoa mahdollisia tuhon jälkiä kengissäni.

 Ja joo, tiedän, että sää on pukeutumiskysymys. Kylmän ja kuuman suhteen. Mutta miten helvetissä sä sateeseen varaudut ja suojaat itsesi märältä olemukselta? Sadetakit on joku ihmiskunnan suurin huijaus ja mitään elmukelmua en viitsisi itseeni vetää, kun lähden kipaisemaan postilaatikolla. Naaman saa suojattua ehkä ämpärillä johon on tehty silmänreiät, mutta sateenvarjot ja huput ei kyllä pelasta ripsiväriä  ja sukatkin kastuu ennen pitkää, vaikka olisi pukeutunut reisipituisiin kalastussaappaisiin.

Mun täytynee joko a) pysyä sisällä tai b) muuttaa autiomaahan.
Sateetonta lauantaita kaikille!

11 kommenttia:

 1. myös silmälasit vituttaa erittäin rankasti sateella. Et nää mitään eteesi kun linssit on täynnä pisaroita, ja kun vihdoin astut sisään esim. kauppaan niin lasit vetää vielä järkyttävään huuruun (=sokeus ja näyttää myös helvetin typerältä :D). Sit kun koitat niitä johonkin paidankulmaan pyyhkiä, lopputuloksena on harmaat viirut ja ihme tahrat koko laseissa. Plus näytät typerältä. :)))) kiitos avautumismahdollisuudesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä unohdin ton :Dd toi menee juuri kuvailemallasi tavalla :Dd

   Poista
  2. OOOH älä muuta vittu sano, toi on niin ärsyttävää...........

   Poista
  3. Joo ja miten sade sattuu aina sille päivälle ku oot just pessy silmälasit ! :D

   Poista
 2. Mä rakastan sadetta! Ja se kun kastuu tekee siitä viel parempaaa ! (paitsi jos pitää olla kauan aikaa niis märis vaatteis..)

  VastaaPoista
 3. Tää on niin syy siihen miks käytän vaan ja ainoastaan kumppareita tähän vuodenaikaan. Koska kuitenkin pian sataa ja koska läpimärät lenkkarit heivaa ärsytyskäyrät todellakin huippuunsa viidessä sekunnissa.

  VastaaPoista
 4. Unohdit myös mainita pyöräilystä sateella ja sateenvarjon kanssa. Ainakin mun lempipuuhaa, ettenkö sanoisi!

  VastaaPoista
 5. Pahinta on se ku sataa tosi tosi vähän eli on tyhmää pitää sateenvarjoa kun ei sada mut sataa sen verran että on hyvä ihan yhtä tyhmää pitää sateenvarjoa vaa kädessä koska sataa !! Rankkasade on sentää rankkasade ja se yleesä loppuu nopeesti kun taas tollanen typerä puoliks sattaa ja puoliks ei !

  VastaaPoista
 6. Sateenvarjoistakaan ei oo mitään hyötyä, kun tulee pienikin tuuli niin se saatana on kääntyny ympäri ja tuhannen solmussa.

  VastaaPoista
 7. Sateenvarjot ja alikulkutunnelit tai muut hetkelliset katokset! Kyllähän siinä ny vähemmästäki hämmentyy ku tuntuu tyhmältä pitää sateenvarjo pään päällä mut toisaalta sitä on turha alkaa vekslaamaan kiinni ku kohta kuitenki saa taas vettä niskaansa. Siinä sitte kuljetaa dorkan näkösenä avonaine varjo alhaalla ja parhaimmas tapaukses liikkeellä on vähä enemmänki porukkaa ja se varjo osuu joka toisen vastaantulijan etureiteen..

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!