HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

hätähousut

"Mulla on niin kiire", "Tää netti on niin hidas!", "Voisko tää puhelin toimia vähän nopeammin?", "Hei hopihopi, vauhtia, meidän pitäis olla siellä jo!", "Muuten se mun kollega on tosi hyvä työntekijä, mutta pikkusen sais olla ripeempi!"  ...kuulostaako tutulta?

Nykyään on kaikilla kiire. Se on ilmeisesti trendikästä. Paikasta A paikkaan B täytyy juosta, markkinoiden nopein laajakaista ei avaa sähköpostia tarpeeksi vauhdikkaasti, aikataulun tulee olla tupattu täyteen kaikkea ylimääräistä paskaa ja elektroniikkakin on siitä surkeimmasta päästä, jos toiminnot ei tapahdu ajatuksen kanssa samanaikaisesti. Miksi?

Itse huomaan monesti takovani entteriä, kun ei linkki ei aukea tai meili ei lähde eteenpäin haluamallani vauhdilla. Poljen töihin tuhatta ja sataa, ihan kuin olisi jotenkin plussaa mennä hikeä valuvana ja naama punaisena sinne. Hoputan Petjaa "noni hop hop!"-tyylisillä huudahduksilla, jotka on lähinnä suunnattu ravihevosille. Odotan nopeaa toimintaa kaikelta ja kaikilta. Mikä jumalaton rikos nykypäivänä on olla hitaampi?

Ihan kuin kellosta loppuisi aika, jos vartin hommaan meneekin parikymmentä minuuttia, tai jos sekunnin sijaan se uutissivusto aukeaakin kahdessa sekunnissa. Ei elämä kaiketi ole mitään kilpajuoksua tai tarkoitettu sitä varten, että jokaisen hengähdystauon käyttää seuraavan homman aloitteluun - tai muiden hoputtamiseen. Mikä meistä tekee niin hätäisiä? Onko se vaan nykypäivän tyyli elää hektistä elämää ja olla mahdollisimman tehokas? Ihan kuin tehokkuus ja keksityn kiireen  tuoma liiallinen vauhdikkuus edes olisi toisiinsa rinnastettavissa...

Aikaa kyllä on, eikä ihmisellä pitäisi olla hengenhätä perusarjessa mihinkään kovinkaan tähdellisiin menoihin. Joo, bussiin voi olla kiire. Tai vaikka lääkäriin. Mutta ei saatana kenelläkään voi olla niin kauhea hoppu ja kiire, että tuntee tuskaa odotellessaan puuron kiehumista pari hassua minuuttia? Tai että maailma kaatuu niskaan, jos se helvetin älypuhelin pariksi sekunniksi jumittuu? Tai jos se opiskelutoveri pikakirjoituksen sijaan punnitsee sanojaan vähän kauemmin ryhmätyötä tehdessään?

Mihin helvettiin meillä on kiire? Hautuumaalle?


Nyt haastankin teidät linkittämään kuvia kiireettömyydestä. Linkitä se kaikkein rentouttavin hetki, rauhaiseloa henkivä kuva tai muuten vaan tätä jumalatonta kiirehysteriaa vastaan taisteleva otos. Mä aloitan:28 kommenttia:

 1. http://4.bp.blogspot.com/-0D0uEDzM0xk/UnuYuar3i7I/AAAAAAAABKE/8n5W9nz_U3w/s640/IMG_2611.JPG

  Mä asun tällä hetkellä Barcelonassa ja täällä on koko ajan kaikilla kiire joka kohtaan. Ihmisiä on kuin muurahaisia ja ajoittain rupee oikeasti ahdistamaan, kun missään ei saa olla rauhassa. Sitten satuin löytämään ehkä maailman rauhallisimman paikan, tuo paikka, mistä tuo kuva on. Siellä ei ollut ihmisiä kuin ihan muutama ja sieltä näki koko kaupungin. Oli niin ihana istua kaikessa rauhallisuudessa ja hiljaisuudessa lämpimässä säässä, samalla kuitenkin koko ajan nähden tämän kaupungin kokonaisuudessaan. Ehdottomasti semmoinen paikka mihin menen uudestaankin, kun rupee tämän kaupungin meteli taas ärsyttämään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naurahdin sille, että eikö tuo tatuointi kuitenkin tarkoita että "se on nyt tai ei koskaan" ? :D vaikka muuten onkin ihanan rento kuva! hauska ristiriita vain :D

   Poista
  2. Tarkoittaa ja mä en kyllä ymmärrä tuon ristiriitaa.. :D Tolla tatuoinnilla tosin on oma tarinansa, joten ehkä se sitten ulkopuolisen silmiin vaikuttaa jonkin sortin ristiriidalta, mutta itelle se käy ihan täysin järkeen :)

   Poista
 2. Mulla oli liian kiire nukkumaan, en ehtinyt plärätä esiin sopivaa kuvaa.
  Bussissa (tai ylipäätään missä tahansa eteenpäin pyrkivässä välineessä) ihmisten kiire iskee aina silmille. Aamukahdeksan ruuhkabussi on helvetti. Kaikilla on kiire, ei ihan varma minne, mutta sinne jonnekin on pakko päästä - nyt, heti. Töihin vittuilemaan asiakkaille, kouluun purkamaan angstiaan opettajiin. Ja kenellekään ei tietenkään käy mielessä ettei se bussi liiku yhtään sen nopeemmin, ei vaikka puhisis siellä penkissä rakkaaseen iphonesamsunglumiaansa uponneena kolkytäsenttinen kyrpä otsassa. Ja ne liikennevalot ei vaihdu, vaikka seisoisit päälläsi, deal with it.

  Sitten töihin/kouluun/minne-vaan päästyämme alamme odottaa sitä hetkeä, kun pääsemme kotiin. Välitilassa mökötetään taas asfalttiin juuttuneena, venataan jotain kellokeijukaista, joka pysäyttäis ainaisen kiireen ja taikois vuorokauteen kahdeksan tuntia lisää vapaa-aikaa.

  ...ja minäkin uskalsin vihdoin liittyä lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 3. http://1.bp.blogspot.com/-bgP5v-ZJ78Y/UVh01Rl9hkI/AAAAAAAAAQQ/Nd0BhROjoa8/s1600/Kuva0519.jpg

  Meiän mökillä ei oo tietokonetta eikä telkkaria eikä mitään, nii sielä saa ihan rauhas lukee hyvää kirjaa vaikka koko päivän. Ja välillä nukkua päikkärit ja sit taas lukee.. :) Tota on harrastettu niin kesä-, kun talvilomillaki. Parhautta, eikä kiireestä mitään tietookaan tosiaankaan! :)

  VastaaPoista
 4. Mun bussikuski aikanaan huomautti, että "kiireellä on sellainen taipumus, että tarpeeksi kun odottaa, se menee ohi". Eräällä kanssamatkustajalla oli kamala kiire. Edellinen bussi jätti meidät vaikka tiesi että oltiin tulossa. Tämä bussikuski lähti tauoltaan ajaa toista bussia, jotta otettais edellinen kiinni. Kuin mahtava tyyppi! Sellainen maanläheinen keski-ikäinen mies. Tuumaili juttuja kuten "niin kauan kun ihmisiä on, sattuu myös virheitä" ja "mennäpä kotiin. Mikään ei ole ikinä niin tärkeää, kuin koti".

  VastaaPoista
 5. http://www.flickr.com/photos/72812839@N07/10386348213/

  koska oli vain aikaa jumittautua katolle ja tanssia iloisesti

  VastaaPoista
 6. https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/12637_179207340889_2172176_n.jpg on tosin jo vuosia vanha kuva, keksin vaan että toi kuvaa parhaiten :)

  kyllä mä nytkin osaan olla kiirehtimättä, just tulin treeneistä ja olin niin poikki että rojahdin lattialle ja tässä mä lojun vieläkin vaikka suihkuun pitäis mennä ja syödä ja mennä kohta nukkumaanki... viis minuuttia (puol tuntia) sinne tänne :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä miten ihana vauvakoira!! :D ♥

   Poista
 7. http://3.bp.blogspot.com/-pnZmZxj3ab4/UlQhu409csI/AAAAAAAABfU/uV8BEN3YQBM/s1600/vastavalo.png

  Kassakiire ärsyttää eniten. Valitetaan kovaan ääneen että on kamala kiire töihin/tekee kakaroille safkaa/viämää niitä harrastuksiin yms, tuhahdellaan kassatädeille ja naputellaan kengätkärkiä lattiaan. Ja täähän tapahtuu yleensä kello neljän ja pualviiden välillä (kukaanhan ei ikinä muista neljän ruuhkaa vaikka sitä joka päivä kattelis), jumalauta jos on kiire viideks töihin MEE AIKASEMMIN SINNE KAUPPAAN.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan totta! Ja se ärsyttää. Vaikka sorruin siihen itekin. Neljän ruuhka on ja pysyy aina siihen aikaan, mutta kyllä mullakin oli pakko päästä töistä suoraan ensin kauppaan huokailemaan ja puhisemaan siihen jonoon, ja sitten vasta kotiin hengähtämään. :D Joka kerta lähdin töistä "voi vittu taas kaikki on yhtä aikaa kaupassa"-asenteella, heh. :D

   Poista
 8. http://2.bp.blogspot.com/-rFhJ1USzvbU/UZkVnq1Kw6I/AAAAAAAAFoM/W0Wahe-BVn8/s1600/DSC_0302.JPG
  :3 iniön saaristo, eihän siellä edes tiedä mitä kello on. Ei sillä ole väliä.

  VastaaPoista
 9. Olen tällä hetkellä tansaniassa, ja täällä ei todellakaa ole muuta kuin aikaa. Jos tapaaminen on sovittu kello kolme, voi puoli neljältä alkaa valua paikalle. Jos meillä on päivällinen kuudelta, se ei aina ole vielä vartin yli pöydässä. Vaikka sairaalassa leikkauksen pitäisi olla aamupäivällä, se on ehkä neljän pintaan. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään, kaikkea odotetaan ja kaikki tapahtuu omalla painollaan. Juuri itselleni sopiva elämänrytmi!

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. No nii'i! Monet ihmiset ei tajua et itse ongelma - tässä tapauksessa odottaminen - ei ole se ongelma vaan asenne sitä ongelmaa kohtaan! Jos dösä meni nokan edest ja seuraava tulee puolen tunnin päästä nii voivoi ei sit vaan voi mtn, ei siitä tarvii raivoo vaan voi kerrankin katsoa ympärilleen ja ihastella maailmaa, jutella jonkun tuntemattoman kanssa avartavasti, käyttää tehokasta miettimisaikaa joululahjojen tms suunnitteluun tai mitä vain. Ehkäpä vielä joskus kaikki tajuavat tämän, toivossa on hyvä elää:)

  VastaaPoista
 12. Itse lukeuduin ennen noihin hätähousuihin, aina oli kiire ja kelloa tarvitsi koko ajan kytätä. Nykyään vaihto-oppilaana saksassa (itse saksalaiset ovat tarkkoja kellon ajoista) muiden vaihtareiden kanssa on oppinut ettei aina tarvi olla tuli hänän alla. Ensimmäisillä viikoilla manasin hiljaa pääni sisällä jos missasin junan.nyt odottelen kaikessa rauhassa ja juttelen ihmisten kanssa. Niinkuin isäni sanoo: "mikä kiire tässä valmiissa maailmassa on?" nyt vasta oppinut tuonkin sanoman merkityksen, kun vihdoin pysähtynyt paikalleen. Tämän tavan aion varmasti pitää itselläni suomeen paluun jälkeenkin, vaikka saisinkin paheksuvia katseita myöhästymisestä. En aio kiirehtiä, kerran vain eletään miksi käyttää se jatkuvaan kiirehtimiseen?

  VastaaPoista
 13. Itse olen parhaillaan Yhdysvalloissa (ja muutan tänne ensi vuoden loppupuolella) ja jos Suomessa on kiire, täällä vasta onkin. Täältähän se PIKAruokakin tulee ja joka paikassa on Drive Thru-kylttejä (ja ei, tuo ei ole kirjoitusvirhe :D Ilmeisesti sanan through kirjoittaminen vie sekin liikaa aikaa...). Täällä autolla pääsee mäkkärin lisäksi Starbucksiin ja apteekkiin. Toki ymmärrän miksi, täällä suurimman osan on pakko ajaa lähes kaikkialle välimatkojen takia, mutta onko liikaa vaadittu, että parkkeeraa autonsa ja kävelee kioskille tai hakemaan kahvin? Itse olen vieläpä Hämeestä missä meitä "hämäläisiä" pidetään hitaina :D Oli sitten kyse kotimaasta tai Amerikasta, niin minä olen hidas syömään. Aina. Tai en mielestäni hidas vaan hitaampi kuin useat. Mihin ihmeeseen ihmisillä on kiire kun vietetään iltaa ravintolassa tai syödään illallista kotona telkkaria katsellen? Jos ruokailun jälkeen ei ole ohjelmaa missä olla tiettyyn aikaan, en minä aio hotkia ruokaani törkeää vauhtia. Tykkään keskustella ruokaillessani mikä toki hidastaa sitä ruuan suuhun lappaamista ja tämä johtaa siihen, että kaikki muut istuvat tyhjä lautanen edessään kun minä vielä syön ja huokailevat, että kun ei tuo vieläkään ole valmis. Kysyn uudestaan, minne mulla on kiire? :D Tiskikoneeseen? Nukkumaan? En tykkää kiireestä mutta luon sitä itselleni jatkuvasti esimerkiksi bussipysäkille lähtiessä tulee kiire kun lähden viime minuuteilla. Koskaan en myöhästy, mutta aina on kiire. Joka kerta sama juttu :D Toisaalta, etukäteen suunnittelevana ja tarkkana ihmisenä en osaa elää "hetki kerrallaan"- elämää, mutta stressaaminen kiireestä ei ole hauskaa.

  VastaaPoista
 14. Mua kyllä vituttaa, jos netti on hidas :D Ja inhoan olla myöhässä. Syyllistyn myös kassakiireeseen.
  Toisaalta taas vihaan sitä, jos on kiire jonnekin x)

  VastaaPoista
 15. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1455070_669890076378316_2066649836_n.jpg

  kotona , omassa sängyssä, kun kisut nukkuu vieressä/naaman päällä :3 <3

  VastaaPoista
 16. Voi kumpa maailmassa ei olis aikaa. Saisi elää juuri sillä rytmillä kun ikinä vaan haluaa ja viitsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYLLÄ. <3 Olen samaa mieltä!

   Poista
  2. JEP! Kello määrää tahdin ku mikäki Hitler :D

   Poista
 17. https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/v/1415593_753515544662796_261587676_n.jpg?oh=4b0a44df3ceed4163f0fb859f06b5b54&oe=52874800&__gda__=1384619443_d0f17c82107a2eda866131ed8c2876ab

  tässä minä rauhoittuneena :) oon just lukenut koko illan kokeisiin ja lopulta heittänyt kirjan pois ja antanut aivojen käsitellä rauhassa juuri opiskeltua asiaa

  VastaaPoista
 18. http://www.flickr.com/photos/90453973@N02/8683056322/

  Pari kevättä taaksepäin kävelin joen penkkaa pitkin, pikkupoluilla muutaman kilometrin päähän mattorantaan, ihan vaan saadakseni olla yksin ja rauhoittua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näy kuva, tulee lukemaan jotain et Sign in to Yahoo.

   Poista
 19. Sit on nämä ihmiset jotka toitottaa Facebookissa kuinka niiden sähköpostilaatikossa on aina 500 lukematonta viestiä loman jälkeen. Samat tyypit kertoilee tarinoita miten "lomalla" tuli tehtyä töitä kuitenkin yötäpäivää eikä ole ehtinyt nukkua kuin kolme tuntia koko viikonlopun aikana. Muutenkin tuollaisten ihmisten käytöksestä paistaa läpi jatkuvasti se, että kiire on ja siitä ollaan ylpeitä, ja Facebookissa täytyy tietyin väliajoin postailla juttuja kuten "voi kun minäkin löytäisin rakkauden mutta ei ole aikaa", "sain kutsun viisiin bileisiin tänä viikonloppuna mutta eihän mulla koskaan ole aikaa koska täytyy vastailla kaikkiin sähköposteihin".
  Kannattaisko pistää elämäänsä vähän remonttiin? Delegoida tehtäviä muille ennen kuin terveys pettää? Kuunnella itseään, kroppaansa ja mieltään ennen kuin on liian myöhäistä? Itseäni ainakin säälittää tuollaiset tapaukset. Tervemenoa vaan kardiologille sitten kun sydän alkaa ilmoittaa rytmihäiriöistä. Toivoisin että kaikilla olisi aikaa rentoutua. Mutta eihän se käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräävät huomiota ja tekevät itse itselleen kiireen. Ei tartte facebookkiin kirjatua jos on NIIN PIRUN KIIRE.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!