HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 18. marraskuuta 2013

liian hyvä elämä

Ihmiset elää ihan liian hyvää elämää nykyään. Anteeksi nyt tämä karu yleistys, mutta kyllä se näin on, että meillä täällä koti-Suomessa kuitenkin aikas leveästi saadaan olla ja mennä. Kukaan ei saa kuulaa päähän väärästä poliittisesta mielipiteestä, yksikään ei nälkään kuole, ketään ei pakoteta vihille epämieluisan kumppanin kanssa ja loppujen lopuksi hyvin harva blokkautuu täydellisesti yhteiskunnan ulkopuolelle tahtomattaan.

On toki poikkeustapauksia, en mä sitä sano. On meilläkin vähävaraisia, vakavasti sairaita, pahoja mielenterveysongelmia ja vaikka mitä ikävää, mutta pääsääntöisesti elämä tässä maassa on aika leppoisaa. Jos ihmisten suurimmat huolenaiheet ovat sen ja tän julkkiksen tempaukset, koirankakka, ulkona kiljuvat lapset ja kun viinaa ei saa ruokakaupasta, niin kyllä aika loistavasti täytyy mennä.

Sen huomaa nuoristakin. Kitistään alle parikymppisenä, kun 60-neliön kämppä on pieni kahdelle tai jos ei päästä kahdelle etelänmatkalle vuodessa. Alle kymppitonnin auto on suorastaan ilmainen, kaupasta ostetaan lihatiskiltä kaikkea karitsanlavasta lehmän välilihaan ja juodaan hintavaa viiniä - ja marmatetaan kielenkannat maitohapoilla! Vittuku on rankkaa, kun joskus joutuu heräämään ennen yhdeksää tai jos ripsienhuoltoaika siirtyi seuraavalle viikolle sairastumisen vuoksi. Mikään ei vaan koskaan ole hyvin! On tää paska maa!

Musta olis jännä nähdä, miten maailma pyörisi jos ihmiset saisivat kaiken haluamansa. Pyörisikö enää mitenkään? Haluaisiko kaikki vain lisää, kunnes kuoltaisiin tavara- ja virikekasojen alle? Ennen kelpasi pienempikin asunto, halvempikin auto, yksinkertaisempi ruoka, edullisemmat harrastukset ja vähemmän hektinen vapaa-aika. Nykyään pitäisi koko ajan remontoida, sisustaa, shoppailla, harrastaa, matkustella ja olla jotenkin niin vitun luksusta kaikki. Ja ai että, kun joku meneekin perseelleen! Ei nykyihminen kestä enää edes pettymyksiä.

Kai sitä täytyy muuttaa johonkin helvetin lautahökkeliin keskelle metsää ja antaa muiden sekoilla ylellisyydessään.

vittuku ei oo mitään ruokaa


43 kommenttia:

 1. True that! Itse asun 28,5 neliön kämpässä poikaystäväni kanssa ja sitten joku märisee kun iso kaksio ei riitä kahdelle ihmiselle tai ruoka maksaa niin paljon kun kannetaan yleellisiä herkkuja k-kaupasta monta säkkiä! Hyvät ihmiset LIDLISTÄ saa ruokaa sikahalvalla!!! Pieni purkautuminen(ko)? :D

  VastaaPoista
 2. Mun mielestä jokaisen ihmisen pitäis käydä Afrikassa tai Aasian kehitysmaissa. Pikkasen alko arvostaan omaa asuntoo kun vieraili 2 viikkoa Etiopiassa. Vierailtiin pikkukylissä ja paikallisten kotona. Ei tuntunu oma ruma punainen muovimatto enään miltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua taas ärsyttää, kun verrataan Suomen oloja kehitysmaihin.. Luuletko että suomessa olisi asiat näin hyvin jos ihmisiltä ei riistettäisi niin isoa osaa palkoista veroihin, joilla kaikki tämä luksus maksetaan?

   Minä asun suomessa, mutta ei minullakaan ole varaa ostaa ruokaa, ja kävelen rikkinäisillä kengillä, koska ei ihan oikeasti kaupasta saa 4 eurolla kenkiä. Asunnossani on luultavasti hometta, ja keväällä tulee vesi katosta läpi, mutta minkäs teet kun ei ole varaa muuttaa muuallekkaan. Että kyllä minä ainakin valitan, jos siltä tuntuu.

   Poista
  2. Joo, mua kans ärsyttää tää kehitysmaihin vertailu. Varsinkin, kun se usein tulee niiltä hyväosaisilta joilla on mahdollisuus siellä kehitysmaissa käydä. Ei kaikilla suomalaisillakaan todellakaan ole.

   Poista
  3. No kun siinä kehitysmaihin vertaamisessa on ideaa. Ymmärrän kyllä, että ajatus siitä, että jollain voi mennä niin huonosti kuin ihmisillä siellä, voi tuntua kaukaiselta. Mutta mistäköhän sekin voisi johtua? Voipi olla siitä, että menee niin hyvin.

   Jotenkin ihmiset tosiaan mieltää nykyään, että elämän on pakko olla samanlaista ku eräälläkin Björnillä jotta voi olla hyvää. Ja se olennainen unohtuu. ON kuitenkin se katto. ON kengät, vaikka toistaiseksi rikkinäiset. Kyllä sä hei Anonyymi nro 2 ajallaan vielä uudet saat :) Jos on köyhä tai sairas, saa ilmaiseksi rahaa tai hoidon. On mahdollisuus opiskella sellainen ammatti, josta tykkää. On mahdollisuuksia vaikka minkälaisia, mutta niitä ei osata arvostaa. En pahoittele sanojani. Asia on näin.

   Kun joku nyt kuitenkin haluaa tietää, miten hyvävarainen mä olen, niin en kovinkaan. On ollut pitkiä aikoja, jolloin olen syönyt pelkkää puuroa ja näkkileipää päivät läpeensä. Ei puhettakaan jostain voisilmästä tai sokerista. Suihkussa ei voinut olla minuuttia kauempaa. Uusi sukkapari oli utopistinen ajatus. Voin kertoa, että nykyään - tilanne on parempi nyt - osaa kummasti arvostaa pieniä juttuja. Kuulostaa niiiin kliseiseltä, mutta elämä on kieltämättä kivampaa kun onneen riittää Digestive-keksipaketti ja havainto siitä, että rahaa on tarpeeksi saunan lämmittämiseen.

   Btw Jenni, voisin hakee teiltä ton graavilohen ja noi lihapullat jos sä et halua...

   Poista
  4. Oletko aivan tosissasi? :D Niin kauan kun Suomi on hyvinvointivaltio, eikä kehitysmaa, jokaisella suomalaisella pitäisi olla ehjät kengät ja kunnon katto päänsä päällä.
   Eikä suomessa kyllä lääkärillä käyti ilmaista ole, tai jos on niin kertokaa missä, koska minulle tulee aina lasku perässä kotiin :D

   Poista
  5. Kyllä, olen aivan tosissani. Jos makaat vaikka vuoden sairaalassa niin tottahan se maksaa, mutta ei lähellekään sitä mitä todellisuudessa. Ja monet asiat korvataan meille kokonaan eli ne ovat maksuttomia.

   Niin myös esimerkiksi kengät. Hyvät ja ehjät saa vaikka nöyrtymällä hakemaan sossusta sellaisen lappusen, jolla sopivat jalkineet saa. Ei se köyhyys kivaa ole, kai jokainen sen tietää! Suomi vaan on köyhällekin moneen muuhun verrattuna hyvä paikka elää.

   Mutta niin, molemmat mentiin nyt kommenteissamme hiukan pointin ohi, tekstissä nimittäin katsos taisi olla kyse siitä, että mikään ei nykyisin tunnu enää riittävän vaikka menisi kuinka hyvin, ei köyhyyden tai vähävaraisuuden vähättelystä. Enkä minäkään sitä tässä ole tekemässä.

   Poista
  6. Turhaan verrata Suomea kehitysmaihin, siitä olen samaa mieltä. Me ollaan erilaisia, koko yhteiskunta on rakennettu eritavalla, ei tarvii mennä sinne maapallon toiselle puolelle vertaamaan asioita. Verrataan niitä mieluummin vaikka Norjaan tai Ruotsiin. Eikö yhtään harmita kun me tällä hetkellä töissä käyvät nuoret ei varmaan tulla koskaan saamaan eläkettä? Meidän lapset tai lapsenlapset ei tätä menoa pääse haluamaansa kouluun (näin on käynyt jo monelle tutulleni... vähenentty koulutuspaikkoja kun ei ole varaa, silti on varaa syynätä rahaa muualle...) ja vanhusten olot sen kun "paranee". Naurettavaa on valittaa siitä, että joku valittaa jostain, koska ei täällä ikinä tapahdu yhtään mitään jos ei sanoa asioita ääneen. Suomalaiset onkin sellasta sakkia ettei puhuta ja itketään vaan, totellaan ja mennään lakipykälien mukaan vaikkei niissä olisi ees järkeä. Eriasia se, mitä Jenni varmaan tarkotti, et valitetaan ihan turhasta. Mut Suomessa ei todellakaan ole asiat hyvin, ne tais olla hyvin joskus Kekkosen aikaan jos sillonkaan :D

   Poista
  7. Juu, siitä olen samaa mieltä kyllä kanssasi & jennin kanssa, että kun mikään ei riitä. Eniten hirvittää se että nuoret lapset opetetaan saamaan kaikki mitä ikinä keksivät haluta, ja että minkään eteen ei tarvitse tehdä työtä. Ei tietenkään kaikki näissäkään, mutta valitettavan suuri osa.

   Poista
  8. Jep, tässä kehitysmaavertailukeskustelussa menee kyl Jennin pointti jo vähän ohi, mutta mielenkiintosta luettavaa! Musta olis inhimillistäkin olla vetämättä tota kehitysmaakorttia esiin, koska se ei niiden, jotka on köyhiä (Suomen mittakaavassa), kärsimystä vähennä. Yleensä vaan lisää, kun syytetään siitä, ettei sais valittaa kun täällä on asiat niin "hyvin". Ja Suomessa, vaikkei oliskaan niin rutiköyhä että oikeasti kuolee nälkään, tuntee itsensä kyllä erityisen huono-osaseks, kun suurella osalla menee just niin hyvin. Kontrasti on niin suuri. Siksikin on mun mielestä järkevämpää katsoa kokonaiskuvaa, miettiä mitä on olla köyhä nyky-Suomessa jossa rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, ja olla vetoomatta niihin kehitysmaihin.

   Hei Jenni, tee postaus aiheesta "Suomessa rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy" tai "Suomessa ihmisen arvon määrää hänen statuksensa"?

   Poista
  9. Niin ja siis siitä olen kanssa samaa mieltä, et näitä ainaisia turhasta valittajia voi kyllä herätellä. Koituis heidän itsensäkin parhaakseen luultavasti ainakin pidemmällä aikavälillä, kun oppii elämästä jotain jo ennen kuin se eka iso vastoinkäyminen sattuu kohalle (jos sattuu, ei tietenkään kaikilla satu, mut useimmilla kai ainakin jos vähänkin vanhemmaks elää).

   Poista
  10. Siis mua kans raivostuttaa toi kehitysmaa vertailu. Me asutaan täällä, ne asuu siellä en mä sille mitään voi. (kuulostipa karulta.) Mut siis ei se murehtimalla parane se niiden elämä siellä. Jos mä täällä aina ajattelisin "noku ei afrikankaan lapsilla oo" nii mulla ei olis kotia, kenkiä tai mitään muutakaan. Niin se vaan menee. Meillä on täällä Suomessa tälläset säännöt, siellä on toisenlaiset. Ei me voida vaikuttaa.

   Ja toinen juttu. Se on ikävä tosiasia et ei meille suomalaisillekkaan mikään oo ilmasta. Ei meillä olis ilmasta koulua tai alaikäsenä ilmasta lääkäriä, jos me ei maksettais veroa. Jotkut enemmän, jotkut vähemmän. Ja kyllä meillä täällä pikku "kylässä" ainakin ihan pelkkä lääkärillä käynti maksaa. Ei sinne tarvi vuodeks jäädä, et saa laskun käteen.

   Mut tää postaus on kyl ihan huippu. Ite muutin 17-vuotiaana 26 neliöiseen yksiöön (vuokra 240€) ja hyvin pärjäsin ja rakastin sitä asuntoa. En edes etsinyt isompaa. Nykyään kavereilla juurikin 60 neliöiset kaksiot, vuokra 400-500€/ kk ja sit itketään ku ei opiskelijana jää rahaa ruokaan. Plaah.

   Poista
  11. Jos kehitysmaihin vertailu ärsyttää, niin verratkaa esim jenkkeihin sitten. Googlettamalla selviää tietoa niitten terveyshuollosta ja koulutusmaksuista. Mitä sitten kun synnytys maksaa tuhansia? Mikä opintotuki? Niinpä niin... Suomi on paskin maa kaikista, eikös juu? ;)

   Poista
  12. Muistakaahan se, että meiän suhteellisen edullinen elintaso on mahdollista siksi, että me maksamme liian vähän tuotteista verrattuna siihen, miten tuotteet on valmistettu! Siksi, on todellakin mietittävä globaalisti ja niitä kehitysmaiden ihmisiä. Viimeksi tänään oli Nokian Kiinan tehtaalla mielenosoitus huonojen tehdasolojen takia...?! Se, että me emme mieti kuinka eriarvoisessa (paremmassa) asemassa olemme kehitysmaiden ihmisiin verrattuna, kertoo siitä, ettemme tiedä miten ja kenen kustannuksella elämme tietynlaista elämää! Vaateketjujen vaatteet valmistetaan tehtaissa, joissa työntekijät eivät saa riittävää korvausta. Meidän nokian puhelimet (jotka on nykyään amerikkalaisessa omistuksessa kylläkin) valmistettiin samanlaisissa tehtaissa. Jos ne valmistettaisiin täällä, olisivat puhelimet maksaneet 10 x enemmän. Globaali ajattelukyky pitäisi olla itsestäänselvyys. Suomen talous ja yhteiskunnan hyvintointi on todellakin riippuvainen muustakin kuin suomalaisista veronmaksajista.

   Poista
 3. "kaupasta ostetaan lihatiskiltä kaikkea karitsanlavasta lehmän välilihaan"

  XDDDDDDDDDDDd en saa henkeä, kiitos päivän nauruista!

  VastaaPoista
 4. tää on niin totta! itekkin tulee niin usein nuristua kaikesta turhasta mitä vaan keksii :D unohtaa miten hyvin asiat oikeasti onkaan

  VastaaPoista
 5. lehmän väliliha... en toivu tästä... XD

  VastaaPoista
 6. helvetin hyvä postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 7. Mä aloin heti miettimään millaistakohan lehmän väliliha olisi. Kai sillä sellainen on kuitenkin... :D Oliskohan mureeta. :D

  VastaaPoista
 8. Hello! Käy checkaamassa blogini ja liity lukijaksi, jos tykkäsit :)
  http://beautythroughbrokenglass.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Jep..Mua ärsyttäää lähinnä se ainainen "Suomi on paskamaa, haluan muuttaa jo ulkomaille!!" -sanonta. Sekin riippuu tietty siitä että minne päin sitä ulkomaille lähtee, mut kyllä voin varmana sanoo et sieltä löytyy sitten uudet, heidän maansa ongelmat jossei oo ihan samanlaiset kuin meillä. Nimittäin ei missään, EI MISSÄÄN oo elämä ainaista luksusta. Ei ole olemassa ns. "paratiisisaarta", jossa oikeesti ei ois koskaan stressiä, köyhyyttä, sairauksia ym.

  Eikä kaikkea pidä nähä mun mielestä ongelmana. Ainaista morsetusta aiheuttaa esim. tämä meidän Suomen monipuolinen ilmasto, vaikka omasta mielestäni siinä ei ole periaatteessa mitään vikaa. Se on itseasiassa vain virkistävää, ettei kokoajan, 24/7 paista aurinko, oo kuumia +40 asteen päiviä vaan oikeesti välillä värisyttää, on kylmä ja sataa kaatamalla. Okei, eihän se toki oo hauskaa sillon kun itse liikenteessä tai lämmitys ei pelaisi, mut ei se oo mulla kuitenkaan se 'pääsyy' miksi haikailisin ulkomaille, kun kerta täällä suomessa pärjää yleisesti ottaen HYVIN.

  Siis pointti oli tiivistetysti tämä: Se on ihan fine, jos muutat ulkomaille, koska haluat muuttaa sinne, mut jos sun pääsyysi on se ettei Suomi kata sun elämäsi tarpeita, on toisin sanoen 'aivan helvetin paskamaa', niin sit kyl kehottaisin miettimään uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Kunpa kaikki sisästäisi tän ja sen miten hyvin siellä "paskamaassa" on monet asiat oikeesti! T. Ulkosuomalainen

   Poista
 10. Voi olla et johtuu ihan siitä että nää meidän PÄÄTTÄJÄT elää herroiksi saatana istumalla kokouksissa. Ne saa torkkupeitot ja ilmaset taximatkat, eläkerahoja käytetään mersuihin ja avoautoihin... "koska kuka nyt ei haluais luksusta?"
  Saatana tavallinen kansalainen haluaa myös! Toivon että suomalaiset lampaat ees viimeistään 100 vuoden päästä tajuaa rupee mielenosotukseen... Eihän tässä maassa nyt helvetti ole kaikki hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomeen sopii sanonta : Köyhät köyhtyy, rikkaat rikastuu.

   Poista
  2. Toi on just sitä kaikkein ärsyttävintä valivalivalia, mitä maailmasta vaan löytyy. Ihmiset, jotka on liian laiskoja noustakseen sohvalta, vaan ruikuttaa siitä, miten niillä ei oo rahaa ja muilla on enemmän. Suomessa tuloerot ei oikeesti ees oo kovin isot. Jos siivoojanpalkka ei enää kelpaa ni saakeli soikoon ihmiset, menkää kouluun. Hankkikaa ittellenne sellanen ammatti, josta saa niin paljon rahaa että te katotte pystyvänne elämään sillä (tai jos ette elä muulla ku miljardin vuosituloilla ni tarkistuttakaa käsityksenne todellisuudesta). Ja korkeemmissa asemissa olevilla kuuluuki olla korkeemmat palkat, ei tää mikään Neuvostoliitto ole.

   Pointtiin palatakseni on ihan totta, että ihmiset valittaa nykyään ihan hirveen pienistä asioista. Kannattais ehkä opetella olemaan kiitollinen siitä, mitä omistaa eikä koko ajan vaa miettii asioita, joita ei omista. Siitä huolimatta oon otsikon kanssa eri mieltä, koska musta yleinen elintaso ei voi koskaan olla liian hyvä. Mielummin mä elän maassa, jossa ihmiset valittaa turhasta, ku maassa, jossa on oikeita ongelmia ihan hillittömästi.

   Poista
  3. HAHAHAHAHHA !!!! jos se olisi noin yksinkertaista, niin eiköhän me kaikki kylvettäisi rahassa :"DDDDD

   Poista
  4. ..joo ja lisäksi vielä että eihän siinä juu ole hirveää eroa kun vertaa minimipalkkaa mikä on n. 1200 €, ""korkeatasoisten"" palkkaan mikä on sitä n.9000-10 000€ euroa kuussa (ellei enemmän). Ei tunnu missään :"D

   Poista
  5. Ömm..ensinnäki, rahaa on ehkä kiva olla ja sillä on kiva elellä, mut hei c'moon, kuka tarvii sen 9000-10 000€ kuussa..? siis mä elän vielä ite tolla ns. minimipalkalla ja voin kertoo ettei tiukkaa oo tehny sit yhtään (En tosin omista perhettä, silloin ois kiva tienata hiukkasen enemmän). Tuntuu ettei ihmiset mieti ollenkaan rahan kulutustaan nykypäivänä ja sit just valitetaan "kun ei sitä oo". Jos tekis vähän viisaampia valintoja sen esim. palkan suhteen joka sun kouraas tyrkätään, vois olla mahollistakin olla jonain päivänä "rikas".

   Poista
  6. Sepä se kun ei tarvii olla sitä 10 000 e kuussa, eli päättäjiltä puolet pois palkasta ja lisätään siitä niille rahaa jotka elää 1200 eurolla kuussa. Siinä sitä tasa-arvoa.

   T. eka ano

   Poista
  7. minunkin mielestäni on naurettavaa että joillakin on tuollainen palkka :D ei kukaan tee tuollaisella kuukausipalkalla mitään.
   t. kolmas ano

   Poista
  8. Laskekaapa huvikseen kuinka paljon veroja nuo korkeatuloiset maksaa, kitiskää sitten matkalla johonkin verovaroin ylläpidettyyn palveluun!

   Poista
  9. Miksi siivoojalle, joka saa sen 1200e kuussa, pitäis maksaa yhtä paljon ku vaikka kirurgille tai päättäjälle, joka saattaaki saada 10000e? Tai miks näiden välillä pitäis olla joku älytön tasa-arvo? eiköhän se työnkuva ja vastuun määrä ja kirurgin kohdalla se yli kymmenen vuoden koulutuskin jo määritä sitä palkkaa aika paljon suuremmaks ku sen siivoojan?

   Poista
  10. Tossa tarkotettiin että päätäjien palkoista vois nostaa muiden, ellei kaikkien, alojen työpaikkoja, ei sitä että siivoojat ja lääkärit tienaa saman verran.

   Poista
  11. työpaikkojen palkkoja siis *

   Poista
 11. hahahah luin että tuol luki "on meilläki vähärasvaisia, vakavasti sairaita.." :D:DD

  VastaaPoista
 12. Tää teki mulle hyvää!

  VastaaPoista
 13. Hei! Oon jo pitkäaikainen lukija, ja vaikkei postaukseen liitykkään, niin mua kiinnosta, että mistä sä saat aiheet näihin sun kirjotuksiin?
  Oot aivan mahtava!:)

  VastaaPoista
 14. Mua ärsyttää, kun kaiken maailman blogit antavat itsestään "rikkaan" kuvan. On ookoo omistaa takki harmaana sekä mustana, 60 paria kenkiä ei ole liikaa, vaan parit kengät tarvitsen vielä. Kämpät on niin viimesen päälle, kun huhhu. Me tarvitaan vierashuone, mulle käy ainoastaan valkoinen puulattia ja astianpesukone on pakollinen. Kaikki bloggarit on varmasti rutiköyhiä, koska ne osta tavaraa ihan järkyttäviä määriä, mutta onneksi niille kannetaan kotiin saakka lahjoja ja yhteistyökrääsää.

  Ja en ole katkera, ärsyttää vain materiaalihysteria. :(

  VastaaPoista
 15. Köyhät kyykkyyn, jos se nyt niin saatanasti vituttaa syödä makaroonia ni kirja kätee ja opiskelemaa parempi palkkaista ammattia. Itselläni tavoitteet korkealla ja lukiota käyn parasta aikaa jotta ei tarvis kitistä rahasta sitten joskus. Voi olla että käy paskasti ja epäonnistun, päädyn nakkikiskalle töihin mutta sentää oon oikeesti käyny kouluja ja yrittäny. Peruskoulusta lukioon ja siitä yliopistoon, kyllä hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ihan noinkaan aina mene idiootti :D

   Poista
  2. entäs sitten siinä välillä kun vielä kouluttautuu? Lukiossa on vielä suuret puheet.. Itse opiskelen hammaslääkäriksi ja kyllä. Ei huvittais enää yhtään syödä makaroonia seuraavat kolme vuotta. Ja opintokirjat on tosiaan lähes vuorokauden ympäri kädessä

   Poista
  3. Helppohan se siellä lukiossa on huudella kun hyvin suurella todennäköisyydellä asustelee huoltajiensa kanssa ja vuokra- & puhelinlaskuja ym ei tarvitse edes ajatella.

   Terveisin, muutin pois kotoa 16-vuotiaana, koska siellä ei enää vaan voinut asua. Eli makaronilinjalla oltu nyt viisi vuotta ja paremman tulevaisuuden eteen kyllä töitä teen, mutta ei siitä hyvä näytä tulevan.

   Hehhe. pessimisti ei pety ja sillee. Sori jos meni vähä aihee ohi o/

   Poista
 16. useat täällä suomessakin valittaa sitä kun ei ole rahaa ja nyyh, jos on edes minimipalkkatyö niin raha kyllä riittää elämiseen.. muttakun pitäisi olla uusimman muodin vaatteet päällä, avoauto pihassa ja hevonen olohuoneessa :P

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!