HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 11. marraskuuta 2013

suu kii sukulaistädit

Kammottaako sukujuhlat sukulaistätien utelliaisuuden takia? Eikö pääsi kestä enää yhtäkään yksityiselämääsi liittyvää kysymystä? Jotta todellisuus ei unohtuisi, listataan ne kysytyimmät kysymykset ja muut kommentoinni  helmet - ja mitä niihin kannattaisi vastata.

1. Mitäs meinaat nyt koulun jälkeen/aiotko opiskella lisää/saitkos töitä?
Ihan peruskysymyksiä, ei liian tungettelevaä tai mene henkilökohtaisuuksiin - mutta saatanan raivostuttavaa. Usein em. kysymykset esitetään vähän siihen malliin, että eikös susta nyt raukkaparka tullutkaan tohtoria tai kirurgia. Ja sitten jos ei satu sitä työ- tai koulupaikkaa olemaan tai ylipäätään kiinnostusta opiskella itselleen hienoja titteleitä, on jokseenkin nöyryyttävää vastata, että eipäs ole, ihan tässä vaan chillailen. Tämänkaltaisiin kysymyksiin kannattaa vastata kysymyksellä, että kuinkas kauan sä oletkaan ollut eläkkeellä (hohdokkainta on, mikäli kysyjän eläkeikään on vielä vuosia) tai että aiotkos itse vielä vanhoilla päivilläsi vaihtaa alaa.

2. Onkos sulla poikaystävää?
Aivan jäätävä kysymys. Ehkäpä mahdollisen kumppanin mahdollinen olemassaolo tulisi ilmi, mikäli niin haluttaisiin. Jos sitä äijää ei Pena-vauvan ristiäsiin tai Birgit-tädin kasikymppisille ei ole mukaan raahattu tai ylipäätään asiasta mainittu, niin ehkäpä silloin kyseinen ihminen ei asiasta halua puhua. äähän suosittelen vastaamaan "siis itse asiassa mulla on useampi, pari sellaista rakasta ihan platonisella tasolla ja sitten useampi seksuaalinen ystävä"-tyyliin tai tiedustelemaan kysyjän oman rakkauselämän jännimpiä vaiheita viimeajoilta.

3. Milloinkas ne hääkellot soi?
Suosituimmissa kirkoissa joka lauantai, että läheppä sinne kuokkimaan jos pokkaa on.

4. Sinä se oot laihtunut/lihonut/kasvanut/värjännyt tukan!
AIJAA? ÄLÄ?

5. Mirko-serkkusi/pikkuveljesi Jokke/kummisetäsi ottotyttö sitten meni ja sai paremman todistuksen/arvostetumman työpaikan/pääsi vähän hienompaan oppilaitokseen/voitti lotossa viis milliä.
Mikään ei oikeasti ole niin raskasta, kuin huomauttaa toisen paremmista tai "paremmista" suorituksista jossain sukupippaloissa. Mitä kukaan siitä kostuu, että Lilli-serkku nyt kirjoitti sen E:n englannista sun kirjoittaessa M:n tai että Sampsa-setä oli muinoin kovempi uimari kuin sinä? Näitä huomauttelijoita voi mun mielestä ihan suoraan kehoittaa hankkimaan elämissään ihan omat saavutukset.

6. Milloinkas ootte perheenlisäystä ajatelleet?
A) kaikki ei halua lapsia B) kaikki ei voi saada lapsia C) miten kenellekään voi kuulua se, milloin kuka kenetkin hedelmöittää? Mä vihaan suuresti täätä kysymystä. Kyllä sen sitten huomaa, kun mulla alkaa maha kasvamaan tai viimeistään sitten, kun työnnän rattaita kylillä! En ajatellut itse siittämisajankohtaa kenellekään kertoa.


mulla oli onneks lauantaina oikein hyvät sukujuhlat!


33 kommenttia:

 1. Kohta kuusi. Takana oli useampi yrityskuukausi, mutta kierto niin sekaisin, ettei siitä olisi saanut lasta (saati paskaa), miehen sukulaiset alkavat selittää aivan pokkana (vaikkakin vitsillä), että ettekös te nyt ole olleet hereillä siellä biologian tunnilla, kun ei niitä lapsia ala kuulua. Tuolla ois makuuhuone, sinne vaan hommiin nyt, vai pitääkö ihan kädestä pitäen tulla näyttämään. Naureskeleppa siinä, että eihän me nyt vielä.. kun muut lähtivät tupakille romahdin itkuun siitä tuskasta, että musta ei ole edes siihen mihin nainen on tarkoitettu. Jotenkin meni niiden juhlien tunnelma pilalle mun osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Törkeetä! :( Mun mielestä tuollaisessa tilanteessa voi hyvin sanoa päin naamaa miten tilanne on. Saisivat kysyjät miettiä kuinka paska tuollainen kysymys voi olla... saattaisivat tajuta hävetä. Vaikka täysin kyllä ymmärrän, että aiheesta ei välttämättä halua puhua ollenkaan. Voimia sinulle todella paljon.

   Poista
  2. Törkeetä! :( Mun mielestä tuollaisessa tilanteessa voi hyvin sanoa päin naamaa miten tilanne on. Saisivat kysyjät miettiä kuinka paska tuollainen kysymys voi olla... saattaisivat tajuta hävetä. Vaikka täysin kyllä ymmärrän, että aiheesta ei välttämättä halua puhua ollenkaan. Voimia sinulle todella paljon.

   Poista
  3. Menee minusta samaan kategoriaan kuin: "Ette kai te ole vielä ajatelleet hankkia lapsia? Menee sinunkin urasi ja kaikki aivan pilalle."

   Tiedän tapauksen, jossa näin sanottiin pitkään yhdessä olleelle pariskunnalle ja jälkimmäinen osa osoitettiin pariskunnan kolmikymppiselle naiselle. Pariskunta oli yrittänyt vuosia ja erään keskenmenon seurauksena naiselta kohtu poistettu.

   Ei näin. Nämä ovat niin arkoja asioita nykypäivänä.

   Josk

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä sinäkin vanhempana opit rakastamaan läheisiäsi.

   Poista
 3. Komppaan tota ykkös kohtaa. Mikään ole raivostuttavampaa ja tuskaisempaa kun kiemurrella ja selitellä elämäntilannetta muille. Varsinkaan kun kokee ettei se muille edes kuulu.

  VastaaPoista
 4. Jatkuva poikaystävän kysely on niin turhauttavaa, mutta vielä turhauttavampaa on se kun ihmiset lakkaavat kyselemästä koska arvaavat vastauksen olevan eioota. Siinä vaiheessa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ! Tuntuu olevan kaikille muillen ongelma että on sinkku, paitsi itelle.

   Poista
 5. Se tunne ku puolen vuoden seurustelun jälkee sukulaiset alko kyselee "EIKÖ SE OIS TEIJÄNKI JO AIKA LÄHTÄ SORMUKSIA KAHTELEE???!!;))))". Ja vitut, kohta kolme vuotta seurusteltu eikä oo vieläkää sormusta nimettömässä, iha vaa sen takia että se ei oo vielä tuntunu järkevältä ja ajankohtaselta..

  VastaaPoista
 6. Itsehän ajattelin jatkossa vastata olevani lepakko jos poikaystävästä tiedustellaan.. (:

  VastaaPoista
 7. Ah toi tulevaisuuden suunnitelmien uteleminen on kyllä raivostuttavinta mitä tiedän! Ei sukulaisilla niin väliä, mutta kun kaikki mahdolliset puolitutut ja tuntemattomatkin ottavat asiakseen kuulustella! Ja kun en edes itse tiedä vielä mitä tekisin elämälläni (joka tuskastuttaa aika ajoin syvästi), niin hirveästi siinä sitten motivoi alkaa selittelemään, miksen päässyt opiskelemaan/töihin/tms. Kysymys saa mut aina kiehumaan, sitä verisemmin raivoan pinnan alla, mitä tuntemattomampi ihminen sitä kysyy. Ihmiset on niin hirveitä.. D:

  VastaaPoista
 8. Toi ykköskohta...Tosi monilla tutuilla on myös se et jos he eivät kerro/sanovat ettei oo, niin sitten aletaan heti pohtimaan sitä kysymystä et "entäs jos sillä ei ookaa poikaystävää vaan tyttöystävä..?" ja miehillä tietysti toisinpäin. Mä voin kertoo et maailmas on nykyään maltoittain Bi-seksuaaleja tai niitä, joilla ei yksinkertaisesti oo mitään haluja kumpaakaa sukupuolta kohtaan. Et se on vähän turha lähtee selitteleen miten asia on, kun kuitenkin ihmiset tässä nykymaailmassa kääntää kaikki sanomasi sanat ihan nurinpäin ja olettavat sitä kautta ihan omiaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus: hups, eiku kakkoskohtaa meinasin! meni pasmat ihan sekaisin jo meikäläiselläkin.

   Poista
 9. Korjaus: hups, eiku kakkoskohtaa meinasin! meni pasmat ihan sekaisin jo meikäläiselläkin.

  VastaaPoista
 10. Viitos kohta! Siis oon niin kyllästynyt kuulemaan saman saatanan laulun joka kerta "Näytäppä Vilma sitä sinun todistusta. Jaahas, no meidän Olka sai kyllä kympin matikasta kun sinä sait vain kasin." Entä jos käviski sillee että mua ei kiinnosta minkä numeron Olka-serkku sai todistukseensa, ja tottapuhuen ei kiinnosta Olkaakaan. Sinä oot ainoa kenen persettä kutittaa meidän numeroiden väliset erot nii mee muualle! Mun tädit on niin rasittavia välillä :d

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin kuulen tuon päässäni.. Aina ite oon ollu tyytyväinen toikkareihini, mitkä ei oo ikään huonoja ollutkaan, mutta pakkohan sina jonku on muistuttaa kuin en ole matikkanero toisin kuin joku muu lähisuvun kersoista :p

   Poista
 11. Ja noista tulevaisuuden suunitelmista vielä. Jos nyt sitten sattuukin olemaan työpaikka tiedossa niin seuraava kysynys on, että mitä sillä tienaa? Älyhoi, yleensä työteolla tulee vähintäön toimeen. Ja toinen suosittu kysymys tuntuu omaa alaani kohtaan (viherrakennus, viheralueiden saneeraaminen) "onko se muka joku ammatti? Mikset tee oikeita töitä?" Idiootit.

  VastaaPoista
 12. Tähän vois lisätä rahoilla leveilevät sukulaiset! Mikään ei oo ärsyttävämpää kun joka joulu setä tulee sanoon esim."Ai sait tällasia lahjoja meidän pikku Pirkko sai iPhone 5, Ferrarin, kuun taivaalta, oman pienen yksisarvisen jne." Vittu mua ei kiinnosta mitä se sai ku oon täysin tyytyväinen siihen mitä sain, että helvetin hyvää joulua vain!" Ja sit nää päinvastaiset ihmiset "Mutsi osti mustan auton vaikka halusin hopean yhyy!" Joulu on ihanaa aikaa♥

  VastaaPoista
 13. Ja mulle on sanottu sata kertaa valmistujaisissa ja sen jälkeen: "ai ajattelit pysyä loppuelämäsi köyhänä". Olen koulutukseltani ompelija, taidan olla ainoa koko poppoosta jolla ei ole yliopistokoulutusta ja hienoa nimeä piireissä. Taidan myös olla ainoa, joka pitää työstään :D

  VastaaPoista
 14. Kommenteista huomaa taas, kuinka "hyviä" suomalaiset on small talkista. Mitä sen tädin pitäisi kysellä, jos ei koulusta/työstä/perheestä. Tietysti on inhottavaa, jos joku piikittelee, mutta ei kaikkea tarvitse ottaa tosissaan. Itse piilotin yo-todistuksen, ettei kukaan lukenut sitä, ja jos joku kyseleee, milloin hääkellot soi, vastaan enpä kuule tiedä tai joku kyselee, mitä nyt ne sosiologit tekee niin kerron saman litanian 1000 kertaa. Ja tietysti jokainen sukulainen odottaa milloin pääsisi häihin tai katsomaan pikkuista vauvaa. Tai sit juoruilemaan naapurin tädille, mutta onko sillä väliä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. En ymmärrä mitä jonkun puolitutun tai sukulaisen kanssa pitäis keskustella. Itse ainakin kysyn aina mitä kukakin opiskelee tai tekee työkseen. Ja silkasta mielenkiinnosta, ei mua kiinnosta palkka ja pätevyys, vaan itse työ ja pitääkö kyseinen henkilö siitä, mitä tekee. Kysyn noita kysymyksiä siksi, että on kiva tietää aisioista, joista ei ennestään tiedä. Toivottavasti kukaan ei koe, että olisin jotenkin tungetteleva tai arvosteleva. Itse kerron mielelläni mitä teen työkseni. Ja jos se on jonkun toisen mielestä tylsää/huonopalkkaista jne. niin sitten on. Ihan sama. Ehkä ihmiset suurimmaksi osaksi kuvittelee, että muut tuomitsevat tai ihmettelevät heidän valintojaan.. Tietenkin rajat kaikella. Kaikkea ei tarvitse kysyä eikä kertoa.

   Poista
 15. Siksi mä en järkkää pippaloita jos lakin saan tossa keväällä. Enkä järkänny rippijuhliakaan. Kummit ja äidin sisko miehineen saa tulla, jos haluavat, mutta muuten se on kyllä niin että ei kiinnosta alkaa selitellä omaa elämäänsä jollekin tädille jolla on vaikka vaan sama sukunimi kun sulla.

  Niin ja ihana kuva! Hieno lakkikin ja kaikki :) Tykkään niin tosta hymystä kun se on tuollainen luonnollinen eikä sellanen feikkibotoxhuulettöröttää-hymy.

  VastaaPoista
 16. Tohon viimeiseen kohtaan on pakko kommentoida.
  Mun sukuni on iso, tungetteleva ja äänekäs ja AINA kun oli sukujuhlissa avekki mukana, alkoi lapsista hiillostaminen. Millonkas alatte yrittään, oottekos tätä Lotta-Pekkaa miettineet nimeksi, jokos on kehdot hommattu, kylläpäs sun maha on pyöristynyt, millonkas saadaan ilouutisia hälpätihälpäti.

  Yhden kerran leikkas kiinni ja aloin vääntään pieniä krokotiilin kyyneliä. Siinä täti vähän säikähti ja kysyi että mikä tuli, johon vastasin "no kun... homma on semmonen, että mä en voi lapsia saada...". Kyllä siinä tätösenkin ilme venähti.
  Siitä asti saanut olla rauhassa vauvabuumeilta. Vauvat on mun seurassa sukujuhlissa tabu, joka ei mua haittaa ollenkaan. Ja mikäli nyt lapsia joskus pyöräytän (lapsettomuus oli siis hätävalhe, vaikka harkinnan arvoinen asia, jos on samanlainen sukutaulu kun mulla), sehän on vain iloinen ja suuri juhlapäivä meidän suvussa!

  VastaaPoista
 17. Todella arka ja loukkaava tuo viimeinen kysymys. Etenkin juuri niitä ihmisiä kohtaan jotka eivät voi saada lapsia. Ihan kuin se olisi jokin velvollisuus, että niitä pitäisi olla. Samoin tuo toinen kohta. Ihan kuin olisi jokin pakko seurustella ja nimenomaan sen vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa. Voisi kysyjän naama venähtä, kun vastaisikin, että onhan mulla yksi samaa sukupuolta oleva kiikarissa.

  VastaaPoista
 18. Muuten kyllä hyviä heittoja tollasiin kysymyksiin, mutta jäi mietityttämään, että mikähän olis lesbolta hyvä heitto poikaystäväuteluihin

  VastaaPoista
 19. Mäkään en pidä lapsiuteluista. Olen 30, ja ollaan miehen kanssa oltu vuosia yhdessä jotenka meidän odotetaan saavan lapsia. Mä en vaan halua lapsia, luultavasti ikinä. Ei oo mun juttu, ei vaan iske, ei kiinnosta enkä erityisemmin pidä lapsista. Siinä kun joku näkee soman vauvan mä näen karjuvan kakkakoneen mikä roikkuu sussa ainakin seuraavat 18v. Se on kiva sit kun sua katotaan kuin jotain friikkiä kun oot silleen "ei tule lapsia kunnei haluta semmosia."
  Toisaalta emmä tiiä onko se parempi sit kun jos mutsi on siinä lähistöllä niin se tulee siihen kommentoimaan "hommais kunnon miehen itelleen ekaks!"...

  VastaaPoista
 20. Oonko mä ainut jonka mielestä nää sukujuhlat on just mukavia kun saa ylpeänä kertoa missä opiskelee/asuu/ ja millaisessa elämäntilanteessa on?:D ehkä se tosiaan johtuu siitä että mulla on ns. helpot vastaukset (seurustelen, opiskelen "arvostettua"alaa jne.) Ja vauvanteko kysymykset lähinnä hymyilyttävät vaikkakin voin vaan kuvitella miltä tuntuu jos lasta ei esimerkiksi voi saada ja sitten sukulaiset pommittaa kysymyksillä.. siinä vaiheessa tuskin naurattaisi.

  VastaaPoista
 21. Nuo kysymykset on niin raivostuttavia. Multa kysytään tosi usein, että opiskelenko amk:ssa (olen 24v) ja ei ole ihmettelyllä rajaa, kun kerron että en, vaan amiskassa. Juuri kaverin kanssa puhuin, että kukaan ei ihmettele jos 38v opiskelee lähihoitajaksi amiskassa, mut liiketalous amiskassa yli 20v:nä... Se on ihmisistä jotain järkyttävää. :D

  Ja nuo lapsi/kihlajais-vihjailut/kysymykset.... Huh huh. Oma ukkini on jo vähän höperö ja möläyttelee usein että minä olin tuon ikäisenä jo naimisissa ja "ennen tuon ikäisenä joutui jo maksamaan vanhapiika-veroa". Ahaa? :D Seurustelen kyllä, mutta ei ole häät ja lapset ajankohtainen asia.

  VastaaPoista
 22. Itselleni ei sentään vielä ajankohtainen tuo lapsi-kysymys, mut oon jo suunnitellut miten se tulevaisuudessa hoidellaan: hyökkäys on paras puollustus!

  Eli esimerkiksi näin:
  - Juu, ei ole vielä tullut ajankohtaiseksi. Entäs teillä, mites teidän seksielämä, onko ollut vielä aktiivista?! (Alle 50-vuotiaille lisäksi vielä: ette ole kuitenkaan iltatähteä suunnitelleet?)
  Ja muikea hymy päälle.
  *vastapuolelta kiusaantunut hiljaisuus ja jotain änkytystä*
  Sitten:
  - Niin no, ehkä tämä on tällä tavalla vähän kiusallinen aihe. Että jos sovitaan, että pidetään tästä lähin nämä omat makuuhuonetouhumme ja niiden seuraukset kumpikin ihan omina tietoinamme, ja tiedotetaan asiasta vain sitten kun jotain tiedotettavaa on? :))))))

  En nyt ehkä ihan siihen iäkkäimpään isotätiin aatellut sentään käyttää ettei tukehdu tekareihinsa, mutta jos esim. appivanhemmat aloittavat tuommoisia kyselyitä enempää harrastaa niin aivan varmasti vastaus on tämänlainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja vielä ku mietin, niin mikä tossa lapsi-kysymyksessä oikeestaan on ees ideana? (Muu kuin kuumotella hankkimaan niitä mukuloita.)

   Koska lähtökohtaisestihan voi ajatella, että jos se pulla on jo uunissa niin pitkällä että asia on kertomisen arvoinen niin sen joko A) näkee tai B) kuulee kerrottavan ihan utelemattakin. Jos taas ei ole, niin kysyjä tuskin toivoo vastausta tyyliin, "nojoo itse asiassa yritys on kova, just eilen pantiin kun pienet pupujussit, eestä ja takaa ja kyljeltäänkin vielä!".

   Eli siis oikeastaan ainoa "oikea" vastaus tohon kysymykseen on, että ei nyt juuri ole tulossa lapsia?!?

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!