HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 7. joulukuuta 2013

Voihan mellakka

Mikä kumma saa sivistyneen kansan nykypäivänä järjestämään keskellä kaupunkia mellakan ja paskomaan paikkoja? Niin, itsenäisyyden juhliminen. Ihan näppärä syy rikkoa ikkunoita ja aiheuttaa kaaosta!

Mä en voi kuin tuntea syvää häpeää. Ollaan olevinaan niin kovaa sakkia, että oikein soihdut käsissä tuhotaan omaa kotikaupunkia ja järjestetään vaaratilanteita käyttäytymällä kuin lapset. "Miks noi saa juhlii mut mää en, nyyh nyyh". Hei ihan oikeesti, herätys ihmiset! Jos joku tosiaan kuvittelee olevansa itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsun arvoinen riehumalla kylillä kuin heikkopäinen, niin aika erikoinen on oma arvomaailma. 

Otetaan esimerkiksi roskia vapaaehtoistyöhengellä keräävä pariskunta; ovatko he saaneet kutsun, koska ovat jonkin sortin eliittiä kultalusikka siellä syvällä pyhimmässä? Ei, vaan siksi, koska he ovat ansainneet kyseisen kutsun. Ansainneet toimiessaan esimerkillisesti kotikaupunkinsa ja Suomen kansan hyvinvoinnin puolesta innoittamalla muitakin ihmisiä kyseiseen puuhaan. Kuten suuri osa juhlavieraista, kutsun eteen on tehty jotakin merkittävää. (Okei, joidenkin tiettyjen julkkisten pamahtaessa ruutuun teki mieli kysyä "MITÄHÄN SINÄ SIELLÄ teet?!", mutta onneksi näitä pettymyksiä oli yllättävänkin vähän) Onko kaupungin systemaattinen tuhoaminen katkeruuden siivittämänä joku suurikin meriitti, josta pitäisi taputella päähän? Herranjee, siellä oli sakkia duunareista taiteilijoihin ja veteraaneista urheilijoihin, ei pelkkää kermaa ja kultakäädyt kaulassa juhlivia miljonäärejä! 

Musta on jotenkin järkyttävää pilata itsenäisyyspäivä tuollaisella aivan ala-arvoisella touhulla. Mitä tuolla yritetään saavuttaa? Täytyy sanoa, että tämä pullamössösukupolvi mitättömällä pettymyksen sietokyvyllä ja minäminä-asenteella ei todellakaan herätä muuta kuin häpeää. Kyllä suuri on suru, kun veteraanien joukko harvenee ja tilalle tulee savupommeja poksauttelevia vapaan kasvatuksen hedelmiä.46 kommenttia:

 1. Oon niin samaa mieltä ! Tamperelaisena ensimmäisenä nousee suuri myötä häpeä..

  VastaaPoista
 2. En voi enempää olla samaa mieltä. Väkivallan keinot osoittaa mielenheikkoutta ja sitä ettei olla kykeneväisiä ilmaisemaan muuten tunteita.. kyllä pyörähti Gandhikin haudassaa tästä hyvästä, ei näin ihmiset, ei näin.

  VastaaPoista
 3. Joo mulla meni ihan ohi toi mellakoinnin syy? Varmaan muita tamperelaisia harmittaa ku suuret ja kunniakkaat juhlat järjestetään niitten kaupungissa ja kyläidiootit alkavat riuhumaan...

  Mieltä saa osottaa mutta kun siitä tuli mellakointia niin ihan typeräksi meni. Tyhmiä nuoria anarkisti-idiootteja jotka luulee olevansa niin fiksuja ja rohkeita kun vastustaa "eliittiporukkaa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ihan vaan kyläidiootteja mukana ollut, kourallinen tamperelaisia ja sitten muualta lössiä. Ärsyttää, kun ihmiset levittävät tällasta junttiharhaluuloa tamperelaisista.

   Poista
 4. Ja jotkut vielä kehtaa itkeä, kun "poliisi käyttää kovakouraisia otteita" nyyh nyyh. Älä mene sinne hajottamaan paikkoja ja heittelemään kaljatölkeillä poliisiautoja, senkin uuvatti! Kun sä oot kaatanut aidan ja hajottanut Stockmannin ikkunan niin ei ole kyllä kauheasti varaa inistä "kovakouraisesta" kohtelusta. Ei siellä helvetti pidäkään silitellä päätä ja jakaa suklaakeksejä. Osa vielä oman ikäsiä, ai jumalan kevät kun hävettää...

  VastaaPoista
 5. eääh. kannatan kyllä semmosta fiksua kansalaisaktivismia mut tää oli tosi huonolla maulla toteutettu. tässä vissiin haluttiin tehdä ääntä siitä kuinka eliitti sitä, eliitti tätä, päläpälä. voisi luulla heidän perimmäisenä ajatuksena olevan tasa-arvo. eihän se mitään tasa-arvon toteuttamista ole että hevosia ja poliiseja mätkitään, vaikka kuinka nyppis. ei näin! =(( myötähäpeän sijaan mä tunnen oloni aika surulliseksi. ottais gandhista mallia!

  VastaaPoista
 6. Naurettavaa on myös itkeä sitä, miten yhteiskunnalla menee 300 000 euroa itsenäisyyspäivän juhliin, kun itse aiheutetaan siinä sivussa samanmoisella summalla tuhoja, joiden korjaamiset muuten maksetaan täsmälleen samasta pussista niiden pahojen bailujen kanssa. Koko mielenosoituksen pointti unohtui kokonaan, kun täysin debiilit ja sisäsiittoiset nuoret herrat ottivat miestä vahvempaa ja nappasivat mailat kainaloihinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ihan totta, onko se sit parempi käyttää ne rahat näitten idioottien jälkien siivoomiseen, vai juhlia itsenäisyyttä arvokkaasti ja vieraina ihmisiä jotka on todennäkösesti jotain tehny merkittävää Suomessa tai Suomea edustaen?

   Jälleen kerran asia josta vois pauhata vaikka koko päivän, mutta muissakin kommenteissa on niin paljon asiaa, että jääköön tällä kertaa tähän :D

   Poista
 7. Hallelujah, Jenni, asiaa! Ja ettäs kehtaavatkin vielä poliiseja vastaan käydä ja mikä pahinta, satuttaa poliisihevosia.. Jokaikinen mellakoitsija sotaan pariksi kuukaudeksi niin alkaisivat ehkä tuota itsenäisyyttä paremmin arvostamaan!! Sehän se eilisen päivä pääjuttu oli eikä ne juhlat, kuten Salekin sanoi. En halua edes kuvitella mitä veteraanien päässä liikkuu juuri nyt.. He ovat menettäneet ystäviään, terveyttään, kenties perheensäkin ja mitä kauheuksia he ovat joutuneet sodassa kokemaan ja mikä on nykyihmisten kiitos? Mellakka siitä, että he eivät päässeet juhliin. Ihmiset, jotka mellakkaan osallistuivat, miettikääpä nyt toisenkin kerran mikä siinä itsenäisyyspäivässä on tärkeintä! Senkin itserakkaat kusipäät!!!!! Tehkää elämässänne jotain merkittävää niin saatatte sinne Linnan juhliin (linnan sijaan) päästä älkääkä uikuttako kuin paskaperseet. -.- Hävettää olla suomalainen juuri nyt.. Maailmassa on paljon maita, joiden ihmiset olisivat ikionnellisia, jos heidänkin maansa olisivat itsenäisiä ja ne ihmiset todella osaisivat arvostaa sitä toisinkuin jotkut nykyajan nössykät ja jossain omassa harhamaailmassaan, josta puuttuu todellisuus kokonaan..

  VastaaPoista
 8. Ennen varsinaista kantaani haluan sanoa, etten missään nimessä ole näiden parinkymmenen mellakoijan puolella, jotka ovat siis paskoneet paikkoja ja käyneet poliisien ja hevosten päälle jne, päinvastoin, hävettää vietävästi heidän puolestaan. Lisäksi itsenäisyyspäivä oli ajankohtana huono valinta. Mutta, tapahtumaan osallistuneita oli yhteensä 200-300, joista siis vain noin 10% oli näitä kunnon riehujia. Eli loput toimivat ihan järkevyyden rajoissa, mielenosoitukset kuitenkin ovat sallittuja. Täällä on nyt porukka ihan väärillä jäljillä näiden mellakoijien motiiveista (en voi yksittäisten ihmisten tarkoitusperiä tietenkään tietää, mutta jos puhutaan ylipäätään Kiakkovierastapahtumasta), eli olisivat siis katkeria kun eivät päässeet juhliin tms. Kuten eräs Ylen uutinenkin kertoo, taustalla on ajatus esim. kapitalismin ja suurpääoman vastustamisesta, pelko hyvinvointivaltion alasajosta (kasvavat tuloerot, uusliberalismi jne) ja ylipäätään toive tasa-arvoisemmasta ja oikeudenmukaisemmasta yhteiskunnasta. Tämä perimmäinen tarkoitus kuitenkin jäi kokonaan näiden mellakoijien toiminnan alle, valitettavasti. Tarve tällaiselle mielenosoitukselle kertoo siitä, että ollaan menty ja edelleen menossa huonompaan suuntaan, ja vaikka Suomessa asiat ovatkin vielä suhteellisen hyvin, niin suunta on kuitenkin selvä. Mellakointi on erittäin typerää (varsinkin jos menee selkeästi liian pitkälle), mutta mielenosoitukset ovat ihan oikeutettuja. Kukaan ei voi tosissaan väittää, että pelkästään äänestämällä pystyisi kunnolla vaikuttamaan, tai edes ehdolle asettumalla. Enkä väitä että mielenosoituskaan olisi toimiva keino, mutta joku ainakin yrittää sen sijaan, että vain harmittelisi tilannetta kotisohvalta käsin. Semmosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuolla Kiakkovieras-tapahtuman virallisilla sivuilla ainakin kovasti oltiin sitä mieltä että "yhyhyhyy mitä porvarit itkee yhistä ikkunoista, tehtiin mitä piti!!11", eli ei se virallinenkaan kanta taida olla yhtään pahoillaan tuosta älyttömästä rikkomisesta ja riehumisesta.

   Asia mielenosoituksen takana on tottakai tärkeä ja suomalaisen yhteiskunnan eriarvoisuuteen on hyvä tarttua, mutta tekotapa ja -aika oli tässä tapauksessa kyllä aivan väärä. En haluaisi, että tuollaiset väkivaltaiset mielenosoitukset, joita on nähty useimmiten lähinnä ulkomailla, leviäisivät yhtään enempään Suomeen. Haluamaansa asiaa voi ja saa puolustaa, mutta ilman ilki- ja väkivaltaa.

   Kaikkein eniten mua suututtaa kuitenkin se, miten siellä kohdeltiin niitä hevosia. Mitä vittua ne hevoset on niille mielenosoittajille tehneet, syöneet verorahoilla maksettua heinää vai hä?

   Poista
  2. Tohon anon 11:36 viimeseen kappaleeseen: niin totta. Paitsi että nää mellakoitsijat on varmaan just niitä sossupummeja jotka tuskin veron maksamiseen osallistuu. Kittaavat kalijaa kaljamaha pinkeänä ja valittavat ku ei pääse hienoihin pirskeisiin. Kannattais vaikka käydä suihkussa, mennä koulun penkille ja tehä töitä menestyksensä eteen. Ainiin, eihän semmosta jaksa. Menestyksen ja rahan pitäs tulla itestään.

   Poista
  3. Okei, voin olla väärässä virallisen kiakkojuhlan tarkoituksen suhteen (lähinnä luin tästä uutisista), mutta fakta on se, että niitä mellakoitsijoita oli ainoastaan parikymmentä ja loput reilu 200 ihmistä käyttäytyi järkevästi. Ano 11:36, kuten varmaan itsekin tekstistäni luit, en ole missään nimessä näiden mellakoijien puolella, ja olen edelleenkin sitä mieltä että se toiminta oli aivan helvetin typerää. Pointtini oli se, ettei pitäisi tuomita niitä rauhallisesti käyttäytyneitä sen takia, että pieni osa riehui (vaikka olihan toki aika ja paikka väärin valittu). Ja hevosten hakkaaminen oli myös minun mielestäni kamalaa, enkä ole missään vaiheessa muuta väittänytkään.

   Ja ano 12:03: Miksi sossupummit haluaisivat osoittaa mieltään? Eikö niillä vielä ainakin nykyään mene ihan hyvin, kun saavat sitä ilmaista rahaa tekemättä mitään. Sen sijaan on niitä työttömiä, jotka eivät saa töitä vaikka haluaisivat, koska töitä ei vain riitä kaikille. Ja sitten on töissäkäyviä, jotka saavat niin vähän palkkaa, etteivät sillä elä. Ja sitten on niitä ihmisiä (kuten minä), jotka käyvät töissä ja elävät sillä, mutta tiedostavat ettei kaikilla mene yhtä hyvin. Sossupummeja on oikeasti tosi vähän, siis sellaisia jotka eivät tee asioilleen mitään, vaikka pystyisivätkin. En minä sellaisten puolella ole, mutten jaksa heistä vauhkotakaan, kun yhtä lailla meidän verorahoja valuu sinne veroparatiiseihin, ja lisäksi esim. finanssikriisit hoidetaan veronmaksajien rahoilla. Tällaisissa asioissa pyörii pikkuisen erilaiset rahamäärät, kuin sossupummien toimeentulotuissa.

   Poista
  4. Ei kukaan niitä rauhallisesti toimineita ole tuominnutkaan, eihän heistä nyt ole uutisoitu mitään. Tässähän nyt ollaan vain käsitelty niitä idiootteja, joiden mielestä lasien pirstominen, poliisien vastustaminen ja pahoinpitely, hevosten hakkaaminen ja muu törttöily oli kotenkin "tarpeellista". Vaikka siellä muutama kymmen riehuikin, kyllä se koko mielenosoitus karkasi käsistä ja aiheutti enemmän myötähäpeää kuin ajattelemisen aihetta. Muuten olen kyllä kanssasi samaa mieltä.

   Poista
  5. Siis tuntui vaan, että monet täällä eivät edes tienneet niiden rauhallisesti toimineiden olemassaolosta, ja muutenkin halusin vain tuoda esille sen, miltä pohjalta tällainen mielenilmaus on suurimman osan kohdalla lähtenyt käyntiin.

   Ja nimenomaan aiheutti myötähäpeää; kaikin puolin epäonnistunut yritys, joka kääntyi vain itseään vastaan.

   Poista
  6. "Sossupummeja on oikeasti tosi vähän, siis sellaisia jotka eivät tee asioilleen mitään, vaikka pystyisivätkin. En minä sellaisten puolella ole, mutten jaksa heistä vauhkotakaan, kun yhtä lailla meidän verorahoja valuu sinne veroparatiiseihin, ja lisäksi esim. finanssikriisit hoidetaan veronmaksajien rahoilla. Tällaisissa asioissa pyörii pikkuisen erilaiset rahamäärät, kuin sossupummien toimeentulotuissa."

   LOISTAVA argumentti! Ihmiset jotka vauhkoavat siitä, kuinka verorahat menevät sosiaalipummien hyysäämiseen eivät tiedä MITÄÄN siitä, mihin suuri osa verorahoista oikeasti menee, eli mm. pankkien sähläyksien korjaamisiin.

   Poista
 9. Oli kyllä väkevä ja vahva kannanotto, omaisuuksien tuhoaminen, eläinten hakkaaminen ja aitojen kaataminen loi uskoa tämän mielenosoituksen toimimiseen. Erityisesti Suomenlipun poltto ja lumihankeen myttääminen sävähdytti monia poliittisesti vääräuskoisia kääntymään oikeaan suuntaan parantamaan kelvottoman Suomen tilannetta. Veteraanitkin nöyrtyivät, kun heidän vaivalla taisteltu itsenäisyyden kunniamerkki tuhkattiin heidän juhliensa aikana. Oi että, mikä herätys, kuin kylmä sangollinen vettä suoraan niskaan! Nyt kaikki oitis hakkaamaan läheisimmän kauppakeskuksen ikkunat pillunpäreiksi ja potkikaa koiria matkallanne, miten paremmin voi oman kantansa ilmaista?

  Että eläköön vallankumous ja silleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tähän vielä nyt ihan vakavissani lisätäkseni, ihan helvetin naurettavaa väittää, että joku stokkan lasien paskominen, poliisin hakkaaminen, hevosten kivittäminen, lipun polttamonen taimikään muukaan örvellys oli jotenkin TARPEELLISTA tai muutakaan "tehtiin mitä pitikin". Siis ei saatana, en edes löydä sanoja moiseen. Mahtaa kyllä joo herättää suomalaisissa tärkeitä ajatuksia, nimittäin vihaa ja epäuskoisuutta. Millä lailla mielenosoituksessa on tarkoitus tuhota viattomien siviilien omaisuutta, kun he itse osoittivat mieltään heidän puolestaan? Miksi he hakkasivat poliiseja ja vastustivat heitä, kun he vain hoitivat työtänsä? Ja mitähän vittua ne hevosetkaan ovat raukoille tehneet, kun piti mailoilla hakata?

   Aivan järjettömän aivotonta ja pöyristyttävää käytöstä, jolle yritetään krapulassa nyt soperrella niinkin tyhmiä perusteita, kuin että "tehtiin mitä piti".

   Poista
 10. Pieni korjaus juttuun, uutisissa sanottiin, että suurin osa kiakkovieraista tuli pääkaupunkiseudulta.

  Mutta siis mellakointi meni kyllä vähän yli, koska tänä vuonna juhlissa oli paljon "meitä tavallisia", joten mellakointi oli turhaa. Ja oli tyhmää mellakoitsijoilta sanoa, että tekivät sen sotaveteraanien takia, koska uskon, että se oli vain tekosyy. Se on totta, että Suomessa luokka-, tuloero ja eriarvoisuus lisääntyy. Ehkä tää kohu johtuu juuri siksi, ettei siihen haluta uskoa, ainakaan paremmissa piireissä. Suurin osa tutkijoista väittää, ettei Suomessa ole luokkia. Hä, elävätkö he siteet silmillä?

  VastaaPoista
 11. Mua ärsyttää se että näitä juhlia pidettiin niin elitistisinä. Koska tänä vuonna juhliin oli kutsuttu "tavallisia" ihmisiä enemmän kun koskaan! Tänä vuonna kutsuttiin ihan tavallisia ihmisiä, oli sosiaalityöntekijöitä ja tyyliin kylä- ja kunta-aktiiveja ym. Jotkut ihmiset ei vaan tajuu

  VastaaPoista
 12. Omasta mielestäni kannanotto on jokaisen ihmisen perusoikeus marsseilla yms rauhallisilla keinoilla. Siinä vaiheessa kun ruvetaan hajottamaan paikkoja ja satuttamaan muita ihmisiä mm. poliiseja, jotka tekivät vain työtää!! mennään kyllä pahasti metsään. Häpeäisivät nuo kiihkoilijat!

  Tänä vuonna juhlia oli mielenkiintoista seurata, koska herra presidentti oli kutsunut juhliinsa paljon mielenkiintoisia ihmisiä! Suuret kiitokset niiden henkilöiden kutsumisesta, jotka tekevät arvokasta työtä, mutta harvemmin saavat työstään suurempaa kiitosta. Muutenkin arvostan Niinistön huomattavasti maanläheisempää johtamistapaa kuin mitä Halosella oli, vaikka kaikki kunnia arvon rouvalle ja hänen työlleen Suomen eteen. Aiempina vuosina juhlia olisi voinut kutsuakin varsin elitistisiksi, mutta nyt? Pah, pah ja pah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "kaikki kunnia arvon rouvalle ja hänen työlleen Suomen eteen" :DDD

   Poista
  2. Niinistö onkin populisti.

   Poista
 13. Oks toi sun Jepan kaa blogi kaapattu tai jotain kun nykyään siinä lukee kirjottajana ihan eri nimi ja se julkaisee vaan jotain mainoksia kokoajan?:D

  VastaaPoista
 14. Jokainen suomalainen kerran elämänsä aikana Linnanjuhliin olis hyvä niin ei kenenkään tarvis kitistä.

  VastaaPoista
 15. Äh, olisin toivonu tekstiä jostain vähän ei-niin-ennalta-arvattavasta aiheesta.

  Mut, jos kerran mellakointi on perseestä, miksei sitten Nelson Mandelaa haluttu kansainvälisesti hengiltä? Sehän nimenomaan kannusti väkivaltaiseen mielenosoittamiseen.
  Sama tilanne Ukrainassa tällä hetkellä, missä on otsikot Ukrainan "laittomista huligaaneista ja demokratian irvikuvista" ja niistä "sossupummeista", jotka viikkotolkulla kykenee leiriytymään Kiovan torilla? Hirteensaatana, vai miten se oli?
  Miksi noi on IHAN-ERI-ASIA? Koska ne on hyvällä asialla? Eikö Suomen nykymenon vastustaminen sitten ole hyvä asia? -> Verottaja vaatii talkoita verollepantaviksi samalla kun veroparatiisit on ok. Itsenäisyysbileisiin on varaa, mutta lastensairaalaa varten pitää järjestää keräys. Miksei toisinpäin?
  Jengi kahmii itelleen kunnallisella puolellakin toisten eläkemasseja omiin etuihin ja haistattaa vitut työntekijöille sekä veronmaksajille. Oli se sitten Keva tai Finnair. Mites sitte Talvivaaran hieno toiminta?
  Maksetaanko edelleen valtion toimesta yritystukia jatkossakin Nokialle, niin ku tähänki asti eli nykyää suoraa Microsoftille, kun senhän toiminta on niin kauheen epävakaata ja yrittäjiä pitääki tukee??
  Ja sit ku ei valtiolla ole massia, niin leikataampa toimeentulotukia, opiskelijoiden tukia ja vaikka lapsiperheiltä ja vanhuksilta. Runkkarit ku tyhjentää valtion kassaa..?

  Ja noi ikkunarahat ei oo pois Stokkalta tai Handelsbankenilta, koska niil on himmeet vakuutukset, vakuutusyhtiöt maksaa kaiken eli toisin sanoen, molemmat lafkat lähinnä hyöty ilmasesta mainonnasta.
  + että jos muistatte ku Suomi on voittanut lätkän MM-kisat niin tasan enemmän rikottiin paikkoja, mutta koska on tarpeeks jurrista jengiä, siihen ei puututtu. Ja ilmeisesti jääkiekko on Suomessa sen verran pyhä laji, että sen nimessä saakin pistää paikkoja paskaksi, mutta yleinen ihmisten hätä toimeentulosta onkin shittiä.

  Ainoa ikävä homma on loppujen lopuksi hepat. Ja se että Suomessa pitäisi mellakoida kymmentuhatpäiset joukot tässä vaiheessa. Juhlat oli toki hienot Tampere-talossa ja kiva että oli kutsuttu kaikenlaista porukkaa sinne.

  Se ei kuitenkaan poissulje sitä, että tässä maassa on iha mielettömästi nuorta porukkaa jäämässä koko yhteiskunnan ulkopuolelle. En nyt muista lukuja tähän hätään, mut monta alle 30v. työkyvyttömyyseläkkeelle joka vuosi.

  Ja mikä olisi parempi päivä oman maan asioiden nostamiseksi esiin? Itsenäisyyspäivä on vapaa suurimmalta osalta työssäkäyvistä. Mahollisimman moni pääsisi tuolloin osallistumaan. Sillon on kaikki mestat kiinni, joten ihmiset ei oo salil tai kaupois yms. Kuitenkin päättäjät joutuu tulemaan kaikki periaatteessa samaan paikkaan, ainakin suurin osa. Paikalla on myös mediaa.

  Jouluna kaikki päättäjät ja media+muut on viettämässä joulua. Uusi vuosi + mielenosoittajat + raketit ei myös kuullosta hyvältä. Pääsiäinen toki on myös vapaa, mutta päättäjät on kodeissaan. Sitten on vappu, vitusti kännistä jengiä. Senhän tietää mitä tapahtuu ku kännistä jengiä on paljo-> tulee paljon tappeluita. Juhannuksena päättäjät ja muut on mökillä. Eipä mulle ainakaan tule mieleen yhtä hyvää päivää käytettäväksi. (Ja jos nyt kuitenkin lähdetään siitä ajatuksesta, että milloin kannattaisi järjestää mielenosoitus, jolla olisi näkyvyyttä ja osallistujia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta MIKSI, siis MIKSI niitä ikkunoita on pitänyt rikkoa ja kaataa aitoja ja pahoinpidellä heppoja ja poliiseja? MIKSI siellä on pitänyt polttaa Suomen lippu? MIKSI ei ole voitu osoittaa mieltä rauhallisesti? Eikö se ole tarpeeksi coolia? En hyväksy ilki- tai väkivaltaa sen enempää Suomessa kuin missäkään muussa maassa mielenosoitusten aikana.

   Jos tuo tapahtuma olisi mennyt rauhallisesti, sitä ei olisi leimattu pelkäksi rosvojoukkojen rähinäksi vaan se oikeasti tärkeä asia olisi sieltä päässyt paremmin esille ja ehkä enemmän ihmisiä olisi uskaltanut osallistua siihen, nyt en olisi tieten tahtoenkaan mennyt sinne heiluttamaan Katainen hirteen -lippua... Nyt poliitikkojen ja muiden valtaapitävien (myös median) on helppo vaan lakaista koko asia maton alle ja konkreettinen hyöty oli 0.

   Kaikki rauha ja kunnia Nelson Mandelalle, mutta väkivaltaisen mielenosoittamisen tukeminen on jäätävän typerää.

   Poista
  2. Ano 9.33: Siksi, että siellä oli esimerkiksi mukana myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti osoittaneet edes mieltään, kunhan halusivat vain juoda viinaa, riehua ja vittuilla poliisille. Eli heillä ei ollut mitään tekemistä niiden kanssa, jotka ajoivat tärkeitä asioita, kuten esimerkki perussuomalainen Pete osoitti. En sitä kiistä, etteikö minkä tahansa asian ajaja olisi riehunut, koska en itse ollut paikalla. Eipä niitä riehujia kuitenkaan kovin paljoa ollut verrattuna siihen, paljonko ihmisiä oli yhteensä (paikallaolijan mukaan noin 450).

   Toiseksi, ei sellaista rauhallista mielenosoitusta olisi huomioitu mediassa kuin muutamalla rivillä, se on todettu ennenkin. Ja kuten ano 0.55 totesikin, miksi esim. MM-voiton jälkeen on luvallista paskoa paikkoja? Ja miten ihmeessä kaikkialla muualla maailmassa on suotavaa järjestää mielenosoituksia, mutta Suomessa se on jotain aivan järisyttävän hirmuisen kammottavaa?! Ei ne asiat hyssyttelemällä parane, eikä myöskään äänestämällä. Viimeksi on ollut selkeitä puoluerajoja 60-70-luvuilla, mutta nyt kaikki pyrkii konsensukseen, jolloin sillä ei ole yhtä suurta merkistystä kuka siellä eduskunnassa häärii. Markkinatalous ei kaadu kuin omaan mahdottomuuteensa, joten sitä odotellessa on ihan luonnollista, että kasvavat tuloerot pistävät kansaa jossain vaiheessa liikkeelle.

   Ja ano 0.55: Olen täysin samaa mieltä! Loistavaa, että joltain muultakin löytyy vielä kykyä ajatella laajemmin, useammastakin näkökulmasta. Sen sijaan, että pitäisi jäädä itkemään mellakasta koituneita vahinkoja, olisi myös syytä miettiä juurikin sitä, mikä tällaiseen tilanteeseen on johtanut.

   Poista
  3. Sä et nyt selvästi halunnut ymmärtää mun pointtia :D Ymmärrän mielenosoituksen aiheen ja oon samaa mieltä siitä, että jotain on tehtävä, mutta mä en hyväksy väkivaltaa vaikka se olisi tehty ns. hyvän asian puolesta.

   Myöskään jääkiekkojuhlat ei ole pätevä syy rikkoa paikkoja, yhtä typerää toimintaa.

   Mut jos haluat pitää mua vain liian kapeakatseisena idioottina niin ole hyvä vaan :D Ihan vaan mielenkiinnosta, oletko nähnyt monenkin poliitikon tai valtaapitävän havahtuvan tämän rettelöinnin takia karuun todellisuuteen tuloeroista ja muista yhteiskunnan epäkohdista?

   Poista
  4. Ymmärrän ymmärrän, hyvänen aika sentään :D Siksi yritinkin valottaa myös sitä puolta, että iso osa näistä väkivaltaa käyttäneistä kuuluivat kategoriaan "tulin vaan vittuilee kytille, hehheh :D", ja suurin osa joilla oikeasti oli joku pointti, osoittivat mieltä juurikin rauhallisesti. Se on hienoa, ettet hyväksy väkivaltaa, noin pitäisi kaikkien ajatella.

   En viitannut tuolla kapeakatseisuudella juuri sinuun, enkä edes ylipäätään syyttänyt ketään sellaisesta. Sanoin vain, että hyvä kun joku ottaa esiin toisenlaisenkin näkökannan. Ei ole tapanani haukkua ketään idiooteiksi, enkä sinuakaan pidä sellaisena, varsinkaan yhden kommentin perusteella.

   Poliitikot tietävät jo valmiiksi näistä epäkohdista, mutta ei se tarkoita sitä, että asioille jotain tehtäisiin. Ihan vain jo liiallinen konsensushakuisuus estää muutoksen, ja sitähän se meno on tällä hallituskaudella nimenomaan ollut. En itsekään koe mielenosoituksia toimiviksi keinoiksi, enkä niin ole väittänytkään.

   Poista
 16. Kyllähän niillä mielenosoittajilla tais ihan hyvä "sanoma" olla. Harmi, ettei se vaan tullut esiin. Päällimmäisenä jäi mieleen pelkästään nolo, lapsellinen ja typerä käytös. Hävettää noidenkin puolesta ja PALJON.

  Köyhyyskin on asia johon pystyy itse vaikuttamaan. Opiskelemalla hyväpalkkaiseen duuniin ym. Tuntuu vaan, että joillain tuntuu olevan nykyään joku ihme käsitys siitä, että valtion pitäisi elättää. Missä työmoraali?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei "sanoma" vaan sanoma. Äläkä pliis puhu asioista, joista et näytä tietävän mitään (kuten ei kovin moni muukaan).

   Hyvinvointivaltion toimintaan kuuluu osana toisten elättäminen, sinäkin tulet elämäsi aikana saamaan valtiolta monia satoja tuhansia euroja esimerkiksi terveydenhuollon ja koulutuksen muodossa. Tämän mahdollistamiseksi suurin osa ihmisistä käy tietenkin siellä töissä ja maksavat veroja (jos tämä ei miellytä, niin muuta vaikka Yhdysvaltoihin). Työtä ei kuitenkaan ole valitettavasti tarjolla kaikille ja se on fakta. Yli 300 000 työtöntä ja noin 30 000 avointa työpaikkaa luulisi sinullekin kertovan jotain tästä tilanteesta.

   Kapitalismi vaatii toimiakseen työttömyyttä, se on myös fakta. Jotta tämä kommentti ei venyisi liian pitkäksi, löydät asiasta tarkempaa tietoa googlettamalla, jos siis markkinatalouden toiminta kiinnostaa. Joka tapauksessa, kun siis kerran työttömiä on pakko tämän järjestelmän toimivuuden kannalta olla, on minusta ihan reilua, että siitä maksetaan. Niin ja entäs sitten, kun käy töissä, mutta saa siitä niin vähän rahaa ettei sillä elä? Annetaan kuolla kadulla nälkään vaan! Köyhät kyykkyyn jeah! Tämä on juuri sitä tuloerojen kasvua; jo ennestään hyväpalkkaisten palkka nousee, ja pienipalkkaisilla laskee. Kannustinloukkujen purkaminen on aloitettava siitä, että työllä on mahdollisuus itsensä elättää.

   Mistä kumpuaa sellainen ihmeellinen oletus, että kaikki työttömät olisivat sossupummeja? Osa on työkyvyttömiä (ja heihin en puutu nyt tässä, koska se menee ohi aiheesta) ja loput sitten niitä työkykyisiä, joista suurin osa kuitenkin haluaa töihin oikein kovastikin (kunnes ovat niin toivottomassa asemassa, että heitä voidaan kutsua pitkäaikaistyöttömiksi, ja syrjäytymisen vaara on suuri). Varsinaisia sossupummeja (työkykyisiä, jotka omasta tahdostaan jättäytyvät kokonaan työelämän ulkopuolelle) on paljon vähemmän. Ja kun kerran töitä haluavakaan ei niitä saa, niin eipä muutama sossupummi siinä vaiheessa haittaa. Ensin on saatava niitä työpaikkoja enemmän, ja mieluiten sellaisia, joista saa asianmukaista palkkaa. Työ ei mielestäni myöskään ole mikään itseisarvo, eikä turhaa tai haitallista työtä ole mitään syytä tehdä ainoastaan markkinatalouden rattaiden pyörittämistä varten. Eli tee työtä jolla on tarkoitus!

   Hyväpalkkaiseen duuniin opiskeleminen ei myöskään välttämättä auta, koska koulutus ei TODELLAKAAN takaa töitä. Ja jonkunhan se "paskaduunikin" on hoidettava, ei kaikista voi tulla lääkäreitä ja juristeja. Nämä kovapalkkaiset ovat vielä usein niitä, jotka eivät maksa veroja lainkaan (palkka osinkoina, veroparatiisit), joten syyttäisit ennemmin heitä etkä kuvitteellisia sossupummeja. Suurituloisten rahat myös usein pyörivät lähinnä sijoituksissa, eli ne pysyvät poissa reaalitaloudesta.

   Mielestäni nykyään tuntuu olevan valloillaan lähinnä sellainen käsitys, että ihmisen arvo määritellään hänen tuottavuutensa mukaan; mitä enemmän tienaa, sitä arvokkaampi ihminen on. Työelämän ulkopuolelle joutunut on siis täysin arvoton, he ovat "pohjasakkaa" ja "roskasakkia". Missä vaiheessa "tavallinen kansa" on omaksunut tällaisen uusliberalistisen ajattelutavan? Milloin ihmisistä on tullut ihmisten sijaan kuluttajia ja markkinatalouden pelinappuloita?

   Tulipahan selitettyä oikein urakalla, huhhuh :D

   Poista
  2. KIITOS, KIITOS, KIITOS! On se ihme ja kumma, että ihmiset eivät halua ymmärtää totuutta, joka on juuri tuo mitä edellä on kirjoitettu. Luulen, että nämä jotka sanovat että "menkää töihin, miks valtion pitää elättää", eivät ole edes katsoneet uutisia viimeisen puolen vuoden aikana. Tuhansia suomalaisia työntekijöitä on irtisanottu ja lomautettu. Ja hekö haluavat ryhtyä sosiaalipummeiksi??? He ovat kouluttautuneet, tehneet töitä vuosikymmenten ajan ja sitten PAM, iso yritys lomauttaa jengiä tuosta vain. Älkää selittäkö, että nämä tuhannet työpaikkansa menettäneet ihmiset olisivat osansa valinneet.

   Poista
 17. Mielestäni ihmiset nykypäivänä ovat liian ahneita. Kaikilla pitäisi olla lähes yhtäsuuret tulot, mikä ei oikeasti ole mahdollista, ainakaan tälläisinä päivinä.

  Itse olen lähihoitaja ja työtön sellainen, mutta jos pääsisin töihin olisin erittäin tyytyväinen omaan palkkaani, koska sillä kyllä pärjää. Itse en tule toivottavasti koskaan kitisemään, että tarvitsisin lisää rahaa, kun ei riitä. Kaikki eivät ymmärrä, että palkkaa ei makseta sen perusteella kuka tekee raskainta työtä vaan sen perusteella kuinka paljon se tuottaa rahaa.

  Ja sitten tähän mellakointiin, puhut niin asiaa! Olen kanssasi samaa mieltä, todella syvä häpeä itselläkin on, sillä ei tällä mellakoinnilla kyllä kunnioiteta enää Suomen kansaa yhtään...Väärällä tavalla hoidettu mielenosoitus. Ja juuri yllämainitsemani jollain tapaa vaikuttaa myös siihen miksi ihmiset mellakoivat, siksi koska ollaan itse niin ahneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä se, että kaikki saisi samaa palkkaa olisi myös epäreilua. Onhan se nyt epäreilua, että toinen on sydänkirurgi opiskelee 10 vuotta, erikoistuu ammattiin ja tekee perkeleen tärkeetä ja vaikeeta työtä niin saisi samaa palkkaa kun amiksesta rekkakuskiksi valmistunut.

   Lisäksi se on jokaisen oma valinta mitä työtä haluaa tehdä :)

   Poista
  2. Tietenkin se on epäreilua, että kaikki saisivat samaa palkkaa työstä riippumatta!

   Ei ole kuitenkaan ahneutta vaatia työstä sellaista korvausta, jolla on mahdollista elättää itsensä täällä Suomessa. Tuloerojen kasvusta puhuvat eivät tarkoita sitä, että kaikilla pitäisi olla samansuuruinen palkka, vaan että pienipalkkaistenkin tulot tulisi pysyä kohtuullisina. Vai voiko joku tosissaan väittää, että jonkun tekemä työ voisi olla yli 300-kertaisesti arvokkaampaa? Kohtuudessa pitäisi sentään pysyä, se on tässä hommassa pointtina!

   Itse opiskelen ammattiin, josta en todellakaan tule tienaamaan mitään huikeita summia, mutta tärkeintä onkin se, että viihdyn työssäni (sitä kun kuitenkin tehdään vähintään puolet valveillaoloajasta). Enkä valitakaan itseni puolesta, koska ymmärrän myös niitä, jotka saavat oikeasti liian vähän palkkaa verrattuna työpanokseen.

   Tienasin esimerkiksi viime kesänä täysin turhasta, jopa haitallisesta työstä (puhelinmyynti), noin 3000 euroa kuussa, kun taas nykyään tienaan oikeasti hyödyllisestä työstä 800 euroa/kk.

   Poista
  3. Juu se varmasti oli pointti mitä te puhutte, mutta nyt tarkoitan niitäkin ketkä kovasti haluavat, että kaikilla olisi sama palkka.

   Tottakai jokaisen palkka pitää olla sellainen, että itsensä pystyy elättämään, mutta jokainen myös valitsee työnsä itse. Jos teet lähihoitajan töitä, muttet ole tyytyväinen palkkaan, niin miksi olet sillä alalla ?? Tai teet kokin töitä tyytymättömänä palkkaan.

   Ja totta on myös se, että työssä pitää viihtyä. Mutta myös pitää pystyä tekemään työtä, joka ei ole mieluista, kunhan vaan saa rahaa.

   Poista
 18. Pakko tulla sanoon omakin mielipide tähän väliin. Elikkä siis samaa mieltä oon sun kanssa! Ensinnäkin mulle jäi epäselväksi, että miksi tää jengi mellakoi? Oliko se vaan sen takia, että juhliin menee niin paljon verorahoja?

  1. Jos mellakoitsijoiden tarkoitus oli valittaa verorahojen "tuhlausta" niin ei onnistunut. Satojen tuhansien eurojen vahinkojen aiheuttaminen on paljon paskempaa verorahojen tuhlausta, kuin linnan juhlat, joista koko kansa saa nauttia tv:n välityksellä

  2. Mukaan mahtui myös "lukiolainen Aleksi kaljakassin kanssa" joka varmasti nostaa opintotukea, käy koulua ja näin ollen nauttii verorahojen käytöstä. Uskon että joukossa on muutama sossupummi ja työtön. Onhan se kiva elellä valtion rahoilla. Hitto kun valtio ei maksa työttömille 3 tonnia kuussa.

  3. Linnan juhlat ovat muutakin kuin juhlat. Ne ovat edustustilaisuus jossa pidetään yllä suhteita muiden maiden suurlähetystöihin. Lisäksi juhliin kutsutaan ansioituneita suomalaisia, jotka ovat omalla työllään saaneet positiivista mainetta. Tämä on kaikista suurin kunnianosoitus mitä Suomi voi antaa. Lisäksi pukuloisto antaa mahdollisuuden suomalaiselle suunnittelulle tulla paremmin esille.

  Voishan tätä listaa jatkaa... Jatkakaa joku muu.

  VastaaPoista
 19. stockan ikkunan korjauksia ei verorahoilla makseta, vaan vakuutusyhtiön rahoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eli kaikkien kyseisen vakuutusyhtiön asiakkaiden maksamilla vakuutusmaksuilla. ei se vakuutusyhtiökään niitä rahoja puusta kerää.

   Poista
 20. Eiköhän nää mellakoijat koostuneet enimmäkseen niistä Suomen sivistymättömistä kansalaisista :/

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!