HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 7. tammikuuta 2014

koukussa

On työnarkomaaneja, alkoholisteja, tupakoitsijoita, liikuntahulluja, peliriippuvaisia, kyltymättömiä seksiaddikteja... Listaa erilaisista riippuvuuksista voisi jatkaa loputtomiin. Kaikkeen voi jäädä koukkuun, niin tatuointeihin, ripsenpidennyksiin, huumeisiin tai shoppailuunkin. Ympärillä on koko ajan valtavasti virikkeitä ja entistä enemmän mahdollisuuksia addiktoitua - ja suureen osaan riippuvuuksista saa myös täyden hyväksynnän niin läheisiltä kuin yhteiskunnaltakin.

Harvapa katselee punttisalilla ympärilleen samanlailla kuin kasinolla tai kuppilassa, etsien koukuttuneita reppanoita. Pakonomaisuutta ei osata yhdistää terveellisiin tai viattoman tuntuisiin harrastuksiin, vaan lähinnä pulloon, pilleriin tai pelipolettiin.  Sama homma on terveellisen ruuan suhteen - kyllä mun mielestä voidaan puhua pahanlaatuisesta riippuvuudesta, jos joutuu ottamaan omat porkkanat ystävän häihin tai juhlapäivälliselle.

Entäpä shoppailu ja itsensä koristaminen sillä sun tällä lisäosalla? Muotiblogit, naistenlehdet ja tv-ohjelmat kehoittavat koko ajan rivien välistä vaikutusalttiit nuoret naiset ostamaan lisää ja lisää, ja ympäröimään itsensä korkokengillä, pitsimekkosilla ja huiveilla. Verenmaku suussa etsitään jotain ostettavaa, ihan mitä vaan, edes pientä ja halpaa. Kunhan saisi tuntea itsensä edes hetken ajan tärkeäksi kantaessaan vaatepuodin paperikassia kainalossaan! Ja ulkopuolinen näkee tilanteen tavallisena mukavana shoppailuhetkenä, ei ahdistavana, pakonomaisena toimintana.

Riippuvuuksista tämän hetken varmaan eniten nousussa oleva on tämä somen mahdollistama hyväksynnän hakeminen tykkäyksin, kommentein ja kaiken maailman sydän-painikkein. Ollaan täysin kasvettu kiinni Instagrammiin, Facebookiin, Twitteriin, omaan blogiin, erilaisiin keskustelusivustoihin ja foorumeihin. Vaikka ollaan olevinaan niin helvetin itsenäistä ja yksilökeskeistä sakkia, niin sen profiilikuvan tykkäykset vaan tuntuu merkitsevän aika paljon monille, joillekin jopa liikaa.

Pahinta on, että tämä postaus on pintaraapaisu, jos edes sitä. Maailmassa on valtavasti ihmisiä koukussa solariumiin, nenäsumutteisiin, virvoitusjuomiin ja vaikka mihin. Mutta ihmiset kiinnittävät huomionsa vain tiettyihin addiktioihin. Tietenkin. Koska liikunta-addikti on urheilullinen, työnarkomaani kova painamaan hommia ja sairaalloisesti itseään ehostava nainen vain pitää huolta itsestään. Mutta juoppo on juoppo ja nisti on nisti!

Mä en loppujen lopuksi enää tiedä mikä on pahinta, polttaa keuhkonsa kasaan, vai kalastella tykkäyksiä kuvalleenkeinoja kaihtamatta? Iskeä rahansa pelikoneeseen, vai shoppailla luottotietonsa poskelleen?18 kommenttia:

 1. Siis joo, ja mitä helvettiä siitä hyötyy kun hankkii blogilleen lukijoita näillä "LIITY MUN NII LIITYN SUN" -tyyleillä? Samalla tavalla saa suuri osa blogireppanoista kommenttinsakin, jotka melkein poikkeuksetta on valitettavasti sillä copypastella painettu viiteensataan muuhunkin kommenttiboksiin. Mutta pääasia että on kommentteja ja iso luku sivupalkissa, vaikka ketään ei sisältö kiinnostaiskaan!

  Sama meno Instagramissa, etenkin julkkisten ja vähänkään suositumpien kuviin jatkuu sama spammi. Kaikkein naurettavinta, nolointa ja uskomattominta on kuitenkin tää "IHANA KUVA VOITKO SEURATA MUA" siis MITÄ.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä teksti! Ja niin totta.

  VastaaPoista
 3. tosi hyvä teksti ja varmasti herättää ajatuksia!

  VastaaPoista
 4. Mistään ruoka/nautinto aineesta en myönnä olevani riippuvainen. Tietysti ruuasta sen verran, että pysyy hengissä. Röökiä saatan polttaa vaikka askin päivässä ja olla sitten puoli vuotta polttamatta ja kahviakin voin olla viikkoja juomatta.. Oon koittanu olla luomatta mihinkään ruoka/juoma-aineeseen riippuvuutta. hmm, ehkä ne pahimmat riippuvuudet just on sellaisia tapa tai käytös riippuvuuksia. On inhottavaa olla jumissa oman käytöksensä kanssa, niin, että tietää toimivansa oudosti/ väärin / itselleen vahingollisesti, mutta ei osaa muuttaa omaa käytöstään. No vaikka paskan puhuminen, negatiivisuus ym..

  VastaaPoista
 5. Mulla on ystävä joka on ihan selkee työnarkomaani. Onhan se siinä mielessä arvostettavaa, että opiskelija painaa duunia koulun ohessa, mutta se, että joka lomalla lähes koko sun loma menee vaan duunia tehdessä niin ei hyvä.

  Kyseinen ystäväni kun piakkoin valmistuukin, niin kerkee painamaan sitä duunia, kun varmasti saa töitä.

  VastaaPoista
 6. Toivon kovasti, että opiskeluun voisi koukuttua. Sitä ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut. Ja pakko myöntää, että olen koukuttunut telkkarista tuleviin lifestyle-ohjelmiin, erityisesti niihin, joissa laihdutetaan tai siivotaan jonkun himohamstraajan kämppä. Olen koukuttunut siihen "HERRAN JUMALA, ton elopaino on 359kg ja sen kämppä on täynnä roskapöntöstä kerättyjä aarteita (=sytkäreitä)"-reaktioon. Joskus mietin, että eikö mulla oikeesti olis järkevämpääkin tekemistä :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluun kokuttua opiskeluun! Yli kymmenen vuotta yritetty mut ei :(

   Poista
 7. Elämässä on tullut kokeiltua kaikkea koukuttavaa kuten tupakkaa ja huumeita mutten ole koskaan ollut niihin koukussa. Mutta sitten olen koukussa nenäsumuun (Otrivin Menthol, ah.). Varmaan kohta tulee joku tutkimus että nenäsumu on röökiä ja huumeita tappavampi. Jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole koskaan ennen tätä postausta kuullutkaan että ihmiset ois koukussa nenäsumutteisiin :O mitenkäs, sitä vaan pitää käyttää kokoajan että tuntee voivansa hengittää kunnolla?

   Poista
  2. esim. nasolinin sumute pitemmän päälle tekee nenästä tukkoisen ja kuivan tuntuisen - "pakko" siis käyttää lisää. siks sitä ei suositella pitemmäksi aikaa käytettäväksi. satunnaisesti käytettynä ei tee siis samaa

   Poista
 8. Jälleen kerran, osu ja uppos. Mun hyvä ystävä ottaa aina hirveetä stressiä facebook-tykkäyksistä. Jos jonkun tietyn ajan sisällä kukaan ei tykkää kuvasta niin sitä on kuulemma ihan järjetöntä pitää edes esillä... sitten patistetaan omia kavereita säälitykkäämään :D "mee jooko tykkää mun kuvasta" mun mielestä toi on jotenkin niin järjenvastaista ja vähän myötähäpeää nostattavaa :D

  VastaaPoista
 9. Mä olen koukuttunut kahviin, suklaaseen, Emmerdaleen ja Salkkareihin, feisbuukkiin, candy-crushiin ja tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka ja olen juuri päättänyt etten ikinä kokeile tupakkaa tai huumeita, koska voin melkeinpä vannoa ettei se ole kuin se kerta niin meikä on koukussa ja loppuelämänsä lirissä.. Emmerdaleen olen niin koukussa että katson ohjelman ja vielä seuraavana päivänä uusinnan.. Hups myönnän .

  VastaaPoista
 10. Mua on jo pitkään ärsyttänyt just esimerkiks koukussa tupakkaan vs. koukussa työhön, koska ainahan se tupakka on pahempi. Vai onko? Töitä teet hullun kiilto silmissä, kotona töitä, iltasin ajattelet töitä, unet täynnä työtä, aamulla töihin ja siitä ylitöihin. Palat loppuun, joudut saikulle, masennut jne. Tupakka vie terveyden, kymmenen vuoden työhulluus ja lomattomuus ei tunnu missään.
  Ja ne energiajuomat vs. konsolipelit. Energiajuomat on epäterveellisiä, 22h/pvä pelaaminen on ihan normaalia ajankulutusta ja mielikuvitus pääsee valloilleen, ja onhan siinä niitä kanssapelaajiakin kuulokkeiden toisessa päässä. Päivänvaloa ei oo nähty kahteen viikkoon eikä tulla näkemäänkään, koska kuluu se aika pelatessakin. Pari tuntia unta ja taas näytön eteen pelaamaan gta'ta. Muusta maailmasta, sosiaalisuudesta tai hygieniasta ei tietoakaan.

  Aaaargh, kaikki riippuvuudet on ihan yhtä pahoja vaikkei oliskaan samassa mittakaavassa tai yhtä nopein "tuloksin". Perkele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vähän sama asia kuin tupakka vs. hasis. Mitä väliä kumpi on vaarallisempaa, kummassakin on omat riskinsä?!?

   Poista
 11. Lasketaanko jos on koukussa Täydellisiin naisiin? Kun sitä pitää katsoa aina kun mahdollista ja täykkärit menee poikaystävän edelle. Onneks mulla on vaan kaks tuotantokautta ja kohta se toka jo loppuu..

  VastaaPoista
 12. Suklaa! Siinä on saatanan keksimä namiskuukeli. Tosin olemme opetelleet elämään tasapainossa ilman ylilyöntejä. </3

  VastaaPoista
 13. Mulla on jonkinlainen siivousaddiktio. Mun on pakko päivässä ne tietyt asiat tehdä tai ei tuu mistään mitään, ja viikkosiivous pitää tehdä. :D

  On mulla myös nikotiiniaddiktio, jonka olen onneksi saanut siirrettyä sähkötupakkiin. Tässä muuten vähän mietittävää teille, jotka poltatte. Kun sitähän kessutellessa aina miettii, et whatever jos tulee syöpä joskus kuuskybäsenä ja naureskellaan kun on vähän tupakkayskää. Tupakkayskää ei ole olemassa. Se on keuhkoahtaumaa.
  Ja sit kun sä alat sen kunnolla huomaamaan joskus vanhempana, se on paha. Mulla se sattumalta diagnosoitiin 29-vuotiaana kun ensin epäiltiin astmaa. Se on vasta alkavana, eli sen ei pitäisi edetä kunnei enää polta. Mutta sen verran vaikuttaa, että juoksulenkit on aikalailla nounou, koska mulle riittää se parin kilsan juoksu ja sit alkaa semmosta liisterilimaa pukata keuhkoista mitä ei saa räkimällä pois, et tuntuu niinkuin tukehtuis. Joten sinä korsteeni joka luet tätä nyt, heitä vittuun ne tupakat ja äkkiä!

  VastaaPoista
 14. Olisko myös kyse siitä, että erilaisia riippuvuuksia luokitellaan jollain tavoin haitalliseksi liian kevyillä perusteilla. Jos suurimmalla osalla ihmisistä on lieviä addiktioita, niin kyseessä on normaalitila eikä sairaus. Sairaalloiset riippuvuudet jotka estää tai tuhoaa muun elämisen ovat asia erikseen.

  Rahan- ja vallanhimoa ei koskaan luokitella addiktioiksi, tai ainakaan haitallisiksi sellaisiksi vaikka esiintyisivät kuinka ärhäkkänä.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!