HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 24. helmikuuta 2014

kukkia ja mehiläisiä

Seksiä, seksiä, seksiä, panemista ja intiimialueita - on aika vaikeaa vältellä kyseistä aihealuetta edes päivän verran, mikäli yhtään avaa televisiota, radiota tai nettiä. Seksi on luonnollinen asia, ei siinä mitään, mutta jotenkin alkaa tökkiä somen tarjoamat kuksimistarinat. En minä ainakaan halua tietää muiden makuuhuone-elämästä, ekoista kerroista ja seksimieltymiksistä!

Jotenkin tuntuu, että avoimuus on mennyt liian pitkälle ja suhtautuminen esimerkiksi nuorten seksielämään hyvinkin lepsu. Silmät pyöreenä tuijotin erästä keskustelua, jossa yksi kauhisteli juuri ja juuri yläkoululaisten seksielämää ja loppuporukka hyökkäsi niskaan "hei jokainen kehittyy omaan tahtiin, toiset kehittyy nopeemmin!" -asenteella. Musta on huolestuttavaa, että niin monen mielestä on ihan okei että murrosiän alkupäässä taapertava varhaisteini harrastaa seksiä sen jos toisenkin kanssa. Hei kamoon, jos joku satunnainen heppu on ollut sen ikäisenä ah-niin-valmis, ei se tarkoita jokaisen samanikäisen olevan valmista kauraa petipuuhiin.

Ja onko ihme, jos jo varhaisteinit ja teinit ylipäätään kokee seksin paineena ja neitsyyden taakkana, kun sitä lemmentouhua joka paikasta pursuaa ja joka helvetin heppasivustollakin aiheeseen törmää? Teinipalstat täyttyy seksivinkeistä ja neitsyyskyselyistä, koulussa leveillään olemattomilla kokemuksillaan ja illalla katsotaan pari jaksoa "Seksihullut himoshoppaajat"-tyylisiä pississarjoja; ohhoh, ihme jos kuvittelee olevansa ainoa kokematon ja niin valmis seksiseikkailuihin.

Musta on todella jees, että asioista puhutaan, mutta sillä kun tuppaa yleensä olemaan myös se kääntöpuoli. Varsinkin, kun avoimuus muuttuu tungettelevaksi ja ylitsepursuavaksi seksiaalloksi, johon törmää ruokakaupassa iltapäivälehtien otsikoita vilkaistessaan, väärän sanan googlettaessaan tai naistenlehdestä ruokaohjeita etsiessään.  Vaikka Pikku Myykin onkin sanonut "parempi liikaa kuin liian vähän", niin tässä suhteessa se ei taida pitää paikkaansa.
30 kommenttia:

 1. Samaa mieltä ja lisäksi ärsyttää se, että pettämisjuttuja ja pornoakin tuikataan joka tuutista ulos, kuin se seksi olisi kuin lähtö huviajelulle pelleilemään.

  VastaaPoista
 2. Mun on paha kyllä tulla sanomaan, että oon sun kaa samaa mieltä, koska yläasteikäisenä minäkin sinne sänkyyn pomppasin. Tosin tyypin kanssa, joka on kumppanini vieläkin. Kuitenkin kauhistelen, sillä usein suhde ei ole vakaa, tai ei edes olla missään suhteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sano, että seksi on k16-matskua, mutta sellaset seksiseikkailut 12-13-vuotiaana on aika jäätävää, varsinkin jos ei ole mitään "seurustelua" tms, vaan läpällä kokeilumielessä.

   Poista
 3. Seksi on vakava asia eikä sen pidä olla millään muotoa hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no tästä voidaan olla montaa mieltä :'D mukavaahan se on oman & turvallisen kumppanin kanssa

   Poista
 4. Nii ja kaikki tautienkin leviäminenkin lisääntyy:/

  VastaaPoista
 5. en ossaa olla kyllä nyt samaa mieltä, musta se on ihan sama millon sittä nai, kenen kanssa ja minkä ikäisenä, vai naiko ollenkaan. eikö ihminen saa tehä mitä se ite haluaa. jep mun eka kerta oli ehkä puolitutun kanssa ja se ei ikinä seurustelua ollut eikä siitä semmosta tullutkaa, nykyään ollaan tosi hyviä ystäviä kuitenkin. emmää koe että mua ois jotenki hyväksi käytetty tai mun ois pitäny olla suhteessa sen kans. mitä väliä, ei ollu multa pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään erityisen kiinnostunut ole muiden ihmisten touhuista - sitähän postauksessa sanoinkin, että oikein iljettää kun sitä joka paikasta jankataan. Mutta kyllä mä myönnän olevani huolestunut suhtautumisesta seksiin ja siitä, mitä se tekee LAPSEN (kyllä, 12-13-vuotias on hyvinkin pitkälle lapsi) kehitykselle ja mitä siitä voi seurata - jos joskus lapsia saan, niin en todellakaan halua hädin tuskin teini-ikäisten jälkeläisteni paneskelevan koska se nyt vaan tuntuu jänskältä idealta. Ja sekin on fakta, että veronmaksajat näitä sotkuja pääsevät myös siivoamaan, joita harkitsemiskyvyttömät 12-vuotiaat sotkevat. Kertoihan Teiniäidit-sarjan Teyakin jossain haastattelussa saaneensa lukuisia yhteydenottoja 12-13 vee typyköiltä, jotka ilmaisi halunsa saada vauvan, ku se olis niin ihanaa!

   Poista
 6. Mua ei haittaa, että seksistä puhutaan, koska ite ainakin koen tarvetta puhua siitä muiden kanssa, ettei tarvi kaikkea miettiä yksin pään sisällä. Kuitenkin oon samaa mieltä siinä mielessä, että seksistä puhutaan väärällä tavalla. Seksi nähdään asiana, joka edustaa vapautta. Kuitenkin siihen liittyy myös vastuu ja toisaalta oikeus. Vrt. "Mää saan panna ketä haluan!!!!" "Mun ei ole pakko panna ketään, jos en halua" (Ensimmäiseen kommenttiin törmää netissä huomattavasti enemmän...) Ja vastuullisuus tulee esiin ei-toivottujen raskauksien ja sukupuolitautien ehkäisyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiiiin bueno kommentti ja erittäin hyvä pointti! Sepä siinä onkin, että varsinkin 12-13-vuotiailla se tuntuu olevan juuri se vapauden avain, eikä ymmärrys riitä pidemmälle.

   Poista
 7. Kyllä jokainen toki saa tehdä mitä haluaa, mutta mun mielestä on aika outoa että oikeasti just ja just vaipoista päässeet teininalut kuvittelee olevansa niin kypsiä ja valmiita ottamaan "aikuisuuden" vastaan, että voivat päättää menevätkö kouluun vai ei, hankkivatko lapsia kun ovat vieläkin lapsia ja viettävätkö kuinka villiä ja railakasta seksielämää.
  Seksistä kyllä puhutaan ja sitä tulee joka tuutista, mutta enpä nyt tiiä antaako se ihan realistisen kuvan koko touhusta. Joo, on totta, että "aikuiset" ymmärtää katsoa näitä kriittisellä silmällä, mutta ei ne varhaisteinit osaa, koska niillä ei ole kokemusta tai välttämättä edes tyytydttävää valmiutta yrittää ymmärtää, ettei kaikki naiset oikeasti ole silkosen sileitä kun kananmuna konsanaan ja ettei sen aktin oikeasti _kuulu_ kestää puolta tuntia.
  Ite oon ainakin kuullut niin huolestuttavia tarinoita näistä onnettomista lapsista. Eräs nuorena seksielämänsä aloittanut kaverikin kertoi, että tajus vasta nyt myöhemmin kuinka typerä sen petikumppani oli. Se tyttö oli vaainut tätä kaveriani sheivaamaan genitaalinsa, koska eihän telkkarissakaan näe kikkelin ympärillä karvoja? Kertoo mun mielestä aika paljon sekä tän tytön että pojan valmiudesta koko touhuun niin nuorena.

  Tursutkoon se seksi joka tuutista, mutta ehdottomasti enemmän faktatietoa peliin. Ei sellasia fantasiamaisia tunnin mittasia pelehtimiskohtauksia silkkilakanoissa, tai nää nuoret oikeesti alkaa kuvitella että se on just sellasta.
  Ja kehtaisin väittää, että noin 90% niistä nuorista jotka väittää olevansa kypsiä ja valmiita ja kehittyneempiä kun ikätoverinsa, on todella pahasti väärässä. Mut eihän ne sitä voi tietää, kun ne on katsonut kolme jaksoa jotakin "Ihkut nuoret lutk... eiku naiset shoppailumatkalla Pariisissa" -ohjelmaa ja nähnyt joka jaksossa suihinoton ja kuvittelevat olevansa sitten suunnilleen ammattilaisia. (vrt. Jennin postaus liittyen suuriin luuloihin itsestä)

  Anteeksi jos kovasti jotakin loukkasi, mutta valitettavasti homma on niin että mun pikkusiskoni on 13, ja olen kuullut ja nähnyt aivan järkyttäviä asioita sen luokkakavereilta. Pelkään, että kohta tuo sisko menee siihen typerään pelleilyyn mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aika paljon elän ja ajattelen näitä asioita 12-vuotiaan veljeni (joka luojan kiitos on kiinnostunut tällä hetkellä enemmän lätkästä ja pelaamisesta, kuin pimpsloorasta....) ja samanikäisten serkkujeni kautta ja TOIVON SYVÄSTI, että pysyy järki päässä jokaisella penskalla. Ja olen hyvin pitkälti kanssasi samaa mieltä.

   Poista
  2. Joo just toi. Mun pikkuveli on samanikäinen, mutta harmi vaan, jutut kavereiden kesken on sellaisia, että toisaalta huvittaa, mutta toisaalta vaan ihan hirveästi surettaa.

   Poista
  3. Taitaa kuulua jokaisen teinin kehitysvaiheeseen kuvitella olevansa kypsempi kun ikätoverit. Se on sitä "irtautumista" ja itsensä hiljalleen löytämistä, jos en ihan väärin tiedä? :D Tai ainakin itse, kaikki mun kaverit ja niidenkin kaverit jotka tiedän on luulleet ihan TOSISSAAN että ovat kypsempiä kun kaverit. Koska mä osaan olla hiljaa tunneilla/mul on hyvät numerot/poltan tupakkaa/panen jo kolmen eri Stigen kaa/olen räväkkä/teen just niiQ haluun.

   Musta on vähän surullista että seksiä tungetaan joka torvesta, mutta koskaan ei sanota, että on ihan oikeesti okei odottaa :( Eikä ole mikään häpeä säästellä itseensä, tai jos elämässään ei pane yli 5:ttä jätkää, kokeile 3 muijaa ja kahta kertaa kimppakivaa kaikilla tavoilla. Ei se kokemus tee siitä seksistä hyvää, vaan se rakkaus. Toki joo ne taidotkin mutta kehittyyhän ne pienemmälläkin määrällä :D
   Seksuaalisuus on herkkä ja henkilökohtainen asia, on tosi väärin asettaa seksisuhteen ulkopuoleltakin odotuksia sitä kohtaan! Ole karvaton, ole neitsyt mutta älä kokematon, seksissä ei koskaan mokata eikä mikään ole hassua/noloa jne.

   Poista
 8. "...ja illalla katsotaan pari jaksoa "Seksihullut himoshoppaajat"-tyylisiä pississarjoja; ohhoh, ihme jos kuvittelee olevansa ainoa kokematon ja niin valmis seksiseikkailuihin."

  Just tätä oon miettinyt! Tykkään itsekin välillä katsella esim. MTV:n hömppäsarjoja vaikka olen jo päälle parikymppinen. Yhtäkkiä kuitenkin tajusin, että jos olisin katsellut (varhais)teininä jotain Geordie Shorea (Big Tips Texas vaikuttaa vielä pahemmalta, vaikka oon vaan nähnyt mainoksia), olis fiilikset varmaan ollu vähän erilaiset! Olisin varmaan tosissani ajatellut, että pitäis itekin alkaa kovaa vauhtia säästämään silareihin ja meikata postilaatikolla käymistä varten ja ujuttautua kotibileisiin panemaan naapurin Tonia, koska kaikkihan niin tekee!

  Ei telkkarisarjoja mun mielestä tarvii pahemmin rajoittaa, mutta toivon vaan että nuoret tytöt ymmärtäis, ettei keskiverto parikymppisen naisen elämä ole dokaamista ja ympäriinsä panemista, ja sitä ei tarvitse tavoitella. Kaikki on erilaisia ja pitää tehdä sitä mistä tykkää, mutta olis kiva ettei ihmiset hölmöilis vaan sen takia, että niin "kuuluu tehdä". Telkkari ja muu media vaikuttaa kuitenkin aika paljon siihen, mitä pidetään normaalina: vaikka ilmiö olisi pieni, se on paljon esillä.

  VastaaPoista
 9. Munkin mielestä seksiä tuputetaan ihan liikaa joka tuutista ja senkin takia tulee ulkonäkö ja suorituspaineita. Enkä ymmärrä miks nää just ja just yläaste ikäset haluu heti olla panemassa tossa iässä vaikka kuinka se ei just multa oliskaan pois. Kyse on liiasta tuputtamisesta eikä asioitten totaalikiellosta käsitykseni mukaan :)

  VastaaPoista
 10. Ihan ensimmäiseksi haluan ilmaista ihmetystäni/ärsytystäni. Miksi täällä ajatellaan että teinit on automaattisesti tyhmiä, ajattelemattomia, ja pikkuvanhoja typeryksiä. Ihmetyttää kovasti.
  Yrittäkää ottaa huomioon että jokainen kehittyy omalla tahdillaan, jotkut "typerät teinit" on saattaneet nähdä enemmän elämää kun moni 25-vuotias, joten heidän henkinen kehitys saattaa olla muita 13-15-vuotiaita edellä, mikä tietysti johtaa siihen että seksikin alkaa kiinnostamaan aikaisemmin kun 16-17-vuotiaana.
  Ei pidä olla niin päälle päsmäri, ja olla aina väittämässä että tietää tasan mistä puhuu.
  Itse olen tällä hetkellä 21-vuotias, ja menetin neitsyyteni 13-vuotiaana. Minusta ei koskaan kasvanut hutsua, en ole koskaan harrastanut yhden illan juttuja, eikä seksuaalisuuteni ole muutenkaan kieroutunut. Minä en ole koskaan ollut raskaana, tai omistanut yhtäkään sukupuoli tautia.
  En myöskään kiellä sitä, etteikö tälläisiä yleisön paineesta seksiä harrastavia olisi, mutta ei se ole koko totuus.
  Samaa mieltä olen enemmänkin siitä että miksi ihmeessä joka hemmetin tuutista pitää tunkea sitä ulos että seksi. Se tuppaa menettämään arvonsa. Seksi on muutenkin todella vaikea aihe. Asia minkä tulisi olla henkilökohtainen, ja yksityinen, mutta kuitenkin yleinen mistä pitäisi puhua, ja sivistää enemmän, koska kaikkihan sitä tekevät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että näitä poikkeuksia löytyy, mutta valitettavasti suurin osa on silti näitä "typeriä teinejä", jotka ei oikeastaan ole typeriä, vaan tietämättömiä ja eksyksissä median luomien virheellisten mielikuvien kanssa.
   Suurimman osan on pakko olla väärässä arvioidessaan oman kehityksensä olevan edellä muita, koska jos ei olisi, silloinhan he olisivat normaalilla kehitysasteella ikätovereidensa kanssa. :)

   Olet oikeassa, että seksi on vaikea aihe, henkilökohtainen ja yksityinen, eikä sitä pitäis toitottaa tuolla tavalla tai se todellakin menettää arvonsa. Seksi on kahden (tai miksei useamman) ihmisen kohtaaminen, hyvää mieltä ja oloa tuottava tilanne, jonka ei todellakaan pitäisi liittyä millään tavalla median luomiin ihanteisiin tai paineisiin.

   Poista
  2. Monet teinit ovat fiksuja, mutta on ihan fakta, että aivot eivät ole täysin kehittyneet vielä teini-iässä. Viimeisenä kehittyy etuotsalohko, joka säätelee päätösten tekemistä, riskien arvioimista, tulevaisuuden ennakoimista, ongelmanratkaisua ja tunteiden hallintaa. Tämä ei tarkoita, että teinit olisivat tyhmiä, mutta teineillä on ehkä suurin todennäköisyys yliarvioida oma henkinen kypsyytensä. Ja muuten se, että on kokenut elämässään paljon ei vielä tee kenestäkään kypsää.

   Poista
  3. Vähän kiinnostais tietää miten tää "elämän näkeminen" vaikuttaa siihen, milloin kiinnostus seksiin herää. On matkaillut niin paljon, että panettaa muita nuorempana? On menettänyt niin monta läheistä, että panettaa muita nuorempana? On joutunut näkemään enemmän vaivaa menestyäkseen elämässä, että panettaa muita nuorempana? Vai mitä häh?

   Pointtihan tässä oli se, että seksiin _suhtaudutaan_ nykyään jotenkin vinoutuneesti. Seksi itsessään ei ole ongelma, jos sitä tekee siksi että se on kivaa.

   Poista
  4. Joo mä kans kyseenalaistaisin tän "elämän näkemisen" samana asiana kun valmius harrastaa seksiä. Ite en mitenkään kokenut sillon 13v et vaikka olin menettanyt parin vuoden aikana noin kaikki sukulaiseni et se ois tehny musta jotenkin "kypsemmän" seksin harrastamiseen :D Ja just toi että noin kaikki 13-vuotiaat luulee olevansa kovinkin kypsiä, niin tein myös minäkin silloin, mutta aika karu fakta on et HARVA on. Osa on kypsempiä eri suhteissa, mutta eiköhän noin jokainen oo vie vähän lapsellinen ainakin jossain suhteissa. Ja kyllä, poikkeuksiakin varmasti on.

   Poista
 11. ask.fm/millaharju123

  Tässäpä teille oiva esimerkki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä vittua. Ei siin mitään jos panee ton ikäsenä jos kerran mieli tekee, mut ei siitä muutkaan ihmiset julkisesti kaikille huutele :o ihan syystä mun mielestä

   Poista
  2. http://9gag.com/gag/aeNm87p
   Sori oli pakko. :(

   Poista
 12. joo oon lukenu sellasta nettikeskustelua, missä tytöt neuvoi toisiaan puhkaisemaan immenkalvonsa ennen ekaa kertaa, ettei sitten tarvii hävetä jos tulee verta jne. Ai kauheeta :S EI näin. Siis en ymmärrä, mikä ihmeen tarve on stressata omista kalvoistaan, kun ihmisten pitäisi (ainakin semmoisten jotka sanovat olevansa kypsiä seksiin) tietää, että naisilla on semmonen siellä pimpsassa.. Eli siis kiteytettynä; seksistä, neitsyyden menettämisestä jne. tulee monelle päähänpinttymä oudolla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ja sellaiset jotka ovat kypsiä seksiin eivät häpeä sitä jos sieltä ala-päästä tulee sitä verta muutama tippa -.-
   ei herranjestas

   Poista
 13. Jo toinen kirjoitus johon yhdyn täydestä sydämestäni. (ehhhh olipa huono sanavalinta, noin aiheen huomioon ottaen...)

  Muistan kun itse yläasteella koin todella ärsyttäväksi ja tungettelevaksi kaikki seksivalistustunnit sun muut, joilla oikein toitotettiin "kun suurella osalla teistä näitä kokemuksia jo on." Itseäni ei seksi silloin vielä kiinnostanut, enkä kokenut mitään tarvetta mihinkään polemiikkiin aiheen tiimoilla. Sitä vaan sattui jo silloin, melkein kymmenisen vuotta sitten, tunkemaan joka tuutista.

  VastaaPoista
 14. Kiitos tästä postauksesta! Oon ite jo lähempänä kahtakymppiä ja seurustelen ensimmäistä kertaa vakavasti. Mun poikaystävä on mulle ihan hullun tärkeä, mutta silti koen etten ole todellakaan vielä vähään aikaan valmis. Siksi onkin ärsyttävää kun kaverit hehkuttaa miten ihanaa seksi onkaan ja "harrastakaa hei teki jo, kuka siitä ei muka tykkäis". Jaaha no sehän selviää sitten kun olen valmis :)

  VastaaPoista
 15. Tää on jo kuukausia vanha postaus, mutta niin hyvä! Kiitos tästä! nimim. järkyttynyt siitä, kuinka 14-vuotiaat tietävät saman verran ja jopa enemmän seksistä kuin minä, joka olen 21-vuotias...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!