HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

oon jotenkin aivan spesiaali

Mua salaa naurattaa tällainen erilaisuuden tavoittelu ja oman spesiaalisuuden korostaminen - jep, sä oot täydellisen uniikki misu itse saksitussa tukassa tai neon-pöksyissä. Muut ihmiset on pelkkää massaa, mutta juuri SINÄ erotut mielipiteinesi, tyylinesi ja olemuksinesi!
Paskanlätinää, sanon minä.

Ensinnäkin a) en ymmärrä mitä tavoittelemisen arvoista on "erilaisuudessa" ja b) mitä erilaisuus ylipäätään edes on ja c) eiköhän me kaikki olla ihan erilaisia toisiimme verrattuina? Itse en ainakaan toista samanlaista Jenni kakkosta tunne (ylemmille voimille kiitos siitä). Onko siis nykyajan määritelmä erilaisuudelle muuttunut? Eikö "erilainen" terminä tarkoitakaan enää valtavirrasta huomattavasti erottuvaa yksilöä, vaan hyypiöitä, jotka pitävät kovaa meteliä omasta poikkeavuudestaan ja kokevat tarpeelliseksi korostaa sitä joka käänteessä?

Musta tuntuu, että porukkaa on niin moneen junaan niin tyylillisesti, ulkonäöllisesti, ajatusmaailmallisesti kuin asenteellisestikin, että eipä oikein enää mikään säväytä. Mustatukkaiset pissikset maihareissa ei hetkauta suuntaan eikä toiseen sen enempää kuin suuret tatuoinnit, kärkkäät mielipidekirjoitelmat, värikkäät vermeet tai hurjapäiset harrastukset. Mulle tulee vautsivau-elämyksen sijaan lähinnä hohhoijjaa-fiilis, kun joku oikein tarmolla ja temmolla alkaa tehdä selväksi omaa poikkeavuuttaan ja massasta erottuvuuttaan. Sitten kun samanlaisia toohottajia on heti kättelyssä sata kipalett.

Kaikkihan me olemme erilaisia ja toisistamme poikkeavia yksilöitä, ei sen pitäisi olla mikään suuri ylläripylläri kenellekään. Mikäli on, suosittelen vilkaisemaan ensin ympärilleen ja sen jälkeen perehtymään vähän genetiikan ihmeelliseen maailmaan. Kaikilla meillä kun vaan sattuu olemaan eri lähtökohdat, geeniperimät, kasvuympäristöt, ajatusmaailmat ja omat tarpeet - aikamoinen arpa osuisi kohdalle, kun täydellisen kloonin jostain bongaisi. Joko me ollaan kaikki aivan tuikitavallisia sunnuntaisauvakävelijöitä tai vaihtoehtoisesti 5 miljoonaa täysin toisistaan poikkeavaa yksilöä. Saat ihan päättää kumpaan leiriin kuulut. Mä heittäydyn sauvakävelysakkiin.


13 kommenttia:

 1. yhtä höpsöä on itsensä ylimaallinen korostaminen kuin toisten erilaisuudenkin arvostelu - kummassakin koitetaan luultavammin vain vakuuttaa itseään. kummatkin tosin kovin inhimillistä. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko siis että mä ns. arvostelen erilaisuutta? Tarkoitukseni ei ole tokikaan ketään arvostella, lähinnä kummastelen. Ja myönnettäköön, että mä en usko "erilaisuuteen". Mikä nykypäivänä olisi kovinkaan erilaista, joka junaan on porukkaa :)

   Poista
 2. haha, pakko kommentoida ekan kerran jes, vaikka oon jo muutaman kuukauden ahkerasti seurannu ja vanhatki postaukset ahnein silmin läpi käyny :D kävin käsi- ja taideteollista koulua ja siel oli just näitä "MÄ OON NIIN ERILAINEN"-tapauksia, jotka tosissaan ei muuta reaktiota itelleen saanu ku et hohhoijaa! just semmosta "mä oo niin vitun erilainen kun lävistän tällä hakaneulalla mun silmän ja teen siitä hatun"

  VastaaPoista
 3. Lävistetty oma silmä hattuna? Kui pieni pää saa ihmisellä olla, että se olis sopiva :D

  VastaaPoista
 4. Mä en ole oikein ymmärtänyt näitä lifestyle -blogeja. Siis blogeja vaan omasta elämästä? Eri asia jos blogilla on joku selkeä tyyli tai aihe, mutta välillä ihmetyttää että pitääkö kaikki itseään niin kiinnostavina, että tarvii blogia elämästään pitää..

  Älä ymmärrä väärin, tykkään tästä sun blogista paljon :D

  Lähinnä tarkoitin sellaisia "ostin uudet kengät hooämmästä ja tein ruuaks kalakeittoa, nyt pitäis viä mennä lenkille ja sit meen varmaan nukkuun" -settiä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. uskoisin kyseisten ihmisten pitävän kirjoittamisesta? Ei sitä blogia aina sen takia pidetä että saa kunniaa ja kuuluisuutta, joskus kirjoittaminen on vain harrastus joka on kivaa ajanvietettä. Ja onhan se nyt aina hauskempaa jos joku näkeekin kirjoituksesi.Vaikka se olisikin vain tylsää ja päiväkirjamaista settiä, voi joku nauttia sen kirjoittamisesta hyvinkin paljon, eikä se tarkoita kyseisen henkilön nostavan itseänsä jalustalle tai pitävänsä itseään parempana kuin muut.

   Poista
  2. Niin, ja eiko blogi alun perin ollut ikään kuin tällainen nettipäiväkirja?

   Poista
 5. Mä suhtauduin vuosia omaa "erilaisuuttaan" korostaviin ihmisiin just sellasella hohhoijaa-asenteella, kunnes oon nyt ymmärtänyt että kai se on vaan (etenkin nuorten) ihmisten tapa etsiä ja vahvistaa omaa identiteettiään. Totta kai ulospäin se "oon Xenastinelle ja keräilen käsintehtyjä puisia veturileluja, eli oon aika uniikki" -jankutus on rasittavaa, mutta kertoo varmaan lähinnä huonosta itsetunnosta.

  VastaaPoista
 6. Kyllä mun mielestä nuoruuden identiteetinetsintään kuuluu aika oleellisesti se että pyritään voimakkaasti erottautumaan ja halutaan että muutkin huomaavat sen erottautumisen :D Varmaan jokainen kahenkympin rajapyykin ohittanu hekottelee yläasteikäiselle itselleen, kun silloin piti itseään NIIIIIIIN erilaisena ja erityisenä ja ajatteli olevansa kypsempi kuin muut, pohtivansa asioita syvällisemmin kuin muut ja hahmottavansa maailman älykkäämmin ja laajemmin kuin kukaan muu. Ja kuitenkin se maailmannäkemys pyöri kaunista ja siroa kehää sen oman navan ympärillä. Vuosien vieriessä ja sen oman identiteetin muovautuessa sitten tuntee jo olevansa itsenäinen ja omanlaisensa yksilö ilman että sitä tarvitsee visuaalisesti ja isoin ääniefektein tehostaa.

  On se mun mielestä aina melko söpöä kun joku nuoruuden kiihkolla ja voimalla pyrkii raivoisasti erottautumaan ja "massa" on pahin kirosana mitä on olemassa. <3

  VastaaPoista
 7. Kiitos taas Jenni mahtavasta tekstistä!! :) En vois olla enempää samaa mieltä. Kyllähän jokainen on ainutlaatuinen ilman, että yrittää olla. Jos yrittää olla "erilainen", niin sata muutakin yrittää samalla tavalla, joten se siitä "erilaisuudesta"...!
  1800-luvulla oli vielä helppoa erottua oikein kunnolla massasta, silloin kun niitä erilaisia ei oikein hyväksytty. Nykyään kuitenkin lähes kaikki mielipiteet, tyylit, ulkonäköjutut on yleisesti hyväksyttyjä, joten 2010-luvulla saa olla aika hemmetin erikoinen että saa päät kääntymään. :D

  VastaaPoista
 8. Oon täsmälleen samaa mieltä sekä Jenni sinun että näitten useimpien kommenttia jättäneiden kanssa.

  Teini-ikäiseltä tollasen itsensä esiintuomisen ja muun vauhkoomisen ymmärtää mutta aikuiselta ihmiseltä en. Tosiaan, nykyään eletään 2000-lukua (tai tätä päivää niinku Sara Sieppi sano) ja erilaista porukkaa tulee niin paljon vastaan ettei oikein mikään jaksa enää järkyttää tai ihmetyttää. Ite oon sitä mieltä että jos sä oot vaikka kasvissyöjä ja sä koet tarpeelliseks tuoda sitä joka helvetin käänteessä esille ja perustella sillä kaikki valinnat vessapaperista vuorokausirytmiin ni sit se on sitä että sä vakuuttelet sitä enemmän itelles ku muille. Jos sä oot varma omasta asiastas ja sulla on mukava olo niin sitä ei sillon tarvii kertoo jokaselle vastaantulijalle.

  Kiitos muuten tästä tosi hyvästä blogista!

  VastaaPoista
 9. Jenni huomio, keksin sulle idean postaukseen! :D

  Tää menee nyt vähä ohi aiheen, enkä ees tiiä onko tää hyvä kenenkään mielestä tai ootko jo tehny tällaisen :D Mut siis tuli vaan mieleen et ku noi sun cosmon imitoimiset on aina niin hyviä, et miltä kuulostais, jos tekisit samanlaisen, mut kuvitteellisena miesten versiona? Eli siis vähä niinku "miesten cosmopolitan" :D Enkä nyt siis tarkota mitään pelkkiä autojuttuja vaan jos miehillekin tehtäisiin niiden näkökulmasta tollanen lehti :D

  VastaaPoista
 10. Komppaan joka sanaa postauksesta. Jotenkin "mä oon erilainen" -lausahdus itsessään kumoaa sen viestin. Ei, et sä ole, jos sulla kerran on kuvitelmia siitä. Jos sä oot oikeasti erilainen, uniikki, niin sä tuskin koko asiaa olet tullut ajatelleeksi, koska olet keskittynyt olemaan oma itsesi ja elämään sellaisena muista riippumatta.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!