HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

alkoholisanakirja

Me suomalaiset, yrmeät tissuttelijat, olemme herättäneet alkoholikulttuurillamme (lue: viinanhimollamme) huomiota ympäri maailmaa. Mutta ymmärrämmekö itsekään täysin juomistapojamme ja - sanontojamme?

"Vien roskat ja käyn samalla autotallissa" = Menen juomaan autotalliin kaljaa, jonka jälkeen salamyhkäisesti livahdan omille teilleni, enkä enää koskaan palaa tähän ydinperhehelvettiin.

"Me otetaan Mirkun kaa sivistyneesti viiniä!" = Me vedetään Mirkun kanssa sellaiset perseet, että ettepä ole ennen nähneet naisihmisten vetävän. Aamuyöllä hoipumme kotiin ripsivärit poskilla ja tissi vilkkuen ilman kenkiä. Mut hei viini on fiinii ja mitä näitä ny on!

"Ei perkele mää olin kännissä!" = Tein jotain täydellisen ääliömäistä kevyessä humalassa ihan vain siksi, koska luonteeltani olen täysi pelle ja älykääpiö. Yritän selittää tilanteen piilottamalla mokani liioilteltuun humalatilaan. Näin ollen virheeni (kaverin äidin iskeminen, baarimikon jaloille kuseminen, vaimon ajaminen vesurilla uhaten pakkaseen, jne. jne.) on hyväksyttävämpi erhe.

"En niinku muista yhtään mitään!" = Muistan aivan kaiken ja sekös aiheuttaakin muljahtelua rintalastan alla. Että toivottavasti muut eivät muista villiä tankotanssiani ja epämääräisiä iskuyrityksiäni, joihin kuuluu mm. lause "saisinksä mä lukee sulle iltasaduks Kamasutraa?".

"Mä ostin tätä punkkuu ruuanlaittoon, sopii kuulemma kivasti kastikkeeseen" = Ruuanlaiton yhteydessä juon noin neljä-viisi lasia ja lopun viinin piilotan allaskaappiin, josta sitä aina naukkaillen mm. silloin kun lapset tuhoavat kevään kolmannet Ticket to heavenin vk-asut ja mies lirkuttelee ylitöissä simpsakalle sihteerilleen. Viimeisen kahden kuukauden aikana ruuanlaittoviiniä on kulunut noin viisi litraa. Ruokaa olen laittanut kolme kertaa.

"Me juotiin varmaa seittemä lavaa kaljaa"= No ei kyllä juotu, mutta joskos joku uskoisi ja vähän heruisi rispektiä ja kunnioitusta. Anyone?

"Emmää montaa ottanu, pari vaan" = Saatana taas meni pilkkuun asti, siä mää tanssin pyödällä perse vilkkuen, rahaa paloi sellaset kolmisensataa, oksensin taksiin, heräsin jäätävän painajaisen vierestä aamupäivällä ja nyt krapula on aivan sietämätön.

"En juo enää ikinä" = Viisi yötä viikonlopuun on, rai rai rai...

"Hei kulta, tää suhde merkkaa mulle paljon enemmän ku alkoholi!" = Hei kulta, kun sä lähdet bodypumppiin, niin minä käyn sillä välin pihavajassa kurkkaamassa miten marjaviini pulputtaa.

"Pitäisköhän meidän kokeilla välillä viiniä X viinin Y sijaan, vai otetaanko välillä jokin pikantti kuohuva? Toisaalta X on ihanan tamminen ja Y taas rohkean vivahteikas." = Aivan yksi lysti vaikka otettaisiin lähihuoltsikalta pänikkä aurinkoista La Solia, aivan turpa täynnä kuitenkin tullaan olemaan. Ja paskat me muutenkaan mitään näistä rypälelajikkeista mitään tiedetä.7 kommenttia:

 1. ja etenkin tietyissä piireissä missä sitä holia ja kaikkee muutakin menee ohessa niin on tapana retostella ja muuttaa ne joksikin legendaarisiksi tapahtumiksi, vaikka sydämessä se pieni ääni jotain koittais huudella. mutta sen voi aina onneks hiljentää uudella rännillä! en kestä, aaaaaaaaaa!! saatana mikä myrkky.
  t. moisissa porukoissa aikasemmin pyörinyt

  VastaaPoista
 2. "saisinksä mä lukee sulle iltasaduks Kamasutraa?"
  Hitto että repesin :'D

  VastaaPoista
 3. Niin no, ikävä totuus: jos alkoholia joutuu miettimään usein ja puhumaankin sen käytöstä (saati sitten puolustelemaan, vähättelemään tai liioittelemaan), omaa alkoholiongelman.

  Oman kunnan avohuollon päihdetyöntekijältä voi hakea apua oman alkoholinkäytön kartoittamiseen. Vaikka kerran käy siellä vilkaisemassa niitä itsearviointitestejä, se ei pakota jatkossa käymään siellä kertaakaan.

  VastaaPoista
 4. sun kuuluisi olla ehdolla blogiawardeissa vaikka ne vähän turhia ovatkin!

  VastaaPoista
 5. Oon niiiin absolutisti forevah -_-"

  VastaaPoista
 6. Oon niiiin absolutisti forevah -_-"

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!