HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

torstai 20. maaliskuuta 2014

Kevät, tuo valtava luonnonmullistus

Talvi ehkä yllättää autoilijat, mutta kevät totisesti yllättää iltapäivälehdet. "ISKEEKÖ TAKATALVI?! PLUSSAN PUOLELLE MENNÄÄN! VOI EI, TAAS PAKKASASTEITA!" toitottaa etusivut saaden ihmiset suorastaan hysteriaan. Kauhistellaan vuoroin takatalvea (=hetkellistä lumisadetta kevättalvella) ja ihmetellään plussa-asteita. Hei kamoon, sitä kutsutaan kevääksi!

Mä ainakin ymmärrän kevään talven ja kesän välissä sijaitsevana vuodenaikana, jonka pointti on se että kelit vähän heittelee; ei kai talvi voi kesäksi yhdessä yössä muuttua. Tämä vuodenaika nyt sattuu olemaan vähän sellainen, että välillä ollaan vähän miinuksen puolella, sitten lämpiää, tulee kevyttä lumipyrytystä, aamulla on kylmä, iltapäivällä virtaa hiki, eteinen on täynnä loskaa ja hiekoitushiekkaa, tuuli kaataa talvesta terassille jääneet kynttilälyhdyt ja kukaan ei tiedä milloin kannattaisi vaihtaa kesärenkaat.

En oikein näe syytä varsinaiseen paniikkiin. Katsooko ihmiset liikaa televisiota, vai mistä kummasta kumpuaa animaatiomainen harhakuvitelma kevään kulusta: lumi sulaa puroksi, muuttolinnut istuvat paljaille oksille joihin puhkeaa lehdet about noin kolmessa minuutissa, sinivuokot puskee maan läpi ja jänikset heittää kesävermeet niskaan valkoisen pörröpuvun sijaan. Tadaa, kevät on täällä - vartissa valmista!

Ja siis mikä helvetin takatalvi?! Kerran - kaksi tuli pari senttiä lunta maaliskuun puolivälissä? Öö? Takatalvi on se, kun huhtikuun lopussa pamahtaa viistoista astetta pakkasta ja syödään pettuleipää, ei se, kun joutuukin vaihtamaan pariksi päiväksi nahkatakin toppatakkiin. "Siis ekä, eiks tää talvi lopu ikinä!" No siis ei lopu! Tähänkin asti joka vuosi meillä on ollut jo helmikuussa helle ja tämä kevät täysin poikkeustapaus!

Joka vuosi, siis oikeasti joka vuosi, saa lukea lehdistä saman "MUUTTOLINNUT TULIVAT ENNÄTYSAIKAISIN, MITEN NOKIHAIKARAN JA PUNAPOSKITIRPAN NYT KÄY?"-setin - silti ne oletettavasti aina selviävät. Ainakaan ei ole vielä kantautunut mun korviin "petokuikka ja sarvinaakka kuolivat sukupuuttoon juuri tänä keväänä"-uutista... Ja päälle vielä "HISTORIALLINEN SÄÄ, NYT RIKOTAAN ENNÄTYKSIÄ"-shokkiuutiset, joiden sisältö on sarjaa "Mirkku Porvoosta löysi valkovuokon aprillipäivänä takapihaltaan". Hohhoijjaa...
Mikä on sun mielestä varma keväänmerkki? Muuttolinnut, lumen sulaminen, kangastossut, polkupyörän huolto...?

17 kommenttia:

 1. Nimenomaan! Ja mikäs helkkarin takatalvi se on jos maaliskuussa tulee vähän lunta, eiks sen nyt pitäis olla ihan normaalia? :D

  VastaaPoista
 2. Herranjestas :DDDDDDDDDDDDdddddddddd

  VastaaPoista
 3. Mul oli viime viikol toiveet saatanan korkeella kevääntulosta enkä millään halunnu uskoo et täl viikol on pakkasta ja sama määrä lunta mistä päästiin just eroon. :( Oon sitä mieltä et vittu mitä paskaa ja kiroon koko sään perseilyn alimpaan helvettiin, mut pippeli kasvaa kyl otsaan noit uutiskynnysylityksiä ja facebookpäivityksiä - MÄ KATSON JOKA PÄIVÄ ULOS. Ja siinä mielessä valitan ihan tosta sään täydellisestä heittelystä, ettei tosiaan tiiä koska ne talvirenkaat uskaltaa heittää varaston perimmäisee nurkkaa.. Ehkä kesäkuussa?

  VastaaPoista
 4. Tottahan tuo. Tosin täällä Etelä-Karjalan pikkukylässä oli vielä eilen lunta varmaan enemmän, kuin koko talvena. Nyt jo onneks sulaa, kuten siihen kevääseen kuuluu. ;)

  VastaaPoista
 5. Tamperelaisena ehdottomasti Tampin myyjät ja muut villiintyneet teekkarit tuovat kevään.

  VastaaPoista
 6. Se, kun voi laittaa balleriinat jalkaan ja ohuen takin päälle.Niin ja sitten, kun pääsee terassikauden aloittaa :)

  VastaaPoista
 7. Varma kevään merkki on koirankakka keskustelut lehtien lyhyet palsoilla tai foorumeilla! :D

  VastaaPoista
 8. Musta on ihanaa kun keväisin sepelit vedetään lakaisuautoilla pois jalkakäytäviltä, sit niissä on ihanaa kävellä kun jalat ei koko ajan rohise ja ne näyttää niin puhtailta ja siisteiltä. :D

  VastaaPoista
 9. Leskenlehdet :) Niin ja perhoset myös! Ensimmäinen sitruunaperhonen kun lepattaa ohi <3

  VastaaPoista
 10. Siis keväthän on se, kun eilen oli -15 astetta lunta tulvillaan ja tänään onkin plussakeli, lumet virtaa puroina viemäriin, linnut laulaa ja aurinko paistaa, toisin sanoen se kuuluisa Kevään Ensimmäinen Päivä.

  Valitettavasti se ei nyt vaan ihan noin romantisoidusti mene :(

  VastaaPoista
 11. Meneemenee. Sen takia näitä sään heittelemisiä niin ihmetelläänkin :D

  VastaaPoista
 12. Sitten kun alkaa ilmestymään valko vuokkoja :)

  VastaaPoista
 13. No vähä riippuu missä asuu. Itteäki kyllä ketutti ku sää on ollut joulun jälkeen heitelly. Ei ollu kunnon talvee ja nyt ku nalko lämmetä ja kevät jo hiipii ni sit pamahti 20 senttiä lunta ja pakkasta. Nyt taas sit sulla tuo loskaksi.Ja tota siis on kyllä käyny jo muutaman kerran.Ei tää nyt tyypillinen talvi ole.

  VastaaPoista
 14. En vois olla enempää samaa mieltä! Ärsyttää kaikki takatalvesta sönkkääjät. D: Sillon kun sitä ei oikeesti oo...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!