HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

puolen vuoden käytöskoulu

Telkkarista tulee jatkuvalla syötöllä superdieetti-laihdutus-kilotvittuun-ohjelmia, että alkaa jo ihan kyllästyttää. Mä kaipaisinkin "uutta" formaattia, sarjaa, jossa huonokäytöksisistä jässiköistä opetetaan hyvätapaisia ja kohteliaita.

Ohjelman nimi voisi olla vaikkapa "Puolen vuoden käytöskoulu", johon sitten porukka voisi ilmoittaa työntekijöitään, naapureitaan, ystäviään ja perheenjäseniään opettelemaan tapoja. "Onko naapurisi mulkvisti? Eikö setäsi osaa käyttäytyä? Jättääkö bussikuski toistuvasti tervehtimättä? Nyt on aika heittää syrjään tuhmuusviltti, läheisestäsi tulee superkiltti! Oppii kohteliaaksi urpo tuttu, hyvä käytös on helppo juttu!"

Toisaalta tuollainen yllämainittu pirteysmeininki ei ehkä tepsisi ainakaan katsojalukujen suhteen , vaan käytösvalmentajan tulisi olla joku 120-kiloinen lihaskimppu, joka ohjeistaa kättelyjonossa ja ruokapöydässä kuuluvalla äänellä "Jumalauta Raimo, sano kiitos, vielä kymmenen, yhdeksän, kahdeksan... ei tullu tarpeeks kuuluvasti, vedetään kymmenen lisää ja sen jälkeen availlaan loppupäivä ovia vanhuksille!!!"

Aika ihania olisi myös ne pätkät, kun huonokäytöksiset ressut tilittäisivät päiväkirjahuoneessa tuntojaan. "Siis ei perkele, oli kova päivä... Ensiks aamulla pöytätapareeni, sitten käteltiin pari tuntia ja loppupäivän opeteltiin keskustelutaitoja... Mä en tiä pystynkö vetään tän loppuun asti... Ei musta oo tähän... Tää vaati paljon enemmän kun mä uskoin aluks."

Toki huonoimmin selviytyneet aina tiputetaan - ja jotkut luovuttavat. Tsyge lähtee kotiin, kun nakkikioskilla on vaikeuksia hillitä itsensä, Miljastiina ei selviä joka-aamuisista kohteliaista tervehdyksistä ja Jokke kokee ongelmalliseksi sanoa mielipiteensä asiallisesti. Terppa lähtee omasta tahdostaan, kun pää ei kestä, kun ei saa ohitella jonoissa ja anteeksipyyntö tuottaa hankaluuksia.

Ja joku sitten voittaa koko paskan, kun on oppinut kiitos, anteeksi, ole hyvä -setit, katsoo silmiin puhuessaan, kättelee tarpeen vaatiessa, esittelee itsensä selkeästi, ojentaa auttavan käden sitä tarvitsevalle ja ottaa muut huomioon. Voittaja saa satatonnia ja Valioyksilö-pinssin rintapieleen.

Miltä kuulostaa?

Kas näin! Kättelykoe selvitetty.

8 kommenttia:

 1. Hahhah, aijai tollanen ohjelma olis kyl hyvä! :D kattosin!

  VastaaPoista
 2. En kestä, oot ihana :------D !!!

  VastaaPoista
 3. Ihan huippuformaatti! Kattoisin sitä ihan varmasti :DD plus, hitto nainen oot timmi!!

  VastaaPoista
 4. Briteissähän on joku samantapanen ohjelma jota on myös näytetty suomessa, en tosin muista että miltä kanavalta.. Se ei ollut varsinainen ns.kilpailu, vaan ohjelmassa lähetettiin lusmuja huonokäytöksisiä teinejä tyyliin Afrikkaan kuukaudeks jossa ne joutu työskentelemään ja opettelemaan käytöstapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ankara isäntäperhe? :D Siinä niitä teinejä lähetettiin aina kaksi jonnekin perheeseen toiselle puolelle maapalloa, missä ne sitten joutui opettelemaan käytöstapoja sekä hui kauhistus, tekemään koti- ja muita töitä. :D

   Poista
  2. Eiku oli viel joku ohjelma, jossa tosiaan oli huonokäytöksisiä nuoria, jotka lähetettiin esim. Afrikkaan johonkin savimajaheimoon opettelemaan tapoja. Tais tulla MTV-kanavalta. Hatarat muistikuvat tästä, mutta ohjelma saattoi alkaa E-kirjaimella... :D

   Poista
  3. MTV:ltä tuli. Oisko peräti ollu niitä sweet sixteen -ohjelman hemmoteltuja kakaroita? Ainaki muutama tais olla mukana.

   Poista
 5. Voin jo kuvitella, miten se voittaja olisi tehnyt "todella pitkän matkan". :D

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!