HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 31. maaliskuuta 2014

syy-seuraussuhde, mikä se on?

Mä olen vaistonnut ilmassa useamman vuoden ajan sellaista meininkiä, että syy-seuraussuhde alkaa olemaan aivan vieras käsite, varsinkin nuorille. "Me pantiin ilman kumii JA NYT MULLA ON KUPPA, miten tässä nyt näin kävi?!"- tyyliset keskustelut suorastaan ylikuormittavat internettiä ja ihmiset ihmettelevät, että miksi ihmeessä suhde meni perseelleen kun ihan pikkuisen vaan petin, valehtelin, vittuilin ja uhkailin. Ja miksi kummassa kortti kuivuu kyttiksellä, kun ajoin tahallista ylinopeutta toistuvasti?! No niinpä!

On suorastaan hulvatonta seurata sivusta, kun ihmisen ihmettelevät mokiensa ja erheidensä seurauksia monttu auki. Että mites perskeles tässä näin kävi! En yhtään pohtinut mitä tästä voi seurata! Silti tein! Ja nyt syytän asiasta jotain ulkopuolista tahoa tai vähintään äitimammaa, joka ei koskaan mua ohjeistanut tällaisien tilanteiden varalle! Olen kusessa aivan omasta syystä, enkä silti vaan hoksaa mikä meni vikaan!

Huikeimpia on varmaan nää seksiseikkailijat, jotka ovat aivan ällikällä iskettyjä, kun siellä pöksyissä kasvaa lihansyöjäkasvi ja muita kirveleviä lomatuliaisia, samalla kun edellisen seikkailun tuotos itkee pissat housussa rattaissa. Siihen kun isketään kylkeen vielä vaikka varattu mies ja vihainen kolmasosapuoli, niin soppa on valmis - silti itse keittäjällä ei vain sytytä, että mites kummassa näin pääsi tapahtumaan. Ihan yllärinä tuli taas kaikki! Mutta hei, carpe diem!

Pienemmässä mittakaavassa tätä kausaliteetin katoamista huomaa jokapäiväisessä arjessa. "Siis voi perse, miten mä voin myöhästyä bussista, kun mä olin vaan vartin myöhässä, kun kähersin mun tukkaa! Siis tosi mulkvisti kuski!!!". "Siis tää kastike meni sit ja palo pohjaan, enkä mä ollu vaan ku kolme tuntia kylillä siinä välissä!". "Mä en yhtään tajuu miks mun kulta suuttu, kun mä olin menny ja heittäny sen Mersun avaimet hissikuiluun, siis ei yhtään huumorintajua silläkään!". Aivan...

Onko se niin vaikeaa välillä säännöstellä sieltä aivojen sopukoista pieni loraus maalaisjärkeä ja kauaskantoisempaa ajattelua, ennen kuin toimii? Mun mielestä on aivan turha itkeä krapulaa töissä, jos on vetäny tappiin asti tequilaa edellisiltana, tai jos on jalka poikki, kun tahallaan menee laskemaan laskettelurinnettä uimarenkaalla. Eikö järki koputa missään välissä, että tää nyt ei vältsisti kannattais? Että tällä voipi olla mahdollisia seurauksia?

Nettimaailma on loistoesimerkki tästä. Haukutaan, vainotaan, kusetetaan, tehdään parit nettipetokset, kun myydään olematonta tavaraa, lähetellään tappouhkauksia ja SITTEN vasta ihmetellään, että voiko tästä olla mulle haittaa! Ai että mun kotipornovideo ei sitten lämmittänytkään mun pomin mieltä mun FB-seinällä? Siis onko tosiaan typerä idea kaupitella mielikuvituselektroniikkaa nettikirppiksillä? Ai ei olis kannattanut vierailla deittisivustoilla ja jättää sivuhistoriaa puolison löydettäväksi? Oho!

Kaikki paheet ja epäterveelliset jutut kuuluvat myös samaan settiin. Siis mitä, tuliko tää vatsamakkara tosiaan pitsakuurin seurauksena, häh? Jaa siis siks mulla on huono olo, kun en oo viikkoon syönyt, joojoo, nyt aukes! HÄH, voinko tosiaan saada tupakasta syövän lisäksi keltaiset hampaat ja hengenahdistusta, eikä....? Ai siis siks mulla on vähän heikko olo, kun vedän tota piriä! Kappas kappas ja ohhoh!

Venähtipä postaus hauskasti tarkoitettua pidemmäksi... Nyt saatkin kertoa teosta, joka olisi kannattanut harkita vähän tarkemmin ennen toteuttamista. Menikö sulla tai tutullasi hommat aivan reisille, kun ei tullut mieleen pohtia seurauksia?

Itse taannoin mokasin laittamalla astianpesukoneen päälle, vaikka sen kilinä ja kolina oli jo antanut viitteitä sen epäkunnosta. Makuuhuoneesta keittiöön astellessani pääsinkin ottamaan osaa varsinaisiin allasbileisiin... Suihkulähdekin löytyi omasta takaa... Jes. 

"AI SIIS SIKS MULLA ON KAUHEE KÖHÄ, KUN OON VETÄNY VIIS VUOTTA NORTTIA POSKET LOMMOLLA?!"


24 kommenttia:

 1. "Miten oon näin lihava vaikka syön vaan pullaa ja karkkia ja jäätelöä ja juon limsaa ja sidukkaa???"

  Ja tähän valitukseen valitettavasti itsekkin sorrun :
  "MITEN VOI OLLA NÄIN JÄÄTÄVÄ OLO" vaikka join vaan ihan liikaa krhhm

  VastaaPoista
 2. "MITEN VOI VÄSYTTÄÄ NÄIN PALJON???" Noh, vaikka siten että valvot kahteentoista vaikka tiedät, että herätys on puoli kuudelta.. t. voin jo kuvitella, kuinka huomenna hoen tota kysymystä.

  PS. Tää on ihan paras blogi. :D

  VastaaPoista
 3. Haha, juuri näin :D Eksä aina reteili, miten hän ei mieti syitä eikä seurauksia, kun hän ELÄÄ HETKESSÄ. Siis silleen supadupacoolisti! Tai ehkä vaan dorkasti.

  VastaaPoista
 4. Nämä ihmiset, jotka elää toimeentulotuella, ja lainarahoilla. Jos joku ei siis tiedä, niin toimeentulotuen lisäksi saat tienata tai "tienata" x määrän rahaa kuussa, oliko tuo nyt 70e. Tästä ylimenevät vähennetään toimeentulotuesta. (Ja se on ihan julkinen tieto, joka ilmoitetaan hakemuksessa) Sitten on niitä ihmisiä jotka "lainaa" äitiltä ja isiltä satasia, ja syyttelee sitten virastoa, kun hänen tukia vähennettiin. (Toivottavasti kukaan ei nyt sano että "menkää töihin", sekin on helpommin sanottu kuin tehty, joillekin se toimeentulotuki tulee tarpeeseen. Ilmeisesti ei vaan noille edellä mainitun kaltaisille yksilöille.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli kyllä väärää infoa aika kosolti, joskaan en tiedä toki asuinpaikkakuntaasi. Tulot otetaan ttt:ssä AINA huomioon, mutta max 40 euron lahjaraha voidaan jättää huomioimatta. Palkasta taas lasketaan max 150 euroa etuoikeutettua tuloa. Useimmiten nuo lahjarahat ja rajat EIVÄT ole julkista tietoa, koska asioissa voidaan käyttää myös harkintaa. Esim. säännönmukainen 20 euron apu kuussa voidaan tulkita jossain vaiheessa jo tuloksi.

   Poista
  2. oonko mä vaan tyhmä, mutta miten vitussa tää nyt liittyy mitenkään yllä olevaan postaukseen?

   Poista
  3. No siitä en tiedä, liittyykö tää vitussa asiaan, mutta kirjoittaja varmaan meinasi tätä: "Ohhoh, mites mun toimeentulotuesta vähennetään, vaikka oon vaan porukoilta vähän saanu rahaa, perse sossu" - niin eihän se luekaan kuin kys. paikkakunnan ttt-ohjeissa...

   Poista
  4. Kyllä tt-tuella saa tienata jonkun just satkun kk:ssa ennen kun otetaan huomioon.

   T. tt-tukilainen

   Poista
  5. Juu mutta jos puhut nyt tienaamisesta, se on eri asia kuin lahja. Lahjassa on usein 40 euroa rajana, 150 e taas saa olla etuoikeutettua tuloa. T. Ex-ttt:läinen.

   Poista
 5. tästä postauksesta tuli niin mieleen Suomen Surkein Kuski voittaja Anna!! Ku hän vaa ajeli miten sattuu eikä yhtää miettiny että osuuko se auto minnekkään ja sitten ihmetteli kun hävis o.O

  hohhoh

  VastaaPoista
 6. #YOLO on uusi carpe diem :----DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa!! :D niiden ero on vaan se että yolo kirjoitetaan/sanotaan joka paikassa, ja carpe diem otetaan tatuointina :D

   Poista
 7. Kuulin äskettäin muutamalta nuorelta naiselta, noin 20-vuotiaita, etteivät he ole koskaan käyttäneet kondomia kenenkään miehen kanssa. On kuulemma parempaa ilman ja kondomin rullailu latistaa tunnelman. Ainakin toisella tytöllä on herpes. Mitä vittua ne odottaa? Hiviä ilmeisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, tähän voi todeta, ettei se ikäkään juuri ihmisiä tee fiksummaksi. "Joo, paljaalla vaan, emmä mitään raskauksia tai tauteja mieti, mut en kyllä syö pilsujakaan, kun emmä mitään hormoneja halua. Mut paljaalla haluan!!" Tai sitten joku äijänkäppänä ihmettelee, että mitä, ekkö sä muka paljaalla anna, mikset, kyllä kaikki muut vaan. Huah.

   Urpot.

   Poista
 8. No tämä "MITEN VOIN OLLA NÄIN TÄYNNÄ?!"..olisko siksi et söit paljon?

  VastaaPoista
 9. "Miten kusipääpomo kehtaa antaa potkut, vaikka oon ollut omin luvin pois vain maanantaisin, tullut myöhässä alle 75% päivistä ja varastanut firman tavaraa vain kun oon tarvinnut jotain!"

  VastaaPoista
 10. "Onko se niin vaikeaa välillä säännöstellä sieltä aivojen sopukoista pieni loraus maalaisjärkeä ja kauaskantoisempaa ajattelua, ennen kuin toimii? Mun mielestä on aivan turha itkeä krapulaa töissä, jos on vetäny tappiin asti tequilaa edellisiltana, tai jos on jalka poikki, kun tahallaan menee laskemaan laskettelurinnettä uimarenkaalla. Eikö järki koputa missään välissä, että tää nyt ei vältsisti kannattais? Että tällä voipi olla mahdollisia seurauksia?"  Alko naurattaan ihan silmittömästi kun tajusin että noi kohdat kertoo musta. Varsinkin tuo, että kyllä, darra on sieluton ja erityisen armoton jos all nighterin jälkeen on työpäivä. Ja nuo oudot onnettomuudet, kun seikkailumieli (lue: idiotismi) iskee terveen järjen maanrakoon. Tunnustan, olen tyhmä kuin kaali ja vihaisit minua varmasti jos tuntisit. :D

  VastaaPoista
 11. Jotenki respectit sua kohtaan laski ku lehmän häntä ku kerroit et poltat. Ku sä ny oot älykäs nainen jolle fyysinen hyvä kunto on tärkeetä, ni on jotenki tosi naurettavaa et teikälle kelpaa nortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä mä oon sellasta kertonut :DD anonyymien johtopäätökset osa 38477483 ! :D

   Poista
  2. Jos tuota kuvatekstiä meinasit, niin voin sulle kertoa salaisuuden, että se ei ole lausahdus mun suusta, niin kuin ei muutkaan tekstissä esiintyvät "lainaukset", vaan tuulesta temmattua.

   Poista
  3. Muistaakseni jossain kysymyspostauksessa olet sanonut polttavasi.

   Poista
 12. Ihmisiä vaivaa asioiden korreloinnin tiedostamattomuus ja siten defenssit (psyykkiset puolustuskeinot esim. projektio, kieltäminen tai kohteensiirto) pääsee valloilleen.

  VastaaPoista
 13. halleluja ja aamen!! Tiedätkö, löysin juuri blogisi ja nyt kihertelen töissä näille teksteillesi. :D Mieheni on meinaan juuri tuollainen, joka ei tajua syy-seurausta! Töheltää minkä ehtii, on yleensä se jonka kaverit viellä yllyttää toimimaan mitä tyhmimpiin juttuihin.. Olen monesti sanonut, että menettää vielä työnsä tuon puolesta, mutta ei hetkauta.." Kun ei ajattele seurauksia niin eihän tässä mitään voi käydä"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanen kysyä, miten kestät miestäsi...? Nim. Itsehän en kestänyt samanlaista.

   Poista

Ei muutaku kommenttia tiskii!