HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

lauantai 5. huhtikuuta 2014

kiire & hoppu

Nykyaikana on trendikästä olla kiireinen, vaatia palvelua hetinyt ja saada tuloksia alle minimiajan. Mihin helvettiin meillä on kiire? Vai juurikin sinne?

Sikspäkki pitäisi saada viikossa, täydellinen iho yhdessä yössä ja herkkuateria vartissa. Urheilusuoritus olisi suositeltavaa tiivistää mahdollisimman kompaktiin 20 minuutin pakettiin, Henkkamaukan paketin tulla vajaassa kahdessa päivässä kotiovelle asti ja sen oman kullankin tulisi painaa sitä vihreää luuria sillä saatanan samalla sekunnilla, kun puhelu toiselta puoliskolta on vasta puolimatkassa. Että hopi hopi, eipä mulla ole tässä kauhean kauaa odotella.

Itsekin tähän syyllistyy, kun netti käy hitaalla tai ravintolassa ruoan tulo kestääkin odotettua kauemmin. Tulee pärrättyä mielessään perkelettä, kunnes sitä havahtuu siihen faktaan, että eihän meillä tässä valmiissa maailmassa ole mihinkään kiire. Onko mun elämä kiinni minuuteista, tunneista, päivistä tai edes viikoista? Kun kaikkea nyt ei voi saada heti.

Vaikka olishan se hirveän kiva aamulla herätä kolme kokoa pienempänä, aamupala lähes katettuna pöydässä, sähköpostissa vastaukset öisiin meileihin ja ihokin täydellisen virheettömänä. Että kaikki olisi valmiina edessä, eikä tarvitsisi muuta kuin esittää kiireistä ja meuhkata siitäkin, että vieläkin nopeammin kaikki olisi voinut tapahtua.

Eikö ihmisillä ole mitään pitkäjänteisyyttä? Osta mikä vain tuote tai palvelu, niin sen eteen on liitetty sana "pika". Pikaruokaa, pikakaunistajaa, pikadieettejä, pikalainaa... Huh huh. Otsikot huutaa: Nopea keitto! Kiireisen meikki! Tämä kestää vain hetken! Vauhdikas treeni! Ole nopea! Huippukuntoon alle aikayksikön! Tee työsi puolet ripeämmin! Pikakurssi täydelliseksi ihmiseksi! Kuinka olla helvetin nopea? Miten nipistää aikaa siitä, tästä ja tuosta?

Mitäs sillä ajalla sitten tehdään, joka jää "yli", kun kaikki pakolliset toiminnot hiustenpesusta kotitöihin ja meikkaamisesta kuntoiluun tehdään jumalattomalla vauhdilla tuli perseen alla? Kiirehditään ja vouhkataan lisää? Täristään ja tössötetään ympyrää, ja sillä tavalla tuhlataan sitten sitä kallisarvoista aikaa?

Otetaan hei lungisti välillä, jaksa ny koko aikaa olla joku tehopetteri.


10 kommenttia:

 1. Nii in! Hetkeen koitetaan tarttua repimällä se palasiksi! >:O

  VastaaPoista
 2. Olis sultaki voinu vähän nopeammin tulla tää uus postaus... :/

  Kyllä, vihaan sitä kun aina pitäs olla saatanan nopea ja tehokas. Kun jopa kavereiden kanssa oleminen pitäs suorittaa jossakin tietyssä ajassa että ehtis taas tehdä jotakin muuta... Olen hidas ihminen ja haluan tehdä asioita rauhassa mutta tuntuu ettei tää yhteiskunta salli sellasta.

  VastaaPoista
 3. Ihmisten elämää helpotetaan nykypäivänä liikaa, joten tosi moni odottaa kaiken tapahtuvan kuin rasvattu salama.

  Itse olen koittanut opetella elämään kiireettömästi :). Asiat sujuu huomattavasti helpommin ja lopputulos on hyvä.

  VastaaPoista
 4. Hehe, täähän tuli hyvään saumaan :D Meil on muutto menossa (vaikkei todellakaan siltä näytä..). Kuukausi aikaa, joten se aikahan käytetään. On uudessa kämpässä jo vaatteita ja mikro, leffat pakattuna muovikasseihin.. Muttei se pakkaaminen niin justiinsa oo, reilu kolme viikkoo aikaa viel hei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hä kuinka paljon aikaa sä tarviit oikeen pakkaamiseen? Me pakattiin ja siivottiin kaksio kahdessa päivässä ja viikko meni mun vanhempien omakotitalossa. Johtui kyllä siitä ettei saatu vietyä tavaroita kummallakaan kerralla suoraan uuteen asuntoon, mutta kuka edes jaksaa asua kahta viikkoa muuttolaatikoiden ympärillä?

   Poista
  2. Me pakataan ja roudataan kamoja kun töiltä ja muilta kiireiltä keretään. Hommaa hidastaa myös se, ettei meillä oo kun henkilöauto käytössä, kunnes saadaan pakettiauto lainaan et saa sohvat, kirjahyllyt yms. Plus meillä on kuukauden irtisanomisaika, eli tästä kuusta maksetaan vielä tätä vanhaa kämppää +uuden kämpän vuokra, et turhaan tätä kolmee viikkoo tyhjillään pitää ja viel maksaa siitä. Ja pakkaan oikeestaan sitä mukaan kun saadaa tavaroita vietyä, emmä niitä täällä lojuta viikkoja.

   Poista
 5. Oi, yksi niistä monesta syystä, miksi rakastan Tansaniaa (jossa olen siis hengaillut viimeisen vuoden sisällä yhteensä 7kk) on nimenomaan se kiireettömyys. Jos juhlat alkavat yhdeltä, ja olet puoli kahdelta paikalla, olet todennäköisesti liian ajoissa. Bussit lähtevät sitten, kun ne ovat täynnä,asiat tapahtuvat sitten, kun niiden aika on. Jos tapahtuvat.

  Ei kovin tehokasta, mutta ah niin ihanaa, varsinkin tällaiselle laiskalle ihmiselle kuin minä.

  VastaaPoista
 6. paljon noista mainoksista maksetaan?

  VastaaPoista
 7. Just näin! Erään varhaisteinin sanoja lainatakseni "hei mutsi reeelaaaaa" ;)

  VastaaPoista
 8. "Täristään ja tössötetään ympyrää"
  Tää nauratti mua ihan hirveesti :DD

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!