HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

maanantai 14. huhtikuuta 2014

pääsiäisallergia

Mun täytyy myöntää, että mä himpun verran inhoan pääsiäistä. Noloa myöntää aikuisena ihmisenä olevansa niin negatiivisesti latautunut jotain juhlapyhää kohtaan, mutta mä en vaan voi sille mitään, että mulla nousee karvat pystyyn Jeesuksista ja pajunoksista.

Munien maalaaminen, rairuohon kasvatus, pääsiäiskoristeet ja suklaamunajahti olivat lapsena huippua, tietenkin. Ihan mukavaa puuhaa terästettynä tilkalla taianomaista jännitystä. Ja kukapa kakara ei välittäisi suklaasta ja askartelusta? Telkkaristakin tuli enemmän lastenohjelmia, koulusta oli vapaapäiviä ja Kinder-munarojua oli joka nurkassa. Sellainenhan on suorastaan jokaisen lapsen unelma-aikaa joulun lisäksi. Mutta sitten tuli lisää ikää ja pääsiäisvastaisuus alkoi nostaa päätään.

Ehkäpä tämä inho pääsiäistä kohtaan johtuu omasta uskonnollisesta vakaumuksestani  - pääsiäinen on kristittyjen The Thing ja itse kun seilailee ateismin ja agnostismin välimaastossa, niin tuskinpa tulee hirveästi hurrattua Raamatun tarinoille. Mua vaan alkaa ahdistamaan ja jopa pikkiriikkisen vituttamaan kaikki "KÄRSIMYSTEN RISTI!"-tyylillä nimetyt elokuvat, se uskomaton Jeesussetti mitä koulujen uskonnontunneilla meuhkataan ja sellainen yleisen masentava ilmapiiri, josta huokuu tuska ja hiljentyminen. Tällaisille uskontoneutraaleille ihmisille tää pääsiäinen on totisesti sellaista kärsimyksen aikaa.

Eikä unohdeta sitä tuskaa, jonka mussa aiheuttaa noidiksi pukeutuneet mukulat kerjäämässä vierailta ihmisiltä karamellia ja rahaa. Mä olen varmaan kamala ihminen, mutta sellaiset peruscollariasuiset 12-vuotiaat joku epämääräinen risu kädessä odottamassa kultaa ja timantteja saa mut sekoamaan sukissani - eikä millään positiivisella tavalla. Se on eri asia, jos on oikein ajatuksella nätisti koristeltu pajunkissa, panostettu pukeutumiseen ja lähdetty virpomaan tutuille tai edes puolitutuille ilahduttamismielessä, mutta se taitaa olla aika harvinaista. Saatana nykyään vaan mennään käsi pitkänä ovelta ovelle ja nyrpistellään nenää, kun ei palkkio miellytä.

Mä en olis kakarana edes kehdannut mennä jonnekin uppo-oudolle ovelle odottamaan koura ojossa jotain megamunia! Ja viä perusvermeissä! Me vedettiin kavereiden kanssa sellaiset noitamaalaukset, luudat, kahvipannut ja noitakuteet niskaan, että morjes, ehkäpä meni vähän jo yli. Ja niin meidän kuin kaverienkin porukat ohjeistivat virpomissakkia, että kuinka virpomisreissulla toimitaan ja käyttäydytään. Kerrottiin kuinka kiitettiin, niiattiin ja toivotettiin mukavaa pääsiäistä. Kerrottiin, kuka yksinäinen mummu jossain kylänperällä voisi ilahtua noitalapsista ja kerrottiin, kuinka se karamellisaalis ei ole se reissun pointti - vaikka toki tärkeä asia sekin oli. Eipä taida olla enää sellainen malli.

Kaiken kaikkiaan pääsiäinen aiheuttaa mussa lähes ihottuma-oireita tai ainakin jonkin sortin henkistä allergiaa. Mä nyt vain en halua vieraita ihmisiä oveni taakse, enkä varsinkaan "GOLGATALLA"-elokuvia televisiooni.
13 kommenttia:

 1. Mäkään en käynyt virpomassa kuin naapurissa lapsena, ja olin toki tietysti pukeutunut. Mua kanssa säälittää nää nykyajan kakarat ja niiden viitsimättömyys. Eilenkin kattelin kahta jotain esipissistä jotka oli oikeen kissankorvat änkeneet päähänsä. Emt oliko ne sitte jotain noidan kissoja mut olis nyt ees viikset maalanneet kun ainoa "pukeutuminen" oli ne korvapannat.
  Itse en viitsi edes avata ovea virpojille, ei mulla ole varaa ostella mitään monen euron megajättesuperpylläriylläri-munia ja niitäkin pitäis antaa varmaan vähintään 3 että olis tarpeeksi.

  Mitään pääsiäisroinaa en iske esille, enkä tee pääsiäisruokia (anteeksi nyt kaikki mämminrakastajat, mutta voiko olla enää mitään kuvottavampaa kuin mämmi ja vaniljasoosi, esteettisestikkin tämä "herkku" muistuttaa lähinnä ripulipaskakasaa jonka päälle on pidetty runkkauskilpailut ja maku on jotain aivan kaameaa). Periaatteessa tekis mieli kasvattaa rairuohoa keittiön pöydällä ja laittaa sinne pari tipua, mutta 3:n kissan omistajana sen nyt tietää, että rairuoho tulis syötyä ja sit laattaillaan matoille, ja tiputkin varmaan miellettäis leluksi ja wcs joudutaan lähtemään johonkin suolitukosleikkaukseen koska kissa söi jonkun saamarin tipukoristeen. :D
  Töissä pääsiäinen on yhtä helvettiä. Kauppahan on taas sen 3 ylimääräistä päivää kiinni niin sehän tarkoittaa että ruoka loppuu maailmasta, varsinkin koska on pääsiäinen. Eli pitää ostaa VITUSTI kaikkea ihan varmuuden vuoksi ja sit itketään kun joku Amalian luomutilan käsin lypsetty vuohenmaitovaniljakastike on loppu kun pitää saada just sitä vaikka hyllyssä on piljoona muutakin vaihtoehtoa. Ja ihmiset on vittuuntuneita koska on ahdasta ja joutuu jonottamaan ja sehän oikeuttaa vittuilemaan ja aukomaan päätä kaupan työntekijöille joita jostain kumman syystä myöskin alkaa vituttamaan, ja koska työntekijä-raukat eivät saa vittuilla asiakkaille niin sit mennään kotiin vittuilemaan puolisolle/lapsille/kavereille. Ja näin vitutuksen pääsiäisoravanpyörä on valmis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään mämmistä vaniljasoosin kanssa mutta nyt meni maku siihenkin :DDD

   Poista
  2. Mun piti tulla valittaan vaan niistä iänikuisista muka hauskoista muna-vitseistä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan, mutta olin unohtanu noi ruokakaupat! Voi hemmetti. Nykypäivänä en kyllä ymmärrä, miks pitää ottaa hirmunen paniikki siitä ruuan hamstraamisesta. Meillä on kumminki abc:t, Siwat, ärrät ja Valintatalot, joista suurinosa on auki ihan normaalisti.

   Muuten tykkään pääsiäisestä pitkän viikonlopun takia ja tietty suklaan.

   Poista
  3. Toi safkahysteria hämmentää mua kyl ihan vitun paljon :D Normi maanantaipäivänä kotiäidit painelee kauppaan ihan chillisti ja ostaa lähes viikon ruokatarpeet, ja viel tietää kuinka paljon mitäki suunnilleen menee. Mut ai että ku on pääsiäinen ja kaupat on muutaman päivän kiinni ni ei todellakaan riitä ne viikon ruuat, ei välttämättä edes kahen viikon, juostaan kaupassa ku päättömät kanat monena päivänä ETTEI VAAN MITÄÄN JÄÄ OSTAMATTA. Lopputulos -> ruokaa jää vitusti yli ja pilaantuu, sit tulee se perus vinkuminen "voi että tätä pääsiäistä ku aina täytyy heittää näin paljon ruokaa pois, rahaaki menee hukkaan tuhoton määrä", no mutttta miksiköhän........

   Poista
  4. Kaikki ei haluu jossain sikamaisen kalliissa siwassa tai ärrällä ostaa ruokiaan. :DDDDDDDDD

   Poista
  5. mä oon just tollanen hysteerikko :( toisaalta vituttaa myös siel kaupassa, jossa on mun kaltasia juoksentelemassa ku jouluna ikään :D

   Poista
 2. Pääsiäinen ei kiinnosta näin "aikuisenakaan" muuten kun sen suklaan takia... :D Ja sekin suklaa jonka minä tähän aikaan vuodesta syön, tulee kaupasta joko omilla rahoilla ostettuna tai sitten vanhempien toimesta. Ei kehtaa ihan näin täysi-ikäisenä noidaksi pukeutua ja lähteä virpomaan, sais pian vähän erilaista munaa (etenkin kun tän ikästen noita-asut on tyylikkäitä "lutkahtava noita" -asuja).

  Pikkusiskostani olen ylpeä siinä mielessä, että kun hän kaverinsa kanssa käy virpomassa, kyse on juurikin siitä ilahduttamisesta. Kaikilla ei ole tarjota vitsasta vaihtotavaraa, mutta nämäpä likat silti antaa jokaiselle vitsan leveät hymyt nassuillaan. Ja ovat käyneet parilla mukavalla (ventovieraalla) tädillä teellä rupattelemassa noidiksi pukeutuneina. Tosin tänä vuonna eivät taida enää mennä, kun alkaa vähän tuo kehtaaminen mietityttää. Eipä sitä tosiaan voi tietää mitä ihmiset ajattelis tuon ikäisistä virpomispuuhissa.

  Muuten tuo kerjääminen vähän ketuttaa, kun parin tuttavaperheen ipanat käy täällä kuorma-autojen kanssa odottamassa lahjoja vanhemmiltani. Nuo kun tunnetusti tykkäävät ampua vähän yli lahjuksineen jos lapsista on kyse, niin nämä kieroperseet sitten tykkäävät käyttää sitä hyväkseen, vaikka muuten ei mokomia ipanoita näy mailla eikä halmeilla eikä edes moikata jos kadulla tulevat vastaan. Ärsyttää sekä se että vanhemmat viitsii edes tuollasille mitään antaa ja se että lapsukaiset ei tajua tota virpomisen pointtia.

  VastaaPoista
 3. Joo, olen kyllä samaa mieltä siitä, että mikäli ei oo nähty vaivaa pukeutumiseen eikä vitsoihin niin kyllähän se ärsyttää. Jos mun oven taakse eksyisivat niin pitäisin pienimuotoisen saarnan aiheesta enkä kyllä antais ko. lapsosille yhtään mitään.

  Mut pisti vaan silmään tuo, että ei sais vieraitten ihmisten oven takana käydä. Jos on asianmukaiset asut ja vitsat niin ei kai siinä mitään ongelmaa ole. Ite ostin eiliselle muutaman kinderin just virpojia varten, mut eipä niitä näkyny missään. Nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut eihän se olekaan mikään pääsiäisetiketti - musta ittestäni vaan tuntuu oudolta mennä umpioutojen ovelle, tiä mitä hulluja missäkin asuu :D

   Poista
 4. Mä oon lapsena ollu vissiin jotenkin rohkee, kun olen yksin käynyt virpomassa tuntemattomienkin ovella. Näin aikuisena pääsiäinen on vain lupa syödä suklaata, ja nekin maksan omasta pussista. Tänä aamuna olin erään koulun aamunavauksessa, missä seurakunnan henkilö puhui pääsiäisestä, jeesuksesta jne. Oli siinä kuuntelemista, mutta piti näyttää lapsille mallia - vaikka olen ateisti.

  VastaaPoista
 5. Mä taas oikeen ootin että meillä olis pikku noitia käyny virpomassa, mutta ilmeisesti tässä naapurustossa ei yhtäkään mukulaa asu :( nyt joudun syöttämään kaikki noi sukltaan miehelle, kamalaa..

  VastaaPoista
 6. Eihän joulukaan sulle oo mikään jeesusjuhla (eihän? ) niin älä pääsiäisenkään anna aiheuttaa turhia lisäotsaryppyjä. ;) Joulu on perheruokalahjajuhla, pääsiäinen sitte taas on se pitkä viikonloppu jollon syödään helvetisti suklaata munien muodossa. Simple as that. Äläkä kato niitä jeesusleffoja telkkarista niin et ees huomaa että on joku kristillinen hulabaloo käynnissä!

  VastaaPoista
 7. Oon samaa mieltä noista nykyajan virpojista... Huh huh mitä touhua, ja sitten kun vielä pääsiäisen lisäks on nykyään tännekin Suomeen alkanu tulee halloween, niin saa sillonkin olla pian potkimassa kakaralaumoja oven takaa pois. :D

  Jeesusjutut ei kyllä itseänikään yhtään kiinnosta, mutta onneks niiltä pystyy aika hyvin välttymään. Ja vaikka pääsiäinen uskonnollinen juhla onkin, se on silti ihan kiva, KUNHAN siitä jättää ne uskonnolliset osuudet pois. :D Mutta kukin tietty tyylillään.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!