HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 11. huhtikuuta 2014

rentoutumismorkkis

Mä olen huomannut niin itsessäni kuin muissakin ihmisissä vallitsevan rentoutumismorkkiksen - mielipahan, jonka aiheuttaa rentoutuminen ja mielekkäiden asioiden tekeminen. Tuntuu, että nyky-yhteiskunta ja media puskevat päälle paineita ja odotuksia, joiden mukaan pitäisi olla tehokas, olla nopea, olla koko ajan tekemässä jotain, olla tärkeä. Ihan kuin kärsimys ja tuska olisivat ne tunteet, joiden kautta elämää eletään. Ihan kuin rättiväsynyt ja burnoutin partaalla oleva ihminen olisi jotenkin arvokkaampi, kuin satunnainen löysäilijä.

Tuntuu, että kun syö, pitää syödä pahaa, kun treenaa, pitää tuntea kipua, kun painaa duunia, senkin pitää olla tuskaa ja kun lepää, pitää potea huonoa omaatuntoa - miksi levätä, kun olisi merkittävämpiäkin asioita tehtävänä? Pitää pestä pyykkiä, siivota, leipoa, olla fiksu ja sivistynyt, hyvässä kunnossa, omata raudanluja tahto ja itsekuri ja kiillottaa sitä kärsimyksen kruunua. Makaamalla kun ei saavuta mitään - paitsi ehkä hyvän mielen ja paremman vireystilan. Njääh, ne ei oo kovin suuressa huudossa nykytrendien mukaan.

Mulla on tapana nauttia viiniä kahdesti kuussa, ja siitäkin joskus koen valtavia tunnontuskia. Että ihan kaksi kertaa naukkailen jokusen lasin kuivaa valkkaria vapaapäivänäni! Hyi mua! Pitäisi olla vetämässä pitkää reeniä, siivota vaatekaappia, jynssätä saunanlauteita, vierailla sukulaisilla ja pestä ikkunoita, eikä lorvailla viinipänikän vieressä! Saatanan laiskapetteri! Ihan kuin se olisi kauhea synti, joka vie mut vielä sinne kuuluisaan hiilikellariin muiden pahojen ja selkärängättomien sohvaperunoiden seuraan, jos joskus ottaa rennosti.

Vaikka porukka koko ajan käy enemmän ja enemmän ylikierroksilla, niin lehdet suorastaan vuotaa ylitse "rentoudu, löydä sisäinen rauhasi!!!"-vinkkejä aukeamatolkulla. Ehkäpä juuri siksi: jos muutkin ihmiset ovat havainneet tehokkuusyhteiskunnan luoman pakottavan tarpeen olla koko ajan saatananmoinen patteriperse, niin kaippa sitä tuleekin paniikissa haalittua relax take it easy-oppaita kotiinsa kilokaupalla, kun pumppu hakkaa toista sataa ja viides koneellinen pyykkiä pyörii ennen aamuyhdeksää. Pakkohan sitä apua on jostain hakea, kun oravanpyörä pyörii vähän liian kovilla kierroksilla - jhan kuin joku pilipalijoogagurun haastattelu nyt sitten opettaisi rentoutumaan hyvällä omallatunnolla.

Nyt toivotankin teille lukijat oikein rentouttavaa, ihanaa, rauhallista ja ennen kaikkea leppoisaa viikonloppua. Syökää hyvin, maatkaa sohvalla, katsokaa telkkaria, röhnöttäkää ja löhöilkää ilman paniikkia ja tuskanhikeä. Voi kuulkaa, kun ei tää yhteiskunta pyöri niin, että kaikki vaan koko ajan painaa hommia ja kärsii, kun joskus pitää levätäkin.

Mielenrauhaa kaikille - ei morkkista!


9 kommenttia:

 1. Tää teksti tuli kyllä just oikeeseen saumaan. Luin aamukaheksasta viiteen ja tunnen olevani paska ihminen, kun ei just nyt huvittaisi nousta tyhjentämään tiskikonetta ja laittamaan pyykkejä pyörimään :D
  Toisaalta mulle tulee tekemättömyydestä sellainen "tyhjä" ja epämääräisen ahdistunut olo silloinkin, kun todellakin tiedän ansainneeni pienen breikin.

  Eiköhän tää tästä kun pistän leffan pyörimään - perse on jo sohvassa kiinni ja pysyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikee asenne!! Määki makaan sohvalla jugurttikulho mahan päällä ja alotan villin solsidanmaratonin!

   Poista
 2. Aamen ja halleluja! Mua risoo välillä niin tajuttoman paljon kun ystäväpiiriin kuuluu näitä supermarjoja jotka suorittaa päivässä sen miljoona asiaa; käy salilla laittaa ruokaa siivoo pesee pyykkiä hoitaa kouluhommat menee töihi bilettää tai siis sosialisoituu hoitaa parisuhdetta yllätysmatkoilla jnejne. Sitten ku kysytään "mitäs sä oot tänään tehny" ja vastauksena on vaan kävin töissä, siivosin ja laitoin ruokaa niin vastaus on jotain "ai, ootko sä kipee" tms :D Ei, mä en vaan halua illan päätteeks kaatuu sänkyyn, haluun myös illalla kattoa salkkarit ja mussuttaa jotain hyvää iltapalaa ihan rauhassa!
  http://allthetastesoflife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Mulla olisi pino koulutehtäviä odottamassa.... Nykykoulutuksetkin kuvittelevat, että me opiskelijat olemme 24/7 valmiita oppimaan eikä ole muuta elämää kuin koulu. Lyön vaikka vetoa, että pääsiäislomalle sitä vasta onkin koulutehtävää ja -esseetä tehtävänä!

  VastaaPoista
 4. Kotiäidille ihan tuttu tunne, sitä ei vaan osaa ottaa rennosti jos tiskejä lilluu altaassa, roskapussi on viemättä..

  Ensi kerralla kun vapaa-aikaa tarjoutuu käytänkin sen vaan mukaviin asioihin: keitän hyvät kahvit, katon telkkua, käyn kävelyllä, venyttelen, syön suklaata..

  Kiitos Jenni hyvästä kirjoituksesta, tuli kun tilauksesta vähän "herättelemään" muakin!

  VastaaPoista
 5. Mulla taas ei oo juuri koskaan mitään huonoo omatuntoo laiskottelusta, ellei se sitten tapahdu silloin kun pitäisi ihan oikeasti olla tekemässä jotain muuta. Laiskottelu on suorastaan ihanaa ja nautin aivan suunnattomasti siltä kun tietää saavansa löhötä koko päivän, tai mielummin vielä useamman kuten joululomalla. Ihan suoraan sanon kavereillekin, jos pyytävät lenkille/baariin/mitä vaan mikä mua ei sillon huvita, että en jaksa tänään koska aion vaan velttoilla sohvalla. Hyvin harva on siihen mitään kommentoinu muuta kuin että ok. Mä en ymmärrä miks ihmiset antaa noiden paineiden tehdä koko ajan jotain itseään kehittävää vaikuttaa liikaa:o mäkin käytän perus somejuttuja mutta mulle on ihan yks ja sama onko joka toisen elämä instagramissa "täydellistä" ja että laiskotteleeko ne aktiiviset ja kauniit ihmiset koskaan. Tai no, kyllä mä jatkuvaan täydelliseltä vaikuttavaan kuvavirtaan joskus reagoin, nimittäin ärsyyntymällä:D mutta en todellakaan pilaa arkeani tai vapaapäiviäni stressailemalla että pitäis olla salilla tai kokkailemassa jotain "prodepannareita" koska tiedän, että sellanen "täydellisyys" ei vaan tekis mua yhtään onnellisemmaks. Oon kokeillu sellasta elämää ja se oli loppujen lopuks ihan perseestä:D

  VastaaPoista
 6. Oon ehkä paha ja huono ihminen, koska oon laiska. Teen vasta sitten, kun on oikeesti pakko. Koti on kuin pommin jäljiltä, mut mitä välii kun yksin asuu eikä se mua juurikaan häiritse. Kunnon ruokaakaan en oo tehny moneen päivään, koska en jaksa tiskata ensin sitä jäätävää tiskivuorta. Äitiä en voi kutsua kylään, koska se sais paskahalvauksen, jos näkis mun kodin. Mut mitä välii, ei jaksa ottaa stressii tollasista asioista.

  VastaaPoista
 7. Tämä on muuten tosi suomalainen juttu. Ei tarvitse tulla kuin Norjaan ja johan muuttuu ääni kellossa. Itsellä on ollut sopeutumisvaikeuksia norjalaisten työmentaliteetin kanssa, kun on tottunut siihen "työt tehdään mahdollisimman tehokkaasti ja kunnolla" -meininkiin. Norjalaiset tulee töihin sentään ajoissa, mutta eivät ressaa turhia ja jos on kaunis sää, niin ei tuota mitään tunnontuskia heille lähteä jo puolilta päivin, että kerkeää sitten hiihtämään. Toisaalta, näilläkin näkyy tuo suorittamisen tarve esimerkiksi juuri tuossa hiihtämisessä - on tehtävä mahdollisimman pitkiä retkiä, kiivettävä kaikille huipuille ja puserrettava jatkuvasti jaksamiskyvyn äärilaitamilla. Pitäisi kai muuttaa Irlantiin, siellä jos jossain osataan rentoilla.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!