HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

perjantai 18. huhtikuuta 2014

täystyrmäys

Tunnetko tyrmääjän? Ihmisen, joka asiasta tai asiayhteydestä riippumatta tyrmää muiden ehdotukset, ideat ja toimintamallit - useimmiten vedoten omaan henkilökohtaiseen mielipiteeseensä. Koska näille ihmisille oma mielipide on yhtä kuin totuus ja timantinluja fakta!

Näitä tyrmääjiä voi olla niin perheen sisällä, ystäväpiirissä, koululuokassa, työporukassa - tai se voit olla juuri sinä. Mikään ei koskaan käy, vaikka itse olisikin aiemmin saman asian puolesta liputtanut. Koska eihän se käy, että joku muu tuo asian ilmi! Onhan se vittumaista, jos asiat tehdään jonkun toisen mielen mukaan. Onneksi ongelman voi ratkaista tyrmäämällä täysin toisen ihmisen ajatusmaailman.

Tyrmääjät harvemmin käy missään porukalla; silloinhan voi joutua vaikkapa tinkimään omasta mukavuudesta. Toisaalta taas tyrmääjä ei viihdy yksin, koska eihän sekään ole nautinnollista, jos ei pääse tyrmäämään. Ei me nyt tonne mennä syömään! Et todellakaan osta tota jugurttia vaa tätä! Meillehän ei tollasta autoa tule! Aivan typerä idea! Tollaset tapetit ajattelit laittaa, höpöhöpö, sinä ostat maalia! Mietippäs uudemman kerran ja kun olet miettinyt, vastaa haluamallani tavalla, kiitos!

Tyrmääjiäkin on monenlaisia. Jotkut tyrmäävät vain tietyissä porukoissa ja toisissa sakeissa taas voivat olla suostuvaisia laittamaan vaikka harjanvarren perseeseensä. Toiset tyrmääjät taas harrastavat tyrmäystä harrastuksensa tai osaamisalueensa piireissä, eivätkä niinkään muuten. Toiset ovat taas tyrmääjäkumppaneita, joille ei kelpaa sen toisen puoliskon ehdotukset päivällisestä laminaatin väriin - edes piruuttaan. Jotkut taas tyrmäävät kaiken ja kaikkialla. Heidän ystäväpiirinsä koostuu yleensä toisista tyrmääjistä ja tyrmäämistsempistä: "Onneks hei sanoit sille Keijolle ettei vaan lähde Ylläkselle vaan Luostolle, se oli niin idiootti se sen matkasuunnitelma!".

Eniten sykkeen päälle ottaa ne tyrmääjät, joilla on kauhea hokki päästä tyrmäämään toisten arvot, kasvatusmetodit ja vakaumukset. Sellaisen materiatyrmäämisen vielä kestää ("EI KUKAAN VOI TOLLASTA MEKKOO OSTAA!"), mutta kyllä se pikkusen napsahtaa tuolla hermoratojen välimaastossa, kun joku tyrkyttää uskontoaan tai arvomaailmaansa ainoana oikeana ja suorastaan musertaa sun maailmankatsomuksesi.

Toisaalta tyrmääjän kanssa on helppo olla - sano mitä vaan, niin tiedät vastauksen. Voi lähteä sellaisella peruspessimismillä liikkeelle! Joko on oikeassa tai yllättyykin iloisesti, kun tyrmääjä suostuukin johonkin ehdotukseen tai omaksuu uuden tavan. Tyrmääjä on myös rehellinen. Tyrmääjän suusta ei kuule korulauseita tai perättömiä valheita, vaan mielipide tulee suoraan sieltä sielun perimmäisestä nurkasta.

Kysynkin siis toistamiseen: tunnetko tyrmääjän?9 kommenttia:

 1. Tunnen. Paras tapa päästä helpolla on yleensä myötäillä tai olla hiljaa. Pahempaa kuin tyrmääjä: humalainen tyrmääjä.

  VastaaPoista
 2. Tunnistin itseni D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Petja sano mulle tän luettuaan "ainaki sulla on itsetuntemus kohdillaan..." :D että samassa veneessä ollaan :D

   Poista
 3. Joissakin tilanteissa taidan itsekin olla vähän tommonen tyrmääjä. :D:

  VastaaPoista
 4. Voi kerpele miten RAIVOSTUTTAVA ihmistyyppi!!! :D joo, todellakin tiedän tyrmääjän, eräästä taannoisesta teatteriprojektista... joka asiaan löytyi mielipide, kielteinen sellainen. ja pakko oli aina kommentoida, kuka teki ja mitä, VÄÄRIN! allekirjoittanut mm. sai kommenttia kuinka väärin teen kaverille päähierontaa... siis eiks pointti oo että jos se tuntuu siitä hierottavasta hyvältä niin se on hyvä, ei sillä tyylillä niin väliä?! en ollut kuitenkaan väittänyt olevani mikään intialainen päähieroja. kaikkein makeinta tässä on että kommentti lensi ihmisiä täynnä olevan huoneen vastakkaiselta laidalta :D että aikamoinen haukansilmä! kiitos että sain avautua :D jatkossakin kärsitään mentaliteetilla "toisesta korvasta sisäään ja toisesta ulos" ja avaudutaan anonyymisti LFI:n kommenttiosioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vielä lisäys: ok, kaikkia tyrmääjiä ei voi niputtaa samaan sakkiin, mutta tää kyseinen ihminen on aika raivostuttava :D

   Poista
 5. Tyrmääminen ei minusta perustu läheskään aina mielipiteeseen, vaan pikemminkin kylmään järkeen ja faktoihin. Itsehän olen tyrmääjä aika ajoin, jos on tarvetta, mutta pohjaan näkemykseni tietoon, faktoihin. En itseeni. Myös perustelut annetaan. :) Jos toinen on fiksu, tyrmäystä ei tarvita!

  VastaaPoista
 6. Tunnustan!! Tämä piirre kaivautuu esiin helposti niissä kaikissa tutuimmissa kaveripiireissä ja erityisesti huonoina päivinä. :D Ja huomaa välillä itekkin ja alkaa hävettämään.

  Toisaalta mua ärsyttää enemmän sellanen tyttöporukoissa esiintyvä ärsyttävä myötäily, vaikka oikeasti oltaisiin eri mieltä. Kaikki on ihanaa ja oikein. Jos joku tekee jotain selvästi aivan urpoa, niin ei voida sanoa päin naamaa vaan ollaan "vou hei ihana ajatus" ja jälkeenpäin puhutaan selän takana paskaa. Uskomattoman ärsyttävää...

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!