HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vipussa vatuttaa

Totta kai vappukin ärsyttää, jos oikein pinnistelee.


1. Klara vappen -kiertotekstarit. Luojalle kiitos siitä, että tekstarien aika alkaa olemaan ohi, kiertotekstareista puhumattakaan. Mutta onneksi meillä on Facebook ja muu some, jossa voi jakaa Riemurasiasta hirveen hauskoja kuvia, joissa koirilla on aurinkolasit ja vappupilli suussa!  Pääsiäisenä munavitsit, keskikesällä "hyvää jussia, nyt voi nu...kkua, hehe"-lätinää, jouluna pukkiherjaa ja vappuna vaan kaikkea mikä vähääkään liittyy pämppäämiseen.

2. Sima, tuo kiljusta askeleen fiininpi juhlajuoma. Kyseinen juotava vituttaa pääosin siksi, että sitä jostain kumman syystä on juotava, kun tarjolla sattuu olemaan. Vaikka tietää varsin hyvin jo etukäteen, minkälainen olo sen juomisesta seuraa, jos oikein litratolkulla intoutuu maistelemaan. Sattumiksi viä kilo rusinoita ja ei muuta kuin oksennusta odottelemaan.

3. Tippaleivät. Kuka puolisokea idiootti on nekin nimennyt? Siis kyseinen "herkku" näyttää lähinnä itsetuhoiselta ja sisäänpäin kääntyneeltä mustekalalta, eikä tipalta!? Ennemmin jopa aivoilta. Tai epäonnistuneelta suolentähystykseltä. Ei tipalta.

4. Ilmapallot on varsinainen saatanan keksintö. Myönnettäköön, että mä sekoan onnesta jos - ja kun - huomenna niitä ihania värikkäitä pallosia puhaltelen kämpän täyteen, mutta kyllä tunnissa alkaa hermo tykyttää. Se ääni pamahtaessa on vaan jotain niin järkyttävää, ja kun aina jollakulla on tarve niitä mälvätä käsissään ja odottaa poksahdusta. Miksi!? "Heh heh määpä tätä narisuttelen tässä näin, kohta ehkä kuuluu poks, tai sitten ei, heh heh". LOPETA!

5. Serpentiini. Sitä kusipäistä paperinarua löytyy nurkista vielä joulunakin.

Ja miks muilla serpentiinit näyttää aina ryhdikkään korkkiruuvimaisilta ja kuohkeilta, mutta mulla lähinnä säälittäviltä paperisuikaleilta, jotka masentuneina roikkuvat verhotangosta ollen kaikkea muuta kuin koristeellisia ja pirteitä yksityiskohtia vappudekoreerauksessa?

6. Kännipäivitykset ja -kuvat. Kyllä! Toki sää vedät käsittämättömät perseliukset yo-lätsä päässä ja toki siitä täytyy kirjoittaa viidesta kymmeneen statusta kolmenkymmenen kuvan kera. Tietenkin. Tekeehän miljoona muutakin ihmistä niin. Huominen on huomenna ja olotila sen mukainen, hekoheko. Että skål ja klara vappen, perseet on olalla ja simaa rinnuksilla.

Voisin liittyä huomenna itsekin samaan kastiin. Että pitäkää Insta lähellä, täältä pesee.

7. Vappu- ja muu juhlapyhäpainostus. Ei tää nyt enää tällaisena vanhana kantturana kosketa, mutta kyllä se silloin villeinä teinivuosina oli aina pieni stressi pohtia että missä ja miten, koska ja kenen kanssa. Kaikki kyseli, että mitäs vappuna/jussina/helluntaina/Aleksis Kiven -päivänä ja olihan se saatanan nöyryyttävää vastata "emmäätiä" ku muut oli lähdössä Sisiliaan rantapartyihin vetään kekee tai luksusmökille pohjoisiin pailaan viikoks putkeen.

8. Vappusää. Ja se on satavarma että seuraavat kolme päivää sataa lunta, tulipalloja, jääpuikkoja ja vihaisia kukkahattutätejä sen sijaan, että aurinko paistais ja mittariin heilahtais viistoista lämpöastetta.  Ettei vaan kukaan pääse nauttimaan Suomen keväästä grillin ääressä tai mökin terassilla! Toki sitten ensiviikolla on varmaan ihan kivat kelit, ihan vaan piruuttaankin.


6 kommenttia:

 1. 7 kohta koskettaa kyllä valitettavasti vieläkin, vaikka ikää on jo päälle parikymmentä. Jotenkin sitä omissa harhoissaan kuvitteli, että kun vihdoin on ns. "oikea" opiskelija niin tottakai opiskelijaporukalla riehutaan vappu yhdessä. Iski aikalailla vasten kasvoja, kun suurin osa ei ookaan tulossa messiin tai lähtee jo aikasin pois. Kyselin kyllä ihan ajoissa, mutta kai se sitten on kivempi mennä sinne omaan kotikaupunkiin. Näillä näkymin meikäläisen vapusta tulee aika yksinäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutta onneks tää on vaan vappu, suhteellisen turha ryyppyjuhla!

   Poista
 2. Tippaleipien nimi tulee kai niiden valmistustavasta, kun eiks ne pursoteta vaan sinne rasvaan, eli "tipautetaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä olen taas tilkan (vai pitäisikö sanoa tipan) verran viisaampi! :)


   ..... se ei silti lievitä mun inhoa tippaleipiä kohtaan. hyi

   Poista
 3. Näin sut Jenni eilen Iisopissa, olit livenä tosi kaunis ja näyttävän näköinen! :> t. paikkakuntalainen

  VastaaPoista
 4. "Siis kyseinen "herkku" näyttää lähinnä itsetuhoiselta ja sisäänpäin kääntyneeltä mustekalalta"

  mä tukehdun ihan just ja perhe ihmettelee alakerrassa, et mitä toi hirnuu yksin huoneessaan.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!