HUOM! Blogin tarkoitus ei ole loukata ketään tai aiheuttaa minkäänlaista mielipahaa. Tekstit ovat pääsääntöisesti aivotonta läpäheittoa tai humoristista lätinää. Toisinaan kynään tartutaan vakavammallakin mielellä. Mikäli huumorini tai tyylini ei uppoa, blogissa esiintyvät kannanotot aiheuttavat harmia tai tekstit kuulostavat yli-ikäisen pissiksen rageemiselta, suosittelen vaihtamaan sivustoa.

tiistai 20. toukokuuta 2014

Älä käytä sitä sanaa

Suomessa on rutkasti sanoja ja ilmaisuja, jotka ovat auttamattomasti jääneet menneisyyteen ja/tai jotka kuullessani mun ensimmäinen ajatus on "älä sano tuota sanaa enää koskaan".

Kuuminta hottia.
Jep, ehkä 10-15 vuotta sitten kyseisellä sanaparilla oli jonkinlainen paikka nuorison (ja nuorisoa apinoivien keski-ikäisten) keskuudessa. Oli. Siltikin tätä bongailee vieläkin välillä mm. iltapäivälehdistä. Ai että kun nostattaa uskottavuutta, kun joku kertoo asian X olevan nyt sitä kuuminta hottia. Hyi helvetti. 

Ihku/ihQ. 
Tää on hei ihan oikeesti jo muinaismuisto ja mun mielestä tätä sanaa varten pitäis kehittää joku laki. Esim. sakkorangaistus toistuvasta käytöstä. "Vähäks ihku koira. Aika ihQ takki. Jamppa oli eilen niiiiiin ihku". NYT SITTEN SEIS SE IHKUTUS. 

Poikkis. 
On tää nyt ehkä parempi kuin pojuyde, mutta aika järkyttävä sana joka tapauksessa. Vielä kun liitetään sana "ihku" tähän eteen, niin valmista tuli (toki sanaa "ihkupoikkis" käytetään lähinnä sarkastisessa mielessä, osoittamaan jonkun apinan ääliökumppanin kuviteltua ihanuutta, mutta silti). Mikseipä samantien lyhennetä muitakin sanoja samaan tyyliin? Koira - koiris, vessaharja - vessis, apina - appis, puurokattila - puuris.......

No daa.
Ei lisättävää.

Peffa.
Mä en tiedä miksi, mutta jotenkin tää 'peffa' on päässyt mun superinhokiksi jo reilu vuosikymmen sitten. Kaikkein eniten sisimpää raapaisee, kun tätä sanaa käyttää joku hyvin hillitty ja asiallinen ihminen ja naamasta näkee että häntäkin nolottaa sanoa se ääneen. "Nämä housut taitaa olla liian kireät...peffasta...." NOUUUUUUUU! Ja pehva menee ihan samaan kategoriaan.

XD yhdistettynä sanaan, johon on tungettu x-kirjain.
Viesti tai Facebook-päivitys, jossa lukee jotain tyyliin "XD vähäx hauskaa taas ollu tnää" aiheuttaa mussa halun puhkoa itseltäni silmät. Ensinnäkin x-kirjaimella kooässän korvaaminen on niiiiiiin sou lääst siison, että se on ollu siistiä lähes silloin kun mulla on ollu vaipat. Okei, 10-15 vuotta sitten (ja ei, mulla ei ole ollut vaippoja 10-15 vuotta sitten!). Ja toiseksi: XD-hymiö (tai sen kirjoittaminen "äksdee!!") on aivan karmeeta kirjainten väärinkäyttöä. Mulle tulee mieleen siitä sellanen South Park-ilme, jonka mun mielikuvitukseni vääntää kyseistä hymiötä käyttäneen kasvoille.

Hottis.
Mahtavaa, että samaan sanaan on saatu kaksi mun henkilökohtaista iljetystä: hot-sanan käyttö Suomessa ja is-päätteen lisääminen. Jes!! 

Sexy ja seksy. 
Nämä sanat käy mun mielestä ainoastaan sarkastisessa mielessä. Esim. Seksyt kalsarit. Sexy kaljamaha. Mutta jos joku tätä tosissaan viljelee ja kertoo olevansa seksy hottisbeibe, niin kyllä mun sieluni itkee. Ps. Tälle on suomenkielinen vastike olemassa: seksikäs. Sitä voi kokeilla käyttää.

Posse. 
Mulle tulee mieleen possesta 12-vuotiaiden isohousuisten Eminem-fanien kokoontuminen Siwan kulmalla. Siihen kuuluu oletetusti Tsyge, Rage, Jotrzu, Doku ja Pertza. Se on heidän ikioma posse. JOU!

Frendi.
Me ollaan Suomessa, piste.

Meikä, meitsi, meikkis...
Joo, ihan jees läpällä heittää jotain meikäpoikaläppää tai muuta vastaavaa settiä, mutta jos aivan tosissaan puhuttelee itseään meitsinä, niin apua. Mulle tulee vaan automaattisesti mieleen jonkinlaiset itsetunto-ongelmat. "Tässä meikä asuu, meikä syö makkaraa ja nyt meitsi lähtee kiitää meikän feivöritepleissiin, meitsilandiaan!"

Händyt ja händut ja handut ja kaikki väännökset käsiin liittyen.
Apua!! Meillä on olemassa sana "käsi" sitä varten, jos haluat keskustella yläraajoista, ei ola pakko vääntää sitä lontoota!!


27 kommenttia:

 1. Nyt täytyy sanoa että älä muuta sano!

  VastaaPoista
 2. käytän näitä kaikkia.

  VastaaPoista
 3. MEIKÄN lähipubi on Posse. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaako teitsi käydä possen kanssa Possessa? ;D

   Poista
 4. Itse käytän meikää ja meitsii välillä, kuuluu murteeseen :)

  Sanamuodot tai vastaavat, jotka ärsyttää on LOL, namskis, slurps tai yhdistetty namsslurps :D . Ja vielä ku näitä käyttää liki 50v. mies, nii ei herranjumala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot oikeessa, joissain murteissa tai tietyillä alueilla meitsit ja meikät on hyvinkin tavanomaisia. Täällä Tampereen nurkilla se kuulostaa oudolta :D

   Poista
  2. [turha päteminen asiasta]
   Inhoan meitsi sanaa niin helvetin paljon, että tulin huomauttaa että se EI ole murre, vaan (pääasiassa) helsinkiläinen tapa kutsua itseänsä tietyn kaltaisissa tilanteissa :D Esimerkeissä sanaa käyttävät mm. helsinkiläinen hiphop-musiikin kuuntelija.

   http://www.kotus.fi/index.phtml?s=4608
   http://www.kielikello.fi/index.php?mid=2&pid=11&aid=2605

   Poista
 5. Joskus tota XD :tä ei käyttäny ku pissikset, enkä pääse siitä vieläkää yli :D Tuskaa tälläsellä vähä aika sitte muuttaneelle ku sitä käytetää vissii täällä pk-seudulla enemmänki.. :D

  VastaaPoista
 6. ootko tehby ennen sellaista harrastusten stereotypia postausta? jääkiekkoilijat harvajampaisia machoja jotka huutelee naisten perään, ratsastajat yli-innokkaita hevoshypettäjiä jotla hyppii paikassa ku paikassa saappaat jalassa ja kypärä kainalossa yms. :) tää on ihan huippu blogi, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 7. mä rakastan äxdeetä XDDDD

  VastaaPoista
 8. Toi poikkis sana on kyllä niin typerän kuulonen.Ihan kun se tarkottais, että joku on menny poikki.

  VastaaPoista
 9. Myönnän käyttäväni toisinaan sanaa ihQ... tosin kyseessä on aina poikkeuksetta (surkea) läppä :D mutta kun se on erittäin ihQ sana~

  Sen sijaan suuri osa noista muista saavat inhon valtaan. Ja en tajua noita handu-ilmauksia... KÄSI on se ainoa oikea! :D

  VastaaPoista
 10. Aiotko tehdä sen postauksen niistä pienistä blogeista mitä sulle linkitettiin aikoja sitten. mielellään kuulis sun mielipiteitä ja suosituksia niistä

  VastaaPoista
 11. Blehat/plehat ja speksit!!!!! AAAAARRRRGGGHHHH!!!!

  VastaaPoista
 12. Iiikihq! Mitä se on suomeks, hui kauhistus? Ihan kamalia sanoja... Masuasukki = vauva. Penneli = koiranpentu. Slerba = penis (kuullostaa joltain lima-ameebalta!) Kreba = kreisibailaa joka on jo ilman lyhennettäkin aivan vitun typerä sana koko krebasta tulee mieleen kreppiraudalla paistettu vohveli. :D Paiskiin = mennä paneen, siis what? Kuullostaa pahoinpitelyltä eikä seksiltä! Paistaa = vongata jotain, vaikka mieleen tulee lähinnä et aiot vonkauksen jälkeen lykätä sen polttouuniin senkin psyko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai totako toi kreba tarkottaa... Johan oonki jo kauan ihmetelly facebookissa et mistä kreppiraudasta baarissa nuo kaikki höpöttää :DD

   Poista
 13. Muuten kyllä nyökytellen yhdyn inhoamaan näitä sanaällötyksiä, mutta kyllä meikä handuista ja frendeistä puhuu!

  VastaaPoista
 14. Hei XD on tulos takasin!! Ja lol.

  Ja entäs sitte nää: broisku, voikkari, paltsu, neukkari, limpsa, simmarit, "meen terdelle juomaan sidukkaa ku arska paistaa", kaffe, papru, muovari, "voi hyvää päivää", lekuri jne. Eihän näitä sanoja voi käyttää ku joku 54-vuotias Ritu..

  VastaaPoista
 15. Tuunata. AAAAARGH! Äitini (47 v) käyttää tuunata-sanaa aina ja kaikkialla. "Vähän tuunailin tätä nakkikastiketta...Tuunaa tää pöytä niin tulee hyvä". Tuunata-sana sopii vain ja ainoastaan amispoikien autojen tuunailuun.

  VastaaPoista
 16. "Arska paistaa, nyt biitsille ottaa brunaa!!" brunaa.... BRUNAA!???! repee sielu joka kerta kun joku tuota sanaa käyttää.

  VastaaPoista

Ei muutaku kommenttia tiskii!